Ilość partnerów seksualnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ilość partnerów seksualnych

Strony 1 2 3 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 601 ]

1 Ostatnio edytowany przez Bombowiec (2021-02-03 05:19:51)

Temat: Ilość partnerów seksualnych

Cześć,7 miesięcy jestem że swoją dziewczyną,powjedziała mi ostatnio że miała 7 partnerów seksualnuch w swoim życiu w wieku 24 lat,nie wiem co o tym myśleć,ja mam 27 lat i miałem 3 partnerki,źle zareagowałem i pokłóciłem się przez to z nią,wiem że zanim  byliśmy razem to bardzo dużo  pisała z facetami,spotykała się,była w krótkich związkach,przyznała się że kilka razy poszła od razu do łóżka z facetem,mówiła mi że szukała stabilności w związkach  i nie mogła jej znaleść,najdłużej w związku była 1.5 roku i było to 4 lata temu,jej związek przedemną była kochanką jakiegoś faceta który miał żonę,zostwiła go kiedy się o tym dowiedziała,jakiś czas później widziałem wiadomość jak umawia się ze znajomym na seks w lesie,z wiadomości wynikało jednak że wymiękła i nie pojechała się spotkać,wiem że kilka dni później poznała mnie,nie wiem czy była naiwna i wierzyła za bardzo facetom przez co ją wykorzystywali i nie brali poważnie,nie wiem co myśleć o tych 7 partnerach,nie mam powodów żeby jej nie ufać,myślę że jest wierna,nie wiem czy przeszłość ma znaczenie jakiekolwiek czy liczy się tu i teraz,bynajmniej dla mnie coś ma skoro o tym ciągle myślę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ilość partnerów seksualnych

Moj partner twierdzi, że przede mną mial 18 kobiet. Numerki "na raz". Generalnie nic mi do tego skoro to ze mną postanowil zamieszkać i założyć rodzinę. Nigdy nie dal mi powodu, aby miala mu nie ufać wiec nie myślę o tych jego byłych. Niezależnie od tego ile ich było i w jakich okolicznościach. Może się kiedyś na tym przejadę, nie wiem. Gdyby był prawiczkiem mogłabym się zastanawiać, czy kiedyś nie zechce zaznac innej kobiety. Nie dajmy się zwariować smile

3

Ciesz się , ze byla z Tobą szczera i Ci o wszystkim powiedziała. Mogła przecież zostawic to dla siebie i myslalabys ze trafiles prawie na dziewice. Tp co było to było i lepiej zostawić to za sobą. Pewnie się wyszalala j szuka stabilizacji.

4 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 09:20:49)

Ciężarówka napisał/a:

Moj partner twierdzi, że przede mną mial 18 kobiet. Numerki "na raz". Generalnie nic mi do tego skoro to ze mną postanowil zamieszkać i założyć rodzinę. Nigdy nie dal mi powodu, aby miala mu nie ufać wiec nie myślę o tych jego byłych. Niezależnie od tego ile ich było i w jakich okolicznościach. Może się kiedyś na tym przejadę, nie wiem. Gdyby był prawiczkiem mogłabym się zastanawiać, czy kiedyś nie zechce zaznac innej kobiety. Nie dajmy się zwariować smile

Nie pamiętam w jakim kraju były robione badania, ale dotyczyły tego, czy istnieje zależność między ilością partnerów seksualnych w młodości, a zdradami około kryzysu średniego. I wyniki skłaniały się ku temu, że częściej dopuszczały się nich osoby, które miały jednego, albo mało partnerów seksualnych i się "nie wyszalały", a te które "z wielu pieców jadły chleb" znały uczucia związane z przypadkowym seksem i lepiej trzymały się na wodzy wiedząc, że gra nie jest aż tak warta świeczki i to co w głowie zostawało w głowie. I myślę, że prawie każdy zna parę gdzie ktoś np. odszedł, bo nie wie jak to jest z kimś innym. Oczywiście pewnie istnieje szereg badań, które przedstawiają zupełnie przeciwne tezy, tak sobie tylko napisałam. Były też badania, że skłonność do łatwego seksu nie musi przekładać się na skłonność do niewierności. Więc Ciężarówko, myślę że masz fajne podejście. Ale może tak myślę, bo mam podobne podejście, bo mój partner to dość puszczalski był big_smile

Autorze, a ty zamiast się cieszyć, że dziewczyna Ci ufa robisz jej kłótnię za szczerość? Fajny mur między wami budujesz, teraz ona wie, że nie warto Ci ufać.

5

W dzisiejszym świecie o wiele lepiej jest, jeśli chcemy zbudować związek na lata, by oboje partnerów miało jednak wcześniejsze doświadczenia.

Rozumiałbym Twoje rozgoryczenie, gdybyś był prawiczkiem, a ona miała 7miu. To pewnie byłoby ciężkie do przejścia. Jednak masz swoje własne doświadczenia i czy ilość ma aż takie duże znaczenie?

Ważne jest jak ta osoba zachowa się będąc w związku z Tobą. Plus ludze się zmieniają. Gdybyście np od dziś byli sami do końca życia mogłoby się skończyć tak, że ona zostałaby ze swoją 7ką, a Ty pobijałbyś rekordy smile

Także luz. Wszystko jest okej. Musisz to po prostu zaakceptować.

