Jakie bajki dla dzieci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Jakie bajki dla dzieci?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 141 ]

66

Odp: Jakie bajki dla dzieci?

Fajne bajki teraz można w mc donaldzie dostać, no postarali sie. Choc to nie zdrowe mąz czasem zajada a teraz mc zestawy haha

Zobacz podobne tematy :

67

ciekawe co to za bajki dołączają do zestawów w mc..?
mi ostatnio przypomniał się film.. bardzo "dziewczyński" wink 'Marry Poppins', ale jeszcze muszę chwilę poczekać, żeby pokazać go córce...
na razie nowy sezon świnki Peppy jest naszym domowym hitem.

68

sylfka napisał/a:

Mój starszak lubi scoobiego i z długich bajek bardzo lubi serię epoki lodowcowej. Na dobranoc też jest krótka bajka z mini mini.

To pewnie "kraina lodu" też go zainteresuje, my się już nie możemy doczekać wink Na dobranoc mamy półgodzinną sesję, Świnka Peppa, Parauszek i Ella smile

69

no tak, to jest dobra dobranockowa sekwencja smile
i Peppa i Parauszek, obie bajki baardzo lubimy smile

70

Witam - nie napisałaś w jaki wieku jest Twoje dziecko. Ja preferuję krótkie , regularnie wierszowane wierszyki od najmłodszych lat i to nie w zbiorze, ale wydawane osobno. Przed snem nie ma chyba dziecka ,które nie chciałoby wysłuchać tej ulubionej. Ważne, żeby nie było zbyt dużo tekstu. Po jakimś czasie dziecko samo "czyta"swoje książeczki i chętnie do nich zagląda. Polecam dla chłopców:
Lokomotywę, Chory samochodzik, Samolocik, Zepsutą koparkę. Dla dziewczynek : Przyjęcie u wiewiórki , Przygoda z kotkiem, Kluseczka. Te 5 minut przed snem dla dziecka jest bezcenne.

71

Moje miały czas na Parauszka i przyjaciół a teraz bardzo lubią też oglądać nowy sezon Świnki Peppy. Mój starszak zauważył nawet malutkie różnice że nie ma już Georga a jest Jacek smile

72 Ostatnio edytowany przez fasola (2013-12-10 19:35:18)

Ja i dzieciaki lubimy takie totalne klasyki, jak Kopciuszek, Czerwony Kapturek, Piotruś Pan, itp. Dzieciaki ciągle o nie proszą. Teraz już się nawet wycwaniłam, korzystam z aplikacji elektroniczna niania i puszczam im je z telefonu, czytane moim głosem, przy okazji słyszę co tam one porabiają, bo aplikacja działa jak elektroniczny pastuch dla dzieci wink

73

Coraz więcej bajek można dostać do różnych gazet, to jest bardzo dobre ale jedyny minus to że takie płyty z gazetami nie posiadają najczęściej "normalnych" opakowań... szukałam, szukałam i znalazłam ciekawą stronę która rozwiązała ten problem CoverCity - niestety mają okładki jedynie anglojęzyczne.
Może ktoś zna POLSKI serwis z naszymi zastępczymi okładkami dvd?

74

zdecydowanie wszystkie od walte disneya, zdgrane na dvd. sama oglądam z chęcia haha wink

75

W podroży słuchamy audiobooki. Znalazłam te same wersje bajek, które ja słucham w dzieciństwie z pyt winylowych:D A ze stacji TV, tez wybieramy MiniMini+. Dla mnie to najlepsza ze stacji. Jeżeli przegapię koniec jednej bajki. Nie muszę się bać, że kolejna może zawierać treści, których nie chciałabym, aby oglądały dzieci. Mój bąbel uwielbia króliki, więc aż piszczy na widok Parauszka:) A od 12 mają dodatkowo zacząć puszczać ?Piotrusi Królika? zrealizoanego na podstawie opowiadań Beatrix Potter. Uwielbiam ilustracje umieszczone w jej ksiażkach, a historie są pełne przygód. Więc zapowiada się bardzo ciekawie.

