Czy jest sens żenić się z kobietą, która ma bujną przeszłość seksualną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest sens żenić się z kobietą, która ma bujną przeszłość seksualną

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 438 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-27 14:30:36)

Temat: Czy jest sens żenić się z kobietą, która ma bujną przeszłość seksualną

Cześć! Ostry tytuł, ale oddaje to co czuję.

Jestem od 4 lat z kobietą, od której się uzależniłem i wiem, że bez niej się posypię (taki już typ). Mamy też slicznego, półrocznego bobasa, który jest całym moim życiem. Ona długo starała się o unieważnienie byłego małżeństwa, aż w końcu się udało. Teraz po 4 latach bycia razem snuje już plany naszego ślubu.
No i tu zaczyna się problem - przeczytałem jakiś czas temu jej dłuuugą rozmowę z przyjaciółką na fb (rozmowa sprzed 5 lat !), w której wprost przyznaje, że lubi się czasem puszczać. Później można poczytać historię niczym z powiesci erotycznej o tym, który kolega i kiedy ją rżnął. Opis jak X dymał ją po wspólnym wypadzie do kina przez całą noc, innym razem Y brał ją w szpitalnej toalecie i wiele więcej. Trochę ich było.

Kocham ją i wiem, że to stare dzieje, ale trapi mnie, czy będę mógł spojrzeć jeszcze na nią bez pogardy w myślach? Jak spojrzeć w lustro bez pogardy dla samego siebie?

Mam ochotę wykrzyczeć mojej narzeczonej prosto w twarz, że jest zwykłą k...ą, ale czy to da coś prócz chwilowej ulgi?

Tytuł postu edytowałam - wulgarny i nie na miejscu. Zapoznaj się z Regulaminem Forum.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest sens żenić się z kobietą, która ma bujną przeszłość seksualną

A w ogóle rozmawiałeś z nia na ten temat?
Skąd masz pewność , że ono to wszystko robiła?

3

kamilos84 napisał/a:

Jestem od 4 lat z kobietą, od której się uzależniłem i wiem, że bez niej się posypię (taki już typ). Mamy też slicznego, półrocznego bobasa, który jest całym moim życiem. Ona długo starała się o unieważnienie byłego małżeństwa, aż w końcu się udało. Teraz po 4 latach bycia razem snuje już plany naszego ślubu.
No i tu zaczyna się problem - przeczytałem jakiś czas temu jej dłuuugą rozmowę z przyjaciółką na fb (rozmowa sprzed 5 lat !), w której wprost przyznaje, że lubi się czasem puszczać. Później można poczytać historię niczym z powiesci erotycznej o tym, który kolega i kiedy ją rżnął. Opis jak X dymał ją po wspólnym wypadzie do kina przez całą noc, innym razem Y brał ją w szpitalnej toalecie i wiele więcej. Trochę ich było.
Kocham ją i wiem, że to stare dzieje, ale trapi mnie, czy będę mógł spojrzeć jeszcze na nią bez pogardy w myślach? Jak spojrzeć w lustro bez pogardy dla samego siebie?
Mam ochotę wykrzyczeć mojej narzeczonej prosto w twarz, że jest zwykłą k...ą, ale czy to da coś prócz chwilowej ulgi?

A Ty nie miałeś wcześniej żadnych doświadczeń seksualnych?
Jakim prawem czytasz jej rozmowy?
I na koniec - skąd pewność, że to fakty, a nie jej wybujała wyobraźnia?

4 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 14:39:26)

Wspominała czasem o swoich przygodach, ale nigdy nie dociekałem szczegółów, uznajac że to nie moja sprawa. Teraz gdy te szczegóły już znam, to wszystko jest spójne i stąd moja pewność.

Owszem, miewałem sexy za małolata, ale co miesiąc ssać inną fajkę to jednak nie ten kaliber...

5

A kiedy się o tych ekscesach dowiedziałeś i w jaki sposób- przegladałeś jej fb?

6

Wspomniała, że miała innych partnerów, ale wg mnie nie możesz mieć pewności co robiła w przeszłości dopóki jej nie powiesz wprost że czytaleś te jej opisy. Jak ci powie, że taka była to ok.
I czemu to ci aż tak przeszkadza? Wspomniałeś że to było 5 lat temu, ty z nią jesteś od 4. Może to robiła jak była singielką nie krzywdząc swojego partnera.
A ty wprost nazywasz ją dz.... i k.... .
Fajny facet z ciebie, nie ma co

7

Wszystko zależy czy Ty potrafisz z taką osobą być, wiadome każdy ma inne preferencje, jeden to zaakceptuje, a inny kopnie w tyłek.Dla mnie to słaby materiał i przeszłość jest dla mnie znacząca, nie chciałbym być z osobą która seks traktowała jak rozrywkę, sport. Mogę Ci polecić jedynie badania czy przypadkiem jakimś syfem Cię Twoja wybranka nie zaraziła.