6

Bombowiec napisał/a:

Cześć,7 miesięcy jestem że swoją dziewczyną,powjedziała mi ostatnio że miała 7 partnerów seksualnuch w swoim życiu w wieku 24 lat,nie wiem co o tym myśleć,ja mam 27 lat i miałem 3 partnerki,źle zareagowałem i pokłóciłem się przez to z nią,wiem że zanim  byliśmy razem to bardzo dużo  pisała z facetami,spotykała się,była w krótkich związkach,przyznała się że kilka razy poszła od razu do łóżka z facetem,mówiła mi że szukała stabilności w związkach  i nie mogła jej znaleść,najdłużej w związku była 1.5 roku i było to 4 lata temu,jej związek przedemną była kochanką jakiegoś faceta który miał żonę,zostwiła go kiedy się o tym dowiedziała,jakiś czas później widziałem wiadomość jak umawia się ze znajomym na seks w lesie,z wiadomości wynikało jednak że wymiękła i nie pojechała się spotkać,wiem że kilka dni później poznała mnie,nie wiem czy była naiwna i wierzyła za bardzo facetom przez co ją wykorzystywali i nie brali poważnie,nie wiem co myśleć o tych 7 partnerach,nie mam powodów żeby jej nie ufać,myślę że jest wierna,nie wiem czy przeszłość ma znaczenie jakiekolwiek czy liczy się tu i teraz,bynajmniej dla mnie coś ma skoro o tym ciągle myślę

Myślę, że mimo 27 lat to musisz jednak jeszcze dorosnąć. Zapewne gdyby proporcje w ilości partnerów były odwrotne, to nie stanowiłoby to dla Ciebie problemu. A gdyby kobieta robiła Ci z tego powodu wyrzuty to uznałbyś ją za idiotkę smile

7

No tak, podwójne standardy i związana z tym hipokryzja ze strony Panów to kolejna kwestia.

8

@Bombowiec -- dziewczyna się bawiła, korzystała z seksu. Potem poznała Ciebie i zrobiłeś drakę z powodu że ona się bawiła, albo poszła od razu z kimś do łóżka.

W takich przypadkach myślę, że to zazdrość w stylu "Ona miała, a ja nie...".

9

Te same dylematy poczytaj Bombowiec może coś zatrybi w głowie - różne spojrzenia na Twój problem w tych wątkach

https://www.netkobiety.pl/t124565.html
https://www.netkobiety.pl/t124082.html

10

Zapłać i dobij do 7. Będziecie kwita po równo.

11

Lucyfer666 napisał/a:

... i nawet będzie sytuacja    "poszli od razu do łóżka"  ...  a nawet lepiej -- poszli do łóżka zanim się poznali w ogóle. smile

12

Dla jednego będzie miało znaczenie, dla innego nie. Każdy kieruje się własnym systemem więc to Ty autorze musisz zdecydować czy odpowiada Ci dana partnerka, nikt za Ciebie tego nie zrobi. Przeszłość zawsze będzie ważna, to ona nas ukształtowała i cały czas kształtuje.

13

TypowyCharlie napisał/a:

Dla jednego będzie miało znaczenie, dla innego nie. Każdy kieruje się własnym systemem więc to Ty autorze musisz zdecydować czy odpowiada Ci dana partnerka, nikt za Ciebie tego nie zrobi. Przeszłość zawsze będzie ważna, to ona nas ukształtowała i cały czas kształtuje.

Dodatkowo pytanie o przeszłość jest jednym z tych, które można określić gorzką pigułką. Nie każdy akceptuje odpowiedź i nie każdy jest na takową gotowy.

14

A to robi różnicę ilu  miała? Myślałam se ważniejsze jest to,  jakim jest człowiekiem teraz,  będąc z Tobą. 
Natomiast  jeśli Ci to przeszkadza  i nie jest do zaakceptowania to masz prawo się z tego powodu  rozstać. 

Osobiście  bym wolała być z kimś kto się "wyszalal" niż był głodny szaleństwa wink

15

Istotka6 napisał/a:

Osobiście  bym wolała być z kimś kto się "wyszalal" niż był głodny szaleństwa wink

Jestem zdania, że to zależy od charakteru konkretnego człowieka.
Kto ma w naturze zdradę i tak zdradzi. Niezależnie czy to 1 partner czy 100.

16 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 12:37:29)

Britan napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Jestem zdania, że to zależy od charakteru konkretnego człowieka.
Kto ma w naturze zdradę i tak zdradzi. Niezależnie czy to 1 partner czy 100.

Właśnie w takiej narracji były utrzymywane badania, że ilość partnerów seksualnych i łatwość owych kontaktów nie równa się skłonności do niewierności. No i odwrotnie, rzecz jasna, że Mało partnerów = skłonności do wierności.
Bo to kwestie charakterologiczne, wynikąjace z natury człowieka.

17 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-03 13:45:52)

R_ita napisał/a:

Autorze, a ty zamiast się cieszyć, że dziewczyna Ci ufa robisz jej kłótnię za szczerość?

