Spałam z 18 facetami czy mowic o tym kolejnemu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Spałam z 18 facetami czy mowic o tym kolejnemu?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 do 120 z 184 ]

61

Odp: Spałam z 18 facetami czy mowic o tym kolejnemu?

Dlatego rozwiń proszę, bo tak to możemy na półsłówka górę robić wink

Zobacz podobne tematy :

czyli ze jak....im wiecej partnerek tym wieksza strata czasu? Kurde a polowa ziomali sie przechwala co to oni nie szarpali mieska a jakie kosteczki itd.

63

Lucyfer666 napisał/a:

Dlatego rozwiń proszę, bo tak to możemy na półsłówka górę robić wink

Są osoby, które rodziny/związki zakładają/budują, czyli nadają się i jest... reszta. Chyba klarowny przekaz?

64

A ja jestem resztą wink
Dlatego spokojnie - innym życia truć nie będę.

65

Lucyfer666 napisał/a:

A ja jestem resztą wink
Dlatego spokojnie - innym życia truć nie będę.

Piszę ogólnie a nie ad personam, żeby nie było. A pod terminem "nie nadają się" jest cały wachlarz różnych cech charakteru i związanych z nimi działań.

66

Nie przyjmuję tego jako ad personam wink
Raczej realnie patrzę na swoją osobę i wiem, że rodziny nie będę miał.

edek z krainy kredek napisał/a:

czyli ze jak....im wiecej partnerek tym wieksza strata czasu? Kurde a polowa ziomali sie przechwala co to oni nie szarpali mieska a jakie kosteczki itd.

Nie od dziś wiadomo, że kobiety zaniżają liczbę partnerów seksualnych a mężczyźni zawyżają big_smile Taka hipokryzja społeczna.

68 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 00:32:02)

Wiecie tak sobie teraz mysle moze wcale nie mial 9 ale jak uslyszal o 16 to sobie troche dodal...
Pamietam ze byl wtedy troche zly i rozczarowany a ja bylam zla na siebie ze mu powiedzialam. Tymbardziej ze nigdy nie zdradzilam. (Dopiero potem jego przy koncu malzenstwa...)

Wiecie ze byla taka sytuacja ze bylam z chlopakiem w zwiazku obcokrajowcem ktory wyjechal do swojego kraju. Zaczelismy spotykac sie w kwietniu a w czerwcu zaczely sie wakacje. Ja wyjechalam do wielkiej brytanii do pracy z ekipa znajomych, wlasciwie same dziewczyny i jeden chlopak taki moj byly ktorego zostawilam bo byl bawidamkiem i mu nie ufalam. Ale zabralam go do UK z moimi kolezankami bo ogolnie jako kumpel byl bardzo spoko.
No i tam mielismy jeden dom musielismy podzielic sie na pokoje jako ze on nie znal nikogo z moich dziewczyn to nie byloby mile zeby z ktoras zamieszkal wiec w pokoju bylismy razem. Nie mowilam o tym obecnemu chlopakowi bo wiadomo wpadlby w szal pewnie by sie skonczylo a ja na prawde bylam zakochana i mialam juz bilet do niego zeby poleciec we wrzesniu.
Spalam z tamtym w jednym podwojnym lozku przez 3 miesiace. Nie wydarzylo sie nic. On probowal tam cos zagadywac, ze go odrzucilam kiedys ble blee ale ja nie dalam sie. Po prostu chcialam byc uczciwa i kochalam zreszta tamtego. Bylo napiecie i mnostwo klotni. Z tym co z nim mieszkalam klocilismy sie jak stare malzenstwo, ciezko nam bylo.

We wrzesniu wyjechalismy on wrocil do Polski ja pojechalam do swojej milosci. Okazalo sie ze pisal sobie z dziewczynami i wlasciwie to emocjonalnie mnie zdradzal haha. Wkurzylam sie i zerwalismy.
Pozniej w lutym pojechalam do tego z ktorym mieszkalam, odrazu poszlismy do lozka i wyladowalismy te emocje. Bylo super. Potem go nie widzialam 10 lat, ostatnio sie spotkalismy, nic oczywiscie nie bylo bo juz starzy jestesmy i madrzejsi haha

69 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 00:32:27)

ale swietnie bylo powspominac stare czasy. Ten koles chyba byl najfaniejszy ze wszystkimi z ktorymi sie spotykalam. Ale odrzucilam go i nic tego nie wroci.

Takze z jednej strony 18 partnerow moze brzmiec ze to za duzo. Ze na pewno nie jestem wierna ani stala w uczuciach. Ale taka sytuacja troche pokazuje ze mozna nawet spac z facetem bylym w jednym lozku i koniec. Nie ma seksu bo nie!
Moze moj maz byl aseksualny a 9 partnerek wymysil. Przede mna w zwiazku byl z 3 kobietami, plus jedna na chwile poznal na wakacjach, to jest 4 gdzie te 5 jeszcze nie wiem...

70

Fajnie ze dyskutujecie na ten temat bo mysle ze to nie jest latwe, z jednej strony mozna sie przyznac a z drugiej to brzmi o wiele za duzo. Ale czy 2 facetow na rok to duzo. Kurcze. Tylko jeden z tych wszystkich 18 to byl taki na jedna noc i bylo mi mega wstyd wyrzucilam go rano za drzwi. Byly juwenalia i bardzo duzo wypilam. Nigdy juz tak wiecej nie zrobilam.

