Jak poznawać kobietu kiedy jest się nieśmiałym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poznawać kobietu kiedy jest się nieśmiałym

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 276 ]

196

Odp: Jak poznawać kobietu kiedy jest się nieśmiałym
Lukis napisał/a:
Mariusz 28 napisał/a:

Czyli wychodzi na to że takie szaraczki jak ja czy kolega muszą czekać na swoją kolej i wierzyć że ktoś się zainteresuje ,mi się wstępnie udało a czy coś z tego będzie nie wiem, narazie piszemy do siebie i tyle a czas pokaże co będzie dalej i ty Lukis próbuj dalej

Mowią że im kobieta starsza to nie patrzy czy facet ma ładną twarz tylko charakter. A takie dziewczynki młode właśnie patrzą na wygląd bo chcą się pokazać przed znajomymi jakiego to ładnego mają

kazdy patrzy na wyglad. Mlody i stary.
Patrzylam jak mialam lat 15 i patrze teraz.

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2020-01-12 11:16:28)

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:
Mariusz 28 napisał/a:

Czyli wychodzi na to że takie szaraczki jak ja czy kolega muszą czekać na swoją kolej i wierzyć że ktoś się zainteresuje ,mi się wstępnie udało a czy coś z tego będzie nie wiem, narazie piszemy do siebie i tyle a czas pokaże co będzie dalej i ty Lukis próbuj dalej

Mowią że im kobieta starsza to nie patrzy czy facet ma ładną twarz tylko charakter. A takie dziewczynki młode właśnie patrzą na wygląd bo chcą się pokazać przed znajomymi jakiego to ładnego mają

Dokładnie.
Dla mężczyzn wygląd to jakieś 90% atrakcyjności kobiety, ale obruszają się strasznie, że kobiety śmią też zwracać na to jakąś uwagę. Bo akurat dla nas to powinno być bez znaczenia.

198 Ostatnio edytowany przez Lukis (2020-01-12 15:47:12)

niepodobna napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Dokładnie.
Dla mężczyzn wygląd to jakieś 90% atrakcyjności kobiety, ale obruszają się strasznie, że kobiety śmią też zwracać na to jakąś uwagę. Bo akurat dla nas to powinno być bez znaczenia.

No tak. Ja patrzę na wygląd żeby mi się podobała, dziewczyny patrzą na wygląd żeby im się podobał i teraz wychodzę na na 0 bo nie jestem w guście żadnej z nich.

199

Dokładnie tak jest ,niestety na pierwszym miejscu jest wygląd czy to po stronie mężczyzn czy kobiet  i niestety przeciętny facet nie ma szans u atrakcyjnej kobiety i trzeba się z tym pogodzić smutne ale prawdziwe

200 Ostatnio edytowany przez Lukis (2020-01-13 21:38:52)

Mariusz 28 napisał/a:

Dokładnie tak jest ,niestety na pierwszym miejscu jest wygląd czy to po stronie mężczyzn czy kobiet  i niestety przeciętny facet nie ma szans u atrakcyjnej kobiety i trzeba się z tym pogodzić smutne ale prawdziwe

Może jesteśmy atrakcyjni kto wie? Najważniejsze jest to żeby psychicznie nie zwariować bo może być nieciekawie.

201

Tego to nie wiem może gdzieś takie są które by nas doceniły pocieszajace jest to  ze nie jestem sam z takim problemem i powiem Ci że nie wiem co tam kobietom siedzi w głowie, ciężko mi je zrozumieć...

202

Mariusz 28 napisał/a:

Tego to nie wiem może gdzieś takie są które by nas doceniły pocieszajace jest to  ze nie jestem sam z takim problemem i powiem Ci że nie wiem co tam kobietom siedzi w głowie, ciężko mi je zrozumieć...

Też zależy jakie są dla Ciebie atrakcyjne? Opisz na co zwracasz uwagę?

203

Chyba jak większość facetów dla mnie kobieta musi mieć ładną, uśmiechniętą twarz , być zgrabna wzrost między 160-170  cm wzrostu  długie włosy najlepiej blondynka o niebieskich oczach ale włosy i oczy akurat nie przesadzaja sprawy to jest u mnie na drugim miejscu i przede wszystkim NATURALNA  a nie wymalowana lalka przykryta toną szpachli ble mnie takie nie krecą a dla Ciebie Lukis jaki masz swój typ?

204

Ogólnie to musi mi się podobać nie mam tak że blondynka czy brunetka. Też naturalna, długie wlosy

205

Tylko ciekawe czy za dużo wymagamy?

206

Powiem Wam tak: miałam konta na 5 portalach, przez kilka lat. W ciągu dnia potrafiło do mnie napisać 30 facetów. Starałam się od razu czytać opisy, oglądać zdjęcia i jeśli ktoś totalnie mi nie pasował, to sobie odpuszczałam, a wszystkim innym dawałam szansę. Bywało tak, że ktoś wcale nie był przystojny, ale jakieś jego hobby czy poglądy sprawiały, że oceniałam go jako atrakcyjnego i spróbowałam z nim pisać. I mnóstwo było takich sytuacji, że wydawało mi się, że się dobrze rozmawia, próbowałam proponować spotkanie, ale nic z tego nie wynikało, bo wtedy facet zapadał się pod ziemię tongue

207

Napisałem do kilkudziesięciu dziewczyn i żadna nie odpisała. Tracę nadzieję niestety bo tu nie chodzi żeby się wiązać tylk normalnie porazmawia.

208

Lukis napisał/a:

Napisałem do kilkudziesięciu dziewczyn i żadna nie odpisała. Tracę nadzieję niestety bo tu nie chodzi żeby się wiązać tylk normalnie porazmawia.

