Wybory prezydenckie 10 maja 2020 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Strony Poprzednia 1 35 36 37 38 39 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,341 do 2,405 z 2,703 ]

2,341

Odp: Wybory prezydenckie 10 maja 2020
MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Aha, czyli jestem nieobyta. No oczywiście. Jakżeby inaczej :-)
A może w swoich podróżach po świecie nie ciągnie mnie po skrajnych środowiskach i nie potrzebuję tego typu „wrażeń”?

Przecież przykład z dziennikarzem, który przedstawiłeś, pokazał jasno, że miał on gdzieś czyjeś widzimisie i kierował się realiami, a że się ktoś obraził z tego powodu, toż to problem obrażającego się.

Bo to jest problem obrażającego się póki co tongue
ale celem tych ludzi jest wprowadzenie tych określeń obowiązkowo do języka. Póki co gość się obrazi, a za 10 lat ktoś inny złoży pozew, że go nazwali facetem, jak on się poczuwa kobietą.

I co najlepsze, nie będzie musiał nic udowadniać poza swoim własnym widzi-mi-się, bo ten rodzaj zaburzeń został wycofany z klasyfikacji chorób.

Nie wydaje mi się, że stanie się to normą. Tylko prawnie narzucone rozwiązania mogłyby to zmienić. Bo zauważ, że to jest na styku dwóch światopoglądów. Mam prawo nazywać kogoś, jak chcę, dopóki to nie jest określenie uważane za obraźliwe, a nie sądzę, żeby ten status dotyczył określenia „kobieta”, „mężczyzna”.

Przecież do narzucenia prawa to środowisko dąży.

W ciekawych czasach żyjemy.

"W społeczeństwie demokratycznym wolność mediów i wolność słowa to wartości, które muszą być chronione. Ale co zrobić, gdy przeciwnik bierze te wartości i wywraca je do góry nogami?"
Erlik-Niiles Kross

Zobacz podobne tematy :

2,342 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 14:10:18)

MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Aha, czyli jestem nieobyta. No oczywiście. Jakżeby inaczej :-)
A może w swoich podróżach po świecie nie ciągnie mnie po skrajnych środowiskach i nie potrzebuję tego typu „wrażeń”?

Przecież przykład z dziennikarzem, który przedstawiłeś, pokazał jasno, że miał on gdzieś czyjeś widzimisie i kierował się realiami, a że się ktoś obraził z tego powodu, toż to problem obrażającego się.

ale celem tych ludzi jest wprowadzenie tych określeń obowiązkowo do języka. Póki co gość się obrazi, a za 10 lat ktoś inny złoży pozew, że go nazwali facetem, jak on się poczuwa kobietą.

I co najlepsze, nie będzie musiał nic udowadniać poza swoim własnym widzi-mi-się, bo ten rodzaj zaburzeń został wycofany z klasyfikacji chorób.

Nie wydaje mi się, że stanie się to normą. Tylko prawnie narzucone rozwiązania mogłyby to zmienić. Bo zauważ, że to jest na styku dwóch światopoglądów. Mam prawo nazywać kogoś, jak chcę, dopóki to nie jest określenie uważane za obraźliwe, a nie sądzę, żeby ten status dotyczył określenia „kobieta”, „mężczyzna”.

I wlasnie udowodnilas, ze nic nie wiesz co sie dzieje.
Posie Parker napisala o dziecku, przerobionym na dziewczyne 'on' i policja ja wezwala na komisariat.
Z kolei byly policjant dostal ostra pogadanke za to, ze powiedzial, ze trans kobiety to mezczyzni. Policja powiedziala, ze wykazuje on zle myslenie. Musial on do sadu z tym doslownie isc.
Nie wiem czy Ty to wiesz, ale 'misgendering' to ma byc 'hate crime', wiec chyba rozumiesz? Ze tak, jezeli powiesz 'mezczyzna' na kogos kto sobie nie chce bys tak mowila to mozesz potecjalnie miec problemy i stracisz prace i tak.

'Something is a homophobic or transphobic hate incident if the victim or anyone else thinks it was carried out because of hostility or prejudice based on sexual orientation or transgender identity.
This means that if you believe something is a hate incident, it should be recorded as this by the person you are reporting it to.

W mysl takich rzeczy, w prawie Angielskim wlasnie taka Posie byla wezwana do spowiadania sie przed policja.

2,343

Loka, ja w ogóle mało siedzę w necie, wolę real. Ale jak mi się zdarza zajrzeć na tego typu dyskusje, to traktuję je jako zabawną odskocznię od codzienności. A zdaje się, że jestem w Twoim wieku lub zbliżonym. To jest kwestia filtrowania tego, co do Ciebie dociera i nadawania temu wagi.

2,344

MagdaLena1111 napisał/a:

Loka, ja w ogóle mało siedzę w necie, wolę real. Ale jak mi się zdarza zajrzeć na tego typu dyskusje, to traktuję je jako zabawną odskocznię od codzienności. A zdaje się, że jestem w Twoim wieku lub zbliżonym. To jest kwestia filtrowania tego, co do Ciebie dociera i nadawania temu wagi.

Więc o jednym pamiętaj. Największa rewolucja to ta, która odsłoni się dopiero wtedy, kiedy resztą już nie będzie miała nic do gadania.
Przy okazji polecam prześledzić koncepcje Gramaciego marszu przez instytucje, która jest realizowana w świecie zachodu od dłuższego czasu.

2,345 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-08 14:15:04)

Winter.Kween napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

I wlasnie udowodnilas, ze nic nie wiesz co sie dzieje.
Posie Parker napisala o dziecku, przerobionym na dziewczyne 'on' i policja ja wezwala na komisariat.
Z kolei byly policjant dostal ostra pogadanke za to, ze powiedzial, ze trans kobiety to mezczyzni. Policja powiedziala, ze wykazuje on zle myslenie. Musial on do sadu z tym doslownie isc. Zaraz Ci pokaze.
Nie wiem czy Ty to wiesz, ale 'misgendering' to ma byc 'hate crime', wiec chyba rozumiesz? Ze tak, jezeli powiesz 'mezczyzna' na kogos kto sobie nie chce bys tak mowila to mozesz potecjalnie miec problemy i stracisz prace i tak.

Wiesz co Winter, chyba po prostu nie widzę problemu nazywania kogoś tak, jak ta osoba sobie życzy, jeśli chcę lub muszę mieć z tą osoba kontakt z jakiegoś powodu. Jeśli chcę mieć z nią kontakt, to coś innego ma znaczenie niż określenie płci, a jeśli muszę ten kontakt mieć, choćby w pracy, to jestem w stanie wzbić się ponad swój własny światopogląd, bo mój świat się nie skurczy, gdy uznam cudzy. Rozumiesz?

Mogę nawet przeprosić, jak mi się coś wyrwie z „mojego świata”

2,346 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 14:18:36)

MagdaLena1111 napisał/a:

Ja sie z Toba z tym zgadzam. Oczywiscie.
Tylko, ze nie w Twoje srodowisko to wchodzi i stad mozesz to zrobic. Kazda z nas w srodowisku akademickim jak moze to sie odcina, ale nie da sie odcinac caly czas, nie da sie zyc z opaska na oczach.

Nazywanie kogos tak jak chce to jedno. Jednak kobiety trans niszczace sport kobiecy? Faceci podajacy sie za kobiety i idacy do wiezienia dla kobiet?
To tez jest Ok? Czy Tylko patrzysz na siebie? Bo ja np bylam zaatakowana przez gwalciciela w toalecie i jak facet wszedl do kobiecej przebieralni i pokazal penisa na basenie to nie bardzo mi sie to podobalo, a on moze wejsc bo wystarczy, ze sie poda za kobiete.
Rozumiesz, ze to ma konsekwencje? Czy chodzi Ci tylko o to, ze Ty powiesz 'Maja' jak ktos jest Janek z broda? Bo powiedziec to ja tez moge, jak wyzej wspominalam, jezeli ktos sie przerabia czy ma nawet peruke to mowie tak jak ta osoba chce. Jednak nie chce byc w celi z ta osoba w areszcie...A prawo tam idzie juz, bo juz jest projekt ustawy o tym, ze samemu sie identyfikuje, a nie psychiatra.

2,347

To już nawet nie chodzi o nazywanie kogoś tak jak chce być nazywany. To chodzi o to, że nie wszyscy chcą być nazywani "osoba rodząca" albo "osoba posiadająca pochwę". Ja przykładowo nie chcę, bo skoro jestem kobietą to chcę być określana jako kobieta. Więc to nie jest tak, że każdego nazywasz tak jak ta osoba chce, tylko w imię równości jednej strony zabiera się jakieś prawa drugiej.
Tak samo jest z feminatywami. Kiedy ktoś mówi mi, że jestem filolożką ja poprawiam, ze jestem filologiem, bo tak wolę. Ale tu znowu w imię jednej grupy ludzi, która chce feminatywów, nie myśli się o tym, że są kobiety, które ich nie chcą.

Nie mam problemu z ludźmi, którzy robią sobie korektę płci. Ale jak będę mieć kiedyś kolegę w pracy, takiego mega męsko wyglądającego, który powie nam, że od dzisiaj jest Kasią i będzie korzystał z damskiej toalety to tak, miałabym z tym problem.

I fajnie, że takie dyskusje są w momencie, kiedy zjawisko się pojawia u nas, a hula na zachodzie, bo może tym razem nie obudzimy się z ręką w nocniku.

2,348 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 14:27:49)

Lady Loka napisał/a:

To już nawet nie chodzi o nazywanie kogoś tak jak chce być nazywany. To chodzi o to, że nie wszyscy chcą być nazywani "osoba rodząca" albo "osoba posiadająca pochwę". Ja przykładowo nie chcę, bo skoro jestem kobietą to chcę być określana jako kobieta. Więc to nie jest tak, że każdego nazywasz tak jak ta osoba chce, tylko w imię równości jednej strony zabiera się jakieś prawa drugiej.
Tak samo jest z feminatywami. Kiedy ktoś mówi mi, że jestem filolożką ja poprawiam, ze jestem filologiem, bo tak wolę. Ale tu znowu w imię jednej grupy ludzi, która chce feminatywów, nie myśli się o tym, że są kobiety, które ich nie chcą.

Nie mam problemu z ludźmi, którzy robią sobie korektę płci. Ale jak będę mieć kiedyś kolegę w pracy, takiego mega męsko wyglądającego, który powie nam, że od dzisiaj jest Kasią i będzie korzystał z damskiej toalety to tak, miałabym z tym problem.

I fajnie, że takie dyskusje są w momencie, kiedy zjawisko się pojawia u nas, a hula na zachodzie, bo może tym razem nie obudzimy się z ręką w nocniku.

I to juz sie dzieje, przez to, ze moga sie sami identyfikowac.
Juz u mnie to w pracy bylo i to kilka lat temu. Byla kobieta trans z penisem wystawionym w damskiej toalecie i jeszcze mowila, ze my brzydkie i nie kobiece.

Przeciez, czy faceci nie beda korzystac z takiego prawa? Jezeli facet nie musi nic zmieniac. Nie musi nawet sie ogolic, wystarczy, ze powie, ze jest kobieta w srodku. To wystarczy by wszedl to kobiecej przebieralni, toalety, do schroniska dla kobiet, do wiezienia.
To nie jest takie proste, ze  powiemy 'oh, oni chca sie tak nazywac to spoko' bo oni nie tego chca. My mamy przyjac, ze oni SA tym co mowia.
To ma ogromne konsekwencje w wieziennictwie, sporcie, szkole, schroniskach dla bezdomnych, domach samotnych matek, domach gdzie kobiety uciekaja po gwaltach i przemocy domowej.
Jak jest w sporcie teraz? Kobiety urodzone nie sa w stanie konkurowac w sporcie przeciwko meskiemu cialu, ktore przeszlo meskie dojrzewanie. Mezczyzna ma inne bone density, ma inna sile calkiem. Serena Williams sama powiedziala, ze nie dalaby rady jezeli mialaby przeciwko mezczyznie wystapic.
Ale skoro przyjmujemy takie 'identyfikacje' to przyjmujemy calkiem? Czy jednak prawnie to ma nie dzialac?

2,349

To teraz widzicie, jakie piękne ziarno zasiała sowiecka agentura w swoim czasie smile

2,350 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-08 14:30:35)

Lady Loka napisał/a:

Tylko gdzie na świecie weszły w życie prawne rozwiązania, które wprowadziłyby w miejsce „kobiety” i „mężczyzny” jakiekolwiek inne określenia, które by Ciebie obligowały do stosowania się do nich?
Widzisz jakie to są strachy na lachy?
Nikt Ci nie narzuci nowych norm ot tak, dalej to będzie Twój wybór, czy i jak się do kogoś zwracasz.
Oprócz, oczywiście, odjechanych forumów ;-), gdzie spotyka się pewien skrajny margines.

