30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 183 184 185 186 187 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11,961 do 12,025 z 12,682 ]

11,961

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Lucek, zlituj się, ja prosta dziewczyna jestem i trzeba jak krowie na rowie tongue

Zobacz podobne tematy :

11,962

lody miętowe napisał/a:

Lucek, zlituj się, ja prosta dziewczyna jestem i trzeba jak krowie na rowie tongue

Profilowe tongue

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1751306760245140042/84A01396E6FD057DB5C45D8D41759AB491E302A2/?imw=506&imh=284&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=true

11,963

Jaki znowu balonik ?

O 200 stron pykło smile

11,964

paslawek napisał/a:

Jaki znowu balonik ?

O 200 stron pykło smile

Czterolatka XXI wieku ;(

11,965

No to teraz już zrozumiałam o co chodzi, po prostu na telefonie nie wyświetla mi się awatar,   dopiero jak se wejdę i nie widziałam że zmieniłeś. Nie podoba mi się, mundur nie ratuje tongue tak, wiem, masz to gdzieś, znaczy moje podobanie

No paslawku, przecież chodzi o nowy wspaniały świat tfu ład big_smile

11,966

to już jest czy ma być dopiero nastać ?

11,967

lody miętowe napisał/a:

No to teraz już zrozumiałam o co chodzi, po prostu na telefonie nie wyświetla mi się awatar,   dopiero jak se wejdę i nie widziałam że zmieniłeś. Nie podoba mi się, mundur nie ratuje tongue tak, wiem, masz to gdzieś, znaczy moje podobanie

No paslawku, przecież chodzi o nowy wspaniały świat tfu ład big_smile

Ej, ale on ma niezbyt się podobać wink

Dokładnie wink

11,968

Ach wy o tym smile

11,969

Miętusku, między samoakceptacją(swojej twarzy) a narcyzmem(" Lustereczko....") jest jednak spora różnica smile

11,970

lody miętowe napisał/a:

"Lustereczko powiedz przecie kto jest najpiękniejszy w świecie", Panowie, ehhh Panowie big_smile przykro mi ale Mój najładniejszy tongue

Eeeee tam... Skąd wiesz, jak na żywo nie widziałaś ? tongue

11,971 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-17 09:26:36)

Jak to na żywo, jest przecież fejsik smile

Wiem, słaby żart smile

11,972

bagienni_k napisał/a:

Wiem, słaby żart smile

Na fejsiku to są tylko zdjęcia, a na zdjęciach to się różnie wychodzi big_smile Ja tam przykładowo rzadko daję swoje zdjęcia.

11,973

u mnie to Mecheł rządzi na fejsie smile

11,974

Misinx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Wiem, słaby żart smile

Na fejsiku to są tylko zdjęcia, a na zdjęciach to się różnie wychodzi big_smile Ja tam przykładowo rzadko daję swoje zdjęcia.

Oj tylko odrobinę rzadziej ode mnie smile

11,975 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-05-17 14:33:25)

Ja lubię się pobawić na fejsie i utrwalić jakieś miłe chwile, pochwalić się znajomym. Ósmym cudem świata nie jestem, ale nie traktuję Fb jako konkursu piękności. Mam mniej i bardziej udane zdjęcia. Jakiś czas temu dla żartu wrzuciłam fotkę z sanatorium, na której jestem tuż po przebudzeniu, nieuczesana i z każdym włosem w inną stronę.
Uśmiałyśmy się z koleżankami, że takie oto "sekscesy" odchodziły w uzdrowisku.

Natomiast co do upragnionej pracy, mogłabym wykonywać to swoje monotonne zajęcie, ale wiele, bardzo wiele bym dała za elastyczny czas wykonywania obowiązków. Fajnie byłoby też pracować w/z domu i w międzyczasie, stukając w komputer (na czym polega obecne moje zatrudnienie), np gotować obiad, a gdy się gorzej poczuję, zdrzemnąć się ze dwa kwadranse, a robotę nadrobić później, choćby i wieczorem.

