30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 9 10 11 12 13 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 651 do 715 z 12,682 ]

651

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

U mnie się dziś pojawił symbol, że trzeba sobie pewną animację przypomnieć

Zobacz podobne tematy :

652 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-09-25 18:48:58)

lody miętowe napisał/a:

Mnie się bardzo podoba jak gra Mariusz Goli, zna ktoś? Dopiero niedawno i przypadkowo go odkryłam i mogę słuchać i słuchać big_smile
Jeszcze B.May, też bardzo lubię, ale to chyba juz wynika z miłości to zespołu, mojego ukochanego big_smile

No B.May ma też tak specyficzny styl gry, że zawsze by go rozpoznał. Też bardzo lubię Queen. Od bardzo dawna smile

m4jkel napisał/a:

Do Łodzi mnie nikt nie przekona. Kropka. smile

Mnie cieszy pisanie. Traktuję jako hobby z zamiarem przekucia w sukces. Wróciłem do tego, gdy poluzowały się obowiązki związane z dziećmi. Ładnych parę lat minęło. Na forum robię od groma błędów stylistycznych i interpunkcyjnych, ze zwykłego zmęczenia i póki co, podobnie mam z pisaniem. Ładuję baterie. Wena jest, pomysły są, tylko mieć czas i komfort na przelanie myśli na papier.

Piszesz swoje powieści ? Jaki gatunek ?

653

Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Mnie się bardzo podoba jak gra Mariusz Goli, zna ktoś? Dopiero niedawno i przypadkowo go odkryłam i mogę słuchać i słuchać big_smile
Jeszcze B.May, też bardzo lubię, ale to chyba juz wynika z miłości to zespołu, mojego ukochanego big_smile

No B.May ma też tak specyficzny styl gry, że zawsze by go rozpoznał. Też bardzo lubię Queen. Od bardzo dawna smile

m4jkel napisał/a:

Do Łodzi mnie nikt nie przekona. Kropka. smile

Mnie cieszy pisanie. Traktuję jako hobby z zamiarem przekucia w sukces. Wróciłem do tego, gdy poluzowały się obowiązki związane z dziećmi. Ładnych parę lat minęło. Na forum robię od groma błędów stylistycznych i interpunkcyjnych, ze zwykłego zmęczenia i póki co, podobnie mam z pisaniem. Ładuję baterie. Wena jest, pomysły są, tylko mieć czas i komfort na przelanie myśli na papier.

Piszesz swoje powieści ? Jaki gatunek ?

Obyczaj, komedio-dramat, mam w głowie fantastykę, alternatywy w stylu Huxley'a czy Orwella.

654 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-26 12:17:47)

Pochwal się lepiej tutaj i daj przedsmak big_smile
Jest duża szansa, że nasze pieniążki do Ciebie polecą.

Zwłaszcza alternatywy.

655 Ostatnio edytowany przez Lovelynn (2020-09-26 12:31:51)

Miło przeczytać, że rozwijacie swój potencjał artystyczny.
Fajnie też było zobaczyć tu próbkę twórczości - @Lucyfer, bardzo podoba mi się Twoja praca, nie tylko pod względem estetycznych upodobań, ale również pod kątem fachowości wykonania.

Co do mnie, to wracam ostatnio do gimnastyki prawej półkuli mózgowej, którą przez wiele lat dość poważnie zaniedbałam. Wkręciłam się kiedyś w nurt utylitaryzmu, bo zaczęło mi się wydawać, że racjonalizm jest ważniejszy od kreatywności, że kreatywność jest fajna, ale szkoda na nią czasu, jeśli nie przejawia się ona w konkretnym i znaczącym talencie.