Z kazdym partnerem mnie cos laczylo. Az ich wam wymienie

71 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 00:50:27)

1. Moj pierwszy chlopak wiek 17 lat.
2. Moja dawna milosc musialam z nim isc do lozka choc wiedzialam ze razem nie bedziemy. Byl odemnie o 13 lat starszy. Do dzis go kocham!
3. Kolejny chlopak bylismy razem tylko kilka miesiecy i wyjechal za granice.
4. Kolejny chlopak bylismy razem przed wakacjami mial przyjechac do uk do pracy ale olal to zwial i sie nie odzywal.
5. Ten z pokoju z UK. ja go olalam bo sie balam ze mnie bedzie zdradzal.
6. Chlopak dla ktorego zostawilam nr 5. Byl fajny ale odkrylam po miesiacu ze sypial z jeszcze inna laska fuuuj ucieklam od niego.
7. Koles z juwenali na jedna noc
8. Obcokrajowiec ktory tez se pisal z laskami i chyba mu tak nie zalezalo.
9. Obcokrajowiec z erasmusa. Nie bylismy razem.oficjalnie ale spotykalismy sie na seks i romantyczne spacerki i byly tu emocje.
10. Koles na wakacjach w UK. Wyjechalam wiec no nie bylo jak byc razem.
11. Koles na studiach ale nie wyszedl nam zwiazek
12. Nauczyciel mojego pierwszego chlopaka. Myslalam ze bedsiemy razem ale potem wyszlo ze ma duzo problemow ja nie bylam gotowa na problemy. Byl tez 11 lat starszy i zrezygnowalam
13. Koles poznany za granica. Myslalam ze jest spoko ale sie w sumie rozstalismy on myslal powaznie chcial juz dzieci a ja bylam dalej mloda.
14. Mieszkalam poltorej roku w uk i bylam tam z ruskiem i litwinem. Rusek mnie uderzyl po alkoholu wiec mu oddalam i nigdy wiecej mnie nie zobaczyl
15. To litwin ktory w sumie bardzo mnie kochal ale ja wiedzialam ze wracam po przerwie na studia i nie dalam mu szansy
16. Koles poznany na wyspie w cieplych krajach gdzie pracowalam. Mial byc moim mezem jesli w ciagu kolejnych 3 lat nie wyjde za maz. Tak sie dogadalismy ze daje mi 3 lata. Ale no cholera wyszlam za maz!
17. Moj maz
18. Kochanek.

Wiecej grzechow nie pamietam

72

paslawek napisał/a:

Ja to w ogóle myślę ze to nie był największy problem u byłego męża Misi tylko z tym innym temperamentem bardziej,a ilość partnerów chyba na innym miejscu ta zazdrość wsteczna dziwne że nie był zazdrosny podczas małżeństwa ,możliwe że to tłumił i nie pokazywał po sobie ,albo był aseksualny a nie był gejem
,łatwiej mu po prostu było się uczepić tej osiemnastki niż zrobić coś z libido,a jak był aseksualny to i tak by nic nie był w stanie zrobić  .
Tylko te 9 partnerek nie bardzo pozwalają na aseksualną "diagnozę".

Dziwne nie?
Z moim pierwszym chlopakiem razem studiowalismy bylismy razem w liceum i rozstalismy sie na pierwszym roku studiow. Potem sie przyjaznillismy przez kilka lat. Moj maz go uwielbial i byli kolegami. Nawet raz nas odwiedzil na urlopie i mieszkal z nami przez tydzien. Moj maz wtedy jeszcze chlopak nie mial z tym problemu.

Misiapysia89 ...no nic specjalnego w sumie lista nie zamknieta , szybko sie czytalo. Co zjezdzilas to twoje:).  Obstaje jednak zebys przyszlym samcom sie nie zwierzala. Zeby mogli sie wyspac do porzadku!

74

Oczywiście że nie mów.
Ja jednemu kiedyś szczerze opowiedziałam o cały moim życiu. Zareagował normalnie, a dodam że ufałam mu jak nikomu. W każdej kłótni mi to wypominał, a po rozstaniu opowiedział moim rodzicom.

Od tamtej pory kłamałam. Tylko zawsze trzeba się trzymać jednej wersji, więc jak wymyślisz że miałaś tylko 2, to zawsze mów tę samą liczbę.

