Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,705 ]

1,301

Odp: Niski facet - szczera opinia.
Tom94 napisał/a:

Moje doświadczenia pokazują jednak zupełnie coś innego.
Moi znajomi, koledzy ze szkoły czy ze studiów itp którzy mieli dobrą pozycje nigdy nie narzekali na brak kobiet, natomiast ci którzy wykonywali proste zawody mieli albo nadal mają problem z atrakcyjnością wśród kobiet.
I ok, zdarzają się tacy co i mają kobietę są w związku będąc przy tym średnio zamożnym i średnio zaradnym facetem ale wiesz co?
Zazwyczaj ich partnerki są naprawdę mało atrakcyjne, takie max 3/10 z makijażem ( ta ocena również tyczy się charakteru).
Tak więc nie ma czego im zazdrościć.

A jesteś pewien, że powodem tego, iż koledzy wykonujący proste zawody mieli mniejsze powodzenie, był status materialny? A może przypadkiem byli mniej atrakcyjni (mam na myśli wrodzoną urodę)? Jestem ciekawa, na ilu osobach przeprowadziłeś te "badania".
Jestem też ciekawa, czy między ludźmi wykonującymi proste prace, a tymi, którzy mają zawody umysłowe wymagające umiejętności, wiedzy i wykształcenia widzisz tylko różnicę statusu. Z tym ma związek następne zagadnienie: czy miałeś okazję osobiście popracować w obu środowiskach. Bo widzisz, ja tak. I gdybym miała się silić na uogólnienia, czym się różnią mężczyźni z tych środowisk, to powiedziałabym, że jednak przede wszystkim wyglądem i intelektem. O ile drugie może nie dziwić, to pierwsze już tak, ale naprawdę tak jest: ci od prostych prac są dużo częściej zaniedbani, dużo częściej nie przywiązują do wyglądu żadnej wagi. I nie da się wytłumaczyć tego zarobkami, bo po pierwsze na wielu zwykłych stanowiskach biurowych też się niewiele zarabia, po drugie - zadbanie o siebie nie musi wcale dużo kosztować, tu jest problem w chceniu. Oni jakby nie widzieli siebie z zewnątrz. Wierz mi albo nie, ale widząc nieznajomego człowieka np. w autobusie bardzo, bardzo często wiem, jaką mniej więcej ma pracę. I potem faktycznie, widzę, że wysiadają i zmierzają do zakładu X całą grupą... a ja wiem, co się w tej firmie robi. Natomiast jeśli chodzi o umysłowość, to nie, nie mam na myśli tego, że ci prości ludzie są z zasady głupi - często są na swój sposób bardzo sprytni, a to też inteligencja - jednak różnica perspektywy między kimś takim a reprezentantem umysłowego zawodu zazwyczaj jest wyraźna.
Chyba mi nie powiesz, że te rzeczy nie mają znaczenia przy wyborze partnera.

Zobacz podobne tematy :

1,302

Tom94 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
Tom94 napisał/a:

To coś to po prostu bycie atrakcyjnym facetem.
A co wpływa na atrakcyjność opisałem powyżej.

A ci faceci których wymieniałaś to że tak powiem jak się plasują w hierarchii społecznej?
Czym się zajmują? Gdzie pracują?

Bzdury piszesz dalej.
Jestem kobietą i uwierz dla mnie to "coś" nie ma nic wspólnego z tym co opisałeś.
To sławetne coś jest w tym mężczyźnie, nie w jego zarobkach, nie w pracy jaką wykonuje.

Wiem do czego zmierzasz, pytając, jaką prace wykonują opisani przeze mnie Faceci i też nie trafiłeś.

Więc tak:
1. Płytkarz.
2. Kelner. Ten wcześniejszy co ma 190 też jest kelnerem. big_smile big_smile big_smile
3. Ten to wszystkim się zajmuje, złota rączka.
4. Nie mam z Nim kontaktu od 20 lat więc wiadomo, że nie wiem.

Więc normalni Faceci.
Nie śpiący na kasie.

Dalej będziesz wciskał, że pozycja, zasoby materialne są najważniejsze?

Oczywiście, że dla niektórych kobiet tak, będą najistotniejsze, ale jest ogromna grupa kobiet dla których najważniejszy jest facet i te jego sławetne to coś.

Moje doświadczenia pokazują jednak zupełnie coś innego.
Moi znajomi, koledzy ze szkoły czy ze studiów itp którzy mieli dobrą pozycje nigdy nie narzekali na brak kobiet, natomiast ci którzy wykonywali proste zawody mieli albo nadal mają problem z atrakcyjnością wśród kobiet.
I ok, zdarzają się tacy co i mają kobietę są w związku będąc przy tym średnio zamożnym i średnio zaradnym facetem ale wiesz co?
Zazwyczaj ich partnerki są naprawdę mało atrakcyjne, takie max 3/10 z makijażem ( ta ocena również tyczy się charakteru).
Tak więc nie ma czego im zazdrościć.

U ciebie ci twoi znajomi dzielą się na grupę tych którzy mają mało urodziwe partnerki (zapewne zaprzeczysz) albo że tak powiem są perspektywiczni.......
Tacy też mają wzięcie pomimo tego iż w danym momencie mogą nie imponować pozycją czy też dobrym statusem społecznym ale mają perspektywy aby wspinać się po drabince sukcesu.

I tak nadal uważam że odpowiednie zasoby, dobra pozycja społeczna oraz atrakcyjna i dobrze płatna praca są musem aby facet był atrakcyjny, tak po prostu jest skonstruowany ten świat.
Wiadomo liczy też się charyzma, szacunek i respekt wśród ludzi czy bycie ekstrawertykiem itd itd
Tak czy siak według mojej opinii bez tych cech to facet może liczyć co najwyżej że pozna raz na kilka lat średnio urodziwą i średnio inteligentną kobietę o ile w ogóle kogoś pozna....

Według mojej opinii to zgorzkniałeś do reszty.
A kiedyś tak fajnie się z Tobą pisało.
Masakra.

Co Wy macie z tą idiotyczną skalą wyglądu?
W życiu, ale to w życiu nie oceniałam nikogo tą durną skalą.
Uwierz różni ludzie się podobają lub nie.
Nie potrzeba do tego tej durnej skali, ponieważ jakaś kobieta dla Ciebie może być według tej idiotycznej skali 3/10 a dla innego poza skalą bo będzie 11/10.
Uszanuj, że każdy ma swoje preferencje.

Tom94, jeżeli mi nie wierzysz to po co odpisujesz na moje posty?

Ja nie wiem czemu Tobie się nie udaje z kobietami, chociaż jak w realu też jesteś zgorzkniały to chyba mamy odpowiedź.