8

Są razem 4 lata i mają półroczne dziecko...
Jakie badania na choroby weneryczne...?
————
Moim zdaniem brzydko z Twojej strony. Nie zdradziła Cię, ani nie okłamała. Macie dziecko. Zastanów się, czy chcesz to zniszczyć.

9

Dz...ą jej nie nazywam, bo ta robi to za kase, a ją brał niemal każdy nowy kolega i to za darmo. Jest to więc k...a.

Wiem, że nazywam ją obraźliwie, ale skoro sama pisała, że lubi się puszczać, to chyba trochę mnie usprawiedliwia...

Jej fb przeczytałem jakoś z rok temu chcąc ustalić skąd ma tylu kolegów, którym wysyła świąteczne życzenia - sama nie pochodzi z mojego miasta, wiec mieć tutejszych kolegów jest nieco dziwne.
Przeczytanie korespondencji z samą przyjaciółką wystarczyło.

Czy jeżeli Wy, drogie panie dowiedziałybyście się, że wasz partner to dziwkarz, który za singla obrócił wszystkie tirówki w województwie, to też nie robiłoby to na was wrażenia?

10

Cyngli napisał/a:

Są razem 4 lata i mają półroczne dziecko...
Jakie badania na choroby weneryczne...?

Dziecko mam połroczne, a badania miała przy ciąży wszystkie.

11 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-03-27 15:05:30)

A ty co? Prawiczkiem byłeś? Nie chciałabym być z facetem, który publicznie nazywa mnie wulgaryzm. Ba, który myśli że jestem wulgaryzm. Ty chłopie po prostu masz kompleksy i tyle i aż tyle. Co boisz się, że nie sprostasz jej ex? Wiesz co? Mam nadzieję, że jakimś cudem ona to znajdzie. Da ci po gębie i wykopie z domu.

12

TypowyCharlie napisał/a:

Wszystko zależy czy Ty potrafisz z taką osobą być, wiadome każdy ma inne preferencje, jeden to zaakceptuje, a inny kopnie w tyłek.Dla mnie to słaby materiał i przeszłość jest dla mnie znacząca, nie chciałbym być z osobą która seks traktowała jak rozrywkę, sport. Mogę Ci polecić jedynie badania czy przypadkiem jakimś syfem Cię Twoja wybranka nie zaraziła.

Raczej syf by wyszedł,  mają dziecko, więc chociażby w ciąży robiła różne badania.
Osobiście ja też  widzę różnicę między bogatą przeszłością w związkach,  a uprawianie seksu dla sportu z przypadkowym partnerami. Ale nie oceniam, każdy żyję tak jak chce.

13

Po pierwsze, daruj sobie generalizowanie. Ilu tak naprawdę to było facetów i w jakim czasie?

Poza tym korzystanie z usług prostytutek, a seks dla przyjemności to dla mnie osobny kaliber.

14 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 15:05:41)

O, dzięki za dobrą radę, widzę że to ja tu zawiniłem i dawałem każdemu jak leci...

Przez 1,5 roku po rozwodzie miała ich z 15.

15

Bardzo proszę o kontrolowanie słownictwa.

16

kamilos84 napisał/a:

O, dzięki za dobrą radę, widzę że to ja tu zawiniłem i dawałem każdemu jak leci...

To pytam Cię, ilu było tych facetów i w jakim czasie.

Bo sorry, ale „dawanie każdemu” to generalizowanie. Żadna kobieta nie ma takiego przebiegu, nawet prostytutka, bo by jej życia zabrakło.

17

kamilos84 napisał/a:

Przez 1,5 roku po rozwodzie miała ich z 15.

Nie akceptujesz tego? I słusznie, nie musisz.
Odejdź więc.

Nie wiedziałeś z kim się wiążesz? Czy w wyniku kwarantanny włączyła ci się święta inkwizycja? Trzeba było sobie szukać dziewicy big_smile...

19

1 partner seksualny na miesiąc przez półtora roku to nie jest „dawanie dupy każdemu”. Tyle.
Ale jeśli Cię to tak gryzie, to ją zostaw.
Już myślisz o niej jak o najgorszej.

P.S. Może sobie dziewczyna odbijała w ten sposób rozwód i nieudane małżeństwo.

20

Tyle to i ja wiem, że mogę odejść. Żyć sam bez dziecka i z alimentami.
Szukam jednak innego wyjścia.

21

A mnie zawsze rozwala to, że ktoś wchodzi na czując pocztę, w czyjeś wiadomości, a potem problem. Jest ci z nią dobrze? To jakim prawem czytałeś jej rozmowę z koleżanką?

Jesssu, nawet jakby miała 500. Jej sprawa. Dorosła kobieta. Nie akceptujesz tego. Szukaj sobie innej, a nie rób sobie z nią dziecko.