11,976 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-17 14:39:34)

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Wiem, słaby żart smile

Oj tylko odrobinę rzadziej ode mnie smile

No u Ciebie na fb jest fotek Twojej osoby  tyle że nie jedna instagwiazda by się zawstydziła

Idę się zaszczepić to znaczy też zaczipować,może zacznę odbierać po szczepionce  jakieś  częstotliwości i falę  a jakie sam jestem ciekaw .

11,977

Człowiek orze, jak może Paslawku
A krawiec kraje, jak mu staje.

11,978

Lucyfer666 napisał/a:

Człowiek orze, jak może Paslawku
A krawiec kraje, jak mu staje.

Ale " na szczęście " masz ...........  i tak zostałeś wykryty przez paslawka smile

siedzę i czekam spora kolejka ,ale szybko idzie.

11,979

Daj znać, czy płatność ręką jest wygodna smile

11,980

płatność ?

11,981

Ja chipować to z pakietem

11,982

Aaaa smile o to chodzi
jak się nastawiłem trochę na ściąganie muzyki z sieci za pomocą czipa w szczepionce prosto do mózgu
myślicie że to możliwe ? smile

11,983

paslawek napisał/a:

Aaaa smile o to chodzi
jak się nastawiłem trochę na ściąganie muzyki z sieci za pomocą czipa w szczepionce prosto do mózgu
myślicie że to możliwe ? smile

Oczywiście. big_smile
Niekoniecznie w tej.

Odpowiednia stymulacja mózgu i można działać

11,984

To chyba za słabo grzebalam w tych Waszych fejsbuczkach, instagramkach, bo słabo z tymi fotkami i mało co widziałam big_smile no wiadomo że zdjecie to nie to samo co na żywo, bo mnóstwo rzeczy dochodzi, jeśli mówimy nawet tylko o fizycznosci, także z mojej strony to był taki żarcik, a opieralam się tylko na tych zdjęciach co tutaj powstawialiscie i tym co o sobie pisaliscie smile  pamiętajcie że Mój to czyta, to co mam pisać tongue

11,985 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-17 18:00:16)

I Ty Miętusię tak się przejmujesz swoim Wilkiem akurat smile nie zwalaj na niego zasłaniając się smile
a z Tobą jest jeszcze gorzej chodzi o wizerunek,fotki itp , bo tylko ledwo pamiętamy Twój stary awatar.
i ślad się urywa smile

11,986

lody miętowe napisał/a:

To chyba za słabo grzebalam w tych Waszych fejsbuczkach, instagramkach, bo słabo z tymi fotkami i mało co widziałam big_smile no wiadomo że zdjecie to nie to samo co na żywo, bo mnóstwo rzeczy dochodzi, jeśli mówimy nawet tylko o fizycznosci, także z mojej strony to był taki żarcik, a opieralam się tylko na tych zdjęciach co tutaj powstawialiscie i tym co o sobie pisaliscie smile  pamiętajcie że Mój to czyta, to co mam pisać tongue

Panie Wilku zapraszam na mojego fejsbuczka. Codzienna dawka depresji, smutku, śmierci i cierpienia.

11,987 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-17 18:32:40)

No to ten Twój fejsbuczek Lucek bardzo zachęcający big_smile Także lepiej niech tam nie zagląda, Wilk potrzebuje w życiu pozytywnych przekazów, lepiej go już bardziej nie dolowac.
Zresztą on to by tylko zaglądał na profile Pań z tego forum, Panowie go w ogóle nie interesują big_smile

Edit: tak w ogóle to co to się porobiło jak mnie nie było że rossanka ma bana tymczasowego?