Zapytałam się Mojego na ile mnie ocenia w tej durnej skali powiedział 108/108 big_smile big_smile big_smile

1,303

Ma tu miejsce ciekawe zjawisko - niscy panowie twierdzą, że aby stworzyć związek wystarczy być wysokim, zaś wysoki Tom94, że najważniejsza jest pozycja materialna. Jednym słowem każdy skupia się na tym, czego mu brakuje, a przy tym wydaje mu się, że gdyby tylko miał, to życie byłoby piękne, a kobiety co najmniej 9/10 ustawiały w kolejce, by mogli w nich do woli przebierać.

I pewnie znów, jeśli napiszę, że mój mąż ani nie jest wysoki, ani w tamtym okresie, kiedy go poznałam, nie był majętny, a do obecnego stanowiska dochodził latami, za to przyciągnął mnie do siebie i ujął czymś zupełnie innym, w dużej mierze powiedziałabym nieuchwytnym, to będę podejrzewana, że na pewno zmyślam, aby obalić teorię, że kobiety są taaakie wyrachowane i puste. Tak więc tego...
Aha, żeby uprzedzić ewentualne dywagacje, od razu dodam, że biorąc pod uwagę maślane oczy niektórych kolegów i spojrzenia zupełnie nieznanych mi mężczyzn, mogę chyba ocenić, że w tym durnym rankingu atrakcyjności stałam jednak nieco wyżej niż owe "takie max 3/10 z makijażem" big_smile.

Przykro mi, Panowie, ale ani wysoki wzrost, ani pozycja nie są tym, co czyni Was atrakcyjnymi, a przede wszystkim co kobiety przy Was zatrzymuje.

1,304 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2021-01-26 02:48:25)

Olinka napisał/a:

Ma tu miejsce ciekawe zjawisko - niscy panowie twierdzą, że aby stworzyć związek wystarczy być wysokim, zaś wysoki Tom94, że najważniejsza jest pozycja materialna. Jednym słowem każdy skupia się na tym, czego mu brakuje, a przy tym wydaje mu się, że gdyby tylko miał, to życie byłoby piękne, a kobiety co najmniej 9/10 ustawiały w kolejce, by mogli w nich do woli przebierać.

I pewnie znów, jeśli napiszę, że mój mąż ani nie jest wysoki, ani w tamtym okresie, kiedy go poznałam, nie był majętny, a do obecnego stanowiska dochodził latami, za to przyciągnął mnie do siebie i ujął czymś zupełnie innym, w dużej mierze powiedziałabym nieuchwytnym, to będę podejrzewana, że na pewno zmyślam, aby obalić teorię, że kobiety są taaakie wyrachowane i puste. Tak więc tego...
Aha, żeby uprzedzić ewentualne dywagacje, od razu dodam, że biorąc pod uwagę maślane oczy niektórych kolegów i spojrzenia zupełnie nieznanych mi mężczyzn, mogę chyba ocenić, że w tym durnym rankingu atrakcyjności stałam jednak nieco wyżej niż owe "takie max 3/10 z makijażem" big_smile.

Przykro mi, Panowie, ale ani wysoki wzrost, ani pozycja nie są tym, co czyni Was atrakcyjnymi, a przede wszystkim co kobiety przy Was zatrzymuje.

Pogódź się Olinko z tym, że jeśli nie interesuje Cię status materialny lub wzrost faceta, to z definicji jesteś 3/10 i po prostu nie możesz mieć wysokiego i bogatego:D  Przykro mi, taka jest prawda. Panowie zaraz będą Ci to wyjaśniali szczegółowo.

1,305

niepodobna napisał/a:

Pogódź się Olinko z tym, że jeśli nie interesuje Cię status materialny lub wzrost faceta, to z definicji jesteś 3/10 i po prostu nie możesz mieć wysokiego i bogatego:D  Przykro mi, taka jest prawda. Panowie zaraz będą Ci to wyjaśniali szczegółowo.

Musiałaś być tak brutalna? sad
Ale skoro już o definicjach mowa, to może przynajmniej dowiem się które z nas było większym desperatem big_smile.

A tak serio, to tego wątku naprawdę nie da się już traktować inaczej, jak tylko z przymrużeniem oka wink.

1,306 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-26 09:16:05)

Też to ocenianie że ma szansę ma kobietę max 3/10 - a jaka to jest wgl ta kobieta 3/10? I czy ona uniwersalnie będzie 3/10, dla każdego? Bo dla niektórych mega zadbana kobieta ale ze spora nadwaga bedzie jak najbardziej atrakcyjna (w końcu zadbana, pachnąca, ładne rysy twarzy, zrobione włosy) a dla drugiego z samego faktu bycia mocno przy kosci będzie absolutnie na nie. Chociażby na przykładzie oceniania z wyglądu tego Braciaka wyszło że dla Toma 3/10 a dla innych dubel. Tak samo te laski 3/10 w makijażu dla kogoś mogę być taka aż aż 7 albo mocna 6. Albk 108/108 big_smile

1,307

jjbp napisał/a:

Też to ocenianie że ma szansę ma kobietę max 3/10 - a jaka to jest wgl ta kobieta 3/10? I czy ona uniwersalnie będzie 3/10, dla każdego? Bo dla niektórych mega zadbana kobieta ale ze spora nadwaga bedzie jak najbardziej atrakcyjna (w końcu zadbana, pachnąca, ładne rysy twarzy, zrobione włosy) a dla drugiego z samego faktu bycia mocno przy kosci będzie absolutnie na nie. Chociażby na przykładzie oceniania z wyglądu tego Braciaka wyszło że dla Toma 3/10 a dla innych dubel. Tak samo te laski 3/10 w makijażu dla kogoś mogę być taka aż aż 7 albo mocna 6. Albk 108/108 big_smile

To raczej musisz traktować bardzo orientacyjnie. Wiadomo że każdemu co innego się podoba ale są ludzie o których większość powie że są ładni. Dla jednego to będzie 9/10 dla innego 7/10, czasem też się słyszy opinie " ładny/ ładna ale nie w moim guście" także to raczej obiektywna ocena niż wyraz chęci umówienia się z daną osobą czy też nie.