23 Ostatnio edytowany przez TypowyCharlie (2020-03-27 15:11:56)

Meliska21 napisał/a:
TypowyCharlie napisał/a:

Raczej syf by wyszedł,  mają dziecko, więc chociażby w ciąży robiła różne badania.
Osobiście ja też  widzę różnicę między bogatą przeszłością w związkach,  a uprawianie seksu dla sportu z przypadkowym partnerami. Ale nie oceniam, każdy żyję tak jak chce.

Między wierszami chyba czytałem bo przeoczyłem zdanie o dziecku. Wyjść powinno ale widząc jak niektórzy potrafią wszystko ukryć przed kimś innym to i tak bym pewien nie był.

kamilos84 napisał/a:

No to inne wyjście, to jedynie akceptacja jej przeszłości.

24

kamilos84 napisał/a:

Zapytaj ją, bądź szczery.
Albo zapomnij o tym i kochaj ją za to, jaka jest teraz.

25

Porozmawiać będzie trzeba, to oczywiste. Juz zauważyła, że chodzę po domu jak struty.
Zapewne powiem jej co o niej myślę, bedzie dużo płaczu, a dalej to aż sam się boję...

26 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-03-27 15:20:34)

kamilos84 napisał/a:

Cześć! Ostry tytuł, ale oddaje to co czuję.

Tytuł postu edytowałam - wulgarny i nie na miejscu. Zapoznaj się z Regulaminem Forum.

W tym momencie to nie ma sensu branie ślubu, nie ufasz jej już i gardzisz nią czy słusznie czy nie chyba tak jest i nie dasz raczej rady tego przeskoczyć.Podejrzewasz że będzie się puszczać i Ciebie zdradzać w przyszłości tak jak chyba zdradzała eksa.
Uzależnienie to nie miłość w związku to chora więź tylko to nie takie proste ,jest albo jedno albo drugie albo mieszanina tego to się ciągle zmienia i kotłuje.Jak się mocno uzależniłeś to i sam potencjalnie jesteś toksykiem być może w typie zaborczego zazdrośnika,kastrujesz się w ten sposób patrząc na partnerkę jak na ósmy cud ludzkości chora fascynacja. Działa na wyobraźnie jednocześnie niepokoi i wywołuje lęki.Co nie?Jak na co dzień wam się układa w różnych sferach twoimi oczami i Twoim zdaniem .Dobra z niej matka, partnerka jaki Twój ogląd jej jest teraz, a jaki był wcześniej.Wątpliwości i podejrzenia zaczynają dominować wywołują emocje tak czy nie 
Czy Ty przypadkiem nie chcesz się jednak wymiksować z tego układu - wcale chyba nie bardzo chcesz tego ślubu co ?Wątpliwości mogłeś mieć wcześniej zanim zacząłeś szpiegowanie, tylko udawałeś może przed sobą że Ciebie nic nie rusza.
Dlaczego nagle zacząłeś drążyć jej przeszłość pod wpływem czego i Ci się stało?
Czego tam szukasz gwarancji, instrukcji, pewności ? Możliwe że nie dobrani jesteście temperamentami i w dodatku oboje nie dojrzeliście do małżeństwa.Teraz podejrzewasz że będziesz bezpiecznym miśkiem, a ona będzie się puszczać na Twój koszt szantażując seksem i dzieckiem .Jakie braki i pustkę wypełniasz jej osobą a raczej emocjami które ona w Tobie wyzwala.
A wykrzycz jej przekonaj się czy rzeczywiście sprawi Ci to chwilową ulgę.Zobaczysz co się stanie.Co dostaniesz w odpowiedzi,ale czy poczujesz się lepiej ? a jak sprawdzisz czy dostałeś prawdę czy fałsz .Ty się odsłonisz, ale czy ona również.Możesz dostać "uspokajacza" jej wersję zdarzeń ,taką którą chcesz usłyszeć dla udobruchania bo tego właśnie chcesz, pozorny spokój Ci się marzy. 
Na otwarty związek też już za późno i też to nie dla was raczej.

27

Jeśli jej powiesz to, co nam tutaj, to słabo to widzę.
Ja bym odeszła od faceta, który czyta moje rozmowy i uważa za nie powiem, kogo.

———

Pasławku, ona nikogo nie zdradzała, a te ekscesy miały miejsce po jej rozwodzie, burzliwym, jak mniemam.

28 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-03-27 15:28:32)

Dlatego napisałem "chyba" bo domniemywam Autor wie lepiej od nas jakie ma wątpliwości,podejrzenia co do partnerki niech sam odpowie czy teraz nie podejrzewa zdrady u niej jak była żona innego .To czy zdradzała tamtego czy nie ,nie ma znaczenia wiele podejrzeń rodzi inne nie koniecznie logiczne i racjonalne to jest.