A skąd wiemy, że była szczera? Dziewczyna to nie facet, w jedną noc może ustrzelić 7.

18

prego napisał/a:
R_ita napisał/a:

Autorze, a ty zamiast się cieszyć, że dziewczyna Ci ufa robisz jej kłótnię za szczerość?

A skąd wiemy, że była szczera?

A tak sobie założyłam : ) bo nie robiła z siebie świętej Maryi dziewicy, tylko mając świadomość dalszego głęboko zakorzenionego negatywnego społecznie odbioru aktywności seksualnej kobiet (co potwierdza mnogość wątków choćby na tym forum) i tego, że 7 to relatywnie dużo jak na ten wiek, to raczej szczera. Choć kto wie, mogła mieć 70 i kłamała.

19

R_ita napisał/a:
prego napisał/a:
R_ita napisał/a:

A skąd wiemy, że była szczera?

A tak sobie założyłam : ) bo nie robiła z siebie świętej Maryi dziewicy, tylko mając świadomość dalszego głęboko zakorzenionego negatywnego społecznie odbioru aktywności seksualnej kobiet (co potwierdza mnogość wątków choćby na tym forum) i tego, że 7 to relatywnie dużo jak na ten wiek, to raczej szczera. Choć kto wie, mogła mieć 70 i kłamała.

A może miała 1, ale sobie pomyślała, że wyjdę na "cnotkę" jak na swój wiek, więc sobie dołożyła paru i przesadziła wink

20 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-03 13:58:00)

Jedyna co ją broni to młody wiek. Kilka związków za sobą i błędy można zrozumieć. Nie wiadomo, czy ty nie będziesz kolejnym nieudanym związkiem. Czy może dziewczyna jest już gotowa do czegoś stałego.

Misinx napisał/a:

A może miała 1, ale sobie pomyślała, że wyjdę na "cnotkę" jak na swój wiek, więc sobie dołożyła paru i przesadziła wink

W tą stronę, to kombinują raczej faceci. smile

21 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 13:53:18)

Misinx, no to będzie miało dziewczę nauczkę, że życie to nie gra w amerykańskim serialu : )

22

prego napisał/a:

Jedyna co ją broni to młody wiek. Kilka związków za sobą i błędy można zrozumieć. Nie wiadomo, czy ty nie będziesz kolejnym nieudanym związkiem. Czy może dziewczyna jest już gotowa do czegoś stałego.

Misinx napisał/a:

Nie tylko, znam kobietę, co będąc dziewicą jeszcze i też po tym, opowiadała ilu miała partnerów, tylko po to by nie wyjść na cnotkę wink

23

R_ita napisał/a:

mając świadomość dalszego głęboko zakorzenionego negatywnego społecznie odbioru aktywności seksualnej kobiet

To mit. Dziewczynie dużo łatwiej o seks i tu jest cała tajemnica. smile

24 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-02-03 14:19:17)

Istotka6 napisał/a:
prego napisał/a:

Misinx napisał/a:

Nie tylko, znam kobietę, co będąc dziewicą jeszcze i też po tym, opowiadała ilu miała partnerów, tylko po to by nie wyjść na cnotkę wink

Też znam takie kobiety które dodawały wymyślonych partnerów aby wyjść na bardziej wyluzowane, cool czy doświadczone życiowo przed towarzystwem smile

To cecha konkretnych ludzi, a nie płci.

25 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 14:21:07)

prego napisał/a:
R_ita napisał/a:

mając świadomość dalszego głęboko zakorzenionego negatywnego społecznie odbioru aktywności seksualnej kobiet

To mit. Dziewczynie dużo łatwiej o seks i tu jest cała tajemnica. smile

To, że łatwiej to oczywistość. Ale w żaden sposób nie stoi to w sprzeczności z tym, że głęboko zakorzeniony negatywny odbiór takich aktywności wciąż z ludźi wybrzmiewa. Nie mówię, że z wszystkich, ale dalej sporej grupy.
To dwie różne kwestie przecie.

26

Tu ostatnio był wątek młodej dziewczyny, która zakochała się w facecie, który miał kilka związków za sobą. Jego ocena co do przydatności do stałego związku, była bardzo negatywna.

27

prego napisał/a:

Tu ostatnio był wątek młodej dziewczyny, która zakochała się w facecie, który miał kilka związków za sobą. Jego ocena co do przydatności do stałego związku, była bardzo negatywna.

Bo to stereotypy, jestem za filtrowaniem wszystkiego i patrzennia poprzez pryzmat "być może".

28 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 14:41:51)

Istotka6 napisał/a:
prego napisał/a:

Bo to stereotypy, jestem za filtrowaniem wszystkiego i patrzennia poprzez pryzmat "być może".

Dokładnie. Przecież to wszystko należy rozpatrywać indywidualnie, każdy ma inną drogę. Owszem, możemy sugerować się pewnymi stereotypami, lampkami ale po to, by weryfikować nasze obawy, a nie przyklejać od razu łatkę opartą o nie. Wiem po sobie- mnie samą uwierała przeszłość partnera, ale jak się dowiedziałam co chciałam i jak to wyglądało od A do Z, to uwierać przestało. Ale to sprawa JEDNOSTKOWA. Filtrować trzeba, tak jak Istotka pisze.

