Koronawirus coraz bliżej :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Strony Poprzednia 1 63 64 65 66 67 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,161 do 4,225 z 5,628 ]

4,161

Odp: Koronawirus coraz bliżej :(
Morfeusz1 napisał/a:

Snake, oglądałem wczoraj Kunę, te jego słowa,, pomyliliśmy się wszyscy ". Hahaha dotarło do kilku osób, że obecną narracja zaczyna się kończyć.
Dla mnie ostatnio przerażające jest to, jak rozmawiam prywatnie z ludźmi zaszczepionymi lub ich bliskimi znajomymi, ile jest Nopów, zakrzepice, małopłytkowość, kłopoty z pamięcią, które wcześniej nie występowały. Dlatego dla mnie przymuszanie ludzi do zastrzyku jest ostatnim kur..... m.
Cały chyba wywiad z Kuną
https://youtu.be/1edTBymBrDI

Wcześniej był na Polsacie wywiad z dr Witczakiem, tak że widać, że ta stacja powoli wycofuje się z tego szaleństwa.

Co do NOP- ów to też słyszę o takich przypadkach. Najbardziej żałuje szczepienia się kolega lat 65. Bardzo źle czuł się po drugiej dawce, a od tamtej pory to nie ten człowiek, często go głowa boli, jest senny, otępiały, wyraźnie coś jest noe tak.
Natomiast mimo wszystko dużo więcej obserwuję powikłań po kovidzie.  Sama tak lekko przeszłam, a smak mam zmieniony już prawie rok. Panie z pracy straciły połowę włosów, jednej (z największą ilością chorób towarzyszących) totalnie siadło zdrowie.
Wg mnie przymuszanie dzieci i młodzieży do szczepienia jest tak jak mówisz totalnym kur...em, natomiast dziwię się ludziom starszym, otyłym.

Taka ciekawostka. Mama przyjaciela (2x szczepiona, bardzo schorowana, otyłość, cukrzyca itp.) przeszła niedawno ciężko kovida. Straciła smak i węch, dr nie dał skierowania na test. Tak się tworzy statystyki.

Zobacz podobne tematy :

4,162

"Legalnie wybrani parlamentarzyści nie zasiądą w kanadyjskiej Izbie Gmin, jeżeli nie wylegitymują się dowodem szczepienia przeciw COVID-19. Przepisy dotyczą również dziennikarzy, personelu, pracowników biur politycznych i wszystkich przebywających na terenie gmachu.

Za wprowadzenie zarządzenia odpowiada Zarząd Gospodarki Wewnętrznej, organ odpowiedzialny za regulowanie prac Izby. „Od poniedziałku, 22 listopada 2021 r., wszystkie osoby chcące przebywać w gmachu Izby Gmin muszą być w pełni zaszczepione przeciwko COVID-19” – stwierdził zarząd w swoim oświadczeniu.

Zarząd stwierdził, że tylko osoby z „medycznym przeciwwskazaniem do pełnego szczepienia przeciwko COVID-19” będą upoważnione do przedstawienia dowodu w postaci negatywnego wyniku testu antygenowego na obecność wirusa SARS-CoV-2.

Zarząd Gospodarki Wewnętrznej składa się z dziewięciu deputowanych i przewodniczy jej liberał Anthony Rota. Rzecznicy Liberalnej Partii Kanady premiera Justina Trudeau, NDP i Bloku Quebecu przekazali, że wszyscy członkowie ich ugrupowań zostali już zaszczepieni.

Konserwatywna Partia Kanady (CPC), zgodnie z prawem do poufności informacji medycznej nigdy nie ujawniła, ilu ich członków zostało zaszczepionych. Konserwatyści wspierają rządowy program szczepień, ale sprzeciwiają się segregacji sanitarnej. Podkreślają, że kontrowersje związane z dostępem do gmachu parlamentu rozwiałoby wprowadzenie szybkich testów jako alternatywę przepustki.

Źródło: lifesitenews.com"

zaczerpnięte z: Polonia Christiana

4,163

Ja bym się nie ograniczał w takich zarządzeniach i poleciał konsekwentnie dalej np., że społeczeństwo ma prawo wybrać sobie kogokolwiek do parlamentu ale mamy takie zarządzenie, że czarni, mulaci i kobiety nie mają do niego wstępu. Jest wolność wyboru? Jest.

4,164

Nie wiem czy słyszeliście że wyciekła umowa między Brazylijskim rządem a Pfizerem. Jest duże prawdopodobieństwo że Polska podpisała podobnie sporządzoną umowę.
Wrzucę cześć tłumaczenia
    „Kupujący przyznaje, że długoterminowe skutki i skuteczność szczepionki nie są obecnie znane i że szczepionka może mieć niepożądane skutki, które nie są obecnie znane”.

“Kupujący niniejszym zgadza się zwolnić Pfizer, BioNTech (i) ich podmioty stowarzyszone (…) z wszelkich pozwów, roszczeń, powództw, żądań, strat, szkód, zobowiązań, odpraw, kar, grzywien, kosztów i wydatków w celu obrony i trzymać nieszkodliwe ”.
Źródło Lega Artis
Więcej tu usłyszycie, ciekawy jestem waszego zdania po wysłuchaniu
https://youtu.be/M7DtJRX16ag

4,165

Jakiś czas temu o tym słyszałem. A konkretniej o medialnej nagonce na prezydenta Brazylii, który tą umowę wyśmiał i nie podpisał.

4,166

Dlatego każdemu człowiekowi, którego do zaszczepienia zmusza pracodawca polecam przy wypełnianiu formularza szczepiennego skreślić formułkę oświadczenia, że przyjmuje szczepienie z własnej woli i wpisać odręcznie prawdziwy powód tj. nakaz pracodawcy pod groźbą utraty pracy lub innych sankcji. Efekt murowany, to znaczy NIE ZASZCZEPIĄ GO lol Po drugie, zaskarżyć pracodawcę do PIP, że zmusza do przyjęcia szczepionki.
Jest wiele sygnałów, że pandemiczni pracodawcy zastraszają pracowników i każą podpisywać zgodę na pracę w maseczkach. Jest to bezprawne i jest również próba zrzucenia z siebie odpowiedzialności za efekty noszenia maseczki przez 8 godzin. Bo przecież pracodawca może bez problemu uchwalić regulamin pracy, w którym umieści nakaz pracy w maseczkach ale wtedy za warunki pracy odpowiedzialność ponosi pracodawca, a tego przecież nie chcą wink

4,167 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-25 09:31:54)

Załóżmy że coś się takiego podziało w świecie roślin:) że bierze je jakaś zaraza i nie ma plonów. Zaczyna się gorączkowe poszukiwanie  produktu na tę  zarazę. 
Jakaś firma pracuje intensywnie, wymyśla coś testuje i dostaje rządowe wsparcia.
Ale produkt nie jest testowany tak długo jak inne i chociaż badania są obiecujące rząd Azylii czy innego Państwa  chce gwarancji tej firmy że u nich ma być taka umowa że jak wyrośnie z tego coś czego nie chcą  to ta firma ma zapłacić odszkodowanie. Już sama umowa tak podpisana może doprowadzić tę  firmę do bankructwa.
Piszecie jakbyście urodzili się wczoraj.
Jeśli przez to Brazylia nie ma szczepionek to współczuję  takiego prezydenta.