29

Wiesz nieudane małżeństwo też mogło być pewnym zapalnikiem. Chciała zapomnieć zaszaleć tak, jak nie mogła w małżeństwie, moze to byl jej sposób na odreagowanie. Później stwierdziła,  że takie życie  nie dla niej i weszla w związek z Tobą.  Ludzie są tylko ludźmi i popełniają błędy A później wyciągają z nich wnioski. Czy to by coś zmieniło,  gdyby miała tych partnerów na przestrzeni powiedzmy 10 lat? Musisz sobie odpowiedzieć na niektore pytania . Przede wszystkim, warto abyś sobie odpowiedział,  czy jesteś w stanie o tym nie myśleć i żyć i traktować ją z szacunkiem jako matkę twojego dziecka.

30 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 15:27:01)

Cyngli napisał/a:

Odeszłabyś i co dalej? Znowu konto na portalu randkowym i stukanie się z innym co tydzień?

Tu jeszcze jest dziecko, niczemu niewine, które będzie mieć najlepszego ojca na świecie...

Nie, nie podejrzewam zdrady.

Nie wiem czy najlepszy ojciec na świecie wzywa matkę swojego dziecka od pań lekkich obyczajów... Nie sądzę.

32

kamilos84 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Odeszłabyś i co dalej? Znowu konto na portalu randkowym i stukanie się z innym co tydzień?

Tu jeszcze jest dziecko, niczemu niewine, które będzie mieć najlepszego ojca na świecie...

Tak, uprawiałabym seks, jeśli miałabym na to ochotę. Uprawianie seksu nie czyni z kobiety dziwki ani złej matki.

Najlepszy ojciec na świecie? Możliwe. A ona jest złą matką? Zaniedbuje dziecko, bije? Co masz do zarzucenia? Że 5 lat temu opisywała koleżance swoje życie seksualne, a dziecka wtedy nawet w planach nie było?

33

Meliska21 napisał/a:

warto abyś sobie odpowiedział,  czy jesteś w stanie o tym nie myśleć i żyć i traktować ją z szacunkiem jako matkę twojego dziecka.

I w tym jest wilk pogrzebany. Jako matkę ją szanuję, bo jest dobrą matką, ale jak szanować kobietę, która nie szanuje sama siebie?

34

kamilos84 napisał/a:
Meliska21 napisał/a:

warto abyś sobie odpowiedział,  czy jesteś w stanie o tym nie myśleć i żyć i traktować ją z szacunkiem jako matkę twojego dziecka.

I w tym jest wilk pogrzebany. Jako matkę ją szanuję, bo jest dobrą matką, ale jak szanować kobietę, która nie szanuje sama siebie?

W Twojej opinii ona siebie nie szanowałA. W czasie przeszłym.

35

czekoladazfigami napisał/a:

Nie wiem czy najlepszy ojciec na świecie wzywa matkę swojego dziecka od pań lekkich obyczajów... Nie sądzę.

Marny z Ciebie ekspert, gdy oceniasz ojcostwo zdenerwowanego i sfrustrowanego faceta po kilku wpisach w sieci.

36

kamilos84 napisał/a:

Marny z Ciebie ekspert, gdy oceniasz ojcostwo zdenerwowanego i sfrustrowanego faceta po kilku wpisach w sieci.

Ty oceniłeś swoją kobietę po jednej przeczytanej rozmowie z koleżanką i czterech latach wspólnego życia. Marny z Ciebie ekspert.

kamilos84 napisał/a:

Lepszy ze mnie ekspert niż z ciebie partner życiowy.

38

paslawek napisał/a:

Czy Ty przypadkiem nie chcesz się jednak wymiksować z tego układu - wcale chyba nie bardzo chcesz tego ślubu co ?Wątpliwości mogłeś mieć wcześniej zanim zacząłeś szpiegowanie, tylko udawałeś może przed sobą że Ciebie nic nie rusza.
Dlaczego nagle zacząłeś drążyć jej przeszłość pod wpływem czego i Ci się stało?.

To była moja pierwsza myśl po przeczytaniu postów Autora. Są razem 4 lata, dziecko ma pół roku, rok temu zaczął 'szpiegowanie', co oznacza, że tuż po tym jak dowiedział się, że będą mieli dziecko. Wcześniej przez ok 3 lata jakoś mu (chyba) nic w niej/jej zachowaniu nie przeszkadzało.
Takie rozmowy powinny być chyba przeprowadzane wcześniej, a nie kiedy dziecko w drodze, albo po roku od "odkrycia".
O ile w ogóle to co pisała na tym fb to prawda, a nie fantazja, której Autor przyczepił i traktuje jako pretekst by się z tego związku wymiksować. 
No chyba, że mieli na ten temat rozmowę a ona skłamała ale nic chyba na to nie wskazuje.
W ogóle takie pytania, szczególnie po takim czasie, są zwyczajnie nie na miejscu. To tak jakby ktoś nagle po latach zaczął kobiecie zarzucać, że nie była dziewicą jak się z nią kochał x lat temu albo, że jest rozwódką o czym od początku wiedział.
A tu Autor nie ma tak naprawdę pewności bo to tylko jakaś rozmowa z kumpelą sprzed lat, zanim jeszcze byli razem, a już sobie w głowie tworzy scenariusze i 'przydomki'. I to od roku!