Tymczasem obacnie staram się ten brak równoważyć, bo po czasie odczuwam to faktycznie jako brak i że czegoś ważnego się pozbawiłam. Nie dążę do poziomu eksperckiego, ani nawet "przyzwoitego" w jakiejś dziedzinie artystycznej. Bardziej chodzi mi o wyrażenie i uchwycenie pewnych stanów emocjonalnych, duchowych. Może to być nawet tylko zapisywanie snów, fantazji, marzeń, przemyśleń, wrażeń, może to być zwykły pamiętnik. Od czasu do czasu tworzę jakieś kreacje plastyczne: kolaże, vision boards, jakieś (nieporadne) szkice. Lubię analizować dzieła o zawiłej symbolice, na przykład autorstwa Hieronymusa Boscha (naprawdę odjechane obrazy, jak na tamten czas!). Szukam wentyla dla wyażenia tej przykurzonej, nieokiełznanej części mnie.

656

Lucyfer666 napisał/a:

Zwłaszcza alternatywy.

Nu, nu. Nie lubię dzielić się moimi wypocinami, gdy nie są dopracowane. Pisarz jest wiecznie niezadowolony smile Alternatywa jest w głowie. Po prostu zastanawiam się nad koncepcją, którą nazywam netokracją i byłem święcie przekonany, że sam wymyśliłem tę nazwę. Potem okazało się, że było to już przedmiotem badań bodajże dwóch Niemców. Generalnie opiera się na pomyślę, że władza nad społeczeństwem opiera się na kontroli informacji, które docierają do ludzi i w ten sposób sterowanie poszczególnymi jednostkami. W dobie powszechnej informatyzacji, internetu, mediów społecznościowych i smartfonów nie trudno jest o taką alternatywę. Nowy Orwell: ten, kto kontroluje informację, ten kontroluje przyszłość.

657 Ostatnio edytowany przez Lovelynn (2020-09-26 20:37:15)

m4jkel napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Zwłaszcza alternatywy.

Nu, nu. Nie lubię dzielić się moimi wypocinami, gdy nie są dopracowane. Pisarz jest wiecznie niezadowolony smile Alternatywa jest w głowie. Po prostu zastanawiam się nad koncepcją, którą nazywam netokracją i byłem święcie przekonany, że sam wymyśliłem tę nazwę. Potem okazało się, że było to już przedmiotem badań bodajże dwóch Niemców. Generalnie opiera się na pomyślę, że władza nad społeczeństwem opiera się na kontroli informacji, które docierają do ludzi i w ten sposób sterowanie poszczególnymi jednostkami. W dobie powszechnej informatyzacji, internetu, mediów społecznościowych i smartfonów nie trudno jest o taką alternatywę. Nowy Orwell: ten, kto kontroluje informację, ten kontroluje przyszłość.

Tak, rzeczywiście istnieje dobra książka na temat netokratów, ale Szwedzi są autorami: Bard i Söderqvist.
Netokrata to innowator, który używa nowych mediów do rozpoznawania i i kreowania trendów - czym kontroluje potrzeby konsumentów.
Temat ma duży potencjał, jak go umiejętnie ograć.

658

Dokładnie Ci goście. U mnie wyszło to po rozmowie ze znajomymi na tematy geopolityczne i społeczne, a w szczególności ustrojów. Netokrację nazwałem z połączenia słów "net" i "demokracja", czyli demokracja, w której społeczeństwo dokonuje wyborów każdego dnia poprzez  sieć. Koncepcja, w której pojawia się jakiś trend, temat, opinia, nad którą członkowie danej społeczności np. miasta decydują poprzez głosowanie przez net. Zacząłem się zastanawiać jakie niosło by to zagrożenia dla społeczeństwa, do jakich patologi by dochodziło. Wszak żaden ustrój nie jest doskonały.
Lubię pisać dla siebie i nawet jeśli nie znajdę wydawcy, to i tak złożę zamówienie na wydruk kilku egzemplarzy dla siebie i znajomych. Okładka, tytuł, autor i na półkę.

