kiedy usunąć konto to na portalu randkowym jak sie kogos poznało? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kiedy usunąć konto to na portalu randkowym jak sie kogos poznało?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 80 ]

Temat: kiedy usunąć konto to na portalu randkowym jak sie kogos poznało?

Mam taki mały problem i moze cos mi doradzicie  smile
W połowie listopada poznałam faceta na portalu randkowym. Nasza znajomosc trwa do dziś. Spotykamy się i fajnie spędzamy czas, widze ze on zaczyna się angażować w tą znajomość. Używa słów "my" "jak będziemy ze sobą dłużej to..."
Natomiast z żadnej ze stron nie padła deklaracja ze jesteśmy razem

Na początku znajomości czyli jeszcze w listopadzie napisal mi ze chciałby sie spotykać, żebyśmy się bliżej poznali. Na ostatnim spotkaniu powiedział  że chce owszem poznać kogoś na poważnie ze chcialby sie ustatkować. Tak jak wspomniałam widze ze jest mną zainteresowany ale... konta na portalu nie usunął. Ja zresztą też nie. Czasem widze, ze zmienia mu się lokalizacja, w zależności od tego gdzie jest. nie wiem jak to działa ale domniemam ze sie tam loguje.

Nie wiem jak podejść do tego, mamy zamiar spędzić ze sobą sylwestra i korci mnie pogadac o usunieciu tam kont ale z drugiej strony jesteśmy na etapie poznawania sie... Nie chce wyjść na zaborcza i chcialabym zeby ta propozycja wyszła z jego inicjatywy. Z drugiej strony jeżeli on faktycznie jeszcze kogos szuka to chyba szkoda mojego czasu i tak sama nie wiem co robic

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-12-29 13:25:24)

Odp: kiedy usunąć konto to na portalu randkowym jak sie kogos poznało?

Hłe hłe widze, że oboje robicie podchody. Co ty czujesz do chłopaka? Czy to ten z którym tez chcesz spróbować stworzyć cos na poważnie? Jeśli tak to ja bym zapytała, czy mówi to z myślą o tobie, czy dalej szuka odpowiedniej kandydatki? Nie ma co się czaić z rozmową, bo rozmowa to fundament związku, jak nic z niej nie wyjdzie to znaczy, że dobrej komunikacji nie ma co oczekiwać. Cały czas czytam tutaj o ludziach, którzy są ze sobą, ale się nie znają, nie umieją rozmawiać, nie mają komfortu rozmowy z 2 osoba ze związku. To jest na szczycie potrzeb związku dobra komunikacja bez skrępowania.

3

Kiedy ja kogoś poznałem to po prostu od razu zawiesiłem konto na portalach i tyle. Bo uznałem, że tak jest uczciwie. To czy on to zrobi to jedno, ale to dlaczego Ty tego nie robisz to drugie. Najwyraźniej oboje z rezerwą wchodzicie w tą relację. Nie patrz na niego. Odpowiedz sobie co Ciebie powstrzymuje. Bo tu wcale nie chodzi o to, że on jeszcze nie zlikwidował konta.

4

Między nami nie padła żadna deklaracja i ja tez nie widzę z jego strony konkretu ze jesteśmy razem i koniec. Niepokoi mnie cały czas jego obecność na portalu randkowym i tym samym boje się że on cos kreci i ja nie chce się angażowac

5

Moim zdaniem spotykanie się z kimś od ponad miesiąca zobowiązuje do usunięcia albo przynajmniej zawieszenia konta na portalu. Bo tak to działa trochę na zasadzie „spotykamy się, ale jeszcze się porozglądamy”. Najlepiej będzie jak z nim o tym porozmawiasz. Moze byc tak, ze nie usuwa konta, bo Ty nie usuwasz i nie jest pewien jak to z Twojej strony wyglada, a moze byc tez tak, ze robi na kilka frontów.

6

Ananaszpuszki napisał/a:

Między nami nie padła żadna deklaracja i ja tez nie widzę z jego strony konkretu ze jesteśmy razem i koniec. Niepokoi mnie cały czas jego obecność na portalu randkowym i tym samym boje się że on cos kreci i ja nie chce się angażowac

I nie krępuj się powiedz mu to, nie ma co się cackać, mówić w zawoalowany sposób. Na pewno nie polecam pretensji, ale normalną rozmowę. Pytania i odpowiedzi. Póki nie ma rozmowy nie będziesz wiedziała czy się angażować w pełni. A w sumie jak długa razem sobie tak portalujecie i spotykacie?

7

Lendy123 napisał/a:

Moim zdaniem spotykanie się z kimś od ponad miesiąca zobowiązuje do usunięcia albo przynajmniej zawieszenia konta na portalu. Bo tak to działa trochę na zasadzie „spotykamy się, ale jeszcze się porozglądamy”. Najlepiej będzie jak z nim o tym porozmawiasz. Moze byc tak, ze nie usuwa konta, bo Ty nie usuwasz i nie jest pewien jak to z Twojej strony wyglada, a moze byc tez tak, ze robi na kilka frontów.

Tego sie boje najbardziej ze jestem opcją.
Jak zacząć taka rozmowe zeby nie wyszło ze cos wymuszam?

8

Miesiąc to nie jest długo i nie ma co usuwać konta, ale jak dla mnie wypadałoby się skupić na tej znajomości i nie szukać w tym czasie kolejnych. Konto zawiesić żaden problem. Żeby nie było, że on mydli oczy stałym związkiem, zabiera czas, Ty się zaczynasz angażować, a on nie będzie traktował tego poważnie.

9 Ostatnio edytowany przez Kubuś_Puchatek (2020-12-29 13:47:39)

Gdybym miał konto na portalu i poznałbym osobę, którą uznałbym za naprawdę wartościową, spotykałbym się z taką osobą, składał deklaracje wybiegające w przyszłość - to z automatu taki profil powinien zostać usunięty by nie wzbudzać dwuznaczności. Dla mnie takie zachowanie jest jasne jak Słońce. Nawet przez szacunek do drugiej osoby i potwierdzenie tego, co się tak pięknie deklarowało.
Na chwilę obecną nie podjąłbym jeszcze rozmowy na ten temat. To powinno moim zdaniem wyjść od niego. Jeśli usunie profil to nie dlatego, że Ty go o to poprosiłaś a dlatego, że on SAM powinien tego chcieć. Tu nie trzeba być Einsteinem by wiedzieć, jak powinno się postąpić.
Jeśli jest uczciwy, jeśli sam naprawdę wierzy w to co Ci deklaruje - to usunięcie konta powinno być naturalną konsekwencją tego co się między Wami dzieje.

Natomiast jeśli w miarę upływu czasu Twój znajomy nie usunie konta - to źle bym się osobiście z czymś takim czuł. Bo nie obraź się - ale to wtedy będzie wyglądać tak, że spotyka się z Tobą, szukając jednocześnie jeszcze lepszej opcji. Może być też tak, że ten Twój znajomy takie deklaracje hurtem składa wszystkim zainteresowanym pannom dookoła.

Dziś niestety, ale dużo ludzi ma usta pełne frazesów i za większością deklaracji nic nie stoi. Kiedyś słowo coś znaczyło.

A Ciebie namawiam do zachowania czujności, bo nigdy nie wiadomo czy trafiłaś na rycerza na białym koniu czy też na pana, który szuka przygód.