39

kamilos84 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

O...o...o...Kolega widzę z tych o dużym mniemaniu o sobie. Czy dziecko będzie mieć najlepszego ojca na świecie to się dopiero okaże po wielu latach. No, ale kolega myśli, że jest taki "doskonały", a tu mu się przytrafiła taka "wszetecznica". Normalnie "hańba" wink
Daj kobiecie spokój. Jeśli masz zamiar robić aferę o coś co robiła 5 lat temu, kiedy nie była z Tobą w związku, to szkoda jej czasu dla Ciebie.

40

kamilos84 napisał/a:

A ty ekspertów szukasz? I niby jaką chcesz uzyskać ekspertyzę?

Masz fajną żonę, śliczne zdrowe dziecko, a latasz jak kot z pacharzyną, żeby to wszystko w pył obrócić.
Babka coś tam pisala pięć lat temu, pewnie już nawet sama nie pamięta za bardzo co, a ty robisz z tego być albo nie być rodziny którą stworzyłes. Autentycznie, walnęlabym ci drzwiami gdybym była twoją kobietą, bo jednego już jakiegoś miala nie do zycia, a teraz jak z czarnego snu wyłonił się nowy. Piszesz, że jest wspanialą matką i partnerką, to jakim prawem szperasz w jej prywatnej korespondencji? Co chciałeś tam znaleźć? Wiesz, że to jest karalne po prostu?
Mogła mieć jakąs tam przeszlośc seksualną za sobą, ale teraz ma ciebie i dziecko i nie w głowie jej excesy, to jakim prawem wyzywasz ją od najgorszych?
Rany, skąd się tacy faceci biorą.

41

Salomonka napisał/a:
kamilos84 napisał/a:

Masz fajną żonę, śliczne zdrowe dziecko, a latasz jak kot z pacharzyną, żeby to wszystko w pył obrócić.
Babka coś tam pisala pięć lat temu, pewnie już nawet sama nie pamięta za bardzo co, a ty robisz z tego być albo nie być rodziny którą stworzyłes. Autentycznie, walnęlabym ci drzwiami gdybym była twoją kobietą, bo jednego już jakiegoś miala nie do zycia, a teraz jak z czarnego snu wyłonił się nowy. Piszesz, że jest wspanialą matką i partnerką, to jakim prawem szperasz w jej prywatnej korespondencji? Co chciałeś tam znaleźć? Wiesz, że to jest karalne po prostu?
Mogła mieć jakąs tam przeszlośc seksualną za sobą, ale teraz ma ciebie i dziecko i nie w głowie jej excesy, to jakim prawem wyzywasz ją od najgorszych?

Pewnie wychodzą z piany morskiej big_smile

42

Salomonka napisał/a:

Podejrzewam, że chce się wymiksować z 'poważnego' związku i szuka pretekstu a ci eksperci mają go tylko utwierdzić w przekonaniu, że dobrze robi i powinien zostaw k...ę bo nie zasługuje na niego!

43

Salomonka napisał/a:
kamilos84 napisał/a:

Też się zastanawiam, masakra.

44

Cyngli napisał/a:

A bo widzisz, ktoś kiedyś powiedział, że na zgniłym fundamencie pięknego domu nie wybudujesz.

Roxann napisał/a:

Czy Ty przypadkiem nie chcesz się jednak wymiksować z tego układu - wcale chyba nie bardzo chcesz tego ślubu co ?Wątpliwości mogłeś mieć wcześniej

Nic z tych rzeczy. Ślub nie jest problemem, problemem jest tu męska duma, którą jak wielu posiadam. Nie chcę rozwodu, po tym jak się okaże, że pewnych rzeczy nie jestem w stanie zaakceptować. I to nie ze względu na mnie, a na nią - trzeciego ślubu zapewne już mieć nie będzie mogła.

Misinx napisał/a:

O...o...o...Kolega widzę z tych o dużym mniemaniu o sobie. Czy dziecko będzie mieć najlepszego ojca na świecie to się dopiero okaże po wielu latach.

Nie, ja po prostu stanę na głowie, żeby tak było. Sam takiego ojca nie miałem i jego błędów zwyczajnie nie popełnię.

45

Nie przyszło Ci do głowy, że to był pewien etap w jej życiu, który już minął?
Fundamenty są dobre. Ale budowlaniec leniwy.

Od 4 lat nie masz jej nic do zarzucenia. Czy to się nie liczy?

46 Ostatnio edytowany przez Roxann (2020-03-27 16:04:37)

kamilos84 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

A bo widzisz, ktoś kiedyś powiedział, że na zgniłym fundamencie pięknego domu nie wybudujesz.