Lucek! Daj sobie spokój z tymi etykietkami.

2,351

Jeszcze nie weszły Magda. Ale jeszcze jest tutaj kluczem.

Przypomnę że z międzynarodowej klasyfikacji chorób wyleciał brak identyfikacji z własną płcią czy jak tam się to nazywało. Od nowej edycji już nie będzie. Krok do przodu po to, żeby to legalizować.

Wiesz, prawa głosu też kobiety nie dostały od razu. Też najpierw były demonstracje, protesty i oddolne działanie.
Naprawdę uważasz, że dopóki coś nie jest prawem, to nas nie dotyczy?

2,352

Określając to etykietami właśnie pokazałaś, jak bardzo nie masz pojęcia o działaniach rosyjskich służb. Brawo!

Widzę, że Bezmienow poszedł w zapomnienie.

2,353 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 14:44:23)

MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Tylko gdzie na świecie weszły w życie prawne rozwiązania, które wprowadziłyby w miejsce „kobiety” i „mężczyzny” jakiekolwiek inne określenia, które by Ciebie obligowały do stosowania się do nich?
Widzisz jakie to są strachy na lachy?
Nikt Ci nie narzuci nowych norm ot tak, dalej to będzie Twój wybór, czy i jak się do kogoś zwracasz.
Oprócz, oczywiście, odjechanych forumów ;-), gdzie spotyka się pewien skrajny margines.

Po co sie pytasz jak przed chwila mowilam Ci, ze Posie Parker musiala tlumaczyc sie z misgendering i dalam Ci przyklad Brytyjskiego prawa zacytowanego?
Harry Miller, byly policjant musial isc do sadu z policja by dali spokoj na temat tego.
Maya Forstater zostala zwolniona z pracy za swoje poglady, Gillian Phillip zostala zwolniona z pracy za poparcie Rowling.
Selina Todd musiala dostac ochrone i zostala wykluczona ze zlotu kobiet
We wszystkich organizacjach zmieniaja jezyk na wlasnie taki 'menstruator' i tym podobne, u lekarza tak sie do Ciebie zwroca. Wiesz jaka jest kara za nie przestrzeganie tego? Jezeli nie prawna to ataki spoleczne, zniszczenie statusu i pracy czesto.

Czy nie jest to w jakis sposob aroganckie, ze mowisz 'strachy na lachy' bo Ciebie to nie dotyczy. Ja zyje cale dorosle zycie za granica i caly moj research jest po angielsku, moja edukacja jest po angielsku, zamierzam w przyszlosci wykladac i dla mnie wiedza i wolnosc umyslu sa podstawa. Jest to atakowane, a co wiecej moge stracic totalnie szanse na prace czy nawet publishera tylko za to co tutaj mowie teraz. To jest powazny problem, jak na moje. Bo chyba celem naszym nie sa coraz to glupsze pokolenia? Chyba naszym celem nie jest ograniczanie wolnosci slowa?
Jak mowilam, jezeli chcesz sie dowiedziec to prosze bardzo.
Jest wywiad z Rose of Dawn na Triggernometry. Jest wywiad z Dr Starkey (opowiada z punktu widzenia historyka spoleczenstwa),  z Gadem Saadem (ktory mowi, jak musial w parlamencie tlumaczyc, ze jest biologiczna plec), jest wywiad z Posie Parker, Harrym Millerem i wiele innych specjalistow, doktorow tez.
Mozna sie dowiedziec o tym jakie prawa przechodza, za co sie jest przesluchiwanym. Rose of Dawn jest trans, wiec tym bardziej potrafi opisac sytuacje tez z wlasnej perspektywy.
Sa badania, sa zle sformowane wnioski dostepne z poprawkami, sa rozne zdania lekarzy pracujacych w gender clinics.
Sa propozycje zmian o jakich mowie w parlamencie, takze w tej chwili w szkocji... Wszystko jest jak sie chce. Sama mowisz, ze nie chcesz widziec, nie sprawdzasz, moze nawet po angielsku nie mowisz... Jednak wiesz lepiej, czy to powazne sprawy czy nie.
Ciekawa jestem na jakiej podstawie? Na podstawie tego, ze tak czujesz. Bo ja jednak wole formowac swoje wnioski na podstawie tylko i wylacznie dowodow, a dowodow trzeba poszukac.

2,354 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-08 14:51:47)

Lady Loka napisał/a:

Jeszcze nie weszły Magda. Ale jeszcze jest tutaj kluczem.

Przypomnę że z międzynarodowej klasyfikacji chorób wyleciał brak identyfikacji z własną płcią czy jak tam się to nazywało. Od nowej edycji już nie będzie. Krok do przodu po to, żeby to legalizować.

Wiesz, prawa głosu też kobiety nie dostały od razu. Też najpierw były demonstracje, protesty i oddolne działanie.
Naprawdę uważasz, że dopóki coś nie jest prawem, to nas nie dotyczy?

Prawo nas obliguje do pewnych działań, nawet jeśli nie są one zgodne z naszymi przekonaniami. To jest jego represyjna rola ;-)

Chodzi o to, że jesteś wolnym człowiekiem i możesz mieć swoje przekonania, tak samo jak ci skrajni ekstremiści i aktywiści, ale dopiero rozwiązania prawne mogą na Tobie coś wymóc, co jest z nimi niezgodne. A i tak nie jest to w stanie zmienić Twoich poglądów, myśli i odczuć, tylko skorygować reakcję i zachowanie.

Nie wydaje mi się, że kiedyś uda się przeforsować zapisy prawne, które usuną tak naturalne (bo chyba nie bardziej naturalnego) po określeniu „człowiek”, pojęcie budujące tożsamość jak „kobieta/mężczyzna”.
Nie za naszego życia.

Winter! Jasne my tu w Polsce, to jesteśmy zacofani i języków obcych nie znamy :-D
Ja po prostu uważam za margines to, co Ty fetyszyzujesz.
Tak, dla mnie są to strachy na łachy, problemy od czapy itp., a nadawanie grupce skrajnych lewicowych ekstremistów rangi tych, którzy niosą nieodwracalne zmiany, to wg mnie zwykle nadużycie.

Lucek, racja, nie jestem znawcą rosyjskich służb.
Nie muszę, żeby nie uważać wszystkich, którzy nie podzielają pewnych poglądów za agentów obcych wpływów :-P

2,355 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 14:59:03)

Ogolnie moim zdaniem tacy ludzie jak Mateusz szkodza trans ludziom. Ludziom, ktorzy sa serio trans.
To jest tak zwany 'bottom line' dla mnie.  Mam przyjaciol trans i nie chcialabym byc na ich miejscu, gdzie z ich problemow i trudnosci robi sie teraz cos rownego 'non binary', a opinia publiczna coraz bardziej jest wrogo nastawiona bo ma sie dosyc ich nacisku.
Strasznie im wspolczuje i mam nadzieje, ze sie nikt nie skapnie, ze sa trans zeby ich nikt nie traktowal jako jakis odmiencow, bo do tego prowadzi ten aktywizm... Coraz gorsze odosobnienie, coraz bardziej osoby trans sa odmiencami.
Zastanawia mnie czasem czy to nie jest naumyslnie im szkodliwe, specjalnie tak robione.

MagdaLena1111,Polecam kurs krytycznego myslenia, chyba nawet jest na future learn.
Nie masz pojecia o czym mowie (bo niczego nie doczytalas, nie sprawdzilas i nic nie wiesz) to zamiast odpowiedzi na moje przyklady czy argumenty to zwyczajnie je ignorujesz i idziesz w defensywe czyli udajesz, ze wcale nie ma problemu... Nie podajac zadnych dowodow lub argumentow na rzecz tego stwierdzenia. Nie ma problemu? Udowodnij to. Problem marginalny? Moze, poniewaz istnieje glownie na uniwersytetach i sluzbie zdrowia i w prawie... Udowodnij to dowodnami, ze to nie ma zadnego znaczenia i nie niesie zagrozenia.
Nie zrobisz tego bo powiesz, ze przeciez forum to do pogadania, a Ty sie takimi rzeczami nie zajmujesz i nie interesujesz... Ok, tylko przyjmij do wiadomosci, ze nic nie wiesz i nie wygladasz w tej dyskusji w taki sposob jak sobie wyobrazasz.

Nie wiem co ma brak jakiegos jezyka obcego z zacofaniem?

2,356 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-08-08 14:52:55)

Zarzucasz mi epitety, kiedy tak naprawdę towarzystwo w znaczny sposób realizuje teorie rewolucji komunistycznej od kuchni.

Dodatkowo warto zobaczyć, kto stworzył te nowe-postępowe ośrodki w jakim okresie i wszystko staje się jasne. Przyniosło to swoje owoce, co widać w statystykach światopoglądowych kadr uczelni wyższych w USA.
Dodatkowo środowiska postępowe to nie tylko lbgt, ale również ich zbrojne ramię w postaci antify.

BLM zorganizowało piekło w dzielnicach miast USA i co się okazało, jak udostępniono nagranie. Że ich święty "zabity" idol był zaćpany, wręcz można powiedzieć, że funkcjonariusze wykazali kontrole i wyrozumiałość.

Nie widzę powodu, żeby pozytywnej mówić o środowisku totalnym, którego celem jest jawne niszczenie ładu społecznego w imię budowanej przez nich utopii. Wszyscy wiemy, jak te eksperymenty się kończą.

Poza tym szkodą oni ogromnie ludziom, którym według tych organizacji, one mają służyć.

Ps. Nie nazwałem Ciebie agentką.
Niemniej środowiska LBGT, BLM, Antifa mają to samo źródło.

2,357 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-08 15:06:24)

Lucyfer666 napisał/a:

Zarzucasz mi epitety, kiedy tak naprawdę towarzystwo w znaczny sposób realizuje teorie rewolucji komunistycznej od kuchni.

Dodatkowo warto zobaczyć, kto stworzył te nowe-postępowe ośrodki w jakim okresie i wszystko staje się jasne. Przyniosło to swoje owoce, co widać w statystykach światopoglądowych kadr uczelni wyższych w USA.
Dodatkowo środowiska postępowe to nie tylko lbgt, ale również ich zbrojne ramię w postaci antify.

BLM zorganizowało piekło w dzielnicach miast USA i co się okazało, jak udostępniono nagranie. Że ich święty "zabity" idol był zaćpany, wręcz można powiedzieć, że funkcjonariusze wykazali kontrole i wyrozumiałość.

Nie widzę powodu, żeby pozytywnej mówić o środowisku totalnym, którego celem jest jawne niszczenie ładu społecznego w imię budowanej przez nich utopii. Wszyscy wiemy, jak te eksperymenty się kończą.

Poza tym szkodą oni ogromnie ludziom, którym według tych organizacji, one mają służyć.

Ps. Nie nazwałem Ciebie agentką.
Niemniej środowiska LBGT, BLM, Antifa mają to samo źródło.

Mam taka zasade, ze rozmawiam tylko z osobami, ktore zasluguja na moj czas i radzilabym Tobie zrobic to samo.
Jest bardzo latwo rozpoznac taka osobe, ktora nie zasluguje na wiecej czasu: Ta osoba nie podaje zadnych argumentow. Wszystkie jej stwierdzenia to niczym nie poparte stwierdzenia.
Magda tak robi, same stwierdzenia bez zadnych dowodow, zeby stworzyc arument deduktywny.
Nie da sie tak dyskutowac, dyskusja to agrumenty i kontrargumenty i wnioski. Inaczej to jest lanie wody bo ktos nie jest w stanie przyjac, ze moze byc w bledzie i tutaj sie tak wlasnie dzieje.
Ostatecznie, niczego sie nie da nauczyc z takiej dyskusji.

2,358

Ludzie nie są przedmiotem, a podmiotem definicji. Nie jest istotne, jal Ty definiujesz tęczową flagę. Pod tym symbolem mogą podpisywać sie ludzie z innymi dązeniami niz Ci się wydaje.

2,359 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-08 15:43:41)

Winter.Kween napisał/a:

MagdaLena1111,Polecam kurs krytycznego myslenia, chyba nawet jest na future learn.
Nie masz pojecia o czym mowie (bo niczego nie doczytalas, nie sprawdzilas i nic nie wiesz) to zamiast odpowiedzi na moje przyklady czy argumenty to zwyczajnie je ignorujesz i idziesz w defensywe czyli udajesz, ze wcale nie ma problemu... Nie podajac zadnych dowodow lub argumentow na rzecz tego stwierdzenia. Nie ma problemu? Udowodnij to. Problem marginalny? Moze, poniewaz istnieje glownie na uniwersytetach i sluzbie zdrowia i w prawie... Udowodnij to dowodnami, ze to nie ma zadnego znaczenia i nie niesie zagrozenia.
Nie zrobisz tego bo powiesz, ze przeciez forum to do pogadania, a Ty sie takimi rzeczami nie zajmujesz i nie interesujesz... Ok, tylko przyjmij do wiadomosci, ze nic nie wiesz i nie wygladasz w tej dyskusji w taki sposob jak sobie wyobrazasz.