29

Przede wszystkim w tym przypadku niech każdy żyje sobie na zasadach jakich chce. Jak ktoś nie zwraca na to uwagi, to ma wyrąbane.
Jak ktoś woli osoby z mniejszym doświadczeniem, to niech takich szuka.
Byle potem nikt nie narzekał, że trafiła się im osoba inna od oczekiwań.

30

Lucyfer666 napisał/a:

Przede wszystkim w tym przypadku niech każdy żyje sobie na zasadach jakich chce. Jak ktoś nie zwraca na to uwagi, to ma wyrąbane.

Dokładnie, każdy jest inny i ma inną tolerancję w związku.

31

Istotka6 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie, każdy jest inny i ma inną tolerancję w związku.

Z drugiej strony jestem zdania, że jak ktoś ostatecznie do końca pokolenia nie trafił na nikogo to raczej oznacza, że z daną osobą jest coś nie tak. Czy to od strony dojrzałości, charakteru, aktywności itd.

32 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 15:05:06)

Z trzeciej strony, zdarza się w życiu tak, że staje na naszej drodze osoba daleka od oczekiwań a jednak jesteśmy w stanie nie tylko to jakoś przefiltrować ale też przewartościować pewne sprawy.
Choćby wątek Ano25 w dziale seksu.
Chłopak miał dylematy i rozkminy bo partnerka przez przeszłość seksualną nie wpisywała się w jego postrzeganie świata... a potem wrzucił piękny wpis przewartościowania spojrzenia na ten świat i kobiety. To rozwojowe. Rozwinęli się dzięki tym odmiennościom. Ale oczywiście to znowu- jednostkowe sprawy.
Bombowiec nic nie musi. Tylko on wie jakie ma granice.

33

Lucyfer666 napisał/a:

Ech gdyby świat był idealny, a ludzie nie szukali doświadczonych dziewic. smile

34

prego napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Ech gdyby świat był idealny, a ludzie nie szukali doświadczonych dziewic. smile

W Polsce żadna nowość.
W końcu nieraz poszukiwany jest student z kilkunastoletnim doświadczeniem big_smile

35

wiek inicjacji seksualnej w Polsce spadł znacząco, w dodatku dziewczyny są pod ogromną presją otoczenia, zdarza się przypadki 13-15 latek które korzystają z pomocy psychologa ze względu na uleganiu presji otoczenia, historie typu czemu zgodziłaś się na seks oralny na tej imprezie? bo jak bym tego nie zrobiła to by mnie nie zaprosili... to nie są żarty, to dowód tego jak mocno jest powszechny temat seksualizacji , bez mądrego wychowania dzieci przez rodziców i edukacji seksualnej z prawdziwego zdarzenia będzie więcej historii jak ta sprzed kilku dni gdzie 14 latek zabił swoją 13 letnią partnerke w ciąży

36

Hej. Temat poniekąd jest mi bliski (zachęcam Cię autorze do odwiedzenia wątku założonego przeze mnie). Na początku powiem Ci że jesteś w "wygodniejszej" sytuacji ode mnie. Dlaczego? Ty przed swoją partnerką miałeś inne kobiety więc wiesz co z czym się je. Ja byłem prawiczkiem (z jednym pocałunkiem na koncie), także niedość że musiałem zaakceptować jej pocałunki to jeszcze seks. Hardkor smile
Ale wiem jak się czujesz. Zapewne myśląc o tych partnerach czy formach seksu oceniasz ją. W głowie masz schemat że szanująca się dziewczyna to taka która uprawia seks tylko w związku, po dłuższej znajomości i nie w głowie jej jednorazowe numerki. Pocieszę Cię, da się ten schemat wytrzeć i stworzyć nowy. Na przykład - szanująca się dziewczyna to taka która kocha, wspiera, jest wierna, ... Ale zanim zabierzesz się za przewartościowywanie odpowiedz sobie na jedno proste - czym jest miłość? A potem zastanów się czy wasza relacja wpisuje się w definicję tego słowa. Jeśli tak to znaczy że jest bardzo duża szansa (nawet 100% ale to już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie) że przestanie Ci to doskwierać, dręczyć, itp. Oczywiście możesz szukać partnerki która miała mniej partnerów (albo 0) ale to Ci niczego nie gwarantuje. I tak jak ktoś ma ją zwyzywać od szmat, [wulgaryzm], itd. to ją zwyzywa niezależenie od tego czy miała 0, 5, 10 partnerów seksualnych. Dlatego nie warto się przejmować opinią innych. Są ludzie, którzy mają od początku ukształtowane poglądy na dany temat. Ale są też tacy, którzy pewnych rzeczy muszą spróbować by wiedzieć co i jak. Twoja partnerka próbowała. Już po pierwszej nieudanej relacji mogłaby spuścić głowę w dół i nie wchodzić w żadne relacje z mężczyznami. Ale tego nie zrobiła. To znaczy że jest silną i mądrą kobietą, która potrafi wyciągać wnioski. Zamiast patrzeć na ilość partnerów, rodzaj relacji, itd. Zastanów się czemu tak postępowała (źle brzmi bo niczego złego nie zrobiła). Być może brakowało jej bliskości, czuła presję, ...
Niestety zawsze będziesz pamiętał o tej ilość partnerów, tak jak o tym że urodziła się w ..., a jej tata ma na imie XYZ. Ale jeśli uszanujesz jej doświadczenia nie będzie to dla Ciebie żadnym problemem.