4,168 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-10-25 10:29:49)

Ela210 napisał/a:

Zaraz, przecież jest wolny rynek. Rejestrujesz produkt w normalnym postępowaniu jak tysiące innych i sprzedajesz szczepionkę w aptekach i żaden prezydent nie jest ci do tego potrzebny. Hello! Te szczepionki wprowadzono do obrotu rok temu. To mnóstwo czasu żeby je zarejestrować w każdym państwie do powszechnego obrotu.
Szczepionki na grypę choćby. Każdego roku jest przygotowywany nowy miks i wprowadzany do obrotu. Dystrybucja przez apteki, gdzie każdy może je sobie kupić lub bezpośrednio zapłacić w przychodni. Niektóre grupy społeczne mają refundację od państwa lub samorządów. Nierefundowana kosztuje ok. 50 zł.
To co stoi na przeszkodzie żeby udostępnić szczepionki przeciw Covid-19 w tej samej formie w aptekach?

4,169

Ela210 napisał/a:

Załóżmy że coś się takiego podziało w świecie roślin:) że bierze je jakaś zaraza i nie ma plonów. Zaczyna się gorączkowe poszukiwanie  produktu na tę  zarazę. 
Jakaś firma pracuje intensywnie, wymyśla coś testuje i dostaje rządowe wsparcia.
Ale produkt nie jest testowany tak długo jak inne i chociaż badania są obiecujące rząd Azylii czy innego Państwa  chce gwarancji tej firmy że u nich ma być taka umowa że jak wyrośnie z tego coś czego nie chcą  to ta firma ma zapłacić odszkodowanie. Już sama umowa tak podpisana może doprowadzić tę  firmę do bankructwa.
Piszecie jakbyście urodzili się wczoraj.

Elu ok. Ale niedopuszczalne jest zmuszanie ludzi do zastrzyku, gdy wszyscy umywają ręce za skutki które mogą się pojawić po czasie.

4,170

Szczególnie, że jako np. mały przedsiębiorca-producent wink to odpowiadasz za swoje produkty.

4,171 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-25 19:26:40)

a. serio? w cenie detalicznej w apotekach mają kupować Brazylijczycy?
tak, to w końcu bogaty kraj..

Znerx. nie masz racji.
Jako mały przedsiębiorca posiadając firmę techniczną i jakieś know how, w sytuacji gdy nie ma gwarancji powodzenia projektu ale strona zamawiająca chce podjać ryzyko- konstruuje się takie umowy.
Gdy zamawiający widzi szande na rozwiązanie swoich problemów.
gdyby mi ktoś wtedy tupał nóżkami a ja chcę gwarancji to powiedziałabym dziękuję, dobra kawa.
podobną sytuację mają chirurdzy podejmując się beznadziejnych przypadków.
sądy skazują szpitale- bo rzadko kto pozywa lekarza za zaniedbania i zaniechania, ale nie za podjęcie ryzyka i wykonanie swojej pracy zgodnie ze sztuką.
dlatego tak dokładnie opisywane są NOPY, nawet jak parę osób dostało porażenia nerwu twarzowego  to się opisuje- chociaż mogło się to im zdarzyć z innej przyczyny.

4,172 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-25 19:44:55)

Morfeusz1 napisał/a:

Ale niedopuszczalne jest zmuszanie ludzi do zastrzyku, gdy wszyscy umywają ręce za skutki które mogą się pojawić po czasie.

A ktoś Ciebie zmusza do robienia zastrzyków? Czy tak sobie marudzisz i narzekasz na zapas?

Tyle razy mi tutaj klarowano, że państwo ma monopol na przemoc, więc jak będą chcieli to Cię do szczepienia zmuszą i tyle. W tym kraju np. zmusza się kobiety do rodzenia bezmózgowych potworków, często narażając je nie tylko na psychiczne cierpienie, ale realne straty zdrowotne. I co?

mallwusia napisał/a:

[(…) natomiast dziwię się ludziom starszym, otyłym.

Miałam podobnie. Już się nie dziwię, po prostu uznałam ich za głupców.

4,173

W calej zachodniej europie przymusza sie ludzi do brania szczepionek nie bezposrednio ale posrednio.
Urtrudnienia w przemieszcaniu - robienie ciaglych testow przez nie zaszczepionych. gdzie zaszczepieni tak samo transmituja wirusa.
Niby dlaczego media tuszuja wybuchy protestow i buntow albo umiejszajac ich range.
W wiekrzosci krajow musisz pokazywac dowod zaszczepienia ( ktory ma sie ni jak do transmisji wirusa ) badz test negatywny aby sie dostac wejsc.
Gdzie tak naprawde kazdy bez wyjatku powinien pokazywac rapid test przy wejsciu - jesli juz mowa o przeciwdzialaniu rozprzestrzeniania sie wirusa.

Uwazam ze zostlem zmuszony do wziecia szczepionki, bez niej nie moglem przemieszczac sie z dnia na dzien po Europie,
niebylbym wstanie robic testow miedzy przesiadkami samolotow,a tym bardziej utknac na przymusowej kwarantannie dla niezaszczepionych w tamtym okresie.
Wiec swojego rodzaj w moim przypadku byl to przymus
Tego cholernego Covida juz z 3razy przechodzilem ale po szczepieniu jakos duzo mocniej/odczuwalem  niz przed szczepieniem.

Nie wiem na jak dlugo ale gdzies tam z tylu maglownicy mam lek ze moge jutra niedozyc,...za duzo zbiegow okolicznosci, za duzo przypadkow naglych zgonow po szczepieniu u znajomych.

Jestem sceptyczny co do szczepien w formie jaka istnieje, oraz tego jakimi metodami zostaly one w trybie przyspieszonym wrpowadzone na rynek.
Jestem przekonany iz stracilem tesciowa w 3tyg po szczepieniu na "zator/zakrzep" u osoby ktora miala zajebiste wyniki krwi jak na swoj wiek jeszcze 6tyg przed szczepieniem.
Uwazam ze kazdy przed zaszczepeiniem powinien byc przebadany w celu zminimalizowania skutkow ubocznych , to co sie dzieje to jakas patologia dzisiejszych czasow.

4,174 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-25 20:46:39)

edek z krainy kredek napisał/a:

Uwazam ze zostlem zmuszony do wziecia szczepionki, bez niej nie moglem przemieszczac sie z dnia na dzien po Europie,
niebylbym wstanie robic testow miedzy przesiadkami samolotow,a tym bardziej utknac na przymusowej kwarantannie dla niezaszczepionych w tamtym okresie.
Wiec swojego rodzaj w moim przypadku byl to przymus

Też się zaszczepiłam, żeby móc spokojnie podróżować.
Wcześniej, jeszcze przed covidem, zdarzyło mi się podróżować do krajów, gdzie też wymagano ode mnie szczepień przeciwko chorobom tropikalnym. Też mam do tego odpowiednią „książeczkę”.
W jednym i drugim przypadku teoretycznie miałam wybór, bo mogłam siedzieć na miejscu.

Jeszce tak dla przypomnienia, paszport covidowy to nie tylko 1)szczepienie, to także 2)przechorowanie (po każdym z Twoich przechorowań mogłeś przez 6 m-cy spokojnie podróżować bez konieczności szczepienia) oraz 3) aktualny test.

4,175

MagdaLena1111 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Ale niedopuszczalne jest zmuszanie ludzi do zastrzyku, gdy wszyscy umywają ręce za skutki które mogą się pojawić po czasie.

A ktoś Ciebie zmusza do robienia zastrzyków? Czy tak sobie marudzisz i narzekasz na zapas?