75 Ostatnio edytowany przez Airuf (2022-03-29 09:36:09)

Misiapysia89 napisał/a:

2. Moja dawna milosc musialam z nim isc do lozka choc wiedzialam ze razem nie bedziemy. Byl odemnie o 13 lat starszy. Do dzis go kocham!
4. Kolejny chlopak bylismy razem przed wakacjami mial przyjechac do uk do pracy ale olal to zwial i sie nie odzywal.
6. Chlopak dla ktorego zostawilam nr 5. Byl fajny ale odkrylam po miesiacu ze sypial z jeszcze inna laska fuuuj ucieklam od niego.
9. Obcokrajowiec z erasmusa. Nie bylismy razem.oficjalnie ale spotykalismy sie na seks i romantyczne spacerki i byly tu emocje.
12. Nauczyciel mojego pierwszego chlopaka. Myslalam ze bedsiemy razem ale potem wyszlo ze ma duzo problemow ja nie bylam gotowa na problemy. Byl tez 11 lat starszy i zrezygnowalam
13. Koles poznany za granica. Myslalam ze jest spoko ale sie w sumie rozstalismy on myslal powaznie chcial juz dzieci a ja bylam dalej mloda.
14. Mieszkalam poltorej roku w uk i bylam tam z ruskiem i litwinem. Rusek mnie uderzyl po alkoholu wiec mu oddalam i nigdy wiecej mnie nie zobaczyl
15. To litwin ktory w sumie bardzo mnie kochal ale ja wiedzialam ze wracam po przerwie na studia i nie dalam mu szansy
16. Koles poznany na wyspie w cieplych krajach gdzie pracowalam. Mial byc moim mezem jesli w ciagu kolejnych 3 lat nie wyjde za maz. Tak sie dogadalismy ze daje mi 3 lata. Ale no cholera wyszlam za maz!
17. Moj maz
18. Kochanek.

I właśnie dlatego nigdy nie mów żadnemu przyszłemu chłopakowi o tym!!!

Czysto subiektywnie - w życiu nie związałbym się z Tobą, dlaczego?
Po pierwsze (to przy okazji): ściemniasz (niewiadomo po co) nawet na forum, w pierwszym poście pisałaś o samych "rocznych" zwiazkach i o tym że nie było kolesi na jedną noc. Powyższa lista przeczy temu...
Po drugie (co ważniejsze) już czytając pierwszy post wiedziałem że sciemniasz, że nie miałabyś takiej ilości partnerów gdyby to były same poważne związki, poparte uczuciami. Nie ma opcji.
No i po trzecie (najważniejsze), myślę że większość facetów doda 2 do 2 i jak usłyszy taką liczbę to pojawi się obraz osoby która skacze z kwiatka na kwiatek, szybko się zaduża i sypia z każdym z kim się spotkała więcej niż raz. Po prostu za żadne skarby nie brzmi to jak opis osoby stałej w uczuciach, z którą można budować coś na wiele lat...

Tak to wygląda z mojej perspektywy, nie chcę Ci w żaden sposób dowalić, po prostu uważam że taki punkt widzenia mogą podzielać inni mężczyźni...

PS. Widzę że zasada z LO, dotyczaca erazmusa, dalej ma zastosowanie wink

76

Bez przesady. Autorka napisała, że lubi seks.
Miała możliwość to korzystała. Nie ma czego żałować i nie musi się to łączyć ze stałością emocjonalną itd.

77

Wszystko w porządku, póki ktoś taki nie wiąże się na stałe..Rozumiem, że można mieć wielu partneró, ale jednak umówmy się, że dla przeciętnego faceta byłoby to za dużo..

78

Lucyfer666 napisał/a:

Miała możliwość to korzystała. Nie ma czego żałować i nie musi się to łączyć ze stałością emocjonalną itd.

Nie twierdzę że ma żałować, twierdzę jedynie że podając taką liczbę partnerów będzie odbierana tak a nie inaczej. Przynajmniej przez część mężczyzn. I nie musi się to łaczyć z brakiem umiejętności stworzenia poważnego, długoterminowego związku. Ale podświadomie to łączymy, bo osoby które budowały w przeszłości takie związki - podają niższe wartosci wink

79

bagienni_k napisał/a:

Wszystko w porządku, póki ktoś taki nie wiąże się na stałe..Rozumiem, że można mieć wielu partneró, ale jednak umówmy się, że dla przeciętnego faceta byłoby to za dużo..

Bez przesady. To sprawa jednostkowa.
Zwłaszcza, że przeciętny facet daleki jest od świętego, jak chodzi o te kwestie.

80

Airuf napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Nie twierdzę że ma żałować, twierdzę jedynie że podając taką liczbę partnerów będzie odbierana tak a nie inaczej. Przynajmniej przez część mężczyzn. I nie musi się to łaczyć z brakiem umiejętności stworzenia poważnego, długoterminowego związku. Ale podświadomie to łączymy, bo osoby które budowały w przeszłości takie związki - podają niższe wartosci wink

...... Jak ja chciałbym mieć takie problemy w postrzeganiu drugiego człowieka...

81

Lucyfer666 napisał/a:
Airuf napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

...... Jak ja chciałbym mieć takie problemy w postrzeganiu drugiego człowieka...

Jakie problemy? Nie rozumiem?

82 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-03-29 10:13:27)

Airuf napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Airuf napisał/a:

Nigdy nie łączyłem ilość parterów z jakimiś normami czy kategoriami. Ot jedna z kolejnych dziedzin ludzkich doświadczeń, które czynią człowieka pełnym. Tylko tyle i aż tyle.
Długość związku zależna jest od komunikacji i dopasowania. To też trzeba odkryć. Poznać swoje potrzeby, swoje spełnienia.

