Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Strony Poprzednia 1 58 59 60 61 62 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,836 do 3,900 z 13,291 ]

3,836

Odp: Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!
Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:
adela 07 napisał/a:

No padłam.

No Ty też uważaj Adelo
wygląda na arcymistrza PUA

Pasławku, no nie doczytałeś, bo ani ja ani Adela nie mieścimy się w jego widełkach wiekowych, które zaznaczył. Proszę nam tu takich smakołyków niesprawdzonych nie podsyłać big_smile tongue Ale opis niczego sobie big_smile myślę, że będzie miał branie tongue

Właśnie z miasta powróciłam i była taka ulewa, że stałam się już zmokła kurką. Po piórkach mi woda leciała ciurkiem - opis dla Psychologa i jego wyobraźni wink A co do Twoich obietnic Psychologu to możemy zacząć to zliczać - 2/1000 uśmiechów zaliczone smile

Czyli jeszcze 998 zaliczeń, nie wiem czy po trzydziestce dam radę, ale numer straży pożarnej zobowiązuje żeby ugasić Twój ogień który mnie tak rozpala.. Także będziesz mokra nie tylko od deszczu..

Zobacz podobne tematy :

3,837

Taaa widełki big_smile

3,838

paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:

No Ty też uważaj Adelo

Pasławku, no nie doczytałeś, bo ani ja ani Adela nie mieścimy się w jego widełkach wiekowych, które zaznaczył. Proszę nam tu takich smakołyków niesprawdzonych nie podsyłać big_smile tongue Ale opis niczego sobie big_smile myślę, że będzie miał branie tongue

To chyba czytamy dwa różne wątki ,raczej wyczytałem że on "za młody" dla was
Grasse napisał że lubi, woli starsze kobiety od siebie
co akurat nie jest jakieś dziwne

On, ten Luki-Luka-Lękosław, nie wiem, napisał:  "Poszukuję kobiety w wieku 26-29" no to gdzie my w jego preferencjach się uplasowałyśmy? Hę?

3,839

Psycholog Na Niby napisał/a:
Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:

No Ty też uważaj Adelo

Właśnie z miasta powróciłam i była taka ulewa, że stałam się już zmokła kurką. Po piórkach mi woda leciała ciurkiem - opis dla Psychologa i jego wyobraźni wink A co do Twoich obietnic Psychologu to możemy zacząć to zliczać - 2/1000 uśmiechów zaliczone smile

Czyli jeszcze 998 zaliczeń, nie wiem czy po trzydziestce dam radę, ale numer straży pożarnej zobowiązuje żeby ugasić Twój ogień który mnie tak rozpala.. Także będziesz mokra nie tylko od deszczu..

3/1000 w tym jeden, ostatni głośny! big_smile Mała porada, nie skręcaj za mocno w tą stronę, bo możesz zderzyć się z murem tongue

3,840

Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:

On, ten Luki-Luka-Lękosław, nie wiem, napisał:  "Poszukuję kobiety w wieku 26-29" no to gdzie my w jego preferencjach się uplasowałyśmy? Hę?

"Wszystko się zmienia wujek " jak powiedział mi siostrzeniec zapytany przeze mnie dlaczego nie chce jeść mielonych kotletów a  kiedyś lubił i jadł chętnie

Grasse napisał/a:

Ja tam wolę starsze tak swoją drogą wink

3,841

Evergreen napisał/a:
Evergreen napisał/a:

3/1000 w tym jeden, ostatni głośny! big_smile Mała porada, nie skręcaj za mocno w tą stronę, bo możesz zderzyć się z murem tongue

Mam odpowiednio duży kilof żeby zburzyć ten mur. Ale dobrze, wyciągam już ręce z pod kołdry..

Ej ale teraz już serio, jak wezmę leki to wydaję się być całkiem normalny. Już coraz rzadziej mam ochotę założyć sam płaszcz i iść do parku.

3,842 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-06-07 15:44:54)

KoralinaJones napisał/a:

Właśnie kiedy drążysz big_smile tongue

Na mnie nie ma "sposobu" smile big_smile

3,843

Widzę, że Psycholog dzisiaj szaleje big_smile

3,844

paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:

"Wszystko się zmienia wujek " jak powiedział mi siostrzeniec zapytany przeze mnie dlaczego nie chce jeść mielonych kotletów a  kiedyś lubił i jadł chętnie

Grasse napisał/a:

Grasse = Luki/Luka/Lękosław?! Właśnie zemdlałam hmm

3,845

KoralinaJones napisał/a:

Bycie 16letnim youtuberem rządzi się swoimi prawami..

3,846

Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:

Grasse napisał/a:

"siostro tlen"

3,847

Evergreen napisał/a:

Mam odpowiednio duży kilof żeby zburzyć ten mur. Ale dobrze, wyciągam już ręce z pod kołdry..

Ej ale teraz już serio, jak wezmę leki to wydaję się być całkiem normalny. Już coraz rzadziej mam ochotę założyć sam płaszcz i iść do parku.

Niech Ci będzie 4/1000 tongue Gdybyś jeszcze.... a to nie będę już podpowiadać, bo mamy tu przetestować Twoje zdolności, o których sława i chwała Cię wyprzedziła. Pytanie co za tą "chwałą" się kryje :]

3,848 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2022-06-07 16:07:19)

paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:
paslawek napisał/a:

"siostro tlen"

Łot??
Nie panimaju.