A jak do nich piszesz?
Najlepiej dokładnie przeczytać profil i nawiązać do jakichś informacji z niego. W sposób otwarty, nie naciskający na odpowiedź. Żeby zaciekawiła się i pomyślała, że macie coś wspólnego, jak nie w upodobaniach i zainteresowaniach, to w samym sposobie myślenia. Wtedy jest spora szansa, że zareaguje.
Jak zostało zauważone, wiadomości typu "Hej", "Cześć co słychać" dziewczyny dostają na portalach bardzo dużo i w którymś momencie nawet trudno by im było odpisać na wszystkie, a w sytuacji, gdy nic nie wskazuje, że nadawca czymś się wyróżnia,to również im się nie chce. Inna rada dla Ciebie, pisz do tych które mają w profilu coś oprócz zdjęcia, tak że jest do czego nawiązać, a Ty widzisz, że może coś Cię łączy z tą osobą. Rozumiem że wygląd, zdjęcie itp, ale to nie wystarczy dla wartościowej znajomości.
I nie myśl, że jesteś jakimś gorszym i pokrzywdzonym. Tam jest więcej facetów, a kobiety dostają naprawdę dużo zaczepek.
Sama to zaobserwowałam, jak przez pewien czas miałam konto, a nie jestem ani młoda ani jakaś wyjątkowa. To już widzę, jak muszą być bombardowane wiadomościami młode laski.

209

Z początku do kilku dziewczyn w wiadomościach pisałem '"hej" "cześć" potem napisałem zapytanie co lubi.

210

Lukis napisał/a:

Z początku do kilku dziewczyn w wiadomościach pisałem '"hej" "cześć" potem napisałem zapytanie co lubi.

Pytanie "co lubisz" jest tak ogólne, że nikt na to  nie odpowie jako na próbę nawiązania kontaktu. Widać w tym, że ktoś pisze żeby pisać, od niechcenia, zapewne do 50 osób to samo, po linii najmniejszego oporu. Odzywając się powinieneś już zresztą coś tam wiedzieć o tym co ona lubi. No ale tu się kłania patrzrnie tylko na fotki. Wierz mi, one o tym wiedzą.

211

niepodobna napisał/a:
Lukis napisał/a:

Pytanie "co lubisz" jest tak ogólne, że nikt na to  nie odpowie jako na próbę nawiązania kontaktu. Widać w tym, że ktoś pisze żeby pisać, od niechcenia, zapewne do 50 osób to samo, po linii najmniejszego oporu. Odzywając się powinieneś już zresztą coś tam wiedzieć o tym co ona lubi. No ale tu się kłania patrzrnie tylko na fotki. Wierz mi, one o tym wiedzą.

Na początku rozmowy od razu przystąpić do konkretnego opisu?

212

Lukis napisał/a:
niepodobna napisał/a:
Lukis napisał/a:

Na początku rozmowy od razu przystąpić do konkretnego opisu?

Jakiego opisu? Siebie? No nie żartuj..
Po prostu przywitaj się i nawiąż do czegoś z jej profilu. Znajdź punkt zaczepienia..
Można też zacząć z humorem, na niektóre zadziała.

213

Na takie teksty "Co lubisz? " wątpię, żeby jakaś dziewczyna Ci odpisała..Wydaje się to zbyt ogólne i zbyt proste..Kobiety lubią raczej wesołe, sympatyczne wiadomości, nawiązujące do profilu, zainteresowań. Można zarzucaoić jakimś żarcikiem, zabawną aluzją itp. I tak nie bedziesz miał gwarancji, że jakaś odpisze, ale to już i tak lepiej wygląda.

214

bagienni_k napisał/a:

Na takie teksty "Co lubisz? " wątpię, żeby jakaś dziewczyna Ci odpisała..Wydaje się to zbyt ogólne i zbyt proste..Kobiety lubią raczej wesołe, sympatyczne wiadomości, nawiązujące do profilu, zainteresowań. Można zarzucaoić jakimś żarcikiem, zabawną aluzją itp. I tak nie bedziesz miał gwarancji, że jakaś odpisze, ale to już i tak lepiej wygląda.

zgadzam się, na takie cześć też  bym nie opdisala, chyba że koleś byłby przystojny mega tongue a tak serio to jednak trzeba zagadać, odrazu wtedy można wyczuć czy facet ma poczucie humoru i czy ma coś do powiedzenia.

215 Ostatnio edytowany przez Lukis (2020-01-15 19:31:54)

Nie wydaje mi się żeby zadziałalo, tam to same są tak wymalowane że szukają księcia z bajki.
Co do opisów to przewaznie mają takie opisy jak: 'kino, spacery, jedzenie,całowanie,muzyka'
Jak napisać?

216

Lukis napisał/a:

Nie wydaje mi się żeby zadziałalo, tam to same są tak wymalowane że szukają księcia z bajki.

To do nich nie pisz. Nikt Ci nie odpisze na samo czesc. Pisalam Ci to juz wczesniej. Postaraj sie. Poczytaj profil. Napisala tam, co lubi. Jak o to pytasz, to okazujesz po prostu lekcewazenie. Zapytaj o konkret. Najlepiej wynikający z jej profilu.

Oczywiscie ze kobieta szuka ksiecia z bajki. Ty sam zaznaczasz ze przecietnej nie chcesz. Ogar chlopie. Ogar.

217

Nie wiem, jakie Ty portale odwiedzasz, ale coś mi się wydają wątpliwe te Twoje kandydatki..W każdym razie lepiej postaraj się poszukać jednej dziewczyny o szerszych horyzontach, niż pisać hurtowo do kilkudziesięciu...

218

bagienni_k napisał/a:

Nie wiem, jakie Ty portale odwiedzasz, ale coś mi się wydają wątpliwe te Twoje kandydatki..W każdym razie lepiej postaraj się poszukać jednej dziewczyny o szerszych horyzontach, niż pisać hurtowo do kilkudziesięciu...

On prawdopodobnie nie czyta profili. Albo nie przywiązuje do tego żadnej wagi.

