30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 186 187 188 189 190 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12,156 do 12,220 z 12,682 ]

12,156 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 14:02:59)

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Podstawową  rzeczą  jaką  się staram wbić  córce do głowy to że od żadnego mężczyzny w sytuacji zagrożenia  nie może być  silniejsza, może być tylko sprytniejsza. Namawianie ich do walki wręcz to nieetyczny biznes.
Oczywiście nie dotyczy pań ze służb mundurowych.

Zobacz podobne tematy :

12,157 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-05-23 14:39:20)

lody miętowe napisał/a:

Ja pisałam o tym gazie tak ogólnie, oczywiście że jak ktoś jest narabany to nie ma tematu, bo sobie krzywdę zrobi. Myślisz Elu że nie ma opanowanych kobiet, zachowujacych zimna krew w trudnych sytuacjach? Ja widziałam na własne oczy panikujacych facetów, którzy nie wiedzieli co robić, gdy trzeba było szybko zareagować i pomóc. No ale mniejsza z tym

Edit: To Morfeusz można od Ciebie wysępić fotkę na maila czy nawet nie próbować? tongue

Sprawdź pocztę smile To moje zdj. z Fb. Ciekawe czy wyobrażenie pokrywa się z rzeczywistością.

12,158

A panowie w rzepaku w samych ogrodniczkach? Mogą byćw kukurydzy...albo grzebiący e swoim pickupie?
Albo....

Nad Wisłą dziś fajna pogoda na spacerowanie, pyszny browar tumski lekkie miodowe piwko. Pograliśmy w grę imprezową było śmiesznie. A teraz jeszcze obiadek i deser.

12,159

woda w Wiśle przybrała czy tak średno?

12,160

Tu tak leje, że dopiero będzie hmm

12,161

U nas dziś nie pada wczoraj aż do wieczora ,ale rzeczka nie przybrała za bardzo wszytko wsiąkło w tutejsze mazowieckie piachy .
Poziom wody w Wiśle zobaczę dopiero jutro rano .
Kobiety nakarmione ,ogrzane, poprzykrywane kocykami ,drzemią słodko,kot umęczony zabawami też.

12,162

Lucyfer666 napisał/a:

Tu tak leje, że dopiero będzie hmm

TU to znaczy gdzie?
Wisła spokojna.

12,163

Cześć Adela smile czyli rozumiem że weekend bardzo pozytywny i fajnie spędzony czas smile

Lucek mieszka w górach, to może go podtopic big_smile także Lucek dawaj oznaki życia żebyśmy wiedzieli że wszystko u Ciebie w porządku smile

Morfeusz, bardzo dziękuję, odebrałam smile

12,164

lody miętowe napisał/a:

Cześć Adela smile czyli rozumiem że weekend bardzo pozytywny i fajnie spędzony czas smile

Lucek mieszka w górach, to może go podtopic big_smile także Lucek dawaj oznaki życia żebyśmy wiedzieli że wszystko u Ciebie w porządku smile

Maluję, więc żyję big_smile

12,165

lody miętowe napisał/a:

Odebrałam i co koniec smile

Z Elą nie pójdzie Ci tak łatwo Miętusie smile

12,166

No koniec, co miałam do dodania to napisałam w mailu do Morfeusza smile

Z Ela nawet nie zaczynam paslawku big_smile wiem, że nie prześle swojego zdjęcia i trudno, zresztą panie jakoś nie są chętne do odtajniania swojego wizerunku na tym forum

12,167

lody miętowe napisał/a:

No koniec, co miałam do dodania to napisałam w mailu do Morfeusza smile

Jak to co ? krótka impresję smile
Wiadomo że nie możesz napisać że Morfeusz jest przystojniejszy od wilka ,wiadomo też że  sam Morfeusz jest dokładnie taki jaki być powinien,ale czy wystraszyłabyś się go po ciemku ? smile albo czy kawała chłopa z niego ,czy sprawia wrażenie łagodnego ,solidnego etc smile
czy tak sobie go wyobrażałaś ?

12,168 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-05-23 17:42:11)

Ela210 napisał/a:

Dziwne że sobie to poczytujesz jako jakiś dobry uczynek Lady Loka.
Co by było gdybyś nie poszła?
Koleżanka by już dziś wiedziała że trzeba się kontrolować. A tak to się przeciagnie do jakiegoś  kolejnego razu.
Gaz pieprzowy? big_smile
Błagam szybciej sobie krzywdę zrobicie.
Nie upijac się
Nie chodzić w podejrzane miejsca
I z podejrzanym ludźmi.
Gość z Ubera miał rację  że was wyrzucił.nie dziwię  się.

