Koniec wolnego internetu a nie TVNu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koniec wolnego internetu a nie TVNu

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 131 ]

66 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 11:14:39)

Odp: Koniec wolnego internetu a nie TVNu

Nie oglądałam żadnych debat o koronawirusie w sensie medycznym, bo do tego nadają się tylko lekarze i to jednoczesnie praktycy i naukowcy. POSPIESZALSKIEGO nie ogladam od czasu "zamachu smolenskiego"
Obejrzę  ten gdy gość będzie prezentował dowody Macierewicza, czekam od lat.
Programów gdzie przedstawiano różne sposoby zażegnania kryzysu gospodarczego z powodu koronawirus było mnóstwo.
Temat o koronawirusie jest nizej:)
Podtrzymuję  zdanie że Internet jest wtórny jeśli chodzi o sprawy społeczne i polityczne o dużym zasięgu.
A że Internet nie nadaje na żywo i pozycjonuje w przeciwieństwie do pilota telewizyjnego, to jest lepszym narzędziem do manipulacji niż telewizja Live.
Jeśli komuś uda  się zabić telewizje na żywo, dostęp do informacji będzie znikomy.
Wzrasta wtedy rola samodzielnych dziennikarzy, ale wielu z nich ginie w tajemniczych wypadkach czy popełnia samobójstwa..
Bo opłaca się im zamknąć buzię  .
Dziwne że nie widzicie zagrożeń. 
Nie znacie Państw gdzie treści zagraniczne z netu są blokowane?

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2021-08-20 11:12:48)

Elu jak najbardziej pisze w temacie zgodnie, chodzi mi, że telewizja manipuluje od samych podstaw jakim jest dobór zaproszonych i że jedyne debaty jakie są tam w miarę uczciwe to te prezydenckie... W przypadku innych tematów ciężko mówić o debacie gdy w przypadku różnych tematów goście są selekcjonowani by efekt debaty był taki jak sobie życzą...

Jeżeli jakiś dziennikarz stara się złamać ten schemat to wylatuje, także sorry nie żal mi tv niech ich zaorają...

Na youtube są ludzie dużo bardziej kompetenti jak choćby ten co prowadzi te wywiady pod ziemią, nie przerywają gościom dają się wypowiedzieć i u nich to gość jest bohaterem odcinka a nie dziennikarze i ich poglądy...

Pana Pospieszalskiego też nie oglądałem widziałem na youtubie ten odcinek. smile Chociaż w internecie niestety tez juz się pojawia cenzura zwłaszcza na youtubie i filmy niezgodne z linią mediów są usuwane, nazwali to walką z fakenewsami co ciekawe ocenę autentyczności przeprowadzają firmy, którym za to płacą, a nie niezależne podmioty... Przewaga internetu nad tv jest taka, że tu nic nie ginie.

Oczywiście w internecie nie wszystko jest prawdą, nie wszyscy są obiektywni i też manipulują , ale w tv to dopieoro ciężko odróżnić fakty od kłamstw...

68 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 11:36:30)

Są programy gdzie zaprasza się wszystkie strony sceny politycznej.  Kawa na ławę,   debaty w Polsacie czy nawet Woronicza w TVP.
Nawet jak sposób prowadzenia jest różny A w TVP info konfederacja ma bana, to są różne strony.
Ale ważniejsza jest relacja na żywo z wydarzeń w ciągu dnia,  która trafia jako niepocięta do tzw dzienników telewizyjnych, które dla mnie nie mają wartości,  ale są wcześniej w eterze w formie nieobrobionej z powodu istnienia tych telewizji i stamtąd  przenikają do Internetu.a nie dzięki pracy youtuberow.;)
Zrozumcie też że na pokazanie czegoś na żywo i różnych perspektyw potrzebna jest kupa kasy, której Jasiek siedzący w piżamie przed laptopem po prostu nie ma, nawet jak ma tysiące lajków.
A nawet jak ma kasę to nie ma warsztatu jak ją wykorzystać do zdobycia wszechstronnych informacji.

69 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-08-20 11:36:55)

Najlepiej to po prostu nie zwalniać siebie z krytycznego myślenia, skądkolwiek czerpie się informacje o świecie i wydarzeniach. Jak ktoś tego nie został nauczony, to wierzy we wszystko, co mu serwuje ulubione medium, a czasami wystarczyłoby skorzystać z kilku źródeł informacji.
Ale bądźmy z sobą szczerzy, w kraju, w którym pewnie jeszcze większość ludzi wierzy w kościelne nieweryfikowalne dogmaty, myślenie krytyczne, poddawanie w wątpliwość, weryfikowanie nie jest najbardziej popularne, szczególnie w pewnych grupach wiekowych.

70 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-20 11:46:21)

Ja tam cenię sobie podkasty, i to wcale nie z politykami tongue Na takie formaty jest ostatnio bum, co mnie osobiście cieszy. Cenię sobie to że jeden człowiek może przyjść i przez godzinę czy dwie prowadzić sobie luźną rozmowę, o wszystkim i o niczym. O wiele bardziej poznaje się wtedy człowieka, to jak myśli i jak podchodzi do różnych spraw. To jest coś, czego telewizja mi nigdy nie da, bo niestety czas antenowy ma swoje prawa.

Klasycznych debat politycznych, prowadzonych tzw. kontrze, w ogóle nie lubię. Między innymi dlatego, że ja już znam bardzo i poglądy Tuska, i Biedronia, Korwina, Kukiza, Kosiniaka czy Zandberga. Ci ludzie obrzydli mi już totalnie, a nawet jak idą już się gdzieś kłócić to idą tam reprezentować linię partii a nie siebie, więc raczej nie wyjdą poza to, na co linia partii im pozwala.