No a tak tylko chciałam przypomnieć że cały dramat obecnych tu niskich kolegów polega na tym że nie mogą w kobietach przebierać i biegać po randkach a poszukiwania tej jednej dla której będą 108/108 to tutaj mało kogo interesowały big_smile Także nie dziwcie się że wasze zapewnienia o istnieniu kobiet, które nie patrzą na wzrost odbijają się od ściany. Problemem jest że tych kobiet nie są tysiące big_smile

1,308

Królowa chłodu ale chociażby pomiędzy wspomnianym 3/10 i 6/10 jest dużą różnica a to była subiektywna ocena tej samej persony. Bo jak słyszę 3/10 to dość słabo ale 6/10 to już robi się całkiem spoko co by nie mówić. Więc rozbieżność jest spora wg mnie

1,309

jjbp napisał/a:

Królowa chłodu ale chociażby pomiędzy wspomnianym 3/10 i 6/10 jest dużą różnica a to była subiektywna ocena tej samej persony. Bo jak słyszę 3/10 to dość słabo ale 6/10 to już robi się całkiem spoko co by nie mówić. Więc rozbieżność jest spora wg mnie

No na logikę im bardziej ktoś będzie "odstawał" od współczesnych kanonów piękna tym większa będzie rozbieżność w ocenach.

1,310

Otóż to. Tak więc w moich oczach mówienie że ktoś ma szansę na mać laskę 3/10 w makijażu jest trochę abstrakcja bo nie ma obiektywnego 3/10 tak naprawde

1,311

jjbp napisał/a:

Otóż to. Tak więc w moich oczach mówienie że ktoś ma szansę na mać laskę 3/10 w makijażu jest trochę abstrakcja bo nie ma obiektywnego 3/10 tak naprawde

Trochę abstrakcja trochę nie. Piękno jest w oczach patrzącego ale jak wspominałam obiektywnie można powiedzieć że ktoś jest ładny (choć nie w moim guście) więc da się to ogólnie ocenić.

A też wystarczy że pojedziesz kawałek za granicę i może się okazać że twoją skalę wytworzoną na podstawie otaczającej cię słowiańskiej urody to o kant tyłka możesz rozbić bo wszyscy mają zupełnie inny wzór piękna niż ty big_smile

Swoją drogą może to jest trop? Może czas sprawdzić średnią wzrostu w różnych krajach na świecie i poszukać sobie przyjaznego miejsca na ziemi?:D

1,312

Ta problematyczna skala od 1 do 10, często pada w podobnych rozmowach, używana jest zresztą przez obie płcie. W kwestii wchodzenia w związki, to już trzeba indywidualnie ocenić, czy ktoś jest atrakcyjny, mimo, że może uchodzić względnie za osobę urodziwą, na co nei składa się w sumie tylko sam wygląd.
Koledzy się zdecydowanie za bardzo nakręcają..

1,313

niepodobna napisał/a:

A jesteś pewien, że powodem tego, iż koledzy wykonujący proste zawody mieli mniejsze powodzenie, był status materialny? A może przypadkiem byli mniej atrakcyjni (mam na myśli wrodzoną urodę)? Jestem ciekawa, na ilu osobach przeprowadziłeś te "badania".
Jestem też ciekawa, czy między ludźmi wykonującymi proste prace, a tymi, którzy mają zawody umysłowe wymagające umiejętności, wiedzy i wykształcenia widzisz tylko różnicę statusu. Z tym ma związek następne zagadnienie: czy miałeś okazję osobiście popracować w obu środowiskach. Bo widzisz, ja tak. I gdybym miała się silić na uogólnienia, czym się różnią mężczyźni z tych środowisk, to powiedziałabym, że jednak przede wszystkim wyglądem i intelektem. O ile drugie może nie dziwić, to pierwsze już tak, ale naprawdę tak jest: ci od prostych prac są dużo częściej zaniedbani, dużo częściej nie przywiązują do wyglądu żadnej wagi. I nie da się wytłumaczyć tego zarobkami, bo po pierwsze na wielu zwykłych stanowiskach biurowych też się niewiele zarabia, po drugie - zadbanie o siebie nie musi wcale dużo kosztować, tu jest problem w chceniu. Oni jakby nie widzieli siebie z zewnątrz. Wierz mi albo nie, ale widząc nieznajomego człowieka np. w autobusie bardzo, bardzo często wiem, jaką mniej więcej ma pracę. I potem faktycznie, widzę, że wysiadają i zmierzają do zakładu X całą grupą... a ja wiem, co się w tej firmie robi. Natomiast jeśli chodzi o umysłowość, to nie, nie mam na myśli tego, że ci prości ludzie są z zasady głupi - często są na swój sposób bardzo sprytni, a to też inteligencja - jednak różnica perspektywy między kimś takim a reprezentantem umysłowego zawodu zazwyczaj jest wyraźna.
Chyba mi nie powiesz, że te rzeczy nie mają znaczenia przy wyborze partnera.

Dokładnie. Każdy początkowo jest 'oceniany' przez pryzmat wyglądu, atrakcyjności (tak zwane pierwsze wrażenie), która jest względna, potem jednak musi obronić charakterem, sposobem bycia itd. Panowie, którzy twierdzą, że tylko wzrost i status się liczy zapominają o jednej podstawowej kwestii - by do tego statusu dojść, trzeba posiadać pewne cechy, takie jak inteligencja, zaradność, odpowiedzialność, ambicje itd.
Prestiżu, uznania nie da się kupić, trzeba na nie zapracować. Nawet jeśli ktoś ma łatwiejszy start bo na przykład ma ustawionych rodziców, to jak nie ma określonego zestawu cech, to nie zdobędzie szacunku. Podobnie w drugą stronę, jak ktoś startuje pd zera ale jest zdeterminowany i ma predyspozycje, to szybko zdobędzie uznanie i zostanie doceniony.
Wykonywany zawód tak naprawdę tylko częściowo definiuje człowieka, jego status bo jak zauważono np. budowlaniec może nawet dużo więcej zarabiać niż zwykły urzędnik, tyle że różnicę w takich przypadkach stanowi najczęściej sposób bycia, dbania o siebie itd.
Tak naprawdę każdy ma jakieś kompleksy, często wydumane. Ogólnie łatwiej przyczepić się pewnej cechy, którą nie możemy zmienić, tak jak np. wzrost, łysina, trądzik (blizny) itd. i tym tłumaczyć brak powodzenia u płci przeciwnej, niż szerzej (krytycznie) spojrzeć na siebie.
Tu Panowie, jak ktoś wyżej słusznie zauważył, już tak się zafiksowali na jednej cesze, że aż stali zgorzkniali. I jak tu się dziwić, że nie mają powodzenia?
Sam NTN powiedział, że tylko zdesperowana panna się z takim umówi. I to prawda. Tyle, że  bynajmniej nie jest powodem wzrost czy status. Póki tego nie zrozumieją, to będą w tym zgorzknieniu trwać.
Ja pisałam nawet w tym wątku, że spotykałam się z niskim (jak dla mnie) facetem bo był mego wzrostu a nawet ciut niższy. Przyciągnął mnie swoim charakterem, sposobem bycia itd. Niemniej to JEGO kompleksy na tym punkcie, które też potem rzutowały na inne sfery życia doprowadziły do rozpadu związku ale to wyszło z czasem.
Jak ktoś sam ze sobą nie czuje dobrze, to marne szanse by druga osoba z nim dobrze czuła.
Taka prosta prawda ale Panowie z wątku tego nie rozumieją albo nie chcą rozumieć.
Wolą użalać nad sobą, gorzknieć i wyrażać żal do kobiet. Cóż, kto co lubi/woli.

