Koronawirus coraz bliżej :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Strony Poprzednia 1 59 60 61 62 63 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,901 do 3,965 z 5,628 ]

3,901

Odp: Koronawirus coraz bliżej :(

O czym to szury mówią od roku?
Jak to szło: "wielki reset, ma zostać tylko 2 pracodawców (rządy i wielkie korpo), reszta na dochód gwarantowany"?
Czyżby jednak foliarze lol mieli rację. lol

To w ogóle jest ciekawe, bo Morawiecki twierdzi, że lockdowónów już nie będzie. "-Nie planujemy dzisiaj żadnego lockdownu, bo on może oznaczać duże straty w gospodarce, ubytek miliardów złotych - oświadczył w sobotę". lol
Tylko pewnie będzie jak z restauracjami... wyślą pracowników na bezpłatne urlopy, przy użyciu nielegalnych metod + nalotów PIPu, a potem będzie "ale, że jakie odszkodowanie za brak pracowników? Przecież te przepisy były nielegalne. :trollface:".

Zobacz podobne tematy :

3,902

Przecież kto mądry to już w zeszłym roku wiedział, że zakazy są nielegalne i sądy potwierdzaly to wyrokami, nie można w Polsce zakazać ludziom zarabiania pieniędzy i przemieszczania się, jedynie w stanie nadzwyczajnym można, ale wtedy zobowiązani są do wypłat odszkodowań, a jak wiadomo groszem nie śmierdzą i tylko dług co raz większy...

Najbardziej mnie wkurzały maila jak milaczały i dalej milczą i wspierają propagandę bezprawia... Jestem dumy z siebie, że już 10 lat temu wywaliłem propagandę w Twoim domu na śmietnik i nie mam i nie oglądam TV.. Jeszcze niech zamkną takie denne portale jak interia, wp czy onet i może będzie lepiej...

Te pomysły z nielegalnymi ograniczeniami dla niezaszczepionych to taki sam myk, a jak wprowadzą to prawo to przegrają jak nie przed sądem w Polsce to przed Trybunałem w Strasburgu, ale może to dobrze, część ludzi dostanie takie odszkodowania, że nie będzie musiało już pracować....

3,903

AloneWolf90 napisał/a:

Przecież kto mądry to już w zeszłym roku wiedział, że zakazy są nielegalne i sądy potwierdzaly to wyrokami, nie można w Polsce zakazać ludziom zarabiania pieniędzy i przemieszczania się, jedynie w stanie nadzwyczajnym można, ale wtedy zobowiązani są do wypłat odszkodowań, a jak wiadomo groszem nie śmierdzą i tylko dług co raz większy...

Najbardziej mnie wkurzały maila jak milaczały i dalej milczą i wspierają propagandę bezprawia... Jestem dumy z siebie, że już 10 lat temu wywaliłem propagandę w Twoim domu na śmietnik i nie mam i nie oglądam TV.. Jeszcze niech zamkną takie denne portale jak interia, wp czy onet i może będzie lepiej...

Te pomysły z nielegalnymi ograniczeniami dla niezaszczepionych to taki sam myk, a jak wprowadzą to prawo to przegrają jak nie przed sądem w Polsce to przed Trybunałem w Strasburgu, ale może to dobrze, część ludzi dostanie takie odszkodowania, że nie będzie musiało już pracować....

Że propaganda leci na TVP/TVN, to norma, ale w cięzkim szoku można być, gdy się widzi, co w tym temacie wyprawia niby "neutralny" Polsat.
Słuszne posunięcie z wywaleniem TV, ja trzymam dla transmisji sportowych.

3,904 Ostatnio edytowany przez Znerx (2021-09-07 22:28:19)

AloneWolf90 napisał/a:

część ludzi dostanie takie odszkodowania, że nie będzie musiało już pracować....

Albo nie dostanie, bo Polski i tak za miesiąc już nie będzie. wink
W końcu, Morawiecki prawie to powiedział, w dzisiejszym przemówieniu. Że się spodziewają wizyty Władymira.

3,905

Najlepsze co jest w tv, to oglądanie tych idiotek z PO i Lewicy, które krzyczały na Brauna, że chce je zabić wchodząc na mównicę sejmową bez maseczki. Te same idiotki składały donosy na pasażerów PKP, którzy jeździli bez maseczek i na pracowników PKP, którzy na to pozwalali. No i teraz te idiotki paradują po sali sejmowej i wstępują na mównicę bez szmaty na twarzy, bo marszałek Witek zniosła taki nakaz z regulaminu sejmowego. Czyli te idiotki z PO i Lewicy nie bały się wirusa tylko tego, że marszałek Witek poleci im po diecie poselskiej. Tak dla przypomnienia dodam, że te idiotki krzyczały, że Braun bez szmaty na twarzy je zabije kiedy dziennie w Polsce było ok. 150 nowych przypadków pozytywnych testów. Obecnie, gdy ta ilość oscyluje w okolicach ponad 400 z tendencją rosnącą wejście na mównicę sejmową bez maseczki nie grozi już niczyją śmiercią. To jest właśnie oczywisty przykład covidowej logiki dla idiotów.

3,906

jak myślicie, ten temat o koronawirusie dobije 100 stron?

3,907

Ela210 napisał/a:

Mnożąc ilość fal covida przez IQ ministra zdrowia... 200 stron nie przekroczy  lol

3,908

Covid covideam, a tu robią panikę z nowym wirusem w Indiach.

12-letni chłopiec zmarł w Indiach na Nipah, rzadki wirus o wiele bardziej śmiertelny niż COVID-19 – którego urzędnicy służby zdrowia od dawna obawiali się, że może wywołać globalną pandemię. (...)
wykazały szacunkową śmiertelność między 40% a 75%. według Światowej Organizacji Zdrowiaco czyni go znacznie bardziej śmiertelnym niż koronawirus.

„Wykazano, że wirus rozprzestrzenia się z osoby na osobę w tych epidemiach, budząc obawy o potencjał NiV do wywołania globalnej pandemii” (...)
kluczowe objawy są podobne do objawów COVID-19, w tym gorączka, kaszel, ból gardła i trudności w oddychaniu. CDC zauważyło.