Nie wiem co ma brak jakiegos jezyka obcego z zacofaniem?

Winter! Nie odnoszę się do Twoich niektórych argumentów, bo są nie na temat. Za chwilę wstawisz tu ochronę koali jako coś, do czego MUSZĘ się odnieść, bo Ci to jakoś pasuje.
Nie jest dla mnie argumentem przemawiającym za powszechnością myślenia i zapowiedzią zmian, jednostkowy przypadek radykalnej lewicowej aktywistki. To jest po prostu jednostkowy przypadek radykalnej lewicowej aktywistki.

Przez jakieś ostatnie 200 lat można powiedzieć, że prym wiodły tzw. Idee oświeceniowe, które dzisiaj utożsamiane są z lewicowymi. Zrozum, że jest granica między kulturą a nauką, której nawet lewicowi ekstremiści nie są w stanie obalić i to, że pojawiają się różne skrajne idee, to element życia, ale nie trzeba od razu widzieć w nich zagrożenia dla dotychczasowego ładu i porządku.
To coś na zasadzie, jak traktuje się płaskoziemców i antyszczepionkowców, którzy mają swoje przekonania i rację, szukają dróg dotarcia do opinii, nawet mają swoich lobbystów i autorytety, ale nauka łatwo obala ich argumenty, a mimo to nie ustają w dążeniach, żeby wpływać na opinię. Mimo tego, nie mam obaw, że przestaniemy się wszyscy szczepić, albo, że ziemia nagle stanie się płaska.

Myślę, że możesz zrezygnować z postawy wyzszościowej, bo Ci zwyczajnie słoma z butów wystaje a w powietrzu unosi się zapach cebuli i buraka.

2,360

Winter.Kween napisał/a:

[...]

Winter dzięki za całokształt objaśnień i definicji tongue Akurat przy okazji tych tęczowych flag żona mnie męczyła jak wytłumaczyć naszemu 10-latkowi to całe LGBT. Gdzie LG, to on sam nieźle ogarnia wink ale szczególnie to T jest zawiłe.
Co prawda kiedy ja byłem w wieku mojego starszego syna, czyli 30 lat temu z okładem, to o takich zjawiskach zwykło się u nas mówić, że ktoś ma naje******ne we łbie i to mieściło większość tych zjawisk wink Po 30 latach mój chłodny, inżynierski umysł skłania się do wersji, że ta dawna definicja w wystarczający sposób wyczerpuje temat i jest w zupełności zrozumiała dla młodego chłopaka.

Ponoć adwokat pana Mateusza nie może go znaleźć aresztach. Ludzie mu przesyłają porady żeby pytał o Mateusza SZ., bo jeśli pyta o niejaką Margot, a nawet Małgorzatę Sz., to raczej jej nie znajdzie lol Areszty jak i inne instytucje nie są tak durnowate jak niektóre media i patrzą co tam ktoś ma w dowodzie osobistym. W łaźni wyjdzie co ma oprócz tego wink

Zerknąłem na powyższą dyskusję i widzę, że już prawie, prawie mogłaby być piątka z prezydentem, a kto wie czy nie z posłem Czarnkiem lol
Teraz wicie, rozumiecie dlaczego w czasie kampanii wyborczej temat LGBT był przez opozycję wygaszany jak tylko można. Bo jak przychodzi co do czego, to większość Polaków odwraca się z odrazą. Gdyby ten temat wybuchł przed II turą, to Duda wygrałby ją stosunkiem 60-40 jak nie 70-30.

2,361 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-08 17:34:17)

No ciekawe jakim stosunkiem by wygral AD nie poruszając tego tematu i nie szukając wroga?
Moze takim, który rozpatrywałby tylko w ramach stosunkow malzeńskich z Agatą, bo nie byloby stad przestraszonych że ktoś kto nazywa siebie niezgodnie z dowodem zrobi prostemu chlopu czy babie straszne kuku ..

A teraz wielkie zdziwienie, ze kto sieje wiatr.. ale to wg niektorych wina nastolatkow na ulicach , a nie doroslego faceta, ktory mysli ze corka w wieczór wyborczy wszystko zmaże.

Sorry, ale jak to jest porządek w glowie, to strach  poznać, co w takiej głowie jest bałaganem..

Swoją drogą, pamiętacie motyw homofobiczny z American Beauty? smile

Temat Lgbt nie byl w kampanii chowany.
Tyle ze oczekiwaniem Pisu bylo, by stal się głownym tematem kampanii, ale się nie udalo,
Trzymam kciuki za samodzielne myslenie malych Snaków wink
Moze do Krakowa na porządny Uniwersytet przyjadą? big_smile

2,362

Ela210 napisał/a:

Swoją drogą, pamiętacie motyw homofobiczny z American Beauty? smile

O tak, jakie to było niewinne... teraz w każdym serialu, czy to obyczaj, fantasy, space opera, żywe trupy muszą być homo. Inaczej serial nie idzie do produkcji.

Ela210 napisał/a:

Temat Lgbt nie byl w kampanii chowany.
Tyle ze oczekiwaniem Pisu bylo, by stal się głownym tematem kampanii, ale się nie udalo,

Był chowany przez opozycję i był podnoszony przez PiS. Przynajmniej przez kandydata II-turowego, bo jaki jest sens walczyć o coś co jest istotne dla 2-3 % wyborców kiedy można stracić kilka razy więcej?

Ela210 napisał/a:

Trzymam kciuki za samodzielne myslenie malych Snaków wink
Moze do Krakowa na porządny Uniwersytet przyjadą? big_smile

Nie, Kraków jest przereklamowany. Tatuś zna, bo w Krakowie studiował. A przynajmniej młodszy uznaje tylko to co prestiżowe, a prestiż mierzy bardzo konkretnie wink

2,363

A cóż to Elu - jesteś z królewskiej, prawdziwej stolicy? smile

2,364 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-08 18:18:47)

Pisalam o Uniwersytecie smile
Cale miasto, co kto lubi.:)
I widzę, że nie ogladaleś American Beauty,
polecam smile dla faceta w srednim wieku lektura obowiązkowa:)
Tam nie ma homo, ale jest ciekawy motyw.
Osobiscie z wciskaniem wszedzie takich motywow na siłę się nie zgadzam.
Jak i zresztą innych spolecznych.
Byl ciekawy brazylijski serial o 40 latku co stracil wszystko i udawal orzed żoną ze ma dalej pracę chodząc na plażę
Ciekawy motyw zycia czlowieka z wyżyn, ale motywy obowiązkowe go rozwalily juz od 5 odcinka smile a byly oczywiscie o biednych w Brazylii.obowiązkowo.

Wolalabym by Krakow nigdy juz stolicą nie był, Lucyfer.:)

2,365

Donosy do UE poszły, główne media dostały rozwolnienie.

W sumie w tej sprawie będą jakieś plusy. Margot wreszcie będzie mogła się poczuć kobietą.

2,366 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-08 20:07:37)

Snake napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

[...]

Winter dzięki za całokształt objaśnień i definicji tongue Akurat przy okazji tych tęczowych flag żona mnie męczyła jak wytłumaczyć naszemu 10-latkowi to całe LGBT. Gdzie LG, to on sam nieźle ogarnia wink ale szczególnie to T jest zawiłe.
Co prawda kiedy ja byłem w wieku mojego starszego syna, czyli 30 lat temu z okładem, to o takich zjawiskach zwykło się u nas mówić, że ktoś ma naje******ne we łbie i to mieściło większość tych zjawisk wink Po 30 latach mój chłodny, inżynierski umysł skłania się do wersji, że ta dawna definicja w wystarczający sposób wyczerpuje temat i jest w zupełności zrozumiała dla młodego chłopaka.

Ponoć adwokat pana Mateusza nie może go znaleźć aresztach. Ludzie mu przesyłają porady żeby pytał o Mateusza SZ., bo jeśli pyta o niejaką Margot, a nawet Małgorzatę Sz., to raczej jej nie znajdzie lol Areszty jak i inne instytucje nie są tak durnowate jak niektóre media i patrzą co tam ktoś ma w dowodzie osobistym. W łaźni wyjdzie co ma oprócz tego wink

Zerknąłem na powyższą dyskusję i widzę, że już prawie, prawie mogłaby być piątka z prezydentem, a kto wie czy nie z posłem Czarnkiem lol
Teraz wicie, rozumiecie dlaczego w czasie kampanii wyborczej temat LGBT był przez opozycję wygaszany jak tylko można. Bo jak przychodzi co do czego, to większość Polaków odwraca się z odrazą. Gdyby ten temat wybuchł przed II turą, to Duda wygrałby ją stosunkiem 60-40 jak nie 70-30.

Kurka, najgorsze, że masz rację.
Wystarczy ludzi postraszyć, jakie to straszne zło idzie, żeby w te pędy pognali i zagłosowali na kogoś, kto od tego zła ustrzeże.
Nieważne jest, że to ulepiony bałwan, którego ktoś lepi ze zlepków stronniczych informacji, a bałwanie ciało mieści wszelkie nieludzkie cechy. Ewolucyjnie najsilniej reagujemy na zagrożenie a strach jest najbardziej oddiaływującą na ludzi emocją.
Nawet Kurskiemu i PISowskiej TV nie przyszło do głowy, żeby zrównywać LGBT z gwałcicielami, jak tutaj się pojawiło. Gdzież tam posłowi Czarnkowi z jego <skończmy z prawami człowieka, bo LGBT to nie ludzie> do tych masowych zastraszeń gwałtami i samych gwałtów LGBT. To wprost kojarzy mi się ze straszeniem uchodźcami, którzy gwałcić przybywają do Europy. Trochę ograny numer. Ale mógłby okazać się skuteczną propagandą, skutkującą wzrostem poparcia dla tego, który walczyłby z tymi gwałcicielami.
A tymczasem wyszły matki osób homoseksualnych z apelem, żeby traktować ich dzieci jak normalnych ludzi, którzy chcą kochać i twierdząc, że to zwyczajni ludzie. Ciekawe jakby się one ustosunkowały do zarzutów, że ich dzieci to gwałciciele.

2,367

Mnie zastanawia jedna rzecz. Na ile towarzystwo doprowadziło do pewnych rzeczy samo, tak czy przypadkiem nie było tutaj wsparcia opłaconych prowokatorów. Przecież w dobie stale pogorszającej się gospodarki plus wyniki testów mamy jakie mamy, notorycznie pojawia się jakiś temat zastępczy.

2,368

Winter.Kween poruszyłaś bardzo istotny problem wolności wypowiedzi. Tak właściwie to tolerancja sama w sobie jest nietolerancyjna, bo nie dopuszcza nietolerancji smile
Wolność wypowiedzi jest dyskomfortowa.
Zmusza do słuchania wypowiedzi z którymi się nie zgadzamy i zmusza nas do myślenia i poszukiwania kontr- argumentów a co gorsza może prowadzić nas do zmiany utartych schematów myślowych.
To bardzo duży dyskomfort kiedy stwierdzamy, ze tkwiliśmy w błędzie.
Przyjemniej jest  zabronić swobody wypowiedzi, narzucić jedna obowiązująca narracje w imię jakiejś szczytnej idei.
Ochrona słabszych jest bardzo wygodnym argumentem, bo każdego krytykującego jakiekolwiek działania w jej imię można odsadzić od czci i wyrzucić poza nawias społeczeństw i oskarżyć o mowę nienawiści.
Takie dążenie do komfortu mentalnego uniemożliwia rozwój , dlatego jest zabójcze dla środowisk akademickich.
Ale, lenistwo jest naturalne dla ludzi, a skoro tak jest to grzechem byłoby go nie wykorzystać.
Lenistwo samo w sobie, może być bodźcem do rozwoju, wynalazków , ale nie lenistwo mentalne sad
Wykorzystują to grupy polityczne, ruchy społeczne które zbijają kapitał polityczny, benefity materialne, uzyskują przywileje etc.
Niestety w czasach pokoju i powszechnego komfortu, wszelaki dyskomfort jest odrzucany jako uosobienie zła.

Pisałaś , że jesteś uczestniczka feministycznych forów społecznościowych.
Moim zdaniem sufrażystki przewracają się w grobie widząc obecne działania ruchów feministycznych .