76

absolutnie optuję za czytaniem - słuchanie tylko w samochodzie.
A jakie bajki? Przede wszystkim Bracia Grimm - może to nie są najpiękniejsze bajki, bo są surowe i bardzo bardzo dosłowne miejscami, mogą przerażać itd., ale są naprawdę mądre. Nawet jeśli bajka o jednooczce, dwuoczce i trójoczce wydaje się co najmniej dziwna, jest bardzo mądra i Wasze dziecko to kiedyś zrozumie.
Ja wracam do nich do dziś z pozytywnym wspomnieniem! Polecam całym sercem!

77

My często oglądamy bajki wyszukane na youtube, naszą ulubioną jest Clifford to bajka o takim gigantycznym czerwonym psie. Zabawna bajka, ucząca opieki nad czworonogami. Super, że niedługo ma być emitowana na minimini plus.

78

Clifford jest super smile Sama z przyjemnością oglądam big_smile

79

Widzę, że nie tylko ja lubie popatrzeć na bajki. Świat stworzony dla dzieci jest świetny jak można się chociaż na chwile w nim odnaleść. Clifford zawsze mi się podobał, ale dawno go nie widziałam. Gdzie teraz leci i kiedy ? Pamiętacie?

http://spa.fotolog.com/photo/42/61/21/brutosmecanicos/1214981732714_f.jpg

80

Ja w necie oglądam, nie mam telewizji. Są krótkie odcinki, ale i świetny 1,5-godzinny film o ucieczce Clifforda do cyrku smile

81

Ja plnauje Clifforda jak już będzie emitowany na mini mini nagrać sobie całą serię na dekoder, wówczas będę mieć komputer częściej dla siebie smile

82

Kupowałam córce Clifforda na płytach.Mogę komuś tanio odstąpić smile

83

Uroczyście ogłaszam, że zakochałam się w bajeczce "Mały miś Kuba" <3

http://bajeczki.eu/wp-content/uploads/2013/01/Charley-Bear-300x225.jpg

84

Taką informację przeczytałam kilka dni temu na fb Mini Mini tak więc duży czerwony Pies niebawem zagości na kanale smile
"W czerwcu dziarsko wkroczy na antenę naszej stacji pies Clifford! To jedna z bardziej lubianych przez widzów MiniMini+ bajek. Wraca po kilkuletniej przerwie! "

85

Z tego co wiem wracają tez kucyki. smile Moja juniorka już się nie może doczekać. Ja zresztą też zawsze lubiłam sobie na nie popatrzeć. Mini Mini to taka przyjazna stacja bez przemocy. smile

86

Wiesz trafiłam przez przypadek na strone ,ktora uwazam ,że ma bardzo mądre baki dla dzieci nie wiem tak naprade od jakiego wieku dzieci to zrozumieja ,ale bajki śa bardzo ciekawe.Nie próbowąłam wydrukowac tych bajek,nie wiem tez czy można je kupić w sklepie ,ale sa warte przeczytania.sprobuj małemu przeczyatac a przekonasz sie czy mu sie spodobaja.Na pewno nie w nich przemocy ,sa fajne. Ja mojemu wnusiowi czytałam i siedział cichutko i słuchał.wpisz bajkibajarki powinnas znaleźc,

87

U mnie ostatnio furorę robi Dinopociąg. Genialna ucząca bajka pokazująca poprzez mlode dinozaury naukę mlodych ludzi. Świetna bajka.

http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/galeria/36088_3.jpg

88

A kiedy to leci? Fajnie wygląda na grafice, może bym podsunęła juniorce. smile To uniwersalna bajka czy taka raczej dla chłopców?

89 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-06-04 08:10:39)

Jeśli chodzi o bajki na mini mini i godziny w jakich lecą to najlepiej zajrzeć na ich stronę: spam tam jest cały rozkład i dużo ciekawych informacji.

