Jako niski facet mierzący 163cm dodam swoją cegiełkę do dyskusji. Gdy miałem 17 lat koleżanki z klasy traktowały mnie jako coś gorszego. Wyraźnie dawały mi to odczuć. Wprost naśmiewały się z mojego wzrostu. Słyszałem opinię pani pedagog, nie martw się potem po 20 roku życia dziewczyny kierują się innymi cechami niż wzrost. Skończyłem 23 lata i nadal miałem problem z dziewczynami. Gdy startowałem do nich w pubach, czy empikach, spoglądały na mnie z góry na dół, a ja wiedziałem, że to koniec. Opisałem swój problem na forum psychologicznym. Napisali mi, to młode dziewczyny dopiero około i po 30-sctce przestają zwracać uwagę na wzrost.
Dzisiaj mam 29lat. I wiecie co? Dziewczyny w moim wieku mają jeszcze większego świra niż dawniej. A starsze kobiety, tym bardziej. Wystarczy przejrzeć sympatie by zobaczyć, że nawet dojrzałe kobiety po 45 roku życia piszą "pan musi być wysoki bo lubię szpilki". A co przeszkadza w noszeniu butów na wysokim obcasie poza spotkaniami z facetem? Zresztą czy noszenie szpilek jest sensem życia? Raczej powinno się je dopasować pod partnera, a nie wybierać faceta do szpilek.
Zawsze chciałem mieć związek z dziewczyną o ciepłej osobowości, z którą spędzałbym czas, robił różne rzeczy, mógł pogadać. Zawsze jednak dziewczyny nie były mną zainteresowane.
Na tinderze wprost pytają - ile masz wzrostu?
Gdyby to nie było dla kobiet ważne, nie padałyby podobne pytania.
O ile na wagę ma się wpływ i są faceci lubiący większe dziewczyny, tak niscy nie cieszą się popularnością. Tego typu tematów jak ten było na tym forum, jak również innych, wiele. Pokazuje to problem niskich mężczyzn. Ale oczywiście zaraz pojawią się głosy, że to wina charakteru.
Dla porównania. Ilu wysokich, przystojnych gości ma problem z dziewczynami? Nie ma takich. Czy wszyscy z nich mają dobry charakter? Wiadomo, że nie.
Skoro nie każdy z nich ma porządną osobowość, a jednak i tak cieszą się towarzystwem kobiet, co to oznacza? Że wygląd jest ważniejszy od charakteru.
W internecie można poczytać historie gości, którzy nie ciesząc się powodzeniem słyszeli, że wina znajduje się w ich charakterze. Zalogowali się na portale randkowe pod maską zdjęć przystojnych facetów i nagle okazało się, że relacje z kobietami są proste i charakter też mają super