219

bagienni_k napisał/a:

Na badoo

220 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-01-15 23:27:49)

To nie wiem, czy akurat najlepszy wybór..Sam miałem tam kiedyś konto, ale pisało do mnie zbyt wiele dużo młodszych dziewczyn, takich spoza mojej granicy wieku, więc odpuściłem. Już prędzej celowałby w Sympatię czy Edaling.

221

Nie jest to proste zeby któraś odpisała. Sam kombinowałem i czytałem opisy i w ten sposób nawiązywałem rozmowę ale i tak prawìe żadna nie odpisała więc nie wiem czy to dobry sposób. Mi poprostu się wydaje że dostają tyle wiadomości że pewnie połowy i tak nie odczytają tylko patrzą po zdjęciach i tak robią wstępną selekcję. Bo jak inaczej mam jeszcze zagadać gdy nawiąże do jej opisu z profilu? Nie ma chyba żadnej recepty na sukces

222

Siłą rzeczy, pomimo tego, co ludzie piszą w swoich profilach, slekcjonować bedą zawsze. Zdjęcia przyciągają uwagę i decydują o atrakcyjności faceta w oczach kobiet. Jak kogoś nie zainteresujesz i nie zabawisz to stajesz się zbyt przeciętny - tak to widzę smile Momentami to wydaje się już śmieszne, że skoro ktoś zakłada tam konto i chce kogoś poznać a jednocześnie nie daje sobie nawet szansy na popisanie i poznanie drugiej strony, skoro od razu odrzuca profil na podstawie zdjęcia.

Macie tutaj wątek stałego bywalca forum smile Daje do myślenia:
https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=116729

223

No właśnie większość pań piszę że szukają normalnego faceta a jak przychodzi co do czego to szukają księcia na białym koniu

224

A ja mam wrazenie, ze robicue wszystko, zeby tylko pokazac jak to Was nie chcą. Sami sie bojkotujecie. Nihy dzialacie, ale tak, zeby z tego nic nie wyszlo i zsbyscie mogli ponarzekac. Z wylaczeniem Bagirnnika, bo on nie szuka smile

Panowie, to jest oczywiste ze siwme szuka kogos, kto do nas pasuje i nie bierze sie pierwszego z brzegu, bo tak uroczo napisal czesc. Chcecie zeby Wam odpisala, to sie kurna postarajcie. Portal randkowy nie jest dobrym pomyslem niestety.

225 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-01-16 11:35:27)

Ja chłopaków trochę rozumiem smile
Może i trochę przesadnie szukają na siłę, ale póki by się nie zobaczyło jak wyglądają ich wiuadomości i rozmowy, to tego nie wiesz smile Zresztą każdy to odbiera inaczej. Ja rozumiem, że nie ma sensu się od razu nastawiać na nie wiadomo co, ale jak facet dostaje figę z makiem, nie za 5 czy 10 razem, ale za 50-tym, to juz może sobie zadać pytanie co jest nie tak.. Wątpię, sądząc po tym jak pisze, że taki Kolega Mariusz wysyła 50 dziewczynom tą samą wiadomość...Jeśli przyjmiemy, że jednak większość Pań NIE JEST na takich portalach dla samej atencji, to pytanie brzmi: czy nie odpisują w ogóle na miłe, zabawne czy ciekawe pytania bo rzeczywiście nie są zainteresowane czy ciągle im tam czegoś brakuje, ciągle czegoś by jeszcze chciały i to od razu? Poza tym, jeśli też kogoś szukają, to od razu przez ekran komputera są w stanie prześwietlić faceta na tyle, że już nawet odmawiają komuś zwykłej rozmowy? To nawet zwykłe prawa statystyki: wiadomo, że za 5 czy 10 razem możę nie wyjść, ale jeśli piszesz to kilkudziesięciu czy więcej osób i żadna nie wysila się na odpowiedź, to już chyba coś jest nie tak..

Co nie zmienia faktu, że portale randkowe to kiepski pomysł smile Zastanawia mnie to, bo kiedyś mając konto na Sympatii trochę profili Pań przeglądnąłem. I powiem tak, że takich, które rzeczywiście by chciały się związać i znaleźć kogoś ciekawego, przynajmniej według tego co można było odczytać z profilu, to raczej połowa alboi nawet więcej smile Zawsze można było coś interesującego wyczytać, czegoś się dowiedzieć, o ile to było oczywiście szczere. Jeśli widziałem pannę robiącą sobie fotkę przed lustrem i nie mającą nic w opisie, to od razu traciła w moich oczach..

226

Bagiennik, ale tu nie o to chodzi. Jak się chce kogoś znaleźć, to się szuka w normalnych miejscach. A nie na badoo. Wszyscy wiedzą, czego się szuka na badoo. To tak jakby szukać miłości na całe życie na tinderze.
Sympatia tez jest słaba.

Poza tym samo napisanie "cześć" nie daje nieczego. Przeciętna kobieta dostaje kilkanaście lub kilkadziesiąt wiadomości dziennie. Po kilku dniach jak widzi samo "cześć" to po prostu się na to nie chce odpisywać bo i po co, skoro dany pan w żaden sposób nie próbuje zacząć tematu.
Poza tym portal randkowy to naprawdę nie jest dobra opcja. Bo to tak jakby wybierać kobietę w supermarkecie. Jest półka, ale półkę wyżej jest inna. Półkę wyżej jeszcze inna. Ci, którzy są na portalach, najczęściej mają problem z decydowaniem się na jedną osobą i przeskakują od jednej do drugiej. Co skutkuje tym, że osoba pozostawiona na półce zaczyna wpadać właśnie w nastrój "wszystkie kobiety są złe".
A nasz cudowny Autor już powoli w coś takiego wpada. Już wszystkie są złe, wszystkie szukają księcia z bajki i tak dalej i tak dalej. Ale to niczego nie zmieni.