659

m4jkel napisał/a:

Dokładnie Ci goście. U mnie wyszło to po rozmowie ze znajomymi na tematy geopolityczne i społeczne, a w szczególności ustrojów. Netokrację nazwałem z połączenia słów "net" i "demokracja", czyli demokracja, w której społeczeństwo dokonuje wyborów każdego dnia poprzez  sieć. Koncepcja, w której pojawia się jakiś trend, temat, opinia, nad którą członkowie danej społeczności np. miasta decydują poprzez głosowanie przez net. Zacząłem się zastanawiać jakie niosło by to zagrożenia dla społeczeństwa, do jakich patologi by dochodziło. Wszak żaden ustrój nie jest doskonały.
Lubię pisać dla siebie i nawet jeśli nie znajdę wydawcy, to i tak złożę zamówienie na wydruk kilku egzemplarzy dla siebie i znajomych. Okładka, tytuł, autor i na półkę.

Dobrze jest mieć tak precyzyjnie sformułowany cel - całkowicie popieram. Prawdę mówiąc mam podobny na mojej Liście 100 (czyli liście stu rzeczy, które chciałabym osiągnąć w życiu i którą aktualizuję co jakiś czas), ale nie będzie to cel, który chciałabym realizować w ciągu najbliższych 3 lat. Teraz akurat co innego jest na tapecie. W przeciwieństwie do Ciebie nie mam niestety żadnego precyzyjnego pomysłu na tematykę, ale myślę, że niech sobie ten plan leży... Może kiedyś wykiełkuje, jak przyjdzie na niego czas.
Trzymam kciuki za Twój pomysł!

660

Na małą skalę to się nie opłaca drukować chytrusie smile
Poczytaj o szwajcarskiej demokracji bezpośredniej, może tam coś znajdziesz dla siebie - jakieś inspiracje.
Z kreowaniem potrzeb konsumentów to sztandarowy przykład mnie się kojarzy - nordic walking, wszystko od początku do końca znakomicie precyzyjnie zaplanowane i zrealizowane ,akurat kijki do chodzenia to pikuś ,ale można wpływać w znacznie mocniejszy sposób na ludzi .
Lovelynn H.Bosch był geniuszem też go uwielbiam smile

661

pasławek, wiadomo. Jakbym skończył w skali Mroza, który za chwilę wydaje książkę nawet w Japonii, to byłbym wprost wniebowzięty. Szkopuł w tym, że jak chcesz pisać dla pieniędzy, to nie warto pisać.

662

m4jkel napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Zwłaszcza alternatywy.

Informacja zawsze była cenna. Teraz wojna informacyjna jest dużo łatwiejsza z racji masowości informacji. Dlatego jej wartość jest bardzo mieszana, ale jak widzimy sporo osób prywatnie różnie do niej podchodzi smile

https://images.tinypic.pl/i/01014/zl17902jkkyx.png

Łap big_smile

Lovelynn Dziękuję i polecam się każdemu spróbować samemu podziałać

663

Lucyfer666 napisał/a:
m4jkel napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Zwłaszcza alternatywy.

Informacja zawsze była cenna. Teraz wojna informacyjna jest dużo łatwiejsza z racji masowości informacji. Dlatego jej wartość jest bardzo mieszana, ale jak widzimy sporo osób prywatnie różnie do niej podchodzi smile

https://images.tinypic.pl/i/01014/zl17902jkkyx.png

Łap big_smile

Lovelynn Dziękuję i polecam się każdemu spróbować samemu podziałać

Wspaniala okladka!
Wspaniale poczucie humoru.

664

O jestem na okładce !!!! To oznacza, że będę sławny !! Będą wywiady, kontrakty reklamowe !! Będę chodził na "ścianki". Będę miał fanki !! big_smile big_smile

665 Ostatnio edytowany przez Lovelynn (2020-09-27 12:01:26)

Nie należy oceniać książki po okładce, ale kto powiedział, że od okładki nie można książki rozpocząć?

W kwestich organizacyjnych nalażałoby też ustalić, czy nam się teraz należą tantiemy za użyczenie wizerunku na obwolucie.

W ramach uprzejmości mogę coś dorzucić i pomóc rozpisać swoją postać, tylko chciałabym w powieści z czegoś strzelać i najlepiej nosić takie ciuchy (choć nie mam pojęcia, jak one mają pasować do fabuły):
PunBB bbcode test

Jak widać wymagania mam skromne.
A co do gaży m4jkel, to się jeszcze dogadamy.