1,314

W kwestii statusu i/lub prestiżu, to czasami być może jest tak, że facet trafia rzeczywiście na kobietę, dla której te przymioty są ważne same w sobie, zatem nie docenia cech człowieka, które do tego doprowadziły, ale już, powiedzmy, "gotowy stan". Tym bardziej, jeśli sama nie prezentuje w żaden sposób, choćby w połowie tego statusu czy charakteru a oczekuje cały czas tego od faceta. Żąda wręcz, aby on od razu na starcie był taki czy owaki, aby zapewnić jej spokojne i dostatnie życie. Pewnie takie przypadki są rzadkie, ale jak się na coś takiego natknie, to można się potem zniechęcić do dalszych relacji.
Mimo, że osobiście jestem zdania, że lepiej, jak wiążą się ze sobą ludzie o podobnym sposobie patrzenia na świat, to jednak przypadki, kiedy np oboje małżonkowie zajmują się zupełnie czymś innym pokazują, że mozna stworzyć w takim układzie normalną relację.

1,315

Krejzolka82 napisał/a:

Zapytałam się Mojego na ile mnie ocenia w tej durnej skali powiedział 108/108 big_smile big_smile big_smile

A co miał powiedzieć na, jakby to nazwali adepci PUA, shittest? lol

Musiał powiedzieć coś tak głupiego, żebyś się odczepiła i nie drążyła.
Pomyśl co by było w innym wypadku:

1. - No, Krejzolka82 jesteś 5/10. Wiesz, masz już 2021 - 1982 lat to z tej racji są już: .....

Efekt? Foch, afera, spanie na kanapie. cool

2. - Jesteś piękna, 9/10.

Efekt:
Drążysz dalej, bo przecież pewnie kłamie, bo masz już 2021 - 1982 lat, i nie wyglądasz jak kandydatka na miss Polski. Trzeba go docisnąć , aż powie prawdę.

Foch, afera, spanie na kanapie. cool

1,316

A nie brałeś pod uwagę że mógł jej to powiedzieć w żarcie? Skoro ona sama mówi że to bullshitowa skala? big_smile

1,317 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2021-01-26 18:02:05)

Znerx napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

A co miał powiedzieć na, jakby to nazwali adepci PUA, shittest? lol

Musiał powiedzieć coś tak głupiego, żebyś się odczepiła i nie drążyła.
Pomyśl co by było w innym wypadku:

1. - No, Krejzolka82 jesteś 5/10. Wiesz, masz już 2021 - 1982 lat to z tej racji są już: .....

Efekt? Foch, afera, spanie na kanapie. cool

2. - Jesteś piękna, 9/10.

Efekt:
Drążysz dalej, bo przecież pewnie kłamie, bo masz już 2021 - 1982 lat, i nie wyglądasz jak kandydatka na miss Polski. Trzeba go docisnąć , aż powie prawdę.

Foch, afera, spanie na kanapie. cool

big_smile big_smile big_smile

jjbp napisał/a:

A nie brałeś pod uwagę że mógł jej to powiedzieć w żarcie? Skoro ona sama mówi że to bullshitowa skala? 

Spoko, najważniejsze, że ja wiem dlaczego tak odpowiedział. smile smile smile

A Znerx, jak tak uwielbia PUA to niech dalej się na nich wzoruje, ja tam nic do tego nie mam. tongue tongue tongue
Gorzej, jakby Mój się na nich wzorował. big_smile big_smile big_smile

1,318

niepodobna napisał/a:

A jesteś pewien, że powodem tego, iż koledzy wykonujący proste zawody mieli mniejsze powodzenie, był status materialny?

Bądźmy szczerzy ale facet który wykonuje proste nisko płatne prace zawsze przez kobiety będzie traktowany jako nieudacznik.

niepodobna napisał/a:

A może przypadkiem byli mniej atrakcyjni (mam na myśli wrodzoną urodę)?

Bywali tacy którzy jako tako jeszcze się prezentowali jednakże tak jak mówiłem, atrakcyjny wygląd zewnętrzny faceta to tylko jeden z czynników decydujący o tym czy będzie atrakcyjny.
Z tego forum nie raz i nie dwa słyszałem jak nie kto inny jak kobiety mówiły że z pięknej miski się nie najesz wink

niepodobna napisał/a:

czy miałeś okazję osobiście popracować w obu środowiskach

Tak.
Bywało że pracowałem w sklepie jak i również nie obca jest mi praca pod krawatem.
Pracując w centrali banku do dziś pamiętam swoich przełożonych którzy do atrakcyjnych nigdy nie należeli, przesadnie też nie dbali o swój wizerunek a i tak mieli powodzenie ponieważ stali wyżej w hierarchii społecznej niż taki pracownik żabki.

Krejzolka82 napisał/a:

Nie potrzeba do tego tej durnej skali, ponieważ jakaś kobieta dla Ciebie może być według tej idiotycznej skali 3/10 a dla innego poza skalą bo będzie 11/10.

O zgrozo cię zaskoczę ale nie tylko ja patrzę przez pryzmat skali od 1 do 10.
Wielu znajomych ma podobne podejście, poza tym chcesz mi powiedzieć że dany facet który nie osiągnął zbyt wiele, wykonuje jakiś prosty zawód może mieć atrakcyjną kobietę? (pytanie retoryczne)
Nigdy nie uwierzę że atrakcyjna kobieta mając do wyboru wiele opcji (w tym facetów naprawdę ogarniętych z osiągnięciami) wybierze jakiegoś płytkarza czy kelnera za 13 netto na godzinę.

Krejzolka82 napisał/a:

Tom94, jeżeli mi nie wierzysz to po co odpisujesz na moje posty?