227

Czyli opinie nie są  zaciekawe.

228

Akurat badoo sam nie polecam. Na Sympatii to przynajmniej niektóre profile wyglądały sensownie, tak, że chciałoby się zagadać..Gdyby się szukało smile Poza tym szczerze wątpię, że problem leży w zwykłym "cześć", co zresztą chyba zostało wspomniane wcześniej. No cóż, taki urok portali i rzeczywiście lepiej zdecydować się na kogoś w realu smile

229

Mi się wydaje że one takie są, same nie wiedzą co chcą, skoro są ładne i atrakcyjne to by mogły na mieście kogoś poznać a tu siedzą na portalach randkowych. Tylko jak najwięcej tapety twarzy..

230

Lukis napisał/a:

Mi się wydaje że one takie są, same nie wiedzą co chcą, skoro są ładne i atrakcyjne to by mogły na mieście kogoś poznać a tu siedzą na portalach randkowych. Tylko jak najwięcej tapety twarzy..

Lukis, wiesz, że ani trochę do siebie nie zachęcasz? A jakby na to nie patrzeć, jesteś na kobiecym forum. Przestań nas obrażać.

Napiszę Ci to samo, co napisałam K27 w jej temacie. Tu tez jest sporo osób samotnych. Napisałeś do którejś z dziewczyn choćby po to, żeby pogadać?
Czy czekasz aż przyjdzie samo?

Jeżeli piszesz na portalach tak jak piszesz tutaj, urywane zdania, ogolniki, 5 razy ta sama informacja, to ja się nie dziwię, że Ci nikt nie odpisuje. Po jednej stronie pisania z Tobą miałam ochotę rzucić komputerem w ścianę. Pracuj nad sobą przede wszystkim. Miałeś pokonać nieśmiałość i zagadywać do dziewczyn. Nie robisz tego, zamiast tego poszedłeś na portale, gdzie zagadać można, ale co innego napisać samo cześć a co innego napisać coś normalnego pokazując, że przeczytałeś informacje na czyimś profilu.

Wyobraź sobie, że te ładne i atrakcyjne też mogą mieć problem ze znalezieniem sobie partnera. Już pomijając to, że akurat atrakcyjność jest bardzo subiektywnym odczuciem.

231

Lady Loka napisał/a:
Lukis napisał/a:

Lukis, wiesz, że ani trochę do siebie nie zachęcasz? A jakby na to nie patrzeć, jesteś na kobiecym forum. Przestań nas obrażać.

Napiszę Ci to samo, co napisałam K27 w jej temacie. Tu tez jest sporo osób samotnych. Napisałeś do którejś z dziewczyn choćby po to, żeby pogadać?

Jeżeli piszesz na portalach tak jak piszesz tutaj, urywane zdania, ogolniki, 5 razy ta sama informacja, to ja się nie dziwię, że Ci nikt nie odpisuje. Po jednej stronie pisania z Tobą miałam ochotę rzucić komputerem w ścianę. Pracuj nad sobą przede wszystkim. Miałeś pokonać nieśmiałość i zagadywać do dziewczyn. Nie robisz tego, zamiast tego poszedłeś na portale, gdzie zagadać można, ale co innego napisać samo cześć a co innego napisać coś normalnego pokazując, że przeczytałeś informacje na czyimś profilu.

Wyobraź sobie, że te ładne i atrakcyjne też mogą mieć problem ze znalezieniem sobie partnera. Już pomijając to, że akurat atrakcyjność jest bardzo subiektywnym odczuciem.

Bo taki był plan że będę zagadywał ale nie mam czasu na to.

232

Lukis Niewykluczone, że tak jest jak piszesz..Ale zastanów się dobrze, czy może nie popełniasz jakiegoś błędu.Może lecisz schematami, może wysyłasz takie właśnie ogólniki, które w żaden sposób nie mogą nikogo zainteresować? Pokonać nieśmiałośc jest najlepiej na żywo smile

233

Lukis napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Lukis napisał/a:

No to czego oczekujesz, jak nie masz czasu?
Jednak tego, że samo przyjdzie?
Możesz się nie doczekać.
Jesteś kolejnym człowiekiem, który powodów swojej samotności szuka wszędzie: w wyglądzie, w tym że kobiety to księżniczki,  w tym że nieśmiali chłopcy nie mają szans i w innych rzeczach, a na końcu się okazuje, że nie potrafi ani nie chce mu się rozmawiać. Nie ujedziesz bez tego. Ale znając życie, to za 10 lat będziesz dalej czekał na cud i obwiniał złe kobiety o to, że cudu nie ma.

234

Lukis napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Lukis napisał/a:

Znowu ogólnik.
Jak chcesz rozmawiać z kobietami to naucz się pisać więcej niż jedno zdanie.

235

niepodobna napisał/a:
Lukis napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Możesz się nie doczekać.
Jesteś kolejnym człowiekiem, który powodów swojej samotności szuka wszędzie: w wyglądzie, w tym że kobiety to księżniczki,  w tym że nieśmiali chłopcy nie mają szans i w innych rzeczach, a na końcu się okazuje, że nie potrafi ani nie chce mu się rozmawiać. Nie ujedziesz bez tego. Ale znając życie, to za 10 lat będziesz dalej czekał na cud i obwiniał złe kobiety o to, że cudu nie ma.

Bez przesady, za 10 lat to raczej odpuszczę sobie szukanie kobiety. Na co dzień spotykam się ze znajomymi co mają już po 30 i nikogo nie chcą mieć. Więc nie wszyscy są stworzeni by być związkach.

236

Lukis napisał/a:
niepodobna napisał/a:
Lukis napisał/a:

Możesz się nie doczekać.

Bez przesady, za 10 lat to raczej odpuszczę sobie szukanie kobiety. Na co dzień spotykam się ze znajomymi co mają już po 30 i nikogo nie chcą mieć. Więc nie wszyscy są stworzeni by być związkach.