37

Lucyfer666 napisał/a:
TypowyCharlie napisał/a:

Dodatkowo pytanie o przeszłość jest jednym z tych, które można określić gorzką pigułką. Nie każdy akceptuje odpowiedź i nie każdy jest na takową gotowy.

Będąc z mężem na kursie przedmałżeńskim,  prowadzonym przez zakonnika,  doktora psychologii,  zajmującego się terapią dla par , usłyszeliśmy,  że w związku nie powinno być żadnych tajemnic. Jedyna rzecz,  o której nie powinniśmy rozmawiać,  to nasze życie intymne przed poznaniem się. 
Ja się z tym zgadzam. Takie tematy nic nie wnoszą,  jedynie mogą coś popsuć,  zrazić nas do drugiej osoby.
To jest przeszłość,  na którą nie ma się wpływu.  Nie ważne, z kim spotykała się Twoja dziewczyna , ważne jest to , jak jest teraz dla Ciebie. Ty też miałeś partnerki i na to również nie masz wpływu.

38

Przepraszam, mam pytanie. Znam osobiście takie wypadki, jeden aktualny i naglący, gdy po latach szczęśliwego związku, małżonek nagle gdzieś tam przy wódce dowiaduje się, że jego małżonka zanim go poznała prowadziła się caryca Katarzyna, i ma z tym problem, gruby problem. Czy ten zakonnik, doktor psychologii brał pod uwagę taką czysto życiową sytuację, wspominał może co o tym? Jak pomóc takiemu biedakowi, który stał się ofiarą nierozmawiania o pewnych sprawach w porę?

39

Mówiąc krótko - jeżeli nie akceptuje tego, to może zakończyć sprawę.
No chyba, że sam nie poruszał tematu, to już jego wina, że przyjął wszystko bez zagrania karty sprawdzam.

40

Jan Oporny napisał/a:

, gdy po latach szczęśliwego związku, małżonek nagle gdzieś tam przy wódce dowiaduje się, że jego małżonka zanim go poznała prowadziła się caryca Katarzyna?

Gdzieś tam przy wódce? W pierwszej chwili kwestionowałabym źródło tych informacji, nie wierność małżonki, zwłaszcza jeśli do tej pory było szczęśliwym małżeństwem i nie miał podejrzeń co do wierności. Dziwny to mąż, który tak kolegom od wódki wierzy od razu na słowo.

41

Jan Oporny napisał/a:

... że jego małżonka zanim go poznała prowadziła się caryca Katarzyna, i ma z tym problem, gruby problem....

Na tym forum znane są takie przypadki... jest sobie prawiczek i okazuje się, że ona nie jest dziewicą. W oczach prawiczka "ona prowadziła się jak caryca Katarzyna".

Albo... on miał trzy parterki, a ona 7 partnerów, z tego 2 gdy nie była w związku... w jego oczach  "ona prowadziła się jak caryca Katarzyna".

Albo ona miała wielu, wielu partnerów, stałych, nie stałych, jednorazowych... w jego oczach...

Albo ona zarabiała na kamerkach... albo miała sponsorów... w jego oczach...

Albo w końcu była prostytutką przez pewien czas...

Albo może nawet była znaną w dużym mieście prostytutką...

No i jak pomóc temu twojemu koledze, jak nawet nie jesteście w stanie wydusić z siebie konkretów? Bo rozumiesz, że w pierwszym zdaniu to twój kolega ma problem z sobą, a w ostatnim zdaniu problem jest w żonie?

42

Gary dlaczego sugerujesz, że facet ma problem ze sobą?

43

no właśnie, moze tę wierność i powściągliwość  Panów przez współczynnik chętnych napastujacych kobiet należałoby pomnożyć? wtedy byłoby miarodajnie.

44

Bo jak prawiczek zarzuciłby dziewczynie, która miała trzech parterów, że prowadzi się "jak caryca Katarzyna", to uważam, że ma problem ze sobą.

45

Gary napisał/a:

Bo jak prawiczek zarzuciłby dziewczynie, która miała trzech parterów, że prowadzi się "jak caryca Katarzyna", to uważam, że ma problem ze sobą.

Na podstawie?

46

Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:

Na podstawie?

... były już takie wątki... poszukaj...

47

Gary napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Gary napisał/a:

Na podstawie?

... były już takie wątki... poszukaj...

A czy każdy przypadek nie powinno się jednostkowo rozpatrywać przypadkiem?

48 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-02-13 01:49:29)

Dlatego "Jan Oporny" dokładnie opisze przypadek kolegi, który się dowiedział po wódce, że:

-- jego żona miała dwóch partnerów, gdy on był prawiczkiem w nocy poślubnej

albo

-- jego żona zaliczyła całe miasto, a on tylko jedną...