10 Ostatnio edytowany przez madoja (2020-12-29 13:51:57)

Uważam że konto już dawno powinno być zawieszone/usunięte, ale skoro nadal nie jest, to po prostu Ty to zrób. Usuń swoje konto i powiedz o tym facetowi. Jeśli traktuje Cię poważnie, zrobi to samo, a to że usunęłaś konto potraktuje jako komplement. Powiedz coś w stylu "nie bywam już wcale na portalu, chcę skupić się tylko na znajomości z tobą, dlatego usunęłam konto".
Natomiast jeśli nie usunie swojego mimo że Ty to zrobiłaś - sama wiesz... Dalej szuka.

Generalnie z moich doświadczeń wiem, że skoro on ma dalej tam konto i nie wspomina o usunięciu, to raczej szuka dalej. Gdybyś go o to spytała, to powiedziałby "prawie tam nie bywam","tylko czasami przeglądam z nudów" itp. Każdy facet który traktował mnie poważnie, sam (jako pierwszy) mi mówił że usunął po ok. tygodniu. To naprawdę wystarczający okres czasu by uznać że mamy do czynienia z kimś dla nas wyjątkowym.
Faceci są tacy że gdy są pewni że trafili na perełkę, to nie chcą jej wypuścić z rąk.

11

Jak traktuję kogoś poważnie to zawieszam konto, nawet po tygodniu realnej znajomości.

Moim zdaniem jak przez tyle czasu nie zawieszacie to nie traktujecie tego poważnie i jeszcze szukacie alternatyw.

12

Dla mnie niekoniecznie. Ja w takiej sytuacji miałam po prostu konto ukryte w wynikach wyszukiwania i z nikim nie pisałam. A zaglądałam na portal kilka razy aby pooglądać zdjęcia faceta, z którym się spotykałam, bo nie miałam jego zdjęć na telefonie. Nie przywiązywałam wagi do tego czy konto jest zawieszone czy nie. Nie usuwałabym konta, bo po co w razie niepowodzenia zakładać od nowa i płacić jeszcze raz. Tydzień czy miesiąc znajomości, to dopiero początki, poznawanie się, o wielu istotnych rzeczach się jeszcze nie porozmawia, choćby dlatego, że nie ma czasu.
Ale ciekawie jest przeczytać to co tu piszą panowie. Dobrze wiedzieć na przyszłość :-)

13

Przyznam szczerze ze Wasze komentarze mnie trochę zaniepokoiły ale swoja drogą macie racje ze widocznie on nie jest mnie pewny na 100%
Chcoiaz ostatnio jak pytałam to powiedział że w jego odczuciu z tej znajomości tworzy sie cos poważniejszego.
Mam takie odczucie ze on moze ma niską samoocenę i chce zobaczyć czy podoba się kobietom, czy może któraś do niego sama napisze.

On co dziwne konto na tym portalu ma od około 2 lat i z tego co mówił do tej pory nie poznal tam nikogo na dłużej, zawsze znajomości kończyły się po kilku randkach albo kobieta twierdziła że to nie jest to albo uznali ze nie pasują do siebie a jemu tez nie zależało bo jakoś nie walczył. Miał za sobą jeden dłuższy zwiazek

Jeżeli on ma duże wymagania i jest bardzo wybredny to nie sądzę aby akurat przy mnie sie zatrzymał.
Mam jeszcze pomysl aby robic tak jak on czyli dalej rozglądać się za kims i nie traktować juz tego poważnie

14

Wydaję Mi się, że tworzysz problem tam gdzie go nie ma. Przecież Wy dopiero co się poznajecie.. Sama masz tam konto, więc wyluzuj troszeczkę.. I daj Wam więcej czasu.

15 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-12-29 16:00:46)

Ananaszpuszki napisał/a:

Mam takie odczucie ze on moze ma niską samoocenę i chce zobaczyć czy podoba się kobietom, czy może któraś do niego sama napisze.

Jeżeli on ma duże wymagania i jest bardzo wybredny to nie sądzę aby akurat przy mnie sie zatrzymał.
Mam jeszcze pomysl aby robic tak jak on czyli dalej rozglądać się za kims i nie traktować juz tego poważnie

Właśnie o tym pisałem smile
Oboje macie z tym problem.

Może zamiast gier i manipulacji powiedz, "Ja kasuję konto, bo mi zależy na rozwinięciu tej relacji, a nie szukaniu alternatyw."
Potem czekać na reakcję.

16 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-12-29 16:07:19)

Po prostu jak Ty nie szukasz i chcesz się skupić na tym układzie, to sama zawieszasz swoje konto nie ogladajac się na niego.
Tak samo radzę Ci robić z kolejnymi krokami w relacji, a nie bawić się w podchody. A jak od 2 miesięcy się spotykacie i nadal nie wiesz co od niego chcesz, to jego zawieś.
na to, czy On ma konto mozesz zerknąć za miesiąc, dwa..

17

Britan napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Właśnie o tym pisałem smile
Oboje macie z tym problem.

Może zamiast gier i manipulacji powiedz, "Ja kasuję konto, bo mi zależy na rozwinięciu tej relacji, a nie szukaniu alternatyw."
Potem czekać na reakcję.

Tutaj koło sie zamyka, bo ja widzę że to fajny facet,  ale jeżeli on jest aktywny tam dalej to znowu powoduje we mnie niepewność co do jego osoby i ja również konta nie kasuje. Masz racje ze któreś z nas musi wykonać tu pierwszy krok.

Pytanie czy facet który szuka potwierdzenia ze podoba się komuś moze byc dobrym partnerem?

18

madoja napisał/a:

Faceci są tacy że gdy są pewni że trafili na perełkę, to nie chcą jej wypuścić z rąk.

Też tak uważam i zawsze powtarzam wink Albo jest się tą perełką, albo opcją awaryjną na gorsze czasy/ 10 numerem na liście do sprawdzenia. Dlatego, kiedy się wydaje, że facet nie jest zainteresowany albo tak na pół gwizdka, nie obawia się stracić kontaktu, to nie ma co szukać drugiego dna... lepiej poszukać innego faceta.

19 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-12-29 16:56:56)

niepodobna napisał/a:
madoja napisał/a:

Też tak uważam i zawsze powtarzam wink Albo jest się tą perełką, albo opcją awaryjną na gorsze czasy/ 10 numerem na liście do sprawdzenia. Dlatego, kiedy się wydaje, że facet nie jest zainteresowany albo tak na pół gwizdka, nie obawia się stracić kontaktu, to nie ma co szukać drugiego dna... lepiej poszukać innego faceta.

Ja też tak uważam.

Bywały takie sytuacje na tinderze, że trzymałem kobiety w zapasie i nie chciałem do końca tracić kontaktu to od czasu do czasu coś pisałem.
Ale każdy tak robi, bo tinder jest pełny kobiet/facetów i w zasadzie niemożliwe jest pisać z jedną osobą mając aktywne konto i nie chcąc wyjść na buraka który nie odpisuje.

Dlatego ja jeśli jestem na prawdę zainteresowany relacją to zawieszam konto jak najszybciej.
Bez problemu można potem je odwiesić nie tracąc par czy kupionego premium.