83

Nie da się ukryć, że trwałość związku nie musi się wiązać z ilością partnerów, ale jednak gdzieś w podświadomości może jednemu albo drugiemu nie pasować to, że kobieta miała przed nim aż tylu. Nie 4 nie 10 ale prawie 20. Wiele rzeczy podświadomie z czymś łączymy, Panie też wyciągają różne wnioski(nieraz mylne) z obserwacji facetów.

84 Ostatnio edytowany przez Airuf (2022-03-29 10:42:22)

Lucyfer666 napisał/a:
Airuf napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Nigdy nie łączyłem ilość parterów z jakimiś normami czy kategoriami. Ot jedna z kolejnych dziedzin ludzkich doświadczeń, które czynią człowieka pełnym. Tylko tyle i aż tyle.
Długość związku zależna jest od komunikacji i dopasowania. To też trzeba odkryć. Poznać swoje potrzeby, swoje spełnienia.

No ok, to Twoja sprawa jeżeli nie widzisz korelacji. Ja z kolei widzę to tak że jak ktoś preferuje stałe, "długodystansowe" związki, tylko z tym z kim łączy go uczucie, to jego historia nie będzie składała się z samych, nic nie znaczących epizodów, które łączy seks. Każdy ma prawo postrzegać rzeczywistość jak chce. Multum kobiet dla odmiany nie łączy chamskiego i prostackiego zachowania faceta z tym jak później będzie ją traktował w związku.

Ps. Poznać swoje potrzeby? Ja swoje znam, chcę partnerkę która ma podobne podejście do związków co ja i dlatego nie chcę się wiązać z osobą która uprawiała seks z każdym kto akurat się nawiną i zabrał na kolację/kawę, bo sam tak nigdy nie robiłem i zawsze mnie to raziło. Dlatego podejście do seksu w przypadku mojej ew. przyszłej partnerki ma dla mnie znaczenie. Nie wierzę w nagłe zmiany charakteru o 180'.

Ps. 2 Tak, wiem że kobieta po 15 latach zabawy też może chcieć stabilizacji, ale większe szanse na stabilizację daje taka kobieta która zawsze tego szukała, prawda?

madoja napisał/a:

Oczywiście że nie mów.
Ja jednemu kiedyś szczerze opowiedziałam o cały moim życiu. Zareagował normalnie, a dodam że ufałam mu jak nikomu. W każdej kłótni mi to wypominał, a po rozstaniu opowiedział moim rodzicom.

Od tamtej pory kłamałam. .

Doświadczenie uczy. Zwłaszcza przykre.

86

Airuf napisał/a:
Misiapysia89 napisał/a:

17. Moj maz
18. Kochanek.

I właśnie dlatego nigdy nie mów żadnemu przyszłemu chłopakowi o tym!!!

Czysto subiektywnie - w życiu nie związałbym się z Tobą, dlaczego?
Po pierwsze (to przy okazji): ściemniasz (niewiadomo po co) nawet na forum, w pierwszym poście pisałaś o samych "rocznych" zwiazkach i o tym że nie było kolesi na jedną noc. Powyższa lista przeczy temu...
Po drugie (co ważniejsze) już czytając pierwszy post wiedziałem że sciemniasz, że nie miałabyś takiej ilości partnerów gdyby to były same poważne związki, poparte uczuciami. Nie ma opcji.
No i po trzecie (najważniejsze), myślę że większość facetów doda 2 do 2 i jak usłyszy taką liczbę to pojawi się obraz osoby która skacze z kwiatka na kwiatek, szybko się zaduża i sypia z każdym z kim się spotkała więcej niż raz. Po prostu za żadne skarby nie brzmi to jak opis osoby stałej w uczuciach, z którą można budować coś na wiele lat...

Tak to wygląda z mojej perspektywy, nie chcę Ci w żaden sposób dowalić, po prostu uważam że taki punkt widzenia mogą podzielać inni mężczyźni...

PS. Widzę że zasada z LO, dotyczaca erazmusa, dalej ma zastosowanie wink

Jak to przeczy. Jak widzisz tylko jeden facet byl na jedna noc. Z kazdym innym bylam zwiazana i byl moim facetem

87 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 12:45:43)

Z mezem az 10 lat bylam. Pozdro!
Jesli faceci sa zdradzajacy pijacy robiacy awantury zazdrosniki to sorry ale ja odchodze. Na poczattku kazdy sprzedaje bajki i dopiero w zwiazku wychodzi kto jaki jest! Nie bede zagryzac zebow i w zwiazku z idiota bo powinnam. To nie te czasy! Mam nadzieje ze ty jestes tym dobrym facetem smile

88

Lucyfer666 napisał/a:

To są rzeczy wynikające bezpośrednio z siebie więc raczej musi się łączyć. Widać tu ogromne problemy emocjonalne mimo wszystko i raczej należy o tym mówić. Potem właśnie spotykają się dwie skrajnie różne osoby i nie wiadomo czemu nie wychodzi. Bo np osoba X myśli, że partner to spokojny aniołek i tak go traktuje właśnie. A to nie aniołek...