Może mnie przekonasz, że jestem w błędzie ? smile

2,369

Ela210 napisał/a:

Pisalam o Uniwersytecie smile

Uniwersytet też jest przereklamowany. Produkuje prawników z dziwnym podejściem do Konstytucji wink

Ela210 napisał/a:

Cale miasto, co kto lubi.:)

Dla mnie za duże i za małe. Za duże do życia, za małe do kariery.

Ela210 napisał/a:

I widzę, że nie ogladaleś American Beauty,
polecam smile dla faceta w srednim wieku lektura obowiązkowa:)
Tam nie ma homo, ale jest ciekawy motyw.

Ależ oglądałem wielokrotnie. Dlatego pisałem, że to delikatny motyw jak na dziś.

Ela210 napisał/a:

Osobiscie z wciskaniem wszedzie takich motywow na siłę się nie zgadzam.
Jak i zresztą innych spolecznych.

To jest właśnie ideologia i inżynieria społeczna w pełni krasy. Scenariusz musi przewidywać głównych bohaterów: wykształconego Murzyna, dzielną i władczą kobietę, sympatycznych gejów czy lesbijki. Polecam przejrzenie choćby Netflixa i co tam teraz dają z seriali. Notorycznie rządzą kobiety, które mają najwięcej ikry w otoczeniu, są super wojowniczkami, mają zmysł strategiczny i jeszcze są super laskami. Nawet do Wiedźmina wepchnęli Murzyna i chyba geja. A zaczynało się tak niewinnie od wojowniczej księżniczki Xeny wink Uwielbiałem tongue W ogóle uwielbiam półnagie, śliczne wojowniczki. Tak jak przy Star Wars wyłącza mi się wtedy krytyczne myślenie o prawach fizyki, tak przy takich wojowniczkach wyłącza mi się myślenie o zdrowym rozsądku przy doborze środków ochrony osobistej na polu walki. Zakładam, że goły biust w czasie bitwy działałby rozpraszająco i wtedy łatwiej było oszołomionemu samcowi wrazić włócznię w serce.

2,370 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-08-08 23:52:16)

Winter rozumiem Twoje argumenty i absolutnie nie neguję tego co piszesz, tylko, że tu jest Polska i to jest trochę tak jakbyśmy rozmawiali o tym, czy kobieta może jeździć w Formule 1 z facetami, a w Polsce kobiety nie miały jeszcze nawet praw wyborczych (szukałem abstrakcyjnego przykładu. Może mi źle wyszło). To jest inna galaktyka. Problemy, które opisujesz są wg mnie przez Ciebie właściwie oceniane i opisywane. Ja nawet nie znam wielu z tych pojęć, które wymieniasz. Ale my żyjemy jeszcze w kraju, w którym jest np. taki Snake, który na pytanie żony jak 10-latkowi wytłumaczyć co to jest LGBT to najchętniej by zdaje się powiedział, że to są ludzie, którzy mają najebane we łbie (Snake dobrze to rozumiem ?). Tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo, czy ten 10-latek też nie okaże się, że będzie również jedną z osób LGBT, albo, że któryś z przyszłych wnuków też nie okaże się LGBT (tego nikt nie wie), ale rozumiem, że przekaz jaki mają dostać od swojego taty Snake'a, albo dziadka Snake'a, jest taki, że mają najebane we łbie. Coś źle zrozumiałem ?
Dlatego Winter osobiście uważam, że masz rację. Ale tu jesteśmy na innym etapie.

2,371

Ja tam się cieszę, że na Netflixie jest więcej produkcji z silnymi kobietami, ileż można patrzeć na filmy, w których wyłącznie faceci są bohaterami? W końcu mam się z kim utożsamiać... Naprawdę, trudno jest utożsamiać się z Bondem, Iron Manem, SpiderManem, Kapitanem Kirkiem, bandą z Władcy Pierścieni... mimo kochania sci-fi i fantasy. Dlaczego miałoby to być złe?

Cieszę się również, że jest więcej wątków LGBT, bo niby jak inaczej mam choćby zacząć rozumieć, co przeżywają takie osoby? Przez całe życie nie miałam dostępu do takiej edukacji, literatury czy innych tworów kultury, gdzie poruszane są tematy orientacji seksualnych czy płci. No to przynajmniej oglądając takie seriale można sobie wyrobić jakiekolwiek poglądy na ten temat. Dopóki coś jest obce i nieznane, dopóty ludzie się tego boją. A kiedy już się człowiek jednak ogarnie, że są osoby transpłciowe, że są osoby homoseksualne, aseksualne - to przestanie go to dziwić i brzydzić na ulicy.

Najwięcej problemów z LGBT mają młodzi mężczyźni, lat 20-40. Młodzież na szczęście już nie boi się gejów, bo wiedzą, że to są tak samo ludzie jak ty czy ja.

A cała ta sytuacja? Wymyka się spod kontroli, bardzo pięknie zmanipulowane społeczeństwo, efekty działania Dudy + kilka nieogarniętych osób z "dobrymi intencjami" a z kiepskim myśleniem, i mamy burzę, której - powiem szczerze - boję się.
Boję się, jak czytam komentarze ludzi pod postami KPH, żeby osoby LGBT wysyłać na Sybir, do gazu, boję się, kiedy ludzie innym ludziom w twarz życzą śmierci, gwałtu, krzywdy.

2,372 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-09 03:02:39)

Misinx napisał/a:

Winter rozumiem Twoje argumenty i absolutnie nie neguję tego co piszesz, tylko, że tu jest Polska i to jest trochę tak jakbyśmy rozmawiali o tym, czy kobieta może jeździć w Formule 1 z facetami, a w Polsce kobiety nie miały jeszcze nawet praw wyborczych (szukałem abstrakcyjnego przykładu. Może mi źle wyszło). To jest inna galaktyka. Problemy, które opisujesz są wg mnie przez Ciebie właściwie oceniane i opisywane. Ja nawet nie znam wielu z tych pojęć, które wymieniasz. Ale my żyjemy jeszcze w kraju, w którym jest np. taki Snake, który na pytanie żony jak 10-latkowi wytłumaczyć co to jest LGBT to najchętniej by zdaje się powiedział, że to są ludzie, którzy mają najebane we łbie (Snake dobrze to rozumiem ?). Tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo, czy ten 10-latek też nie okaże się, że będzie również jedną z osób LGBT, albo, że któryś z przyszłych wnuków też nie okaże się LGBT (tego nikt nie wie), ale rozumiem, że przekaz jaki mają dostać od swojego taty Snake'a, albo dziadka Snake'a, jest taki, że mają najebane we łbie. Coś źle zrozumiałem ?
Dlatego Winter osobiście uważam, że masz rację. Ale tu jesteśmy na innym etapie.

Problem w Polsce jest taki, moim zdaniem, ze wszyscy to sa Polacy i maja Polskie zachowanie.
Nie jest to wada ogolnie, ale jednak LGBT nasze polskie to sa tez Polacy. Mieszkam w Meksyku w tej chwili, chyba nie musze mowic, ze Meksyk nie dorasta Polsce do piet? Jezeli chodzi o rozwoj.  Jezeli ludzie w Polsce sa religijni to ludzie w Meksyku sa doslownie w dawnych czasach i wierza w czary w dodatku. Matka Boska jest WSZEDZIE, nawet w sklepie rybnym czy miesnym. Wszedzie jest oltarzyk i zapalona swieca swieta przy nim.
Co bardzo ciekawe to to, ze bylam na paradzie rownosci w Puebli w 2019 i nie bylo rzucania kamieniami i zadnych afer czy protestow. Wszyscy sie bawili, starsi ludzie, rodziny z dziecmi. Wszyscy robili sobie zdjecia z drag queenami w fantazyjnych przebraniach.
Tylko, ze nikt na paradzie rownosci w Meksyku, ktory jest bardzo do tylu nie pozowal sie z tecza na glowie Maryi czy Swietej Smierci.
Chociaz Meksykanie sa duzo mniej wyksztalceni niz Polacy to jednak lepiej rozmieja swoje polozenie widocznie. Parada jest w taki sposob zrobiona, ze to impreza dla calej rodziny z super kostiumami i wszyscy kupuja na ulicach peruki i swiecace ozdoby i w ten sposob osoby, ktore maja zerowe pojecie o tym srodowisku i osoby ze srodowiska lgbt razem sie schodza.
Rozbieranie sie na ulicy, noszenie w reku sztucznych penisow, uzywanie obrazkow swietych dla tego spoleczenstwa nie osiagneloby tego, ze ludzie chcieliby z tymi ludzmi miec cos wspolnego.

Ogolnie dla mnie jest pewne nieporozumienie w Polsce. Osoby Lgbt to nie to samo co organizacje i aktywisci lgbt.
Jak dla mnie ideologia Lgbt (ktora jest osobnym terminem od organizacji lgbt i ludzi lgbt) jest doslownie wyjeta z Orwella.
Ludzie moim zdaniem zawsze gubia glowy na tym, ze nigdy nie rozumieja, ze zadna ideologia nie jest dobra.
Zadna ideologia, ktora mowi 'ja wiem, co jest dobre' nie jest dobra i kazda ideologia prowadzi do totalitaryzmu.
Kazda jedna osoba, ktora robi ze swojego uciesnienia ideologie polityczna robi to z powodu wlasnych zali i pozniej mamy efekty gdzie personalna vendetta bierze wladze nad wszystkim.

Mysle tez, ze jest jakies nieporozumienie co do tego co mowilam o LGBT. Nie wiem jak ludzie mogli tego nie pojac, jako, ze w oczywisty sposob wylozylam moje zdanie.
Jak dla mnie celem byloby zezwolenie na sluby i adopcje.
Uwazam, ze ludzie pokroju Mateusza szkodza osoba trans i osoba lgb. Juz bylo narzekanie, ze go wsadzili z facetami... A gdzie niby go mieli wsadzic? Z kobietami? Bo wymyslil plec swoja? Przeciez on nie jest trans kobieta. I jak to wyglada? Facet normalny z ulicy chcialby byc w areszcie z kobietami?
Non binarys sami nie umieja wytlumaczyc swoich 50 plci i sa zwyczajnymi snowflejkami.
To sa pomysly, ktore teraz sa na zachodzie. Czyli czesc Polakow bierze pomysly skrajnie lewicowe, praktycznie idiotyczne i stawia je na przeciw calkiem prawicowym.
Problem jest taki, ze Polacy sa bardzo nie przyjazni LGBT, a tacy ludzie i taki aktywizm jeszcze bardziej ich czyni nie przyjaznym. Czyli szkodzi ludziom LGBT i szkodzi w tym moim bliskim.
Idealna osoba bylaby jednoczesnie liberalem i konserwatysta. Idealny system to bylaby dobra komunikacja pomiedzy strona libralna i konserwatywna.
Mialam takiego kumpla Polaka, ktory nienawidzil gejow strasznie... do kiedy nie poznal moich znajomych gejow i juz z kims twarza w twarz, z kims rozmawiajac na normalne tematy zmienil zdanie calkiem. Nie da sie nienawidzic kogos w normalnej sytuacji.
I on dopiero to zrozumial bedac kolo 30 i bedac ze mna za granica. Poniewaz w Polsce co mial wiedziec? Albo wszyscy siedza w szafie, albo dra jape na ulicy owinieci we flage. To ludzi odczlowiecza i uprzedmiotowuje. Zeby ludzie w Polsce inaczej podeszli do gejow to musieliby oni normalnie funkcjonowac w spoleczenstwie, informujac o swojej seksualnosci, ale nie zyc ta seksualnoscia. Jak Tomasz Raczek, na ten przyklad.
Zmodernizowac parade, przestac robic religijne tematy tam i protest z parady bo to ma byc celebracja, a nie protest. Przyciagnac do tej parady rodziny z dziecmi jak to jest zrobione np na tej Meksykanskiej paradzie lub w jak bylo w UK, ze dzieci darmowo np mialy twarz malowana.
Wtedy jak juz ludzie zobacza ile jest tych ludzi i w jak wielu funkcjach to popchnac narod w strone referendum.
I poprzestac na zrozumialych i logicznych rzeczach, czyli zadnego nonbinary w prawach czy aktywizmie i zadnego mowienia, ze trans osoby to sa biologicznie plci jakiej wybraly tylko lekarz sie pomylil.
Taki Polak katolik, czy Polak ze slabym intelektem lub prosty chlop nie bedzie mial zadnego wspolczucia czy zrozumienia do kogos kto zachowuje sie jak histeryk, lub jak stworzenie z innej planety.
Mozna tupac noga, ze nie powinno tak byc, ze trzeba swoje zachowanie tonowac zeby dostac prawo... Tylko, ze tak trzeba. Jest demokracja, a w demokracji wiekszosc decyduje o tym jak narod wyglada i wiekszosc trzeba przekonac.