3,849 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-06-07 16:18:54)

adela 07 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:

"siostro tlen"

Łot??
Nie panimaju.

a myślisz że ja panimaju czasem mi się coś od czapy skojarzy pokrętnie smile

tu cały tekst nico daleki od sytuacji a może i nie

"Biały frak biały znak
Lancet błysnął jak ptak
Gołąb skrzydłem jak w pierś
Białej ciszy
Biały tren białych plam
Białych okien i bram
Biały film wyświetlany
Na kliszy
Cichy szept białych warg
Biała podróż przez park
Biały gołąb ściszone
Rozmowy
Biały rząd pięknych pań
Białe konie u sań
Biały park biały Pałac
Zimowy
Da da da ra ra da ra ra ri da da
Da ram da di dam da ram da da ram ta ta ta ta ra ra
Ta ra rai da dam dam dam
Da ra ri ra dam dam dam da da da da
U u u u
Biały wąs biały pląs
Biały uśmiech i dąs
Biały walc zawirował
Na cztery
Biały lis biały plis
Biały kiss małej miss
W białych klapach dzwoniły
Ordery
Biały bal białych sal
Biały walc w białą dal
Biały kniaź biały paź
Długa lista
Biały rząd pięknych pań
Białe konie u sań
A wodzirej był biało
Gwardzista
Da da da ra ri da ra ra ra da da
Da ram da di dam da ram da da ram ta ta ta ta ra ra
Ta ra rai da dam dam dam
U u u u
En dehors en dedans
C'est la grande valse brillante
Grand battement grand jete pour
Les dammes
Tyle figur i póz
C'est la Champagne Russe
Et allez s'il vous plait
Piruette
Isabelle Isabelle
Isabelle Isabelle
Isabelle podaj mi rączkę
Białą
Co za biel Isabelle
Isabelle wciąż nam walca
Za mało
Da da dla tiebia
Eto liubow maja
Tancujut pary damy bojary
I ty so mnoj odna
Ta ra rai da dam dam dam
U u u u
Biały bal biały sen
Biały walc siostro tlen
Jeszcze dyszę pod białym
Całunem
Biały bal biały sen
Biały wal siostro tlen
Siostro bandaż i
Opatrunek
Biały bal biały sen
Biały wa siostro tlen
Jeszcze chwila ta chwila
Nic więcej
Opanować rąk drżenie
Kiedy spada ciśnienie
Niech mi siostra nie patrzy
Na ręce
Da da dla tiebia
Eto liubow maja
Bojus psubraty
Wozmut w sołdaty
Za biełowo caria
Ta ra rai da dam dam dam
U u u u
Jak przeżyję to cud
Igła tępa jak drut
Biała sowa ruszyła
Na „lowy"
Operacja skończona
Pacjent znów będzie zdrowy
Bo to tylko woreczek żółciowy
Da da dla tiebia
Eto liubow maja
Tancujut pary damy bojary
I ty so mnoj odna
Ta ra rai da dam dam dam
U u u u"

3,850

KoralinaJones napisał/a:

Bycie 16letnim youtuberem rządzi się swoimi prawami..

Czyli jednak jesteś w stosownym wieku big_smile

3,851

Tak, zdecydowanie przyda się tlen.
I trochę kofeiny.

3,852

Evergreen napisał/a:

Pytanie co za tą "chwałą" się kryje :]

O tym wiedzą nieliczni, masz dużą konkurencję, trochę wysiłku kurko a nie tylko myślami schodzisz w miejsca gdzie nawet ja bym się zawstydził.
Ten cudzysłów był niepotrzebny.. mam delikatne EGO ale za to twardEGO.. ech nie ważne, nie będę Ci wszystkiego podawał na tacy.

3,853

Evergreen napisał/a:

O tym wiedzą nieliczni, masz dużą konkurencję, trochę wysiłku kurko a nie tylko myślami schodzisz w miejsca gdzie nawet ja bym się zawstydził.
Ten cudzysłów był niepotrzebny.. mam delikatne EGO ale za to twardEGO.. ech nie ważne, nie będę Ci wszystkiego podawał na tacy.

Ooo najmocniej Cię przepraszam, że dostałeś ode mnie niespodziewanego klapsa, ale sam mówiłeś, że to lubisz. Że za mocno było? Daj pogładzę..

Myślisz, że mnie podjudzisz przeciwko koleżankom?! Niedoczekanie Twoje tongue Ale wiedz, że Ty również masz silną konkurencję i nie powiem jaki jest obecny status... Niech rozpoczną się Igrzyska!

3,854

Evergreen napisał/a:

Niech rozpoczną się Igrzyska!

Lucka jeszcze nie znasz Ever ?
zawsze mogę go wypuścić z piwnicy ( raczej siłą wywalić smile ) - pozamiata w try miga
ale ostatnio stwierdził że nigdzie nie będzie wychodził bo mu tam i tak dobrze jest

3,855

paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:

Niech rozpoczną się Igrzyska!

Lucka jeszcze nie znasz Ever ?
zawsze mogę go wypuścić z piwnicy ( raczej siłą wywalić smile ) - pozamiata w try miga
ale ostatnio stwierdził że nigdzie nie będzie wychodził bo mu tam i tak dobrze jest

Że Lucyfer666 czy jakoś tak? No gdzieś mi ten nick się pojawiał, ale nie znam osobiście czyli forumowo. Nie było nam dane się zetrzeć wink Ja to się tak zastanawiam, jak Wy dochodzicie do tego, że ktoś tu nick zmienia i przechodzi w nową tożsamość. Tylko po stylu pisania?

3,856

A tak właśnie wpadło mi do głowy, że czegoś mi tu brakuje, taki katalizator, co często był i już wiem! Bagiennik! Chyba dawno go nie było, co?

3,857

Evergreen napisał/a:

A tak właśnie wpadło mi do głowy, że czegoś mi tu brakuje, taki katalizator, co często był i już wiem! Bagiennik! Chyba dawno go nie było, co?

Ani chybi w terenie - obrączkuje
sezon się rozpoczął
poluje na czeczotkę [makolągwa)i pliszki dla niego tzn zdjęcia
czeczotka na wsi czasem przyfruwa znienacka - płochliwa bardzo i niestała w przyfruwaniu jest

3,858

Evergreen napisał/a:
Evergreen napisał/a:

Ooo najmocniej Cię przepraszam, że dostałeś ode mnie niespodziewanego klapsa, ale sam mówiłeś, że to lubisz. Że za mocno było? Daj pogładzę..

Myślisz, że mnie podjudzisz przeciwko koleżankom?! Niedoczekanie Twoje tongue Ale wiedz, że Ty również masz silną konkurencję i nie powiem jaki jest obecny status... Niech rozpoczną się Igrzyska!

Ja dopiero wchodzę jak wszyscy się najedzą. Dajmy chłopakom szanse. Ale Lucka polecam, sam bym go przeleciał.