No to nie szukaj, jak nie jesteś stworzony. Proste.

237

Nie no wiem że trochę to mogło zabrzmieć jak użalanie się nad sobą że nikt mnie nie chce , wiem ze to żałosne siedzieć na kobiecym forum i narzekać na kobiety jakie są bez serca ale nie zrozumcie mnie źle   bo nie o to mi chodzi żeby  płakać nad rozlanym mlekiem. Czasem poprostu mam gorszy dzień a 30 już za pasem i czas by było pomyśleć o rodzinie bo nie chciałbymzostać sam na starość. Wiecie mam wujka 50 - letniego i jest starym kawalerem ale żyje jeszcze jego mama która ma 83 lata i jeszcze zajmuję się domem i naprawdę podziwiam ją bo naprawdę jeszcze wszystko w domu zrobi ale nie oszukujmy się bo kiedyś przyjdzie taki dzień że sama będzie potrzebowała pomocy a w końcu nadejdzie i śmierć. No niestety smutne ale niestety każdego z nas to czeka  i zastanawiam się co wujek zrobi sam bez nikogo  w domu.Z roku na rok widać po nim że staje się coraz bardziej przybity, przygaszony , mieszkamy od siebie 30 km i kilka lat temu przyjeżdżał raz w tygodniu a teraz przyjeżdża średnio co 3 , 4 miesiące. Widać po nim że coraz bardziej zamyka się w sobie i próby rozmowy o związku z nim kończą się gniewem i złością z jego strony więc już tego nikt nie porusza . Piszę wam o tym bo tak patrząc właśnie na wujka przypadek uświadamiamy sobie jaka samotność jest straszna i żadne pieniądze tego nie zrekąpensują a lata lecą... Gdy miałem 20 lat mówiłem  sobie a młody  jestem  mam czas a dziś już 28 a myślę  jakby to było wczoraj ale niestety czasu nikt nie cofnie .Najwidoczniej nie wszystkim jest dane poznawać kogoś co chwilę  i przebierać w partnerach co chwilę ale mi wystarczy jedna  jedyna  która mnie pokocha  takim jakim jestem i wierzę że to mi się uda .Dlatego nie odbierajcie mnie źle że siedzę i użalam się nad sobą  ale trochę  te portale randkowe mnie zdołowały  zamiast podnieść moją samoocenę bo chyba za dużo oczekiwałem od nich a tu zderzenie z rzeczywistością  więc trochę zluzuję i dam sobie czas a może w najmniej oczekiwanym miejscu kogoś spotkam? Nawet ostatnio na stacji benzynowej spotkałem  tam dziewczynę która tam pracuje i była bardzo uśmiechnięta i miła nawet parę słów zamienilismy wiec może spróbuję zagadać do niej bo czasem szukamy miłości   niewiadomo  gdzie a ona moze jest w zasięgu ręki ...

238

Problem w tym, ze dziewczyna nie jest po to, zeby Ci samoocene poprawiac. Zwiazek to praca nad sobą i praca z drugim czlowiekiem. To problemy zycia razem, a nie motylki i wieczne porywy serca.

239

Mariusz28 Akurat Koleżanka wyżej ma całkowitą rację smile Pytanie brzmi dlaczego kobieta jest Ci potrzebna, żeby sobie ponieść samoocenę? Czy w ogóle ktokolwiek? Samemu nie czujesz się wartościowy, pod każdym względem? Może nie wyjątkowy, ale zwyczajnie właśnie wartościowy? Choć właśnie ta wartościowość decyduje chyba o tym, że człowiek może poczuć się wyjątkowym.. smile Tu chyba leży problem tych ludzi, którzy tak bardzo, usilnie i za wszelką cenę szukają partnera( nie mówię tutaj koniecznie o Tobie). Być może wynika to z pewnych braków z przeszłośći czy przykrych doświadczeń. Wydaje mi się, że wtedy traktują całe swoje życie, pozabawione partnera, jako szarą, ponurą codzienność a dopiero druga osoba ma ją rozświetlić i dodać uroku...
Ja wychodzę z założenia, żeby życie samemu ze sobą miało właśnie taki charakter, gdzie czujemy się spełnieni, usatysfakcjonowani, dowartościowani tryskający energią, co sprawi, że nasza samoocena pozostanie wysoka a potencjalnego partnera będziemy traktowac jako dodatek do życia a nie cetrum Wszechświata, poza którym nie nic i bez którego nic nie ma sensu. Nie będę podawał siebie jako przykładu, bo mi akurat samemu jest naprawdę zaj**ście, ale poczytaj sobie niektóre inne wątki, gdzie podstawą do wejścia w związek jest satysfakcja z życia samemu ze sobą smile Paradoks? Jak się okazuje, właśnie nie! smile

240 Ostatnio edytowany przez Lukis (2020-01-17 12:02:46)

Mariusz28 Co sądzisz wyzwaniu? Pytać się każdej laski na mieście o drogę do pizzerii a w  lecie najlepszej lodziarni?  No i oczywiście jak się da zaprosić to oczywiście postawić jej.

241 Ostatnio edytowany przez illuminati_jews_reptilian (2020-01-17 18:37:35)

Moja rada odnośnie serwisów internetowych jest taka że zdjęcie to podstawa. Na blogu strony photofeeler znajdziesz informacje jak zrobić rozsądne zdjęcie w domu. Nie, nie musisz wyglądać jak model.

Lukis napisał/a:

Mariusz28 Co sądzisz wyzwaniu? Pytać się każdej laski na mieście o drogę do pizzerii a w  lecie najlepszej lodziarni?  No i oczywiście jak się da zaprosić to oczywiście postawić jej.

Szybko się z kasy wypłuczesz. Też bym chciał żeby losowiec na ulicy mi coś postawił ale potem wiesz co? Bym go pewnie olał.