Tyle razy mi tutaj klarowano, że państwo ma monopol na przemoc, więc jak będą chcieli to Cię do szczepienia zmuszą i tyle. W tym kraju np. zmusza się kobiety do rodzenia bezmózgowych potworków, często narażając je nie tylko na psychiczne cierpienie, ale realne straty zdrowotne. I co?

mallwusia napisał/a:

[(…) natomiast dziwię się ludziom starszym, otyłym.

Miałam podobnie. Już się nie dziwię, po prostu uznałam ich za głupców.

Nie wiem czy marudzę, jeśli to tak odbierasz no cóż, Twoje prawo. Nie podoba mi się, że takie pomysły przymuszanie, czy też zachęt pojawiają się niestety co jakiś czas, nie dalej jak wczoraj słyszałem dziennikarza telewizyjnego jak wyrażał swoje oburzenie że Polska nie wprowadziła takiego obowiązku aby móc pracować. Jeśli nie będziemy wyrażać swojego sprzeciwu przed wprowadzeniem to potem może być ciężko się z tego wycofać.
Brazylia w końcu podpisała i mają szczepionki i te wspomniane, a także Chinskie. Dodatkowo u nich miała być też produkcja.

4,176

Ela210 napisał/a:

a. serio? w cenie detalicznej w apotekach mają kupować Brazylijczycy?
tak, to w końcu bogaty kraj...

Aaa, lubimy czytać pomijając niewygodne fragmenty? W Polsce dla przykładu szczepionka przeciw grypie jest odpłatna. Tyle, że jak dostaniesz ją na receptę, to masz ileś procent refundowania, a jak jesteś starszą osobą z grupy ryzyka, to możesz dostać szczepionkę ZA DARMOCHĘ. Niemniej jest to szczepionka, którą kupisz sobie w aptece jeśli masz takie życzenie.
Rozumiem jednak, że Brazylia, to kraj wyłącznie ubogich ludzi, w zasadzie wydatek 10 dolarów, to dla nich kosmos. To może napisz do rządu polskiego, że w ramach pomocy międzynarodowej można by zrzucać nad Brazylią paczki ze szczepionkami. U nas jest dużo szczepionek, z którymi rząd nie wie co zrobić...

Ela210 napisał/a:

Znerx. nie masz racji.
Jako mały przedsiębiorca posiadając firmę techniczną i jakieś know how, w sytuacji gdy nie ma gwarancji powodzenia projektu ale strona zamawiająca chce podjać ryzyko- konstruuje się takie umowy.
Gdy zamawiający widzi szande na rozwiązanie swoich problemów.
gdyby mi ktoś wtedy tupał nóżkami a ja chcę gwarancji to powiedziałabym dziękuję, dobra kawa.

Aaa, to produkt medyczny do stosowania na milionach ludzi zrównujemy z ja wiem, sposobem na zatkanie rury wpuszczającej łajno do rzeki?

Ela210 napisał/a:

podobną sytuację mają chirurdzy podejmując się beznadziejnych przypadków.
sądy skazują szpitale- bo rzadko kto pozywa lekarza za zaniedbania i zaniechania, ale nie za podjęcie ryzyka i wykonanie swojej pracy zgodnie ze sztuką.

Ha, ha ja znam osobiście taki przypadek. Chirurg w prowincjonalnym szpitaliku podjął się operacji neurologicznej i uratował życie pacjentce. To, że szef personelu medycznego sali operacyjnej był spowinowacony z pacjentką oczywiście nie miał w tym przypadku żadnego znaczenia. Na pewno w każdym przypadku podjąłby taką decyzję...

4,177 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-25 21:35:38)

Morfeusz1 napisał/a:

Nie podoba mi się, że takie pomysły przymuszanie, czy też zachęt pojawiają się niestety co jakiś czas, nie dalej jak wczoraj słyszałem dziennikarza telewizyjnego jak wyrażał swoje oburzenie że Polska nie wprowadziła takiego obowiązku aby móc pracować. Jeśli nie będziemy wyrażać swojego sprzeciwu przed wprowadzeniem to potem może być ciężko się z tego wycofać.
Brazylia w końcu podpisała i mają szczepionki i te wspomniane, a także Chinskie. Dodatkowo u nich miała być też produkcja.

Pewnie, że każdy chciałby mieć wybór (podobnie jak kobiety w ciąży z bezmózgowymi potworkami), ale serio myślisz, że ktoś się przejmie Twoimi protestami?
W moim mieście w miniony weekend były demonstracje antyszczepionkowców, widziałam na lokalnym portalu. A niech protestują, tyle mogą.

I dobrze, że Brazylia podpisała, bo dla społeczności lepiej jak się ludzie szczepią niż nie szczepią. Wystarczy spojrzeć na to, co się dzieje w Polsce. Niezaszczepione Podlasie i Lubelskie to szpitale pełne chorych na covid. Można to sprawdzić na liczbach wymiernych porównując np. z moim województwem. Albo spójrz sobie co się dzieje w Rumunii, którą tak się zachwycałeś kilka tygodni temu, że się nie szczepią i wcale nie mają więcej przypadków. To teraz właśnie odbierają „nagrodę” za własne zaniedbania. Podobnie w Bułgarii.

4,178

Za to testy pfizerowskiej "tabletki na covid" trwają od marca. wink

4,179

MagdaLena1111 napisał/a:

Wystarczy spojrzeć na to, co się dzieje w Polsce. Niezaszczepione Podlasie i Lubelskie to szpitale pełne chorych na covid. Można to sprawdzić na liczbach wymiernych porównując np. z moim województwem.

O kurczę, to straszne. Jako mieszkaniec Lubelskiego mogę ci powiedzieć co by było, gdybym nie miał internetu i telewizji. Wiesz co? Ano nie wiedziałbym, że w ogóle trwa jakaś pandemia, ani że Lubelskie teraz przoduje w zakażeniach. Serio, serio. Dojeżdżając do Lublina nie muszę przedzierać się przez zwały trupów. Nie ma tu masowych grobów. Po mieście nie jeżdżą jak oszalałe karetki pogotowia. Ba! Jakby ci tu napisać, w sobotę obwoziłem szwagra po różnych galeriach handlowych i wiesz co? Nikt nie zwraca uwagi na ludzi bez maseczek! To przecież niemożliwe? W epicentrum śmierci żeby ludzie nie zwracali uwagi na siewców śmierci? Nie wyrzucają ich ze sklepów? Strasznie? Nie, raczej komicznie kiedy podajemy sobie przykłady z własnych doświadczeń, swoich dzieci, które są wysyłane na kwarantannę ale my, ich rodzice możemy spokojnie chodzić do pracy. Ha, ha, zaszczepieni, którzy TAK SAMO ROZNOSZĄ WIRUSA mogą wszystko! Oni mogą bez żadnych przeszkód roznosić wirusa.
A tak poza tym jeśli uwierzyłaś medialnej propagandzie, że odbywa się jakiś dramat, że służba zdrowia jest już u kresu, że padamy na pysk, to tylko nadmienię, że dokładnie rok temu mieliśmy w Polsce TRZY RAZY WIĘCEJ zakażeń i zgonów, no i jakoś nie padliśmy na pysk, lekarze się nawet odkuli nieźle lol
No ale chciałbym wszystkich uspokoić. Minister tzw. Zdrowia głosi wszem i wobec, że żadnych lockdownów nie będzie! Nie ma kasy panie dobrodzieju! Ludzie mają chodzić do roboty, zarabiać i płacić państwu podatki, a nie siedzieć pozamykani w domach! I za to kocham Unię Europejską! Nie mam żadnych wątpliwości, że jakby pierwsza zaliczka Funduszu Odbudowy była już na rządowych kontach, to coś by pozamykali, a tu niestety trzeba liczyć na to, że niepokojeni obywatele będą płacić podatki... A tak jest duża szansa, że tzw. IV falę przetrwamy normalnie, bo jak kasa z Unii spłynie, to już będzie grudzień i po IV fali. Byle do lutego i V fali! Jest już wirus Delta Light! Zaraża w 2 minuty od samego spojrzenia! Ludzie, to nie żarty, szczepta się!