89

Lucyfer666 napisał/a:
Airuf napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dzieki Lucek. Nikt nie zwrocil tutaj uwagi ze z mezem bylam 10 lat, a to ze w wieku 17-24 sporo podrozowalam mieszkalam w akademiku i szukalam tej jednej jedynej milosci to co za problem. Przeciez nie sypialam z gosciami poznanymi w klubie. Mam po prostu sporo bylych chlopakow. Ale nadal dzis to facet jest macho bo sypial z wieloma laskami a babka jest ta niestala w uczuciach. Oj ludzieee

90

Hmm, wydaje mi się, że kobiety też mogą mieć obiekcje przed wchodzeniem w związki z facetami, którzy mieli sporo partnerek.
Trzeba po prostu mieć świadomość, że każdy może się nieco inaczej na ten temat zapatrywać.

91 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-03-29 13:05:21)

Autorko czy uważasz się za osobę, która jest w stanie być w związku, tylko z jednym człowiekiem jeśli podpasuje ci seksualnie? Czy jednak masz dużą potrzebę zmian co jakiś czas?
Czy jeśli twój świeży partner przed seksem poprosiłby cię o przebadanie się, czy byś się obraziła, czy nie miałabyś problemu?
Czy szukasz "prawdziwej miłości" i tego "jedynego" czy uważasz to za bajki?
Co daje ci seks, nie pytam o doznania seksualne, a psychiczne?

92 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-03-29 13:23:51)

bagienni_k napisał/a:

Hmm, wydaje mi się, że kobiety też mogą mieć obiekcje przed wchodzeniem w związki z facetami, którzy mieli sporo partnerek.
Trzeba po prostu mieć świadomość, że każdy może się nieco inaczej na ten temat zapatrywać.

Dokładnie właśnie wczoraj trafiłam na film Gargamela o "nauczycielach"  podrywu. I wtedy poczułam, to co być może mogą czuć faceci w przypadku bogatych doświadczeń seksualnych u kobiet.
Mnie obrzydzało w tych "nauczycielach"  pogarda i traktowanie kobiet jak mięso do wyru**nia, ich chwalenie się swoją obleśnością i robienie z tego atutu. Chwalenie się tym, że zdradzają, a nawet gwałcą i  będą zdradzać bo są "fiu*mi" alfa.

Stwierdzam, że nie razi mnie ilość tych partnerów, a podejście do tych partnerów. Pełne pogardy, wynikającej pielęgnowania poczucia niskiej wartości.
I teraz pytanie  z jakiego poziomu do seksu z różnymi partnerami podchodzą kobiety, a z jakiego mężczyźni? Czym ten seks dla każdej z płci jest, czy tylko miłymi chwilami i doznaniami, czy powodem do użycia kogoś i wyładowania.
W mojej głowie nie ma jednej odpowiedzi.
W sumie to jest naprawdę dobry temat, bo pozwala skonfrontować się ze swoimi poglądami na pewne rzeczy.

93

Bo ow rakowi kołcze to owoc żerowania na desperatach, którzy nie potrafią odnaleźć się na rynku i chcą znaleźć łatwą i szybką drogę.
Ten łysy to już ogólnie poziom żenady osiąga, w którymś wątku o tym dyskutowaliśmy.

94 Ostatnio edytowany przez Airuf (2022-03-29 14:20:18)

Misiapysia89 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Airuf napisał/a:

Dzieki Lucek. Nikt nie zwrocil tutaj uwagi ze z mezem bylam 10 lat, a to ze w wieku 17-24 sporo podrozowalam mieszkalam w akademiku i szukalam tej jednej jedynej milosci to co za problem. Przeciez nie sypialam z gosciami poznanymi w klubie. Mam po prostu sporo bylych chlopakow. Ale nadal dzis to facet jest macho bo sypial z wieloma laskami a babka jest ta niestala w uczuciach. Oj ludzieee

Dla mnie nie ma różnicy czy kobieta czy facet.

Widzisz, Twoje życie to Twoja sprawa, waźne to żebyś żyła w zgodzie ze sobą. Ja tylko uzywam Twojej historii jako przykładu dla moich "przemyśleń".
18 facetów w 7 lat (17-24) daje nam średnią poniżej 5 miesiecy na związek. Ja rozumiem szukanie miłości, ale ze z taką intensywnością... To bardziej wygląda jak u niektórych moich koleżanek - które nie potrafią być same i po prostu jak kończy im się związek to zazwyczaj chwilę po tym jest już nowy pan. Można tak, oczywiście, ale, czasem warto pobyć samemu...
A, poza tym dla mnie to po prostu dziwne, że mimo tylu podejść nie dałaś rady z żadnym z nich stworzyć czegoś trwałego, dopiero mąż (18, tak?).
Po prostu z punku widzenia faceta coś nie gra.
I na logikę - szuka się najprostszych rozwiązań, więc facet pomyśli że:
Były to zwiazki bez głebszych uczuć, albo...
Były to nieprzemyślane zwiazki, z kimś kto akurat się nawiną i się nadawał, albo...
Nie potrafisz być z kimś dłużej, nudzisz się itp.

Wiem że to niesprawiedliwe, szczególnie jeżeli żaden z tych powodów nie dotyczy Ciebie, ale mając do wyboru (w celu stworzenia czegoś trwałego) kobietę po kilku paroletnich zwiazkach albo taką po 18, z czego 99% nie trwało dłużej niż związki w LO - będę próbował z tą pierwszą.

