No i jak tu się zgodzić z doktor Ryszardą Chazan alergologia pulmonologiem skoro już teraz wiadomo że szkoły są rozsadnikami wirusa niestety. No i zaprzecza sama sobie, skoro Covid jest równy innym infekcjom wirusowym, to dlaczego inne infekcje nie kładł tak na łopatki systemu szpitalnego?
Dr wyciąga wniosek że ludzie zapytali szpitale, bo kazano im się zgłaszać z byle katarem w obawie że koroną.
A tymczasem było odwrotnie, z tej obawy ludzie leczą się w domach ile mogą, a szpitale i tak zapchane . A to początek.
Przez nadmiernych optymistów mamy teraz wysyp zakażeń i to objawowych.
Ludzie kaszlą na potęgę w miejscach publicznych. Gdy Pani doktor twierdzi, że maski powinni bezwzględnie nosić chorzy, to ciekawe jak zmusi Pana któremu się potężnie kichnie że 3 razy na mieście do uznania się za chorego?
W epidemiach podawanie statystyk jest bez sensu, bo mogą się błyskawicznie zmieniać.
I dlatego właśnie epidemie są niebezpieczne.Co do wirusa, oglądałam wczoraj program o ponownych zachorowaniach, gdzie stwierdzono, że ktoś mial wyzdrowieć i zachorował po miesiącu. Wg mnie to przeklamanie, raczej wirus przetrwał w organizmie i test go nie wykrył. Więc może jest szansa na szczepionkę jednak.
Nie ma co ano wmawiać sobie, że to sezonowa grypa, ani panikować. Nosić maski trzymać dystans. .
Aż by się chciało zrobić mama z rozmowy Heleny z Zaglobą:
-Mogę Waści ufać?
- A masz co lepszego?A w jakim kierunku poszliśmy to widać.
Jak system miał się nie wyłożyć jak w w każdym nawet bezobjawowym ognisku szpitalnym są kwarantanny, karetki mogą oddać kogoś dopiero po teście. Ale spokojnie, po zwiększeniu kasy za pracę przy Covid, już podobno jest ponad 1000 chętnych do pracy. Ostatnio czytałem słowa wybitnego dr. Grzesiowskiego,,
Ekspert w dziedzinie terapii zakażeń poinformował o zakończeniu pracy w CMKP w środę za pośrednictwem swoje konta na Twitterze. "Mamy jedną godność, by mówić to, co się myśli trzeba być niezależnym. Nie pracuję już w CMKP." Tych którzy chcieli dialogu i mieli inne zdanie wyrywałby jak chwasty. Jak widać uczelnia dostrzegła tą godność. Już nie wkurzam, muszę odpocząć od tematu. Mam inne zdanie.