3,859

paslawek napisał/a:
Evergreen napisał/a:

Ani chybi w terenie - obrączkuje
sezon się rozpoczął
poluje na czeczotkę [makolągwa)i pliszki dla niego tzn zdjęcia
czeczotka na wsi czasem przyfruwa znienacka - płochliwa bardzo i niestała w przyfruwaniu jest

Matko, Pasławek, połowy nie zrozumiałam hmm Od Bagiennika się uczysz czy sam masz takie zainteresowania?

3,860 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-06-07 17:52:20)

czeczotka - makolągwa to ptaszek mały ładny
pliszki też
a zainteresowania miałem kiedyś
Bagiennik mnie motywuje do działania czasem

Evergreen napisał/a:

Ja to się tak zastanawiam, jak Wy dochodzicie do tego, że ktoś tu nick zmienia i przechodzi w nową tożsamość. Tylko po stylu pisania?

Z tym to jest więcej zamieszania,zamętu niż faktycznie smile co bywa zabawne
dużo domniemań,spekulacji,dedukcji,domysłów
a Lucek to Lucek nie zmienia tak naprawdę nicków jak co poniektórzy i jak im się znudzą smile

3,861

Evergreen napisał/a:

Ja dopiero wchodzę jak wszyscy się najedzą. Dajmy chłopakom szanse. Ale Lucka polecam, sam bym go przeleciał.

Co mi z tego, że polecasz, jak go tu nie ma i nie wiadomo czy będzie. Znowu postawiliście jakiś billboard reklamowy, a potem może być rozczarowanie hmm Ja tam polecałabym Deep w tym samym temacie wink

3,862

Psycholog to chyba nadużywa końcówki "og" tongue

3,863

(ʃƪ˶˘ ﻬ ˘˶)♡♡♡ Wielkie buziaki dla Paslawka!!!, Bagiennika, Szatana i Włodka, wiadomo smile

Nie zapominajmy dziełszki o Garym, Edku, Szeptuchu, Pawlo z Wawy (który pięknie utemperował Rumika) i innych, którzy stanęli nie raz w naszej obronie smile

Grasse, witaj na pokładzie. Kiedy zaczynasz pracę? I co będziesz robił?

Evergreen, z Wodnikiem to już tak jest smile Jak się straci to na próżno szukać. Nawet jak był w szafie to teraz pewnie harcuje z kaczkami i raportami, i tyle go widzieli. Wróci pewnie ubłocony jak prosię i szczęśliwy smile A o Szatanie krążą plotki iż przystojny, także wiesz wink Ino młode wszystko... Jakie masz widełki? wink

3,864

DeepAndBlue napisał/a:

(ʃƪ˶˘ ﻬ ˘˶)♡♡♡ Wielkie buziaki dla Paslawka!!!, Bagiennika, Szatana i Włodka, wiadomo smile

Nie zapominajmy dziełszki o Garym, Edku, Szeptuchu, Pawlo z Wawy (który pięknie utemperował Rumika) i innych, którzy stanęli nie raz w naszej obronie smile

Grasse, witaj na pokładzie. Kiedy zaczynasz pracę? I co będziesz robił?

Evergreen, z Wodnikiem to już tak jest smile Jak się straci to na próżno szukać. Nawet jak był w szafie to teraz pewnie harcuje z kaczkami i raportami, i tyle go widzieli. Wróci pewnie ubłocony jak prosię i szczęśliwy smile A o Szatanie krążą plotki iż przystojny, także wiesz wink Ino młode wszystko... Jakie masz widełki? wink

Deep Kochana Deep wesoła, witaj w ten piękny zachmurzony poranek! smile

Ano taka dola, że wśród takich młodzieńców przyszło mi się obracać sad Moje widełki jeszcze do końca nieustalone, ale tak na wstępie 40-52 bym zaryzykowała. Sama nie wiem jeszcze... no więc, nawet gdybym się skusiła na jakieś wygibasy (początkowo słowne) to nawet nie ma z kim yikes. Bagiennik tu usilnie mnie przekonuje, że młodszych nieobciążonych życiem rodzinnym nie należałoby odrzucać z tego woreczka, bo oni tez mogą być wartościowi, i być może ma rację, ale jakoś nie widzę się w tym układzie.

Co do szafy, to prosiłam, "cip-cip" wołałam, okruszki wysypałam nawet, żeby wyszedł, ale szafy drzwi nie drgnęły nawet. No i się okazało, że się teleportował gdzieś w jakieś krzaczaste rejony, albo nie wiem gdzie, i nie dostałam pocieszenia sad Albo może się obraził, że tak długo w tej szafie siedział, samotny i porzucony, ehhh Trzeba było brać na świeżo jak tylko otrzymałam. Tak sobie myślę teraz.

3,865

U mnie też chmurno, akurat jak mam trochę wolnego. Meh...

Starsi na forum szczęśliwie pozajmowani. Najlepszy przykład na to, że dobry związek to najlepszy stan bytowania smile

Ino młode to takie zarozumiałe są, coś im nie wyjdzie, szukają winy dookoła, taplają się w swoich przemyśleniach i złych wspomnieniach, uważają, że już wszystko wiedzą, kiedy gunwo wiedzą itd Także ja tam się nawet nie dziwię, że starszego być chciała. Ja też smile Z rówieśnikiem byłam, z młodszym byłam... Czas na starszego. Byle mentalnie pokrywało się z metryką, bo to też różnie bywa.

Z młodych to Bagiennik akurat ten starszy ale dalej mu brakuje z 5 lat do Twoich widełek.

I wiesz... Ja się zgodzę, że nie ma co odrzucać tylko ze względu na wiek... Ale za tym wiekiem często kryje się więcej niż sam wiek. Przynajmniej powinno. Najważniejsze to jak się ludzie ze sobą czują razem. I im jest się starszym tym ta różnica się trochę zaciera, inaczej niż gdy się ma dwadzieścia parę lat. Więc czasem można się miło zaskoczyć i nie warto aż tak mocno trzymać się tych widełek.