71 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 11:49:23)

Jak bez przekazów  na żywo wyobrażacie sobie weryfikację  prawdziwości i informacji?
Chyba chodzi o to, że żyjecie w Polsce gdzie zawsze mieliście do tego dostęp , więc nie rozumiecie jak to jest bez tego smile

72 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 11:55:36)

Pytanie co z tym myśleniem człowieka poznawanym przez 2 godziny robisz.
Jeśli poznajesz z ciekawości, dla dyskusji to ok.
Jak szukasz guru, przewodnika to już gorzej.
Ale i tak jego myślenie  choćby najmądrzejsze nie ma nic wspólnego  z dostępem do informacji obiektywnej, ale  interpretacją faktów  do których ma dostęp,  co już nie zależy od niego

73 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-08-20 12:01:26)

Ela210 napisał/a:

Jak bez przekazów  na żywo wyobrażacie sobie weryfikację  prawdziwości i informacji?
Chyba chodzi o to, że żyjecie w Polsce gdzie zawsze mieliście do tego dostęp , więc nie rozumiecie jak to jest bez tego smile

Moim zdaniem błędnie zakładasz, że w necie nie można oglądnąć pełnego przebiegu wydarzeń. Na żywo to przecież często się nie da, bo są inne sprawy. Życie.
Ale weźmy np. Marsz niepodległości. Nie widziałam relacji w żadnej tv, ale pełno filmików w necie. Podobnie ze słynnym protestem po pełnym zakazie aborcji, gdzie w ruch poszły palki teleskopowe.
A debat też nie lubię z uwagi na te wzajemne najeżdżanie na oponentów i złośliwości, wolę posłuchać wywiadów z poszczególnymi politykami czy osobami z życia publicznego, bo lepiej wówczas można się temu przyglądnąć. A najbardziej lubię jak rozmawiają z sobą dziennikarze z różnymi poglądami :-D Potrafią zazwyczaj zachować kulturę wypowiedzi zwracają uwagę na ciekawe zagadnienia.

PS. Jeszcze odnośnie przekazów na żywo, to słyszałam, że jak był w zeszłym tygodniu w TVPIS transmitowany przebieg komisji sejmowej w temacie zmian w udzielaniu koncesji podmiotom medialnym, to jak wypowiadał się ktoś z opozycji, to wyciszano i lektor w studio informował, o czym tam mówią, oczywiście odpowiednio zniekształcając przekaz :-D
Oni ludzi naprawdę mają za idiotów.

74

Zgoda, mozna, jak sie poswieci czas.
Ale weź dla przykładu ten marsz niepodległości. Skąd te filmiki pochodziły? Dzięki  telewizji miałaś szansę to obejrzeć  wyraźnie.  W internecie mogłaś dane uzupełnić.

75

No ale przecież Elu, internet też ma swoje prawa. Jeżeli jakiś temat jest nośny, to internet zaraz to podchwyci i pojawią się zrzutki. Ostatni przyklad. Konferencja Niedzielskiego w Białymstoku, gdzie zrobił z siebie kompletnego debila. To moje tereny, więc mnie to interesowało. Wszedłem na YouTube i obejrzałem materiał w całości. Nie potrzebowałem do tego komentarza Olejnik czy Ogórek.

76 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 12:07:02)

Zrzutki skąd?
Jakby jedyna telewizja była państwowa nie byłoby żadnych zrzutek ,w zależności od rządzących opcji.
Czy widzicie jak teraz wyglądają konferencje prasowe w porównaniu do tego co było 10 lat temu? Tam dziennikarz mógł dopytać,  powiedzieć, Panie ministrze nie odpowiedział Pan na nasze pytanie. Teraz nic takiego nie ma.
No i teraz przyda się Internet do poszperania.

77 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-20 12:34:52)

No w przypadku konferencji są to np. Zrzutki z kamer które tam się znajdują. Co ciekawe niejednokrotnie jest tak, że do internetu idzie cały materiał, a poszczególne stacje pokazują już tylko wycinki, te konkretne im pasujące tongue

W przypadku wydarzeń nagłych bądź tragicznych są to już nagrania osób w którym danym miejscu się znajdowały. W tym przypadku za przykład można wziąć tragedię Basi Szafraniec, gdzie po necie krążyły 2 nagrania, które policja skrzętnie starała się usuwać.

Ela210 napisał/a:

Zrzutki skąd?
Jakby jedyna telewizja była państwowa nie byłoby żadnych zrzutek ,w zależności od rządzących opcji.

Ale do czego Elu teraz pijesz? Czy cieszymy się że nie żyjemy w PRL? Tak, cieszymy. Czy martwisz się, że zostanie jedyna, prawdziwa i słusza telewizja? No nie zostanie. TVP zawsze będzie prorządowa, TVN dalej będzie antyPiS, a polsat dalej będzie "lubić ciszę"…

78 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 13:05:07)

Zadałam pytanie skąd te zrzutki.
Mi nie przeszkadza że będą  te 3 telewizje
Ale niektórzy wolą by była ta co woli ciszę i prorządowa.tylko. teraz na  TVN o strajku ratowników  za Tuska też było, a na TVP transmisja mszy żałobnej za biskupa 
Co na Polsacie nie wiem, nader często konferencje premiera,Morawieckiego smile
Na ich miejscu w sumie też bym tym walczyła o spokój w sprawie koncesji wink
No to skąd te zrzutki? smile
Czy nie z wolnych telewizji nadających na żywo?
Bo o to zapytałam, a nie radość z braku PRL..
Pytanie było raczej proste A odpowiedź wybacz z dudy..

79

Ela210 napisał/a:

Odpowiedziałem już ci na to pytanie. Zrzutki są z kamer dziennikarzy i mediów obecnych na konferencji. To chyba oczywiste.

80 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 13:10:04)

szakisz napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Odpowiedziałem już ci na to pytanie. Zrzutki są z kamer dziennikarzy i mediów obecnych na konferencji. To chyba oczywiste.