Bo widocznie lubię cię irytować, tak wiem wiem jestem wredny i zgorzkniały wink

Olinka napisał/a:

I pewnie znów, jeśli napiszę, że mój mąż ani nie jest wysoki, ani w tamtym okresie, kiedy go poznałam, nie był majętny, a do obecnego stanowiska dochodził latami

O takich przypadkach też pisałem.
Widocznie twój mąż należał do tych "perspektywicznych"

1,319 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-27 15:59:35)

Tom94 W penym sensie, nie dziwię się nikomu, kto czuje się atrakcyjny i ambitny, pragnący w życiu coś więcej osiągnąć, że celuje w podobnych siebie partnerów. Pod warunkiem oczywiście, że sam pracuje na własny sukces i korzysta ze swoich środków a nie wybiera "dobrą partię", tylko dlatego, że jej się należy, bo ona będzie siedzieć, pachnieć i korzystać..Pewne pozycje zawodowe/społeczne osiagna dzięki określonym predyspozycjom a oczywiście nie każdy będzie dyrektorem/prezesem/właścicielem, dlatego tych podrzędnych trochę jest. Kobiety ciągnie do bezpieczeństwa i stabilności, choćby same sobie dobrze radziły.
Gorzej, jeśli jedna strona jest mało ambitna a oczekuje nie wiadomo czego od drugiej..

1,320

Amerykański sen wink od skazańca do modela lol
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/07/Jeremy_Meeks_Mug_Shot.jpg/220px-Jeremy_Meeks_Mug_Shot.jpg

wikipedia napisał/a:

Jeremy Ray Meeks (born February 7, 1984)[1] is an American fashion model. A former member of the Crips and a convicted felon, Meeks first came to prominence after his arrest in 2014 during a gang sweep called Operation Ceasefire in Stockton, California,[2] after which police posted his mug shot on Facebook. Meeks was convicted of federal charges of being a felon in possession of a firearm and grand theft.[3] Upon his release from Mendota Federal Correctional Institution in March 2016,[4] Meeks began a modeling career.[5][6]

(...)
During New York Fashion Week in February 2017, Meeks made his runway debut.[10] After his appearance, Vogue magazine described him as a "buff bad boy".[11] Meeks has since walked for Philipp Plein and Tommy Hilfiger, and graced the cover of Swiss L'Officiel Hommes.[12]

Na IG 1,6 mln followersów.
A bożyszczem kobiet tongue został z powodu wrażliwego serduszka, a nie facjaty z  więziennego foto.

1,321 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-27 16:05:34)

Jak to każdy dzisiaj może zostać celebrytą smile
A były członek gangu Crips to już wysoka półka.. My w sumie też mamy swojego celebrytę spod ciemnej gwiazdy, niejakiego Jarosława( nie, tym razem nie K.) S... smile

1,322

Ale przykład bożyszcza internetu nijak się ma do tego jak ludzie łączą się w pary. Tak samo w przypadku facetów masowo lajkujących insta cziki z tyłkiem na wierzchu. To są dwa różne zjawiska wzdychać do przystojnego aktora a wybierać sobie partnera na życie z krwi i kości

1,323 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-01-27 16:15:24)

A co Krejzolka, podał wymiary biustu i bioder? smile Spryciula z niego smile

1,324

Nie wiem, jak nisko musiałbym upaść, żeby lajkować tyłki karyn na insta...Zresztą najpierw trzeba konto założyć a do tego raczej nie dojdzie...

1,325

Ale chodziło mi o coś innego. O tych "pracowników od prac prostych" niepodobnej.
Jak widać: przystojniak jest rozgrzeszany z kryminalnej przeszłości. Czy to samo miałoby miejsce dla brzydala? Nie sądzę.

I tak samo byłoby w przypadku tych pracowników. Przystojniak okazałby się "ciężko pracującym odpowiedzialnym mężczyznom, który musiał walczyć z przeciwnościami i nie mógł podjąć edukacji", a brzydal... wiadomo kim wink.
Taki efekt halo działa nawet w sądach. Jest na ten temat sporo badań naukowych, z których wynika, że jest korelacja pomiędzy wyrokami a atrakcyjnością wizualną oskarżonego.

1,326

Znerx napisał/a:

Ale chodziło mi o coś innego. O tych "pracowników od prac prostych" niepodobnej.
Jak widać: przystojniak jest rozgrzeszany z kryminalnej przeszłości. Czy to samo miałoby miejsce dla brzydala? Nie sądzę.

I tak samo byłoby w przypadku tych pracowników. Przystojniak okazałby się "ciężko pracującym odpowiedzialnym mężczyznom, który musiał walczyć z przeciwnościami i nie mógł podjąć edukacji", a brzydal... wiadomo kim wink.
Taki efekt halo działa nawet w sądach. Jest na ten temat sporo badań naukowych, z których wynika, że jest korelacja pomiędzy wyrokami a atrakcyjnością wizualną oskarżonego.

Ciekawe, co jeszcze będziesz próbował mi wmówić smile

1,327

Znerx napisał/a:

Amerykański sen wink od skazańca do modela lol
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/07/Jeremy_Meeks_Mug_Shot.jpg/220px-Jeremy_Meeks_Mug_Shot.jpg

wikipedia napisał/a:

Jeremy Ray Meeks (born February 7, 1984)[1] is an American fashion model. A former member of the Crips and a convicted felon, Meeks first came to prominence after his arrest in 2014 during a gang sweep called Operation Ceasefire in Stockton, California,[2] after which police posted his mug shot on Facebook. Meeks was convicted of federal charges of being a felon in possession of a firearm and grand theft.[3] Upon his release from Mendota Federal Correctional Institution in March 2016,[4] Meeks began a modeling career.[5][6]

(...)
During New York Fashion Week in February 2017, Meeks made his runway debut.[10] After his appearance, Vogue magazine described him as a "buff bad boy".[11] Meeks has since walked for Philipp Plein and Tommy Hilfiger, and graced the cover of Swiss L'Officiel Hommes.[12]

Na IG 1,6 mln followersów.
A bożyszczem kobiet tongue został z powodu wrażliwego serduszka, a nie facjaty z  więziennego foto.

Facjatę to on akurat ma tragiczną. Przestraszyłabym się na pustej ulicy.

1,328

Tom94 napisał/a:
niepodobna napisał/a:

A jesteś pewien, że powodem tego, iż koledzy wykonujący proste zawody mieli mniejsze powodzenie, był status materialny?

Bądźmy szczerzy ale facet który wykonuje proste nisko płatne prace zawsze przez kobiety będzie traktowany jako nieudacznik.

Głównie przez innych facetów. I przez grupę kobiet, której przekonania wy rzutujecie na całość kobiecej populacji, bo tak wygodnie, a jest wygodnie z powodów, które i w tym temacie, i na forum często były wymieniane.
Już w tym wątku masz przykłady na to, że przynajmniej ~nie wszystkie kobiety tak myślą, no ale aha zapomniałam, my się nie liczymy, bo jesteśmy 3/10; a skąd to wiadomo? bo tak nie myślimy. (logika: 10/10)

niepodobna napisał/a:

A może przypadkiem byli mniej atrakcyjni (mam na myśli wrodzoną urodę)?