No widzisz Morfeusz gdyby gość z Ubera wysadzil LL i koleżankę  w rzepaku to by były. smile
Sorry Loka że tak po Tobie jadę  ale to co napisałaś było mega  głupie serio.

No tak, bo lepiej by było, gdyby coś się jej stało, bo wywalili by ją z ubera samą w środku miasta, a ona nie kontaktowała na tyle, żeby nawet do swojego faceta zadzwonić...

Nie poczytuję sobie tego za dobry uczynek i jakąś super zasługę. Po prostu miałam tam wcale nie iść, tknęło mnie, żeby wpaść, wpadłam na chwilę i przynajmniej mogłam ją bezpiecznie doprowadzić do domu. To nie jest chwalenie się tylko stwierdzenie faktu.
A ona i tak ma nauczkę na przyszłość, żeby się nie doprowadzać do takiego stanu. Byłyśmy ze znajomymi z pracy, a nie obcymi ludźmi. Dla mnie to mega nauczka na przyszłość w kwestii zaufania, bo nikt więcej nie zwrócił uwagi na to, w jakim ona była stanie. Ja akurat mam takie grono znajomych i przyjaciół, że nikt by w takim stanie człowieka nie zostawił, żeby sam wracał do domu, więc i ja tak nikogo ze znajomych nie zostawię.

Facetowi z ubera się ani trochę nie dziwię, obcy gość, nie chciał sam mieć problemów.

Dla mnie to byłomo tyle stresujące, że ja nie łażę po Krakowie sama w nocy właśnie dlatego, żeby nic mi się nie stało. Więc jak nas wysadzili, ją odprowadziłam i zostałam sama to się zespinałam. W normalnych warunkach zawsze biorę ubera i od do jestem bezpieczna. A tu bum, nie ma. Dla mnie to było mega stresujące, ale nic się nie stało na szczęście.

12,169

Lady Loka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Koleżanka by już dziś wiedziała że trzeba się kontrolować. A tak to się przeciagnie do jakiegoś  kolejnego razu.
Gaz pieprzowy? big_smile
Nie upijac się
I z podejrzanym ludźmi.

No widzisz Morfeusz gdyby gość z Ubera wysadzil LL i koleżankę  w rzepaku to by były. smile

No tak, bo lepiej by było, gdyby coś się jej stało, bo wywalili by ją z ubera samą w środku miasta, a ona nie kontaktowała na tyle, żeby nawet do swojego faceta zadzwonić...

Nie poczytuję sobie tego za dobry uczynek i jakąś super zasługę. Po prostu miałam tam wcale nie iść, tknęło mnie, żeby wpaść, wpadłam na chwilę i przynajmniej mogłam ją bezpiecznie doprowadzić do domu. To nie jest chwalenie się tylko stwierdzenie faktu.
A ona i tak ma nauczkę na przyszłość, żeby się nie doprowadzać do takiego stanu. Byłyśmy ze znajomymi z pracy, a nie obcymi ludźmi. Dla mnie to mega nauczka na przyszłość w kwestii zaufania, bo nikt więcej nie zwrócił uwagi na to, w jakim ona była stanie. Ja akurat mam takie grono znajomych i przyjaciół, że nikt by w takim stanie człowieka nie zostawił, żeby sam wracał do domu, więc i ja tak nikogo ze znajomych nie zostawię.

Facetowi z ubera się ani trochę nie dziwię, obcy gość, nie chciał sam mieć problemów.

Dla mnie to byłomo tyle stresujące, że ja nie łażę po Krakowie sama w nocy właśnie dlatego, żeby nic mi się nie stało. Więc jak nas wysadzili, ją odprowadziłam i zostałam sama to się zespinałam. W normalnych warunkach zawsze biorę ubera i od do jestem bezpieczna. A tu bum, nie ma. Dla mnie to było mega stresujące, ale nic się nie stało na szczęście.

Całkowicie się zgadzam z Tobą. Gdyby koleżanka skończyła w Wiśle, albo została zgwałcona, to pojawiłoby się pytanie dlaczego nie zrobiło się nic, żeby temu zapobiec. Ale oczywiście są ludzie, którzy uważają, że każdy powinien dbać o siebie i mnie nic do tego. Można i tak. Ale nawet takim "chodzącym doskonałościom" może się zdarzyć, że się noga podwinie i wtedy niech nie oczekują pomocy innych.

12,170 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-23 18:02:35)

Lady Loka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Gaz pieprzowy? big_smile
Nie upijac się
I z podejrzanym ludźmi.