3,909

Starszy syn po tygodniu nauki w nowym roku szkolnym wylądował właśnie na kwarantannie, bo jego nauczyciel ma pozytywny wynik testu. Pani z sanepidu pytała się czy syn zaszczepiony. Nie wiadomo po co sanepidowi ta informacja skoro na kwarantannę solidarnie wysłali uczniów zaszczepionych i niezaszczepionych lol Jeśli ktoś z was miał więc nadzieję, że fakt zaszczepienia uchroni go przed lądowaniem na kwarantannie w takiej sytuacji, to nie chroni... Nie wiem czy dobrze zrozumiałem małżonkę, że syn ma nie opuszczać terenu wokół domu przez tydzień czy do końca przyszłego tygodnia ale jego młodszy brat może do szkoły chodzić lol

3,910

O żadnych kwarantannach nie słyszałam od czasu 2 fali. Bardziej ciekawe czy ów nauczyciel był szczepiony, skoro wystąpiły u niego na tyle silne objawy że poszedł do lekarza i go wykryli.
my w domu przeszliśmy przez ostatni tydzień mocną infekcję bez gorączki- domowymi srodkami sie rozprawiliśmy.

3,911

assassin napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Mnożąc ilość fal covida przez IQ ministra zdrowia... 200 stron nie przekroczy  lol

Ja myślę, ze ten temat będzie do końca istnienia tego forum czyli do końca świata.
Dziś sporo ponad 500 nowych zakażeń.
Kolejni uczniowie zaczynają zdalne nauczanie.
Niedługo nowy rok akademicki, niektóre uczelnie zapowiadają normalne zajęcia.
Otwarte cmentarze na 1 listopada i dalej się potoczy jak w zeszłym roku.

3,912

Kleoma napisał/a:

Zgryźliwie dodam, że w środę było 3 więcej...

Kleoma napisał/a:

Nie wiem czy interesuje cię piłka nożna ale w środę na Stadionie Narodowym (to jest to miejsce, gdzie ulokowano covidowy lazaret dla lekkich przypadków) było 50 tysięcy kibiców i jak zerkniesz w relacje z meczu, to raczej bez maseczek.

3,913

Snake napisał/a:
Kleoma napisał/a:

Kleoma napisał/a:

Nie wiem czy interesuje cię piłka nożna ale w środę na Stadionie Narodowym (to jest to miejsce, gdzie ulokowano covidowy lazaret dla lekkich przypadków) było 50 tysięcy kibiców i jak zerkniesz w relacje z meczu, to raczej bez maseczek.

A moim powiecie w sobotę i niedzielę oraz w nocy były uroczystości religijne, mnóstwo pielgrzymek, kilka mszy i nabożeństw z udziałem wileu tysięcy wiernych i jak widać na zdjęciach zamieszczonych w lokalnym Dzienniku Wschodnim był "ludź na ludziu", zero maseczek, zero odstępów. Nawet się ludzie specjalnie  w kupie trzymali bo cieplej, noc była przeraźliwie zimna.
Lubelskie już przoduje w zakażeniach a co będzie za kilka dni?

3,914

Kleoma napisał/a:
Snake napisał/a:
Kleoma napisał/a:

Kleoma napisał/a:

A moim powiecie w sobotę i niedzielę oraz w nocy były uroczystości religijne, mnóstwo pielgrzymek, kilka mszy i nabożeństw z udziałem wileu tysięcy wiernych i jak widać na zdjęciach zamieszczonych w lokalnym Dzienniku Wschodnim był "ludź na ludziu", zero maseczek, zero odstępów. Nawet się ludzie specjalnie  w kupie trzymali bo cieplej, noc była przeraźliwie zimna.

Nic nie będzie, PiS wie, że nie należy fikać do Podkarpacia i Lubelszczyzny wink

3,915 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-09-10 19:58:16)

dubel

3,916

Kleoma napisał/a:

Powiat krasnystawski nabija ogniskiem w... co za przypadek, w szpitalu. Proszę zerknąć na inne powiaty i znaleźć te, które na przełomie 2020/21 i wiosną 2021 były czarnymi powiatami pod względem zakażeń. Królowały nawet w skali kraju. Ile dziś tam jest zakażeń? ZERO...

No i muszę sprostować mój poprzedni wpis. Na miejscu okazało się, że zakażenie wcale nie było w klasie syna, ani nie był to nauczyciel. Na kwarantannę trafili ci co korzystali ze szkolnej stołówki, bo to tam zlokalizowano tego wstrętnego wirusa. Nie wiadomo czy u ucznia, pracownika. Nie wiadomo. Po prostu syn chodził na stołówkę, gdzie chodził ktoś z pozytywnym testem więc na kwarantannę. No i jednak dzieci zaszczepione nie idą na kwarantannę tylko niezaszczepione. Żona pyta się wychowawczyni jak będą w tym czasie wyglądać lekcje syna. Odpowiedź - nijak... Nie mają uruchomionego teamsa, nie będą mu wysyłać lekcji do zrobienia. Ma WOLNE lol Nie wiem jak się to ma do obowiązku nauki ale tym sobie chyba dyrekcja nie zaprząta głowy. Syn, nie muszę chyba dodawać zadowolony lol

3,917

W Niemczech, w Munster 3 września była impreza tylko dla zaszczepionych i ozdrowieńców. Na dziś wśród 380 uczestników imprezy jest już 63 osób z pozytywnym wynikiem testu covidowego. No kto by pomyślał, zaszczepieni zarażali zaszczepionych...

3,918 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-09-13 20:52:55)

Snake napisał/a:

W Niemczech, w Munster 3 września była impreza tylko dla zaszczepionych i ozdrowieńców. Na dziś wśród 380 uczestników imprezy jest już 63 osób z pozytywnym wynikiem testu covidowego. No kto by pomyślał, zaszczepieni zarażali zaszczepionych...

Buhahaha lol lol
Ale weź to Covidianom wytłumacz... wink

3,919 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-13 21:14:56)

assassin napisał/a:
Snake napisał/a:

Buhahaha lol lol

ale co w tym dziwnego? przecież wiadomo ze wirus krąży- no chyba że te 63 osoby pod respiratorami są.