Jak na moje to polscy lewacy sa za bardzo zapatrzeni w zachod, a polscy prawicowcy za bardzo zachodu nienawidza.
Ogolnie jak dla mnie i jednego i drugiego nie lubie. Bo to sa ideologie, a jak dla mnie ideologie zawsze sa wiezieniem, a nie droga do wolnosci.

Ta metoda o ktorej mowie to jest zdobycie wiarygodnosci. Czy jezeli wyjde teraz na ulice pol nago, wymalowana farba  to czy zdobede wiarygodnosc u osob konserwatywnych? Nie.
A jednak znam to bardzo dobrze, bo mam taki poziom szacunku i wiarygodnosci wsrod moich wspolpracownikow i znajomych, ze jezeli ja mowie o czyms (z czym oni sie nie zgadzaja) to oni traktuja moje zdanie z szacunkiem i jeszcze raz zastanawiaja sie nad tym co stwierdzili.
Tak bardzo czesto dzieje sie w moim zyciu, poniewaz ludzie mnie znaja osobiscie, wiedza, ze jestem zawsze spokojna i zawsze rozsadna i jezeli nagle w czyms sie nie zgadzamy to inaczej do tego podchodza.

2,373 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-08-09 08:37:45)

Winter.Kween napisał/a:

Zeby ludzie w Polsce inaczej podeszli do gejow to musieliby oni normalnie funkcjonowac w spoleczenstwie, informujac o swojej seksualnosci, ale nie zyc ta seksualnoscia. Jak Tomasz Raczek, na ten przyklad.

Słusznie prawisz ale geje, którzy chcą żyć normalne mają taką możliwość. To nie tylko pan Tomasz, którego uwielbiam, a z kim żyje interesuje mnie na podobnym poziomie jak wygląd partnerki innego redaktora Tomasza wink Ot ciekawość do odfajkowania.
Żeby było śmieszniej w szeregach jedynie słusznej władzy osoby homoseksualne nie są taką znów rzadkością i kiedyś mówił o tym jeden z jej przedstawicieli. Ich orientacja nie stanowiła żadnego powodu do wykluczenia z drogi kariery w partii.
Żeby było jeszcze śmieszniej, to orientację seksualną kandydata na pełniącego obowiązki prezesa SN wyciągnęły tzw. liberalne media. To było dla mnie niebywałe jak w ogóle można było taką informację wyciągnąć na światło dzienne. Oczywiście pan ten nie ukrywał swojej orientacji, nie w tym rzecz ale co jego orientacja miała wspólnego z jego zawodem, pełnioną funkcją?
Normalność polega na tym, że takie sprawy jak orientacja seksualna, to prywatna sprawa każdego człowieka. Pamiętam jak środowiska gejowskie zaszczuwały jednego znanego i lubianego polskiego artystę, bo nie chciał głośno powiedzieć, że jest gejem. Ludzie chodzą na jego koncerty, kupują płyty wiedząc, że jest gejem i tak w ogóle widać, że to przesympatyczny gość. No ale nie chce wyjść na barykady z tęczową flagą i głośno krzyknąć, że jest gejem. To niedopuszczalne!

Monoceros napisał/a:

Ja tam się cieszę, że na Netflixie jest więcej produkcji z silnymi kobietami, ileż można patrzeć na filmy, w których wyłącznie faceci są bohaterami? W końcu mam się z kim utożsamiać... Naprawdę, trudno jest utożsamiać się z Bondem, Iron Manem, SpiderManem, Kapitanem Kirkiem, bandą z Władcy Pierścieni... mimo kochania sci-fi i fantasy. Dlaczego miałoby to być złe?

Kiedy kłóci się to ze zdrowym rozsądkiem? Żeby nie było, to jestem wyznawcą Ellen Ripley. Weź jednak dowolny film, serial z okresu ostatnich 5 lat i przejrzyj go pod kątem tego co napisałem. A potem przyjdzie jakiś kataklizm i ludzie będą czekać aż jakaś babka ogarnie ich bezpieczeństwo, przejmie w naturalny sposób przywództwo i poprowadzi w przyszłość.
Niestety raczej ogarnie ich jakiś napakowany testosteronem facet, który bez litości zmusi ich do posłuszeństwa i wykorzysta do swoich egoistycznych celów.

Monoceros napisał/a:

Najwięcej problemów z LGBT mają młodzi mężczyźni, lat 20-40. Młodzież na szczęście już nie boi się gejów, bo wiedzą, że to są tak samo ludzie jak ty czy ja.

Mogę ci zacytować teksty młodzieży lat 10-16 z zakresu określeń dla osobników wobec których chcą wyrazić swoją dezaprobatę wink Wszystkie odnoszą się do orientacji seksualnej lub bycia przedstawicielem tzw. słabej płci. Zapewniam, że nie uczą ich tego rodzice ale pochodzi to z wymiany informacji i poglądów wewnątrz pokoleniowych dzięki uprzejmości internetu.

2,374 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-09 09:54:37)

Agresywne dzialania szkodzą wielu ideom.
Tylko są 2 różne sprawy:
Tak jak zauważyla wczesniej Magdalena, nadawanie sprawom marginalnym zbytniego znaczenia bez ogarniania calosci tematu wypacza.
To tak jakby po przpadkach agresywnych mężów  ktoś zaczynał promować ideę by nie wychodzić za mąż itd.
Druga sprawa, to jednak glebokie czyjeś przekonania: a one mogą być ukrywane i czasem wyplynąć:
Czyli
Nie chodzi o zagrozenia związane z ruchem LGBT, tylko przekonania sporej grupy o tym ze homoseksualizm się leczy, psychoatrycznie, egzorcyzmami itp.
Wychodzi to z przedstawicieli ludu. ..i władzy i ma swoje konsekwencje.
Mimo że psychiatrzy raczej leczyliby homofobiczne lęki.
Nie ma rzetelnej edukacji, bo ten temat rodzi absurdalny strach, ze mozna komuś to wszczepić. Więc nawet jakby ktoś mial jakieś zachwianie tożsamosci faktycznie w okresie dorastania to nie uda się po pomoc, gdy w swoim środowisku ma taki przekaz, ze to jest nasrane we łbie.

Co ciekawe, rysowanie po samochodach i szarpanie się z Ordo..ktore oczywiscie nie prowokowało smile tylko wydawalo pieniądze fundatorów wink rzutuje na calość dużego ruchu,
Natomiast tym samym ludziom nie przeszkadza stawiać pomnikow wyklętym, w ktorych gronie byli bandyci.
Czyli dualizm  i filozofia Kalego.
Dodajmy hejt na duze miasta i wykształciuchów i mamy komplet.i kierunek.

Dociekliwym radzę poszukac w necie co usłyszeli ludzie LGBT, ktorzy między 1 a drugą turą przyszli do palacu rezydenckiego.:)

Chyba Cię zmartwię Snake:
Ci co dorosli w liceum mojej córki po gadaniu Dudy poszli tłumnie na wybory, przecierajac oczy ze zdumienia.Oni mają w szkole kolegów homo i wiedza ze nasrane we łbie to ma ojciec tego, co go za to bije. Poszli z oburzenia na takie gadanie,
Ci lepsze, dyrektor jest Pisowcem i zajęcia religii prowadzi nawiedzona Pani, pelen pluralizm:) dyskutowali z nią ostro na temat leczenia homoseksualizmu. smile
Ale to duże miasto, wyszczekana mlodzież w dobrym LO, w sensie ze trzeba bylo mieć wysoką srednią. Więc nie wiem jak gdzie indziej.

Wiec masz chyba wypaczony obraz preferencji młodych.
To dlatego Terlecki placze, że zaniedvali edukację.
I cale szczescie polowa konfederatów mniej bala sie zostania gejami niż rozwałki kraju w stylu socjalizmu. To budzi jakies nadzieje.

2,375

Ela210 napisał/a:

Agresywne dzialania szkodzą wielu ideom.
Tylko są 2 różne sprawy:
Tak jak zauważyla wczesniej Magdalena, nadawanie sprawom marginalnym zbytniego znaczenia bez ogarniania calosci tematu wypacza.
To tak jakby po przpadkach agresywnych mężów  ktoś zaczynał promować ideę by nie wychodzić za mąż itd.
Druga sprawa, to jednak glebokie czyjeś przekonania: a one mogą być ukrywane i czasem wyplynąć:
Czyli
Nie chodzi o zagrozenia związane z ruchem LGBT, tylko przekonania sporej grupy o tym ze homoseksualizm się leczy, psychoatrycznie, egzorcyzmami itp.
Wychodzi to z przedstawicieli ludu. ..i władzy i ma swoje konsekwencje.
Mimo że psychiatrzy raczej leczyliby homofobiczne lęki.
Nie ma rzetelnej edukacji, bo ten temat rodzi absurdalny strach, ze mozna komuś to wszczepić. Więc nawet jakby ktoś mial jakieś zachwianie tożsamosci faktycznie w okresie dorastania to nie uda się po pomoc, gdy w swoim środowisku ma taki przekaz, ze to jest nasrane we łbie.

Co ciekawe, rysowanie po samochodach i szarpanie się z Ordo..ktore oczywiscie nie prowokowało smile tylko wydawalo pieniądze fundatorów wink rzutuje na calość dużego ruchu,
Natomiast tym samym ludziom nie przeszkadza stawiać pomnikow wyklętym, w ktorych gronie byli bandyci.
Czyli dualizm  i filozofia Kalego.
Dodajmy hejt na duze miasta i wykształciuchów i mamy komplet.i kierunek.

Dociekliwym radzę poszukac w necie co usłyszeli ludzie LGBT, ktorzy między 1 a drugą turą przyszli do palacu rezydenckiego.:)

Chyba Cię zmartwię Snake:
Ci co dorosli w liceum mojej córki po gadaniu Dudy poszli tłumnie na wybory, przecierajac oczy ze zdumienia.Oni mają w szkole kolegów homo i wiedza ze nasrane we łbie to ma ojciec tego, co go za to bije. Poszli z oburzenia na takie gadanie,
Ci lepsze, dyrektor jest Pisowcem i zajęcia religii prowadzi nawiedzona Pani, pelen pluralizm:) dyskutowali z nią ostro na temat leczenia homoseksualizmu. smile
Ale to duże miasto, wyszczekana mlodzież w dobrym LO, w sensie ze trzeba bylo mieć wysoką srednią. Więc nie wiem jak gdzie indziej.

To dlatego Terlecki placze, że zaniedvali edukację.
I cale szczescie polowa konfederatów mniej bala sie zostania gejami niż rozwałki kraju w stylu socjalizmu. To budzi jakies nadzieje.

Tutaj jest jeszcze jedna warstwa tego ciasta. Polityka gender w takiej formie jaka jest np w Wielkiej Brytanii ma w sobie ukryta homofobie.
Wiele lekarzy odeszlo z gender clinics i wiele osob tam pracujacych zglasza swoje sprzeciwy poniewaz przychodza rodzice z dzieckiem, synem zwykle i mowia, ze syn jest trans i powinien brac hormony lub puberty blockers. Dzieciak nie bardzo chce, bardziej rodzice sobie zycza. Skad stwierdzenie, ze jest syn jest kobieta? Bo jest homo, a oni wola zeby sie zrobil na kobiete niz byl homo. Lekarze maja wskazanie by dawac im te leki, ale notuja takie rzeczy.
Jest duzo osob i latwo to znalezc online, ktore np nie sa pogodzone z wlasna homoseksualnoscia i dlatego czuja, ze musza sie zmienic jak nastolatkowie...przerabiaja sie i pozniej znow wracaja. Tylko, ze powrot nie jest prosty poniewaz zwykle sa juz nieplodni, glos np zmieniony na meski, wlosy wypadly od testosteronu i tak dalej.
Ostatnio jedna matka z duma oglaszala jak to jej 18 miesieczny syn okazuje sie, ze jest dziewczynka bo ubral majty lalki dziewczynki. Ta kobieta juz go nazywa damskim imieniem i ubiera w sunkieneczki. Ta kobieta ma samych synow i jest zagorzala chrzescijanka i syn gej potecjalny to skandal dla niej.
Lesbijki sa be teraz tez i nazywane fetyszystkami, jezeli nie chca penisa w pochwie czy ustach. Poniewaz to jest kobiecy penis.