4,180

Lubelskie - liczba ludności: 2,1 mln
Pomorskie - liczba ludności: 2,3 mln

Stan na dzisiaj (25.10.2021):
Lubelskie - liczba hospitalizacji covid: 1 063
Pomorskie - liczba hospitalizacji covid: 141

Lubelskie - liczba osób pod respiratorami: 68
Pomorskie - liczba osób pod respiratorami: 9

Podobnie ze zgonami. U mnie w zeszłym tygodniu średnio jeden zgon dziennie z powodu covid, w lubelskim - kilkanaście, itd.

I po co ci ludzie chorują i umierają? Wystarczyło się zaszczepić. Może dla Ciebie to powód do śmiechy, jak Twoi sąsiedzi umierają, no to baw się dobrze.

4,181

MagdaLena1111 napisał/a:

Podobnie ze zgonami. U mnie w zeszłym tygodniu średnio jeden zgon dziennie z powodu covid, w lubelskim - kilkanaście, itd.

I po co ci ludzie chorują i umierają? Wystarczyło się zaszczepić. Może dla Ciebie to powód do śmiechy, jak Twoi sąsiedzi umierają, no to baw się dobrze.

Wystarczyło się zaszczepić? Oj to widać ta 1/4, która umiera na Covid-19 i była w pełni zaszczepiona o tym nie wiedziała. A nie czekaj, nie byli w pełni zaszczepieni, bo nie wzięli trzeciej dawki. Cholera ale ci z trzecią dawką też umierają na Covid! Co robić, co robić...? Wiesz co robić? Mieć to w dupie i żyć normalnie lol

4,182

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Wystarczyło się zaszczepić? Oj to widać ta 1/4, która umiera na Covid-19 i była w pełni zaszczepiona o tym nie wiedziała. A nie czekaj, nie byli w pełni zaszczepieni, bo nie wzięli trzeciej dawki. Cholera ale ci z trzecią dawką też umierają na Covid! Co robić, co robić...? Wiesz co robić? Mieć to w dupie i żyć normalnie lol

Właśnie, dobrze ujęte, mieć to w dupie i żyć normalnie.
Z drugiej strony jak zwiesimy głowę i wszystko będziemy przyjmować jak nam dyktują to może być jak w Australii   https://youtu.be/b0fluslFWxU. Jeszcze 2 lata temu to było nie do pomyślenia takie zachowania.

4,183

ad. MagdaLena1111
"Jeszce tak dla przypomnienia, paszport covidowy to nie tylko 1)szczepienie, to także 2)przechorowanie (po każdym z Twoich przechorowań mogłeś przez 6 m-cy spokojnie podróżować bez konieczności szczepienia) oraz 3) aktualny test."  .
Moze w Polsce tak bylo tu gdzie mieszkam troche inne zasady. Nie bylo zadnej dokumentacji o przechorowaniu usprawniajacy podróż. To wprowadzono z paszportem covidowym.
byl moment ze jak dziecko kichlo to pol szkoly wysylano do domu. Ludzi masowo wysylano na przymujsowe testy gdzie co drugi mimo braku jakichkolwiek objawow mial stwierdzony covid. czysta propaganda zagrozenia. w mediach ciagle zastraszano spoleczenstwo az do przesady. Na kazdym kroku absud gonil absurd. Do dzis wiekrzosc ma chorobliwie zryta banke.

4,184 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-26 09:42:06)

Są tacy co zginęli w wypadku samochodowym mimo zapietych pasów. Ba są nawet tacy co zginęli przez te pasy .
I co? Dowodzi to tego że pasy są niepotrzebne?
Żeby dokonać ogólnego wnioskowania  trzeba wyjść od szczegółu do ogółu.
Naprawdę Mission Impossible bronić skuteczności i mądrości zachowań  na wschodniej stronie.
No chyba że ktoś powie: nie szczepimy w imię wolności to ok.
Tylko że wolność kosztuje:
Więc szpitale na swoim terenie polowe jak potrzebne.
ew lockdowny u siebie.
Natomiast w obliczu znanego już zagrożenia uważam że maski należy zdjąć.  Bo niedługo zwykły katar nas zabije.

4,185

Ela210 napisał/a:

Naprawdę Mission Impossible bronić skuteczności i mądrości zachowań  na wschodniej stronie.
No chyba że ktoś powie: nie szczepimy w imię wolności to ok.
Tylko że wolność kosztuje:
Więc szpitale na swoim terenie polowe jak potrzebne.
ew lockdowny u siebie.
Natomiast w obliczu znanego już zagrożenia uważam że maski należy zdjąć.  Bo niedługo zwykły katar nas zabije.

Ha, ha, a może ci ze ściany wschodniej sprawniej posługują się internetem? Zaglądają do sieci, a tam, że w Wielkiej Brytanii zaszczepionej w 70 % średnia dobowych zgonów z ostatnich 7 dni, to 136 dziennie. Dokładnie rok wcześniej bez szczepionki ta średnia zgonów z powodu Covid-19 wynosiła... 167 lol
Dla dużo słabiej zaszczepionej Polski jest to 48 do 118.
Oczywiście są też kraje, gdzie przy dużym zaszczepieniu jak w Wlk. Brytanii spadki zgonów są porównywalne jak w Polsce czyli 3:1.
Co wszystko powoduje, że uj wie o co chodzi.
A propos odpowiedzialności, znajomy wrzucił zdjęcia z koncertu na którym właśnie był w dużym mieście w Polsce zachodniej. W szerokim kadrze tylko on z żoną w maseczce lol
No ale na szczęście jest tajny plan aby zamknąć na ścianie wschodniej wszystkie filharmonie, operetki, teatry, muzea, kina, aquaparki, sale widowiskowe itp. obiekty tak tutaj popularne.

4,186

Snake napisał/a:

Co robić, co robić...? Wiesz co robić? Mieć to w dupie i żyć normalnie lol

Co praktykuję od dłuższego czasu. Polecam smile

4,187

Bzdury Snake opowiadasz.
W UK jest obecnie 10x mniej hospitalizacji i zgonów niż przy tym samym poziomie zachorowań, gdy jeszcze nie było szczepień.
Ot, taka różnica.

Dla mnie na ścianie wschodniej to mieszka „ciemny lud”, cytując klasyka.

4,188

Na koncertach nie ma żadnego obowiązku masek. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.w KRK.
Szczerze to mam gdzieś co sobie tam zamknięcie czy otworzycie.
.

4,189

MagdaLena1111 napisał/a:

Bzdury Snake opowiadasz.
W UK jest obecnie 10x mniej hospitalizacji i zgonów niż przy tym samym poziomie zachorowań, gdy jeszcze nie było szczepień.
Ot, taka różnica.