Dlatego, absolutnie, nie chwal się przyszłym partnerom tą liczbą. Od pewnych schematów nie uciekniemy...

PS. PUA to zło, po prostu...

95

Ale równie dobrze ta sama narracja jest przy niskiej liczbie ku ironio. Albo że ktoś dziwny albo ułomny.

96 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-29 14:26:11)

Lucyfer666 napisał/a:

Ale równie dobrze ta sama narracja jest przy niskiej liczbie ku ironio. Albo że ktoś dziwny albo ułomny.

No nie przesadzaj. Chyba że masz na myśli okrągłe 0 w pewnym wieku xD Wtedy się zgodzę.

97 Ostatnio edytowany przez Airuf (2022-03-29 14:28:14)

Lucyfer666 napisał/a:

Zgadza się, ale absolutnie nie dziwi. Ludzki mózg uwielbia schematy. Żyjemy w społeczeństwie, prawda?

Widzimy ludzi w związkach, tworzymy je, nasi znajomi, bliscy też je tworzą. Wyrabia się "norma społeczna" i ciekawość albo wręcz niepokój wzbudza każdy, kto odstaje...

98 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-03-29 14:39:57)

Dlatego nie lubię podchodzić kolektywnie do sprawy, tylko jednostkowo, bez schematów. Szybko i łatwo się wkłada w kategorie.

Jakis_czlowiek i tak dotyczy to 0. Empirycznie to mówię.

99 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 15:09:03)

16 facetow w 7 lat. Maz byl 17 .

100 Ostatnio edytowany przez Misiapysia89 (2022-03-29 15:08:04)

Ajko napisał/a:

Autorko czy uważasz się za osobę, która jest w stanie być w związku, tylko z jednym człowiekiem jeśli podpasuje ci seksualnie? Czy jednak masz dużą potrzebę zmian co jakiś czas?
Czy jeśli twój świeży partner przed seksem poprosiłby cię o przebadanie się, czy byś się obraziła, czy nie miałabyś problemu?

Badalam sie nie martw sie nie mam hiv.
Powtarzam mialam meza i faceta 10 lat czlowieku!! I kompletnie mi to nie przeszkadzalo mielismy sie razem zestarzec i byl miloscia mojego zycia! I co nie jestem stala w uczuciach bo po 10 latach jednak odeszlan od faceta? Bo jednak nasze drogi sie rozeszly? Bo on chcial na wsi sie odizolowac a ja chcialam byc w miescie? Bo on byl domatorem a ja chcialam wychodzic? Bo on nie byl za seksem a ja bylam? Sorry ale jesli facetowi sie chce dwa razy na miesiac to jest za malo chyba ze dla aseksualnej kobiety. Szlam na ustepstwa przez wiele lat bo go kochalam i mielismy byc razem do starosci.
Juz liczylismy ze srednia to bylo 2 facetow na rok wiec daj se siana.

101

Wg twojego toku rozumowania to ja z mezem bylabym 2 lata i uciekla do kolejnego zwiazku i do kolejnego i dzis majac 34 lata bylo by 30 facetow. Wtedy bym sie z toba zgodzila. Ale ty akurat kompletnie nie masz racji. Nie sluchasz co do ciebie pisze. Ciagle wkrecasz mi cos a nie potrafisz zrozumiec ze jestesmy mlodymi ludzmi w wieku 17-24 i mamy prawo poszukiwac tej milosci jedynej. Akurat ja bylam kochliwa i jak tylko widzialam ze facetowi az tak nie zalezy to odchodzilam zeby nie marnowac czasu swojego i jego. Meza poznalam i wiedzialam ze to ten na cale zycie. To sie czulo. Zycze ci zebys zaznal kiedys takiego uczucia. Juz ci nie bede odpisywac bo ty to jakis dziwny jestes. Papa

102

Ajko napisał/a:

Nie obrazilabym sie. Ale tez powininien sie przebadac bo ciezko by mi bylo uwierzyc ze facet 35letni spal np z dwoma kobietami. Zreszta nie uwazasz to za glupie kazac sie przebadac komus kto przez 10 lat sypial z jednym facetem? (Nie liczac pozniej kochanka ale zalozmy ze go nie bylo i bylo 17 facetow i tym ostatnim 17 bylby ten maz) czy nie bylo by to po prostu smieszne? Ej przebadaj sie bo 11 lat temu mialas duzo partnerow. Raczej jakies swinstwa by mi juz wyszly. Aha uzywalam zawsze prezerwatyw. Nie spalam z nikim bez zapiezpieczen.

Tak wierze w milosc ta jedyna i prawdziwa i to moj problem bo musialam szukac dlugo kogos kto zasluzy na mnie. Tak jak moj maz mowil ze jestem kobieta i pol, wiecej niz zwykla kobieta. I kogos takiego szukalam kto by to docenil. Seks jest dla mnie polaczeniem dusz, emocjonalnym doznaniem w ktorym dwoje ludzi musi darzyc sie uczuciem zeby cos z tego wyszlo.