Homofobia bedzie bardzo trudna do usuniecia i tak samo seksizm, poniewaz jak widac po tym co dzieje sie w Kanadzie, Usa czy UK to nadal jest homofobia i nadal jest seksizm tylko pod plaszczykiem czegos innego. Teoretycznie moze byc latwiej rozwiazac homofobie w Polsce bo jest ona bardziej wprost, a z kolei tamta za granica jest niby nowym 'liberalizmem' i jest hiper 'woke'

2,376

Ela210 napisał/a:

Być może tongue Jak dzieciaki mają włączone głośnomówiący czat w grach, to słyszę jak to chłopcy się dyscyplinują i okazują ukontentowanie lub jego brak: ty ci...o, tu ci...to, ty pe...le, ty cw..u, ty żydzie. Taki standard 10-latkowy, jak kto bywa w okolicach nawiedzanych przez dzieciaki typu place zabaw, rolki, itp., to powinien znać sprawę wink

2,377 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-09 11:23:50)

To co Winter pisze to wyraz braku edukacji, np wiedzy, ze chlopiec moze mieć ochotę ubrać sukienkę i nie zmienia to jego orientacji, a nawet to naturalna ciekawość.

To co pisze Snake to echa uprzedzeń przejętych od rodziców, wobec kobiet, Żydow itd. To przejawia sie w języku w przekleństwach.
Taką mają genezę. W uprzedzeniach.
Czy wiąże się to z uprzedzeniami ktore podzielają aktualnie? Takiej tezy bym nie postawila. Bo nie wierzę, że feministka będąca za legalizacją prostytucji nie używa słowa na k..

Pisząc edukacja nie trzeba siegać daleko, narodowi wieszczowie swietnie opisują "ciemnych, strasznych ludzi"

2,378

Ela210 napisał/a:

To co pisze Snake to echa uprzedzeń przejętych od rodziców, wobec kobiet, Żydow itd. To przejawia sie w języku w przekleństwach.
Taką mają genezę. W uprzedzeniach.

To ciekawe, bo u mnie w domu na pewno nie rozmawia się o odmiennych orientacjach seksualnych, narodowościach i wyznaniach. Nie rozmawiało się także w moim rodzinnym domu. Jedynie dziadkowie, ponieważ byłem dociekliwym wnukiem i jedynym, który lubił z nimi spędzać czas słuchając opowiedzieli mi parę historii z czasów kiedy żydzi stanowili w naszym miasteczku większość. W końcu fakt mieszkania w pożydowskiej kamienicy zobowiązywał. Rozczaruję być może ale dziadkowie opowiadając o żydowskich sąsiadach nie używali żadnych brzydkich słów, po prostu opowiadali jak wyglądały wzajemne relacje. Zdarzyło mi się słyszeć dość brzydkie określenia wobec innej narodowości ale to z ust kobiety, której ta mniejszość spaliła dom i zabiła męża. Niemniej nie miała problemu z przyznaniem, że ona się nie spaliła, bo przed atakiem przyszedł ukradkiem sąsiad, przedstawiciel tej mniejszości i ostrzegł żeby uciekała.
Jak słyszę, że moje dziecko woła do kolegi "ale ciota", to się go grzecznie pytam - kto to jest ciota? Dziecko mi całkiem rzeczowo odpowiada, pominę szczegóły tongue Dociekam dalej - a znasz jakąś? No nie. To skąd wiesz, że... itp., itd. Pytam się - a co jest złego w byciu gejem? A bo to obrzydliwe, chłopak z chłopakiem. Sorki ale nie usłyszeli tego w domu. Wystarczy sobie jednak odpalić to co dzieciaki oglądają w internecie, na youtubie itp. To są kanały młodzieżowe, śmieszne filmiki, jajca i w ogóle. Zagłębie rasizmu, homofobii, uprzedzeń wobec kobiet, religii.
Norma to gry w sieci, z czatem głosowym. Wiem co tam leci. Gram w jedną grę sieciową od lat i mam wyłączony czat. Niemniej czasem jestem atakowany wiadomościami po grze. Środowisko międzynarodowe, europejskie. Trudno mieć kompleksy czytając co tam koledzy Europejczycy wypisują lol
Sam się wypisałem z grania na czacie głosowym z kolegami z Polski, bo już mi się nie chciało słuchać jak wykształcony chłop wrzeszczy - a to żyd pier....y!!!

2,379

Odnosząc się do tego, co mówi młodzież. Pracuję z ludźmi od 2 podstawówki do 2 liceum, pełen przekrój i owszem, używają takiego języka, co mnie wkurza, ale ci młodsi zdecydowanie używają tych słów jako przekleństw ogólnych bez intencji obrażania czyjegoś pochodzenia, orientacji. Tak samo jak faceci mówią "ale z Ciebie baba" w gruncie rzeczy nie mają nic do kobiet, ale się tak przyjęło.
Nie jest to okej, wiadomo, że język kształtuje rzeczywistość. Ale proste rozmowy z tymi dzieciakami uświadomiły mi, że oni często nie wiedzą, co znaczą te słowa (młodsi przejmują od starszych np. gej i pedał i tak się nazywają), potem się okazuje, że ogóle nie mają pojęcia, że to komuś, kto identyfikuje się z takim określeniem jak gej, może to sprawiać przykrość. Nie wiążą tego, że jak powiem o facecie "ale z ciebie baba" to implikują, że wszystkie kobiety mają jakąś cechę, która jest bardzo niepożądana wśród mężczyzn. Nie świadomie. Prawda jest taka, że wielu dorosłych też się nie zastanawia nad tym, co mówi.
Znam te dzieciaki, mamy w grupie osobę trans i poziom świadomości, szacunku, wsparcia, jaki został okazany tej osobie mnie powalił na kolana. Ci sami ludzie wyzywający się od różnych, po konfrontacji z człowiekiem, ktorego znają, nie mają trudności z akceptacją. Starają się być okej, nie ranić. Pytania są, niewłaściwe wyrażanie się, trudność ze zmianą zaimka, problem ze zrozumieniem, pojęciem o co chodzi - owszem, jest okej, to normalne.

2,380 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-08-09 14:08:53)

Ciagle aktualne :
„O TARANTULACH

Patrz, oto jest jaskinia tarantul! Chcesz-że samo zwierzę ujrzeć? Tu wisi jego pajęczyna: dotknij tylko, aby zadrżała.
Otóż i ona: witaj, tarantulo! Czarno tkwi na twym grzbiecie twój trójkąt i znak wróżebny; ja zaś wiem nawet, co w twej duszy tkwi.
Zemsta tkwi w twojej duszy: gdziekolwiek ugryziesz, tam wyrasta czarny strup; jadem swoim o kołowaciznę zemsty przyprawiasz duszę!
Tak mówię w przypowieści do was, którzy o kołowaciznę przyprawiacie dusze, wy kaznodzieje równości! Tarantulami jesteście wy dla mnie i ukrytymi mściwcami!
Lecz oświetlę ja wnet kryjówki wasze: i przeto rzucam wam w twarz swój śmiech z wyżyn.
I przeto szarpię tę waszą pajęczynę, aby wściekłość wywabiła was z jaskini kłamstwa, i aby zemsta wasza wyskoczyła z poza waszego słowa „sprawiedliwość“.
Gdyż wyzwolenie człowieka z zemsty: oto co mi jest mostem ku najwyższej nadziei i tęczą po długiej słocie.
Lecz tarantule pragną oczywiście inaczej. „To właśnie niech nam będzie sprawiedliwością, że świat się wypełnia burzami zemsty naszej“ — tak oto mawiają między sobą.
„Darzmy zemstą i spotwarzaniem tych wszystkich, którzy nie są nam równi“, — tak oto ślubują sobie serca tarantul.
Nadto „wola sprawiedliwości“! — ona to winna być nadal imieniem cnoty; zaś przeciw wszystkiemu, co władzę posiada, wszczynajmy swój krzyk!
Kaznodzieje wy równości, tyraństwa to obłęd w niemocy woła tak przez was o „sprawiedliwość“: wasze najskrytsze zachcianki tyraństwa kapturzą się tak oto słowami cnoty!
Utrapieńcza pycha i tłumiona zawiść, może ojców waszych pycha i zawiść: oto co z was płomieniem bucha i zemsty obłędem.
Co ojciec przemilczał, to głosi się w synu; i nieraz był mi syn tylko obnażoną tajemnicą ojca.
Zdają się pełnymi zapału: lecz nie serce zapał w nich nieci — lecz zemsta. A gdy się subtelni i zimni stają, nie duch, lecz zawiść czyni ich subtelnymi i zimnymi.
Zawiść wiedzie ich na ścieżki myślicieli; i to jest znamieniem ich zawiści: — zawsze wiedzie ich ona za daleko; aż wreszcie ich znużenie zlec musi na śniegu.
W każdej ich skardze brzmi zemsta, w każdej pochwale dokuczliwość; a być sędzią zda im się snadnie najwyższą błogością.
Aliści radzę ja wam, przyjaciele moi: nie dowierzajcie nikomu, w kim popęd do karania jest zbyt silny!
Lud to złego obyczaju i złego rodu: z twarzy jego wyziera kat i wyżeł tropiący.
Nie dowierzajcie nikomu, co o swej sprawiedliwości mawiać rad! Zaprawdę, ich duszom brak nie tylko miodu.
A gdy się sami za „dobrych a sprawiedliwych“ podają, nie zapominajcie, że, aby stać się faryzeuszami, brak im tylko — władzy!
Przyjaciele moi, ani pomieszany być z innymi, ani uchodzić za kogo innego nie pragnę.
Bywają i tacy, co głoszą mą naukę o życiu: lecz są zarazem kaznodziejami równości i tarantulami.
A że na chwałę życia przemawiają, aczkolwiek, z życia wycofani, w norach swych tkwią, pająki te jadowite! — czynią to dlatego, że chcą tem właśnie bólu przyczyniać.
Dokuczyć chcą tym, którzy teraz władzę mają: gdyż śród tych właśnie najchętniej bywają słuchane kaznodziejstwa na cześć śmierci.
Gdyby inaczej było, inaczejby też pouczały i tarantule; wszak to one właśnie były niegdyś najlepszymi oszczercami życia i podpalaczami stosów kacerskich.
Z tymi kaznodziejami równości pomieszany być nie chcę, ani za jednego z nich uchodzić nie pragnę. Gdyż tak oto mówi mi sprawiedliwość: „ludzie równi nie są“.
I stać się równymi nawet nie powinni! Czemżeby była ma miłość nadczłowieka, gdybym pouczał inaczej?
Na tysiącu mostów i po stopni tysiącu winni się tłoczyć ku przyszłości, coraz więcej wojny a nierówności niecić między nimi należy: tak mi ma wielka miłość mówić każe!
Twórcami wyobrażeń posągowych i upiornych stawać się winni w zwalczaniu się wzajemnem, i staczać niemi walki najwyższe.
Dobro i zło, bogactwo i ubóstwo, wyniosłość i gminność, oraz wszystkie imiona wartości: orężem winny być one, a zbrojnym swym poszczękiem znamionować, iż życie samo siebie ustawicznie przezwyciężać musi!
Na wysokościach w stopnie i kolumny spiętrzać się pragnie życie samo: w odległe chce spoglądać dale, ku dalekim chce wyzierać pięknościom, — przeto wyży potrzebuje!
A że wyniosłości wymaga, wymaga też i stopni oraz przeciwieństwa stopni i wstępujących! Wspinać się pragnie życie, a wspinając, przezwyciężać siebie.
I patrzcież mi, przyjaciele! Tu oto, gdzie tarantuli nora, wznoszą się ruiny starej świątyni, — spojrzyjcież mi tylko rozjaśnionemi oczyma!
Zaprawdę, kto tu niegdyś myśli swoje w kamieniu spiętrzył, ten życia tajemnicę pojmował, jako najwięksi pojmują mędrcowie!
Że walka i nierówność w pięknie nawet bywa, oraz wojna o moc, a przemoc: o tem poucza on nas w dobitnej przenośni.
Jakże się tu bosko załamują w zapasach łuki i sklepienia: jakże światłem i cieniem prą i dążą przeciw sobie, boskiemi usiłowaniami dążne!
Tako pewnie i tak pięknie bądźmyż i my wrogami sobie, przyjaciele moi! Dążmyż bosko wzajem przeciw sobie! —
Biadał ot ugryzła mnie tarantula, ma stara nieprzyjaciółka! Z boską pewnością i pięknie ugryzła mnie w palec!
„Kara być musi i sprawiedliwość, — myśli tarantula, — nie darmo będziesz mi na cześć wróżdy swe pieśni tu głosił!“
Zemściła się przecie! I biadał teraz jej jad zemsty mą duszę o kołowaciznę przyprawić gotów!
Ażebym w ów kołowrót nie wpadł, przywiążcie mnie, przyjaciele, do tego słupa! Wolę być raczej świętym u słupa, niźli wirem mściwości!
Zaprawdę, zawieruchą ani wichurą Zaratustra nie jest; a jeśli tancerzem bywa, przenigdy być nie chce tarantuli tancerzem! —

Tako rzecze Zaratustra.”