To zdecydowanie nie ten etap żeby kumpeli pomagać sięgnąć dna smile najprawdopodobniej to żaden etap,owszem zdarza się że dobre uczynki mszczą się na człowieku a rola "czarnej skrzynki " bywa niewdzięczna.
Na to ja też trochę inaczej patrzę ,ponieważ mam takie doświadczenie gdzie jeden z naszych znajomych miał nawrót i napił się odwieźliśmy go co prawda do domu ale zostawiliśmy go tam i zadławił się wymiocinami,było też tak że kiedyś żona jednego z naszych
przyjaciół zadzwoniła po pomoc do mnie wzięłam ze sobą kumpla i pojechaliśmy do niej ten nasz kolega miła książkowe objawy delirium i trzeba mu było dać trochę alkoholu bo mógł umrzeć potem zawieźliśmy go na detoks ,ale moje kombatanckie opowieści to raczej inna dziedzina ,notoryczne krycie i łagodzenie konsekwencji cudzego picia to zupełni inna sprawa niż Twój Loka i Twojej kumpeli przypadek.
Pytanie czy można w miarę szybko rozpoznać kto ma problem z alkoholem ,samo upicie się to jeszcze nie alkoholizm czy pijaństwo.

12,171

W sumie dla mnie to też nauczka, żeby akurat z tą koleżanką na imprezy więcej nie chodzić i mam zamiar sie do tego stosować tongue nie lubię być holownikiem i nie lubię takich sytuacji.

12,172

Lady Loka napisał/a:

W sumie dla mnie to też nauczka, żeby akurat z tą koleżanką na imprezy więcej nie chodzić i mam zamiar sie do tego stosować tongue nie lubię być holownikiem i nie lubię takich sytuacji.

Owszem. Teraz już wiesz, że trzeba na nią uważać. Ale w tamtej sytuacji zachowałaś się odpowiedzialnie. To, że ktoś jest nieodpowiedzialny nie zwalnia nas z odpowiedzialności. Jak się rozwala na drodze pirat drogowy to mamy przejechać obok, "bo przecież sam sobie jest winien, więc niech sam sobie radzi" ? "Bo jak mu pomogę, to się niczego nie nauczy na przyszłość" ?

12,173

Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Owszem. Teraz już wiesz, że trzeba na nią uważać. Ale w tamtej sytuacji zachowałaś się odpowiedzialnie. To, że ktoś jest nieodpowiedzialny nie zwalnia nas z odpowiedzialności. Jak się rozwala na drodze pirat drogowy to mamy przejechać obok, "bo przecież sam sobie jest winien, więc niech sam sobie radzi" ? "Bo jak mu pomogę, to się niczego nie nauczy na przyszłość" ?

Aż mi się przypomniało jak kiedyś wracaliśmy ze znajomymi z gór i na obwodnicy już w Krakowie coś leżało na ulicy, kilka metrów dalej coś, myśleliśmy, że coś się stało, stajemy na awaryjnym, a tu okazało się, że ktoś jechał i bagażnik się otworzył i całe pudło kapeluszy się wysypało big_smile

12,174 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 19:03:25)

Wybaczcie nie chodzi o to by nie pomóc w tamtym momencie bo sama bym pewnie holowala ale o może źle odczytany entuzjazm dla tego dobrego uczynku.
Sorry ale  się naogladalam i ja i wiele osób  w śp  branży turystycznej smile pracujacych tak wiele imprezowej mlodziezy w tym pijanych 20 latek  że mamy dość. I branża  taksówkarza również.
Narzekania na Angoli ale najgorsza jest przysięgam bananowa  młodzież zwłaszcza z podkrakowskich wsi.
A najgorsi goście to Polacy niestety.
Wiem Paslawek że masz źle doświadczenia  już tu pisałeś  ale właśnie teraz jest moment na nauczkę  dla koleżanki zanim jej to w krew wejdzie że zawsze się znajdzie dobra duszą co poholuje.
Jak dla mnie to powinno się znacząco powiększyć ilość miejsc  w ekskluzywnym hotelu na ulicy Rozrywki 1 i zapewnić kilka darmowych autobusów co będą  zbierać z ulic hoteli i miejsc noclegowych "gości hotelowych"
Podobno tam można rozrabiac i demolować bo personel przyzwyczajony. Płatność odroczona wink 300 zł za osobę  doba.last minutes promocja

12,175 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-05-23 18:49:49)

Loka, dobry człowiek z Ciebie i zachowałaś się e porządku.  Koleżance opowiedzieć wszystko, może głupio się jej zrobi ale trzeba ją zrozumieć - każdemu może się. zdarzyć. Może nienajlrpiej teraz jej z tym że postawiła Cię w takiej sytuacji.No chyba że jest bezmyślna i ciągle tak robi - tu ma problem. I tu bym dała do zrozumienia że nie jestem przyjaciółką ani bodyguardem.

