Reddpillowski mit o tym, że mężczyźni starzeją się lepiej jest bzdurą. Pełno kolesi zakolaków, których twarz upodabnia się do kartofla. Zwalnia metabolizm, przybywa ciałka. Gęba widać, że już nie taka młoda. A każda gorzej przespana noc odbija się na twarzy (kobiety mają makijaż i to niefair bo mogą trudną noc ukryć).
Redpillowskie brednie, że kobiety po 30 zderzają się ze ścianą mnie nie przekonują. Dziewczyny po 30 roku życia nadal są atrakcyjne, młode, seksowne i niestety (dla mnie) mogą się cieszyć powodzeniem, mieć wybór i wymagania.
Kobiety nawet po 40 roku życia patrzą na wygląd faceta. Nie jest tak, że kobiety po przysłowiowym zdmuchnięciu 40 świeczek przestają zwracać uwagę na wzrost i wygląd faceta. Kilka dni temu na sympatii napisała do mojego 30letniego atrakcyjnego fejka ponad 40letnia kobieta komplementując, że jest przystojny.
Tak więc do wszystkich Pań w temacie, proszę nie klepcie bzdur, że kobiety po 30-tce nie obchodzi męski "look", ani że 40l nie obchodzi już to jak facet wygląda.
Blacpill niebezpodstawnie nie lubi redpilla, bo redpill to ściema vide zderzenie ze ścianą kobiet po 30, starzenie się mężczyzn - to są bzdury, natomiast blackpill został oparty na psychologii ewolucyjnej oraz badaniach naukowych
N.Barber, The evolutonary psychology of physical attractiveness: Sexual selection and human morphology "Ethology and Sociobiology" 16(1995), s 395-424. Artykuł ten zwraca uwagę, że kobiety często odrzucają niskich mężczyzn zarówno jako kandydatów do poważnych związków, jak i do krótkich romansów.
D.M. Buss, D.P.Schmitt, Sexual strategies theory: An evolutionary perspective on human mating "Psychological Review" 10(1993) s.204-232
Owe badania z lat 90 pokazały dobitnie, że kobiety nie chcą niskich mężczyzn, odrzucają - dlatego wątpię w to, że kobiety cenią dobry charakter bo dla nich największe znaczenia odgrywa wygląd. Może byłbym w stanie zaakceptować to gdyby nie wmawianie wszędzie, że faceci są stroną lecącą na wygląd, a dla kobiet najważniejszy jest charakter, najseksowniejsza zaś inteligencja