Na twoje nieszczęście Google prowadzi statystyki covidowe dla prawie wszystkich państw i dla Wielkiej Brytanii porównanie stanu 24 października z 2020 i 2021 (średnia dobowa z tygodnia) wygląda tak:
- nowe przypadki: 21226 (2020); 46358 (2021)
- hospitalizacje: 7328 (2020);7689 (2021)
- intensywna terapia: 659 (2020); 837 (2021)
- zgony: 167 (2020); 136 (2021)

4,190 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-26 13:40:00)

Snake, mnie to nawet trochę śmieszą te Twoje marne próby manipulacji danymi :-) Ja mówię o liczbie hospitalizacji i zgonach przed i po szczepieniach przy tej samej liczbie zachorowań, a Ty o jakichś średnich :-D

To popatrz jak kształtowały się zachorowania i śmiertelność oraz hospitalizacja. Niech pismo obrazkowe przemówi :-D

https://i.dailymail.co.uk/1s/2021/10/25/16/49617423-10127833-image-a-5_1635175281421.jpghttps://i.dailymail.co.uk/1s/2021/10/25/17/49617421-10127833-image-a-11_1635179887024.jpghttps://i.dailymail.co.uk/1s/2021/10/21/12/49424911-10115327-image-a-118_1634814568867.jpg

4,191 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-10-26 14:22:14)

MagdaLena1111 napisał/a:

Enake, mnie to nawet trochę śmieszą te Twoje marne próby manipulacji danymi :-) Ja mówię o liczbie hospitalizacji i zgonach przed i po szczepieniach, a Ty o jakichś średnich :-D

Przykro mi, że rozumiesz tylko obrazki, a liczby nic ci nie mówią ale masz w moim poprzednim poście dokładnie podany stan "przed szczepieniem - 2020" i "po szczepieniu - 2021". Podane dla tego samego dnia, bo odzwierciedla to porównywalne warunki klimatyczne, a dane uśrednione z 7 dni na ten dzień, bo trafiają się tacy co potrafią używać argumentu "a wtedy to była niedziela. a teraz środa".
I żeby ci pewne rzeczy lepiej naświetlić. Jeśli chodzi o dwa razy większą ilość nowych przypadków niż rok temu, to jest to w dużej mierze wina obowiązującego w Wlk. Brytanii sposobu testowania. Po prostu testują masowo, obecnie średnio ponad 900 tys. testów dziennie. Rok temu mniej niż 300 tysięcy. To tłumaczy większą ilość nowo wykrywanych przypadków. Jednak hospitalizacje i zgony, to już zupełnie inna sprawa. Widać wprost z liczb, że hospitalizacje i zgony są na takim samym poziomie przed szczepieniami i po szczepieniach. Przynajmniej w UK. Może ci to jakoś narysować?
Ba! Ile tam procent hospitalizowanych i umierających stanowią zaszczepieni... lol

A tak, a propos ciemnego ludu, najgorsze wskaźniki ilości nowych przypadków na 100 tys. mieszkańców ma Lublin z powiatem lubelskim. Oczywiście najlepiej zaszczepiony w województwie lol Tak, tak to przez galerie handlowe, filharmonie, teatry i kina.

4,192 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-26 15:05:30)

Snake, przecież dane, które podaleś są nieprawdziwe.

Nie będę tu prostować każdego Teojego kłamstwa, ale proszę dla zainteresowanych link do oficjanych danych rządowych UK: https://coronavirus.data.gov.uk/details … _of_death. Sprawdziłam tylko zgony i tak  na dzień 24 października średnia 7 dniowa wynosiła
- w 2020r. - 241 zgonów (przy 21806 przypadkach śr. 7-dn)
- w 2021r. - 110 zgonów (przy 44808 przypadkach śr. 7-dn)

Ale to też łatwo dojrzeć na piśmie obrazkowym :-D

4,193 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-10-26 15:13:57)

Ha, ha masz pismo obrazkowe, nawet z gustowną gwiazdką, starałem się wybrać coś kobiecego wink

https://i.ibb.co/DKk0CNQ/UK1.jpg

4,194

Czyli co twierdzisz, że google ma bardziej rzetelne dane niż rząd brytyjski? ;-D

Byłoby miło gdybyś zrobił gwiazdkę dla analogicznych danych z 2020 ;-)

No ale cóż i tak mamy obrazek z Uk, gdzie w przeciwieństwie do roku wstecz nie ma żadnych obostrzeń, a mimo tego hospitalizacji mniej, zgonów mniej. Chociaż ten wskaźnik wszczepienia UK wcale nie ma aż tak wysokiego. A teraz sobie popatrz co się dzieje tam, gdzie totalnie zaniedbani szczepienia. Polski przykład był powyżej. Ale też warto spojrzeć na Rumunię, Bułgarię, Rosję, Ukrainę. Biją tam teraz rekordy liczby chorych, hospitalizacji i zgonów. Nie ma lepszych dowodów na skuteczność szczepień niż twarde dane.

4,195

Na obrazku masz wszystko na temat źródła informacji. Wiem, trzeba przeczytać, to nie kolorowe kreski, figurki ale dasz radę.

4,196

Jako rodowitemu mieszkańcowi niesławnego podlaskiego czyta mi się te wasze przepychanki z ogromną radością. Minęło prawie 2 lata i dobiliśmy do 70 strony wątku. Czy ktokolwiek ruszył się ze swojego okopu choć o milimetr? O nie, popcorn się już kończy. Trzeba iść po następny...

4,197

Czekaj, czekaj, dziś środek tygodnia, a tu Mazowieckie na czele peletonu. W Lubelskim impet zwalnia za to Mazowieckie się dopiero rozkręca. Ja to idę po popcorn w oczekiwaniu na naukowe analizy czemu tak dużo zakażeń w bardzo dobrze zaszczepionym Mazowieckim.
No i przeglądając internety wychodzi na to, że poprzednie fale wybiły ludziom członków rodziny i teraz umierają im już tylko sami znajomi.

4,198

A ja uniżenie proszę wyjaśnić mi następujące : Podobno , jak propaganda głosi , zaszczepieni kompletem- infekcję mają przejść łagodnie a szury mają zdechnąć pod respiratorami. To ja się pytam jak to jest, skąd oni wiedzą jak przyjęcie szczepionki wpłynie na przebieg choroby. Do wynalezienia preparatu jedni przechodzili bezobjawowo drudzy umierali. Teraz jest dokładnie tak samo, czy zaszczepieni czy nie. Skąd wiedza jak przejdę chorobę zaszczepiona, a jak nie zaszczepiona. Dla mnie to spekulacja. A, i proszę nie wołać danych statystycznych, bo statystycznie jestem w stanie udowodnić związek ilości urodzin nowych obywateli z ilością gniazd bocianich na danym terenie. Jakie wiarygodne badania potwierdzają tę tezę ?

4,199 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-27 18:39:49)

Jak chcesz mieć pewność to podobno tylko śmierć  i podatki są pewne.
I jak ktoś słusznie zauważył  70 stron wątku.
Tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania.
Dlaczego mazowieckie? Widocznie ludzie z lubelskiego i Podlaskiego tam pracują?niezaczczepionych liczbowo sporo jeszcze jest by przy takim zagęszczeniu nabijać  statystyki.
Dlaczego Lombardia? Bo pracowali tam Chińczycy z Wuhan. ? I pojechali na Nowy Rok do siebie.
Po co doszukiwać się spisków gdzie  są proste zależności?

Zamiast popcornu lepiej ugotować rosół..zdrowiej bedzie

4,200

Ela210 napisał/a:

Dlaczego mazowieckie? Widocznie ludzie z lubelskiego i Podlaskiego tam pracują?niezaczczepionych liczbowo sporo jeszcze jest by przy takim zagęszczeniu nabijać  statystyki.