No to uświadom  sobie ze moze nie być i tych kamer i konferencji na żywo, jeśli trochę  do przodu pomyślisz. Wtedy ten Twój Internet będzie mielił przemyślenia własne Kasi w piżamie.
To by było na tyle. Bez odbioru.
Bo przypomina mi się pytanie z podstawowki:
Jasiu powiedz, skąd się bierze chleb?
Że sklepu, proszę  Pani, przecież to oczywiste smile pozdrawiam i bez odbioru

81 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-20 13:32:26)

A ja ci Elu mówię, że nawet w najczarniejszym scenariuszu, gdzie następuje narododowa blokada informacji z i do, tak jak ma to miejsce w Chinach, łudzie i tak mają to gdzieś i dalej informacjami się dzielą. Tylko wiesz co? Wcale nie potrzeba do tego ogromnych studiów, olśniewających reflektorów i pięknych twarzy. To tyle ode mnie dla ciebie smile

Przed chwilą wyświetlił mi się na Facebooku artykuł z Wirtualnych Mediów. Tytuł: "Ostatni dzień na podpisanie się pod apelem w obronie TVN. "Mało podpisów z Polsatu, RMF FM, WP i Super Expressu".

Wytykają też Rymanowskiemu brak poparcia dla kumpli z poprzedniej roboty. Czyli już następuje stygmatyzacja wewnątrzśrodowiskowa za brak durnej solidarności zawodowej.

82

Co za bzdury. smile
Gdyby w Chinach były wolne media, o sytuacji z Wuhan byłoby wiadomo od razu i koronawirus byłby chińską ciekawostką  dzisiaj.

83 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-20 13:58:51)

Od razu, znaczy kiedy? smile

To że ludzie robili sobie na początku jaja i zakwalifikowali wyciek wirusa z Chińskiego laboratorium wojskowego jako jedną z teorii spiskowych to już zupełnie inna sprawa. I to robila nie chińska prasa, nie koreańska prasa, tylko nasze zachodnie, "wolne" media.

84

AloneWolf90 napisał/a:

Elu jak najbardziej pisze w temacie zgodnie, chodzi mi, że telewizja manipuluje od samych podstaw jakim jest dobór zaproszonych i że jedyne debaty jakie są tam w miarę uczciwe to te prezydenckie... W przypadku innych tematów ciężko mówić o debacie gdy w przypadku różnych tematów goście są selekcjonowani by efekt debaty był taki jak sobie życzą...

Jeżeli jakiś dziennikarz stara się złamać ten schemat to wylatuje, także sorry nie żal mi tv niech ich zaorają...

Na youtube są ludzie dużo bardziej kompetenti jak choćby ten co prowadzi te wywiady pod ziemią, nie przerywają gościom dają się wypowiedzieć i u nich to gość jest bohaterem odcinka a nie dziennikarze i ich poglądy...

Pana Pospieszalskiego też nie oglądałem widziałem na youtubie ten odcinek. smile Chociaż w internecie niestety tez juz się pojawia cenzura zwłaszcza na youtubie i filmy niezgodne z linią mediów są usuwane, nazwali to walką z fakenewsami co ciekawe ocenę autentyczności przeprowadzają firmy, którym za to płacą, a nie niezależne podmioty... Przewaga internetu nad tv jest taka, że tu nic nie ginie.

Oczywiście w internecie nie wszystko jest prawdą, nie wszyscy są obiektywni i też manipulują , ale w tv to dopieoro ciężko odróżnić fakty od kłamstw...

YouTube (Google) zbanował całą telewizję, której dziennikarze dokopują się do coraz ciekawszych informacji o covidzie (jak powstał, gdzie, kto jest zamieszany). Ta telewizja to Sky News Australia.
Pospieszalski zaś przeniósł się do internetu.

85 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 15:41:58)

assassin napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:

YouTube (Google) zbanował całą telewizję, której dziennikarze dokopują się do coraz ciekawszych informacji o covidzie (jak powstał, gdzie, kto jest zamieszany). Ta telewizja to Sky News Australia.
Pospieszalski zaś przeniósł się do internetu.

A jak to się ma do TVN.? Coś komuś zablokowała ta stacja?
Nie martw się o Sky news , jeśli zablokowali ich bezprawnie, dostaną olbrzymie odszkodowanie:) Więc wątpię czy nie było podstaw.
Czym innym jest prawo prywatnego nadawcy do blokowania pewnych treści, a czym innym zakaz nadawania w eterze, chyba to rozumiesz.

86 Ostatnio edytowany przez polis (2021-08-20 17:34:04)

Ela210 napisał/a:

Zawsze można łatwo coś sprawdzić w kilku gazetach/portalach informacyjnych, wpisać słowo albo frazę klucz do wyszukania do googla i kliknąć w Wiadomości.

Jeśli podają linka do konkretnych badań, to można kliknąć i przeczytać samemu.

Jeśli jest to coś międzynarodowego, to można sprawdzić zagraniczne portale.

Jeśli się coś dzieło i ktoś to nagrał, to na Youtube jest zazwyczaj do znalezienia, nawet się nie spotkałam, żeby nie było. Zresztą wiele portali sama wrzuca swoje nagrania na Youtube.

87 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-20 19:01:51)

big_smile Wy naprawdę  myślicie że treści w Internecie biorą się z powietrza,..
yikes

88 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-20 19:43:15)

Nie. Rzecz w tym Elu, że żeby treści pojawiały się w TV, musisz być w TV. Aby treści pojawiały się w Internecie nie musisz być w TV,. Nie musisz nawet być dziennikarzem. Taka mala, acz znacząca różnica.

Internet dla mnie nie jest kalką czy swistym zamiennikiem telewizji, bo nigdy nie miał nią za zadanie być.Ja tam szukam sposobu na fajne spędzenie czasu, rozwinięcie hobby, rozmów z ciekawymi ludźmi. Nie takimi, których za ciekawych uzna specjalista danej redakcji, ale takich, których za ciekawych uznam ja.

Gdybym chciał telewizję, wykupił bym pakiet telewizyjny. Inni mają pewnie podobnie.

89

A ja gdzieś twierdzę, że Internet jest niepotrzebny? A gdzie my jesteśmy teraz jak nie w Internecie. ?

90

Ela210 napisał/a:

A ja gdzieś twierdzę, że Internet jest niepotrzebny? A gdzie my jesteśmy teraz jak nie w Internecie. ?

Nooo, ten twój strach co będzie jak TV nie będzie? W internecie nie będzie treści, bo nie będzie skąd ich brać. Zostanie jedynie Kasia w piżamce i jej przemyślenia. Zupełnie tak jakby ludzie uciekali z telewizji do Internetu po to, aby mieć telewizję bis. Rozczaruję cię. Dla wielu ludzi ta Kasia w piżamce będzie bardziej przyziemna i wiarygodna niż wszystkie Olejniki, Wernery i Pochanke zebrane do kupy kiedykolwiek będą...