11,988 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-05-17 18:49:07)

lody miętowe napisał/a:

No to ten Twój fejsbuczek Lucek bardzo zachęcający big_smile Także lepiej niech tam nie zagląda, Wilk potrzebuje w życiu pozytywnych przekazów, lepiej go już bardziej nie dolowac.
Zresztą on to by tylko zaglądał na profile Pań z tego forum, Panowie go w ogóle nie interesują big_smile

Przecież u mnie w albumie też są Panie

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/91437009_1205066983172235_5500377351118127104_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=174925&_nc_ohc=RPzujWw3gAkAX9--ffr&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=dd00306eab243d2f29651c712b7201d7&oe=60C66180

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/75233451_1066011950411073_657828315020656640_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=19026a&_nc_ohc=b4VgSqKoS38AX8jgM9A&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=452399b3440aabe7feb1221377ecc6ab&oe=60C638FF

No i nawet cosplay się znalazł

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.18172-8/12010546_176382136040730_2485369694873499168_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=2c4854&_nc_ohc=z7AgIMW-o4cAX90deE-&tn=JwHwraxV1_vzrqZ9&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=9b41271d3cf0b763eaab75c63c113248&oe=60C756B2

11,989 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-17 18:53:18)

lody miętowe napisał/a:

Edit: tak w ogóle to co to się porobiło jak mnie nie było że rossanka ma bana tymczasowego?

Ja nie ogarniam za co tu ludzie dostają bany. jak sama dostałam bana tymczasowego i zapytałam moderatorki Cyngli za to otrzymałam informację  że na przemyślenie  sobie zachowania  wink

Lucek chyba nigdy nie jezdziles konno skoro uważasz że na oklep i nago byłoby do ogarnięcia  smile

11,990

lody miętowe napisał/a:

Już dawno temu zauważyłem, że rossanka często pisze posty jeden pod drugim. Możliwe więc, że to z tego powodu.

Ja mu się nie dziwię, że zagląda na profile pań big_smile

11,991

Kupiłem młodemu lat 10 nowy rower. Stary był odziedziczony po braci i taki z dziecinnych. Obiecałem rok temu ale czekałem na nowy sezon, aż podrośnie. No to mówię, jedziemy po rower! Eeee, a po co? Nie potrzebuję, nie będę jeździł... Sęk w tym, że miał mi się symbolicznie dorzucić do roweru wink A on ma kasę na ciuchy. Mówię - nie bądź głupi, ciuchy i tak ci matka kupi! Siłą niemalże zaciągnąłem go do samochodu. Pojeździliśmy, wybraliśmy taki już dorosły tyle, że w rozmiarze XS, a nie taki dla dzieci 9-12 lat. Wieczorem wyciągnąłem go na inauguracyjną przejażdżkę. Na drugi dzień znowu, trochę dalej. Młody nagle załapał, że... rower to wolność lol Dziś wracam do domu, a ten akurat wyciąga rower z garażu. Pa tato! Umówiłem się z kolegami i pojechał lol Wrócił po 3 godzinach. Jestem patologicznym rodzicem.

11,992 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-17 19:15:52)

Snake napisał/a:

. Młody nagle załapał, że... rower to wolność lol Dziś wracam do domu, a ten akurat wyciąga rower z garażu. Pa tato! Umówiłem się z kolegami i pojechał lol Wrócił po 3 godzinach. Jestem patologicznym rodzicem.

Właśnie powstał nowy gang rowerowy smile w Twojej okolicy
Nowa Zelandio drżyj

11,993 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-17 19:15:38)

Ja bym chętnie zobaczyła tego miętowego Wilka ale lubię  to forum że względu na anonimowość  więc się nie ujawniam na żadnych fejsbukach itd.:)
Wyobrażam  sobie że jest wysokim szatynem o bladej cerze smile

11,994

Ela210 napisał/a:

Lucek chyba nigdy nie jezdziles konno skoro uważasz że na oklep i nago byłoby do ogarnięcia  smile

Brzmi jak wyzwanie... tongue

11,995

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Na tyle co jeździłam konno nie podjęłabym się  i Tobie nie radzę  tym bardziej że względu na klejnoty koronne  big_smile

11,996

Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Na tyle co jeździłam konno nie podjęłabym się  i Tobie nie radzę  tym bardziej że względu na klejnoty koronne  big_smile

A to dlatego Indianie wyginęli.