Tom94 napisał/a:

Bywali tacy którzy jako tako jeszcze się prezentowali jednakże tak jak mówiłem, atrakcyjny wygląd zewnętrzny faceta to tylko jeden z czynników decydujący o tym czy będzie atrakcyjny.
Z tego forum nie raz i nie dwa słyszałem jak nie kto inny jak kobiety mówiły że z pięknej miski się nie najesz wink

"Jako tako?" To znaczy, że sam widziałeś, że tak nie za bardzo?
Oczywiście, że atrakcyjny wygląd to tylko jeden z czynników oceny, jednakowoż nie do pominięcia, i dla większości kobiet ważniejszy niż taka czy inna praca. Rozumiem, że teraz próbujesz zanegować znaczenie atrakcyjności fizycznej, bo do bieżącej tezy akurat nie pasuje. Może twoi koledzy nie byli atrakcyjni, ale nieee... na pewno nie dlatego nie mieli powodzenia , tylko dlatego, że mieli za mało płatną pracę - co oczywiście Ty wiesz lepiej od tychże kobiet. A za chwilę będziesz pisał, że przystojnemu kobiety wszystko wybaczą. smile
Ale pominąłeś całkiem kwestię, co z ich intelektem. Nie wiem, czy świadomie.

niepodobna napisał/a:

czy miałeś okazję osobiście popracować w obu środowiskach

niepodobna napisał/a:

Tak.
Bywało że pracowałem w sklepie jak i również nie obca jest mi praca pod krawatem.
Pracując w centrali banku do dziś pamiętam swoich przełożonych którzy do atrakcyjnych nigdy nie należeli, przesadnie też nie dbali o swój wizerunek a i tak mieli powodzenie ponieważ stali wyżej w hierarchii społecznej niż taki pracownik żabki.

Nie wiesz, dlaczego mieli powodzenie, zrozum to.
Ja natomiast doskonale wiem, dlaczego wolałabym raczej związać się z którymś z kolegów z korpo, gdzie kiedyś pracowałam, niż z firmy produkcyjnej, gdzie pracowałam również. Podpowiem, nie są to pieniądze. Może zgadniesz?

Krejzolka82 napisał/a:

Tom94 napisał/a:

O zgrozo cię zaskoczę ale nie tylko ja patrzę przez pryzmat skali od 1 do 10.
Wielu znajomych ma podobne podejście, poza tym chcesz mi powiedzieć że dany facet który nie osiągnął zbyt wiele, wykonuje jakiś prosty zawód może mieć atrakcyjną kobietę? (pytanie retoryczne)
Nigdy nie uwierzę że atrakcyjna kobieta mając do wyboru wiele opcji (w tym facetów naprawdę ogarniętych z osiągnięciami) wybierze jakiegoś płytkarza czy kelnera za 13 netto na godzinę.

No oczywiście, system przecież musi się domknąć - nic zaskakującego.
Jeśli któraś kobieta uważa inaczej niż Ty, to znaczy tylko, że jest nieatrakcyjna, bo atrakcyjne podzielają twoje poglądy na temat tego, czego kobiety chcą od facetów. Wszystkie, jak jedna. A na forum to same 3/10 pisza, także ten.

Nawet nie wiesz, w jakiej szklanej bańce żyjesz.

Olinka napisał/a:

I pewnie znów, jeśli napiszę, że mój mąż ani nie jest wysoki, ani w tamtym okresie, kiedy go poznałam, nie był majętny, a do obecnego stanowiska dochodził latami

Tom94 napisał/a:

O takich przypadkach też pisałem.
Widocznie twój mąż należał do tych "perspektywicznych"

Jak wyżej, tylko w trochę inny sposób big_smile

1,329

No to niech wykonuje prace, które są lepiej płatne.

1,330

Z punktu widzenia kurdupla jestem naprawdę pod wrażeniem, że ten temat jest tak dłuuuugo ciągnięty big_smile i pełen uznania dla cierpliwości niektórych piszących tu osób. Że Wam się chce...

1,331

Misinx napisał/a:

Z punktu widzenia kurdupla jestem naprawdę pod wrażeniem, że ten temat jest tak dłuuuugo ciągnięty big_smile i pełen uznania dla cierpliwości niektórych piszących tu osób. Że Wam się chce...

To nie jest cierpliwość, paru morderców już tak zaczynał - dziewczyny nie chciały się ze mną umawiać, matka mnie nie kochała, kobiety są złe, trzeba je ukarać ... Już padł pomysł terroryzowania kobiet na tinderze ich screenami rozmów także to tak bardziej zapobiegawczo ;D

1,332

krolowachlodu87 napisał/a:
Misinx napisał/a:

To nie jest cierpliwość, paru morderców już tak zaczynał - dziewczyny nie chciały się ze mną umawiać, matka mnie nie kochała, kobiety są złe, trzeba je ukarać ... Już padł pomysł terroryzowania kobiet na tinderze ich screenami rozmów także to tak bardziej zapobiegawczo ;D

Ale to są i tak przypadki niereformowalne. Ich żadne racje nie przekonają.

1,333

Misinx napisał/a:

Z punktu widzenia kurdupla jestem napraw3dę pod wrażeniem, że ten temat jest tak dłuuuugo ciągnięty big_smile i pełen uznania dla cierpliwości niektórych piszących tu osób. Że Wam się chce...

Jakby wszyscy mieli taki dystans do siebie i niepokrzywione widzenie świata (co się z sobą mocno łączy), to może by nie powstawały takie wątki.. Bo pewnie koledzy wyżej nie byliby samotni.

1,334

Oj, dystans do siebie to niestety cecha zanikajaca w dzisiejszych czasach.. To niestety nie zależy od płci ani od innych przewidywalnych czynników..

1,335

bagienni_k napisał/a:

Oj, dystans do siebie to niestety cecha zanikajaca w dzisiejszych czasach.. To niestety nie zależy od płci ani od innych przewidywalnych czynników..

Ja to mam taki dystans, że sam siebie nieraz niedowidzę. A krótkowidzem jestem.

1,336

Tom gada głupoty. Nie słuchajcie go. Kiedy facet jest przystojny i wysoki to może mieć słabo płatną pracę a dziewczyny w dalszym ciągu będą go adorowały. Niejednokrotnie zrobiłem eksperyment, który zawsze jednoznacznie wskazywał, że atrakcyjny facet fizycznie wcale nie musi zarabiać kokosów by się podobać.

Ale to już jest temat na inny wątek. My tutaj dyskutujemy o niskich facetach.

Ktoś z Was nie zgodził się że niscy są odrzucani, niechciani. Twierdził, że niepowodzenie niskich facetów wymika ze słabej psychiki. Co ciekawe sam później przekonał się jak topornie szedł mu podryw na tinderze gdzie wcześniej przy innym wzroście na powodzenie nie narzekał. A zatem to nie jest tak jak co niektórzy chcą wmówić tylko jest to smutny fakt obnażający pustość kobiet, iż niewysoki mężczyzna nie jest atrakcyjny w oczach kobiet.