Misia poprostu wielu z facetow i kobiet guma w majciochach upina ze za mlodu miala szanse sie rozeznac w temacie doglebniej jak ty, ale nie skorzystala, badz nie chciala, nie mogla bo nie bylo jak,
a reszta ma co ma ( zwiazki terazniejsze ) i zabardzo nie ma jak zmienic ( biegu wstecznego w przeszlosc nie wrzuca ) bo np za duzo do stracenia choc pewnie w myslach cos tam strugaja badz kolkuja...no takie kredki.
Przyznam sie bez bicia ze zdarzylo mi sie pomyslec co by bylo gdyby w kilku sytacjach w przeszlosci ( na szczescie nie ma  jak zmienic ) ale zaraz przychodzi radosc i pelne zadowolenie z tego co jest wiec wszytsko gra i trabi zespol kombi smile

104

Misiapysia89 napisał/a:

ciezko by mi bylo uwierzyc ze facet 35letni spal np z dwoma kobietami.

Że niby dwie to dziwne? Jak dla mnie raczej normalne.

105

Widzę, że zaczyna się przeginanie w drugą stronę..Zatem 2-3 partnerki u faceta to mało? Powód, aby uważać kogoś za. hmm wybrakowanego? Pytanie czy mówimy o partnerach/rkach do związku czy przelotych znajomościach..

106 Ostatnio edytowany przez Ajko (2022-03-29 17:28:20)

Misiapysia89 napisał/a:
Ajko napisał/a:

Nie obrazilabym sie. Ale tez powininien sie przebadac bo ciezko by mi bylo uwierzyc ze facet 35letni spal np z dwoma kobietami. Zreszta nie uwazasz to za glupie kazac sie przebadac komus kto przez 10 lat sypial z jednym facetem? (Nie liczac pozniej kochanka ale zalozmy ze go nie bylo i bylo 17 facetow i tym ostatnim 17 bylby ten maz) czy nie bylo by to po prostu smieszne? Ej przebadaj sie bo 11 lat temu mialas duzo partnerow. Raczej jakies swinstwa by mi juz wyszly. Aha uzywalam zawsze prezerwatyw. Nie spalam z nikim bez zapiezpieczen.

Tak wierze w milosc ta jedyna i prawdziwa i to moj problem bo musialam szukac dlugo kogos kto zasluzy na mnie. Tak jak moj maz mowil ze jestem kobieta i pol, wiecej niz zwykla kobieta. I kogos takiego szukalam kto by to docenil. Seks jest dla mnie polaczeniem dusz, emocjonalnym doznaniem w ktorym dwoje ludzi musi darzyc sie uczuciem zeby cos z tego wyszlo.

Dzięki za odpowiedź. Oczywiście zgadzam się i przepraszam,  nie dopisałam tego, ale prośba o przebadanie ma dotyczyć obu stron, nie tylko, jak zasugerowałam ciebie,  kobiety.
Dla mnie nie ma znaczenia ilu  partnerów, partnerek miała dana osoba, pod warunkiem, że były to szczere relacje, które nie miały na celu skrzywdzić 2 człowieka . Nigdy nikt nie wie, czy poprzedni partner nie współżył z kimś zarażonym jakąś chorobą, np przy zdradzie o której nikt nigdy się nie dowiedział. Nigdy też nie możemy być pewni czy, ktoś kto wchodzi z nami w relację ma szczere, korzystne dla nas intencje.
W sumie ten temat zdrowia seksualnego jest traktowany po macoszemu, większość osób zamyka oczy i liczy na to, że może będzie dobrze, a to jest poważne ryzyko wielu chorób wenerycznych, niektórych nieuleczalnych. Niestety, niewiele osób używa prezerwatywy, jak ty. Dodatkowo prezerwatywa może, pęknąć, zsunąć się, rzadko to się zdarza, ale się dzieje.

107

No i później faceci ściemniają i sobie dodają liczbę partnerek seksualnych, bo 2 to za mało i nierealne, dziwne itp, fajne czasy teraz nastały.

Wg mnie lepiej nie zagłębiać w ten temat, 18 partnerów mało który facet przetrawi, nawet jeśli wstępnie zaakceptuje to z czasem w np. kłótni wyrzyga, tak jak madoja napisała. Jeśli jednak zależy ci na całkowitej szczerości i nie możesz się bez tego obyć, to jak najwcześniej rozeznać się w tym temacie, powiedzieć co i jak, żeby później nie było niespodzianek i jakiś ale. I żeby nie było że podwójne standardy, osobiscie bym wolała wiedzieć i znać przeszłość seksualna mojego partnera, bo dla mnie 18 partnerów to bardzo dużo i ja bym się z takim panem nie związała. To oczywiście moje preferencje i zgadzam się z tym co Airuf napisal, moja argumentacja byłaby podobna.
Z kochliwa osoba także, dla mnie to proszenie sie o kłopoty.
Mam nadzieję Misiupysiu, że tamte wybory to błędy młodości i braku doświadczenia? Skoro panowie byli pijakami, zazdrośnikami, agresywni i to się powtarzało tyle razy to nie pech, tylko Twoje wybory, powód jakiś musiał być że takich wybierałas

108 Ostatnio edytowany przez Ciapok (2022-03-29 19:07:11)

Misiapysia89 napisał/a:

. Seks jest dla mnie polaczeniem dusz, emocjonalnym doznaniem w ktorym dwoje ludzi musi darzyc sie uczuciem zeby cos z tego wyszlo.

