duchudobry - jak sytuacja u Ciebie wygląda? czy zachowanie małżonki nadal wzbudza wątpliwości?
Autorze,
Gdzie zaczyna się zdrada emocjonalna to Ty powinieneś wiedzieć.
Zależy gdzie leży Wasza granica. Czy w ogóle rozmawialiście na ten temat? Ustalaliście co dla kogo jest zdradą a co nie?
Dla każdego ta granica leży gdzie indziej.
kurcze... ja ze swoim jakos nigdy nie poruszalismy tego tematu... z mężem znaczy się.. jestesmy wyjątkiem chyba?
fryt rozmawiales ze swoją?? moj niestety nie jest rozmowny... a teraz to juz nawet nie bedę pytać...
kurcze... ja ze swoim jakos nigdy nie poruszalismy tego tematu... z mężem znaczy się.. jestesmy wyjątkiem chyba?
fryt rozmawiales ze swoją?? moj niestety nie jest rozmowny... a teraz to juz nawet nie bedę pytać...
Tak, rozmawiałem, dlatego zaraz po wykryciu jej romansu nie miałem wątpliwości jaki będzie mój najbliższy krok...ona zresztą też była chyba tego świadoma.
znaczy po wykryciu zdrady fizycznej i.... emocjonalnej?
jak wykryłeś? jesli mogę dopytać...
znaczy po wykryciu zdrady fizycznej i.... emocjonalnej?
jak wykryłeś? jesli mogę dopytać...
Wykryciu zdrady emocjonalnej, reszta mnie nie interesowała. Jeśli między dwojgiem dorosłych ludzi jest chemia, fascynacja to raczej w szachy nie grają to dla mnie oczywiste.
Jak wykryłem? Nie wysilałem się zbytnio. Nie potrafiła ukryć swojej fascynacji kimś innym a tym samym odsunąć mnie od siebie. Klasyka zachowania. Zdobycie dowodów było tylko kwestią czasu.
są dzieci?
są dzieci?
Tak jedno, 4 lata...
skoro rozmawialiście i wiedziala jakie Twoje podejscie.. i Ty wiesz że nie ma co walczyć, próbować, rozumiem, że stracone zaufanie i koniec kropka.
a czy jakaś terapia była??
skoro rozmawialiście i wiedziala jakie Twoje podejscie.. i Ty wiesz że nie ma co walczyć, próbować, rozumiem, że stracone zaufanie i koniec kropka.
a czy jakaś terapia była??
Generalnie były od razu papiery złożone o rozwód z orzeczeniem jej winy.
Walka była oczywiście, nie za wszelką, ale nie stanęła na wysokości zadania, jej postawa nie napawała optymizmem a mnie pozorne ruchy i działania nie przekonują, jestem wymagający, ale cóż znała mnie...
Ale może nie zaśmiecajmy czyjegoś wątku. Jak będziesz zainteresowana przebiegiem to napisz mi priv.
czasem trudno znalezc osobe co ma takie same wartosci co my, a nawet jesli wydaje sie ze ma... to czas weryfikuje ze jednak tylko sie wydawalo... smutne to..
ma się rozumieć, ale to trochę w temacie... ;]
Hej DD i jak tam sytuacja?
Zacznijmy od tego że nie jest to forum kobiece to jest po prostu otwarte forum dla każdego.
Jest tylko nazwa netkobiety i opisane jako że jest to strona dla kobiet.
Ale bądźmy szczerzy w internecie Każda strona jest dla każdego.
Strony nie są podzielone na płcie.
Dopiero jak czytam wątki to wiem czym jest zdrada emocjonalna.
Przeraża mnie to,że niestety jej doświadczyłam.
Przez chłopaka,który miał bliższą koleżankę,która już dawno zaczęła zdradzać swojego chłopaka poprzez przytulanie,dotykanie .
Potem sam mnie zdradził z nią zwierzając z problemów w związku i moich osobistych.
Dla zdrada emocjonalna jest wtedy kiedy jesteś obok a on preferuje pisanie z ,,,koleżanką"
Jestem także ofiarom zdrady emocjonalnej. Mój były mąż robił to nagminnie przez 10 lat. Uważam teraz że byłam głupia mu to wybaczają i bagatelizując. Jestem osobą która dusiła to w sobie i wstydziła się tego teraz wiem że trzeba o tym głośno mówić. Sądzę że utraconego zaufania Nie da się tak łatwo odbudować. Nigdy mu tego nie wybaczyłam i zawsze temat podczas najmniejszych sporów wypływał. Zawsze w środku miałam mu to za złe i związek nasz umarł.
.... powiedzmy ze jest "tylko" ta zdrada emocjonalna i widze starania meza, ze on jest ponadto - nie zrzedzenie i wypytywanie bo i tak nie wierzy, ale naprzekor zadbanie o przygasle uczucie, sama bede to odwzajemniac i wycisze przyjazn z kolega, bo widze ile mam do stracenia.... zaleznie od relacji, kazda jest inna....
)
Ogrom opisanych tu przez użytkowników sytuacji wskazuje na to że takie wyciszenie i staranie męża przynosi inny efekt zazwyczaj. Mąż nie drąży tematu i zaczął się bardziej starać? Widać bardzo boi się że żona odejdzie z innym. To zazwyczaj odbiera resztki szacunku u kombinującej żony do uległego męża...