W zasadzie robię tak odkąd umówiłem się z dwiema kobietami. Jedna na piątek1, a druga na kolejny piątek2. W to samo miejsce, bo to była jedyna sensowna opcja do spotkań w czasie korony.
Ta druga przyszła w piątek1 (mimo, że umówiliśmy się na piątek2), a ja byłem z tą pierwszą. Bardzo niemiła sytuacja i poczułem się jak idiota, one też. Oczywiście dwie relacje spalone.
Na tinderze jest za duży przemiał ludzi, a ja nie umiem odmówić jak kobieta sama mnie zaprasza gdzieś i wyszło bagno.

Ananaszpuszki napisał/a:

Pytanie czy facet który szuka potwierdzenia ze podoba się komuś moze byc dobrym partnerem?

A czemu nie? To człowiek, tak jak kobieta smile
Ma problemy zmartwienia, bagaż doświadczeń który często nie jest za wesoły.

20

Ja zdaje sobie sprawę że na portalach randkowych jest straszny przemiał ludzi i można szukać i 10 lat kogos. Tutaj u nas jest chemia, sam powiedział że jestem interesująca, ze chciałby spróbować bo akurat moze wyjść z tej znajomości cos fajnego i tez widze ze sie angażuje. Niepokoi mnie jednak to ze bedac 2 lata na portalu nie znalazł tej perełki o której piszecie. Wątpie aby w takim razie zatrzymał się przy mnie, nie wiem w czym jest problem ze nie może on poznac nikogo na dłużej, albo nie trafił na odpowdnią osobę?

Jak będziemy razem spędzać sylwestra to mogę delikatnie cos zażartować na temat tego portalu randkowego. Swoją drogą on też wie ze ja tam wchodzę, wiec jakby mu zależalo to byłby chociaz zazdrosny. No jestem ciekawa jakbym mu powiedziała że poznalam kogos innego smile albo facet nie umie stworzyć normalnej relacji albo juz nie wiem...

21

Ananaszpuszki napisał/a:

Ja zdaje sobie sprawę że na portalach randkowych jest straszny przemiał ludzi i można szukać i 10 lat kogos. Tutaj u nas jest chemia, sam powiedział że jestem interesująca, ze chciałby spróbować bo akurat moze wyjść z tej znajomości cos fajnego i tez widze ze sie angażuje. Niepokoi mnie jednak to ze bedac 2 lata na portalu nie znalazł tej perełki o której piszecie. Wątpie aby w takim razie zatrzymał się przy mnie, nie wiem w czym jest problem ze nie może on poznac nikogo na dłużej, albo nie trafił na odpowdnią osobę?

Jest masa powodów i wcale nie muszą one źle świadczyć o nim. Lepiej to zostaw w spokoju smile Jeśli ma wyjść na toksyka to szybko to wyjdzie w praniu.

Ananaszpuszki napisał/a:

Jak będziemy razem spędzać sylwestra to mogę delikatnie cos zażartować na temat tego portalu randkowego. Swoją drogą on też wie ze ja tam wchodzę, wiec jakby mu zależalo to byłby chociaz zazdrosny. No jestem ciekawa jakbym mu powiedziała że poznalam kogos innego smile albo facet nie umie stworzyć normalnej relacji albo juz nie wiem...

Po co grać w gry? Moim zdaniem powiedz to co napisałem w poście numer 15.

22

Britan napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Jest masa powodów i wcale nie muszą one źle świadczyć o nim. Lepiej to zostaw w spokoju smile Jeśli ma wyjść na toksyka to szybko to wyjdzie w praniu.

Ananaszpuszki napisał/a:

Po co grać w gry? Moim zdaniem powiedz to co napisałem w poście numer 15.

No dobrze spróbuję wyjść z taka inicjatywą, zobaczymy co powie.

23 Ostatnio edytowany przez Ananaszpuszki (2020-12-29 17:41:10)

Ajko napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

I nie krępuj się powiedz mu to, nie ma co się cackać, mówić w zawoalowany sposób. Na pewno nie polecam pretensji, ale normalną rozmowę. Pytania i odpowiedzi. Póki nie ma rozmowy nie będziesz wiedziała czy się angażować w pełni. A w sumie jak długa razem sobie tak portalujecie i spotykacie?

Poznaliśmy się w połowie listopada, do tego momentu na zywo spotkaliśmy się 6 razy, zazwyczaj jest to kontakt telefoniczny bo oboje mamy prace na różne zmiany, czasem nie ma kiedy się spotkać. Mamy zamiar spędzić razem sylwestra

24

Dla mnie zachowujesz się nie w porządku. Masz mnóstwo obaw wobec niego, oczekujesz, że on pierwszy usunie konto, on pierwszy coś powie, on pierwszy to i tamto. Boisz się, że sama jesteś dla niego opcją, a jego tak traktujesz. Osądzasz go po tym, ile czasu zajęło mu znalezienie kogoś, kto go zainteresuje tak jak Ty. Ale Ty wszędzie widzisz podstęp albo dowody nieszczerości, niezdecydowania.
Moim zdaniem człowiek powininen zachowywać się tak, jak oczekuje, że będą zachowywać się inni. Chcesz, żeby on się odsłonił, wystawił na odrzucenie, ale sama tego kroku nie wykonasz, bo się boisz.a

25

Monoceros napisał/a:

Dla mnie zachowujesz się nie w porządku. Masz mnóstwo obaw wobec niego, oczekujesz, że on pierwszy usunie konto, on pierwszy coś powie, on pierwszy to i tamto. Boisz się, że sama jesteś dla niego opcją, a jego tak traktujesz. Osądzasz go po tym, ile czasu zajęło mu znalezienie kogoś, kto go zainteresuje tak jak Ty. Ale Ty wszędzie widzisz podstęp albo dowody nieszczerości, niezdecydowania.
Moim zdaniem człowiek powininen zachowywać się tak, jak oczekuje, że będą zachowywać się inni. Chcesz, żeby on się odsłonił, wystawił na odrzucenie, ale sama tego kroku nie wykonasz, bo się boisz.a

Dziekuje za komentarz i za spojrzenie na to od tej strony i musze powiedzieć że coś w tym jest. Jakos tak ciężko zaufać, w ogóle ciężko poznac kogos normalnego na tych portalach i ja podchodzę do tego z taka doza ostrożności

26 Ostatnio edytowany przez Onaja12345 (2020-12-29 18:40:02)

Miesiąc czasu się znacie - to bardzo mało żeby kasować konto. A to czy długo kogoś szuka- też szukałam swojego TZ na portalu 2 lata. Czy jestem wybredna? Nie, świadomie patrząca w przyszłość.
Co do Twojego nastawienia- czy znasz mechanizm samospełniającej się przepowiedni?  Bo jak na razie nie masz danych a w głowie tworzysz obraz faceta grającego na 2 fronty. Jak będziesz to o to podejrzewać a nie rozmawiać, nakrecać się w końcu to do siebie zrazisz.
Ale czy naprawdę miesiąc czasu to dużo by już się deklarować?  Może zamiast deklaracji popracuj nad jego ego- tu pochwal, tam doceń. Każdy lubi gdy się go docenia, nawet za drobnostki. Ty zyskasz w jego oczach a on się dowartościuje.

27

Nie raz ludzie konto mają długo, ale korzystają z niego z przerwami. Nie jest też tak łatwo znaleźć kogoś odpowiedniego. Nie jest tak, że się szuka ideału pod każdym względem. Wreszcie ludzie mają wady, deficyty, które utrudniają im znalezienie partnera, nie zawsze widoczne od razu i nie zawsze muszą przeszkadzać akurat nam.