11,997

Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jak coś wartości nie ma, to i pozbyć się można wink

11,998 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-17 19:42:43)

Fejsbuczek Lucka jest specyficzny tongue
Dawno nie widziałem tylu fotek, gdzie nie byłoby ani jednego prawdziwego zdjęcia właściciela. Ja tam z fotkami nie szaleję, ale chociaż z jedną warto mieć, gdzie widać facjatę smile

Chociaż może sobie z powrotem takie ustawię:

https://i.postimg.cc/j2FS9vKG/10418313-716375758420388-9145664719691894620-n.jpg
big_smile Wystarczająca anonimowość? tongue

Bany dostaje się chyba niestosowanie się do regulaminu smile Jak chodzi o Ross, to poza pisaniem postów, za często w wielu wątkach pisała o sobie i swoim podejściu.

Co do roweru to też muszę się rozglądnąć za nowym, bo mój dotychczasowy liczy jakieś 2/3 mojego życia smile

11,999 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-17 19:55:09)

big_smile fajna fotka bagiennik, z pomysłem big_smile wystarczajaca, zdecydowanie big_smile

Wilk tu kiedys, dawno, wstawił na troche swoja fotkę i raczej to sie juz nie zdarzy, ceni sobie swoja anonimowośc, fb tez nie ma big_smile szatyn, zagadza sie, blada cera tez sie zgadza, czy wysoki? 178 to chyba sredni wzrost, jasne szaro-niebieskie oczy i ciemna, gesta oprawa oczu i brwi, chłopięcy typ urody, młodo wygląda, ładny uśmiech, taki jak mi sie najbardziej podoba, to chyba tyle. Kiedys Lucek wstawił tutaj swoja fotke w maseczce, z pieskiem jak był u weterynarza (wybacz Lucek ze wspominam) i Wilk wyglada bardzo podobnie, chodzi mi o oczy i krzaczaste ciemne brwi big_smile

12,000 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-17 19:52:13)

Nie jeździli nago. Wątpię  czy koń by poczuł klepniecia nagimi piętami  pewnie polaskotalo by go tylko.
Koń to takie zwierzę  że jak czuję że ma przewagę  to ma Cię  gdzieś. 
Jak pierwszy raz siadlam na konia to od razu wyczuł że śnieżynka i pojechał na spacer mimo moich protestów i czerpania się z nim za uzdę tam gdzie miał ochotę. 
Z trudem go zawrocilam  na wybieg.
A najlepsze że tylko mój zwiał...na dodatek tak szybko że instruktor nawet nie zauważył kiedy.
Tylko się dziwił że wydawało mu się  że ma 6 koni ba wybiegu A tu nagle 5 było. big_smile

EDIT: Serio? A o czyim podejściu trzeba pisać? Cudzym?

12,001

Ela210 napisał/a:

Nie jeździli nago. Wątpię  czy koń by poczuł klepniecia nagimi piętami  pewnie polaskotalo by go tylko.
Koń to takie zwierzę  że jak czuję że ma przewagę  to ma Cię  gdzieś. 
Jak pierwszy raz siadlam na konia to od razu wyczuł że śnieżynka i pojechał na spacer mimo moich protestów i czerpania się z nim za uzdę tam gdzie miał ochotę. 
Z trudem go zawrocilam  na wybieg.
A najlepsze że tylko mój zwiał...na dodatek tak szybko że instruktor nawet nie zauważył kiedy.
Tylko się dziwił że wydawało mu się  że ma 6 koni ba wybiegu A tu nagle 5 było. big_smile

EDIT: Serio? A o czyim podejściu trzeba pisać? Cudzym?

Nago nie, ale na oklep. No i klejnoty też mieli raczej swobodne.