U nas w pracy pare osób katar a jedna niezaszczepiona bo się bała od 2 tygodni nie moze się wyleczyć w domu.
ja złapałam coś co leczyłam tydzień. Zwykle leczę się z 3 dni.
kontaktów z obcymi ludzmi mam, chyba ze 100 dziennie minimum- z niektórymi bez masek- zawsze pytamn czy bktoś chce bym maskę założyła na spotkaniu priv.

3,920

Ela210 napisał/a:
assassin napisał/a:
Snake napisał/a:

Buhahaha lol lol

ale co w tym dziwnego? przecież wiadomo ze wirus krąży- no chyba że te 63 osoby pod respiratorami są.

U nas w pracy pare osób katar a jedna niezaszczepiona bo się bała od 2 tygodni nie moze się wyleczyć w domu.
kontaktów z obcymi ludzmi mam, chyba ze 100 dziennie minimum- z niektórymi bez masek- zawsze pytamn czy bktoś chce bym maskę założyła na spotkaniu priv.

U nas w regionie też kopa przeziębień,
sporo dzieci już do szkoły nie poszło, córka też domowymi sposobami się leczy, 3 dni i znaczna poprawa.
Jak masz tyle kontaktów dziennie to nie trudno coś załapać, też mam ich sporo ale jakoś się trzymam.
Co do hospitalizacji to ostatnio czytałem o Izraelu
,, W rozmowie z Channel 13 TV News 5 sierpnia dr Kobi Haviv, dyrektor medyczny szpitala Herzog w Jerozolimie, powiedział, że „85 do 90 procent hospitalizacji dotyczy osób w pełni zaszczepionych”, a „95 procent pacjentów z poważnymi objawami jest zaszczepionych. ” Szpital Herzog specjalizuje się w opiece pielęgniarskiej nad osobami starszymi."
Źródło goniec. net

3,921 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-14 08:39:54)

jeśli wyniki z Izraela są prawdziwe, to różnią się os danych podawanych przez inne kraje w zakresie hospitalizacji.
mieli kontrakt na wcześniejszą dostawę szczepionki i moga być 2 opcje że szczepionka działa krócej i my zobaczymty to samo póżniej

albo- ta ogólna licznba hospitalizacji i tak jak na całą populację jest mała i mieści się w skali skuteczności szczepionki
lub parę innych pomysłów przychodzi mi do głowy-
ciekawe czy poza Jerozolimą maja podobne dane.

3,922 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-09-14 08:42:20)

Ela210 napisał/a:

W normalnym świecie nic dziwnego. W świecie segregacji sanitarnej, który twierdzi, że covidowa przepustka jest wszystkim jest to bardzo zabawne.

Ela210 napisał/a:

Nie wiem o czym piszecie, bo u mnie w domu nikt nie miał kataru od 18 miesięcy.

Zapomniałbym, po ostatnim raporcie na temat sensu trzeciej dawki szczepionki covidowej, opublikowanym w The Lancet akcje giełdowe koncernów farmaceutycznych poleciały w dół...

3,923

ze strony o znamiennym tytule fakehunter smile :
Werdykt
Prawda

Raport eksperta
Data werdyktu: 15.07.2021 14:09

Zaszczepieni przeciwko Covid-19 Izraelczycy znajdują się wśród obecnie hospitalizowanych, jednak - jak podkreślają lekarze i eksperci – są to najczęściej łagodne przypadki, co wskazuje na słuszność i skuteczność akcji szczepień.

„Najlepsze wnioski z eksperymentu medycznego, jakim są szczepionki kowidowe mamy z Państwa żydowskiego. Osoby tam zaszczepione, chorują i trafiają do szpitali” – czytamy na portalu robertbrzoza.pl. Publikacja została zgłoszona do Fake Hunter PAP.

To prawda, że osoby zaszczepione są wśród nowych zachorowań na Covid-19 w Izraelu; prawda, że zdarza się, iż trafiają do szpitala. Jednak przytoczone wyżej stwierdzenie pozostawione bez komentarza może wprowadzać w błąd.

Izrael zmaga się obecnie z kolejną falą zakażeń koronawirusem, tym razem spowodowaną wariantem Delta, o którym mówi się, że jest nawet dwa razy bardziej zaraźliwy, niż jego oryginalny poprzednik. Jednocześnie państwo to jest pionierem szczepień przeciw Covid-19, co sprawia, że zwrócone są na niego oczy całego medycznego (i nie tylko) świata.

Krytycy szczepień, w ponownie rosnącej liczbie przypadków zachorowań chcą widzieć potwierdzenie braku sensu szczepień. Jednak, jak przekonują eksperci, sytuacja w Izraelu, mimo że złożona, wręcz odwrotnie – pokazuje jak dotąd skuteczność wakcynacji.

MNIEJ ZACHOROWAŃ I ZGONÓW NIŻ PRZED SZCZEPIENIAMI

W Izraelu w środę, 14 lipca odnotowano 765 nowych zakażeń koronawirusem, co jest najwyższym wynikiem od 25 marca. Jednocześnie jednak liczba pacjentów chorych na Covid-19 i znajdujących się w ciężkim staniem jest relatywnie niska: w ciężkim stanie obecnie jest ich 54, w tym 16 podłączonych do respiratorów, a dwie osoby zmarły.

Warto jednak pamiętać, że zanim szczepienia w Izraelu mogły przynieść skutek, w styczniu tego roku dzienna liczba zakażeń sięgała tam nawet 10 tysięcy przypadków, a umierało nawet sto osób dziennie.

„[W Izraelu – PAP] Obserwuje się co prawda nowe przypadki, 8 lipca odnotowano ich już 611, ale w dniach 1–9 lipca łącznie odnotowano: 2 zgony – 9 lipca, 3 zgony – 8 lipca, 1 zgon – 5 lipca. Wcześniej jedna osoba zmarła 24 czerwca. Można powiedzieć, że ten kraj ma już epidemię COVID-19, pod względem zgonów, za sobą” – komentuje w rozmowie z medonet.pl prof. n. med. Krzysztof J. Filipiak.

Zwraca przy tym uwagę na dane opublikowane przez Public Health of England o ryzyku zgonu z powodu COVID-19 osób z wariantem Delta szczepionych i nieszczepionych.