28

@Ananaszpuszki... wyluzuj, nie śledź chłopaka. Bądź najlepszą dziewczyną na świecie. Nie licz na deklaracje i oświadczenia.

To co napisałem sukcesu nie gwarantuje.
Ale jak aura waszej relacji będzie zatruta niepewnością, to Wam obojgu się to szybko udzieli.

Ja bym nawet na waszym miejscu zrobił "crash test" -- nie kasujcie kont z portali, jak kto ma ochotę to niech się z kimś nawet spotka... Przekonajcie się, że jesteście dla siebie najlepsi.

29 Ostatnio edytowany przez Ananaszpuszki (2020-12-29 19:24:30)

Gary napisał/a:

@Ananaszpuszki... wyluzuj, nie śledź chłopaka. Bądź najlepszą dziewczyną na świecie. Nie licz na deklaracje i oświadczenia.

To co napisałem sukcesu nie gwarantuje.
Ale jak aura waszej relacji będzie zatruta niepewnością, to Wam obojgu się to szybko udzieli.

Ja bym nawet na waszym miejscu zrobił "crash test" -- nie kasujcie kont z portali, jak kto ma ochotę to niech się z kimś nawet spotka... Przekonajcie się, że jesteście dla siebie najlepsi.

Pod tym względem tego nie rozpatrywałam i moze faktycznie te analizy i niepewnośc z mojej strony może mu się udzielić. Wiesz chodzi o sam fakt ze on jeszcze może kogoś szukać, troche to takie raniące jest i nieprzyjemne

30

Ananaszpuszki napisał/a:

Pod tym względem tego nie rozpatrywałam i moze faktycznie te analizy i niepewnośc z mojej strony może mu się udzielić. Wiesz chodzi o sam fakt ze on jeszcze może kogoś szukać, troche to takie raniące jest i nieprzyjemne

Jak ma kogoś szukać, to niech szuka teraz, a nie za 5 lat, a nie w wieku 40+.

Na razie bądź najlepszą dziewczyną. Tylko tyle możesz zrobić. Co będzie to będzie...

To są trudne sprawy.

31

Gary napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Na razie bądź najlepszą dziewczyną. Tylko tyle możesz zrobić. Co będzie to będzie...

To są trudne sprawy.

W wieku 40plust też można kogos szukać wink
Autorko, skasuj konto, koedy poczujesz, że chcesz skasować.

32

Gary napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

To są trudne sprawy.

No fajnie ze facet teraz kogos szuka tylko pamiętajmy ze nie czyimś kosztem i nie zawracając komuś głowy.

33

Autorko na litość! Co Ty byś chciała? Oświadczyn na pierwszej randce?
Naprawdę przesadzasz. Czy będzie miał tam konto czy spotka kogoś  w realu, to tylko od tego jak będzie między wami będzie zależało czy Ty będziesz tą jedyną czy nie.
Osądzasz go za winy innego czy coś?

34

Gary napisał/a:

Absolutnie się z tym nie zgadzam. Jeżeli gość spotyka się z Tobą i mu się podobasz,  ale nie moze się zdeklarować, bo byc moze gdzies czeka opcja lepsza od Ciebie, to jest niedojrzały i na pewno na ten moment do stałego związku się nie nadaje, a Ty takiego szukasz.
Nie wiem po ile macie lat, ale 6 spotkan rozciàgnietych na półtora miesiąca plus codzienny kontakt, to naprawdę wystarczajaco, żeby stwierdzić czy chce się z kims spotykać na wyłączność. Gość moze sam nie wiedzieć czego chce, albo jesteś dla niego za mocna na wypuszczenie z rąk (bo przykładowo przebijasz inne dziewczyny), ale za słaba na związek (bo czegoś jednak brakuje), wiec trzyma Cię w rezerwie.
Ja na Twoim miejscu zapytałabym go o intencje i w razie braku deklaracji odpuściła. Jak ktoś jest niezdecydowany to prawdopodobnie taki pozostanie.

35

Ech trudno się to czyta. Mam wrażenie, że jesteś z tych, co obrażają się za to, że facet ma koleżanki. Ale najgorsze jest to, że funkcjonujesz tylko i wyłącznie w sferze domysłów, co on może myśleć, uważać, planować (bo nie rozmawiasz, nie pytasz), ale już z powodu SWOICH domysłów czujesz się oszukana, zraniona, oraz uważasz, że ponosisz koszty i zawraca Ci głowę.

36

Tak tok jest na portalach randkowych. Ludzie zawsze liczą, że jednak spotkają kogoś lepszego, że ten ładniejszy partner jest na wyciągnięcie ręki i może właśnie dziś napisze.

37 Ostatnio edytowany przez madoja (2020-12-30 12:08:07)

niepodobna napisał/a:
madoja napisał/a:

100% racji!

Ogólnie zawsze mnie śmieszy tłumaczenie w stylu "poczekaj, znacie się dopiero miesiąc/pół roku". Nie, to nie tak działa. Faceci są tacy że dość szybko czują że to wyjątkowa kobieta i bardzo się boją stracić z nią kontakt - nie ryzykują żadnym swoim zachowaniem, kują żelazo póki gorące, a inne kobiety odstawiają na bok.
Uważam że gdy ma się wątpliwości czy jest się dla faceta ważną, to znaczy że to nie jest to.

Mówie Ci - sama zawieś konto, powiedz mu o tym ale bez tekstu "Ty tez usuń", tylko po prostu powiedz że Ty usunęłaś. I sprawdź jak zareaguje.

biankax99 napisał/a:

Tak tok jest na portalach randkowych. Ludzie zawsze liczą, że jednak spotkają kogoś lepszego, że ten ładniejszy partner jest na wyciągnięcie ręki i może właśnie dziś napisze.

O tak! Przekleństwo np. tindera, i jednocześnie paradoks - tysiące ludzi a trudno znaleźć tego jednego człowieka, właśnie z powodu ilości - każdy myśli że wystarczy przecież ruch palcem i już czeka ten lepszy, piękniejszy, mądrzejszy, fajniejszy.

38

A ja tu widzę dwie opcje - albo masz wątpliwości, bo nie jesteś gotowa na związek (więc powinnaś pobyć trochę sama), albo masz wątpliwości, bo facet nie wzbudza Twojego zaufania i coś Ci w nim nie gra. W obu przypadkach najlepsze byłoby wycofanie się i poszukanie kogoś, przy kim będziesz się czuła dobrze i czyje działania nie będą Ci wiercić dziury w głowie.

39

pop_corn napisał/a:

A ja tu widzę dwie opcje - albo masz wątpliwości, bo nie jesteś gotowa na związek (więc powinnaś pobyć trochę sama), albo masz wątpliwości, bo facet nie wzbudza Twojego zaufania i coś Ci w nim nie gra. W obu przypadkach najlepsze byłoby wycofanie się i poszukanie kogoś, przy kim będziesz się czuła dobrze i czyje działania nie będą Ci wiercić dziury w głowie.

No właśnie mnie interesuje poważna relacja. Owszem mam wątpliwości bo z tego co ludzie tutaj piszą to jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont. Ja tez boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas. Kolo się zamyka...