Roxann napisał/a:

Czy Ty przypadkiem nie chcesz się jednak wymiksować z tego układu - wcale chyba nie bardzo chcesz tego ślubu co ?Wątpliwości mogłeś mieć wcześniej

Nic z tych rzeczy. Ślub nie jest problemem, problemem jest tu męska duma, którą jak wielu posiadam. Nie chcę rozwodu, po tym jak się okaże, że pewnych rzeczy nie jestem w stanie zaakceptować. I to nie ze względu na mnie, a na nią - trzeciego ślubu zapewne już mieć nie będzie mogła.

Dlaczego zatem na takie, podobno ważne dla Ciebie tematy, nie porozmawiałeś z nią wcześniej?
Skąd ta nagła troska o nią i przekonanie, że będzie chciała mieć 3 ślub? A wcześniej ew rozwód z Tobą?
Z tego co piszesz nie masz jej nic do zarzucenia biorąc pod uwagę czas, który spędziliście razem, a 4l to sporo.
Mam wrażenie, że przez tą kwarantannę ludzie na siłę szukają problemów wink

EDIT: inna byłaby rozmowa, gdyby Cię okłamała, albo zdradziła w czasie, kiedy byliście razem, a z tego co piszesz nic takiego nie miało miejsca, stąd pewnie wszystkie wypowiedzi są w podobnym tonie.

47 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 16:04:13)

Cyngli napisał/a:

Owszem mam. Kiedy jeszcze dziecka nie było próbowała mnie wymienić, na inteligencika-doktorka uniwersytetu. Ot czytający dużo książek to taki jej fetysz. Przegoniłem go szybko i jej przeszło. Momentami żałuję, że byłem za miętki żeby wtedy odejść, bo dziś zapewne inaczej nasze życie by wyglądało.

Ale to tak poza tematem, nie poruszam już tej kwestii.

48 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2020-03-27 16:14:57)

kamilos84 napisał/a:

Ślub nie jest problemem, problemem jest tu męska duma, którą jak wielu posiadam. Nie chcę rozwodu, po tym jak się okaże, że pewnych rzeczy nie jestem w stanie zaakceptować. I to nie ze względu na mnie, a na nią - trzeciego ślubu zapewne już mieć nie będzie mogła.

To rzeczywiście nie zawracaj kobiecie głowy. Masz swoje kompleksy i one nie pozwalają ci załozyć szczęsliwej rodziny. Pewnie zapytasz jakie kompleksy? Ano takie, że szperasz w korespondencji swojej przyszlej żony, a każdy ślad ktory znajdziesz, uważasz za podważenie twojej męskości. To ty masz problem człowieku, nie ona.

Ona jest przykładną matką i partnerką, nie daje ci zadnych powodów do tego, abyś jej n ie szanował. To ty czegoś szukasz, drążysz i kombinujesz, aby ją zdeprecjonować. Nie przeraziles się aby rolą męża? Ja bym cię tak przeswietliła, z przeszukaniem twoich prywatnych listow z ostatnich powiedzmy.. pięciu lat. Pewnie by się słabo zrobiło twojej kobiecie, bo nawet jesli nie jesteś bez sexwiny, w co nie wierze, to na pewno nie jestes silnym facetem któremu warto rodzić dzieci. Sorry, sam chcialeś...

49 Ostatnio edytowany przez Roxann (2020-03-27 16:15:30)

kamilos84 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Owszem mam. Kiedy jeszcze dziecka nie było próbowała mnie wymienić, na inteligencika-doktorka uniwersytetu. Ot czytający dużo książek to taki jej fetysz. Przegoniłem go szybko i jej przeszło.

Jeszcze przed chwilą pisałeś:

kamilos84 napisał/a:

Co jeszcze na poczekaniu wymyślisz by wyszło, że jednak powinieneś ją zostawić?
Wtedy wybaczyłeś, zdecydowaliście się być razem, pojawiła ciąża... i nagle zaczynasz mieć wątpliwości czy też szykujesz drogę ewakuacji.
Chcesz, to ją zostaw, tylko nie zwalaj na nią winy bo skoro jak teraz piszesz były symptomy to trzeba było wtedy odejść, a nie teraz kiedy jest dziecko.

Salomonka napisał/a:

Masz swoje kompleksy i one nie pozwalają ci załozyć szczęsliwej rodziny. Pewnie zapytasz jakie kompleksy? Ano takie, że szperasz w korespondencji swojej przyszlej żony, a każdy ślad ktory znajdziesz, uważasz za podważenie twojej męskości. To ty masz problem człowieku, nie ona.

Zgadzam się z wypowiedzią Salomonki - masz jakieś swoje kompleksy czy słuszne czy nie mnie nie oceniać, ale na to wskazują Twoje wypowiedzi: "mam swoją dumę", "pogoniłem go" itd.