91

szakisz napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nooo, ten twój strach co będzie jak TV nie będzie? W internecie nie będzie treści, bo nie będzie skąd ich brać. Zostanie jedynie Kasia w piżamce i jej przemyślenia. Zupełnie tak jakby ludzie uciekali z telewizji do Internetu po to, aby mieć telewizję bis. Rozczaruję cię. Dla wielu ludzi ta Kasia w piżamce będzie bardziej przyziemna i wiarygodna niż wszystkie Olejniki, Wernery i Pochanke zebrane do kupy kiedykolwiek będą...

Z drugiej strony i naukowe podejście jest bardziej widoczne w sieci.
Np. Strategy and Future Jacka Bartosiaka. Poza treściami za subskrypcją też jest całkiem aktywny kanał Youtube.
Nowa Konfederacja podobnie. Zupełnie inna jakość debaty, jak i poruszana tematyka.

92

Ela210 napisał/a:

big_smile Wy naprawdę  myślicie że treści w Internecie biorą się z powietrza,..
yikes

No nie, ale wolę wspierać takie strony jak oko.press niż wyrzucać kasę na kablówkę.

Do oglądania Netflixa też mi kablówka do niczego nie potrzebna, a i od Netflixa wolę Legimi albo Storytel, więc Netflixa i tak mam tylko okazjonalnie jak chcę coś obejrzeć.

Wątpię, że w telewizorze mogłabym poczytać interesujące mnie artykuły popularno-naukowe. Oxford ma taką fajną stronkę Our World in Data.

Sporo jest możliwości douczenia się czegoś z matematyki czy fizyki, z czego korzystałam na studiach. Na Youtube można znaleźć też fajne kanały jak Matematyka Na Plus, 3blue1brown.

Sporo zagranicznych uniwersytetów, Harvard, MIT, itd. wrzuca do sieci nagrania ze swoich wykładów.

Ale nie tylko zagraniczne, Politechnika Wrocławska też wrzuciła swoje.

Zwyczajnie dla mnie kablówka nie ma nawet czym konkurować. Nie daje nawet połowy takich możliwości jak Internet. Telewizja nie ma szans z Internetem, dlatego w szkole powinno się uczyć dzieci zwracania uwagi na to, kto jest źródłem informacji i krytycznego podejścia. Powrotu do czasów, gdzie to telewizja wybierała, co będzie puszczane i mogła jakoś tam nad tym czuwać nie będzie, nie to żeby sobie zawsze sobie jakoś super radziła. Wiem od znajomej, że nie raz stawiło się dwa punkty widzenia jako równorzędne nawet jak daleko im było do równorzędności.

Starsi mogą nie ogarniać, ale młodzież wie, że może szukać pomocy w nauce na Internecie. Wiem, że nie jednego Matemaks czy eTrapez wyratował z problemu zwanego maturą albo sesją studiach.

93

Polis, ale tak w ogóle  to wiesz, że piszesz oczywistości  nie na temat? smile

94 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-21 12:45:08)

Ela prawdopodobnie jest święcie przekonana, że zrzutki z konferencji, które poruszyłem są możliwe dzięki TV, więc jak nie będzie TV to nie będzie nawet tego tongue

No, ale przecież dziennikarze nie znikną. Dopóki nie przeprowadzimy jakiegoś wysublimowanego ludobójstwa na całej grupie zawodowej to ci ludzie dalej będą istnieć. Potrzeba lansowania się przed potencjalnym wyborca i lizania mu dupska też raczej tak szybko nie wymrze.

Zobacz co się stało z prasą, której intertowa rewolucja wieszczyła rychły upadek. Czołowe magazyny i dzienniki dostosowały się do rynku otwierając swoje wydania cyfrowe, często w modelu subskrypcyjnym.

Zobacz ilu ludzi telewizji z sukcesem zaliczyło swój transfer do internetu. Ilu osobom bez żadnego wykształcenia medialnego dano szansę na staniecie oko w oko ze swoimi idolami czy idolkami, których wcześniej mogli ujrzeć wyłącznie na ekranie.

Mamy Macieja Orlosia, który ma swój kanał na YouTube, mamy genialne rozmowy Moniki Jaruzelskiej, która przecież też jest tradycyjnie kojarzona z klasycznymi mediami.

Mamy w końcu fantastycznego Karola Paciorka, który nie będąc nawet dziennikarzem, jest chyba najbardziej dobitnym przykładem zacietrzewienia się telewizji i zamykania się jej w swojej własnej propagandzie. W czasie kampanii prezydenckiej 2020 przeprowadził długie, 2 godzinne rozmowy ze wszystkimi głównymi kandydatami na prezydenta, od lewa do prawa, czyli odwalił robotę społeczną, na której telewizja totalnie jako medium się zwyczajnie wyłożyła. On sam zresztą ubolewał nad tym, że w 2020 roku w Polsce musi się czymś takim zajmować YouTuber.

Także informacja przetrwa. Swoboda przekazu przetrwa. Nawet, gdybyśmy mieli jutro obudzić się w kraju bez żadnej absolutnie telewizji, co jest przykładem czysto abstrakcyjnym i wyłącznie akademickim. Telewizja nie jest żadnym jej pieczałowitym strażnikiem. Już nie.