242

Mariusz 28 napisał/a:

Nie no wiem że trochę to mogło zabrzmieć jak użalanie się nad sobą że nikt mnie nie chce , wiem ze to żałosne siedzieć na kobiecym forum i narzekać na kobiety jakie są bez serca ale nie zrozumcie mnie źle   bo nie o to mi chodzi żeby  płakać nad rozlanym mlekiem. Czasem poprostu mam gorszy dzień a 30 już za pasem i czas by było pomyśleć o rodzinie bo nie chciałbymzostać sam na starość. Wiecie mam wujka 50 - letniego i jest starym kawalerem ale żyje jeszcze jego mama która ma 83 lata i jeszcze zajmuję się domem i naprawdę podziwiam ją bo naprawdę jeszcze wszystko w domu zrobi ale nie oszukujmy się bo kiedyś przyjdzie taki dzień że sama będzie potrzebowała pomocy a w końcu nadejdzie i śmierć. No niestety smutne ale niestety każdego z nas to czeka  i zastanawiam się co wujek zrobi sam bez nikogo  w domu.Z roku na rok widać po nim że staje się coraz bardziej przybity, przygaszony , mieszkamy od siebie 30 km i kilka lat temu przyjeżdżał raz w tygodniu a teraz przyjeżdża średnio co 3 , 4 miesiące. Widać po nim że coraz bardziej zamyka się w sobie i próby rozmowy o związku z nim kończą się gniewem i złością z jego strony więc już tego nikt nie porusza . Piszę wam o tym bo tak patrząc właśnie na wujka przypadek uświadamiamy sobie jaka samotność jest straszna i żadne pieniądze tego nie zrekąpensują a lata lecą... Gdy miałem 20 lat mówiłem  sobie a młody  jestem  mam czas a dziś już 28 a myślę  jakby to było wczoraj ale niestety czasu nikt nie cofnie .Najwidoczniej nie wszystkim jest dane poznawać kogoś co chwilę  i przebierać w partnerach co chwilę ale mi wystarczy jedna  jedyna  która mnie pokocha  takim jakim jestem i wierzę że to mi się uda .Dlatego nie odbierajcie mnie źle że siedzę i użalam się nad sobą  ale trochę  te portale randkowe mnie zdołowały  zamiast podnieść moją samoocenę bo chyba za dużo oczekiwałem od nich a tu zderzenie z rzeczywistością  więc trochę zluzuję i dam sobie czas a może w najmniej oczekiwanym miejscu kogoś spotkam? Nawet ostatnio na stacji benzynowej spotkałem  tam dziewczynę która tam pracuje i była bardzo uśmiechnięta i miła nawet parę słów zamienilismy wiec może spróbuję zagadać do niej bo czasem szukamy miłości   niewiadomo  gdzie a ona moze jest w zasięgu ręki ...

Mariusz nie dziwię się twojemu wujkowi, że rzadko przyjeżdża, bo jak mu trują jaki to on bidulek bo taki samotny, to szlag człowieka może trafić. Nie ma to jak życzliwa rodzina, która za wszelką cenę, z dobroci serca pragnie ci uświadomić jak powinieneś żyć, jakie masz niedostatki, co z tobą nie tak. Też bym była przybita jakbym do takich marud przyjeżdżała.
Po historii twojego wujka nie dziwię się, że ty czujesz się taki przegrany. Pewnie też często słuchasz w domu takich bzdur. Wyjdzie ci z jakąś babką to wyjdzie, nie wyjdzie też dramatu nie ma. Wypowiedź życzenie w świat, a może cię wysłucha i pracuj nad sobą, może jakaś terapia byś się tak nie dołował. Bo na razie to każdego dnia wbijasz się w posępny stan.

243

Trochę to prawda że coraz częściej bliscy mi mówią żebym w końcu sobie kogoś znalazł a mnie to coraz bardziej denerwuje i moze dlatego że za bardzo się staram to mi nie wychodzi .Tylko łatwo powiedzieć a trudniej zrobić. Chyba założę sobie zatyczki do uszu i nie będę się przejmował gadaniem innych  bo boję się że w końcu depresji jakiejś dostanę a naprawdę nie chciałbym bo wtedy to już po mnie . A po drugie to ja nie chcę dziewczyny żeby podnieść swoją samoocenę tylko chcę kobiety z którą będę znosił trudy życia codziennego no i założył rodzinę a nie mieć kogoś zeby rodzina przestała gadać  bo to dopiero bylaby desperacja .Kolego Lukis nie wiem czy pytanie każdej laski o drogę to wg. mnie dobry pomysł trochę  desperacją zalatuje i z kasy sie wypłuczesz .Nie wiem co mam ci doradzić bo chyba narazie jedziemy na tym samym wózku , może niech mądrzejsi i bardziej doświadczeni tobie podpowiedzą?

244

Mariusz28 A kto singlowi zabroni? No przesadziłem że każdej, ale do kilku dziewczyn można podejść i zapytać o rożne rzeczy.

245

Lukis napisał/a:

Od razu bym odmowila.
Ale czesc sie zgodzi bo sie spodoba facet, czesc bo darmocha.

246

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Od razu bym odmowila.

Dlaczego byś odmówiła? Uzasadnij co było by powodem.

247 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-01-18 12:40:53)

Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Od razu bym odmowila.

Nienawidze jak faceci do mnie podchodza na ulicy. Roznie faceci podchodza do tego i niezaleznie od tego jaka metoda jest to i tak sa spaleni od razu.