Chłopina ma kompleksy jak stąd do wieczności... Boi się, że w łóżku nie sprosta. Ma kompleks na tle wykształcenia... A wy cię produkujecie. Nie ma sensu, on wie lepiej. big_smile

51

Szkoda dziewczyny. Pierwsze nieudane małżeństwo i teraz coś takiego...

Cyngli napisał/a:

No szkoda, ale tu ma łatwiej. Spakuje gościa w 2 walizki i spadaj koleś.

53

Cyngli napisał/a:

No szkoda, ale tu ma łatwiej. Spakuje gościa w 2 walizki i spadaj koleś.

Nie wiem, czy łatwiej. Mają dziecko, więc siłą rzeczy, jak to się rozpadnie, to i tak będą musieli pozostać w kontakcie.

54

Roxann napisał/a:

Co jeszcze na poczekaniu wymyślisz by wyszło, że jednak powinieneś ją zostawić?

Wymyślisz? Zostałem zapytany, czy nie mam jej nic do zarzucenia to odpowiedziałem, że mam pewien żal, choć faktycznie fizycznie mnie nie zdradziła.

Roxann napisał/a:

nagle zaczynasz mieć wątpliwości czy też szykujesz drogę ewakuacji.

Tak, mam wątpliwości przed podjęciem decyzji na resztę życia. Dlatego też napisałem tutaj, aby dostrzec inny punkt widzenia.

Roxann napisał/a:

masz jakieś swoje kompleksy czy słuszne czy nie mnie nie oceniać, ale na to wskazują Twoje wypowiedzi: "pogoniłem go" itd.

Nie rozumiem. Zwyczajnie wałczyłem o swoją miłość i to oznacza moje kompleksy? Gdybym użył innego zwrotu byłoby ok?

Na trudno. Da sobie dziewczyna radę. Widać w tym przypadku do 3 razy sztuka.

56

kamilos84 napisał/a:

kamilos84 napisał/a:

Owszem mam. Kiedy jeszcze dziecka nie było próbowała mnie wymienić, na inteligencika-doktorka uniwersytetu. Ot czytający dużo książek to taki jej fetysz. Przegoniłem go szybko i jej przeszło. Momentami żałuję, że byłem za miętki żeby wtedy odejść, bo dziś zapewne inaczej nasze życie by wyglądało.

Ale to tak poza tematem, nie poruszam już tej kwestii.

Niepewny jesteś przede wszystkim siebie jako faceta dlatego zasłaniasz się męską dumą,która jest słaba,chodzi o własność i wyłączność raczej i o wyolbrzymiony wzmocniony osądami stosunek do niej,a nie o dumę chcesz zrobić coś co jest niemożliwe zapanować nad jej przeszłością,,która się tobie nie podoba,rozciągnąć tam swoje panowanie to chore.Porównywanie się z ilością partnerów seksualnych u Ciebie i u niej jest bez sensu taka rywalizacja to ogromny błąd jak widzisz czujesz się dużo gorszy ,kompletnie niepotrzebnie.
Mało tego nie jesteś uczciwy i szczery ze sobą samym bo twierdziłeś ,że jej przeszłość to nie Twoja sprawa a jednak ma dla Ciebie duże znaczenie w sumie,sam siebie stawiasz w wewnętrznym konflikcie.Nie zapanujesz nad nikim nie upilnujesz a taką nad kontrolą i udawanym, pozornym, niby zaufaniem w sprzecznościach zniszczysz każdy związek siebie również .
Nie istnieje "przerośnięta"( to znaczy niby istnieje ale to złudne )  męska duma tak jak wysokie mniemanie o sobie,takie coś świadczy raczej o niskiej samoocenie i poczuciu wartości tylko zakrzyczanym pod hasłem "męska duma".

57

Spakuje gościa w 2 walizki i spadaj koleś.

Uwielbiam kobiece rady, takie jak Twoja, zwłaszcza rady przyjaciółek, które wychowują dzieci bez chłopa będąc przeświadczonymi o swojej wyjątkowości.

58 Ostatnio edytowany przez czekoladazfigami (2020-03-27 16:34:00)

kamilos84 napisał/a:

Spakuje gościa w 2 walizki i spadaj koleś.

Uwielbiam kobiece rady, takie jak Twoja, zwłaszcza rady przyjaciółek, które wychowują dzieci bez chłopa będąc przeświadczonymi o swojej wyjątkowości.

Chłop to się nadaje do orki. Ja wolę mężczyznę. I uprzedzę twoje dywagacje (uwaga trudne słowo) nie jestem samotną singielką... big_smile Wiesz biedny jesteś. Zakompleksiony po  same uszy... Przekonany o swojej wyjątkowości. I nie masz żadnej karty przetargowej. Ona odejdzie z dzieckiem i nic nie zrobisz...