A ja siedzę na dworcu w Kutnie i mam prawie godzinę na pisanie czytanie i
trainspotting smile

Po drodze widziałam 4 zające.

12,176

Ela210 napisał/a:

ale właśnie teraz jest moment na nauczkę  dla koleżanki zanim jej to w krew wejdzie że zawsze się znajdzie dobra duszą co poholuje.

No jak ją zgwałcą pijaną gdzieś w krzakach, to na pewno się nauczy...
Jak kończyłem 18 lat, to odprowadzałem do domu kolegę, który nie wytrzymał trudów mojej 18-tki. Pomagał mi brat, a kolega pod wpływem mrozu odzyskał werwę i postanowił ślizgać się na każdym kawałku lodu co utrudniało jego holowanie. W końcu już nie daleko jego domu wkurzyłem się i kazałem bratu go puścić, bo skoro ma siłę się ślizgać, to ma też żeby iść. 10 metrów dalej wyrżnął głową w krawężnik... Jucha kapie z głowy i znaczy naszą dalszą drogę. Wprowadziliśmy go pod drzwi jego mieszkania, zadzwoniliśmy i uciekliśmy wink Na drugi dzień rozmawiam z jego mamą, a ta - słuchaj, co on wyrabiał, bo klatka wygląda jakby ktoś kurczaka zarżnął?
Czy mu przeszło? 2 czy 3 lata później w Krakowie wyszedł nam z imprezy w akademiku ale przez okno IX piętra lol Wisiał trzymając się parapetu, a my trzymaliśmy jego. Były z tym trudności, bo po używkach miał straszną śmiechawkę...

12,177

o jezu. Niektórzy się nigdy nie nauczą, co nie znaczy, że za każdym razem trzeba ich holować wink też będą sami mieli nauczkę, jak na drugi raz się ich będzie unikać.
Koleżankę miałam zapraszać na wesele i nie zaproszę. To nie jest jedyny powód dlaczego nie, ale jeden z nich.

12,178 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 18:59:03)

Kolejną  akcją  kolegi ktorego uratowaliscie z parapetu moglo byc wjechanie pod wplywem w   rodzinę z dziećmi.
Wiem że przykład drastyczny ale to dla zobrazowania że zawsze się znajdą  te pomocne dłonie dla takich wydruków i tworzy się akceptacja dla takich gości.

12,179

Ela210 napisał/a:

Kolejną  akcją  kolegi ktorego uratowaliscie z parapetu moglo byc wjechanie pod wplywem w   rodzinę z dziećmi.

Ale że miałem wykonać taki skomplikowany proces myślowy i go puścić? Na szczęście znalazł właściwą kobitę, która go naprostowała ale lojalnie ostrzegam, że zamieszkuje krakowskie okolice lol
Poza tym nie on jeden. Inny kolega po pijaku wchodził na IX piętro po balkonach (wszedł), inni po pijaku robili zawody kto pięścią wybije szybę (wzywało się pogotowie), mnie raz też pogotowie zabrało lol Mieliśmy jakieś zatrzymanie akcji serca, złamaną nogę przez nieznanych sprawców... W pracy odkąd po jednej firmowej imprezie spędziliśmy kilka godzin na pogotowiu z rozbitą głową kolegi (a wcześniej ze złamanym obojczykiem), to odwozimy się do domów.

12,180 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 19:27:29)

Proces myślowy polegały nie na tym by go z parapetu spuścić, tylko żeby go na imprezę  NIE Wpuścić big_smile

12,181 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-05-23 19:33:06)

Ela210 napisał/a:

Wiem że przykład drastyczny ale to dla zobrazowania że zawsze się znajdą  te pomocne dłonie dla takich wydruków i tworzy się akceptacja dla takich gości.

No ale Elu, serio uważasz, że w takiej sytuacji mądrzejsze jest wspomagane samobójstwo przez to, że gościowi się nie pomoże, tylko pomoże mu się wypaść przez to okno?
Naprawdę rozważamy tutaj takie opcje?