Ha! To ja mam historyjkę. Młoda i głupia. Dotyczy kolegi, tego aktora co mi się śnił niedawno. Otóż tak jak mi się bardzo podobał tak bardzo przeszkadzało mi, że jest młodszy o... Tan da ra dam ta da da! 3 lata wink Głupie nie? Zwłaszcza, że znam przykłady udanych małżeństw w swoim otoczeniu, gdzie kobieta jest starsza o 7 i 8 lat. I nawet nie widać po nich tej różnicy wieku. A te przykładne, gdzie żona młodsza o tyle samo to bardzo często patologia, która kończyła się odejściem kobiety razem z dziećmi. Różnie bywa. I czasem warto zrobić wyjątek, bo np spotkało się kogoś wyjątkowego smile

Najważniejsze to relacja. A Bagiennik to nawet nie dziwi, że starszą woli, bo on dzieci nie chce więc presji by nie miał biologicznego zegara, zwłaszcza gdy kobieta już się jako matka spełniła. Układ idealny smile

Masz gwizdek na tego kaczora tongue

https://m.media-amazon.com/images/I/71MTTHGxTML._AC_SY450_.jpg

3,866

DeepAndBlue napisał/a:

Starsi na forum szczęśliwie pozajmowani. Najlepszy przykład na to, że dobry związek to najlepszy stan bytowania smile

Jakbym miała wybór w płci tożsamej, to rwałabym tutaj setkami. Szkoda, że się nie przebranżowiłam kiedyś big_smile

DeepAndBlue napisał/a:

Ino młode to takie zarozumiałe są, coś im nie wyjdzie, szukają winy dookoła, taplają się w swoich przemyśleniach i złych wspomnieniach, uważają, że już wszystko wiedzą, kiedy gunwo wiedzą itd Także ja tam się nawet nie dziwię, że starszego być chciała. Ja też smile

Otóż to, dokładnie to samo odczuwam smile

DeepAndBlue napisał/a:

Z rówieśnikiem byłam, z młodszym byłam... Czas na starszego. Byle mentalnie pokrywało się z metryką, bo to też różnie bywa.

No, a ja jeszcze z młodszym nie byłam i raczej właśnie nie widzę tego z powodów powyżej. Tylko rówieśnicy i starsi. Chyba, że przykłady przygód, to nawet byli sporo młodsi wink (Hiszpańska przygoda). A nawet ci rówieśnicy są często młodsi mentalnie, więc trudno o dobrych kandydatów.

DeepAndBlue napisał/a:

Ha! To ja mam historyjkę. Młoda i głupia. Dotyczy kolegi, tego aktora co mi się śnił niedawno. Otóż tak jak mi się bardzo podobał tak bardzo przeszkadzało mi, że jest młodszy o... Tan da ra dam ta da da! 3 lata wink Głupie nie? Zwłaszcza, że znam przykłady udanych małżeństw w swoim otoczeniu, gdzie kobieta jest starsza o 7 i 8 lat. I nawet nie widać po nich tej różnicy wieku. A te przykładne, gdzie żona młodsza o tyle samo to bardzo często patologia, która kończyła się odejściem kobiety razem z dziećmi. Różnie bywa. I czasem warto zrobić wyjątek, bo np spotkało się kogoś wyjątkowego smile

No no, pamiętam te sny błogie Twoje, ohhh smile Więcej tego wypisuj, to sobie chociaż poczytam smile A u Ciebie jak z tymi widełkami, bo jak tan naprawdę nie wiem ile tych wiosen u Ciebie na karku jest obecnie?

DeepAndBlue napisał/a:

Dziękuję za gwizdek. Moja Miła smile ale tak samo jak nie lubię gdy na mnie gwiżdżą, tak na nikogo gwizdać nie będę tongue Co do kaczego kandydata, to jak taki z niego "kandydat", to niech sam kombinuje, O! tongue

Ale wiesz co? Dzisiaj randkę mam wątkową smile Może się moja para ujawni później smile Poza tym wczoraj znalazłam na forum siostrę bliźniaczkę - Pain się nazywa, znasz? smile

3,867

Łatwo Wam mówić z perspektywy kobiety - czego nie zrobicie każdy weźmie Wasza stronę i jeszcze Wam pomogą, na rynku matrymonialnym macie samych dawców. Teraz obroccie to o 180 i żadnej z Was nie byłoby już tak wesoło i nagle byście zrozumiały, dlaczego faceci po przejechaniu się na płci przeciwnej już tak chętnie nie skaczą z radości na widok niewiast (w kontekście miłości czy związku). To tak jak gdyby ktoś był ciągle okradany i każdy mu wmawiał, że ma wybaczać i wręcz każą mi zapraszać złodziei na chatę, bo może jakimś cudem któryś będzie porządny i nic nie odwali. Nie da się od takich rzeczy odciąć jeżeli ktoś się zaangażował, jeżeli były plany itd - bo nie da się wymazac kogoś z głowy jak olowek. Gdy wszyscy szczęśliwi wokół a u Ciebie coś nie gra to jeszcze liczysz na to, że zle trafiłeś albo ulokowales uwagę w czymś niewłaściwym, gorzej gdy u innych jest to samo a stosik 30 letnich rozwodników przybiera niebezpieczne rozmiary. Mam 3 kumpli z hatrrickiem na koncie i nie zrezygnowali z relacji, ale mają podejście na zasadzie "byle coś było a miłości już nie będzie" - mi osobiście nie chciałoby się tracić czasu na kogoś kogo trochę lubię trochę nie. Natomiast gadanie, że ktoś po jednym niepowodzeniu ma jakąś wielką wizję czegoś tam to jest zwykle skurwysyństwo z Twojej strony Deep bo w moim przypadku doskonale wiesz, bo tłumaczyłem Ci to i na forum i poza nim, że to są wielokrotne złe doświadczenia zbierane całe życie, ogromna ilość przeżyć. Tylko by przypadkiem nie wyszło, że w tym wszystkim jest ziarno prawdy (ale nie, przecież będziemy udawać że związki w dzisiejszych czasach to ostoja miłości i wierności) będziesz na siłę umniejszać czyimś przeżyciom i doświadczeniom nie? Bo ojej jak ktoś dosłownie 1 kobietę na oczy widział to można mu napisać, że co on tam wie...a jak ktoś trochę doświadczen zebrał to się robi problem, bo ojoj co mu poradzić teraz...