„Nawet nowy minister zdrowia Wielkiej Brytanii przyznaje, że można spodziewać się 50 tys., a może nawet 100 tys. nowych zakażeń dziennie do końca wakacji, a mimo to jest dobrej myśli, bo dzięki szczepieniom liczba hospitalizacji i zgonów nie rośnie tak, jakbyśmy mogli się spodziewać, patrząc na przyrost nowych zakażeń” - wskazuje.

Według danych publikowanych przez izraelskie Ministerstwo Zdrowia, spośród 5372 aktywnych przypadków tylko sto przebywa w szpitalach.

Wśród aktualnie diagnozowanych w Izraelu przypadków są osoby zaszczepione.
Według „The Jerusalem Post” ok. połowa środowych przypadków wykryta została wśród zaszczepionych (330 osób), wśród poważnych przypadków odsetek zaszczepionych wynosi 61 proc. (33 osoby). Ale w pełni zaszczepionych jest tam obecnie aż 5,2 mln ludzi z ok. 9-milionowej populacji, co daje odsetek na poziomie 56 proc. (przynajmniej po pierwszej dawce jest 62 proc.).

Z danych zebranych przez izraelski resort zdrowia i opublikowanych pod koniec czerwca wynika z kolei, że skuteczność szczepionki Pfizer-BioNTech w zapobieganiu łagodniejszemu objawowemu przebiegowi wynosi 64 proc., ale nadal w 93 proc. zapobiega poważnemu przebiegowi choroby wywołanej przez wariant Delta.

Potwierdzają to eksperci na podstawie obserwacji w szpitalach. Jak podkreśla prof. Jonathan Halevy, zaszczepieni pacjenci bardzo słabo doświadczają wirusa i nawet ci, którzy są hospitalizowani, mają się dobrze.

„Właśnie mieliśmy zaszczepionego pacjenta, który został przywieziony po pozytywnym wyniku testu. Został przyjęty, ponieważ jego saturacja tlenem wynosiła poniżej 92 procent i potrzebował dotlenienia, ale został zwolniony po 24 godzinach. Taki stan rzeczy obserwujemy w całym Izraelu” – relacjonuje ekspert, cytowany przez „The Times of Israel”.

3,924

Keep Calm and Vaccinate On smile

3,925

Ela210 napisał/a:

W Izraelu w środę, 14 lipca odnotowano 765 nowych zakażeń koronawirusem, co jest najwyższym wynikiem od 25 marca. Jednocześnie jednak liczba pacjentów chorych na Covid-19 i znajdujących się w ciężkim staniem jest relatywnie niska: w ciężkim stanie obecnie jest ich 54, w tym 16 podłączonych do respiratorów, a dwie osoby zmarły.

Warto jednak pamiętać, że zanim szczepienia w Izraelu mogły przynieść skutek, w styczniu tego roku dzienna liczba zakażeń sięgała tam nawet 10 tysięcy przypadków, a umierało nawet sto osób dziennie.

Izrael 13 września 2021:
- 11800 nowych przypadków Covid-19, średnia tygodniowa - 9494;
- 1233 hospitalizowanych, w tym 239 pod respiratorem;
- 23 zgony, średnia tygodniowa 29.

Co to znaczy, że zaszczepieni są hospitalizowani ale "lekko przechodzą"? Jak ktoś lekko przechodzi zakażenie, to leży pod pierzyną w domciu, łyka apap i pije mleko z miodem i czosnkiem. Jeśli trafia do szpitala, to znaczy, że co najmniej poleciała mu saturacja i wymaga natleniania i stałej kontroli lekarskiej. To nie jest lekki przebieg choroby.

3,926

W mojej wsi dziś ok. 30% dzieci nie poszło do szkoły z powodu przeziębienia, gorączki.
Chorują też ich rodzice. Pierwsze dzieci zachorowały w piątek.
Nawet szeregi panów spod sklepu się przerzedziły. Zachorowali dwaj, którzy potrafią pić piwo na świeżym powietrzu w najtęższe mrozy o 6.30 rano i nigdy nie chorowali. Nikt nie jest na kwarantannie, żadnych testów chorym nie robią, szkoła działa.

3,927

Służby zdrowotne Wielkiej Brytanii ostrzegają, że kraj czeka wysyp zachorowań na grypę w wyniku obniżonej odporności organizmów po wielomiesięcznych obostrzeniach sanitarnych.
Kto by się spodziewał...

3,928

Snake napisał/a:

Służby zdrowotne Wielkiej Brytanii ostrzegają, że kraj czeka wysyp zachorowań na grypę w wyniku obniżonej odporności organizmów po wielomiesięcznych obostrzeniach sanitarnych.
Kto by się spodziewał...

To samo pomyślałam. Wszelakie wirusówki, zupełnie normalne o tej porze (skoki temperatury), będą hulały, bo jesteśmy niestety mniej odporni, a dzieci szczególnie, w skutek pozamykania w domach na zdalnej nauce.
U nas panuje w tej chwili grypowo - żołądkowe paskudztwo. Mamę mi rozłożyło w godzinę (zaszczepiona, ozdrowieniec), mnie też coś bierze, odliczam do 16 i byle do łóżka smile

3,929

mallwusia napisał/a:

To samo pomyślałam. Wszelakie wirusówki, zupełnie normalne o tej porze (skoki temperatury), będą hulały, bo jesteśmy niestety mniej odporni, a dzieci szczególnie, w skutek pozamykania w domach na zdalnej nauce.

To znaczy, że rodzice, którzy nie zamykali dzieci w domach, pozwalali im się spotykać z rówieśnikami, nocować u siebie, szaleć na rowerach, basenach, podwórkach postępowali rozsądnie i zapewne będą mieli spokój. Jak również ich dzieci wink

3,930

Myślę, że choćby nie wiem jak się starać, to nie udało się niestety żyć tak, jak przed pandemią. Widzę po sobie. No ale na pewno lepsze to, niż nic.

3,931

Niestety jak się nie ruszyć d..z tyłu.
Też pomyślałąm że niedobrze że się ludzie nie  wymieniają zarazkami teraz.
dlatego popdtrzymuję że najlepiej się na koronę zaszczepić i puścić wszystko luzem na wymianę innych zarazków
druga opcja- puścić wszystko luzem i zbudować więcej szpitali- bo przy zaszczepieniu połowy ciężkich przypadków bedzie sporo.
nie znam nikogo kto by zabraniał dzieciom wychodzić.