Tyle się mówi o ludzkiej znieczulicy, o tym, że nie reagujemy, kiedy innym się krzywda dzieje, a tutaj mamy idealny przykład na mentalność "sam jest sobie winien". To lepiej, żeby dziewczynę w krzakach ktoś zgwałcił po pijaku, bo sama jest sobie winna, nauczy się na drugi raz, że się nie pije, ale lepiej jej nie pomagać?

edit. Wiadomo, że jak wiem, że ktoś tak pije i tak się zachowuje, to go po prostu nie biorę na imprezy i nie tworzę okazji tongue ale czasami się nie wie, czasami się widzi osobę w takiej sytuacji pierwszy raz, a czasami nawet na ulicy się widzi leżącą dziewczynę. I naprawdę lepiej wtedy pomóc niż pozwolić na to, żeby stała się krzywda.

12,182 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-23 20:02:40)

Znieczulica znieczulicą po drugiej jednak stronie tego zagadnienia jest istnieje spore przyzwolenie na upijanie się i różne akcje z tym związane,to przyzwalanie  bywa zaciemnianiem problemów związanych z piciem, jak zwykle potrzeba rozwagi i uważności w rozstrzyganiu ,kiedy zastosować twardą przyjaźń a kiedy nie i pozwolić komuś ponieść konsekwencje,nie przeceniajmy jednak swojego wpływu na innych i odwrotnie.

12,183 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-05-23 20:48:35)

Co za dużo, to niezdrowo, rzecz jasna, ale każdemu może przytrafić się głupi incydent. A jak widzę, że np. ktoś zamarza na ławce, to nie będę się zastanawiać, czyja to wina.

Miałam bardzo fajny dzień dzisiaj, bo udało mi się wyskoczyć za miasto i napaść wzrok zielenią pól i lasów smile

12,184 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-05-23 20:40:38)

Ela210 napisał/a:

Proces myślowy polegały nie na tym by go z parapetu spuścić, tylko żeby go na imprezę  NIE Wpuścić big_smile

Przeprowadzając taki proces myślowy, to spędziłbym studia odizolowany od ludzi jak głupek jakiś lol
Napisałbym, że młodość i alkohol (tudzież inne używki), to po prostu stan naturalnej, wybuchowej niestabilności ale przez lata pracy z tymi samymi ludźmi muszę stwierdzić, że to czasem z wiekiem nie mija wink Mam dwóch znajomych, którzy po alkoholu ewidentnie wpadają na głupie pomysły albo są nadpobudliwi, chcą zbawiać świat albo go niszczyć.
Czuję się wtedy jakiś taki... przeciętny, bo ja najczęściej wypijam 2 piwa i zmywam się do domu. Nawet jak to jest zdecydowanie więcej jak 2 piwa, to w końcu... zmywam się do domu póki jeszcze jestem w stanie zrobić to sam. Ech, już nawet nie pamiętam kiedy coś głupiego zrobiłem po alkoholu. No co prawda dzieci mi trochę wypominają, że raz jak z mamą zabrali mnie z imprezy, to wychodziłem w czasie jazdy z samochodu i pozdrawiałem wszystkich mijanych ludzi ale co to za wybryk... w sam raz taki dla dzieci.

Piegowata'76 napisał/a:

Co za dużo, to niezdrowo, rzecz jasna, ale każdemu może przytrafić się głupi incydent. Jak widzę, że np. ktoś zamarza na ławce, to nie będę się zastanawiać, czyja to wina.

Parę lat temu byłem jedyną osobą, która zareagowała na faceta, który upadł pod blokiem - a bo to Janek pijanica! A Janek rozwalił sobie łeb aż mu kość było widać ale butelek nie potłukł lol Ogarnąłem go, wezwałem pogotowie, przypilnowałem. Jego stara matka prawie mnie po rękach całowała...

12,185

Już nie róbcie z siebie takich wrażliwych a że mnie znieczulonej bo nigdy żadnego zula na zamrzniecie nie zostawiłam a spotkałam sporo. Straż miejska przydatna jest i szybsza od Policyji. smile
Chodzi mi właśnie o tą  głupią akceptację  A nawet podziw dla takich akcji.
Naprawdę  wiele osób się bawi bez wychodzenia na parapet czy demolki mieszkań.
I  tak jak napisałam czas na reakcję  jest wcześniej.
A wiele osób wlicza  w koszt zabawy ratowanie  jakiegoś Tomka czy Romka smile.

12,186

No dobrze big_smile
Dziś debiut po 8 latach na modelu testowym

Do oceny.

https://pbs.twimg.com/media/E2GMJFuXsAoy0x4?format=jpg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/E2GMJFxXIAQxqK8?format=jpg&name=medium

Ale wątek o piciu.

