Mam pytanie do mieszkańców Zimnej Wódki i okolic - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Mam pytanie do mieszkańców Zimnej Wódki i okolic

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Mam pytanie do mieszkańców Zimnej Wódki i okolic

Nie byłam u dentysty około 10 lat, przez to moje zęby są mocno zniszczone. Powodem dla którego nie chodziłam do dentysty jest moja silna dentofobia, jak słyszę wiertarkę to zaczynam panikować. Dlatego dentysta musi być cierpliwa do takich pacjentek jak ja. Czy ktoś wie gdzie mogłabym pójść ? Którego dentystę możece polecieć z czystym sumieniem ? Oczywiście dentysta musi być blisko i mieć przystępne ceny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam pytanie do mieszkańców Zimnej Wódki i okolic

Nic się nie martw, koleżanka spamerka na pewno zaraz coś podrzuci cool

3

Ja co prawda nie mieszkam w Zimnej Wódce, tylko w Strzelcach Opolskich, więc to jest jakieś 10km od Ciebie, więc myślę, że mogę ci coś polecić. Miałam bardzo podobny problem do ciebie, mianowicie też jak diabeł święconej wody unikałam dentysty. Cierpiałam na dentofobię i przez około 10 lat odkładałam wizyty, mimo że wiedziałam, że ze zdrowiem moich zębów nie jest najlepiej. W końcu ból zmusił mnie do przełamania strachu i trafiłam do gabinetu Madent przy ulicy Klonowej 12/1 w Strzelcach Opolskich. To była jedna z najlepszych decyzji, jakie mogłam podjąć.

Miałam szczęście trafić na doktora Marcela Drobosa. Jego doświadczenie, profesjonalizm i podejście do pacjenta całkowicie zmieniły moje nastawienie do dentystów. Z osoby, która panicznie bała się każdej wizyty, stałam się pacjentką, która może spokojnie usiąść na fotelu i przejść przez leczenie bez ogromnego stresu.

Łącznie odbyłam w tym gabinecie około 15 wizyt. Miałam wykonywane wypełnienia kilku zębów, profesjonalną higienizację, dwa zęby były leczone kanałowo, a jeden ząb musiał zostać usunięty. Wszystkie te zabiegi przebiegały u mnie bez bólu i w spokojnej atmosferze. Szczególnie ważne było dla mnie to, że leczenie kanałowe, którego obawiałam się najbardziej, również odbyło się bezstresowo. Doktor Marcel Drobos podchodzi do pacjenta z dużą cierpliwością, spokojem i wyczuciem. Dzięki temu nawet trudniejsze zabiegi nie były dla mnie traumatycznym przeżyciem.

Po latach zaniedbań moje zęby w końcu zostały doprowadzone do porządku. Dziąsła przestały krwawić podczas szczotkowania, zęby są wyleczone, a ja odzyskałam komfort, pewność siebie i przede wszystkim spokój. Dla kogoś, kto przez tak długi czas bał się dentysty, jest to naprawdę ogromna zmiana.

Na pochwałę zasługuje nie tylko sam doktor, ale również cały gabinet Madent. Widać fachowe podejście, dobrą organizację i troskę o pacjenta. Cenię sobie także przystępne ceny i to, że leczenie jest prowadzone konkretnie oraz z nastawieniem na rzeczywistą poprawę zdrowia jamy ustnej. Nie czułam się jak kolejna osoba z numerkiem, tylko jak pacjentka, której problem został potraktowany poważnie.

Z całego serca polecam doktora Marcela Drobosa oraz gabinet Madent każdej osobie, która boi się dentysty, odkłada leczenie albo ma za sobą złe doświadczenia. Sama długo nie wierzyłam, że wizyta u stomatologa może odbywać się spokojnie i bez bólu, a dziś wiem, że jest to możliwe. Dzięki doktorowi Drobosowi mój stosunek do dentystów zmienił się o 180 stopni.

Gabinet Madent
ul. Klonowa 12/1
47-100 Strzelce Opolskie
tel. +48 608 035 706

4

Nie należę do osób, które łatwo piszą opinie, ale tym razem czuję, że po prostu muszę. Przez lata miałam ogromny problem nie tylko ze strachem przed dentystą, ale też z poczuciem wstydu i bezradności. Wydawało mi się, że skoro tak długo unikałam leczenia, to każdy gabinet mnie oceni i potraktuje jak „trudnego pacjenta”. Nic bardziej mylnego.

Trafiłam do gabinetu Madent w Strzelcach Opolskich i od pierwszej chwili poczułam się zaopiekowana. Nie chodzi tylko o samo leczenie, ale o atmosferę, rozmowę i podejście do człowieka. Doktor Marcel Drobos nie skupia się wyłącznie na zębach, ale patrzy na pacjenta całościowo – pyta o samopoczucie, tłumaczy każdy etap leczenia i nigdy nie robi nic „na siłę”. Dla mnie ogromnym problemem był też mój wstyd związany z zaniedbanymi zębami. Zamiast krytyki usłyszałam spokojne wsparcie i zapewnienie, że damy radę wszystko naprawić.

Bardzo doceniam również to, że w gabinecie panuje cisza i spokój, a wizyty są dobrze zorganizowane – nie ma pośpiechu ani chaosu. Nie czułam się jak kolejny numer w kolejce. Personel jest uprzejmy, wszystko dokładnie wyjaśnia, a sam doktor ma niesamowitą cierpliwość. Miałam wykonywane różne zabiegi, m.in. leczenie zachowawcze, higienizację oraz konsultacje specjalistyczne, i za każdym razem wychodziłam z poczuciem, że jestem w dobrych rękach.

Na plus zasługuje też podejście do pacjentów z dentofobią – nie ma tutaj żadnego oceniania, wyśmiewania czy bagatelizowania lęku. Wręcz przeciwnie – wszystko odbywa się w tempie, które pacjent jest w stanie zaakceptować. To ogromna różnica w porównaniu z wieloma innymi miejscami, w których byłam wcześniej.

Po latach unikania dentysty wreszcie mam poczucie, że moje zęby są zaopiekowane, a ja nie muszę się bać kolejnych wizyt. To dla mnie ogromna zmiana jakości życia. Jeśli ktoś z Was odkłada leczenie ze strachu, wstydu albo złych doświadczeń – naprawdę warto dać sobie szansę i umówić się do tego gabinetu.

Serdecznie polecam doktora Marcela Drobosa oraz cały zespół Madent.

Gabinet Madent
ul. Klonowa 12/1
47-100 Strzelce Opolskie
tel. +48 608 035 706

5

Ciekawa jestem, czy ten nachalnie reklamowany gabinet ma świadomość, jak nieudolna jest ta reklama, którą usiłujecie mu zrobić wink

6

Weź dziewczyno idź korzystać z wolności,a nie tu będziesz z siebie robić małpa z cyrku żeby szef Ci wypłacił jakieś ochłapy za reklamę xD

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Mam pytanie do mieszkańców Zimnej Wódki i okolic

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024