666

Lovelynn napisał/a:

Nie należy oceniać książki po okładce, ale kto powiedział, że od okładki nie można książki rozpocząć?

W kwestich organizacyjnych nalażałoby też ustalić, czy nam się teraz należą tantiemy za użyczenie wizerunku na obwolucie.

W ramach uprzejmości mogę coś dorzucić i pomóc rozpisać swoją postać, tylko chciałabym chciałabym w powieści z czegoś strzelać i najlepiej nosić takie ciuchy (choć nie mam pojęcia, jak one mają pasować do fabuły):

Jak widać wymagania mam skromne.
A co do gaży m4jkel, to się jeszcze dogadamy.

W życiu "okładki" są bardzo ważne smile Choć może nam się to nie podobać, ale niestety tak to działa. Wiele rzeczy nas przyciąga po "okładce".

667 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-27 12:03:03)

Lovelynn gra w LoLa wink

A co do okładek - w sprzedaży komunikacja wizualna to jeden z najważniejszych punktów big_smile
Mówiać brzydko - nieraz sprzedaje się solidna kupa, za to ładnie zapakowana.
Za to małą zabawę miałem i mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem wink

668

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/120351661_1302337800107000_6129470522087600748_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yBc36mT4n2QAX-EujLG&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=6db099cbbae483ce72ddc7224e2ed514&oe=5F94A4F6

Lucek rządzisz dzisiaj smile
Okładka fajna podoba mi się '

669

paslawek napisał/a:

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/120351661_1302337800107000_6129470522087600748_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yBc36mT4n2QAX-EujLG&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=6db099cbbae483ce72ddc7224e2ed514&oe=5F94A4F6

Ale wydało się, to Misinx jest Antychrystem, bo do niego należy 666. komentarz!

670 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-09-27 13:49:36)

Tu chodzi o 666 nie ważne kto smile
Jaka dokładna smile  tongue

671

Lovelynn napisał/a:
paslawek napisał/a:

Ale wydało się, to Misinx jest Antychrystem, bo do niego należy 666. komentarz!

O shit !! big_smile

672

paslawek napisał/a:

673 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-09-27 14:43:56)

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:

(What's it like to be a heretic?)

Jak się jest nim od dziecka idzie przywyknąć smile

przez co dochodzimy do

https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/sh0.08/e35/s640x640/74436539_159718881799792_3271213603628383819_n.jpg?_nc_ht=scontent-waw1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=104&_nc_ohc=8fpSgKDIY10AX95pHCA&oh=c1b5f1d3e8c46845ad9fabba6b81a138&oe=5F9B67E5

albo

co kto lubi smile
aż się zmęczyłem pora coś wrzucić na ruszt

674

Fajnie, że mój projekt rozbudza Wasza wyobraźnię i pomagacie w tworzeniu, ale daleka droga do jego realizacji.

675 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-27 18:45:54)

paslawek napisał/a:

(What's it like to be a heretic?)

https://media.giphy.com/media/lReAeVZ3V4hRm/giphy.gif

m4jkel napisał/a:

Fajnie, że mój projekt rozbudza Wasza wyobraźnię i pomagacie w tworzeniu, ale daleka droga do jego realizacji.

Ja bardzo lubię historię alternatywną wink
To iście często dziecięca zabawa "Co by było gdyby" wink
Ech, gdyby historia była taka prosta, żeby zmiany móc wprowadzić wiarygodnie.

Za to uniwersum Kaiserreich bardzo lubię.

676

Ja tez chce byc w ksiazce, ale zeby moja postac byla jak u mojego ulubionego artysty:
https://pbs.twimg.com/media/EXQwbZnU4AENL75.jpg

677

Lucek, pajęczyna świetna!

678

Zapadła krępująca cisza smile

679 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-30 13:10:25)

Nowa się się tworzy smile

Piegowata'76 napisał/a:

Lucek, pajęczyna świetna!