95 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-21 14:32:15)

To Ty nadal nie rozumiesz i już mnie to nawet nie dziwi.
I Orłoś i Jaruzelska są takimi Kaśkami i Jaskami z Internetu,  bez dopływu informacji globalnej i jej dostępności, która nie będzie możliwa bez wpływowych mediów.
Jak jakaś grupa dziennikarzy z Internetu będzie miała taki sprzęt i możliwości jak niezależna telewizja informacyjna o globalnym zasiegu, to staną siw na nowo takim samym sanym medium, ktore jakis rzad moze chciec usunąć.  Nie wazne na jakich ekranach to sie oglada, chodzi o globalnie zasięgu, a to Tobie się wydaje że którykolwiek kanał portalowy ma podobny zasięg czy w bliskim czasie będzie miał.
Ale przede wszystkim: czy możesz wymienić newsy których 1 źródłem są te portale?
Bo ja kojarzę tylko jeden: aferę  w włamaniem i do skrzynek mailowych ostatnio., cała reszta to newsy odtwórcze, jeśli chodzi o globalnie informacje, a nie anegdoty
I teraz zobaczmy jak wygląda obróbka takiego newsa w necie i w telewizji na żywo.
W necie pojawią się artykuł, A pod nim komentarze ludzi a jak z nimi bywa to wiemy smile
W telewizji po newsie łączy się z 2 czy 3 osobami powiązanymi z tematem. które uzupełniają  kontekst.
Więc jeśli chodzi o źródło wiedzy to TV ma przewagę,  bo większość  sama się nie będzie wgłębiać, a z komentarzy internautow przebije sie najbardziej nośny, a nie najbardziej wnikliwy.

96 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-21 14:33:08)

Ehh, a ty dalej swoje...

Więc powtórzę to jeszcze raz. Internet, jeżeli chodzi o obieg informacji jest dużo skuteczniejszym medium. Jest w stanie łamać granice państw, reżimów i czegokolwiek sobie tylko wymarzysz. Robi to niejednokrotnie dużo sprawniej i szybciej niż jakakolwiek telewizja, z uwagi na to, że jest siecią zdecentralizowaną.   I tu ciekawostka. Informacje ze środka reżimów często pochodzą od od osób ze środka tych reżimów,  rodzimych vlogerów, blogerów, dziennikarzy np. (to tak jakbyś martwiła się o zajęcie dla nich). I zgadnij gdzie niejednokrotnie publikują swoje treści, kiedy wiedzą, że jedyna właściwa telewizja ich nie puści? No patrz no, nie wiem...

I to jest moje ostatnie zdanie w tym temacie do ciebie, bo już męczy mnie nadawanie jak zdarta płyta. Miłego dnia smile

97 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-21 14:39:44)

Tak, Nawalny też nadawał z bloga który mu zamykano co tydzień  po namierzeniu.
A to dlatego że zamknięto ostatnią niezależną  TV w Rosji.
I co w tym widzisz dobrego?  Faktycznie rozmowa z Tobą  to grochem o ścianę .
Mi się znudziło wyszukiwanie tego bloga za 4 razem, bo to zajmowało czas i energię. 
A Ty uważasz to za wolność i triumf mediów.
Wiele dziennikarek nadających w necie skończyło tragicznie
Współczuję Ci wnioskowania bo jest płytkie i głupie, sorry.

98

W tym ostatnim zdaniu doskonale pokazałaś dlaczego dzisiaj telewizja zdycha i musi się ratować durnymi produkcjami w stylu: "Dlaczego ja", "Czyja wina" czy "Zdrady".

Bo w swoim zadufaniu i bucie nie widzi tego, że rosną nam całe pokolenia, które leją na telewizję smile

99

szakisz napisał/a:

Ehh, a ty dalej swoje...

Więc powtórzę to jeszcze raz. Internet, jeżeli chodzi o obieg informacji jest dużo skuteczniejszym medium. Jest w stanie łamać granice państw, reżimów i czegokolwiek sobie tylko wymarzysz. Robi to niejednokrotnie dużo sprawniej i szybciej niż jakakolwiek telewizja, z uwagi na to, że jest siecią zdecentralizowaną.   I tu ciekawostka. Informacje ze środka reżimów często pochodzą od od osób ze środka tych reżimów,  rodzimych vlogerów, blogerów, dziennikarzy np. (to tak jakbyś martwiła się o zajęcie dla nich). I zgadnij gdzie niejednokrotnie publikują swoje treści, kiedy wiedzą, że jedyna właściwa telewizja ich nie puści? No patrz no, nie wiem...

I to jest moje ostatnie zdanie w tym temacie do ciebie, bo już męczy mnie nadawanie jak zdarta płyta. Miłego dnia smile

Bzdura. Powiedz to np. Chińczykom wink

100

Telewizję są do tyłu w odniesieniu do Internetu jeśli chodzi o informację nawet kilka dni. Jeśli  chodzi o cenzurę są  na pierwszym miejscu.

Pozdrowienia ze zdrowego duchem miejsca w kraju. Tu nawet w marketach nie ma maseczek.

101

Jak chodzi o lokalne sensacje, które urastają do ogólnopolskich po paru dniach, mogą być.
Jeśli chodzi o afery polityczne, są do tyłu.
Jeśli chodzi o grubsze afery są też najczęściej wtórne..  Proponuję  prześledzić co jest na topach w portalach i na paskach.TV i gdzie jest żródlo informacji.

102 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-08-21 16:43:39)

Czyżby źródłem informacji było yutubowe w Realu 24? smile
Robią dobrą robotę.

Snake u mnie też totalny luz pod tym względem

103 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-21 18:22:18)

Dobrze  że podałeś ten portal bo zerknelam na niego i co widzę:
Pilne! Winnicki coś tam o uchodzcach na granicy
Pilne: Bąkiewixz coś tam o uchodzcach na granicy

Kogo obchodzą Ci Panowie?
Mają jakikolwiek wpływ na decyzję?
Mnie obchodzą tyle co Jachyra.
W tym samym czasie dziennikarka Polsatu zaprasza osobę  odpowiedzialna z ministerstwa i krok po kroku dowiaduje się że nie damy się szantażować i chronimy granicę i jakie jest stanowisko i dlaczego.
Więc naprawdę  należałoby dostrzec różnicę A nie podniecać się że Bąkiewixz puścił bąka..
Jakby remontowal spalone mieszkanie z MN w tamtym roku, to byłby news, nie powiem.:)
A tak na marginesie te wszystkie twarze popierały gorąco Trumpa, a zbieramy owoce jego działań w końcu.
Krótka pamięć zapewnia jednak dobre samopoczucie.
Tak Internet nie ma cenzury dopóki ktoś nie chce się lansować na bardziej popularnych kanałach. Ale wadą jest to, że każdy może tam gadać co mu ślina na język przyniesie, nawet jak to jest mało logiczne,  albo przekłamane.