90

bluepearl napisał/a:

Z tego co wiem wracają tez kucyki. smile Moja juniorka już się nie może doczekać. Ja zresztą też zawsze lubiłam sobie na nie popatrzeć. Mini Mini to taka przyjazna stacja bez przemocy. smile

Kucyki lecą cały czas, tylko nowa seria ma się pojawić:P

91

Tak są cały czas, ale stare sezony i odcinki znamy na pamięć. Fajnie że w czerwcu rusza nowa edycja, a przy okazji widziałam że Kucykowy maraton będzie w dzień dzieckka o 12 . Juppppppiii big_smile Maluchy będę miała na dłuższą chwilę z głowy big_smile

92

Lucyme napisał/a:
bluepearl napisał/a:

Kucyki lecą cały czas, tylko nowa seria ma się pojawić:P

a wiadomo już kiedy?

93

Moja mała uwielbia Strażaka Sama, ja też w sumie, ale jak wejdzie Clifford to bym też chciała żeby ją zainteresował to fajna bajka z morałem, sama kiedyś oglądałam raz czy dwa, akurat był odcinek z : "Nierób drugiemu co Tobie nie miłe" lubię takie bajki. Teraz jak mała już jest w stanie sę skupić to razem oglądamy i tłumaczę jej to czego nie zrozumiała, albo rozmawiamy o bajce.

94

My z dzieciakami czasami oglądamy Nickelodeon, jest tam kilka naprawdę fajnych bajek. W ogóle teraz organizują fajny konkurs, można się pobawić i coś wygrać. Jakby ktoś był zainteresowany to znajdziecie go na facebooku Netii.

95

mama2011 napisał/a:

Moja mała uwielbia Strażaka Sama, ja też w sumie, ale jak wejdzie Clifford to bym też chciała żeby ją zainteresował to fajna bajka z morałem, sama kiedyś oglądałam raz czy dwa, akurat był odcinek z : "Nierób drugiemu co Tobie nie miłe" lubię takie bajki. Teraz jak mała już jest w stanie sę skupić to razem oglądamy i tłumaczę jej to czego nie zrozumiała, albo rozmawiamy o bajce.

I to mi się właśnie podoba w bajkach na mini mini. Nie mam obawy przed zostawieniem dziecka przed tv one zawsze coś wartościowego przekazują. Ale generalnie lubię oglądać bajki wspólnie z dziećmi.

96

Moja siostrzenica lubi " Maszę i niedźwiedzia". W sumie ja też lubię smile.

97

Proponuję zajrzeć na stronę minibajki.pl

98

Lily89 napisał/a:

Moja siostrzenica lubi " Maszę i niedźwiedzia". W sumie ja też lubię smile.

W kreskówce "Masza i niedźwiedż" jestem wprost zakochana, chociaż wiek dziecięcy daawno już za mną. Z wypiekami na twarzy regularnie sprawdzam sieć, czy są jakieś nowe odcinki z tą  psotnicą big_smile Miłością do Maszy zaraziłam wszystkich swoich znajomych małych i dużych. O dziwo nikomu nie przeszkadza, że bajka jest rosyjska i po rosyjsku...  wink.

99 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-09-14 11:25:21)

zapraszam na moją stronę: [niedozwolony link] smile

100

Witam
Co myślicie o innowacyjnych projektach nauki alfabetu dla dzieci, które łączą ze sobą różne techniki przekazu?
Przykład:
blumek.pl

Dokładnie można zobaczyć jak wygląda taki projekt na YouTube wpisując Misio Blumek

Pozdrawiam

101 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-09-14 11:24:56)

U mnie jeśli już lecą bajki to puszczam je z [niedozwolony link] fajna stronka, bajki są tam edukacyjne, bez przemocy, idealne dla dzieci;)

102

Proponuję you tube .Zawsze  można znależć coś ciekawego .Ostatnio mój synek bardzo polubił otwieranie kinder niespodzianek podsyłam link dla zainteresowanych

w       w           w    .       youtube            .   com           / watch   ?v=4dOPmGUjWRE

103

Witam.
Poszukuję bajki Świnka Peppa - Czarodziejska kula. Może być wersja płatna. Oczywiście po polsku. Tytułu oryginału niestety nie znam, ale wiem, ze to dość długa wersja, coś koło godziny.
Proszę o pomoc.