40 Ostatnio edytowany przez R_ita (2020-12-30 15:18:56)

Ananaszpuszki napisał/a:
pop_corn napisał/a:

No właśnie mnie interesuje poważna relacja. Owszem mam wątpliwości bo z tego co ludzie tutaj piszą to jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont. Ja tez boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas. Kolo się zamyka...

Myślę, że podchodziłabym do tego tak samo jak ty autorko, czyli wychodziła z założenia, że jeśli on traktowałby to poważnie (bo tak deklarował, tak?) to chociaż by je jakoś zawiesił czy ukrył a nie zostawiał sobie furtki i dalej rozglądał. Przynajmniej tak robili moi znajomi jak trafili na dziewczynę/chłopaka, nad którą/ym chcieli się pochylić i skupić.

41

Ananaszpuszki napisał/a:

mam wątpliwości bo z tego co ludzie tutaj piszą to jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont.

To nie ludzie tutaj tak napisali, sama to zasugerowałaś w pierwszym poście, więc...przyszłaś już tu z takim założeniem smile

Ananaszpuszki napisał/a:

boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas. Kolo się zamyka...

Nie da się stworzyć "poważnego związku" z człowiekiem, któremu się nie ufa i wobec którego ma się jakiekolwiek wątpliwości, szczególnie na samym starcie, kiedy w brzuchu powinny wesoło pomykać motylki. Niezależnie od tego jakie ten człowiek ma wobec Ciebie intencje - dobre czy złe (tego nie wiesz ani Ty, ani tym bardziej nikt postronny), uważam, że zaczynanie jakiejkolwiek relacji od podejrzeń, wątpliwości i niepewności oraz konsultacji na forum nie wróży niczego dobrego smile

Zastanów się kogo szukasz i czy szukasz właśnie tego konkretnego człowieka. Nie ma sensu przekonywać się do jakiejś relacji wbrew sobie. Jeżeli uważasz, że coś tu nie gra, to po prostu nie gra i tyle. Może to po prostu nie ten i trzeba szukać szczęścia gdzie indziej.

42

R_ita napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:
pop_corn napisał/a:

Myślę, że podchodziłabym do tego tak samo jak ty autorko, czyli wychodziła z założenia, że jeśli on traktowałby to poważnie (bo tak deklarował, tak?) to chociaż by je jakoś zawiesił czy ukrył a nie zostawiał sobie furtki i dalej rozglądał. Przynajmniej tak robili moi znajomi jak trafili na dziewczynę/chłopaka, nad którą/ym chcieli się pochylić i skupić.

Może po prostu nie jest mnie pewny w 100%? Rozmawialiśmy powiedział że chciałby kontynuować znajomosc, ze w jego odczuciu moze zrodzić się z tego coś poważnego. Fakt ze on ma tam konto cały czas powoduje u mnie jakieś dziwne myśli i odpycha mnie automatycznie od tego faceta. Widac, ze się angażuje ale coś tu jest nie tak. Stąd właśnie moj post tutaj na tym forum. Nie wiem jak do tego podejść. Facet mi się podoba, jest interesujący i taki normalny i ułożony.  Na żywo mowil mi ze nie szuka przygody ze bardzo chce się ustatkować już

43 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-12-30 15:38:41)

pop_corn napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

mam wątpliwości bo z tego co ludzie tutaj piszą to jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont.

To nie ludzie tutaj tak napisali, sama to zasugerowałaś w pierwszym poście, więc...przyszłaś już tu z takim założeniem smile

Ananaszpuszki napisał/a:

boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas. Kolo się zamyka...

Nie da się stworzyć "poważnego związku" z człowiekiem, któremu się nie ufa i wobec którego ma się jakiekolwiek wątpliwości, szczególnie na samym starcie, kiedy w brzuchu powinny wesoło pomykać motylki. Niezależnie od tego jakie ten człowiek ma wobec Ciebie intencje - dobre czy złe (tego nie wiesz ani Ty, ani tym bardziej nikt postronny), uważam, że zaczynanie jakiejkolwiek relacji od podejrzeń, wątpliwości i niepewności oraz konsultacji na forum nie wróży niczego dobrego smile

Zastanów się kogo szukasz i czy szukasz właśnie tego konkretnego człowieka. Nie ma sensu przekonywać się do jakiejś relacji wbrew sobie. Jeżeli uważasz, że coś tu nie gra, to po prostu nie gra i tyle. Może to po prostu nie ten i trzeba szukać szczęścia gdzie indziej.

Wydaje mi się, że autorka do każdego faceta z portalu który nie usunąłbym konta tak by podchodziła. To nie wina tego konkretnego człowieka.

Osobiście jestem za rozwiązaniem które zaproponowała madoja i ja wcześniej.
Czyli po prostu zrobić ruch i pogadać z nim o tym. Powiedzieć co czujesz kiedy on ma konto aktywne. W zasadzie powiedzieć mu to co nam.

biankax99 napisał/a:

O tak! Przekleństwo np. tindera, i jednocześnie paradoks - tysiące ludzi a trudno znaleźć tego jednego człowieka, właśnie z powodu ilości - każdy myśli że wystarczy przecież ruch palcem i już czeka ten lepszy, piękniejszy, mądrzejszy, fajniejszy.

Na tym zarabiają portale. Zdecydowana większośc ludzi nie umie z nich korzystać poprawnie, a wpada w papkę tinderowania.
Zamiast skupić się na tym jednym człowieku który się spodobał to szukamy na boku alternatyw. Sam w to wpadłem jakiś czas temu.

44

Ananaszpuszki napisał/a:

Na żywo mowil mi ze nie szuka przygody ze bardzo chce się ustatkować już

Każdy tak mówi wink Jakby Ci powiedział, że szuka tylko przelotnego romansu, to byś przecież w to nie weszła.

W sumie to chyba najlepszy tekst na szybkie przekonanie do siebie babki, która jest niepewna sytuacji. Która tego nie słyszała z ust swojego "jedynego" byłego, niech pierwsza rzuci kamieniem big_smile

45

pop_corn napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Na żywo mowil mi ze nie szuka przygody ze bardzo chce się ustatkować już

Każdy tak mówi wink Jakby Ci powiedział, że szuka tylko przelotnego romansu, to byś przecież w to nie weszła.

W sumie to chyba najlepszy tekst na szybkie przekonanie do siebie babki, która jest niepewna sytuacji. Która tego nie słyszała z ust swojego "jedynego" byłego, niech pierwsza rzuci kamieniem big_smile

Zaskocze Cie. Powiedział że mial również niezobowiązującą znajomosc również z tego portalu. Poszli ze sobą do łóżka i kontakt właściwie sam się urwał. Wydaje mi się ze facet jest po prostu szczery

46

Britan napisał/a:

Osobiście jestem za rozwiązaniem które zaproponowała madoja i ja wcześniej.
Czyli po prostu zrobić ruch i pogadać z nim o tym. Powiedzieć co czujesz kiedy on ma konto aktywne. W zasadzie powiedzieć mu to co nam.

Dobrze, tylko właściwie...po co?

Ona mu nie ufa i w każdym jego geście będzie się doszukiwać potwierdzenia swoich wątpliwości, on albo będzie ją ignorował, albo musiał udowadniać, że jest godny zaufania. To idealny scenariusz na mocno niezdrową relację. Mleko się rozlało, ziarno niepewności zostało zasiane, więc nawet jeżeli on usunie konto, to niesmak pozostanie (no bo przecież "powinien zrobić to sam!")