3,868

Evergreen napisał/a:

Poza tym wczoraj znalazłam na forum siostrę bliźniaczkę - Pain się nazywa, znasz? smile

To było nieuniknione smile

3,869

Be. napisał/a:

Łatwo Wam mówić z perspektywy kobiety - czego nie zrobicie każdy weźmie Wasza stronę i jeszcze Wam pomogą, na rynku matrymonialnym macie samych dawców. Teraz obroccie to o 180 i żadnej z Was nie byłoby już tak wesoło i nagle byście zrozumiały, dlaczego faceci po przejechaniu się na płci przeciwnej już tak chętnie nie skaczą z radości na widok niewiast (w kontekście miłości czy związku). To tak jak gdyby ktoś był ciągle okradany i każdy mu wmawiał, że ma wybaczać i wręcz każą mi zapraszać złodziei na chatę, bo może jakimś cudem któryś będzie porządny i nic nie odwali. Nie da się od takich rzeczy odciąć jeżeli ktoś się zaangażował, jeżeli były plany itd - bo nie da się wymazac kogoś z głowy jak olowek. Gdy wszyscy szczęśliwi wokół a u Ciebie coś nie gra to jeszcze liczysz na to, że zle trafiłeś albo ulokowales uwagę w czymś niewłaściwym, gorzej gdy u innych jest to samo a stosik 30 letnich rozwodników przybiera niebezpieczne rozmiary. Mam 3 kumpli z hatrrickiem na koncie i nie zrezygnowali z relacji, ale mają podejście na zasadzie "byle coś było a miłości już nie będzie" - mi osobiście nie chciałoby się tracić czasu na kogoś kogo trochę lubię trochę nie. Natomiast gadanie, że ktoś po jednym niepowodzeniu ma jakąś wielką wizję czegoś tam to jest zwykle skurwysyństwo z Twojej strony Deep bo w moim przypadku doskonale wiesz, bo tłumaczyłem Ci to i na forum i poza nim, że to są wielokrotne złe doświadczenia zbierane całe życie, ogromna ilość przeżyć. Tylko by przypadkiem nie wyszło, że w tym wszystkim jest ziarno prawdy (ale nie, przecież będziemy udawać że związki w dzisiejszych czasach to ostoja miłości i wierności) będziesz na siłę umniejszać czyimś przeżyciom i doświadczeniom nie? Bo ojej jak ktoś dosłownie 1 kobietę na oczy widział to można mu napisać, że co on tam wie...a jak ktoś trochę doświadczen zebrał to się robi problem, bo ojoj co mu poradzić teraz...

Be. ale Ty nie rozumiesz, że żadnej z nas nie interesuje świat "dawców"?! Nie zgadzam się z tym, że kogoś gumką wymazać się nie da. Ależ da się, tylko trzeba mieć w sobie pewność siebie i swojego, oraz wiedzieć kto i co zasługuje na pamięć czy pozytywne wspomnienie. A w każdej, nawet kończącej się niemile historii można znaleźć całe morze pozytywów. To jest tylko i wyłącznie kwestia percepcji/podejścia do życia oraz pokory, której Ci brakuje, niestety. Nie zamierzam zajmować się Twoim uzdrowieniem Be. Powiem tylko, że to jest możliwe, jeśli tylko chcesz. Bo chcieć znaczy móc. A zniechęciłeś mnie do siebie tak skutecznie, że trudno mi się coś w Twoim kierunku pisze.

3,870

DeepAndBlue - stanowisko nazywa się "asystent inżyniera handlu" i dotyczy szeroko rozumianej branży morskiej, włącznie z wyjazdami na targi i poszukiwaniem armatorów do współpracy smile

3,871 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-06-08 11:50:50)

Tylko Ty jesteś w taki sposób zaburzona, że ciągle gadasz o jednym i wątpliwe jest byś była w stanie kogokolwiek poważnie potraktować i daje sobie ręce uciąć, że wierna też nie byłaś i przypominasz mi bardzo kilka moich koleżanek 40+(każda jedna rozwiązywała swoje problemy romansem) i u Was panuje jedno przekonanie zawsze: facetom można robić wszystko bo to faceci i oni są silni i odporni, a ja jako kobietka zawsze jestem pokrzywdzona. Nic dziwnego, że Ty ludzi wymazujesz, bo Ty nikogo nigdy nie zapisalas, dla Ciebie 2 osoba to kutas i kasa - sorry ja jednak jestem nieco inny.

3,872 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-06-08 11:51:43)

Grasse napisał/a:

DeepAndBlue - stanowisko nazywa się "asystent inżyniera handlu" i dotyczy szeroko rozumianej branży morskiej, włącznie z wyjazdami na targi i poszukiwaniem armatorów do współpracy smile

Znaczy kontrabanda ? Przemyt,pościgi, strzelaniny etc ?
smile

super

3,873

Be. napisał/a:

Tylko Ty jesteś w taki sposób zaburzona, że ciągle gadasz o jednym i wątpliwe jest byś była w stanie kogokolwiek poważnie potraktować i daje sobie ręce uciąć, że wierna też nie byłaś i przypominasz mi bardzo kilka moich koleżanek 40+ i u Was panuje jedno przekonanie zawsze: facetom można robić wszystko bo to faceci i oni są silni i odporni, a ja jako kobietka zawsze jestem pokrzywdzona. Nic dziwnego, że Ty ludzi wymazujesz, bo Ty nikogo nigdy nie zapisalas, dla Ciebie 2 osoba to kutas i kasa - sorry ja jednak jestem nieco inny.

No nic się nie uczysz Be. jesteś tak samo nieogarnięty i totalnie nic o życiu i ludziach nie wiesz. Żal mi Ciebie, mimo wszystko. To był ostatni mój post w Twoim kierunku, więcej Ciebie już nie pożałuję, bo nie jesteś tego wart. Życzę miłego dnia.