Kolejną kwestią na jaką pragnę zwrócić uwagę jest pociąg niskich kobiet do wysokich facetów.
Przeglądając profile znajomych, znajomych na fejsie zauważyłem, że drobne dziewczyny mają albo wysokich i przystojnych facetów albo przeciętnych, misiowatych z nadwagą, ale wysokich.

Odnoszę wrażenie, że przeciętni wysocy faceci powinni celować w niskie dziewczyny. O ile wysokie atrakcyjne kobiety raczej odrzucą ich z powodu wygladu - przeciętna twarz, nadwaga, tak ładne i filigranowe kobiety mogą mieć na takiego gościa niemały apetyt. Dlaczego wysocy przeciętniacy są często z ładnymi, ale niskimi kobietami? Bo wysokim atrakcyjnym się nie podobają. Są odrzucani z powodu twarzy lub sylwetki. A taka niska przymyka oko na aparycję jeśli facet jest wysoki.

W przypadku niskich mężczyzn nie ma jednak kobiet które by na nich leciały. I to jest ogromna niesprawiedliwość.

1,337 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-29 15:32:19)

Czekaj nie czaje czemu niskim atrakcyjnym kobietom spodoba się byle jaki byleby wysoki facet a wysokim atrakcyjnym kobietom spodoba się tylko przystojny?

1,338

Zauważ że mechanizm powtarza się bardzo często. Gdy przeciętny facet ma atrakcyjną kobietę to jest od niej zdecydowanie wyższy. Za to niscy faceci narzekają na brak powodzenia. Przejrzyj chłopaków swoich kolezanek. Albo sa wysocy i przystojni, albo przecietni ale znacznie wyzsi.

1,339

Ale nie rozumiem tego czynnika jakoby wysokie atrakcyjne babki były bardziej wymagające w kwestiach poza wzrostowych aniżeli niskie atrakcyjne koleżanki?

1,340

Bo wysokie kobiety chcą wysokiego faceta i przystonego. A niskim wystarczy wysoki. One na punkcie wzrostu mają fioła.

1,341

No ale właśnie skąd to założenie że im wyższa laska tym wyższe standardy big_smile bo to jakaś nowa teoria w tym wątku

1,342 Ostatnio edytowany przez NTN (2021-01-29 15:51:59)

No ale o czym Ty chcesz dyskutować. Takie są fakty. Rozejrzyj się. Jeśli dziewczyna jest zgrabna, atrakcyjna a jej facet mocno przeciętny to zawsze jest wysoki, a dziewczyna niska

1,343

Wzrost wpływa nie tylko na atrakcyjność u kobiet wink pośrednio wpływa też na:
- szacunek otoczenia,
- pozycję zawodową,
- zarobki.

tongue

Height differences of low and high job status, female and male corporate employees

The heights of female and male corporate employees in management and nonmanagement positions were evaluated in two studies in order to determine if there were height differences between the two groups, and if there were any gender × job status (management or nonmanagement) interactions with respect to height. Two studies were conducted having 201 and 200 subjects respectively. Both studies used a two-factor (gender × job status) factorial design and both studies showed that managerial (high status) employees were significantly (p≤.006) taller than those occupying nonmanagement positions, regardless of gender. Possible reasons for the overall phenomenon of taller individuals occupying higher status positions are discussed.

Dlaczegoś biedny? Boś niski.

1,344

NTN napisał/a:

Bo wysokie kobiety chcą wysokiego faceta i przystonego. A niskim wystarczy wysoki. One na punkcie wzrostu mają fioła.

Ty też masz fioła na punkcie wzrostu. Powinieneś je zrozumieć.

1,345

Pamiętam na wf gdy było wybieranie składów to zawsze mnie brali na końcu, mimo że w nogę nieźle grałem. Ale ze niski to już ...  itak samo dziewczyny. biorą wszystkich tylko nie niskiego.

1,346

NTN napisał/a:

Pamiętam na wf gdy było wybieranie składów to zawsze mnie brali na końcu, mimo że w nogę nieźle grałem. Ale ze niski to już ...  itak samo dziewczyny. biorą wszystkich tylko nie niskiego.

Chodziłem do klasy z gościem, który był jeszcze niższy ode mnie. Dobrze grał w piłkę i nigdy nie był wybierany na końcu, tylko jednym z pierwszych.
Masz tak durne teorie, że głowa boli. Sprawdź sobie ile wzrostu miał Maradona. Na pewno go wybierano na końcu big_smile

1,347

Z analiz "wzrostowych" okcupid wink
https://www.tinderseduction.com/wp-content/uploads/2015/08/MessagesPerWeek.png

Ciekawe, że bardzo wysokie kobiety (1,85+) też dostają mało wiadomości. Chociaż z drugiej strony, wysoki facet i tak woli niską tongue a niski nie napisze, bo i po co.

1,348 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-01-29 16:04:39)

Brali cię na końcu bo słabo grałeś.

U mnie w czasach szkolnych również dobrzy niscy byli brani na początku.
Zresztą wzrost akurat w amatorskiej piłce nie ma znaczenia, no chyba, że na dużej bramce tongue

1,349

Britan napisał/a:

Brali cię na końcu bo słabo grałeś.

U mnie w czasach szkolnych również dobrzy niscy byli brani na początku.
Zresztą wzrost akurat w amatorskiej piłce nie ma znaczenia, no chyba, że na dużej bramce tongue

Oczywiście, że tak. Ten kolega z klasy którego wspomniałem miał młodszego brata. Obaj byli niscy, ale dobrze się "kiwali", więc każdy chciał ich mieć w drużynie, a nie patrzył na ich wzrost.

1,350

Zostawmy sport bo nie o tym jest temat. Dziewczyny olewają niskich facetów i wezmą 1 lepszego byle nie niskiego.

1,351

NTN napisał/a:

No ale o czym Ty chcesz dyskutować. Takie są fakty. Rozejrzyj się. Jeśli dziewczyna jest zgrabna, atrakcyjna a jej facet mocno przeciętny to zawsze jest wysoki, a dziewczyna niska

O tym chce dyskutować że jakoś nie widzę zawsze wysokich lasek z modelami calvina kleina. Skąd wniosek że niskie prędzej przymkną oko na niedoskonałości typu waga, twarz itd?

1,352

Bo przeciętni wysocy jeśli w razie mają ładną dziewczynę to jest niska. Przejrzyj profile znajomych na fejsie. Gdy facet przeciętny i ma ładną dziewczynę to jest wysoki

1,353

NTN napisał/a:

facet przeciętny

To bądź nieprzeciętny.