104

Jak jakaś grupa dziennikarzy z Internetu będzie miała taki sprzęt i możliwości jak niezależna telewizja informacyjna o globalnym zasiegu, to staną siw na nowo takim samym sanym medium, ktore jakis rzad moze chciec usunąć.

Stronę stawiasz na zagranicznych serwerach, a ludzie w kraju łączą się przez VPN jeśli ta strona jest blokowana w kraju, w którym mieszkasz. Problem rozwiązany.

Nawalny widzę, że sobie poradził i ma teraz bloga navalny.com

Strony typu The Pirate Bay żyją i mają się dobrze, to nie wiem jaki problem miałaby mieć media.

Pilne! Winnicki coś tam o uchodzcach na granicy
Pilne: Bąkiewixz coś tam o uchodzcach na granicy

Kogo obchodzą Ci Panowie?
Mają jakikolwiek wpływ na decyzję?
Mnie obchodzą tyle co Jachyra.

Tak Internet nie ma cenzury dopóki ktoś nie chce się lansować na bardziej popularnych kanałach. Ale wadą jest to, że każdy może tam gadać co mu ślina na język przyniesie, nawet jak to jest mało logiczne,  albo przekłamane.

Dlatego stawiałabym na czytanie ze zrozumieniem i krytyczne podejście do tekstu i jego źródła w szkole. Ty może obejrzysz telewizję i posłuchasz tych ekspertów, ale wielu ludzi już tego nie zrobi, nie ma nawet kablówki, a na Internecie faktycznie można znaleźć fajniejsze rzeczy niż co powiedział Winnicki i Bąkiewicz.

105 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-08-21 21:43:15)

Szkoda Elu że patrzyłaś pobieznie. Mają na kanale bardzo fajne materiały, bezpośrednie relacje jak choćby ta głośna u Cessaka czy też konferencję spotkania niezależnych lekarzy.

106

Jak jednak głupi i bezmyślnie antypisowski jest ten TVN świadczy, to że grzeje temat biednych uchodźców,  których Białoruś podwiozla pod polską granicę.
A PiS się cieszy.
Na szczęście Donald wystąpił i powiedział, że uchodźcy są be.
Teraz grzeją się mozgownice redaktorów co z tym fantem zrobić... lol

107

Snake napisał/a:

Jak jednak głupi i bezmyślnie antypisowski jest ten TVN świadczy, to że grzeje temat biednych uchodźców,  których Białoruś podwiozla pod polską granicę.

To nie domena TVN, bo w sieci też jest pełno informacji na ten temat.

A grzeją temat, bo to, co się dzieje, jest po prostu nieludzkie. Trzeba być wyzutym z człowieczeństwa, empatii i współczucia, żeby w ten sposób traktować innych ludzi. Bo już o kwestiach prawnych nie wspomnę. Gdzie te niby chrześcijanie wartości, z miłosierdziem na czele się podziały? Szkoda słów :-(

108 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-22 10:44:46)

Oni są  po białoruskiej stronie, Magdalena.
Cześć z nich wróciła spod granicy,  kobiety z dziećmi. Powinna i reszta.
Od przekraczania granic są przejścia graniczne.
Chociaż uważam że powinno się im dostarczyć środki  zywnosci i pomoc medyczną  i stanowczo nie wpuszczać przez zieloną granicę.
Takie okazanie zgody na nielegalne przekraczanie granicy tylko opozni działania skoordynowane w tej sprawie..
Trzeba spojrzeć globalnie na to.
A może i znaczną część tej grupy by przeszła gdyby nie wrzaski niektórych parlamentarzystów i działaczy. To złośliwe przeciwdziałanie  A nie pomoc.

109

Ela210 napisał/a:

Oni są  po białoruskiej stronie, Magdalena.
Cześć z nich wróciła spod granicy,  kobiety z dziećmi. Powinna i reszta.
Od przekraczania granic są przejścia graniczne.
Chociaż uważam że powinno się im dostarczyć środki  zywnosci i pomoc medyczną  i stanowczo nie wpuszczać przez zieloną granicę.
Takie okazanie zgody na nielegalne przekraczanie granicy tylko opozni działania skoordynowane w tej sprawie..
Trzeba spojrzeć globalnie na to.
A może i znaczną część tej grupy by przeszła gdyby nie wrzaski niektórych parlamentarzystów i działaczy. To złośliwe przeciwdziałanie  A nie pomoc.

No ok, są zaraz za naszą granicą, ale Białorusini też ich nie chcą wpuścić do siebie i z drugiej strony pilnuje ich OMON. Trwa bezsensowna przepychanka, kto będzie bardziej okrutny.
Ciekawe, co będzie, gdy ktoś z nich umrze, a nasi nawet pomocy medycznej nie chcą im udzielić.
Rzeczywiście wiele zmieniłoby, gdyby dotarli do przejścia granicznego. Naprawdę w to wierzysz?

Niech ich po prostu umieszczą w jakimś ośrodku, rozpatrzą wnioski o azyl czy coś w tym stylu, a potem niech uszczelnią granice, żeby to się nie powtórzyło. Bez przesady, ludzie 2 tyg. już siedzą w tym lesie, chyba wystarczy.

110

Ja tylko zauważę,  chociaż zabrzmi to okrutnie, że można jeszcze  iść wzdłuż granicy.
Szkoda mi dzieci tylko za decyzję dorosłych.
Żywność jednorazową  i opiekę medyczną  ta grupa powinna dostać.  I tylko tyle.

111 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-08-22 11:26:32)

Osobiście na ich miejscu poszłabym wzdłuż granicy.
Może oni nie wiedzą, bo i skąd, skoro kontakt z nimi jest utrudniony, bo straż graniczna czy wojsko ich zagłuszają, a przeciętny człowiek może nie znać procedur.
Dla mnie ta sytuacja jest bez sensu.