3,874

Trafiony zatopiony, ale tak Ty akurat jesteś wyjątkowa i na bank można usprawiedliwić Twoje wyskoki i zdrady - bo WY NIC NIE WIECIE!!!!

ZIEFFF

3,875

Evergreen napisał/a:
DeepAndBlue napisał/a:

Jakbym miała wybór w płci tożsamej, to rwałabym tutaj setkami. Szkoda, że się nie przebranżowiłam kiedyś big_smile

DeepAndBlue napisał/a:

Ino młode to takie zarozumiałe są, coś im nie wyjdzie, szukają winy dookoła, taplają się w swoich przemyśleniach i złych wspomnieniach, uważają, że już wszystko wiedzą, kiedy gunwo wiedzą itd Także ja tam się nawet nie dziwię, że starszego być chciała. Ja też smile

Otóż to, dokładnie to samo odczuwam smile

DeepAndBlue napisał/a:

Z rówieśnikiem byłam, z młodszym byłam... Czas na starszego. Byle mentalnie pokrywało się z metryką, bo to też różnie bywa.

No, a ja jeszcze z młodszym nie byłam i raczej właśnie nie widzę tego z powodów powyżej. Tylko rówieśnicy i starsi. Chyba, że przykłady przygód, to nawet byli sporo młodsi wink (Hiszpańska przygoda). A nawet ci rówieśnicy są często młodsi mentalnie, więc trudno o dobrych kandydatów.

DeepAndBlue napisał/a:

No no, pamiętam te sny błogie Twoje, ohhh smile Więcej tego wypisuj, to sobie chociaż poczytam smile A u Ciebie jak z tymi widełkami, bo jak tan naprawdę nie wiem ile tych wiosen u Ciebie na karku jest obecnie?

DeepAndBlue napisał/a:

Dziękuję za gwizdek. Moja Miła smile ale tak samo jak nie lubię gdy na mnie gwiżdżą, tak na nikogo gwizdać nie będę tongue Co do kaczego kandydata, to jak taki z niego "kandydat", to niech sam kombinuje, O! tongue

Ale wiesz co? Dzisiaj randkę mam wątkową smile Może się moja para ujawni później smile Poza tym wczoraj znalazłam na forum siostrę bliźniaczkę - Pain się nazywa, znasz? smile

PainIsFinite? Jeśli o nią chodzi to znam jej stary temat i widuję najczęściej w dziale zdrad. Bliźniaczka? Jak już to dużo mniej frywolna tongue Ta spokojniejsza bliźniaczka? tongue Odbieram ją jako mocno zahartowaną i dość przyziemną, co cenię, bo przy okazji nie jest do bólu pesymistyczna. Ale obie jesteście refleksyjne. Może z czasem znajdę więcej podobieństw smile Ty wydajesz się bardziej optymistyczna jednak. Chyba, że o kogoś innego chodzi, to nie kojarzę innej Pain tongue

Jeśli chodzi o gwizdek to jak umiesz kwakać to nie będzie Ci potrzebny smile
Wyobraziłam sobie taką scenę. Siedzę w parku na ławce. Przebiega facet, a ja wkładam dwa palce do buzi i gwizdam na niego. Wołam "Hej mały! Mogę z Tobą pobiegać?" On szybko spogląda po czym odwraca się i patrzy przed siebie przyspieszając trochę. A ja "ej! Ej! Piękny! Fajna dupcia! Chcesz iść na kawę? Heeej! I tak masz zrośnięte brwii!" Failure.

A sny to mój alternatywny świat smile Od dziecka. Kiedyś wysłałam kilka do kobiety, która zajmuje się interpretacją i cieszyła się jak dziecko. Mówiła, że zbyt rzadko takie dostaje. Nie powiem, że mi ego podreperowała trochę wink

Ja widełek nie mam. Bardziej punkty na osi. Ale nie chciałabym być mamusią z benefitem dla jakiegoś dorosłego smroda. Brrr... Odpada. Mentalnie na poziomie chcę, żebyśmy się rozumieli smile Żeby nie marnować czasu na tłumaczenie rzeczy dla mnie oczywistych. Póki co i tak nie mam czasu (ale to zupełnie!) na randki, więc trochę zazdroszczę, a trochę łaknę pozytywnych historyjek smile

Co do portali randkowych to przyznam, że często się zapominałam i oglądałam damskie profile. Jakoś bardziej miłe dla oka są. I nie chodzi o to, że zmieniłam orientację ale bardziej czułam się zainspirowana, wiesz o co chodzi? Że w tym wieku można się tak dobrze prezentować, mieć tyle pogody ducha wymalowanej na twarzy, tak smacznie się ubierać i że ja też tak chcę! smile

3,876

Grasse napisał/a:

Brzmi ciekawie! Kojarzy mi się z tymi handlarzami starożytnymi co po pieprz do Indii... zapieprzali tongue ale nazwa taka nowoczesna - inżynier handlu... No no smile Brzmi lepiej niż kupiec aczkolwiek kiedyś bycie kupcem było zajęciem jak się patrzy. I ile przygód!

3,877

Niestety, plotkowanie o parach, gdzie mężczyzna jest młodszy od kobiety to standard. Zresztą w ogóle, przedstawianie się jako osoby tolerancyjne wobec nieszablonowych, że tak to określę relacji partnerskich trąci hipokryzją. Mam znajomą, która nie ominie żadnej parady równości, krzyczy, jaka to jest tolerancyjna wobec LGBT - ale, dwóch naszych kolegów zaczęła przedstawiać jako parę gejowską w ramach chęci zdyskredytowania ich. No, ale to urzędniczka, która pracuje na danych wrażliwych, a pół miasta wie to co wie ona wink

3,878

Be. jak zwykle Drama Queen. Niestety ufa swojej morderczej wyobraźni i historyjkom swoich kolegów bajkopisarzy. Chyba żyjemy na innych planetach. Be. na jakiś Plutonie, daleko od Słońca. To niemożliwe aby nic nigdy go dobrego nie spotkało. Kwestia percepcji, ewidentnie, bo jego przeżycia są typowe dla każdego człowieka, który uczestniczył w relacjach międzyludzkich. Nihil novi. Brakuje mu wielu cech, które przychodzą do człowieka jako owoc nauki, tzw rozwoju osobowości. On woli stać w miejscu, gdzieś w wieku 15 lat około. Jego wybór. To jemu powinno zależeć by sobie ulżyć. Ja tam mam swoją nerwicę do ogarnięcia i za nikogo mentalnego wysiłku nie wykonam. To akurat każdy sam sobie ogarnia.