3,932

Ela210 napisał/a:

Wychodzić jak wychodzić ale siedzieć z innymi dziećmi i nakaszleć na siebie wink Taki to był właśnie sens zdalnych lekcji, żeby dzieci się nie wymieniały zarazkami i nie przynosiły do domów. Moje się wymieniały, bo na wsi mieliśmy program oddawania dzieci do kolegów/koleżanek na noc, na weekend.

3,933

Szczepionka to też zetknięcie się z zarazkami.
I to w dużej ilości. oslabionymi i w kontrolowany sposób.
Teraz gdy istnieje szczepionka maski są bez sensu w sumie.
Chyba że przy małych dzieciach i gdy ktoś  kaszle.

3,934

Ela210 napisał/a:

Niestety jak się nie ruszyć d..z tyłu.
Też pomyślałąm że niedobrze że się ludzie nie  wymieniają zarazkami teraz.
dlatego popdtrzymuję że najlepiej się na koronę zaszczepić i puścić wszystko luzem na wymianę innych zarazków
druga opcja- puścić wszystko luzem i zbudować więcej szpitali- bo przy zaszczepieniu połowy ciężkich przypadków bedzie sporo.

Teraz to się właśnie wymieniają smile
O ile rok temu było nie do pomyślenia, by ktoś zasmarkany i kaszlący przyszedł do pracy, to teraz wróciły stare zwyczaje. Przynajmniej tu u mnie  połowa ekipy jest chora. Mnie się na szczęście nic nie rozwinęło, pomógł napar z kwiatu czarnego bzu i łóżko od 20.00, a wczoraj z pół kg malin, jest wysyp tych późnych.
Trzeba się jeszcze będzie zmobilizować, aby nazbierać czarnego bzu, to jego pora. Ja akurat szczepić się nie planuję.

Elu - w tej grupie niezaszczepionych jest duża część ozdrowieńców.

3,935

U mnie listonosz przyszedł we wtorek zasmarkany, kaszlący.
Odebrałam przesyłkę przez furtkę i dziś też mam katar, lekki stan podgorączkowy.
A nigdzie nie byłam od kilku dni.
Na pewno się zaraziłam od niego. Mimo, ze od razu umyłam ręce.

3,936

To by potwierdzało że jest wirus zasmarkany- czy delta czy coś innego i tak sie nie dowiemy.
Listonosz nakichał na Twoje listy.

3,937

Ela210 napisał/a:

To by potwierdzało że jest wirus zasmarkany- czy delta czy coś innego i tak sie nie dowiemy.
Listonosz nakichał na Twoje listy.

Nie tylko na moje, prawdopodobnie rozniósł tego dnia kilkadziesiąt przesyłek.

3,938

No właśnie miałam nadzieję, że chociaż tego się ludzie nauczą, aby infekcję przeleżeć i guzik, łażą do pracy i zarażają grrr.
Już widzę, co będzie za tydzień, gdy temperatury spadną o 10 stopni.

3,939

Chyba coś zaczyna się dziać, jakieś poszukiwania alternatyw do szczepień. Jak podaje portal tarnogorski
,, Dr Włodzimierz Bodnar jako jedyny lekarz z Polski został zaproszony przez włoski Senat do dyskusji w posiedzeniu na temat skutecznego leczenia COVID-19.  "
Jednak na to wygląda, że leczenie Amantadyną wzbudziło zainteresowanie,  i zaangażowanie polskiego lekarza zostało docenione.

3,940

mallwusia napisał/a:

No właśnie miałam nadzieję, że chociaż tego się ludzie nauczą, aby infekcję przeleżeć i guzik, łażą do pracy i zarażają grrr.
Już widzę, co będzie za tydzień, gdy temperatury spadną o 10 stopni.

Ha, ha ja miałem wczoraj katar. Przez kilka godzin lało mi się z nosa, a potem przestało.
Sporym głupkiem jest ktoś, kto obecnie lezie z katarem i przeziębieniem do lekarza.
Jeszcze większym głupkiem jest ktoś, kto w tej sytuacji zrobi test na SARS-COV2.
Na szczęście ponoć lekarze gonią takich zakatarzonych, zaszczepionych i w żadnym wypadku nie zlecają testu, bo "zepsują statystyki".
Ludzie z różnych miejsc pracy donoszą, że u nich to właśnie zaszczepieni chodzą zasmarkani do roboty. Nieśmiertelni...
Poza tym gonimy Izrael. Tam zaszczepieni stanowią 50-60% hospitalizowanych na Covid, u nas to już 20 %.
Nie chciało mi się już wrzucać aktualnych danych z Izraela w odniesieniu do poprzedniego roku ale ogólnie są dokładnie w tym samym miejscu. Zarówno jeśli chodzi o nowe przypadki, hospitalizacje, respiratory, zgony lub.... gorszej. No i zmieniło się to, że teraz mają zaszczepione ponad 60 % społeczeństwa. Wróć! Już nie mają! W końcu obecnie w pełni zaszczepiona osoba, to ta która otrzymała trzy dawki preparatu przeciw Covid. O to też ciekawe, bo coraz częściej słyszę sformułowanie w reklamach "preparat", a nie "szczepionka".

3,941 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-16 16:50:50)

Jak miałeś katar parę  godzin i przeszło samo to raczej reakcja alergiczna na coś. 
No chyba że Ci przeszło na kaszel.
Smarkanie jest akurat zdrowym objawem obronnym chyba że się przeciąga.
A skoro Johnson taki szybki jednodawkowy to i Smarkanie krótsze big_smile
Lubelskie zaczyna być  stołówką dla delty więc  mit o nadzwyczajnej odpornosci w zdrowym środowisku chyba padnie. 
Co do Włoch to jest tam duży opór przed szxzepieniami ale sterroryzowano naród  i sama władza sobie winna
Już wiadomo że będą mieć zawalone szpitale więc szukają alternatyw.
Niestety nie wierzę  w jakaś nadzwyczajną skuteczność amantadyny i zapracowywanie się lekarzy w PL na śmierć gdy mają leki pod nosem.