Kiedyś w okresie studiów trochę mówiło brzydko na dziewczyny, które tak się zapijały...

12,187

Bylo to co lubię, czyli mały ferment. Podróżny. W skrocie śmierdzący pekaes niespodziewana przesiadka, kierowca terrorysta i pies Bąbel. Padam z nóg. Dobrej nocy.

12,188

Lucyfer666 napisał/a:

No dobrze big_smile
Dziś debiut po 8 latach na modelu testowym

Do oceny.

https://pbs.twimg.com/media/E2GMJFuXsAoy0x4?format=jpg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/E2GMJFxXIAQxqK8?format=jpg&name=medium

Świetnie ci wyszedł. To postać z jakiejś gry? Będziesz je sobie kolekcjonował, czy sprzedawał?

Adela dobranoc.

12,189

Do gry big_smile
Kolekcjonowanie.

Dobranoc.

12,190 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-23 23:09:28)

No fajnie wyszło Lucek smile ale mamy oceniać w skali od 0-10, jak to lubia tutaj oceniać tongue żartuje smile ile czasu na to musiałeś poświęcić? Zastanawiam się na ile to żmudna robota.

Morfeusz, zostawiłam Ci coś na mailu, sorki, że taka forma. Paslawek pytał, więc zdecydowanie mój odbiór Morfeusza jest pozytywny, dobrze mu z oczu patrzy big_smile wygląda na miłego i fajnego faceta, po sposobie pisania bardzo kulturalnego, a tak fizycznie to myślałam że jest brunetem, ale nie jest big_smile blondynem ani rudowlosym też nie, ale włosy ma, taka zagadka big_smile

Edit: jak Adela pisała że czeka na dworcu w Kutnie to mi się skojarzyło piosenka Kultu" mieszkam w Polsce", tam jest fragment czy byłeś kiedyś na dworcu w Kutnie w nocy, jest tak brzydko i brudno, że pękają oczy big_smile ciekawe czy to prawda big_smile

12,191 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-23 23:11:02)

Wilk to ma z Tobą wesoło Miętusie smile

Lucek Ty to masz cierpliwość ,ale wyszło nieźle .

12,192

lody miętowe napisał/a:

No fajnie wyszło Lucek smile ale mamy oceniać w skali od 0-10, jak to lubia tutaj oceniać tongue żartuje smile ile czasu na to musiałeś poświęcić? Zastanawiam się na ile to żmudna robota.

Wczoraj nałożyłem bazowe kolory, dziś cieniowanie i rozjaśnienia. Całość może coś 8 godzin zabrała w sumie big_smile

12,193

Aha, 8 godzin, spoko, to ja postoje big_smile pazurki jak sobie czasami machne to już mnie trafia, a dopiero taka dłubanina, chociaż kto wie, może i mnie nauczyłoby cierpliwosci, bo precyzji i dbania o szczegóły raczej mi nie brakuje smile

Masz rację paslawku, jestem, a przynajmniej staram się, być osoba wesoła i taka pozytywna w życiu, sam Wilk mi mowi że bardzo mu się to we mnie podoba.

12,194 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 23:29:00)

No i Lucek ma już awaryjny super zawód: artystyczne malowanie pazurków..A ile kobietek może przy tym poznać. smile
No powiedzcie że to zły pomysł.. smile)

12,195

Ela210 napisał/a:

No i Lucek ma już awaryjny super zawód: artystyczne malowanie pazurków..A ile kobietek może przy tym poznać. smile
No powiedzcie że to zły pomysł.. smile)

To żyła złota, jeszcze młody chłopak znaczy młody mężczyzna w tym zawodzie to chyba raczej ewenement.

12,196

I na co mi to było...

12,197 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-23 23:43:03)

Lucek pretenduje do bycia artystą, nie będzie się rozmienial na drobne, prawda Lucek? big_smile

Lepiej niech w akty idzie tongue ja tam chętnie bym chciala swój artystyczny fajny akt big_smile

12,198

To tylko utrata czujności po prostu zdarza się smile

12,199 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-23 23:45:39)

Ha! Znam pannę młodą  co dostała w prezencie profesjonalny make up przed ślubem. I przyszedł facet nie żaden metroseksualny z wyglądu bynajmniej.  Typowy samiec dziki wręcz:)
Super make up zrobil smile
Lucek Ty na żyle złota śpisz  serio...

Ale to sztuka jak tatuaż..
Ale że akt namalowany na paznokciach? smile

12,200 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-23 23:49:45)

W każdym zawodzie można być artystą, wielu najprawdziwszych artystów dorabia na życie komercyjnie i niekoniecznie w niezgodzie z filozofią swą ufff smile a kobiety no cóż im więcej się ich poznaje tym większą wolność się osiąga.Nie mam tu na myśli tak zwanego zaliczania .