Dziękuję smile

680

Lucyfer666 napisał/a:

Nowa się się tworzy smile

???
To znaczy że coś p******e znaczy wybuchnie ?
Nowa czy supernowa.

681

Wojny światowej nie planuję smile

Obecnie osobiste rzeczy muszę uporządkować, bo coś, coś się zepsuło.

682

Lucyfer666 napisał/a:

W dzisiejszych czasach to się nie naprawia, tylko wymienia wink

683 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-09-30 13:47:07)

Lucyfer666 napisał/a:

Jak zapytałem się kiedyś swojej drogiej babci o to: czy z kłopotami w życiu to tak zawsze?
Odpowiedziała mi że w zasadzie to od urodzenia do us****ej śmierci i dodała  też że nie ma się czym przejmować smile
Lucek na pociesznie - moim ulubionym filmem się z Tobą podzielę uważam ten film za arcydzieło możliwe że go znasz a ja już chyba gdzieś go umieściłem na forum ale to nieistotne

684 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-09-30 13:56:32)

paslawek napisał/a:

Jak zapytałem się kiedyś swojej drogiej babci o to: czy z kłopotami w życiu to tak zawsze?
Odpowiedziała mi że w zasadzie to od urodzenia do us****ej śmierci i dodała  też że nie ma się czym przejmować smile

I to naprawdę jest mądre stwierdzenie. Bardzo!

685

Wszystkiego najlepszego Panowie w dniu Waszego święta smile niech Wam się wiedzie jak najlepiej, we wszystkim smile

686

Misinx napisał/a:

między ciszą a ciszą
sprawy się kołyszą
i idą
i płyną
póki nie przeminą

(Kto zgadł bez googlowania, czyje?)

Cisza bywa konieczna i mnie tam ona nie krępuje wink.

Jutro sądny dzień, zaczynam nową pracę. Trzymać kciuki, własne czy cudze... mnie tam obojętne. Liczy się efekt big_smile

687

G.Turnau ?

688

Lovelynn napisał/a:

Ja nie ;p

Nowa praca, mówisz? smile Czyli nowy etap w życiu... smile Ciekawe, co fajnego się wydarzy, jakie osoby poznasz, czego nowego się nauczysz wink Czuję ekscytację big_smile No to powodzenia! smile

689

paslawek napisał/a:

G.Turnau ?

Tak smile
Obstawiałam, że będziesz znał Ty i ewentualnie Piegowata - chyba mi najbardziej pasujecie na znawców piosenek poetyckich wink.

690

umajona napisał/a:
Lovelynn napisał/a:

Ja nie ;p

Nowa praca, mówisz? smile Czyli nowy etap w życiu... smile Ciekawe, co fajnego się wydarzy, jakie osoby poznasz, czego nowego się nauczysz wink Czuję ekscytację big_smile No to powodzenia! smile

Tak, nowy początek, czysta karta.
Podekscytowanie jest, natury pozytywnej jak i negatywnej. Staram się, żeby więcej było tego pierwszego, ale wiadomo, jakie numery potrafi robić strach. Ale daję rady wink

691

To uboczny skutek znajomości z moją żoną,ale nie tylko ,
w młodości przygrywałem różnym młodym zbuntowanym poetom.

Powodzenia Lovelynn w dniu jutrzejszym,nie sądny dzień tylko nowa przygoda Ciebie czeka.
A teraz Enjoy the silence
Trzymaj się .

692

lody miętowe napisał/a:

Wszystkiego najlepszego Panowie w dniu Waszego święta smile niech Wam się wiedzie jak najlepiej, we wszystkim smile

Dziękujęmy smile No nawet nie ma się do kogo przytulić w taki dzień.

Lovelynn napisał/a:
Misinx napisał/a:

między ciszą a ciszą
sprawy się kołyszą
i idą
i płyną
póki nie przeminą

Cisza bywa konieczna i mnie tam ona nie krępuje wink.