3,942

Snake, żeby to był katar, to pół biedy. To katar, kaszel i sr*ka w pakiecie big_smile
A ja muszę być po niedzieli zdrowa, no ! big_smile
Choć z testami to racja, zapomniałam, że teraz już nie ma teleporad i nie tak łatwo się wymigać smile

3,943

Ela210 napisał/a:

Jak miałeś katar parę  godzin i przeszło samo to raczej reakcja alergiczna na coś

Nie posiadam takich alergii, w ogóle przez 48 lat nie zauważyłem u siebie alergii. No chyba żeby podciągnąć pod to migreny, bo są teorie, które twierdzą, że migreny, to forma alergii.
Miałem katar i gorsze samopoczucie, wieczorem i przez noc z lekka bolała mnie głowa. Młodszy syn chodzi trochę zakatarzony. Starszemu kończy się dziś kwarantanna i jutro do szkoły!

3,944

mallwusia napisał/a:

To katar, kaszel i sr*ka w pakiecie big_smile

Dobrze to nie brzmi zwłaszcza nowy objaw..

3,945

Snake
,, Na szczęście ponoć lekarze gonią takich zakatarzonych, zaszczepionych i w żadnym wypadku nie zlecają testu, bo "zepsują statystyki"."

Mam podobne wrażenie, że wszyscy mają dość tej sytuacji i jest odchodzenie od testu. Przy tych przeziębieniach i dużej zwiększonej do nie wiadomo ile cykli powtarzalności na pcr, były by tysiące pozytywnych.

3,946

Ela210 napisał/a:

Dobrze to nie brzmi zwłaszcza nowy objaw..

W końcu obecnie Covid ma objawy wszystkiego lol
Kolejne państwa ostrzegają, że czeka nas mega ciężki sezon... grypowy wink

3,947

Morfeusz1 napisał/a:

Snake
,, Na szczęście ponoć lekarze gonią takich zakatarzonych, zaszczepionych i w żadnym wypadku nie zlecają testu, bo "zepsują statystyki"."

Mam podobne wrażenie, że wszyscy mają dość tej sytuacji i jest odchodzenie od testu. Przy tych przeziębieniach i dużej zwiększonej do nie wiadomo ile cykli powtarzalności na pcr, były by tysiące pozytywnych.

Czesto to sami pacjenci nakręcają i wszystkie objawy podciągają pod covid albo post covid wink

3,948

Po prostu wystarczy zerknąć na jakąkolwiek stronę o covidzie "jak poznać" i tam są objawy wszystkiego wink

A tak w ogóle są nowe wytyczne, na nowy sezon infekcji, na 4 czy 5 falę. Brzmią one tak:
- ludzie zaszczepieni będą chorować na grypę,
- ludzie niezaszczepieni będą chorować na covid.

3,949

Covidoza postępuje.
We Włoszech wprowadzane są nowe restrykcje:

za der onet napisał/a:

Włoski rząd zatwierdził jedne z najsurowszych środków zwalczania COVID-19 na świecie, nakładając na wszystkich pracowników obowiązek przedstawienia dowodu szczepienia, negatywnego testu lub niedawnego powrotu do zdrowia po infekcji – informuje Reuters.
(...)
Od połowy października wymóg ten będzie dotyczyć wszystkich pracowników: sfery budżetowej, państwowych i prywatnych firm – zapisał w dekrecie rząd Mario Draghiego.

– W dekrecie rozszerzamy od 15 października stosowanie Green Pass w całym świecie pracy, w sferze publicznej i prywatnej – poinformował minister zdrowia Roberto Speranza na konferencji prasowej w Rzymie

Zaraz będzie jak w Chinach roll bez kodu QR, i bycia monitorowanym przez władze 24/7, to nawet z domu nie wyjdziesz.

3,950

Znerx napisał/a:

Zaraz będzie jak w Chinach roll bez kodu QR, i bycia monitorowanym przez władze 24/7, to nawet z domu nie wyjdziesz.

Przecież już prawie tak jest w Australii lol Na dodatek nie możesz stamtąd legalnie uciec, bo kraj zamknięty i kontrolowany. Tylko przemyt... Wracają do korzeni lol
Tymczasem w USA władze planują zwolnienia tysięcy pracowników służby zdrowia, bo ci nie chcą się zaszczepić. Szury jedne w białych fartuchach lol W ogóle, ponieważ USA, to ciekawy kraj jeśli chodzi o sprawy wolnościowe, to tysiące pracowników sektora publicznego tzn. policjanci, medycy, urzędnicy znalazło wybieg na mocy ustawy z 1964 ze względu na przekonania religijne. No nie chcą się szczepić, bo ha, ha NIE WIERZĄ w te szczepionki.

3,951 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-09-18 00:36:07)

mallwusia napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Snake

Czesto to sami pacjenci nakręcają i wszystkie objawy podciągają pod covid albo post covid wink

Jak czytają wiadomości w necie, to wszystkie objawy im pasują, indoktrynacja działa doskonale na wszystkich portalach. Szkoda, że te portale nie piszą ile zabrały kasy na promowanie pewnych zachowań.... , , to się samo komentuje " smile
Tymczasem Adam grzmiał, że w Lubelskim takie wzrosty, jak będzie wynik 12 osób pozytywnie wytestowanych na 10 000 osób to żółta strefa. Ciekawe skąd oni mają te chore przeliczniki.  A to co Włochy wprowadzają to już o kolejną patologię się ociera.

3,952

Morfeusz1 napisał/a:
mallwusia napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Snake

Jak czytają wiadomości w necie, to wszystkie objawy im pasują, indoktrynacja działa doskonale na wszystkich portalach. Szkoda, że te portale nie piszą ile zabrały kasy na promowanie pewnych zachowań.... , , to się samo komentuje " smile
Tymczasem Adam grzmiał, że w Lubelskim takie wzrosty, jak będzie wynik 12 osób pozytywnie wytestowanych na 10 000 osób to żółta strefa. Ciekawe skąd oni mają te chore przeliczniki.  A to co Włochy wprowadzają to już o kolejną patologię się ociera.

Wczoraj oglądałem program dobrze poinformowanego publicysty, Adam i minister ten od gospodarki już dawno są na wylocie, ale... nikt nie chce tego gorącego kartofla wziąć w swoje ręce.

Dwóch naukowców z FDA, którzy w Stanach Zjednoczonych zajmowali się dopuszczeniem "szczepionki" fajzera przez ten urząd, odeszło z pracy twierdząc, że to nie powinno być dopuszczone do stosowania przez dzieci i małoletnich.