12,201

lody miętowe napisał/a:

Morfeusz, zostawiłam Ci coś na mailu, sorki, że taka forma. Paslawek pytał, więc zdecydowanie mój odbiór Morfeusza jest pozytywny, dobrze mu z oczu patrzy big_smile wygląda na miłego i fajnego faceta, po sposobie pisania bardzo kulturalnego, a tak fizycznie to myślałam że jest brunetem, ale nie jest big_smile blondynem ani rudowlosym też nie, ale włosy ma, taka zagadka big_smile

Edit: jak Adela pisała że czeka na dworcu w Kutnie to mi się skojarzyło piosenka Kultu" mieszkam w Polsce", tam jest fragment czy byłeś kiedyś na dworcu w Kutnie w nocy, jest tak brzydko i brudno, że pękają oczy big_smile ciekawe czy to prawda big_smile

Miętusku dziękuję za tak miły opis smile i tą niespodziankę smile

Lucek, masz talent, świetnie wyszło. Mi ostatnio brakuje  czasu. Łapię się na tym,
że znów poświęcam siebie,i cały swój czas na sprawy pilne i pilniejsze a zwykły spacer czy wyjazd rowerem jest wielkim wydarzeniem.W pracy 4 szkolenia,rozpisałem dziś kartkę jak zaplanować to wszystko aby chociaż trochę urlopu chwycić.Czuję ostatnio,że gonię za bardzo.Sorki za smuty

12,202 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-05-23 23:55:01)

Morfeusz1 napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Miętusku dziękuję za tak miły opis smile i tą niespodziankę smile

Lucek, masz talent, świetnie wyszło. Mi ostatnio brakuje  czasu. Łapię się na tym,
że znów poświęcam siebie,i cały swój czas na sprawy pilne i pilniejsze a zwykły spacer czy wyjazd rowerem jest wielkim wydarzeniem.W pracy 4 szkolenia,rozpisałem dziś kartkę jak zaplanować to wszystko aby chociaż trochę urlopu chwycić.Czuję ostatnio,że gonię za bardzo.Sorki za smuty

Na tym polega big_smile
Dla mnie forma artystyczna jest ucieczką od ludzi, a tu mnie chcą wpychać big_smile
A czasu właśnie, jak wszyscy - mamy niewiele big_smile
Sam rano szkolenie miałem.

12,203 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-24 00:04:38)

Ale podobno kobiety to nie ludzie  big_smile
A przed mężczyznami  uciekniesz..
Może jakieś brunetki dlugowlose przyjdą:)

12,204

Szkolenie miałeś w niedzielę? Chyba bardzo osobiste było smile Czasem wracałem w niedzielę z szkoleń tych wyjazdowych i zakrapianych z koncernami. Od jakiegoś czasu zmieniło się na lepsze, że jak już to piątek i sobota wyjęte z życia.

12,205

Ela210 napisał/a:

Elu - ja sobie taki bałagan hormonalny zorganizowałem, że naprawdę wiele rzeczy lata mi koło nosa.

12,206 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-05-24 00:08:30)

Ela210 napisał/a:

Elu - ja sobie taki bałagan hormonalny zorganizowałem, że naprawdę wiele z tych rzeczy lata mi koło nosa.

Morfeusz1 napisał/a:

Szkolenie miałeś w niedzielę? Chyba bardzo osobiste było smile Czasem wracałem w niedzielę z szkoleń tych wyjazdowych i zakrapianych z koncernami. Od jakiegoś czasu zmieniło się na lepsze, że jak już to piątek i sobota wyjęte z życia.

Nawet nie miałem, co byłem organizatorem tej części big_smile
Weekendowe szkolenia na propsie, ale dobrze, że się udało

12,207

Lucjan podziwiam Twoją pracę, skrupulatność i cierpliwość. Ja, podobnie jak Miętus d takich szczegółów nie mam zdrowia. Za małe toto.
Dworzec w Kutnie od tamtych czasów bardzo się zmienił. Jest zadbany , czysty i ładny. Za to stacja w Strzelcach Kujawskich wygląda jakby trwała tam jeszcze okupacja.

12,208

adela 07 napisał/a:

Lucjan podziwiam Twoją pracę, skrupulatność i cierpliwość. Ja, podobnie jak Miętus d takich szczegółów nie mam zdrowia. Za małe toto.
Dworzec w Kutnie od tamtych czasów bardzo się zmienił. Jest zadbany , czysty i ładny. Za to stacja w Strzelcach Kujawskich wygląda jakby trwała tam jeszcze okupacja.