Ela, niniejszym uroczyście informuję, że wygrałaś elektryczną hulajnogę tfu..., uścisk dłoni prezesa tzn. mój. Obstawiałem, że będzie to pierwsze wytłumaczenie jakie się pojawi i voila! Miejsce i czas odbioru uścisku możemy ustalić tu lub na privie. Ostrzegam, że jeśli chciałabyś odebrać go u mnie na miejscu, to w zależności czym będziesz podróżować musimy uprzątnąć ekspresówkę lub tory kolejowe z trupów, bo wiesz, trochę służby komunalne nie nadążają. Niby na bieżąco palą je polach i wszędzie spychacze pracują przy dołach z wapnem ale jednak trzeba to zgrać.

4,201

Ela210 napisał/a:

Tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania. .................

Pomimo szczerych chęci ani na 70 stronach wątku ani w internetach odpowiedzi na moje pytanie NIE MA. Nie ma metodyki, wyników badań recenzji, nic. Argumentacja - bo tak.
Popkorn od czasu do czasu, rosół czasem 2 razy w tygodniu, bo lubię wink

4,202 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-27 19:36:25)

Jak nie ma niczego to nie ma. wink
Co począć.?
Ale czytasz piorunem smile

4,203

Ela210 napisał/a:

Jak chcesz mieć pewność to podobno tylko śmierć  i podatki są pewne.
Tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania.
Dlaczego Lombardia? Bo pracowali tam Chińczycy z Wuhan. ? I pojechali na Nowy Rok do siebie.
Po co doszukiwać się spisków gdzie  są proste zależności?

To jak dalej idąc tropem Chińczyków z Wuchan, może mieli coś wspólnego z Pfizer em który w Wuchan ma swoje laboratorium? smile
A tak na serio to kiedyś słuchałem fajnego wywiadu z facetem, który ogólnie mówił o szczepieniach o ile wzrosło jak koncerny zaczęły być zwalniane z odpowiedzialności za swoje produkty. W stanach na przestrzeni kilkunastu lat wzrosło blisko 2 lub 3 krotnie. Są osoby które twierdzą, że wręcz wymyśla się czasem na siłę choroby pod szczepienia.

4,204 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-28 11:39:52)

Wtedy rozprawienie się z nimi Morfeusz  zostawilabym Agentom typu Ethan z Mission Impossible A antidotum przez nich wyprodukowane tymczasowo wzięła;) chyba że na złość im ktoś chce ryzykować życie.

4,205

Aktualizacja danych z mijającego tygodnia.
- zakażenia, udział zaszczepionych - 36,87 %
- zgony, udział zaszczepionych - 30,23 %.

Znaczy rośnie...
No i mamy już chyba stały trend tzn. Mazowieckie na pierwszym miejscu wśród ilości zakażeń. Województwo zaszczepione w 57 % czyli jest to najlepiej zaszczepione województwo w Polsce. Pierwsi w szczepieniach, pierwsi w zakażeniach!
A tak w ogóle, to jeśli widzieliście te traumatyczne, kolorowe obrazki pokazujące Lubelskie, Podlaskie czy Podkarpacie na czerwono jako województwa z największą ilością zakażeń na 100 tys. mieszkańców, to czy wiecie, że dokładnie tak samo wygląda ta mapa Polski dla wykrytych przypadków grypy? Dokładnie tak samo lol
Od 16 do 22 października zarejestrowano w Polsce ponad 116 tysięcy przypadków grypy. Covid-19 niespełna 21 tysięcy. Znaczy się grypa bardziej zaraźliwa...

4,206 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-30 10:09:11)

Wow, Snake, nie poznaję :-D
Postanowiłeś teraz dzielić się informacjami, jak bardzo skuteczne jest szczepienie przeciwko covid? Szlachetne to.
No cóż, jak sam wskazujesz, ryzyko śmierci z powodu covid jest duuuużo mniejsze jak się ktoś zaszczepi. Biorąc pod uwagę średni wiek osoby umierającej z powodu covid 80 lat (jak podaje MZ) i liczbę osób zaszczepionych w wieku 60+ w ok. 70% (trochę zaniżam % zaszczepionych w tym wieku, ale to dla uproszczenia), to wychodzi na to, że 30% obstawia 2/3 zgonów z powodu covid.
Nie ma chyba lepszej rekomendacji dla szczepień. Chociaż przykro, ze szczepienie nie chroni w 100%, to jednak warto ryzyko ograniczyć.

PS. Jeszcze odnośnie grypy. Musimy pamiętać, że raport PZH obejmuje zakażenia grypą i choroby grypopodobne, więc na pewno do tego worka wrzuca się także bardzo wiele innych wirusowych zakażeń, choćby rinowirusowych czyli paragrypy. Zatem do końca nie wiemy ile jest grypy w grypie w rzeczywistości, ale rzeczywiście w tym roku jest więcej zachorowań.

4,207

MagdaLena1111 napisał/a:

Wow, Snake, nie poznaję :-D
Postanowiłeś teraz dzielić się informacjami, jak bardzo skuteczne jest szczepienie przeciwko covid? Szlachetne to.
No cóż, jak sam wskazujesz, ryzyko śmierci z powodu covid jest duuuużo mniejsze jak się ktoś zaszczepi. Biorąc pod uwagę średni wiek osoby umierającej z powodu covid 80 lat (jak podaje MZ) i liczbę osób zaszczepionych w wieku 60+ w ok. 70% (trochę zaniżam % zaszczepionych w tym wieku, ale to dla uproszczenia), to wychodzi na to, że 30% obstawia 2/3 zgonów z powodu covid.
Nie ma chyba lepszej rekomendacji dla szczepień. Chociaż przykro, ze szczepienie nie chroni w 100%, to jednak warto ryzyko ograniczyć.

Ależ ja się przecież zaszczepiłem żeby ryzyko zminimalizować. Podaję informacje, bo może u kogoś w samochodzie też lecą w radio ogłoszenia społeczne, że niezaszczepieni, to 99 % zakażonych i zmarłych na Covid lol A zawsze warto znać prawdę. Co więcej tendencja jest rosnąca i oby nie wzrosło do wartości znanych z krajów, gdzie zaszczepionych jest po 70 % społeczeństwa. Prawda was wyzwoli...

MagdaLena1111 napisał/a:

PS. Jeszcze odnośnie grypy. Musimy pamiętać, że raport PZH obejmuje zakażenia grypą i choroby grypopodobne, więc na pewno do tego worka wrzuca się także bardzo wiele innych wirusowych zakażeń, choćby rinowirusowych czyli paragrypy. Zatem do końca nie wiemy ile jest grypy w grypie w rzeczywistości, ale rzeczywiście w tym roku jest więcej zachorowań.

Nie zrozumiałaś. Nie ma znaczenia czy to wirusy grypy, adenowirusy, rhinowirusy czy inne ustrojstwo. Mapa zachorowań pokazuje, że obecnie najwięcej jest ich we wschodniej Polsce. Dziwnym trafem tak jak wirusem SARS-COV2. Cóż, pewnie dlatego, bo ludzie nie zaszczepili się tam na grypę, adenowirusy, rhinowirusy i całą resztę tej paczki...

4,208 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-30 10:59:23)

A to Ty Snake, jesteś w grupie ryzyka? Stary, chory czy z otyłością?
Bo ludzie starsi i/lub schorowani i/lub otyli są głównie ofiarami covid. Nie bez powodu przeciętny wiek osoby umierającej na covid to ok. 80 lat.
Nie bez powodu też osoby starsze częściej padają ofiarą oszustów i naciągaczy, są bardziej łatwowierni i wierzą w ten jad, który im sączysz do ucha na temat rzekomego braku skuteczności szczepień, podczas, gdy liczby mówią same za siebie.