Jeżeli autorka nie ufa chłopakowi, to niech się wycofa zamiast kombinować, bo będzie męczyć tak siebie, i jego. Z drugiej strony, jeżeli facet nie jest 18-latkiem z zerowym doświadczeniem w związkach, to pewne sprawy będą dla niego oczywiste, chociażby takie, żeby nie poddawać w wątpliwości własnych intencji względem kogoś, na kim mu rzekomo zależy smile

47

Kwestia zasadnicza dotyczy moim zdaniem nie tego, jak długo się znacie, ale na ile intensywna jest ta Wasza relacja w tym czasie. Czy spotykaliście się tylko na spacerach czy może w domu? Czy sypiacie ze sobą? Jak często ze sobą rozmawiacie? Itd. Jeśli znajomość przybrała charakter bycia w związku, macie jakieś tam plany na przyszłość, to moim zdaniem konta powinny już dawno być przynajmniej zawieszone. Ale! Zawieszenie konta umożliwia dalsze szukanie, rozglądanie się, więc jeśli kogoś się traktuje poważnie, to konto powinno zostać usunięte. Ale często jest tak, że Ci, którzy długo przebywają na portalach randkowych w pewnym stopniu się od nich uzależniają: ciągłe odkrywanie czegoś nowego daje adrenalinę, pojawiające się nowe profile dają nadzieję na znalezienie jeszcze lepszej opcji. Tak więc intuicja Cię nie myli, na takich portalowych długodystansowców należy wziąć poprawkę.

Inną sprawą jest to, że sama wciąż masz aktywne konto. Dlaczego? Bo chcesz w ten sposób mieć możliwość kontrolowania bohatera niniejszego wątku smile

48

Ananaszpuszki napisał/a:

Zaskocze Cie. Powiedział że mial również niezobowiązującą znajomosc również z tego portalu. Poszli ze sobą do łóżka i kontakt właściwie sam się urwał. Wydaje mi się ze facet jest po prostu szczery

No to odpowiedz sobie sama na pytanie czy nie szuka przygody czy jednak szuka? wink

49

Capricornus napisał/a:

Kwestia zasadnicza dotyczy moim zdaniem nie tego, jak długo się znacie, ale na ile intensywna jest ta Wasza relacja w tym czasie. Czy spotykaliście się tylko na spacerach czy może w domu? Czy sypiacie ze sobą? Jak często ze sobą rozmawiacie? Itd. Jeśli znajomość przybrała charakter bycia w związku, macie jakieś tam plany na przyszłość, to moim zdaniem konta powinny już dawno być przynajmniej zawieszone. Ale! Zawieszenie konta umożliwia dalsze szukanie, rozglądanie się, więc jeśli kogoś się traktuje poważnie, to konto powinno zostać usunięte. Ale często jest tak, że Ci, którzy długo przebywają na portalach randkowych w pewnym stopniu się od nich uzależniają: ciągłe odkrywanie czegoś nowego daje adrenalinę, pojawiające się nowe profile dają nadzieję na znalezienie jeszcze lepszej opcji. Tak więc intuicja Cię nie myli, na takich portalowych długodystansowców należy wziąć poprawkę.

Inną sprawą jest to, że sama wciąż masz aktywne konto. Dlaczego? Bo chcesz w ten sposób mieć możliwość kontrolowania bohatera niniejszego wątku smile

Na żywo spotkaliśmy się 6 razy do tej pory. Są to spacery, wspolne jedzenie. Nie sypiamy ze sobą. U mnie w domu byl jeden raz. Natomiast w rozmowie widze ze on nie koniecznie traktuje mnie jak koleżanke, duzo daje od siebie w tej relacji np 2 razy zabrał mnie z pracy. Wydaje mi się ze jemu zalezy na tej znajomości

Tak jak pisałam wcześniej on mówił mi ze konto na portalu randkowym ma około 2 lat więc to jest dość długo jak dla mnie i nie udało mu się poznać nikogo na dłużej i to jest niepokojace wg mnie

50 Ostatnio edytowany przez pop_corn (2020-12-30 16:01:54)

Ananaszpuszki napisał/a:

Na żywo spotkaliśmy się 6 razy do tej pory. Są to spacery, wspolne jedzenie. Nie sypiamy ze sobą. U mnie w domu byl jeden raz. Natomiast w rozmowie widze ze on nie koniecznie traktuje mnie jak koleżanke, duzo daje od siebie w tej relacji np 2 razy zabrał mnie z pracy. Wydaje mi się ze jemu zalezy na tej znajomości. Tak jak pisałam wcześniej on mówił mi ze konto na portalu randkowym ma około 2 lat więc to jest dość długo jak dla mnie i nie udało mu się poznać nikogo na dłużej i to jest niepokojace wg mnie

Niepotrzebnie roztrząsasz to, co on "myśli, "może myśli", "prawdopodobnie myśli" oraz co Ci się wydaje, bo tego nie wiesz. Zamiast tego powinnaś zapytać siebie o to, co czujesz, jak się czujesz i co o nim myślisz, bo to to powinno być dla Ciebie najistotniejsze.

Nie jesteś w stanie ocenić po tak krótkim czasie czy jemu zależy, bo jak widzisz sama u siebie też nie potrafisz tego ustalić. A działanie pod tytułem "będzie mi zależeć jak jemu będzie zależeć" jest trochę dziecinne smile Facet ewidentnie dla Ciebie nie rokuje i to widać już po pierwszym wpisie. Ludzie, którym na sobie zależy nie muszą siebie o to pytać, bo podskórnie czują, że dzieje się między nimi coś fajnego. A tu wszystko jest jakieś takie sztywne, wykalkulowane.

51

"cześć ludzie, mam taki problem, poznałem fajną dziewczynę na portalu, pierwszą taką od dwóch lat, i mam takie pytanie, po jakim czasie mam usunąć konto na tym portalu? mam je od dwóch lat, odruchowo sprawdzam... liczę że coś super wyjdzie z tą dziewczyną, ale widzę, że ona nie usunęła konta, mimo że jej mówiłem, że nie szukam przygody... no dla mnie to powód do niepokoju... gdyby jej zależało, to by chyba usunęła? boję się, że jestem dla niej tylko opcją, ona się nie deklaruje, ale mi zależy, angażuję się, ale ona jakoś nie tak w 100%"

52

Monoceros napisał/a:

"cześć ludzie, mam taki problem, poznałem fajną dziewczynę na portalu, pierwszą taką od dwóch lat, i mam takie pytanie, po jakim czasie mam usunąć konto na tym portalu? mam je od dwóch lat, odruchowo sprawdzam... liczę że coś super wyjdzie z tą dziewczyną, ale widzę, że ona nie usunęła konta, mimo że jej mówiłem, że nie szukam przygody... no dla mnie to powód do niepokoju... gdyby jej zależało, to by chyba usunęła? boję się, że jestem dla niej tylko opcją, ona się nie deklaruje, ale mi zależy, angażuję się, ale ona jakoś nie tak w 100%"

W sedno.

53

Ananaszpuszki napisał/a:

jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont. Ja tez boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas.

Jeżeli Ty traktowałbyś to poważnie,  to sama zainicjowałbyś pomysł z usunięciem kont. Rozumiem, że on boi się jakoś angażować w tę znajomość, bo Ty jako kobieta jest niepewna.