3,953

Ktoś tu się chyba przestraszył posła Brauna, bo wczoraj profesor Horban wywinął orła w czasie rozmowy z pandemiczną akwizytorką z TVN. Ona coś o umieraniu dzieci na Covid-19, a on jej, że dzieci nie umierają na Covid-19 lol No jak tak można lol Poszło w Polskę...

3,954

z ciekawosci spojrzałam na statystyki szczepień i widzeże wymagane 70 procent zaszczepionych ma tylko Kanada,  Emiraty arabskie i Belgia.

3,955

Ela210 napisał/a:

z ciekawosci spojrzałam na statystyki szczepień i widzeże wymagane 70 procent zaszczepionych ma tylko Kanada,  Emiraty arabskie i Belgia.

Przykro mi... masz nieaktualne dane. sad
Naukowcy już się z tego wycofali i uważają, że uzyskanie "odporności stadnej", dla covid19, będzie niemożliwe (jak dla grypy) z racji szybkiej zmienności.

3,956 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-20 19:19:45)

jeżeli odporność stadna to coś co zapobiega zakażeniom to pisaałm juz dawno w tym wątku, że w nia nie wierzyłam nigdy.
natomiast jest pewnie jakaś ilość zaszczepionych, kltóra nie stwarza zagrożenia locdownem przez zapchanie szpitali i przypuszczam że właśnie coś koło 70 czy 80 procent.
ja juz pisałam: że w dobie szczepionkli jestem zwolennikeim zero obostrzeń i płatne leczenie dla niezaszczepionych.

3,957

Ela210 napisał/a:

jeżeli odporność stadna to coś co zapobiega zakażeniom to pisaałm juz dawno w tym wątku, że w nia nie wierzyłam nigdy.
natomiast jest pewnie jakaś ilość zaszczepionych, kltóra nie stwarza zagrożenia locdownem przez zapchanie szpitali i przypuszczam że właśnie coś koło 70 czy 80 procent.
ja juz pisałam: że w dobie szczepionkli jestem zwolennikeim zero obostrzeń i płatne leczenie dla niezaszczepionych.

I tak płacą.
Składka zdrowotna to się nazywa.

3,958 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-20 19:43:03)

jak widać nie wystarcza na takie koszty i chorzy na raka są pozbawieni leczenia przez chorych na Covid.
przy ubezpieczeniu na życie stawki są różne w zalezności od trybu życia
przy ubezpieczeniu mieszkania też w zależności od zabezpieczeń
toi samo przy samochodzie.

top jest sprawiedliwe Lucyfer, by uznać wpływ ludzi na coś, jeśli takowy jest.
Lepsze to niż pomysły wykluczania czy OMG więżienia za zarażanie
oczywiście jak ktoś nie moze się szczepić to nie powinien płacić

3,959

Ela210 napisał/a:

jak widać nie wystarcza na takie koszty i chorzy na raka są pozbawieni leczenia przez chorych na Covid.

Jeżeli rozumiesz przez to "członków rządu chorych na Covid", to się zgadzam, choć nie wiem czy to akurat oni podejmowali kluczowe decyzje. To znaczy takie żeby nie wpuszczać do szpitali chorych na raka i inne choroby banalniejsze niż Covid.

Ela210 napisał/a:

przy ubezpieczeniu na życie stawki są różne w zalezności od trybu życia
przy ubezpieczeniu mieszkania też w zależności od zabezpieczeń
toi samo przy samochodzie.

top jest sprawiedliwe Lucyfer, by uznać wpływ ludzi na coś, jeśli takowy jest.
Lepsze to niż pomysły wykluczania czy OMG więżienia za zarażanie
oczywiście jak ktoś nie moze się szczepić to nie powinien płacić

Jeżeli wywrócisz do góry nogami ustawodawstwo w zakresie ubezpieczeń powszechnych, ochrony zdrowia, to jak najbardziej. Na przykład:
- paliłeś papierowy, to pokrywasz z prywatnych pieniędzy 2/3 kosztów leczenie twojego raka,
- żarłeś w McDonaldzie, to pokrywasz 1/2 kosztów leczenia twojego zawału, miażdżycy itp.
A na razie mamy taki system, że ja płacę składkę zdrowotną i kompletnie nic z tego nie mam. Jak chcę zrobić badania na NFZ, to terminy są takie, że wyciągam portfel i kupuję sobie te badania za kolejne własne pieniądze (bo wcześniej zapłaciłem składkę).
W ogóle mam taki rewolucyjny pomysł żeby kolejność w obsłudze przez system ochrony zdrowia zależała tylko i wyłącznie od poziomu wpłaconych składek. Mało zarabiasz, mało płacisz składki - lądujesz na końcu kolejki. Dużo płacisz - pniesz się wyżej w kolejkach. Płacisz bardzo dużo - jesteś wszędzie pierwszy w kolejności, tylko młode, piękne pielęgniarki, diagnostyka co najmniej przez dr hab., żadnych tam zwykłych lekarzyn.

3,960 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-09-20 23:57:25)

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

I tak płacą.
Składka zdrowotna to się nazywa.

Dokładnie tak.
Miesiąc za miesiącem, całe lata płacę na ten system. Nie rozumiem dlaczego miałbym dopłacać przy tej jednej akurat chorobie. Tym bardziej jak już wiadomo, i zaszczepieni wymagają hospitalizacji. To jedynie decyzje  rządu doprowadziły do takiego zamieszania. I o ile  na początku mogli podejmować złe decyzje, to czymś  nie normalnym jest trwanie w nich. A szpital narodowy jako pokazówka niczym Antonow, przepełnił falę goryczy.
Pozytywne w tym wszystkim jest to, że część lekarzy miała odgórne zalecenia w d.... i dalej wykonywali swoje obowiązki najlepiej jak umieli, czasem mimo szykan. Gdzieś ta nasza niesforność narodowa potrafi mieć plusy.