3,879

Nieprawda Deep bo przecież Ty sama w innym temacie pisałaś, że zdradzalas obu swoich facetów, że każda Twoja koleżanka też takie rzeczy robiła, a ci wszyscy faceci byli niewinni...taka to jest rozmowa...ale Deep skoro teraz chcesz kłamać, to ja Ci nie pomogę, mam swoją nerwice do ogarnięcia

Ty wiesz, że od Ciebie zależy jak długo potrwa ta gra.

3,880

Grasse napisał/a:

Niestety, plotkowanie o parach, gdzie mężczyzna jest młodszy od kobiety to standard. Zresztą w ogóle, przedstawianie się jako osoby tolerancyjne wobec nieszablonowych, że tak to określę relacji partnerskich trąci hipokryzją. Mam znajomą, która nie ominie żadnej parady równości, krzyczy, jaka to jest tolerancyjna wobec LGBT - ale, dwóch naszych kolegów zaczęła przedstawiać jako parę gejowską w ramach chęci zdyskredytowania ich. No, ale to urzędniczka, która pracuje na danych wrażliwych, a pół miasta wie to co wie ona wink

Krowa co najwięcej muczy najmniej mleka daje. Krzywdę robią LGBT ci wszyscy aktywiści i rzekomo wspierający. Robią z tego jakiś trend, filozofię, ideologię i zostawiają fałszywe świadectwa jak na hipokrytów przystało. Jak już homoseksualiści zaczęli sobie sami świetnie radzić i pokazywać się światu z dobrej strony, akceptacja bardzo mocno wzrosła to się nagle przylepili do nich "wspieracze" od siedmiu boleści.

Co do związków z różnicą wieku... Czasami naprawdę nie widać, że mężczyzna jest młodszy. A jak stary dziad jest z młodą to ludzie nie plotkują? Ludzie zawsze plotkują. Ludziom nie dogodzisz. Pod względem relacji akurat najmniej mnie obchodzi co szanowni sąsiedzi uważają. Mogą być źli gdybym była z jakimś patusem co uprzykrza wszystkim życie ale jeśli chodzi o inne sprawy to tylko i wyłącznie moja sprawa.

3,881

Be. napisał/a:

Nieprawda Deep bo przecież Ty sama w innym temacie pisałaś, że zdradzalas obu swoich facetów, że każda Twoja koleżanka też takie rzeczy robiła, a ci wszyscy faceci byli niewinni...taka to jest rozmowa...ale Deep skoro teraz chcesz kłamać, to ja Ci nie pomogę, mam swoją nerwice do ogarnięcia

Nigdy nie zdradziłam.

I nigdzie tak nie napisałam.

Niektóre koleżanki owszem, zrobiły to. A niektóre nie zrobiły tego.

Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Albo piszesz bajeczki dla redpilli, bo im trzeba materiału.

Pisałam, że mnie zdradzili. I to tyle. Już tego nawet nie przeżywam. Mam to już tak daleko w nosie. Tyle lat minęło.

Ty możesz mieć za to paranoję hmm

3,882 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-06-08 12:46:05)

Nieprawda, kłamiesz bo ja tak mówię. Ale Ty jesteś w tym popieprzenie wyrachowana, bo dobrze wiesz że ludzie się nie polapia. W tej forumowej manipulacji...

Daj znać jak Ci się znudzi gra.

3,883

999? Halo? Mamy pacjenta na pokładzie. Przyjeżdżajcie szybko. Ma atak histerii.

3,884

Jesteś sponsorem tych igrzysk jak coś;)

Aż przeprosisz ładnie i grzecznie za kłamstwa i manipulację.

3,885

Bredzisz Be hmm Przestałam właśnie wierzyć Ci, że miałeś dziewczynę kiedykolwiek i że do jakiejkolwiek zdrady w ogóle doszło. Bajki na poczekaniu wymyślasz.

3,886

Ty byłaś ta dziewczyna przecież, klamczuszko. Dlaczego w tym temacie wypierasz się zdrad?

3,887

To zacytuj mnie, gdzie pisałam o swojej nieistniejącej zdradzie wink I może dostaniesz olśnienia. Chociaż wątpię. Znam taką kobietę z którą jak gadałam to podobnie się czułam, taki WTF, nic sensu nie ma... Siedzi teraz w zakładzie. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy.
A jeśli trollujesz... to miłej zabawy Ci życzę wink Masz, jeszcze grabki Ci dorzucę
https://danwoy.com.pl/35304-thickbox_default/zestaw-nr-66-do-piasku-wiaderko-lopatka-i-grabki.jpg

3,888 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-06-08 13:14:03)

Nie ma problemu, zaraz to wrzucę. Od razu po tym jak pokażesz gdzie napisałem, że opieram się tylko o swój 1 związek, następnie dowody że z nikim nigdy nie byłem...potem zajmiemy się resztą kłamstw. I wtedy ja odniose się do Twoich zdrad i tego jak je usprawiedliwiałas.

3,889

Czekam wink

3,890

Jesteś pewna, że to ja nie umiem czytać? Bo Tobie potrafi umknąć kluczowe zdanie. Tak samo wybiórcza jesteś w temacie zdrad, wg Ciebie jak już mentalnie się odsunęłas od faceta to go nie zdradzasz. A to, że z nim byłaś, brałaś jego pieniądze i mówiłaś, że kochasz to nic;))). Czekam...

3,891

Ale ja swojego związku nawet tu nie opisałam. Uspokój się. To wszystko to tylko Twoja wyobraźnia. I nie umknęła mi ta dziecinna zagrywka, nie licz na to, że ludzie są durni wink Jedynie co to dałam Ci dobitnie znać, że pomijam ją i nie ma innej opcji dla Ciebie. Szukaj tych cytatów jak wiatru w polu. Wiesz, że ich nie znajdziesz więc stawiasz mi warunki. Ja to mam gdzieś Be. Ty masz coś do udowodnienia, nie ja.