@Lucyfer -- fajny awatar

49 Ostatnio edytowany przez Brother in arms (2021-02-13 05:18:38)

Wg mnie nie ma to zadnego znaczenia. Jest z Toba. Chce Ciebie, sex z Toba. Kropka. Mi zona powoedziala o sexie analnym z poprzednim partnerem... ale ze nie lubila tego... bez sensu, nie ma co gadac. Teraz mam problem by ja tak zrobic. Tu interaz sie liczy
Osobiscie zaluje zaniechania seksu w mlodym wieku, wierzylem w milosc... mialem malo partnerek, 3 dokladnie. Zaluje, ale nie powiem tego zonie, bo po co?

50

Bombowiec w dzisiejszych czasach 7 partnerów u kobiety w wieku 24 lat to jest tyle co nic. Jeśli zaczęła w wieku 18 lat to wychodzi lekko ponad jeden na rok. Także możesz uznać ją za porządną o ile mówi prawdę. Bo być może widzi po twoim zachowaniu, że nie byłeś fafa rafa w tych sprawach i nie chce cie zrazić.
Ja ze swoich spostrzeżeń widzę, że znajome o swoich kolegach którzy zaliczali panny na pęczki nie mówią z pogardą a raczej z uznaniem jakie mieli branie. Tak więc polecam ci podkręcić licznik. Ty będziesz miał  większą pewność siebie a twoja kolejna dziewczyna najwyżej koleżankom będzie mówić " ten bombowiec puszczalski był, ale mimo że miał tyle chętnych panienek wybrał mnie więc muszę być wyjątkowa"

51 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-13 10:30:05)

Gary napisał/a:

Dlatego "Jan Oporny" dokładnie opisze przypadek kolegi, który się dowiedział po wódce, że:

-- jego żona miała dwóch partnerów, gdy on był prawiczkiem w nocy poślubnej

albo

-- jego żona zaliczyła całe miasto, a on tylko jedną...

@Lucyfer -- fajny awatar

Dziękuję

No własnie - w tym rzecz. W tej historii jest za dużo niewiadomych, żeby móc postawić.
Jeżeli mu z tym faktem źle, to tylko można powiedzieć, że skoro nie potrafi tego przełknąć, to niech żony nie trzyma na łańcuchu i męczy.
I to jedyne na podstawie danych informacji.
Równie dobrze żona mogła mu mówić co innego, a on to przyjął i po latach okazało się, że wszystko było inaczej.

Brother in arms napisał/a:

Zaluje, ale nie powiem tego zonie, bo po co?

Dlaczego żałujesz, skoro najwyraźniej na tamtym etapie życia nie czułeś takiej potrzeby.

52

Jeśli chodzi o ilość partnerów seksualnych to mamy wątek obok -- gdzie Qsky podrywał dziewczynę, ona też trochę flirtowała, w kocu się bzyknęli. Ona potem uznała, że nie chcą być razem. Uważam, że dobrze zrobili, czyli przeszli cały flirt aż do seksu, a po seksie inaczej na siebie spojrzeli. Życia ze sobą nie spędzą, a dziewczyna ma +1 do ilości partnerów seksualnych.

I czy jest sens z tego flirtu i seksu robić życiową przeszkodę poznając nowe osoby?

53

Gary napisał/a:

I czy jest sens z tego flirtu i seksu robić życiową przeszkodę poznając nowe osoby?

Na to pytanie każdy musi sobie odpowiedzieć sam smile
Dla jednych to będzie problem, dla innych nie.
Jedni i drudzy nie mogą drugim i pierwszym sobie układać na podstawie konfliktowych kryteriów życia.
Jak komuś coś nie pasuje to nie ma co brnąć dalej.
Dlatego uważam, że dorosłe osoby raczej powinny potrafić bez tabu pewne rzeczy stawiać jasno na początku, żeby potem nie było rozczarowań.

54

R_ita napisał/a:

Nie pamiętam w jakim kraju były robione badania, ale dotyczyły tego, czy istnieje zależność między ilością partnerów seksualnych w młodości, a zdradami około kryzysu średniego. I wyniki skłaniały się ku temu, że częściej dopuszczały się nich osoby, które miały jednego, albo mało partnerów seksualnych i się "nie wyszalały"

Pisałam już o tym kiedyś na forum że dużo częściej spotykałam się z gdybaniami "a jak to by było z innym?" ze strony osób które miały małe doświadczenie, aniżeli ze strony tych bardziej doświadczinych

55

Sorki za niebycie, już tłumacze. Ta dziewucha to kawał harpagana był, i nie jest to kwestia żadnych domysłów, a wiem stąd, że sam mogłem, gdyby mnie to nie brzydziło, na któregoś tam wejść w taką akcję z nią, kiedy ostatni, z iluś tam, kończy, to pierwszy od razu po nim zaczyna, bo za ten czas zdążył odpocząć. To historie sprzed kilkudziesięciu lat, wtedy wszyscy młode chłopaki byliśmy. Ją tu raczej wielu znało, ale jej ślubny tu z zewnątrz przyszedł i do tej pory te historie mu sie nawet o uszy nie obiły.
Sam też mam zgryza, bo ani mu tego potwierdzić ani zaprzeczyc nie mogę. Żeby sie rozwiódł tez mu nie poradzę. Wdepnąłem tu po latach, bo może ktoś coś... ale to nie takie proste. Możliwe że chłopina uda sie z tym po fachową poradę, odnowiłem juz kilka starych znajomości. Pożyjemy zobaczymy.