Jedynie mi nie przeszkadza jak ktos lubi zagadac w przelocie, ale nic nie chce.
Raz pocalowalam taksowkarza w policzek zamiast zaplaty za taryfe.
Mialam sasiada, ktory raz powiedzial do mnie: 'Przeslij mi buziaka, tak na dobry dzien'. Niestety ten pocalunek chyba byl pechowy dla niego.
Albo innego, starszego faceta, ktory powiedzial do mnie: Jak tak pani stoi w tym plaszczu to sobie wyobrazam, ze jestem mlody i  taka kobieta jak pani na mnie czeka i nie ma nic pod tym plaszczem.
Na co ja powiedzialam: No, kazdy moze miec marzenia.
On sie rozesmial i ja tez i tyle. Pod plaszczem naprawde nic nie mialam, ale tego to juz on nie wiedzial.
Jednak to nie sa podrywy, tylko tacy tam gawedziarze.

248

Mariusz 28 napisał/a:

Trochę to prawda że coraz częściej bliscy mi mówią żebym w końcu sobie kogoś znalazł a mnie to coraz bardziej denerwuje i moze dlatego że za bardzo się staram to mi nie wychodzi .Tylko łatwo powiedzieć a trudniej zrobić. Chyba założę sobie zatyczki do uszu i nie będę się przejmował gadaniem innych  bo boję się że w końcu depresji jakiejś dostanę a naprawdę nie chciałbym bo wtedy to już po mnie . A po drugie to ja nie chcę dziewczyny żeby podnieść swoją samoocenę tylko chcę kobiety z którą będę znosił trudy życia codziennego no i założył rodzinę a nie mieć kogoś zeby rodzina przestała gadać  bo to dopiero bylaby desperacja .Kolego Lukis nie wiem czy pytanie każdej laski o drogę to wg. mnie dobry pomysł trochę  desperacją zalatuje i z kasy sie wypłuczesz .Nie wiem co mam ci doradzić bo chyba narazie jedziemy na tym samym wózku , może niech mądrzejsi i bardziej doświadczeni tobie podpowiedzą?

No i Mariusz widzę, że wszystko z tobą ok. Masz swoje oczekiwania, marzenie i to się liczy. Nie bierz słów twoich bliskich, może znajomych, do siebie. Spójrz na nich jak na ludzi, którzy inaczej nie potrafią, wręcz są w tym temacie lekko ułomni, bo im się wydaje, że ci pomagają, ale gdyby mogli wejść w twoje myśli i zobaczyliby jak to tak naprawdę oni, a nie to że jesteś samodzielny są zapalnikiem twojego smutku to by się zamknęli. Ludziska lubią innym doradzać jak dobrze jest żyć,   sami tacy tez jesteśmy (stąd to forum) i to się nigdy nie zmieni, ale ważne jest żeby nie zapomnieć, że bez względu na to co kto powie my decydujemy o tym jak się będziemy czuć, czy będziemy ich słowa brać na poważnie.

249

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Od razu bym odmowila.

Nienawidze jak faceci do mnie podchodza na ulicy. Roznie faceci podchodza do tego i niezaleznie od tego jaka metoda jest to i tak sa spaleni od razu.

Mialam sasiada, ktory raz powiedzial do mnie: 'Przeslij mi buziaka, tak na dobry dzien'. Niestety ten pocalunek chyba byl pechowy dla niego.
Albo innego, starszego faceta, ktory powiedzial do mnie: Jak tak pani stoi w tym plaszczu to sobie wyobrazam, ze jestem mlody i  taka kobieta jak pani na mnie czeka i nie ma nic pod tym plaszczem.
On sie rozesmial i ja tez i tyle. Pod plaszczem naprawde nic nie mialam, ale tego to juz on nie wiedzial.

To w jakim miejscach facet powinien do Ciebie zagadać? Według Ciebie.

250

Lukis, ważniejsze jest tutaj to, że każda kobieta jest inna. U jednej jesteś skreślony, u innej nie. Tak jak i w każdej innej sytuacji. Na przełamywanie nieśmiałości zagadywanie jest ok, ale nie ma co od razu proponować im pizzy czy kawy. Ja też bym z całkowicie obcą osobą na pizzę nie poszła, ale gdyby np. ktoś mnie zagadał w kolejce po kawę albo przy okazji kupowania czegoś i potem poprosił o mój numer, to jeżeli rozmowa byłaby ciekawa, pewnie nie miałabym z tym problemu.

251 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-01-18 12:52:13)

Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Nie ma czegos co facet 'powinien'
Na mnie nie dziala spotykanie w typu wylawianie laski i ja zagadywanie. Nie na ulicy, nie w pubie. Nigdzie.
Musi byc sytuacja i w tej sytuacji ludzie sie poznaja. I nie w sensie, ze od razu chca relacji romantycznej czy jest to podryw bo to mnie zwyczajnie odrzuca.
Znaczy ja wiem, ze chca czesto od razu relacji romantycznej, ale nie musza tego pokazywac.
Ale to jest moje osobiste podejscie.
Zadnego faceta nie poznalam na takiej zasadzie, ze o podszedl do mnie gdzies na ulicy czy w knajpie.

252

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Na mnie nie dziala spotykanie w typu wylawianie laski i ja zagadywanie. Nie na ulicy, nie w pubie. Nigdzie.
Musi byc sytuacja i w tej sytuacji ludzie sie poznaja. I nie w sensie, ze od razu chca relacji romantycznej czy jest to podryw bo to mnie zwyczajnie odrzuca.
Znaczy ja wiem, ze chca czesto od razu relacji romantycznej, ale nie musza tego pokazywac.
Zadnego faceta nie poznalam na takiej zasadzie, ze o podszedl do mnie gdzies na ulicy czy w knajpie.

A mi co doradzisz? Bo teraz znowu mam zamieszanie w głowie.

253

Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Nie powinienes miec zamieszania dlatego, ze jedna obca kobieta ma jakies preferencje takie czy inne.
Bo nie wiadomo czy w ogole jestesmy w swoich wzajemnych ligach.