Szczyt bezczelności - wymagać od kogoś, a samemu mieć identyczną rzecz za uszami.

54

JaJakoJa napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

jezeli on traktowałby to poważnie,  to sam zainicjowałby pomysl z usunięciem kont. Ja tez boje się jakoś angażować w ta znajomość, bo on jako facet jest niepewny i tu chodzi o to konto cały czas.

Jeżeli Ty traktowałbyś to poważnie,  to sama zainicjowałbyś pomysł z usunięciem kont. Rozumiem, że on boi się jakoś angażować w tę znajomość, bo Ty jako kobieta jest niepewna.

Szczyt bezczelności - wymagać od kogoś, a samemu mieć identyczną rzecz za uszami.

Myślisz że On jest w stanie wyczuć niepewnosc z mojej strony? I dlatego nic nie deklaruje? Szczerze mówiąc Twoj komentarz dal mi do myślenia

55

Ananaszpuszki napisał/a:
JaJakoJa napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Myślisz że On jest w stanie wyczuć niepewnosc z mojej strony? I dlatego nic nie deklaruje? Szczerze mówiąc Twoj komentarz dal mi do myślenia

Ale kombinacje alpejskie smile

Jak się czujesz z tą znajomością? Uważasz, że chcesz się na niej skupić? Ok, to zawieś konto, jeśli tak postępujesz kiedy chcesz skupić się na danej relacji. Możesz mu nawet o tym powiedzieć, tak jak niektórzy sugerowali. Jeśli tego nie czujesz, to nie zawieszaj. Myślę, że na tym etapie nie masz nic do stracenia, w najgorszym wypadku okaże się, że to nie to.

56

biankax99 napisał/a:

I to jest cała prawda o portalach.
Wydaje mi się że koleś czeka na lepszą okazję, że jednak z kimś pisze.
Ja też mam konto na portalu i niektórych facetów sprawdzam. W szczególności tych którzy deklarują coś ale mi się zapala czerwona lampka.
Byłam niedawno umówiona z takim jednym na niedzielę. Wcześniej pisaliśmy, rozmawialiśmy, wymieniliśmy się fb. W tym czasie nie logowałam się na portal, żeby skupić się na tej znajomości.
I nagle koleś mi pisze że się przeziębił i nie przyjedzie. W tym czasie umówił się z moją koleżanką

57

A po co w ogóle usuwać konto na portalu randkowym, komu to przeszkadza?

Teraz są takie czasy, że szuka się dopasowanej połówki i rozstania są na porządku dziennym. Ludzie mówią, że świat się kończy, bo kiedyś to ludzie byli zawsze razem itd. Pytanie tylko czy to było dobre podejście?

Ludzie byli ze sobą, nawet jeżeli się nie kochali. Ludzie zdradzali się, bili, przemoc na porządku dziennym, ale zerwać nie można było, bo była silna presja społeczna. Zerwanie kilkadziesiąt lat temu spowodowałoby odwrócenie się wszystkich osób, wystawienie na publiczny lincz. Nawet jak związek był totalnie nieudany. Związki i małżeństwa często były ustawiane - śluby zawierano, żeby połączyć 2 rodziny i powiększyć bogactwo. Tak więc czy naprawdę kiedyś było lepiej?

Moim zdaniem teraz jest lepiej, bo w końcu związki są przeważnie autentyczne - nie są sztucznie zawieranie, rodzice nie wybierają partnerów, nie ma przymusu, nie trzeba się męczyć z mężem, który nadużywa przemocy albo z żoną, która notorycznie zdradza faceta ze swoim szefem. Ludzie dobierają się według własnych kryteriów i według własnych potrzeb, w końcu od tysięcy lat związki nie powstają z przymusu lub z desperacji bo "co ty tak długo jesteś sam/sama, kiedy w końcu przyprowadzisz dziewczynę/faceta, my chcemy mieć wnuki" itp.

To oczywiste, że szukamy ideału. Skoro mogę mieć ładniejszą, inteligentniejszą i bardziej troskliwą dziewczynę to dlaczego miałbym wiązać się z przeciętną albo brzydką? W imię jakichś bezsensownych zasad? Skoro mam możliwość szukać ideału to go szukam. Kiedyś to było niedopomyślenia, żeby odejść. Teraz to jest normalność i to jest jak najbardziej ok. To że jest więcej rozstań czy zdrad nie oznacza, że jako społeczeństwo jesteśmy coraz bardziej zdemoralizowani. Przecież kiedyś było dokładnie tak samo! Ile to ja opowieści o dziadkach i babciach się nie nasłyszałem co robili za ich czasów. O tym się głośno nie mówi, ale nasi przodkowie nie byli porządniejsi od nas, uwierzcie mi. Po prostu kiedyś był przymus trwania w beznadziejnych związkach i brak możliwości odejścia przez społeczne presje. Ludzie byli masochistami i się kisili, byli NIEWOLNIKAMI nieszczęśliwych relacji a teraz każdy może wybrać walkę o własne szczęście i to jest piękne. Nigdy na przestani tysięcy lat nie było tak dobrze jak jest obecnie.

58 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-12-31 00:46:18)

W wielu przypadkach przewaga czasów nieco dawniejszych polega na tym, że NIE BYŁO tylu możliwości podstawionych pod sam nos. Obecnie tzw szukanie ideałów przybiera rozmiary absurdu i często opiera się o płytkie kryteria. Ludzie, skoro mają duży wybór, to się zwyczajnie nie starają, aby coś odbudować/naprawić, kiedy jest to możliwe. Mi się nie podobają obecne czasy pod takim kątem, że żyjemy za szybko. Wszystko ma być NA JUŻ i dlatego stajemy się tak wymagający.
Co do innych aspektów - pełna zgoda.

59

bagienni_k napisał/a:

W wielu przypadkach przewaga czasów nieco dawniejszych polega na tym, że NIE BYŁO tylu możliwości podstawionych pod sam nos. Obecnie tzw szukanie ideałów przybiera rozmiary absurdu i często opiera się o płytkie kryteria. Ludzie, skoro mają duży wybór, to się zwyczajnie nie starają, aby coś odbudować/naprawić, kiedy jest to możliwe. Mi się nie podobają obecne czasy pod takim kątem, że żyjemy za szybko. Wszystko ma być NA JUŻ i dlatego stajemy się tak wymagający.

No właśnie, słynna tyrania wyboru. Ja jestem za tym, żeby ideału nie szukać. Zawsze można mieć lepiej. Ale można mieć też gorzej. Jeśli jest fajny człowiek, z którym mi po drodze i któremu ze mną po drodze, to czemu by nie powiedzieć "Ok, spróbujmy, to co mamy jest wystarczająco dobre".

60

bagienni_k napisał/a:

No ale przynajmniej mamy wybór i to się liczy. Wyobraź sobie, że jeszcze kilkaset lat temu nie miałeś wyboru. Twoja rodzina kazała ci się ożenić z jakąś wybraną panną, na widok której mogłeś mieć odruchy wymiotne i nie mogłeś z tym nic zrobić. Musialeś całe życie z taką spędzić, bo jakbyś zerwał to byś został wykluczony ze społeczeństwa i prawdopodobnie umarł w biedzie i beznadziei.