56

Jeśli to co mówisz to prawda to moim zdaniem wręcz obrzydliwe.
Wiadomo seksualność, ale coś takiego to wręcz zezwierzęcenie.

57

Problem jest znany i stary. Nie ty pierwszy masz z tym problem. Ogólnie wygląda to tak:

Kobiety nie są zazdrosne o przeszłość seksualną partnera. Dla nich liczy się tu i teraz. Są bardziej skupione na teraźniejszości. To że partner miał wiele kochanek dla kobiety nie stanowi większego problemu. Na co są zresztą są przykłady w tym temacie.

Moim zdaniem wynika to z bierności i uległości  , które widzę u kobiet. Może nawet pod tym względem są bardziej pragmatyczne od nas. Mężczyzna posiadający liczne partnerki jest postrzegany jako męski i zaradny. Więc dla kobiety taki mężczyzna może być swoistym trofeum.

U mężczyzn jest inaczej. Dla nas nie liczy nie tylko co jest tu i teraz ale co było od początku do teraz. Czyli liczy się cała droga do teraz a nie samo teraz. Dlatego interesuje nas przeszłość seksualna partnerki, za co często płacimy nerwami i bólem. My biorąc sobie za żonę (dajmy to za przykład) bierzmy ją wraz z jej historią. Dla mężczyzny zawsze jest lepiej jak jego partnerka miała mniej niż więcej partnerow.

Żaden, absolutnie żaden zdrowy psychicznie mężczyzna, nie chciałby być w sytuacji kiedy o jego żonie opowiadane są anegdoty na temat jej frywolnego życia przed związkiem z nim.

Ma to związek z honorem, męskością, chęcią dominacji i posiadania na wyłączność.

Dlatego w tym temacie nigdy nie uzyskasz zrozumienia u kobiet. Zostaniesz uznany za niedojrzałego i stlumisz w sobie złość jaka w tobie powstała, tłumacząc sobie że może faktycznie, powinien być dojrzały..

Nie ma to nic wspólnego z dojrzałością (czym ona niby jest?).

Jak sobie z tym radzić? Bo tu jest problem. Nie ma sensu udawać, że nie ma problemu skoro jest.
Może spróbuj pomyśleć w ten sposób:

Po pierwsze zastanów się gdzie jest prawdziwy problem - to że ona miała 7 czy to, że ty tylko 3? Jakbys miał 14 kobiet, robiłbyś problem z jej 7 partnerów?

58 Ostatnio edytowany przez authority (2021-02-17 23:04:27)

Lucyfer666 napisał/a:

Obecnie to byłaby zdrada no chyba że powie że odchodzi a później jak się wyszaleje będzie chciał wrócić ale wtedy może już poznać kogoś innego wink

BonifracyWpracy napisał/a:

Problem jest znany i stary. Nie ty pierwszy masz z tym problem. Ogólnie wygląda to tak:

Kobiety nie są zazdrosne o przeszłość seksualną partnera. Dla nich liczy się tu i teraz. Są bardziej skupione na teraźniejszości. To że partner miał wiele kochanek dla kobiety nie stanowi większego problemu. Na co są zresztą są przykłady w tym temacie.

Moim zdaniem wynika to z bierności i uległości  , które widzę u kobiet. Może nawet pod tym względem są bardziej pragmatyczne od nas. Mężczyzna posiadający liczne partnerki jest postrzegany jako męski i zaradny. Więc dla kobiety taki mężczyzna może być swoistym trofeum.

U mężczyzn jest inaczej. Dla nas nie liczy nie tylko co jest tu i teraz ale co było od początku do teraz. Czyli liczy się cała droga do teraz a nie samo teraz. Dlatego interesuje nas przeszłość seksualna partnerki, za co często płacimy nerwami i bólem. My biorąc sobie za żonę (dajmy to za przykład) bierzmy ją wraz z jej historią. Dla mężczyzny zawsze jest lepiej jak jego partnerka miała mniej niż więcej partnerow.

Żaden, absolutnie żaden zdrowy psychicznie mężczyzna, nie chciałby być w sytuacji kiedy o jego żonie opowiadane są anegdoty na temat jej frywolnego życia przed związkiem z nim.

Ma to związek z honorem, męskością, chęcią dominacji i posiadania na wyłączność.

Dlatego w tym temacie nigdy nie uzyskasz zrozumienia u kobiet. Zostaniesz uznany za niedojrzałego i stlumisz w sobie złość jaka w tobie powstała, tłumacząc sobie że może faktycznie, powinien być dojrzały..

Nie ma to nic wspólnego z dojrzałością (czym ona niby jest?).

Jak sobie z tym radzić? Bo tu jest problem. Nie ma sensu udawać, że nie ma problemu skoro jest.
Może spróbuj pomyśleć w ten sposób:

Po pierwsze zastanów się gdzie jest prawdziwy problem - to że ona miała 7 czy to, że ty tylko 3? Jakbys miał 14 kobiet, robiłbyś problem z jej 7 partnerów?