No tak...tym jest dla Ciebie, jednak sama zaprezentowałas zupełnie inna postawę, ciekawi mnie to. Wręcz negatywnie dość się wypowiadasz o większości ludzi, z ktorymi spałaś. Wydaje mi się, że potrzebujesz pomocy specjalisty, a wręcz jako osoba z pewnym doświadczeniem w tym temacie jestem o tym absolutnie przekonany. To nie jest w żadnym aspekcie zdrowe to co robisz i to co piszesz. Jesteś bardzo zagubiona.

109

Dla trwałości zwiazku, to może nawet gorsze byłoby, gdyby osoba wydawała się bardzo kochliwa, tzn za każdym razem potrzeba jej bardzo niewiele czasu, żeby się zaangażować, po czym następuje rozczarowanie lub "znudzenie". Tylko z miłością nie ma to za dużo wspólnego..

110 Ostatnio edytowany przez Johnny89 (2022-03-29 19:42:57)

W sumie jako facet nawet gdybys miała 20 to i tak wolałbym to wiedzieć , nawet byłbym zaskoczony szczerością , tylko fakt jednemu ta ilość będzie obojętna drugiemu już nie , a nawet znajdzie się taki co będzie zazdrościł ilości, jednak jeżeli kupuje się auto dla siebie to najlepszy jest z salonu 0 przebiegu, albo używka z jak najmniejszym smile

111

Czy mówić? Jak nie będzie pytał to nie. Jak pytał będzie to wyrzuć go za drzwi za wczasu i zablokuj na wszystkich komunikatorach tongue

112

Johnny89 napisał/a:

W sumie jako facet nawet gdybys miała 20 to i tak wolałbym to wiedzieć , nawet byłbym zaskoczony szczerością , tylko fakt jednemu ta ilość będzie obojętna drugiemu już nie , a nawet znajdzie się taki co będzie zazdrościł ilości, jednak jeżeli kupuje się auto dla siebie to najlepszy jest z salonu 0 przebiegu, albo używka z jak najmniejszym smile

Do samochodu bym nie porównywała... Ale jak już to... Jeśli chodzi o facetów, to najlepiej jakby kobieta nie miała porównania, wtedy może być kiepski w te klocki i tak się przekuła w związku big_smile

bingo - my faceci jestesmy zaprojektowani do rywalizacji. Takze kazdemu cienkiemu bolusiowi bedzie uwierac jej doswiadczenie, najlepiej nie miec rywali - wersja dla stagnatykow
A taka co nic nie wie i bedzie sie cieszyc z tego co ma do puki nie doczyta nie dowie sie nie zobaczy... czyli.  Im mniej wiesz lepies spisz:)

114

Katarzyno, niepotrzebnie zmieniłaś nicka. Już parę tematów przewałkowałaś na tym forum i byłoby łatwiej podpowiedzieć.

115

bagienni_k napisał/a:

Widzę, że zaczyna się przeginanie w drugą stronę..Zatem 2-3 partnerki u faceta to mało? Powód, aby uważać kogoś za. hmm wybrakowanego? Pytanie czy mówimy o partnerach/rkach do związku czy przelotych znajomościach..

Jak cię nikt nie chciał to musi być coś na rzeczy. I drugi klasyk: dobry towar na półce długo nie leży. lol

Airuf napisał/a:

chcę partnerkę która ma podobne podejście do związków co ja i dlatego nie chcę się wiązać z osobą która uprawiała seks z każdym kto akurat się nawiną i zabrał na kolację/kawę, bo sam tak nigdy nie robiłem i zawsze mnie to raziło. Dlatego podejście do seksu w przypadku mojej ew. przyszłej partnerki ma dla mnie znaczenie. Nie wierzę w nagłe zmiany charakteru o 180'.

Tylko to też jest kwestia czy kogoś "razi, bo może" czy "razi, bo nie może".

116

Eee tam, nie trzeba mieć porównania żeby wiedzieć czy coś jest dobre i nam odpowiada.

117

lody miętowe napisał/a:

Eee tam, nie trzeba mieć porównania żeby wiedzieć czy coś jest dobre i nam odpowiada.

Ja bym powiedział Miętusku, że tutaj jest klasyczna sytuacja, czyli co osoba to inne zdanie wink

118

edek z krainy kredek napisał/a:

bingo - my faceci jestesmy zaprojektowani do rywalizacji. Takze kazdemu cienkiemu bolusiowi bedzie uwierac jej doswiadczenie, najlepiej nie miec rywali - wersja dla stagnatykow
A taka co nic nie wie i bedzie sie cieszyc z tego co ma do puki nie doczyta nie dowie sie nie zobaczy... czyli.  Im mniej wiesz lepies spisz:)

Ale jaka to rywalizacja kiedy się nie ma przeciwnika?

119 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-30 16:53:52)

No tak Lucyfer, tylko mnie trochę śmieszy że się panie traktuje jak glupie gąski co nic nie wiedza i wezmą wszystko co im się wciśnie i będą się z tego cieszyć, to nie te czasy wink

120

Możesz rozwinąć swoją myśl?

Posty [ 61 do 120 z 184 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Spałam z 18 facetami czy mowic o tym kolejnemu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023