59

Zawsze mnie to dziwi, miałeś autorze czas na samym początku by wypytać ją o ważne dla Ciebie sprawy, a teraz dopiero po kilku latach zaczęło to Ciebie interesować. Zrozumiałbym gdybyś miał jakieś podstawy by ją podejrzewać o zdradę itp, a tutaj jedynie jakiś schemat z typem który równie dobrze mógł być tylko znajomym, wiele informacji nam nie podałeś na jego temat.

60

kamilos84 napisał/a:
Roxann napisał/a:

nagle zaczynasz mieć wątpliwości czy też szykujesz drogę ewakuacji.

Tak, mam wątpliwości przed podjęciem decyzji na resztę życia. Dlatego też napisałem tutaj, aby dostrzec inny punkt widzenia.

Trzeba było myśleć zanim pojawiła ciąża. Poza tym jak nie chcesz brać ślubu to nie bierz. Czy to jest jakiś warunek czegokolwiek? Nie sądzę, kobieta raz sparzyła, wie że małżeństwo żadnej gwarancji nie daje.

kamilos84 napisał/a:
Roxann napisał/a:

masz jakieś swoje kompleksy czy słuszne czy nie mnie nie oceniać, ale na to wskazują Twoje wypowiedzi: "pogoniłem go" itd.

Nie rozumiem. Zwyczajnie wałczyłem o swoją miłość i to oznacza moje kompleksy? Gdybym użył innego zwrotu byłoby ok?

Nie. Twój problem się rozmywa... bo w sumie nie wiadomo czy jest on w Tobie czy w niej.
Dlaczego wcześniej z nią szczerze nie porozmawiałeś?

61 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 16:44:55)

paslawek napisał/a:

Nie istnieje "przerośnięta"( to znaczy niby istnieje ale to złudne )  męska duma tak jak wysokie mniemanie o sobie,takie coś świadczy raczej o niskiej samoocenie i poczuciu wartości tylko zakrzyczanym pod hasłem "męska duma".

Dzięki za konstruktywną wypowiedź. Możecie mieć rację, że muszę popracować nad sobą w tej dziedzinie. Nawet nie pierwszy raz to słyszę smile

TypowyCharlie napisał/a:

wiele informacji nam nie podałeś na jego temat.

Bo w zasadzie to nie ma już znaczenia, ot powstał taki wątek poboczny, do którego niektórzy niepotrzebnie się przyczepili. To była nieudana próba podjęcia romansu zakończona szybciej niż mogłoby do czegoś dojść.

Roxann napisał/a:

Dlaczego wcześniej z nią szczerze nie porozmawiałeś?

Nie wiem. Może nie było potrzeby rozpętywać burzy, póki nie było widma ślubu. Może nie chciałem znać prawdy, trudny temat...

62

kamilos84 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Dzięki za konstruktywną wypowiedź. Możecie mieć rację, że muszę popracować nad sobą w tej dziedzinie. Nawet nie pierwszy raz to słyszę smile

Pslawek to mądry, doświadczony gość, warto nad jego wypowiedziami pochylić mimo, że często są dość 'filozoficzne', ale jak ktoś chce dostrzec sens i sedno to je dostrzeże.

63 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-27 17:00:50)

kamilos84 napisał/a:

Chłop to się nadaje do orki. Ja wolę mężczyznę. I uprzedzę twoje dywagacje (uwaga trudne słowo) nie jestem samotną singielką... big_smile

To nie było personalnie o Tobie. Uznałem to za żałosny tekst typu "wyrzuć gościa na śmietnik, będzie lepszy". Jej przyjaciółka tak jej czasami mądrze doradzała, ciesząc się niebywale z każdej nowej obciągniętej przez nią laski.

Sorry za brutalne słownictwo, ale to ma odniesienie dosłownie i w przenośni do tego, co wyczytałem w ich korespondencji.

[Post edytowany z powodu naruszenia punktu 9k postanowień szczególnych Regulaminu Netkobiet.]

64

Skoro kobiety nie są normalne wg Ciebie, to nie bądź z kobietą i zwiąż się z mężczyzną.
Mój mąż lata przed naszym związkiem też zachowywał się w taki sposób, że w życiu bym z nim nie była. Jednak to przeszłość, teraz jest praktycznie innym człowiekiem. Skoro Ty nie potrafisz oddzielić przeszłości od teraźniejszości, to rzeczywiście lepiej rozstań się z tą kobietą.

65 Ostatnio edytowany przez kamilos84 (2020-03-27 17:07:23)

Jasne, trzeba zapomnieć o przeszłości seryjnego mordercy i gwałciciela. Dajmy drugą szansę Trynkiewiczowi i zapomnijmy o jego przeszłości.

Jak widzisz to tak nie działa. Schodzimy na inny temat.

Posty [ 1 do 65 z 438 ]

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest sens żenić się z kobietą, która ma bujną przeszłość seksualną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024