12,002 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-17 20:36:46)

To jest spisek - nie świece w ciemności już po czipowaniu a podobno się świeci.
rano sprawdzę czy mogę płacić tak jak Lucek się pytał smile

12,003

Ela210 napisał/a:

Siodło jako tako przypominające co do zasady działania współczesne zaczęto stosować w IV wieku p.n.e. Strzemiona 8 wieków później więc kawaleria starożytnego Rzymu jak też jej współczesne pomykały bez tego pożytecznego ekwipunku. Choć używali już ostróg. Dopiero wprowadzenie  strzemion, zmiana budowy siodła na bardziej zabudowane uczyniły z konnego królem pól bitewnych na kilkaset lat. Bo dopiero taka technika dosiadania i kierowania koniem dawała człowiekowi na koniu niezbędne oparcie do operowania ciężką bronią energetyczną jak popularna kopia lub włócznia (ale też koncerz) koncentrująca na małym przekroju energię i masę pędzącego konia i jeźdźca lub długi miecz, którym jeździec mógł wziąć duży zamach i z wysokości konia uderzać w dół. Bez oparcia w zabudowanym siodle i strzemionach było to dużo słabsze i groziło spadnięciem wink Natomiast ci co jeździli bez siodła mościli sobie konika kocykami. Niemniej w kawalerii należało dupy mieć z mosiądza wink

12,004

paslawek napisał/a:

Tak to jest, jak się syf dla gojów bierze tongue

12,005 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-17 21:08:19)

Jak mnie  uda bolały i tyłek po tej pierwszej jeżdzie to nie da się opowiedzieć.:)
Jak sobie z tym Panowie radzili początkujący to ciężko mi sobie wyobrazić  nawet. Nie mam też pojęcia jakim cudem sterowały kobietki koniem na tym damskim siodle.. chyba to specjalnie wyrobione konie od źrebaka były.

12,006

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Tak to jest, jak się syf dla gojów bierze tongue

nawet dla szabesgojów smile
nie ma nic innego

12,007

Ela210 napisał/a:

Jak mnie  uda bolały i tyłek po tej pierwszej jeżdzie to nie da się opowiedzieć.:)
Jak sobie z tym Panowie radzili początkujący to ciężko mi sobie wyobrazić  nawet. Nie mam też pojęcia jakim cudem sterowały kobietki koniem na tym damskim siodle.. chyba to specjalnie wyrobione konie od źrebaka były.

Miałem kiedyś bryczesy i te spodnie mają wzmocnioną wszywkę w kroku i na udach. Mogę się wypowiedzieć rowerowo. Do godziny jazdy każde siodełko jest wygodne. Powyżej godziny jazdy zaczyna się żonglowanie tyłkiem żeby choć na chwilę dać mu ulgę wink Od kolegi dowiedziałem się jednak, że są specjalne majtki z wkładkami żelowymi lol Niemniej siodełko rowerowe nawet przy jeździe terenowej nie zagraża męskim klejnotom. Ot czasem zdarzy się, że się źle przycupnie na siodełku i walnie w jajka co nie jest przyjemne wink Przy czym mój typowo relaksacyjny rower ma o niebo wygodniejsze siodełko niż mój rower trekkingowy ale po 2 godzinach i tak tyłek boli.

12,008

lody miętowe napisał/a:

big_smile fajna fotka bagiennik, z pomysłem big_smile wystarczajaca, zdecydowanie big_smile

Wilk tu kiedys, dawno, wstawił na troche swoja fotkę i raczej to sie juz nie zdarzy, ceni sobie swoja anonimowośc, fb tez nie ma big_smile szatyn, zagadza sie, blada cera tez sie zgadza, czy wysoki? 178 to chyba sredni wzrost, jasne szaro-niebieskie oczy i ciemna, gesta oprawa oczu i brwi, chłopięcy typ urody, młodo wygląda, ładny uśmiech, taki jak mi sie najbardziej podoba, to chyba tyle. Kiedys Lucek wstawił tutaj swoja fotke w maseczce, z pieskiem jak był u weterynarza (wybacz Lucek ze wspominam) i Wilk wyglada bardzo podobnie, chodzi mi o oczy i krzaczaste ciemne brwi big_smile

Ale przynajmniej z charakteru nie tak zrypany big_smile

12,009

Indianie nie wyginęli, żyją nadal między innymi w Amazonii. Niesłusznie kojarzy się ich tylko ze Stanami. W Ameryce Południowej nadal są to często dość wyizolowane, pierwotne ludy.