3,961 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-09-20 23:59:33)

jak coś sie nazywa ubezpieczeniem, to składka powinna zależć od ryzyka.
A za bezwypadkową jazdę powinny być zniżki
A jak ktos uważa że Coivida nie ma i nie zachoruje to mozna mu zwrócić smile więc nic nie ryzykowałbyś Morfeusz. smile

3,962 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-09-21 00:10:30)

Ela210 napisał/a:

A za bezwypadkową jazdę powinny być zniżki
A jak ktos uważa że Coivida nie ma i nie zachoruje to mozna mu zwrócić smile więc nic nie ryzykowałbyś Morfeusz. smile

Tylko wirusowe choroby to nie jest bezwypadkowa jazda.  I nie napisałem,
ze nie ma Covida. Tylko wszystko na to wskazuje Elu,że musimy normalnie dalej z nim żyć. Z jego dalszymi mutacjami,tak jak było to opisane w podręcznikach. Tak jak z grypą. Chcesz to się szczep nawet 20 razy w roku,to tylko Twoja sprawa,nic mi do tego.Jeśli będziesz czuła się z tym bezpieczniej to super.
Pozdrawiam
P. S.
Dziwię się tylko jednemu, że nie czujesz się zmanipulowana.
Widziałaś Polskie Davos w Karpaczu i maski? smile pokazowe dla telewizji? Wiele podobnych sytuacji było już.

3,963

Ela210 napisał/a:

Ha, ha Elu dorosła z ciebie kobieta i wypisujesz takie utopijne fantasmagorie. Składka na ubezpieczenie zdrowotne, co najlepiej pokazuje pisowski Nowy Wał, nie jest ubezpieczeniem ale podatkiem. Jego wysokość nie zależy od trybu życia, wieku itp. parametrach istotnych dla firm ubezpieczeniowych ale od zamożności płacącego lub formy jego zatrudnienia. Równie dobrze, a nawet uprościłoby to wiele administracyjnie rząd mógłby znieść składkę na ubezpieczenie zdrowotne, a podnieść stawki podatku dochodowego. Oczywiście nie robi i nie zrobi tego, bo to by źle wyglądało. Zamiast tego może dumnie głosić, że obniża podatki, a trochę tam podwyższa składki zdrowotne i to w dodatku nie szaremu Kowalskiemu co ledwo wiąże koniec z końcem ale wrednemu kapitaliście, któremu zachciało się wykształcić na programistę, inżyniera, lekarza, czy założył sklep spożywczy na osiedlu. O tym, że jest to podatek, a nie ubezpieczenie wprost świadczy sposób wyliczania, 9 % od 30 % kwoty minimalnego wynagrodzenia dla krwiopijców, spekulantów i wydrwigroszy potocznie zwanych jako osoby prowadzące działalność gospodarczą. W pierwotnych założeniach Nowego Wału wymyślono, że ludzie ci mieliby płacić 9 % od realnego dochodu co wprost oznaczałoby, że nie podlegaliby opodatkowaniu wg progu np. 17 % ale 26 %.

3,964

der onet tongue z początku września tego roku napisał/a:

Izraelski ekspert od koronawirusa prof. Salman Zarka twierdzi, że najwyższa pora przygotowywać się do podania czwartej dawki przeciwko COVID-19. Jego zdaniem czekają nas kolejne fale pandemii i trzeba nauczyć się z nią żyć. (...) Jego zdaniem będzie konieczne podawanie szczepionki co 5-6 miesięcy,

rmf24 z 19.09 napisał/a:

Zważywszy, że skuteczność szczepionki i poziom antyciał z czasem spada, wygląda na to, że co kilka miesięcy - co rok albo co 5-6 miesięcy- będzie trzeba podać kolejny zastrzyk - przekonywał izraelski koordynator ds. pandemii Salman Zarka, apelując o przygotowywanie zapasów.

Trzecią (bądź nawet czwartą) dawkę już zapowiadają/podają: Żydzi, Czesi, Hiszpanie, Portugalczycy, Finowie, Słowacy, Szwedzi, USA, itd...
A za 6 miesięcy będzie 4-ta... no, a dalej to można się domyślić.

A tu smaczek z rządowej strony Izrealskiej - taki odpowiednik naszego polskiego gov.pl:
Green Pass w Izraelu jest ważny przez 6 miesięcy od podania ostatniej dawki. I jest wymagany do prawa dostępu do przestrzeni publicznej.

gov.il napisał/a:

Green Pass – Updates to the expiration dates policy

Effective Friday, 1.10.2021, the expiration dates of the Green Pass shall be updated in accordance with the updated definitions for vaccinated / recovered individuals:

A person vaccinated with three doses: The Green Pass shall remain effective for six months from the date of the third vaccination
    A person vaccinated with two doses: The Green Pass shall remain effective for six months from the date of the second vaccination
    A person who recovered from coronavirus disease: The Green Pass shall remain effective for six months from the date of the recovery certificate
    A person who recovered from coronavirus disease and received a vaccine dose: The Green Pass shall remain effective for six months from the date of vaccination.

Attention please:

Optimal protection is received after the 2nd and 3rd vaccine doses is achieved 7 days after the vaccination date
    Green Pass eligibility and the relaxation measure with regard to orange destinations are effective from the date that the vaccinated individual achieved optimal protection – that is to say, 7 days after vaccination.
    Effective today, 29.8.2021, anyone who is 5 months after the date of the second vaccination is eligible for vaccination with the third dose, with no age limits. Go and get vaccinated!

Links to two articles that were presented to the Vaccine Safety and Effectiveness Surveillance Committee and uploaded to the Ministry of Health's website:

3ci, 4ta dawka... albo glejt, że się przechorowało (w ostatnich 6 miesiącach), bo inaczej passa nie dostaniecie i będzie szlaban -> dla was bezpassowców. Ciekawe kiedy u nas do tego dojdziemy? Ministrze Niedzielski, czemu nie korzystasz z rozwiązań starszych braci w wierze? wink

3,965

W dodatku Izrael denuncjuje własnych obywateli, bo zwrócił się do partnerów zagranicznych żeby nie honorowali izraelskich, covidowych paszportów osobom zaszczepionym dwoma dawkami po upływie 6 miesięcy od zaszczepienia. Masz się zaszczepić trzeci raz, za pół roku czwarty raz, potem piąty...
Wciąż chodzi o chorobę? lol

Posty [ 3,901 do 3,965 z 5,628 ]

Strony Poprzednia 1 59 60 61 62 63 87 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Koronawirus coraz bliżej :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024