3,892

Evergreen napisał/a:

Ja to się tak zastanawiam, jak Wy dochodzicie do tego, że ktoś tu nick zmienia i przechodzi w nową tożsamość. Tylko po stylu pisania?

Znamy się trochę, forumowo i poza forumowo.
Podobno po stylu pisania można kogoś rozpoznać, lecz moim zdaniem,  jest to obarczone dużym ryzykiem pomyłki wink

3,893

Ja mam coś udowodnienia? A to nowość. Jesteś beznadziejna w tej metodzie, bo zaszkodzisz prędzej sobie i innym. Do Koraliny Ci bardzo daleko w tym względzie, zdradzaczko big_smile

3,894 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-06-08 13:37:31)

KoralinaJones napisał/a:

Podobno po stylu pisania można kogoś rozpoznać, lecz moim zdaniem,  jest to obarczone dużym ryzykiem pomyłki wink

Stylometria. Miałem magisterkę o tym tongue Fakt, jest spore ryzyko pomyłki. Ale jak mi załatwicie jakiś spory zbiór testowy postów z tego forum, to mogę odpalić program, co będzie to analizował xD Np. po 100 postów na każdą osobę.

3,895

No to weź porównaj jakieś dwie osoby z forum smile np Evergreen i Pain tongue

3,896

Psycholog na niby i Gosty albo Deep i Salomonka

3,897

Be. i Burzowy, o!

3,898

DeepAndBlue napisał/a:

PainIsFinite? Jeśli o nią chodzi to znam jej stary temat i widuję najczęściej w dziale zdrad. Bliźniaczka? Jak już to dużo mniej frywolna tongue Ta spokojniejsza bliźniaczka? tongue Odbieram ją jako mocno zahartowaną i dość przyziemną, co cenię, bo przy okazji nie jest do bólu pesymistyczna. Ale obie jesteście refleksyjne. Może z czasem znajdę więcej podobieństw smile Ty wydajesz się bardziej optymistyczna jednak. Chyba, że o kogoś innego chodzi, to nie kojarzę innej Pain tongue

O tą właśnie mi chodzi smile A bo widzisz, znacie jej historię, a mojej nie, i może stąd tylko frywolność Wam po oczach błyska wink

DeepAndBlue napisał/a:

Jeśli chodzi o gwizdek to jak umiesz kwakać to nie będzie Ci potrzebny smile
Wyobraziłam sobie taką scenę. Siedzę w parku na ławce. Przebiega facet, a ja wkładam dwa palce do buzi i gwizdam na niego. Wołam "Hej mały! Mogę z Tobą pobiegać?" On szybko spogląda po czym odwraca się i patrzy przed siebie przyspieszając trochę. A ja "ej! Ej! Piękny! Fajna dupcia! Chcesz iść na kawę? Heeej! I tak masz zrośnięte brwii!" Failure.

big_smile big_smile Uwielbiam Twoje historyjki big_smile Muszę Ci powiedzieć w sekrecie, że u mnie z wyobraźnią jest bardzo nieźle, aż tak, że czasem wpadam w taką katatonię, że dzieciaki coś do mnie mówią, a ja jak ten słup soli: "nie mogę teraz, bo sobie coś wyobrażam" smile

DeepAndBlue napisał/a:

A sny to mój alternatywny świat smile Od dziecka. Kiedyś wysłałam kilka do kobiety, która zajmuje się interpretacją i cieszyła się jak dziecko. Mówiła, że zbyt rzadko takie dostaje. Nie powiem, że mi ego podreperowała trochę wink

Oj tak, wiem o czym mówisz. Od dziecka też w snach siedzę, co więcej aby sobie z dziecięcymi koszmarami poradzić wymyśliłam parę metod, aby na te sny wpływać i wyszło ekstra! smile Sporo ze snów pamiętam, a jak mam wolny dzień i nie muszę wstawać o świcie, to przedłużam sny tylko dlatego, że nie mogę się doczekać co tam się jeszcze będzie działo lub miałam jakiś plan w śnie, który chciałam zrealizować tongue

Na to wygląda Deep , że Pain moją siostrą Ziemi, a Ty siostrą Nieba wink Buźka dla Ciebie ode mnie - niech frunie przez kanały.... Ziuu

DeepAndBlue napisał/a:

Ale nie chciałabym być mamusią z benefitem dla jakiegoś dorosłego smroda. Brrr... Odpada. Mentalnie na poziomie chcę, żebyśmy się rozumieli smile Żeby nie marnować czasu na tłumaczenie rzeczy dla mnie oczywistych.

Ooo to to właśnie! Za taki bonus dziękujemy!

DeepAndBlue napisał/a:

Co do portali randkowych to przyznam, że często się zapominałam i oglądałam damskie profile. Jakoś bardziej miłe dla oka są. I nie chodzi o to, że zmieniłam orientację ale bardziej czułam się zainspirowana, wiesz o co chodzi? Że w tym wieku można się tak dobrze prezentować, mieć tyle pogody ducha wymalowanej na twarzy, tak smacznie się ubierać i że ja też tak chcę! smile

Ja teeeż tongue Uwielbiam dziewczyny też za to, że zwyczajnie się rozumiemy bez słów i potrafimy się wspierać jak mało kto. Ale jest też druga strona medalu - nienawidzieć się tez potrafimy, na zabój hmm

3,899

Akurat profile kobiece na portalach są wyjątkowo, wyjątkowo zdechłe i bez życia. Good joke byle kobiety na piedestał dać. Na tinderze jeszcze jeszcze, ale na pozostałych to są same chodzące nieszczęścia.

3,900

KoralinaJones napisał/a:
Evergreen napisał/a:

Znamy się trochę, forumowo i poza forumowo.

A tak słyszałam o "innych kanałach" działania wink i sieciach manipulacji podprogowej smile

Posty [ 3,836 do 3,900 z 13,291 ]

Strony Poprzednia 1 58 59 60 61 62 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024