12,010

Syl napisał/a:

Indianie nie wyginęli, żyją nadal między innymi w Amazonii. Niesłusznie kojarzy się ich tylko ze Stanami. W Ameryce Południowej nadal są to często dość wyizolowane, pierwotne ludy.

Słuszny punkt - Pojęcie Indian dotyczy dużo większej ilości grup etnicznych.

12,011 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-17 21:59:05)

Nawet muzycy indie  to Indianie

12,012

A Ty Lucek z charakteru taki zrypany? Kto tak twierdzi? Pewnie sam tak uważasz? Tylko czy to prawda czy po prostu jesteś taki surowy dla siebie samego? smile myślę, na tyle na ile Cię czytam, że z Wilkiem w wielu kwestiach mógłbyś podać sobie rękę tongue ojjj w wielu big_smile

12,013

lody miętowe napisał/a:

A Ty Lucek z charakteru taki zrypany? Kto tak twierdzi? Pewnie sam tak uważasz? Tylko czy to prawda czy po prostu jesteś taki surowy dla siebie samego? smile myślę, na tyle na ile Cię czytam, że z Wilkiem w wielu kwestiach mógłbyś podać sobie rękę tongue ojjj w wielu big_smile

12,014 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-18 08:47:06)

To wszystkie wilki mają gęste brwi ?  Mnie już czasem trudno nad swoimi zapanować big_smile Mogłyby cholery rosnąć krótsze.

Ela210 napisał/a:

Zawsze jak widzę na filmach historycznych kobiety jadące na damskim siodle to jestem w szoku, że one się tak nie bały big_smile Ja mam wrażenie, że wystarczy bardzo niewiele, żeby się przechylić na drugą stronę i skręcić kark. Przy wolnej jeździe to jeszcze ok, ale przy galopie to masakra big_smile

12,015

No przecież musiały się poświęcić  by było przyzwoicie..
A te niewygodne długie suknie gorsety i inne wymysły to co?

12,016

A ja w czwartek żegnam się z moim niesfornym woreczkiem smile Mam nadzieję, że mi pokażą ten kamień co wyhodowałem. Może to perła ? big_smile

12,017

Misinx napisał/a:

Zawsze jak widzę na filmach historycznych kobiety jadące na damskim siodle to jestem w szoku, że one się tak nie bały big_smile Ja mam wrażenie, że wystarczy bardzo niewiele, żeby się przechylić na drugą stronę i skręcić kark. Przy wolnej jeździe to jeszcze ok, ale przy galopie to masakra big_smile

W błąd wprowadza widok kobiety na koniu, a trzeba spojrzeć na siodło. Jeśli widać kobietę jadącą "po damsku" ale nie całkiem bokiem, tylko lekko ukośnie do przodu tzn. że siedzi na siodle, które ma takie dodatkowe wypustki "kule" do przekładania nogi i ich stabilizacji. Stosowane od średniowiecza. Takie siodło umożliwiało kierowanie koniem i bezpieczną jazdę stępa. Współczesne damskie siodła umożliwiają jazdę kłusem i galopem więc już typowo sportową jazdę.

12,018

Snake napisał/a:
Misinx napisał/a:

W błąd wprowadza widok kobiety na koniu, a trzeba spojrzeć na siodło. Jeśli widać kobietę jadącą "po damsku" ale nie całkiem bokiem, tylko lekko ukośnie do przodu tzn. że siedzi na siodle, które ma takie dodatkowe wypustki "kule" do przekładania nogi i ich stabilizacji. Stosowane od średniowiecza. Takie siodło umożliwiało kierowanie koniem i bezpieczną jazdę stępa. Współczesne damskie siodła umożliwiają jazdę kłusem i galopem więc już typowo sportową jazdę.