Mnie też cisza nie krępuje, ale na forum się słabo sprzedaje big_smile

A fragment, choć jestem analfabetą w poezji (śpiewanej i nieśpiewanej) to też stawiałem na Turnaua.

693 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-30 21:41:34)

Transhumanizm jeszcze problemów męskości nie rozwiązał, więc wymiana odpada tongue

Paslawku - za moich czasów takie materiały się na płytach trzymało i między znajomymi one latały wink
Internet dopiero stawał się narzędziem powszechnym w regionie.

Natomiast życia nie dostrzegam jako ciągów problemów, bowiem problem zwykle leży w człowieku, bądź w jego naturze wink
a na ciszę

694

Lucyfer666 napisał/a:

Transhumanizm jeszcze problemów męskości nie rozwiązał, więc wymiana odpada tongue

Paslawku - za moich czasów takie materiały się na płytach trzymało i między znajomymi one latały wink

Natomiast życia nie dostrzegam jako ciągów problemów, bowiem problem zwykle leży w człowieku, bądź w jego naturze wink
a na ciszę

Ja Muchę też dostałem od kumpla na cedeerze w formacie avi smile
Zgadzam się z tym ,ale to jakby jedna strona życia.

695 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-30 21:52:56)

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

a na ciszę

Ja Muchę też dostałem od kumpla na cedeerze w formacie avi smile
Zgadzam się z tym ,ale to jakby jedna strona życia.

Stare czasy. Za szybko poszliśmy z technologią. Niby mamy dostęp do rzeszy ludzi, ale ostatecznie jesteśmy samotni.

Dlatego dwa zjawiska mnie fascynują i je badam i będę badał, choćbym miał rzucić wszystko i stać się nicością wink
Filozofia oraz władza.

696

Tekst z końcówki filmu" Forest Gump" zakładam że pamiętasz,bo chyba sam go czasem cytujesz , a ten tekst jest mądry .

697

Forrest miał sporo dobrych cytatów smile

698 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-09-30 22:11:10)

Lucyfer666 napisał/a:

Tak i moim zdaniem film jest znacznie lepszy od książki .

699

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Nie czytałem wink
Nie mój typ literatury.

Ja to z natury jestem typem filozofa. Choć od formy pisaną wolę słowną, najlepiej w cztery oczy, bądź nawet cyfrową, ale przez kamerkę, gdzie można widzieć mowę ciała, gestykulację, poznać ton głosu.
Na weselu przyjaciela ostatnio to najlepiej się czułem, kiedy paru znajomym mocno alkohol wszedł i mieli fazę na rozmowę o wszystkim, a nie tańce.
No i bycie tym symbolicznym nieparzystym gościem.

700

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Nie czytałem wink
Nie mój typ literatury.

Ja to z natury jestem typem filozofa. Choć od formy pisaną wolę słowną, najlepiej w cztery oczy, bądź nawet cyfrową, ale przez kamerkę, gdzie można widzieć mowę ciała, gestykulację, poznać ton głosu.
Na weselu przyjaciela ostatnio to najlepiej się czułem, kiedy paru znajomym mocno alkohol wszedł i mieli fazę na rozmowę o wszystkim, a nie tańce.
No i bycie tym symbolicznym nieparzystym gościem.

Tak znam to wiem "alpagi łyk i dyskusje po świt " smile

701

Dokładnie.
Choć ja znowu mam zmianę mentalności na zimę. Znowu bestia się budzi.

702

Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie.

Czyli niedźwiedź polarny big_smile ?

703 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-01 09:32:23)

Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie.

Raczej w grudniu zaczyna trafiać mnie postal smile

704

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie.

Raczej w grudnie zaczyna trafiać mnie postal smile

Co to jest postal ?

705 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-01 09:48:12)

Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Co to jest postal ?

Nadmiar stresu, obciążeń sprawia, że czasami wpadasz w szał.

Same słowo wywodzi się z efektu przepracowanych pracowników poczty w latach 80, którzy byli skłonni do... morderczych wybuchów smile
Dla mnie jesień to ogólnie w głowie dziwny okres. Jakby dwadzieścia różnych postaci się żarło ze sobą.
Nie jest dobry stan, kiedy zazdrości się umierającej osobie.