Teraz jest wybór, może i ogromny ale co w tym złego? Jest tylu różnych ludzi, tyle osobowości, że naprawdę ciężko trafić na odpowiednią osobę. Jeżeli byłby mały wybór to wyobraź sobie, że mógłbyś w ogóle nie spotkać odpowiedniej osoby i musiał zdecydować się na związek z "rozsądku" z osobą, która nie do końca ci odpowiada.

Ludzie po prostu dobierają się źle - to prawda, ale teraz przynajmniej masz wybór. Możesz odejść i szukać dalej tej/tego jedynej. Kiedyś dostałbyś z góry przymus trwania w beznadziejnym związku. Wystarczy trochę znajomości historii by dostrzec, że obecnie są najlepsze czasy do randkowania i poznawania drugiej osoby. Nawet jeżeli popełnisz błąd - to będzie twój błąd a nie innej osoby. Ludzie mają tendencje do przeceniania przeszłości i mówienia "kiedyś to było".

Zresztą możesz dać do ręki nóż i wytłumaczyć komuś do czemu służy. Jedna osoba pokroi nim sobie chleb i zrobi kanapki, a inna skaleczy się, wykrwawi albo zabije nim drugą osobę. Nóż to tylko narzędzie - nie jest ani zły ani dobry. Tak samo aplikacje randkowe - jak ktoś umie ich używać to znajdzie odpowiednią osobę.

61 Ostatnio edytowany przez K-Pax (2020-12-31 09:31:01)

"Obecnie tzw szukanie ideałów przybiera rozmiary absurdu i często opiera się o płytkie kryteria. Ludzie, skoro mają duży wybór, to się zwyczajnie nie starają, aby coś odbudować/naprawić, kiedy jest to możliwe."

Miałam takie samo myślenie jak poraz pierwszy utworzyłam profil na portalu randkowym.
Nie mogłam uwierzyć że, jak mogę się komuś nie podobać bo nie mam czegoś tam, bo mam coś co komuś przeszkadza, bo robię coś co irytuje, bo jestem za gruba, za wysoka, za niska, taka i śmaka.
Ja też nie raz usłyszałam że "mam wymagania"
Niestety ale nie będę rozwijać znajomości z kimś, jeśli coś w tej osobie mi przeszkadza. I nie mówię tylko o wyglądzie ale o zachowaniu w szczególności.
Problem autorki postu polega na tym że ona skupia się na tej znajomości ale jej wybranek już nie. I ona to czuje.
Jeśli z jakiś powodów spotykają się od jakiegoś czasu, tworzy się relacja to raczej oboje powinni się na tym skupić. A nie w tym samym czasie nawiązywać inne kontakty.
Bo co innego usłyszeć kończymy znajomość bo kogoś innego poznałem a kończymy znajomość bo jednak mi nie odpowiadasz pod jakimś względem.
Ja bym wolała usłyszeć to drugie.

62 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-12-31 11:16:49)

Kwestia aranżowanych małżeństw czy tego typu skrajności jest oczywista, tu nie ma co dyskutować.

Mi chodziło raczej o owe szukanie owego "ideału", poszukiwanie, które przypomina trochę wyprawę po św Graala. W sumie, jak się czuta niektóre wątki, to człowiek odnosi wrażenie, że ludzie sami nie wiedzą do końca czego poszukują w drugiej osobie i jakie cechy mają świadczyć o tym, że ktoś będzie ideałem.
Można sobie wyobrazić 100 czy milion odmiennych aspektów, w których niejako oceniamy drugiego człowieka i co, jeśli nie będzie nam odpowiadał w tym jednym czy dwóch, to odrzucamy go, jak nieatrakcyjny towar, nie widząc prawdziwej wartości, jaką ta osoba reprezentuje. Zwyczajnie zamiast podchodzić do sprawy z empatią i zrozumieniem, zaczynamy traktować człowieka jako towar, może nieco podświadomie. Zbyt wyraźnie to widać, że ludzie patrzą często na tak absurdalne kwestie czy szczegóły u partnera, mające decydować o tym, czy się z nim zwiąże, że każdemu może się odechcieć stworzyć związek.
Kiedyś, przeglądając jeden z profili, zauważyłem, że dziewczyna wręcz żąda, aby facet posiadał swój DOM czy MIESZKANIE na własność, bo w żadnym wypadku nie zwiąże się z kimś, kto tylko wynajmuje, bo np chce zaoszczędzić przez jakiś czas na swój własny kat tudzież mieszka chwilowo u rodziców, prowadząc poza tym normalne życie. I o to chodzi: musi być na JUŻ, nie dajemy sobie czy innym czasu, na to, aby coś zmienić, chcemy tu i teraz gotowego.
Jaki procent ludzi przed 30-stką(ok. 25-27 lat) w Polsce posiada SWOJE własne mieszkanie, nie licząc tych, którym rodzice to mieszkanie kupili...?
Inna Pani oczekiwała, że facet powinien posiadać własną firmę, aby być jej godzien....

W pewnych momentach, jak widzę co kobiecie/facetowi przeszkadza w partnerze/partnerce, to zaczynam się zastanawiać, czy nie żyję w jakimś matrixie. To nie są już jakieś z grubsza istotne sprawy, ale rzeczy, które można wspólnie czy samemu poprawić lub nadrobić. A właśnie dzisiejsze czasy wymagają tego, że lepiej OD RAZU z czegoś zrezygnować i zamienić na nowszy model niż chwilę popracować, aby stało się z powrotem takie, jakie było wcześniej. Innymi słowy, znowu: ma być na już, tu i teraz.
Co więcej, ile to razy ów ideał okazuje się niewypałem i tak całe życie człowiekowi mija na tym przebieraniu w partnerach, jak w ulęgałkach. Co drugi wątek tutaj w dziale o zawiedzionych uczuciach mówi o tym, że ktoś się czuje jako opcja zapasowa, bo ta druga osoba szuka lepszej a nie potrafi powiedzieć: "Koniec", tylko trzyma kogoś na wszelki wypadek, ukazując obraz małpki, która nie puści jednej gałęzi, póki nie chwyci się drugiej...

63

Wiecie co mi przychodzi na myśl czytają ten wątek? Że posiadanie konta na portalu randkowym jest jakimś mega ważnym punktem w życiu człowieka, a jego usunięcie/zawieszenie przełomowym wydarzeniem big_smile przecież takie konto zakłada się w 5 minut, a najgorsze co może być to stracić kilka złotóweczek wykupionego abonamentu wink

Ja na miejscu autorki, jeśli chciałabym się zaangażować w tą relację, usunęłabym konto i skupiłabym się na drugiej osobie, nie myśląc o portalach randkowych, czy on ma konto, czy nie ma, czy szuka/nie szuka. Jak ma się rozsypać to i tak się rozsypie niezależnie od posiadanego tam konta.

64

Ananaszpuszki napisał/a:

Dziewczyna czuję że on kręci nawiązując znajomości z innymi laskami.
Musisz go po prostu sprawdzić. Jak? Napisz do mnie maila.

65

K-Pax napisał/a:
Ananaszpuszki napisał/a:

Dziewczyna czuję że on kręci nawiązując znajomości z innymi laskami.
Musisz go po prostu sprawdzić. Jak? Napisz do mnie maila.

Absolutnie nie będę kogoś sprawdzała. Jak to się mówi okazja czyni złodzieja. Najlepiej jak to się będzie rozwijało swoim tempem

Posty [ 1 do 65 z 80 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kiedy usunąć konto to na portalu randkowym jak sie kogos poznało?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024