104

Hitem mojej 21 - miesięcznej córki jest "Dobranocny Ogród". Wcześniej włączałam jej"Świnkę Peppę", ale myślę, że "Dobranocny Ogród" jest bardziej dopasowany do jej wieku, a ona z chęcią go ogląda.

105

Ja nie pozwalam raczej na oglądanie telewizora, chyba że u kolegi się zdarzy albo u babci. Ale w domu jedynie puszczam bajki w ramach wieczorynki ze strony bajkowa.tv - bo tam są bajki bez przemocy i mogę wybrać odpowiednie dla wieku

106

"Kolory tęczy"

107

U mnie dziś "Sezon na misia" trzecia część smile Jeszcze nie widzielismy, a na Pulsie będzie o 15.30 leciało. Swoją drogą uwielbiam takie filmy, bo sa typowo rodzinne. Chyba dla dziecka nie ma nic fajniejszego niż jak już oglądać fajny dla niego film to razem smile Ogólądacie filmy razem z dziećmi?

108

"Marta mówi" i "Ciekawski George".

109

Moje dziecko jak podrosło, zrobiło się ciekawskie i już niektóre bajki nie wystarczają. Teraz szczególnie namiętnie ogląda "Co i jak" .Wyjaśniają wiele zagadnień, które ją bardzo ciekawią. Swoją drogą ciekawa sprawa, że pięciolatka interesuje jak dużo jest wody na ziemi? smile

110

Co to za bajka? Nie znam. A też mam jedno takie ciekawskie w domu, może by popatrzał na coś ambitnego wink

111

To jest bardzo fajna bajeczka, wyjaśniająca wiele zagadnień, takim językiem dziecięcym. Jest jeszcze kilka fajnych tytułów. Było sobie życie, Co? Jak? Gdzie? Dowiedz się! Też super bajeczka, ostatnio było wyjaśnione dlaczego leci z nosa, jak się uchronić przed wirusami. Moje dzieciaczki dość często mają katarki, więc to była dość istotna informacja, dlaczego tak się dzieje i co zrobić żeby tego kłopotu uniknąć.

U nas za bajki jest odpowiedzialny tatuś:) które sam wymyśla na biężąco:) Można się naprawdę uśmiać, gdy dziecku się spodoba i za kilka dni chce jeszcze raz tą samą a mój luby próbuje odtwarzać co i jak:D

113

mama2011 napisał/a:

To jest bardzo fajna bajeczka, wyjaśniająca wiele zagadnień, takim językiem dziecięcym. Jest jeszcze kilka fajnych tytułów. Było sobie życie, Co? Jak? Gdzie? Dowiedz się! Też super bajeczka, ostatnio było wyjaśnione dlaczego leci z nosa, jak się uchronić przed wirusami. Moje dzieciaczki dość często mają katarki, więc to była dość istotna informacja, dlaczego tak się dzieje i co zrobić żeby tego kłopotu uniknąć.

Wow smile "Było sobie życie" kojarzę z własnego dzieciństwa smile Muszę popatrzeć koniecznie z młodym, widzę, że mamy ten kanał i kilka pozycji juz mnie zainteresowało. "Teatr wynalazków Barona Munchhausena" wygląda ciekawie.

114

Bo jest bardzo ciekawy. W ostatnim odcinku przyszło trzęsienie ziemi, napędzając stracha widzom teatru. Gdy wstrząsy ustały pojawił się taki pan  w chińskiej szacie (nie pamiętam imienia) i zaczął opowiadać o tym, jak przed wiekami powstało pierwsze urządzenie do wykrywania tego zjawiska. Te programy są naprawdę świetne. Sama się wciągam. big_smile

115

Haha, widzę, że jesteś na bieżąco big_smile Co jeszcze byś poleciła dla chłopca w wieku 9 lat? Lubi kosmos, wynalazki, może coś technicznego?