Zapomniałeś dodać mapkę rozkładu chorób grypopodobnych w kraju. Może dlatego, że taka nie istnieje, a Twoje gadanie jest funta kłaków warte.

4,209

Ta mapka byłaby ciekawa.
Bo jakby sie okazało, ze na Covid najwięcej na wschodzie, a na grypę najwięcej na zachodzie to by była zagwozdka dopiero smile

4,210 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-10-30 12:44:56)

Ela210 napisał/a:

Ta mapka byłaby ciekawa.
Bo jakby sie okazało, ze na Covid najwięcej na wschodzie, a na grypę najwięcej na zachodzie to by była zagwozdka dopiero smile

Chcesz - masz :-))

Znalazłam mapkę. Wychodzi na to, że u mnie najwięcej. A na pewno więcej niż na Lubelszczyźnie :-D
https://images89.fotosik.pl/549/43f9955bac68be0e.jpghttps://images92.fotosik.pl/550/71884737f9ab122c.jpg

To jeszcze porównanie dzisiejszej sytuacji w powiatach województwa pomorskiego i lubelskiego w zakresie zakażeń koronawirusem:

https://images92.fotosik.pl/550/c990c1e2214e9607.jpg
https://images90.fotosik.pl/548/d011f19c366669f1.jpg

4,211

MagdaLena1111 napisał/a:

A to Ty Snake, jesteś w grupie ryzyka? Stary, chory czy z otyłością?

O matko! Przecież wszyscy jesteśmy w grupie ryzyka! Tak mówią i ja im wierzę!
Śmiertelność na Covid-19 w mojej grupie wiekowej, to z tego co pamiętam jakieś 2,5 % Czyli na stu moich rówieśników, którzy zachorowali zmarło dwóch i połówka trzeciego. Nie wiem która...
Mam nadwagę jak 2 miesiące orzekł lekarz orzecznik i tej wersji będę się trzymał. Wedle powyższych uwarunkowań dokonałem rachunku opłacalności i się zaszczepiłem. Niemniej mimo, że władza bardzo starała mi się to utrudnić po prostu dbam o siebie. Zamknęli mi siłownię, to kupiłem sobie odpowiednie wyposażenie do domu i ćwiczę w domu. Nawet się przyzwyczaiłem i na razie nie myślę o powrocie na komercyjne siłki. Spędzam dużo czasu na świeżym powietrzu, wypady do lasu, rower, spacery. Dziś 6 godzin spędziłem na miłym słoneczku przygotowując ogród na zimę. Codziennie łykam witaminy C, D3, K2, selen, cynk. Odchudzam się lol Niestety w ogóle się nie dezynfekuję no chyba, że wewnętrznie. Tam gdzie drą mordę o maseczkę noszę na brodzie. Na maseczkę na brodzie się nie drą. Tam gdzie nie drą mordy nie mam maseczki. Na przykład w mojej Żabce zawsze jestem bez maski, dziś jestem sam, to po robocie pojechałem kupić sobie pizzę na wsi. Oczywiście nikt tam nie piłuje mordy o maseczki, no bo i kto? Personel, który nie nosi maseczek?

Ooo, właśnie pan w telewizji mówi, że 1 na sto osób chorych na Covid-19, to zaszczepieny lol Że im się tak chce łgać w żywe oczy...
A dziś rano w TVN24 pan prowadzący był bardzo zbulwersowany i zawiedziony. Otóż ma on paszport covidowy po zaszczepieniu i DO NICZEGO NIE JEST MU W POLSCE POTRZEBNY. No ale ja? Dlaczego? ON go zawsze ma przy sobie! No debil..., mój leży gdzieś, nie wiem gdzie... I tu z gośćmi przerzucają się pomysłami na segregację społeczeństwa, że tych niezaszczepionych to trzeba pozamykać.
Najlepsze było potem, bo pokazywali posłankę Kidawę, która grzmiała na projekt ustawy pani Godek, że nie można uchwalać prawa, która dzieli ludzi na lepszych i gorszych. Ta sama posłanka Kidawa wstrzymała się wczoraj od głosu przy głosowaniu projektu Konfederacji o zakazie segregacji. Bo niefajnie jest segregować LGBT ale niezaszczepionych już fajnie. Kocham taką pokręconą logikę.

MagdaLena1111 napisał/a:

Bo ludzie starsi i/lub schorowani i/lub otyli są głównie ofiarami covid. Nie bez powodu przeciętny wiek osoby umierającej na covid to ok. 80 lat.

No to nie najgorzej, nie sądzisz? Biorąc pod uwagę, że średni wiek umierania w Polsce dla facetów, to coś ponad 70 lat, a kobiet ok. 80-tki.

MagdaLena1111 napisał/a:

Nie bez powodu też osoby starsze częściej padają ofiarą oszustów i naciągaczy, są bardziej łatwowierni i wierzą w ten jad, który im sączysz do ucha na temat rzekomego braku skuteczności szczepień, podczas, gdy liczby mówią same za siebie.

Ej, no bez jaj, myślałem, że jesteś młodsza!

4,212

No  no..
Patrz patrz..na grypę odporni przez zdrowe powietrze, żywność i zagęszczenie male A. na Covida nie.  Jest jakaś refleksja?

Polecam wywiad z dr Zaczynskim na Polsacie.

4,213

Ela210 napisał/a:

Polecam wywiad z dr Zaczynskim na Polsacie.

Chodzi ci o tego gościa co błysnął "nasza maseczka może nas nie chronić, ale wyraża szacunek do drugiej osoby"?
Hm, to ja może pozostanę przy bardziej staroświeckich formach szacunku np. ustępowaniu w drzwiach starszym i kobietom.
Dalej też błysnął, bo tako rzecze Zaczyński: prawie wszystkie osoby w ciężkim stanie, w szpitalu, to osoby niezaszczepione. Wniosek z tego, że skoro prawie wszyscy, to niezaszczepieni, a zaszczepieni, to 30 % zgonów covidowych, to logika wskazuje, że niezaszczepieni częściej wychodzą z tego stanu ciężkiego z życiem. Skoro tak niewielka ilość zaszczepionych daje aż 30 % zgonów, to nie ma innego wytłumaczenia.
Masz jeszcze jakiegoś eksperta?

4,214

wywiad był w trakcie pisania posta, więc nie wiesz co tam było smile

4,215

Mam na twitterze obserwowany Polsat i są tacy mili, że na bieżąco wrzucają tłity z największymi mądrościami gościa. Pół twittera już ma bekę z gościa ale spoko, co doktor, to doktor.
Ale wiesz z czego się najbardziej śmieję? Obserwuję na fejsie dyskusję znajomych, fanów szczepionki itp. co piszą na temat tego jak wygląda ostatnia prosta. Jak w przededniu wyjazdu ich uziemiono w domu, bo ich niezaszczepione dziecko ma kwarantannę, po kontakcie w szkole z zaszczepionym kolegą, któremu rodzice zrobili test, bo katar czy coś. No i kolega zaszczepiony jest pozytywny, a wszyscy won na kwarantannę lol Zrobił dziecku test żeby zwolnić z kwarantanny, test negatywny ale nie ma zwolnienia z kwarantanny. No i siedzi uziemiony z dzieckiem i patrzy w siną dal ostatniej prostej...

