Samlorek napisał/a:Cześć, mam 26 lat i tylko 174 cm - rano 176. Mam z tego powodu bardzo duże kompleksy. Nie ukrywam, że duża część z nich związana jest z wpływem tak niskiego wzrostu na atrakcyjność w oczach kobiet. Co Wy myślicie o takim wzroście? Nie chcę pocieszania i wycierania łez, a jedynie szczerych odpowiedzi 
Mogę Ci napisać, że umawiałam się z kilkoma facetami około (i poniżej) Twojego wzrostu, a najniższy z nich został moim mężem. Mogłabym napisać, że kiedyś spotykałam się z chłopakiem, który miał 175 cm wzrostu, a był obiektywnie tak atrakcyjny, że na naszej pierwszej randce w knajpie, kiedy wyszłam do toalety, kelnerka przyszła go bajerować (serio!). Mogę zadeklarować, że dla mnie osobiście wzrost faceta jest stosunkowo mało istotny.
Tylko po co? Dam sobie uciachać dowolną kończynę za to, że Ciebie w ogóle nie obchodzi moja szczera opinia. Zaraz napiszesz, że jestem wyjątkiem albo że pewnie sama jestem nieatrakcyjna, i dalej będziesz szukał potwierdzenia swojej tezy, że WIĘKSZOŚĆ kobiet woli wysokich. I znajdziesz je, niewątpliwie. Bo prawdopodobnie tak właśnie jest - ale co to dla Ciebie zmienia? Wzrostu sobie nie dodasz, ale mógłbyś skupić się na fakcie, że owszem, istnieją kobiety, które chętnie wiążą się z niższymi mężczyznami. Z tym że pewnie wolisz się utwierdzać w swoich kompleksach i przyszedłeś tu tylko po to, żeby pomarudzić. Change my mind