Problem solved cool

1,354 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-29 17:19:19)

Ja na moim fejsie jedyna zależność która widzę to że im atrakcyjniejsza osoba tym atrakcyjniejsza ma drugą połówkę. I Ameryki tym nie odkrywam, już wszyscy przynali że mierzy się raczej wyżej od siebie albo w swoją półkę. Ale nie widzę zależności o której mówisz jakoby brzydcy wysocy mężczyźni mieli śliczne ale tylko i wyłącznie niskie dziewczyny.

1,355 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-29 17:08:26)

NTN Weź też pod uwage jeden czynnik, na który nie mają wpływu ani dziewczyny ani faceci: selekcja naturalna, choć może bardziej pasuje określenie zmiana średniej wartości wzrostu osób w danym pokoleniu na przestrzeni lat. Chcąc nie chcąc, obecne młode pokolenie jest znacnzie wyższe od poprzedniego, kwestia trochę lepszych warunków życiowych. Zatem z pokolenia na pokolenie ten wzrost i tak możę się zwiększać( choć oczywiście tez spadać), zatem coraz większy odsetek ludzi będzie nieco wyższych, niż ich rówieśnicy te 25 czy 30 lat temu. Dotyczy to obu płci.

1,356

Misinx napisał/a:
NTN napisał/a:

Chodziłem do klasy z gościem, który był jeszcze niższy ode mnie. Dobrze grał w piłkę i nigdy nie był wybierany na końcu, tylko jednym z pierwszych.
Masz tak durne teorie, że głowa boli. Sprawdź sobie ile wzrostu miał Maradona. Na pewno go wybierano na końcu big_smile

Zgadza się. Mój brat był jednym z dwóch najniższych w klasie, pewnie też dzięki temu był tak szybki i zwinny, że zawsze grał w pierwszym składzie. Ba, brał udział w rozgrywkach ligi międzyszkolnej, zresztą w zawodach w bieganiu i innych takich również.
Co prawda w drugiej połowie liceum nieźle śmignął w górę i przerósł swoich niższych kolegów, ale fakty są takie, że NIGDY nie czuł się dyskryminowany z uwagi na swój niski wzrost, a z tym chodził po świecie gdzieś do 17 roku życia. Nawet dziewczyny się za nim uganiały, bo był po prostu fajnym chłopakiem.

Generalnie tak "ciekawych" rzeczy można się w tym wątku dowiedzieć, że wychodzi na to, że przez całe życie żyłam w nieświadomości big_smile.

1,357

NTN napisał/a:

A zatem to nie jest tak jak co niektórzy chcą wmówić tylko jest to smutny fakt obnażający pustość kobiet, iż niewysoki mężczyzna nie jest atrakcyjny w oczach kobiet.

Co to w ogóle za roszczeniowość? big_smile mamy prawo do swoich rozmaitych preferencji dokładnie tak samo, jak faceci mają swoje. To nie jest pustość, to jest na-tu-ra.

1,358 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-01-30 00:44:55)

[treść obraźliwa, naruszająca zasady kultury osobistej, dobrych obyczajów, w sposób rażący sprzeczna z obowiązującym na forum regulaminem]

1,359

NTN napisał/a:

(...)

Fajnie, że się ujawniłeś ogółowi. Dla mnie, prawdę mówiąc,  nie jest to żadne zaskoczenie, ale może ktoś tu się jednak zdziwi. Nie wiem, jak nie szanując kobiet i gardząc nimi chciałeś mieć dziewczynę. Każda to wyczuje, i to raczej prędzej niż później. A Ty końca życia będziesz sobie tłumaczył, że to przez wzrost. Twój wybór, nie współczuję smile

1,360

Kiedyś dziewczyny szanowałem i nie miałem. A inni którzy nie szanują tylko trakują jak kretynki do zaspokojenia potrzeb jakoś mają laski. Zatem to nie nastawienie decyduje o powodzeniu tylko wygląd.

1,361

NTN napisał/a:

Kiedyś dziewczyny szanowałem i nie miałem. A inni którzy nie szanują tylko trakują jak kretynki do zaspokojenia potrzeb jakoś mają laski. Zatem to nie nastawienie decyduje o powodzeniu tylko wygląd.

W duży stopniu wygląd, tak samo, jak i w drugą stronę, tylko to, że faceci patrzą na wygląd, jakoś ci nie przeszkadza i nie jest powodem, z którego byś uznał, że nie należy was szanować.

Tylko że atrakcyjny wygląd, to nie dla każdego i każdej to samo - szkoda, że nie jesteś w stanie tego zajarzyć.

Nastawienie ma wiele do rzeczy, bardzo wiele. Sam wygląd nie załatwi ci niczego poza może przygodnym seksem porównywalnym z prostytucją, ale może własnie to o to te żale, że nie bardzo możesz tak, a koledzy mogą.

Rozwijaj nienawiść, na pewno będzie lepiej, wróć tu za parę lat i się pochwal smile

1,362

Faceci patrzą na wygląd mniej od kobiet. I na to są już badania naukowe. Poza tym faceci mają zróżnicowany gust. Nie to co kobiety.

Jakoś faceci którzy traktują laski jak idiotki i traktują je jak worek wiadomo jakiej kategorii mają dziewczyny i nigdy nie mieli problemów z nimi o ile są przystojni.

1,363 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2021-01-30 00:41:32)

NTN napisał/a:

Faceci patrzą na wygląd mniej od kobiet. I na to są już badania naukowe. Poza tym faceci mają zróżnicowany gust. Nie to co kobiety.

Jakoś faceci którzy traktują laski jak idiotki i traktują je jak worek wiadomo jakiej kategorii mają dziewczyny i nigdy nie mieli problemów z nimi o ile są przystojni.

Dawaj te badania smile

A podwójne standardy nie działają i nie będą działać, możesz to przyjąć, albo całe życie kopać się z koniem.

Edit: albo lepiej pokrzycz jeszcze trochę, jakie kobiety są beznadziejne i jak bardzo nimi gardzisz, poobrażaj je, wylej agresję, a na pewno wtedy się znajdzie taka, która zechce Ci udowadniać, że nie jest zerem - powodzenia big_smile

1,364 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-01-30 00:46:29)

[nieregulaminowy link]

1,365

NTN napisał/a:

[nieregulaminowy link]

Już czytam, ale zanim się podzielę wnioskami, ty sobie zadaj pytanie, jak cżesto widzisz zdecydowanie brzydką kobietę ze zdecydowanie przystojnym facetem oraz przypomnij sobie, o czym gadasz z kolegami, gdy mówicie o dziewczynach big_smile

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024