4,216

Nie wiem Snake, u nas w Krakowie większość zaszczepionych na testy to już nikt nie kieruje- bo wiadomo ze jesteśmy skażeni a ludzie chcą pracować wiec już od roku o żadnych kwarantannach nie słyszałam. Szczepimy się, pracujemy i zyjemy.
Sanepid ma co innego do roboty widocznie.

4,217

Koledzy z fejsa, to okolice łódzko - warszawskie. Wystarczy w ogóle poczytać w sieci na co ludzie się skarżą. Klasy wysyłane na kwarantannę, bo pan zaszczepiony nauczyciel zaniepokojony katarkiem poszedł na test i co za niespodzianka, pozytywny. Oszołomów nie brakuje.

4,218

Ela210 napisał/a:

Nie wiem Snake, u nas w Krakowie większość zaszczepionych na testy to już nikt nie kieruje- bo wiadomo ze jesteśmy skażeni a ludzie chcą pracować wiec już od roku o żadnych kwarantannach nie słyszałam. Szczepimy się, pracujemy i zyjemy.

Logika cowidiańska: "nie testujmy swoich, a chorują i umierają tylko nieszczepy!11!!11 100% proof".
Litości. roll

4,219

Snake napisał/a:

Ale wiesz z czego się najbardziej śmieję? Obserwuję na fejsie dyskusję znajomych, fanów szczepionki itp. co piszą na temat tego jak wygląda ostatnia prosta. Jak w przededniu wyjazdu ich uziemiono w domu, bo ich niezaszczepione dziecko ma kwarantannę, po kontakcie w szkole z zaszczepionym kolegą, któremu rodzice zrobili test, bo katar czy coś. No i kolega zaszczepiony jest pozytywny, a wszyscy won na kwarantannę lol Zrobił dziecku test żeby zwolnić z kwarantanny, test negatywny ale nie ma zwolnienia z kwarantanny. No i siedzi uziemiony z dzieckiem i patrzy w siną dal ostatniej prostej...

To pewnie koledzy będą pierwsi, którzy polecą zaszczepić dziecko, jak to tylko będzie możliwe.

4,220

Nie, po pierwsze dziecko ma przeciwwskazania, a po drugie mu przeszło.

4,221

Znerx napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Logika cowidiańska: "nie testujmy swoich, a chorują i umierają tylko nieszczepy!11!!11 100% proof".
Litości. roll

To się nie szczepcie i testujcie ile wlezie.
Co mnie to obchodzi:)

4,222

Ela210 napisał/a:

To się nie szczepcie i testujcie ile wlezie.
Co mnie to obchodzi:)

Niestety ale zaszczepieni zaczynają też być testowani na ostro. Tygodniowa dynamika wzrostu zakażeń w Mazowieckim wynosi 50 %, a w Lubelskim 20 %. Chyba sami wiecie jak wygląda porównanie ilości szczepień w obu województwach. W końcu Mazowieckie, to krajowy lider szczepień. Dzisiaj w Mazowieckim już dwa razy więcej zakażeń niż w Lubelskim. Tak, tak, mają więcej ludności więc jeszcze chwila zanim nas przegonią zakażeniami na 100 tys. mieszkańców.

A tak, ponieważ trwa właśnie całodobowy ostrzał o młodych ludziach, których pełno pod respiratorami, to tylko wrzucę informację, że rozkład wieku chorych pod respiratorami wygląda tak, że 80 % pacjentów pod respiratorami, to ludzie w wieku 61-100 lat. Młodsi od 0 do 60 roku życia, to pozostałe 20 %. Nie piszę tego oczywiście żeby kogoś odwieść od szczepienia, namówić do radosnego rzucenia się w wir imprez. Po prostu nie lubię nachalnej i w zasadzie kłamliwej propagandy.
Natomiast jeśli ktoś liczy, że rząd w końcu wprowadzi jakieś serio obostrzenia, to raczej nie ma na co liczyć. Już to kiedyś chyba pisałem, kasa się skończyła, nie ma z czego płacić ludziom wysyłanym na opiekę nad dzieckiem, na tarcze i takie tam. Polacy mają chodzić do roboty, zarabiać i płacić państwu podatki. W dodatku władza świetnie się orientuje, że ludzie mają to już w nosie, są zmęczeni, a próba wprowadzenia ostrych obostrzeń jak nie skończy się rewoltą tu i teraz, to władza zapłaci za nie w najbliższych wyborach.
Zresztą co tu mówić. Zajechałem zatankować na stację narodowego operatora. Sprzedawca maska na brodzie. 1 klient w maseczce, czterech bez...

4,223

,, Zresztą co tu mówić. Zajechałem zatankować na stację narodowego operatora. Sprzedawca maska na brodzie. 1 klient w maseczce, czterech bez..."

U mnie w mieście identycznie. W zeszłym tyg. 2 dni spędziłem w Trójmieście w jednym z najlepszych hoteli, mieliśmy też wynajętą knajpę na mieście, smile wszędzie to samo.. Mają wywalone. Nikt o nic się nie czepia. Kasa musi się zgadzać.
Angela z Macronem błysnęli z maseczkami......

4,224

Morfeusz1 napisał/a:

,, Zresztą co tu mówić. Zajechałem zatankować na stację narodowego operatora. Sprzedawca maska na brodzie. 1 klient w maseczce, czterech bez..."

U mnie w mieście identycznie. W zeszłym tyg. 2 dni spędziłem w Trójmieście w jednym z najlepszych hoteli, mieliśmy też wynajętą knajpę na mieście, smile wszędzie to samo.. Mają wywalone. Nikt o nic się nie czepia. Kasa musi się zgadzać.

W ubiegłym tygodniu byłam na konsultacji w dużej, prywatnej i cieszącej się renomą klinice stomatologicznej. Oczywistym jest, że aby pomóc pacjentowi, ten musi mieć zdjętą maseczkę, ale... już na wejściu z maską na ustach i nosie poczułam się jakbym była z innej epoki, bo nikt, dosłownie nikt, łącznie z całym personelem i pacjentami, nie miał na twarzy niczego, co przypominałoby o reżimie sanitarnym.
Historia powtórzyła się u fizjoterapeuty, który już na "dzień dobry" stwierdził, że jeśli sobie życzę, to maskę mogę zdjąć. Sam jej zresztą nie miał.

Takie samo rozluźnienie widzę w galeriach handlowych, marketach, w małych, osiedlowych sklepach, a nawet, co może dziwić, w aptekach. Identyczna sytuacja ma miejsce u fryzjera, w salonie kosmetycznym, w kinie i wszelkiego typu miejscach rozrywki. Prawdę mówiąc osoby w maskach powoli stanowią mniejszość, pomimo że przecież nadal w pomieszczeniach zamkniętych obowiązuje nakaz ich noszenia.

4,225

Wczoraj na cmentarzu podeszła do nas znajoma lekarka i przytuliła się do mojej mamy i ucałowała ją, dalszą rozmowę toczyliśmy w kręgu o średnicy 1 m, w trójkę. Ponieważ trwała msza, to rozmowa toczyła się konfidencjonalnie, chuchając sobie w twarz. Pożegnaliśmy się serdecznie i właśnie zrozumiałem czego zabrakło... Znajoma lekarka nie zapytała na początku czy jesteśmy zaszczepieni i nie zaproponowała żebyśmy wspólnie nałożyli maseczki skoro nie możemy zachować dystansu 1,5 metra. Zapewne typowa foliara z kresów wink

Posty [ 4,161 do 4,225 z 5,628 ]

Strony Poprzednia 1 63 64 65 66 67 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024