706

Lucyfer666 napisał/a:
Misinx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Co to jest postal ?

Nadmiar stresu, obciążeń sprawia, że czasami wpadasz w szał.

Same słowo wywodzi się z efektu przepracowanych pracowników poczty w latach 80, którzy byli skłonni do... morderczych wybuchów smile
Dla mnie jesień to ogólnie w głowie dziwny okres. Jakby dwadzieścia różnych postaci się żarło ze sobą.
Nie jest dobry stan, kiedy zazdrości się umierającej osobie.

Ty chyba bierzesz na siebie dużo obciążeń, żeby nie myśleć o innych trudnych sprawach ? Ale w rezultacie też się "przegrzewasz" i potem ten nadmiar energii nie ma ujścia, wracasz do punktu wyjścia, bo masz problem z niektórymi "sposobami upustu energii" ?

Ja tam w sumie umierania nikomu nie zazdroszczę, no chyba, że umiera się we śnie smile Ale samej śmierci zazdrościłem i zazdroszczę wiele razy.

707 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-01 10:34:38)

Owszem biorę, bo dla mnie to pewna forma ucieczki od pędzących chaotycznych myśli.
Powoli męczy mnie ta gra. Wyprany się już czuję. Parę lat temu inaczej było. Więcej energii, więcej nadziei.
Po prostu dorosłem.

708

Lucyfer666 napisał/a:

Owszem biorę, bo dla mnie to pewna forma ucieczki od pędzących chaotycznych myśli.
Powoli męczy mnie ta gra. Wyprany się już czuję. Parę lat temu inaczej było. Więcej energii, więcej nadziei.
Po prostu dorosłem.

Czego zazwyczaj dotyczą twoje chaotyczne myśli, pytam o te które cię wykańczają?

709

Własnego życia, tego co mnie otacza, tego dokąd to wszystko zmierza.
Jak w swoich wątkach napisałem bardziej mam podejście do wyłączania pewnych rzeczy, kiedy próby przepracowania się nie udały/nie widzę w nich sensu.

710

Lucyfer666 napisał/a:

Własnego życia, tego co mnie otacza, tego dokąd to wszystko zmierza.
Jak w swoich wątkach napisałem bardziej mam podejście do wyłączania pewnych rzeczy, kiedy próby przepracowania się nie udały/nie widzę w nich sensu.

A dokąd to wszystko zmierza w twoich myślach?

711

Chaosu. Przyszłość nie będzie pozytywna.

712

Jaka przyszłość wydaje się  pozytywna?

713 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-01 11:37:08)

Uporządkowana, spokojna, bezpieczna.
Ta dekada będzie pełna wstrząsów.

Jak to gdzieś napisałem. Ja to się nadaje na obserwatora. Wyłącz wszystko, tylko pozwolić obserwować smile

714

Jakich wstrząsów się spodziewasz?

715 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-01 11:49:24)

Zacznie się od wstrząsów politycznych, które są owocem zachodzących procesów przebiegunowania świata, a które kryzys COVID-19 przyspieszył, co będzie skutkowało wstrząsami gospodarczymi, a wraz z nimi społecznymi. Rosnące tendencje totalizmu i stałego odbierania wolności.

Przy okazji obecna kondycja naszych społeczeństw mnie dobija. Idiokracja i plaga kretynizmu. Żyjemy w domach pełnych szczurów, a terraryzatora nie widać.

Nie mam motywacji, żeby pracować nad sobą, czy realizować, jak to napisałem w innym wątku, wizji "3 dzieci". Rynek matrymonialny i jego ewolucja (wręcz rewolucja, patrząc na błyskawiczne przemiany) to po prostu ponury żart. Stare koncepcje prowadzenia życia stale wracają.

Jak coś to naprawdę gdzieś wypierdzielę w gęstwiny Nowej Zelandii i tyle mnie będzie smile

Posty [ 651 do 715 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 9 10 11 12 13 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024