Umrę w samotności - chyba z wyboru;p - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Umrę w samotności - chyba z wyboru;p

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 197 z 197 ]

196 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-09-07 14:31:36)

Odp: Umrę w samotności - chyba z wyboru;p
Excop napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Excop napisał/a:

Nie ma samotności z wyboru, poza tzw. powołaniami męskimi i damskimi do służby Panu Bogu.
Reszta, to zwykła rezygnacja. Nie wybór.

Akurat wczoraj pojawiła się ta myśl w innym wątku
Czy mógłbyś zatem to bardziej rozwinąć, Excop?
Jak to uzasadniasz, że nie nikt nie decyduje się na samotność z wyboru, a bardziej jest ona skutkiem rezygnacji/zaniechania?

Mogę, Magdaleno. Bo to ostatnie, co tu zacytowałem, potwierdza, że mam rację. Nie tylko w sprawie o modzie bycia "singlem", a i o powodach " powołania". Z podobnych powodów prawdopodobnie . Statystyk nie mam, uczonym nie jestem, ale swoje już widziałem. I nie tylko swoje.
Każde z nas, niesie swój bagaż przeszłości.
Ja swój bagaż, targam od dziesięcioleci. Ten zaprzeszły, nie może być przeze mnie zignorowanym, bo dzieci z niego są. Moje. I tylko moje! A i środek na zaparcia, porównane do motyli w brzuchu,  toleruję już. smile
.Przede wszystkim, nazwanie siebie samego wyznacznikiem być powinno w w tym wszystkim być.:)

OK, dzięki :-)
Rozumiem, że przekładasz swoje doświadczenia i własne obserwacje na ogół :-)
Pewnie nie zgodzą się z Tobą Ci, których doświadczenie i obserwacje są odmienne od Twoich, ale też rozumiem, że masz to głęboko w ... poważaniu  ;-))

Zobacz podobne tematy :

197

Odp: Umrę w samotności - chyba z wyboru;p

Autorko jeśli ty budujesz swoje małżeńsywo na grzechu ciężkim jakim jest seks przed ślubem to ja ci życze powodzenia.
Grzech nieczystości jest w dzisiejszych czasach głównym powodem rozpadu związków.
Grzech ciężki niszczy miłość w sercu człowieka a jeśli nie ma miłości to każdy związek siè rozsypie.

autorko twoje plany odnośnie kochającej rodziny są nieralne. Bez Boga tego nie uczynisz. Sama bez niego nic nie zrobisz.

Posty [ 196 do 197 z 197 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Umrę w samotności - chyba z wyboru;p

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024