Do małych tućków to i pędzelek jest

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/190939477_490723255482892_3774429468421014072_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=ciGmElNj0tYAX_-7y8q&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=85e0efb35129471718a6dbce34c730b8&oe=60CFF276 wink

12,209

Takie malunie pędzelki znam, dziecko czasem coś tworzy a i do makijażu slużą podobne

12,210

adela 07 napisał/a:

Takie malunie pędzelki znam, dziecko czasem coś tworzy a i do makijażu slużą podobne

Takiego malutkiego siusiaczka można w takiej figurce takim pędzelkiem pomalować lol

12,211

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Takiego malutkiego siusiaczka można w takiej figurce takim pędzelkiem pomalować lol

Misinx, ale ta figurka ma majciochy lol

12,212

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Takie TYmalunie pędzelki znam, dziecko czasem coś tworzy a i do makijażu slużą podobne

Ty lepiej formę szykuj na tatrzańskie szczytowanie tongue

12,213 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-24 11:12:21)

Ajko napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

No ja miałem na myśli takie w wersji bez majcioch, np. na plaży naturystów. I wtedy takim pędzelkiem to można dopracować szczegóły big_smile

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Takie TYmalunie pędzelki znam, dziecko czasem coś tworzy a i do makijażu slużą podobne

Tatry to ja widzę z okna i już "szczytuję" wink lol Więcej mi nie trzeba.

12,214

Misinx napisał/a:
Ajko napisał/a:
Misinx napisał/a:

No ja miałem na myśli takie w wersji bez majcioch, np. na plaży naturystów. I wtedy takim pędzelkiem to można dopracować szczegóły big_smile

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Te, te, nie ma tongue
Ja wiem, że już nawet specjalnie operację zrobiłeś, żeby z nami nie iść w sierpniu, ale nie uciekniesz tongue

A na poważnie to jak teraz się czujesz? smile

12,215

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
Ajko napisał/a:

Lucyfer666 napisał/a:

Te, te, nie ma tongue
Ja wiem, że już nawet specjalnie operację zrobiłeś, żeby z nami nie iść w sierpniu, ale nie uciekniesz tongue

A na poważnie to jak teraz się czujesz? smile

Coraz lepiej. Już prawie w ogóle nie boli.

Zaraz, zaraz, ale mowa nie była o Tatrach, tylko o Beskidzie Niskim big_smile

12,216

No właśnie. Może by tak coś w sprawe wyprawy - górale niech coś podpowiedzą. Bi takto wszystko się rozlezie. Bo to trzeba urlopy w pracy poustawiać.Sierpień, mówcie? Dla mnie ok ale może być inny termin.
???
Misinx ,ja bym wolała już pisanki malować jakby coś.

12,217

adela 07 napisał/a:

No właśnie. Może by tak coś w sprawe wyprawy - górale niech coś podpowiedzą. Bi takto wszystko się rozlezie. Bo to trzeba urlopy w pracy poustawiać.Sierpień, mówcie? Dla mnie ok ale może być inny termin.
???
Misinx ,ja bym wolała już pisanki malować jakby coś.

Pisanki, takie malutkie też tam mogą być big_smile

12,218 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-05-24 12:06:53)

W sensie rozmiaru. - że większe są. Nie żebym miała słabość do pisanek - fiutka potworowi mogę pomalować ale żeby nieco większy był.

Ja już widzę jak Lucjan robi takiego gada na ludowo jak idzie ze święconką wink

12,219

Lucyfer666 napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Do małych tućków to i pędzelek jest

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/190939477_490723255482892_3774429468421014072_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=ciGmElNj0tYAX_-7y8q&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=85e0efb35129471718a6dbce34c730b8&oe=60CFF276 wink

Mój ten co kiedyś wrzucałem teraz wygląda tak:

https://i.imgur.com/gOE6HW7.jpg
https://i.imgur.com/dVaxNvf.jpg

12,220 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-24 13:16:58)

Ale mi się podobają tak pięknie wykończone modele samolotów, czołgów, okrętów smile Po prostu cudo.

O, Bagiennik dał nowe, przyrodnicze zdjęcia na fejsie ze swojej wyprawy smile

Cholera, chyba mi trochę zepsuli pępuszka tą operacją. Trochę się zmienił i nie na lepsze sad Do reklamacji wink

Posty [ 12,156 do 12,220 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 186 187 188 189 190 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024