Już nie mówiąc o tym, że ściągamy ludzi z zagranicy, żeby zapełnić lukę na rynku pracy, a tu jakąś pokazówkę robimy i kilkadziesiąt osób nie wpuszczamy. Jak ich nie chcemy, to przecież możemy odrzucić ich wnioski i odesłać na granicę.

PS. Ale kończę temat, bo to offtop.

112 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-08-22 15:09:38)

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

To nie domena TVN, bo w sieci też jest pełno informacji na ten temat.

A grzeją temat, bo to, co się dzieje, jest po prostu nieludzkie. Trzeba być wyzutym z człowieczeństwa, empatii i współczucia, żeby w ten sposób traktować innych ludzi. Bo już o kwestiach prawnych nie wspomnę. Gdzie te niby chrześcijanie wartości, z miłosierdziem na czele się podziały? Szkoda słów :-(

Ta hołota na naszej granicy, to nie są żadni uchodźcy przecież... Więc nie ma co się z tym towarzystwem cackać.

Edit. Dla niewtajemniczonych, Białoruś sama sobie ich tu sprowadziła, żeby powtórzyć trick Erdogana, który na UE wymusił tym sposobem kilka miliardów euro...

113

Madziu, okrutne? Bo co, jest ich tylko 30-40? A przy ilu ty wymiekniesz? 10 tysiącach? 50? 100? Wszystkich weźmiesz do ośrodków, nakarmisz, dasz zasiłki, domy... A milion?

114

Swoją  drogą podanie pomocy humanitarnej tym ludziom  ale nie wpuszczenie ich nie wywolaloby przekonania ze otwiera się jakiś kanał przerzutowy bo nikt nie będzie wybierał się na wycieczkę pod polską granicę  po suchy prowiant.. Więc nie wiem po co to.

115

Ela210 napisał/a:

Swoją  drogą podanie pomocy humanitarnej tym ludziom  ale nie wpuszczenie ich nie wywolaloby przekonania ze otwiera się jakiś kanał przerzutowy bo nikt nie będzie wybierał się na wycieczkę pod polską granicę  po suchy prowiant.. Więc nie wiem po co to.

Polski MSZ właśnie wysłał notę dyplomatyczną do władz Białorusi z propozycją pomocy humanitarnej dla imigrantów. Polskie władze proponują wysłanie konwoju z pomocą, który najbliższym przejściem granicznym wjedzie na Białoruś i dojedzie we wskazane miejsce. Zaorane lol

A w TVN pan Frasyniuk nazwał polskich żołnierzy watahą psów i śmieciami.
To jednak idiota jest. Nie można tego inaczej nazwać. Może na starość tak odpiernicza?

116 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-08-22 20:00:54)

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Polski MSZ właśnie wysłał notę dyplomatyczną do władz Białorusi z propozycją pomocy humanitarnej dla imigrantów. Polskie władze proponują wysłanie konwoju z pomocą, który najbliższym przejściem granicznym wjedzie na Białoruś i dojedzie we wskazane miejsce. Zaorane lol

A w TVN pan Frasyniuk nazwał polskich żołnierzy watahą psów i śmieciami.
To jednak idiota jest. Nie można tego inaczej nazwać. Może na starość tak odpiernicza?

Ogólnie tzw. totalna opozycja wydaje się pokazywać totalny debilizm i chyba specjalnie chcą zafundować PiSowi 3 kadencję.
Swoją drogą mam wrażenie, że powoli do MSZ zaczyna dochodzić głos doktora Bartosiaka i doktora Sykulskiego.

117 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-22 21:27:55)

Przyznam że Frasyniuk mnie też bardzo nieprzyjemnie zaskoczył, ale on bardzo często działa na emocjach. Rozmowa z redaktorem była podwójnie żenująca, bo namawianie żołnierzy by podawali swoje nazwiska to narażenie ich.
Spuśćmu zasłonę  milczenia  na te emocje.
Zresztą może o to te z chodziło,  by pokazać takie emocje po opozycyjnej stronie.
Jak komuś puszczają nerwy nie nadaje się na udział w jakichkolwiek konfliktowych sytuacjach typu wojskowego. .
Ci ludzie nie mają pojęcia jak działa wojsko. .
Hehe, jak pisałam szczepionka  na terenie wojskowym.
Uśmiałam się z ludzi, ci chcieli wyprosic wejście bez kolejki albo brakowało im czegoś tam z papierków czy uzgodnień big_smile
Skończyło się tak że stali w grupach zestawionych na dane 10 minut szczepienia.

118

Snake napisał/a:

Madziu, okrutne? Bo co, jest ich tylko 30-40? A przy ilu ty wymiekniesz? 10 tysiącach? 50? 100? Wszystkich weźmiesz do ośrodków, nakarmisz, dasz zasiłki, domy... A milion?

Nieaktualne, bo Łukaszenka pierwszy nie wytrzymał i zabrał z granicy tych, którzy nie wytrzymywali trudów koczowania.
Wygraliśmy! Jesteśmy twardsi niż białoruski reżim :-/

Jednak, mimo powagi sytuacji, rozbawiła mnie informacja, że część koczujących została zamieniona na świeżą krew. Trochę się to paradne zrobiło.

119

Przypominam, że off top łamie przyjęte na forum zasady, a ostatnie posty coraz bardziej odbiegają od głównego tematu wątku. W tym miejscu proszę o powrót do zagadnienia, dla którego wątek został założony.
Z pozdrowieniami, Olinka

120

To zakończę ten wątek poboczny, bo informacja zawiera się w głównym nurcie - TVN opublikował przeprosiny za dopuszczenie do wypowiedzi Frasyniuka i brak reakcji pana Kajdanowicza. Podobnie jak nie reagowała Olejnik kiedy jej gość na antenie określał Kukiza szmatą. Widać trochę się zestrachali, że przegięli i sprawa będzie wykorzystana w kontekście koncesji.

121 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-23 16:18:04)

Wątpię czy się zestrachali. Ale to było wyjątkowo niesmaczne. Nie dopuścić tej wypowiedzi nie było jak, bo to program na żywo, więc nie ma się wpływu na to co goście mówią.
Co do Kukiza, niestety  sam sprowokował różne rzeczy swoją deklaracją, by go tak nazywać, więc chyba sprawa innego kalibru.
Za obrazę godności wojska chyba jest jakiś paragraf poza tym i Frasyniuk się chyba doigral.