Poznalam facetow np:
Bo razem bylismy wolontariuszami i nasi koledzy sie znali. Zaczelismy rozmawiac bo wiadomo, ze sie rozmawia jak sie razem cos robi. Coraz wiecej gadalismy, calowalismy sie w policzek na przywitanie, szlismy na spacer i w koncu sie pocalowalismy.

Bo razem bylismy na wyjezdzie zawodowym w Hiszpanii, zadne z nas nie mowilo po hiszpansku i dzielilismy mieszkanie. Razem chodzilismy do sklepu i gadalismy przy piwie wieczorami, razem chodzilismy na plaze i razem sie trzymalismy dlatego, ze oboje bylismy tam obcy.

Bo koles byl wspolokatorem  namolnej znajomej i nie znal miasta. Ona chciala by on cos kupil, wiec wyslala go do sklepu ze mna i moim przyjacielem (bo nie znal drogi). Zaczelismy gadac, pozniej dalej gadalismy na swietach wyprawionych przez ta kolezanke.

Meza, bo mieszkal w tym samym budynku i bylam kolezanka jego brata. I raz po prostu zaczelismy rozmawiac o jego bracie, a innym razem zapytalam czy moge przyjsc do niego ogladac filmy.

254

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Nie powinienes miec zamieszania dlatego, ze jedna obca kobieta ma jakies preferencje takie czy inne.

Poznalam facetow np:
Bo razem bylismy wolontariuszami i nasi koledzy sie znali. Zaczelismy rozmawiac bo wiadomo, ze sie rozmawia jak sie razem cos robi. Coraz wiecej gadalismy, calowalismy sie w policzek na przywitanie, szlismy na spacer i w koncu sie pocalowalismy.

Bo razem bylismy na wyjezdzie zawodowym w Hiszpanii, zadne z nas nie mowilo po hiszpansku i dzielilismy mieszkanie. Razem chodzilismy do sklepu i gadalismy przy piwie wieczorami, razem chodzilismy na plaze i razem sie trzymalismy dlatego, ze oboje bylismy tam obcy.

Bo koles byl wspolokatorem  namolnej znajomej i nie znal miasta. Ona chciala by on cos kupil, wiec wyslala go do sklepu ze mna i moim przyjacielem (bo nie znal drogi). Zaczelismy gadac, pozniej dalej gadalismy na swietach wyprawionych przez ta kolezanke.

Meza, bo mieszkal w tym samym budynku i bylam kolezanka jego brata. I raz po prostu zaczelismy rozmawiac o jego bracie, a innym razem zapytalam czy moge przyjsc do niego ogladac filmy.

Ja się czuje jakbym był w najwyższej lidze, a jestem w średniej.

255 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-01-18 13:18:40)

Lukis napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Poznalam facetow np:

Ja się czuje jakbym był w najwyższej lidze, a jestem w średniej.

Dla jednej osoby bedziesz w najwyzszej dla innej nie. W sensie, ze moze ja nie jestem kobieta w jaka bys celowal, wiec nie ma sensu od razu miec zamieszania z tego co ja mowie.

Ludzie poznaja sie sytuacyjnie. W pracy, na wolontariacie, przez znajomych, na zajeciach jakis.

Chodzilo mi bardziej o typ z ta liga. Wiem, ze na 100% sa faceci, w ktorych typie nie jestem. Jednak nie ciagnie mnie do nich najwyrazniej bo nigdy w zyciu nikt mi nie odmowil niczego, ani ze mna nie zerwal.
Wiem, ze brat mojego przyjaciela mowi, ze jestem blada i dziwna haha. Wiec no wlasnie, tutaj swietny przyklad.

256 Ostatnio edytowany przez Lukis (2020-01-18 13:39:06)

Wiesz ja np. nie przepadam na zagadywaniu gdzieś w klubie gdzie jest hałas, alkohol, dużo ludzi. Ale to tylko moje zdanie ponieważ nie lubię jeździć na tego typu imprezy i zakładam że to nie jest dobre miejsce na znajomości czy coś więcej.

257

Lukis napisał/a:

Wiesz ja np. nie przepadam na zagadywaniu gdzieś w klubie gdzie jest hałas, alkohol, dużo ludzi. Ale to tylko moje zdanie ponieważ nie lubię jeździć na tego typu imprezy i zakładam że to nie jest dobre miejsce na znajomości czy coś więcej.

Tak, ja tez nie lubie tego.

Z drugiej strony, na przykladach jakie dalam widac jak latwo jest poznac kogos. Bo przeciez np na wyjezdzie czy wolontariacie to juz temat jest do rozmowy.

258

Winter.Kween napisał/a:
Lukis napisał/a:

Tak, ja tez nie lubie tego.

Z drugiej strony, na przykladach jakie dalam widac jak latwo jest poznac kogos. Bo przeciez np na wyjezdzie czy wolontariacie to juz temat jest do rozmowy.

No muszę mieć jakieś okoliczności.

259

Lukis napisał/a:

Kwestia czym jest to "coś więcej" big_smile

Z klubami to jest stereotyp.

Pierwsze z brzegu art/badanie "gdzie się poznali"

surveyed over 550 respondents, ages 18-64, who were married or in a relationship,
1. Through Friends: 39%
2. At Work: 15%
3. At Bars And Other Public Areas: 12%
4. At Sport/Religion/Hobby Events: 9%
5.  On The Internet And Dating Apps: 8%
6. Through Family: 7%
7. School: 6%

trololo
Czyli, nawet w tym klubie, powinieneś iść ze znajomymi i przypadkowo spotkać znajomą znajomych. Kredyt zaufania.

Prędzej już chodź tam gdzie ty chcesz... lubisz? To prędzej pogadasz z jakimiś innymi nerdami lol na konwencie niż randomem w lokalu.

260

Ciekaw jestem z którego roku to badanie? Zwolennicy internetowych znajomości mogą być zdziwieni smile

Posty [ 196 do 260 z 276 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak poznawać kobietu kiedy jest się nieśmiałym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024