Friedrich Nietzsche .
Kiedy to pisał, adresował tą krytykę w kierunku mieszczaństwa , w dzisiejszych czasach pasuje jak ulał do tych którzy chcą być spadkobiercami ówczesnych krytyków  mieszczaństwa smile

2,381 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-09 14:11:25)

Przed ostatnimi wyborami chodził taki filmik, jak wyznawca PIS zrywał z ogrodzenia domu baner wyborczy Trzaskowskiego, jednocześnie krzycząc do właścicielki posesji wulgaryzmy i bardziej oznajmiając niż pytając o to, czy chce dzieci „pedalić”.
Tak mi się przypomniało, bo to mniej więcej oddaje nastawienie i uprzedzenia pewnych gremiów, które swoją wiedzę o świecie czerpią z telewizji, a osoby homoseksualnej czy transseksualnej nigdy nie widzieli. Bo gdyby miały z taką osobą styczność, to tak jak pisze Monoceros, szybko mogliby się zorientować, że to zupełnie zwyczajnie człowiek. Ale to pokazuje jeszcze, że gdzieś drzemią uprzedzenia, które łatwo wywołać, co więcej podkreślić poprzez nagonkę na osoby LGBT.
Bo u nas wykorzystuje się LGBT do tworzenia wroga, którego władza potrzebuje. PiS wypuścił dżina z butelki, żeby wywoływać określone reakcje, co z pewnością było poprzedzone badaniami, z których wyszło, że w sporej części społeczeństwa siedzą te uprzedzenia, które łatwo zaktywizować. Najpierw, żeby zmobilizować elektorat, a obecnie temat LGBT to mgławica, żeby przykryć koronawirusa, który ma się u nas świetnie, albo kryzys gospodarczy, który dopiero przed nami i po to, żeby przykryć jeszcze parę innych spraw (m.in. zapowiadana pacyfikacja mediów i samorządów, wejście do uniwersytetów, ataki na NGOsy). Tak naprawdę przeciętny obywatel nie interesuje się jakoś specjalnie tematem LGBT. Został on sztucznie wywołany i rozdmuchany, a politycy wykorzystują incydenty takie, jak ten z Michałem/Margo do rozpętania wojny ideologicznej.

Co do młodzieży, to mam brata, który wkrótce skończy 16 lat. Nie słyszałam z jego ust określeń typu „pedał”, „ciota”, ale on od jakieś roku już nie gra w gry sieciowe, bo jak stwierdził czas z tego wyrosnąć, woli uczyć się programowania, spotykać ze swoją dziewczyną i ziomkami, pracować nad sylwetką, więc wygląda na to, że dojrzewa i być może zaczyna zdawać sobie sprawę ze znaczenia słów, które wypowiada i to, że są stygmatyzujące i umniejszające drugiemu człowiekowi. Zapewne to też zasługa rodziców. Bo przecież nawet jak dzieci uczą się słownictwa od innych dzieci, to skądś te dzieci się tego nauczyły, a te, które to bezmyślnie powtarzają też można uczyć znaczenia słów, zamiast przyjmować z tak samo bezmyślnym zadowoleniem, że dziecko mówi pogardliwie o drugim człowieku. Nic się nie dzieje bez przyczyny.

2,382 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-08-09 16:22:01)

Do zabawy w berka trzeba co najmniej dwojga. PiS boleśnie nauczył się od PO Donalda Tuska jak się przeciąga prętem po klatce i może nawet przerósł mistrza tongue
Gdyby za moim płotem zamieszkali dwaj faceci będący parą i robili to samo co moi obecni sąsiedzi, to miałbym to głęboko w nosie, że oni są parą. Tak jak nie obchodzi mnie czy sąsiad bierze sąsiadkę klasycznie czy od tyłu, a może mają w piwnicy małą salkę sado-maso. Na dworze chodzą sobie, kwiatki podlewają, trawę koszą, drwa rąbią. Nie przeczę, że jeśli już miałbym wybierać, to wolałbym za sąsiadki dwie zgrabne kobietki ale co tam, pomarzyć zawsze można wink
I nawet u mnie we wsi wszystkim by takie sąsiedztwo zlewało i powiewało. Tyle, że jak się widzi w tv jakieś dziwostwory poprzebierane albo półnagie, które muszą się tym pochwalić publicznie, to inna para kaloszy.

Edit. Właśnie rusza bojkot niemieckiej firmy Z. za deklarację wsparcie LGBT w Polsce i tłuką w sieci firmowe szkło browaru Ż. za sponsoring tęczowego Męskiego Grania.
Co do tego bojkotu firm odzieżowych, to muszę się przyznać, że też ogłosiłem jakiś czas temu. Szukałem w sieci koszuli i w kilku różnych sklepach ciągle wyskakiwały mi koszule na jakichś czarnoskórych modelach więc zdezorientowany dałem sobie spokój. Nawet się zaniepokoiłem, że to jakaś hakerska akcja przekierowywania na strony sklepów w Zimbabwe albo Kongo...

2,383

W zwiazku z zachowaniami Policji zastanawiam sie czy nie powinna jednak podlegać ona wladzom lokalnym, by ludzie w swoich wlasnych miastach czuli gospodarzami.
Cos w rodzaju policji federalnej powinno dzialać w innych sprawach np kryninalnych.Mamy straż miejską, pod nią powinny podlegać demonstracje.
Zastanawiam sie też dlaczego w sprawach rzekomej profanacji pomnika Chrystusa - przypomnę ze Zyda skazanego na śmierć za kontestowanie zdania ichniejszego kleru i ich religijnosci,  wypowiada sie świecki rząd, a nie episkopat.

2,384

Jeśli ktoś chce mnie nazwać homofobem, niech przeczyta moje pierwsze posty zamieszczone na tym forum.

A teraz o ostatnich wydarzeniach. Mamy bandytę znanego jako Margot. Wraz z kolegami i koleżankami napadł na kierowcę fundacji antyaborcyjnej i antyLGBT. Margot miał nóż. Pobili kierowcę, próbowali go okraść, zniszczyli mu auto. Następnie na facebooku Margot deklarował kolejne takie napady i sugerował, że będą palić samochody. Pominąwszy już jego kolejne przestępstwa, samo to wystarcza do zastosowania aresztu, a nawet przemawia za koniecznością aresztu.

Wtedy zbiera się banda zadymiarzy z politykami lewicy i PO, chcą zablokować wykonanie decyzji sądu. Zadymiarze skaczą po radiowozie, zaczepiają przechodniów, obrażają policjantów, niektórzy mają "sprzęt" (noże). Policja pacyfikuje to nad wyraz łagodnie. Ale lewactwo podnosi wrzask na cały świat, a politycy lewicy i PO kłamią, że areszt był za poglądy.

Dla mnie to za dużo - środowisko LGBT straciło moją życzliwość. Tak samo jak PO. Nie mogę popierać ani bandytów, ani ich obrońców.

2,385 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-08-09 19:54:23)

Nieregulaminowy off top.
Agresja w stosunku do innego forumowicza.

2,386 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-08-09 19:42:29)

Ela, przyznam, że moja pierwsza reakcja była podobna do Twojej.
Potem zobaczyłem naklejona na pomniku kartkę z obelgami, potem zobaczyłem stojących na pomniku i krzyczących , potem zobaczyłem postawnego gościa z broda ktory kazal do siebie mówić pet „ona” i który tłukł innego faceta za to ze siedział w samochodzie z naklejkami ktore mu się nie podobały a na koniec zobaczyłem gościa który w czasie marszu z okazji powstania warszawskiego stał na balkonie przebrany na kolorowo,  robił obsceniczne miny i łapał się za krocze.
No ... stwierdziłem ze to nie tyle pokojowa demonstracja swojej obecności , co agresja skierowana  kierunku wszystkiego tego co związane jest z figura Chrystusa.
Przypominasz sobie waginę zrobiona z wizerunku Maryi ? Przypominasz sobie „event” w czasie parady „równości” - parodie mszy św. ?

To bynajmniej nie są próby zwrócenia uwagi na wspólne cechy , ale próba wyśmiania wszystkiego ci wiąże się z chrześcijaństwem.

Można by mówić o swobodzie wypowiedzi, ale dziwnym trafem nie można pozwolić sobie na zachowanie odwrotne , nie będąc oskarżonym o mowę nienawiści.
Każda krytyczna uwaga wobec LGBT jest traktowana jako mowa nienawiści i powoduje wyobcowanie krytykującego ze środowiska „elity”.

Takie zachowanie przekonuje mnie, że LGBT to nie tylko ludzie ale również ideologia.
Ruch który chce sobie przywłaszczyć prawo reprezentowania mniejszość seksualna i narzucić swoją narracje nie zawsze w interesie tych mniejszości.
Idealnie pasuje opis Nietschego sprzed ponad 100 lat.

BTW
Ci powiesz na umieszczenie znaku Polski Walczącej - kotwicy na tle tęczowej flagi - to z okazji rocznicy Powstania Warszawskiego.
Za chwile dowiemy się ze powstańcy walczyli o wolność LGBT...
A Pani poseł z Lewicy grzmiała nad mowa nienawiści która uprawiali powstańcy warszawscy szerząc hasło „jedna kulka - jeden Niemiec”.

2,387

Tęczowe towarzystwo dzielnie pracuje na nienawiść dużej grupy społeczeństwa do "bronionych" mniejszości...

2,388 Ostatnio edytowany przez JaJakoJa (2020-08-09 19:46:38)

Ela210
Twój post raportowałem za wymyślanie kłamstw o mnie. Nie jestem w żaden sposób związany z policją. Mógłbym oczywiście w odpowiedzi wymyślić, że jesteś etatowym pracownikiem jakiejś organizacji lewicowej lub LGBT, ale taka dyskusja prowadzi donikąd. Więc mam nadzieję, że moderacja utnie ci takie zapędy.

A tak, policja była wręcz nadmiernie łagodna, od czego mają pałki i gaz? A nie zadymiarz wyzywa policjanta od ku..., a ten spokojnie stoi. Mam nadzieję, że zadymiarz za to beknie.

Bill.Garet
Na dniach mieliśmy też Komudagate, gdzie lewactwo pod pretekstem opublikowania rzekomo homofobicznego opowiadania, doprowadziło do ideologicznej autocenzury w redakcji pisma literackiego - Nowej Fantastyki.

2,389 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-09 20:13:20)

Czyzbym pomylila Cię z kims innym z wątku o Koronawirusie? Stamtąd to pamiętam i tam sprawdzę, zanim Cię przeproszę. Chodzi mi o wątek gdzie ktoś rozpaczał z powodu odwolanego wyjazdu do Włoch. Sprawdzę.

2,390

Ela210 napisał/a:

W zwiazku z zachowaniami Policji zastanawiam sie czy nie powinna jednak podlegać ona wladzom lokalnym, by ludzie w swoich wlasnych miastach czuli gospodarzami.
Cos w rodzaju policji federalnej powinno dzialać w innych sprawach np kryninalnych.Mamy straż miejską, pod nią powinny podlegać demonstracje.
Zastanawiam sie też dlaczego w sprawach rzekomej profanacji pomnika Chrystusa - przypomnę ze Zyda skazanego na śmierć za kontestowanie zdania ichniejszego kleru i ich religijnosci,  wypowiada sie świecki rząd, a nie episkopat.

Cóż, nie wiesz co to zarządzanie demonstracją kiedy trzeba ściągnąć funkcjonariuszy z kilkunastu miast, sprzęt w postaci polewaczek itp. PiS pękalby że śmiechu przerzucając związane z tym koszty na samorządy.

2,391

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Cóż, nie wiesz co to zarządzanie demonstracją kiedy trzeba ściągnąć funkcjonariuszy z kilkunastu miast, sprzęt w postaci polewaczek itp. PiS pękalby że śmiechu przerzucając związane z tym koszty na samorządy.

No jak Pis bez polewaczek sobie tłumu nie wyobraża to trudno, ich problem.
Nie śmiali by się, tylko płakali ze tych polewaczek od szwagra Józka nie mozna zakupić..
.

2,392

Widać nie widziałaś zabezpieczenia przeciętnego meczu w piłkę. To są najczęstsze demonstracje w Polsce.

2,393 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-09 21:13:59)

Za mecze niech sobie organizatorzy placą i ściagają z pseudokibicow.

Jajakoja   sprawdzilam, pomylilam  Cię z Ja86.
Sorry. Póki co twoje wpisy nie pobudzają na tyle mojej wyobrażni, bym się miala beletrystycznie udzielać na Twój temat, wiec wyluzuj.
Niemniej powtórzę pytanie:

W czym byla łagodna reakcja Policji?
W tym że  gosciowi co wracał ze sklepu spozywczego nie zabrali zakupów?
A trzymanie nastolatkow bez picia na komisariacie to ta wyjątkowo łagodna reakcja?
Swoją drogą baardzo wątpię czy wskazaniem do uzycia pałki są jakiekolwiek wyzwiska.
Sprawdź kodeks karny. Policję tez obowiązuje.