116 Ostatnio edytowany przez bluepearl (2016-06-19 19:58:31)

Ale na Da Vinci? Jak lubi samochody, to na pewno super są "Tajemnice inżynierii". Ostatnio miałam pod opieką synka koleżanki i mu puściłam. Akurat leciał odcinek o super-samochodach i o tym, jak zespół Formuły 1 buduje takie superszybkie wyścigówki. Mały siedział jak zaczarowany. wink Jeśli chodzi o wynalazki, technikę, to mogłaby mu się spodobać taka seria "W zwierciadle nauki" wyjaśniająca wiele zjawisk prostym dla dziecka językiem. No i oczywiście "Byli sobie wynalazcy" - ale tę serię i postaci, to chyba zna i lubi każdy z nas... smile

https://patalonia.pl/pol_pl_SIERRA-MADRE-Byl-sobie-czlowiek-DVD-16167_2.jpg

117

No jasne, to znam, sama oglądałam ze 20 lat temu smile A reszta brzmi obiecująco. Jutro popatrzymy, bo znowu ma padać hmm Jeszcze raz dzięki, czuję, że w wakacje nie będziemy się nudzić, nawet jeśli pogoda nie dopisze wink

118

Cieszę się, że mogłam pomóc. Dorzucę jeszcze niedawno odkryty "Kompas czasu" i polecam się. smile

119

Hmm całkiem to dobry pomysł byłby na jakąś odmiane od komputera w ramach rozrywki. Znajda się na tym Da Vinci jakieś programy dla nastolatka?

120

Jak najbardziej. Moja córka jest już w gimnazjum i znalazła kilka pozycji, które pomogły jej nawet w nauce. smile W jakim wieku chłopak i co lubi? Jak wiesz, jestem na bieżąco, więc z całą pewnoscią podpowiem. big_smile U nas to na okrągło leci, nawet wieczorem. big_smile

121

Mój synek ma 11 lat. Co do zainteresowac to lubi ogólnie wszystko co go zaciekawi, czyli z serii jak co jest  zrobione, albo jak można zrobić cos z niczego. Lubi tez biologię pod rózną postacią smile JEsli programy byłyby faktycznie przydatne, takie pogłebiające wiedzę szkolną to niech by sobie tą telewizje oglądał.

122

Coś z niczego, mówisz? To pokaz mu koniecznie "Wymyśl to!", "Zręczne pomysły" i "Artzooka". Mój syn odtwarza prawie wszystko, co tam robią wink

123

Brzmi edukacyjnie. Ale gdzie te programy znajdę?

124

No na Da Vinci Learning właśnie wink Młody ogląda bardzo chętnie, potem wszystko robi sam w domu, bardzo kreatywny jest ostatnio wink

125

Chyba gdzieś się zamotalam, bo nie wyłapałam tej nazwy kanału. Patrzyłam i mam go u siebie, więc już młodemu puściłam. Ku mojemu zaskoczeniu zainteresował się najbardziej programem "Obłędne zwierzaki" i "GEOlino".

126

Polecam bajki rymowane stosunkowo nowej autorki smile

Nie tylko kocie sprawki Bożeny Czarnoty

127

Nie dawno powstał ciekawy blog bajkowytata. blogspot. com . Strona ciągle się rozwija ale już można znaleźć ciekawe propozycje w zależności od wieku. Mój 5latek uwielbia Muchomor Maurycy albo dla śmiechu Pup Mejks Kup wink

128 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-01-23 10:33:27)

polecam ci stronkę spam - spersonalizowane bajki i piosenki dla dzieci, a także audiobooki

129

My uwielbiamy Binga. To spokojna sliczna graficznie i edukacyjna bajka. Pokazuje rozne zachowania ich konsekwencje i jak wyjsc z roznych sytuacji, jak przepraszac i uczy roznych codziennych spraw. Polecam:-)

130 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-02-14 10:28:21)

Dla moich dzieci najlepsze bajki to 

Reksio

nieregulaminowy link

Krecik

nieregulaminowy link

Koziołek Matołek

nieregulaminowy link

Posty [ 66 do 130 z 141 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Jakie bajki dla dzieci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024