Lecisz stereotypami. Widzę tu hipokryzję może lepiej  idź do braci samców albo na inne fora dla inceli.

59

Nie chce mi się szukać kto to incel.

To nie są stereotypy. Na poparcie moich słów są dowody - ile jest wątków gdzie kobieta skarży się na przeszłość seksualna partnera? A ile w odwrotną stronę.

Wyrażenie własnego zdania, poparte argumentami i uzasadnieniem - tak jak ja to zrobiłem,  nie może być określone, że lecę stereotypami. Nie można takiej oceny traktować powaznie.

60

BonifracyWpracy raczej problem nie tkwi w naszej (męskiej) naturze i tu bym się go nie doszukiwał. Zarówno kobiety jak i mężczyźni chcą mieć partnera/partnerkę tylko dla siebie. Problem pojawia się wtedy, gdy poznajemy coś nowego, coś czego nie doświadczyliśmy. Jedni poznają swoją "drugą połówkę" w wieku 15 lat, drudzy w wieku 20, 30, ... Życie to metoda prób i błędów. Co innego jest próbować i wyciągać wnioski, a co innego powielać błędy. Mówienie, że facet który miał wiele partnerek seksualnych jest męski i zaradny jest hmm... słabe. W końcu partnerka może poczuć, że jest tylko jego kolejną zdobyczą. Z własnych obesrwacji wyróżniam trzy typy mężczyzn:

I typ; Partnerka musi mieć za sobą kilku partnerów seksualnych, bo:
         - będzie lepsza w łóżku,
         - będzie bardziej zdecydowana,
         - świadczy o tym, że jest atrakcyjna,
         - ...

II typ; Nie przeszkadza mi ilość partnerów seksualnych. Fajnie by było być pierwszym, ale lepiej być ostatnim.

III typ; Partnerka musi być dziewicą, bo:
          - nie wie jak to jest z kimś innym,
          - ma takie podejście jak ja,
          - koledzy jej nie wyśmieją,
          - ...

Jak widać wszystko zależy od podejścia i preferencji. Najważniejsze to NIE OCENIAĆ kogoś na podstawie przeszłości, tylko odpowiedzieć sobie czy jest to zgodne z naszymi wartościami.

61

Ano25 napisał/a:

Jak widać wszystko zależy od podejścia i preferencji. Najważniejsze to NIE OCENIAĆ kogoś na podstawie przeszłości, tylko odpowiedzieć sobie czy jest to zgodne z naszymi wartościami.

I warto dodać, że warto jest w tym układzie być szczerym.
Nie ma co być z osobą, kiedy parę faktów ma wywoływać negatywne emocje.

62 Ostatnio edytowany przez Renii82 (2021-02-20 04:21:25)

Bonifacy ja uważam że masz w jednym rację wielu kobietom jest to obojętne ale diagnoza jest zła to wychowanie w kulturze decyduje mamy zawsze jakieś społeczne role. Życie to jedna wielka gra a każdy jest aktorem. Czytam dużo książek rożnych autorów nie naukowych ale kryminalnych, przygodowych W kilku książkach znalazłam odniesienie do Kambodży tam kobiety mają inną mentalność chcą być tymi pierwszymi nie jest to zamożny kraj handlarze niewolników łapią kobiety Kambodżanki często emigrują są świetnymi pracownikami nie narzekają są mniej wylewne bezpośrednie ale bardzo pracowite . Spotkałam dwie Kambodżanki w Czechach szybko załapały język nie znały angielskiego ale szybko poznały Czeski.  Trochę rozmawiałam potwierdziły to co wynikało z przeczytanych książek.

63

Lucyfer666 napisał/a:
Ano25 napisał/a:

I warto dodać, że warto jest w tym układzie być szczerym.
Nie ma co być z osobą, kiedy parę faktów ma wywoływać negatywne emocje.

Również uważam, że szczerość w tych kwestiach jest ważna. No chyba, że ta szczerość w każdym przypadku może być szkodliwa...
Ludzi idealnych nie ma więc zawsze jakieś niewygodne fakty będą. Tylko czy jesteśmy w stanie zaakceptować ich ilość.

64 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-20 10:59:13)

Ale dlaczego szkodliwa?
Dokładnie właśnie w drugim zdaniu jest idealne podsumowanie.
Niewygodne fakty zawsze będą. Tak więc albo druga osoba przyjmie pełny pakiet z nimi albo niech sobie da spokój, jeżeli nie będzie w stanie ich przyjąc.
Każdy ma prawo żyć w swoim świecie "idealnych" ludzi...
Przede wszystkim nauczmy się otwarcie rozmawiać.

65

Lucyfer666 napisał/a:

Ale dlaczego szkodliwa?

Raczej chodziło mi bardziej o szczegółowość. Nie uważam, że potrzebne nam są infromację z kim, gdzie, jak, ... Ogólne informacje wystarczą w zupełności.

Posty [ 1 do 65 z 601 ]

Strony 1 2 3 10 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ilość partnerów seksualnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024