Ja wiem, że to są specjalne siodła, ale mimo wszystko taka jazda wydaje mi się mniej bezpieczna. Ale ja nigdy nie jeździłem na koniu, więc jest to wrażenie laika.

12,019

Dzisiaj miał miejsce historyczny moment - spałem dłużęj niż 7 godzin, tongue właściwie prawie 9 smile Po 21 poczułem się jakby mi ktoś podał narkozę i spałem twardo do 6 rano smile

Jazdy konnej nie próbowałem, ale w sumie mogę żałować, że nie urodziłem się te 100 lat wcześniej. Wolę zapach końskiego nawozu od smrodu tego syfu, który się wydobywa ze stalowych maszyn smile

Misinx, może uda Ci się wybłagać, żebyś ten kamyczek zatrzymał: np oprawił w ramkę i powiesił na ścianie? smile

12,020

bagienni_k napisał/a:

Dzisiaj miał miejsce historyczny moment - spałem dłużęj niż 7 godzin, tongue właściwie prawie 9 smile Po 21 poczułem się jakby mi ktoś podał narkozę i spałem twardo do 6 rano smile

Jazdy konnej nie próbowałem, ale w sumie mogę żałować, że nie urodziłem się te 100 lat wcześniej. Wolę zapach końskiego nawozu od smrodu tego syfu, który się wydobywa ze stalowych maszyn smile

Misinx, może uda Ci się wybłagać, żebyś ten kamyczek zatrzymał: np oprawił w ramkę i powiesił na ścianie? smile

No mam zamiar poprosić, żeby mi go dali big_smile No bo jaki będę miał dowód na to, że w ogóle mi coś wyjęli ? Może mnie tak zbajerowali, żeby sobie pogrzebać w środku wink

12,021

Misinx napisał/a:

Ja wiem, że to są specjalne siodła, ale mimo wszystko taka jazda wydaje mi się mniej bezpieczna. Ale ja nigdy nie jeździłem na koniu, więc jest to wrażenie laika.

Moja żona za nastolatki jeździła na babcinym koniu na oklep lol
Nawet furmanką powoziła, a to był (bo jeszcze zdążyłem go poznać) czart nie ogier. Kary, silny, wiejski ogier w dodatku już trochę zdziczały, bo za rzadko go zaprzęgano. Na co dzień wiódł sobie wesołe życie ogiera rozpłodowego i poza tymi chwilami przyjemności nie miał za wiele obowiązków wink

12,022 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-18 10:57:57)

Chirurdzy grzebać lubią, także kto wie? smile A tak przynajmniej będzie jakaś pamiątka smile

12,023 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-05-18 11:03:01)

Misinx, rozbrajasz mnie tym swoim poczuciem humoru big_smile
Snake, uśmialam się z ogiera. No, tylko skubanemu pozazdrościć radosnej egzystencji smile

Ja, choć ze wsi, boję się dużych zwierząt, ale za to jazda konna jest wielką pasją mojej siostry. Trochę dzięki niej poznałam ciekawostek o koniach i jeździe.
Damskie siodło w stylu epok minionych widziałam kiedyś w telewizji.

12,024

Na gniadym i kasztance to też za dzieciństwa na oklep jeździłam. smile
Ale to było z prędkością  pieszego.

Bagiennik 100 lat temu to było po 1 wojnie a przed drugą  i epidemia hiszpanki.. też mi fajne czasy..:)
I były już automobile.

12,025

Ela210 napisał/a:

Bagiennik 100 lat temu to było po 1 wojnie a przed drugą  i epidemia hiszpanki.. też mi fajne czasy..:)
I były już automobile.

Elu, Elu

Kresy wtedy trwały najlepsze w XIX wieku wink

Z resztą w dzisiejszej Rosji do dzisiaj są wsie na takim poziomie rozwoju.

Niemniej Koronka to igraszka przy Hiszpance.

Posty [ 11,961 do 12,025 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 183 184 185 186 187 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024