Brak współżycia niszczy związek - przyczyną Hashimoto? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak współżycia niszczy związek - przyczyną Hashimoto?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 203 z 203 ]

196 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-12-04 20:47:10)

Odp: Brak współżycia niszczy związek - przyczyną Hashimoto?
Lady Loka napisał/a:

Miecio, wpędzasz Autora w poczucie, że to on powinien być odpowiedzialny za zdrowie swojej ex, a tak nie jest. Ona powinna iść do lekarza sama z siebie. Skoro zrobiła badania i te badania wyszły dobrze, nie zlecono nic dalej, to w tym momencie i Ty i Autor doszukujecie się czegoś, czego nie ma.

Tak jak pisałam, wypadanie włosów i paznokci może być związane nawet z faktem, że zbliża się zima i zmniejsza się nasłonecznienie. Dajcie tej dziewczynie spokój.

Autorze, weź się odetnij od niej. Niech ona robi ze swoim zdrowiem co uważa za słuszne.

Ja zawsze byłem takim, że we wszystkim chciałem pomóc i martwiłem się jej problemami.

LadyLoka wierz lub nie, jest stan wygląda tragicznie.
Jej włosy wypadają w takiej ilości, że Ona sama mówi, że może wyłysieć...
Po za tym, ciągle by spała i wiele innych, sama mówi, że nie poznaje się sprzed roku.(pod względem fizyczności)

Pod koniec października zrobiła TSH, i z tym wynikiem dała doktorkowi, który prowadzi jej L4(chorobowe nie związane z tematem).
Zakres był w normie, ale nie zrobiła FT3, FT4, USG tarczycy itp.

Ogólnie sama poczuła potrzeby pójścia na badania hormonalne i wizyte u endokrynologa.

Sama proponuje co jakiś czas spotkania i sama mówi, że chciałaby żeby było jak dawniej.(zebyśmy byli razem, ale nie jak "brat i siostra" tylko jak "para").

Może jej pomogę uratować zdrowie, Ona jest MEGA uparta.
Ale nie wierze w cudowny Jej powrót "smaków" na mnie.

Nie wiem czy to przez problemy hormonalne

Zobacz podobne tematy :

197

Syndrom Mesjasza?
Ona powinna ratowac sie sama. Nie za względu na Ciebie.

Plus na Ciebie to wcale dobrze nie wpływa. Marnujesz swoj czas.

198

Lady Loka napisał/a:

Syndrom Mesjasza?

Tutaj masz zdecydowaną rację, powinna się ratować sama, ale przez swoją poteżna upartość, wszystko robi kilka miesięcy za późno.

Wpływa to na mnie źle, bo człowiek chciałbym aby było jak było jeszcze rok temu czy później, ale doskonale wiem, że to raczej już nie wróci.

Czy można do kogś czuć to coś, przestać przez jakiś czas i znów czuć?(chodzi o jej strone).

199

marcin288 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Syndrom Mesjasza?

Tutaj masz zdecydowaną rację, powinna się ratować sama, ale przez swoją poteżna upartość, wszystko robi kilka miesięcy za późno.

Wpływa to na mnie źle, bo człowiek chciałbym aby było jak było jeszcze rok temu czy później, ale doskonale wiem, że to raczej już nie wróci.

Czy można do kogś czuć to coś, przestać przez jakiś czas i znów czuć?(chodzi o jej strone).

Nie. Ona moze wrocic z sentymentu. Mkze czuc, ze tego oczekujesz za pomoc jej. Ale problem i tak wroci.

Marcin, odetnij sie. Dales jej kopa do dzialania, zadbaj teraz o siebie.

Jej upartosc to jej sprawa. To ona sobie potencjalnie rozwala zdrowie, wiec to ona jak chce moze sie leczyc albo nie. Na sile jej nie wyleczysz. Daj spokoj. Mysl o sobie.

200

Lady Loka napisał/a:
marcin288 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Syndrom Mesjasza?

Nie. Ona moze wrocic z sentymentu. Mkze czuc, ze tego oczekujesz za pomoc jej. Ale problem i tak wroci.
Jej upartosc to jej sprawa. To ona sobie potencjalnie rozwala zdrowie, wiec to ona jak chce moze sie leczyc albo nie. Na sile jej nie wyleczysz. Daj spokoj. Mysl o sobie.

Sam iszesz ze ona caly czas ma swiadomosc ze miedzy wami jest zle, ze to z uwagi na jej problem zdrowotne jest zle, ale nic kompletnie miesiacami z tym nie robi, to gdzie w tym jest szacunek do ciebie jako jej partnera? To jakies testy? przecie wiele razy jej to uswiadamiales, ale z drugiej strony ma energie I wytrzymalosc na wypady z psiapsiolami to cos mi sie w tym nie klei, jakby te jej dolegliwosci to kit I jej obecne leczenia to tylko aby w tobie wzbudzic poczucie winy, aby dalej toba krecic, sam nie wiem

201

12miecio12 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
marcin288 napisał/a:

Sam iszesz ze ona caly czas ma swiadomosc ze miedzy wami jest zle, ze to z uwagi na jej problem zdrowotne jest zle, ale nic kompletnie miesiacami z tym nie robi, to gdzie w tym jest szacunek do ciebie jako jej partnera? To jakies testy? przecie wiele razy jej to uswiadamiales, ale z drugiej strony ma energie I wytrzymalosc na wypady z psiapsiolami to cos mi sie w tym nie klei, jakby te jej dolegliwosci to kit I jej obecne leczenia to tylko aby w tobie wzbudzic poczucie winy, aby dalej toba krecic, sam nie wiem

No tak energia dla psiapsiół miała, wyjść gdzieś, kosztem ziewania.
Tutaj dokładnie jest mowa o szacunku do mnie, idealnie to ująłeś.
Gdy sie spotkaliśmy to jej mocno powiedziałem, jak mnie zignorowała jadąc sobie z familią 11 listopada w góry, mając zaplanowaną kawe zemna.

No zycie, dzisiaj zaś pisała, że ogarnęła sobie trychologa, a o endokrynologa będzie dzwonić jutro.
Coś w nią tknęło.

Tak btw, ja wróciłem sobie na siłownie po kilku latach, mam troche dodatkowej pracy i w zasadzie kompletnie nie mam czasu teraz na nic..., ale to może być plus:)

202

Caly koncept marudzenia, namawiania, naciskania, proszenia sie o seks jest jakis surrealny.
Prosic sie kogos zeby dzielil swoje cialo z Toba, kiedy w oczywisty sposob nie ma na to ochoty.

203

Winter.Kween napisał/a:

Caly koncept marudzenia, namawiania, naciskania, proszenia sie o seks jest jakis surrealny.
Prosic sie kogos zeby dzielil swoje cialo z Toba, kiedy w oczywisty sposob nie ma na to ochoty.

Teraz tak patrząc na to inaczej już rozumiem, nie miałem doświadczenia związkowego.
Ale frustracja siegła zenitu, gdy słyszysz od drugiej osoby prawie codziennie, że Cię "kocha", ale dotyku nie dopuszcza.
Fizjologi i organizmu nikt nie oszuka, bynajmniej nie ja.

Posty [ 196 do 203 z 203 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak współżycia niszczy związek - przyczyną Hashimoto?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024