122

Ja jestem autentycznie ciekawy, jak będzie wyglądała demografia telewizji za te 15-20 lat, kiedy ludzie wychowani już w całości na Internecie i nie odczuwający już w ogóle potrzeby posiadania kablówki w domu, będą już jako dorośli zakładać własne rodziny...

123

szakisz napisał/a:

Ja jestem autentycznie ciekawy, jak będzie wyglądała demografia telewizji za te 15-20 lat, kiedy ludzie wychowani już w całości na Internecie i nie odczuwający już w ogóle potrzeby posiadania kablówki w domu, będą już jako dorośli zakładać własne rodziny...

Demografia demografią - ci, którzy oglądają TV teraz będą oglądać i za 15 lat - ale jak będzie wyglądała telewizja? taka jak teraz, ze sztywną ramówką, nie trafi do młodych, raczej będzie sporo PPV i VOD-ów, dużo formatów opartych na interakcji z widzem itd.

A pomyśleć, że jeszcze niedawno w polskim Sejmie grzany był temat abonamentu radiowo-telewizyjnego ...

124 Ostatnio edytowany przez tyafu (2021-12-16 08:42:00)

Snake napisał/a:

Po prostu obserwujcie TVN lol Nic na chama, tu ktoś poleci z zarządu na emeryturę, tam poleci... A ilu tam na antenie leciwych dziennikarzy! Może już pora żeby odpoczęli na emeryturze, oczywiście z godziwą odprawą. Czas na młodą krew! Świeże spojrzenie! lol Obserwujcie...

Zdanowicz, Pochanke, Konopko, Jadczak, Marzec, Palasinski, Janiec, Wasilewski. Dwa nazwiska "z topu" reszta z zaplecza.
(oczywiscie Piotra nie wliczam)

Mr McClane, its that what you expected ?

125

Teraz do biednego redaktora Kraśko się przyczepili hejterzy. Zapomniało się chłopu pójść zdać egzamin na prawo jazdy jak mu je 6 lat temu zabrali za łamanie przepisów drogowych i zaraz wielka afera.

Po co ta szydera nie popierasz PSL a neofaszystowską konfederację.

127

Socjallibertarianin napisał/a:

Po co ta szydera nie popierasz PSL a neofaszystowską konfederację.

Czekaj, jutro z okazji urodzin wypije stanowczo więcej więc pewnie wtedy zrozumiem i coś odpiszę.

128

Tak się złożyło, że na wp.pilot był dostępny TVN24 za darmo w ramach promocji. Spojrzałem co tam dają. Była debata mądrych głów na temat wysokich cen gazu. Pewna dziennikarka, pewnie znana ale nie mnie, twierdziła ze wysokie ceny gazu i w efekcie wysokie ceny ogrzewania domów są efektem zaniedbań PIS w inwestycje energetyki odnawialnej. Wszyscy w skupieniu słuchali i potakiwali głowami. Jedynie pan z Instytutu Jagiellońskiego delikatnie zaczął prostować te stwierdzenie , tłumacząc ze energetyka odnawialna niewiele ma wspólnego z ogrzewaniem domów i wysokimi cenami gazu. Nie dane mu było skończyć wypowiedzi chociaż dzielnie walczył o głos z przegrywająca mu prowadząca debatę. Kropkę do jego wypowiedzi postawił dziennikarz, pewnie znany, który autorytatywnie stwierdził, że mówi o prawdzie gospodarczej ale jest tez prawda polityczna i poleciał z kolejnymi przykładami wypowiedzi polityków PIS. Wtedy skończyła się moja przygoda z TVN24 smile. Skoro „prawda polityczna” pozwalająca na zastąpienie rzetelnej i konstruktywnej dyskusji mieleniem jęzora dla wyrażenia „świętego oburzenia” jest tam tak samo przestrzegana jak w TVPis…. to przełączyłem na wybrane debaty Bartosiaka na youtube, potem na Tradera smile. Śmieszne, że komuś chce się oglądać tą nachalną propagandę w telewizjach głównego ścieku …

Bill.Garret napisał/a:

Tak się złożyło, że na wp.pilot był dostępny TVN24 za darmo w ramach promocji. Spojrzałem co tam dają. Była debata mądrych głów na temat wysokich cen gazu. Pewna dziennikarka, pewnie znana ale nie mnie, twierdziła ze wysokie ceny gazu i w efekcie wysokie ceny ogrzewania domów są efektem zaniedbań PIS w inwestycje energetyki odnawialnej. Wszyscy w skupieniu słuchali i potakiwali głowami. Jedynie pan z Instytutu Jagiellońskiego delikatnie zaczął prostować te stwierdzenie , tłumacząc ze energetyka odnawialna niewiele ma wspólnego z ogrzewaniem domów i wysokimi cenami gazu. Nie dane mu było skończyć wypowiedzi chociaż dzielnie walczył o głos z przegrywająca mu prowadząca debatę. Kropkę do jego wypowiedzi postawił dziennikarz, pewnie znany, który autorytatywnie stwierdził, że mówi o prawdzie gospodarczej ale jest tez prawda polityczna i poleciał z kolejnymi przykładami wypowiedzi polityków PIS. Wtedy skończyła się moja przygoda z TVN24 smile. Skoro „prawda polityczna” pozwalająca na zastąpienie rzetelnej i konstruktywnej dyskusji mieleniem jęzora dla wyrażenia „świętego oburzenia” jest tam tak samo przestrzegana jak w TVPis…. to przełączyłem na wybrane debaty Bartosiaka na youtube, potem na Tradera smile. Śmieszne, że komuś chce się oglądać tą nachalną propagandę w telewizjach głównego ścieku …

Może dasz linka ja takich bzdur nie słyszałem. A troszkę więcej oglądam telewizji.

130

Cześć,

Jak podchodzicie do wolnego internetu? W sensie na ile wuierzycie portalą oraz ich treścią , że np nie są upolitycznione?

Posty [ 66 do 130 z 131 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koniec wolnego internetu a nie TVNu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024