2,394 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-08-09 22:06:38)

T

JaJakoJa napisał/a:

Bill.Garet
Na dniach mieliśmy też Komudagate, gdzie lewactwo pod pretekstem opublikowania rzekomo homofobicznego opowiadania, doprowadziło do ideologicznej autocenzury w redakcji pisma literackiego - Nowej Fantastyki.

Tak, czytałem.
Cenzura wypowiedzi pisarza i posypywanie głowy popiołem z racji publikacji tekstu który krytykował działaczy LGBT.
Przypomniała mu się „sztuka” teatralna w której aktorka udawała seks oralny z figura JPII.
Wtedy wszelkie głosy sprzeciwu tłumiono hasłem „swoboda wypowiedzi artysty”.

Jak widać dla lewej strony areny politycznej „swoboda przekazu artystycznego” jest ograniczona do przekazu który nie jest sprzeczny z ich poglądami i interesami.
Chrześcijaństwo można lżyć , ale leżenie LGBT i innych obszarów ich działań politycznych jest mową nienawiści.

2,395

Tak wejdę z offa, ale jak dzisiaj dopiero się zaczęło na Białorusi... i rozkręca się solidnie.

2,396 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-08-09 23:15:17)

Ela210 napisał/a:

Za mecze niech sobie organizatorzy placą i ściagają z pseudokibicow.

Zaczynasz się zacietrzewiać w oczywistych głupotach. Organizator odpowiada za bezpieczeństwo imprezy masowej w obrębie jej trwania i na jej obszarze. Tak, mecze mają zabezpieczenie firmami ochroniarskimi. Po wyjściu ze stadionu kibice, to już nie jest problem organizatora meczu. W twoim pomyśle, to problem samorządu. Sorki ale widocznie nie masz pojęcia z czym to się wiąże w razie większych problemów. Zaczynając od specjalistycznego szkolenia, wyposażenia i utrzymywania odpowiedniej ilości kadr, które na co dzień co mają robić? Aaaa, mandaty za parkowanie wlepiać...

Ela210 napisał/a:

Niemniej powtórzę pytanie:

W czym byla łagodna reakcja Policji?
W tym że  gosciowi co wracał ze sklepu spozywczego nie zabrali zakupów?
A trzymanie nastolatkow bez picia na komisariacie to ta wyjątkowo łagodna reakcja?
Swoją drogą baardzo wątpię czy wskazaniem do uzycia pałki są jakiekolwiek wyzwiska.
Sprawdź kodeks karny. Policję tez obowiązuje.

Chyba nie widziałaś agresywnej reakcji policji. W takiej Francji przy takiej reakcji tłumu, to "ręka, noga, mózg na ścianie". Tak reaguje demokratyczno - liberalna policja smile Zapewne nie interesowały cię szczegóły interwencji policji w czasie Marszów Niepodległości za czasów rządów PO? Ooo, tam to były agresywne działania policji. Nie należę do sympatyków PiS ale to akurat trzeba im przyznać, że nie ma nawet w połowie przyzwolenia na takie działania jak za czasów PO. Mniej propagandy tongue

Bill, sytuacja w Nowej Fantastyce, to ostateczny upadek tego pisma. Na szczęście przestałem kupować dawno temu wink
Jaja jak berety, bo jest atak na nowe fajne radio założone przez Trójkowych dysydentów, bo redaktor śmiał o panu Michale Sz. powiedzieć per Michał Sz. Żeby było śmieszniej radiowa Trójka nadaje o zatrzymaniu aktywistki...
Pan Michał Sz. ze swoją dziewczyną zebrał już prawie 250 tysięcy na swoich zbiórkach i o to tu chodzi smile Plus obyczajowe tło, że pan Michał zabujany w lesbijce przyjął oryginalną strategię podrywu tj., że jest kobietą. Jak facet mówi, że jest kobietą, to nawet lesbijka może wejść w nim, w związek wink
Jaja jak berety...
A kogo już obchodzą kabriolety posła Czarneckiego?

Lucyfer666 napisał/a:

Tak wejdę z offa, ale jak dzisiaj dopiero się zaczęło na Białorusi... i rozkręca się solidnie.

Pytanie, kto to nakręca, no chyba, że ktoś wierzy w spontan wink
Jak służby zachodnie, to może dobrze, jak wschodnie, to nie dobrze.

2,397 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-08-09 23:41:34)

Snake napisał/a:

Pan Michał Sz. ze swoją dziewczyną zebrał już prawie 250 tysięcy na swoich zbiórkach i o to tu chodzi smile Plus obyczajowe tło, że pan Michał zabujany w lesbijce przyjął oryginalną strategię podrywu tj., że jest kobietą. Jak facet mówi, że jest kobietą, to nawet lesbijka może wejść w nim, w związek wink
Jaja jak berety...

Lucyfer666 napisał/a:

Być może Margot przeczytał  moje rozważania o ogłoszeniu siebie albinoską kobieta o ciągotach lesbijskich i uwięziona
w ciele mężczyzny. smile
Był lepszy bo nie tylko stał się dzięki takiej deklaracji nietykalny ale jeszcze kupę kasy na tym zarobił.
Brakuje ogłoszenia siebie albinoską.
Ale może z czasem ... zobaczymy.

Tez uważam, że dla nas nie jest istotne kto i jakimi metodami wygra wybory prezydenckie na Białorusi.
Dla nas jest istotne, żeby nie był to kandydat wspierany przez Rosję, bo taki kandydat miałby jedno zadanie - likwidacje państwa Bualoruskiego i rozszerzenie terytorium Rosji.
Jak na razie, wydaje się, że Łukaszenka nie jest takim kandydatem.
Fajnie by było, żeby Białoruś była krajem bardziej przyjaznym dla swoich obywateli, ale to nie jest nasz problem ale Białorusinów.
Naszym problemem jest to, żeby Białoruś w ogóle istniała i nie była częścią Rosji.

2,398

Sprawy się szybko nakręcają. Łukaszenka już wcześniej sprowadził armię do Mińska.
Obecnie na prowincji opozycja świętuje.
Klimat wojny domowej ma się dobrze.

2,399 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-10 00:19:48)

Jak dla mnie mogloby istnieć prawo, ktore obciąza kluby za wybryki kiboli również poza stadionem.
Żadne zacietrzewienie, tylko nie widzę powodu dlaczego mieliby mieć eskortę udzielni ksiązęta.
Chyba ze wojsko w ramach ćwiczeń plus przymusowe pól roku szkolenia wojskowego dla zbicia testosteronu dla wyrywniejszych.

Lucyfer, boję się takiej sytuacji, bo dyplomacja leźy.

2,400

Nasza dyplomacja siedzi cicho, bo najprawdopodobniej w polskim interesie jest Łukaszenka, a to nie jest medialne.

2,401

Siedzę i obserwuję co dzieje się na Białorusi i ogarnia mnie coraz większe przerażenie. Ogromny szacunek dla tego narodu, że się nie poddają, bo niestety obrazki i informacje, które stamtąd płyną, pokazują coraz brutalniejsze sceny. Będzie im potrzebne ogromne szczęście i siła, bo wiarę, że warto i że mogą jeszcze żyć w normalnym kraju, niewątpliwie mają.

Od razu przypomina mi się nasz kraj i 1981 rok, i jakie to pociągnęło skutki dla Europy. Dlaczego? Bo być może my byliśmy wtedy, jak oni dzisiaj.
Przerażające, że niczego nas to nie nauczyło - ani nasza historia, ani bardziej współczesne doświadczenia innych, bo przecież patrzymy na ogarniętą dyktaturą Białoruś, patrzymy na Rosję czy Ukrainę, na Węgry, a jednak raptem miesiąc temu pozwoliliśmy jeszcze bardziej umocnić takie same polityczne aspiracje Kaczyńskiemu.

I nie odmówię sobie tego cytatu, bo PAD to już zwyczajnie wstydu nie ma, pisząc we wspólnym oświadczeniu wydanym wraz z prezydentem Litwy (Gitanas Nauseda) w związku z wyborami prezydenckimi na Białorusi:
„Jako sąsiedzi Białorusi, apelujemy do władz białoruskich o pełne uznanie i przestrzeganie podstawowych standardów demokratycznych. Wzywamy do powstrzymania się od przemocy i do respektowania podstawowych wolności, praw człowieka i obywatela, w tym praw mniejszości narodowych i wolności słowa”.

2,402

Hm, a jakiego oświadczenia należałoby się spodziewać od osoby piastującej urząd prezydenta RP ?
Gdyby siedział cicho, byłoby jeszcze gorzej.

Ciekawe, że rosyjskie media glosza ucieczkę Łukaszenki do Turcji.
Ciekawe ze rozpowszechniają takie wiadomości akurat teraz i ciekawe, że nie do Rosji.

2,403 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-10 08:21:50)

Francuska Policja to problem Francuzów.
Mnie interesuje polskie prawo i to co tam jest napisane o uzyciu palek i aresztowaniach.
Przekop cale forum a nie znajdziesz pochwalania rżądów innych krajów przeze  mnie za standarty demokracji.
Mamy swoje i wymagam ich przestrzegania nie naginania. I jak pisalam od aktywistki Margo i Ordo Iuris też.
Co ciekawe, to niby dumni prawicowcy ciągle sie odnoszą do innuch krajow, zwlaszcza jak chcą usprawiedliwić łamanie wlasnego prawa.
A ono jest slabe głównie w wykonaniu, bo wbrew pozorom ramki są niezle.

Co do Bialorusi, nie sądzę, ze Lukaszenka gdzieś wyjechał. Pewnie sie zaszył, a wróci w chwale tego co gwarantuje spokoj.

2,404 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-10 08:44:24)

Bill.Garret napisał/a:
Snake napisał/a:

Jaja jak berety...

Lucyfer666 napisał/a:

Być może Margot przeczytał  moje rozważania o ogłoszeniu siebie albinoską kobieta o ciągotach lesbijskich i uwięziona
w ciele mężczyzny. smile
Był lepszy bo nie tylko stał się dzięki takiej deklaracji nietykalny ale jeszcze kupę kasy na tym zarobił.
Brakuje ogłoszenia siebie albinoską.
Ale może z czasem ... zobaczymy.

Tez uważam, że dla nas nie jest istotne kto i jakimi metodami wygra wybory prezydenckie na Białorusi.
Dla nas jest istotne, żeby nie był to kandydat wspierany przez Rosję, bo taki kandydat miałby jedno zadanie - likwidacje państwa Bualoruskiego i rozszerzenie terytorium Rosji.
Jak na razie, wydaje się, że Łukaszenka nie jest takim kandydatem.
Fajnie by było, żeby Białoruś była krajem bardziej przyjaznym dla swoich obywateli, ale to nie jest nasz problem ale Białorusinów.
Naszym problemem jest to, żeby Białoruś w ogóle istniała i nie była częścią Rosji.

Wlasnie to jest wkurzajace. Jak trzeba byc naiwnym, zeby mowic o Michale 'ona'. Przeciez on sam powiedzial, ze NIE JEST trans.
Dlatego nawet nie chce mu sie udawac z wygladu. Nie jest zadna lesbijka bo nie jest ani kobieta ani nawet trans kobieta. Na jakiej podstawie on mialby isc do aresztu dla kobiet?
Jest 'non binary', a przed chwila widzialam nagranie jego gdzie mowi 'nie bede mial', zamiast 'miala'.
Dla mnie ten facet to jest klaun zwykly, a osoby, ktore go popieraja na sile chca byc 'woke' Przeciez to jest zwykly hetero facet, ktory reprezentuje ruch do ktorego nie nalezy. Wiec zeby nalezec, wymysli, ze non binary tylko widocznie nie tak dobrze by sam to zapamietac przy kazdej wypowiedzi.

To z lesbijkami, ktore maja akceptowac takich ludzi jak on jest seksistowskie, jest to zboczenie mezczyzn zwykle i fetysz na punkcie lesbijek.

Najgorsze jest to, ze przez durne zarty Mateusza na temat bycia 'margo' to teraz jeszcze taki zwykly czlowiek z ulicy bedzie myslal, ze to jest obraz transseksualnych osob. Nie, Mateuszek nie reprezentuje transseksualnych osob co najwyzej w mysl slownika Blair White (prawdziwej osoby trans) nazwalabym go transtender.

'“Don’t you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought? In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will be no words in which to express it.”
Jak to mowil Orwell.

2,405 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-08-10 08:58:53)

Ponieważ post był obraźliwy, pozwoliłam sobie go usunąć. Autora proszę o przypomnienie sobie Regulaminu Forum.

Posty [ 2,341 do 2,405 z 2,703 ]

Strony Poprzednia 1 35 36 37 38 39 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024