Sklep a brak klientów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 77 z 77 ]

66

Odp: Sklep a brak klientów
Lady Siggy napisał/a:
margaret444 napisał/a:

Pewien bogaty człowiek, który sam o sobie mówi że jest bogaty napisał w książce, że o pewnych rzeczach dotyczących oszukiwania państwa pisać nie może żeby urząd skarbowy się nie czepiał. To chyba wszystko takie legalne nie jest nie?

No dobrze, tylko widzisz różnicę pomiędzy praniem brudnych pieniędzy, a np. robieniu sobie dodatkowych kosztów na VAT?

Owszem nikt nie twierdzi, że wszyscy przedsiębiorcy co do kropki uczciwie się rozliczają z US, co nie zmienia faktu, że różne takie manewry zwiększają tylko niewiele zysk, ale ten zysk najpierw musi być.
I nie ma to nic wspólnego z praniem pieniędzy.

No widzisz czyli jednak nie wszystko co robią jest uczciwe. Czasem jakaś pojedyncza rzecz się sprzeda, ale nie aż tyle żeby zatrudniać kilku pracowników i stać było na wszystko.

Ja nie twierdzę, że wszyscy tak robią ale większość tak. Niekórzy rzeczywiście zamykają biznesy, bo widocznie im się nie opłaca ale dużo jest takich gdzie nie ma w ogóle klientów a istnieją wiele lat.

Zobacz podobne tematy :

67

santapietruszka napisał/a:
margaret444 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

I każdemu będziesz tutaj wmawiać, że prowadzi sklep i nie chce się przyznać? big_smile

ja się jeszcze nie spotkałam z wielkimi rozkminami na przystankach na temat tego, skąd właściciel sklepu ma kasę.
Nie znasz ich i tyle. To tak jakbyś zaczęła rozkminiać, skąd Twoi sąsiedzi mają kasę.

Ja też bym się zdenerwowała gdybyś mi wciskała pranie brudnych pieniędzy.

Nie stoisz na przystankach, nie jeździsz komunikacją miejską to nie słyszysz.
Co mi wmawiasz, że nie znam. Znam ludzi od wielu, wielu lat.

Ludzie się zastanawiają skąd inni mają tyle kasy, że ich na tyle stać. Tępi sąsiedzi też Cię obserwują i się zastanawiają myślisz, że nie? Ludzie nie są takimi idiotami jak się Tobie wydaje.

Sąsiad narzeka, że kasy mało ma a w tamtym roku całe dwa miesiące był na wypasionych wakacjach. Nawet w komentarzach ludzie dopytywali skąd ma tule kasy, a tak narzeka. I to nie tylko sąsiedzi dopytywali.

No i co w związku z tym? big_smile Mamy sobie z Tobą ponarzekać na Twoich sąsiadów? big_smile

Teraz w kółko piszesz jedno i to samo, taką strategię teraz obrałaś?

68 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-25 11:38:14)

margaret444 napisał/a:

Ty od początku wątku też piszesz w kółko jedno i to samo i nic z tego nie wynika, więc pytam, o co Ci chodzi big_smile Może się doczekam odpowiedzi big_smile

69

margaret444 napisał/a:

Ty od początku wątku też piszesz w kółko jedno i to samo i nic z tego nie wynika, więc pytam, o co Ci chodzi big_smile Może się doczekam odpowiedzi big_smile

To chyba czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Tyle razy napisałam.

70 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-25 11:42:56)

margaret444 napisał/a:
margaret444 napisał/a:

W którym miejscu napisałaś, o co Ci chodzi? big_smile

Jak chcesz się dowiedzieć, skąd Twoi sąsiedzi mają pieniądze, to musisz się tych sąsiadów zapytać, my tu nie mamy pojęcia, skąd biorą big_smile

71 Ostatnio edytowany przez margaret444 (2018-07-25 11:56:53)

Niedawno rozmawiałam z pewną kobietą, która wmawiała mi jak to źle jest być przedsiębiorcą a sama nim i jest i stwierdziła, że za dwa tys. by nie pracowała. Opowiadała, że jak się pracuje u przedsiębiorcy za to najniższe to i tak za dużo płaci bo pracownik na to nie zapracował itd.
Gadała tylko że szuka pracy na kierowniczych stanowiskach a tak naprawdę nic nie szuka, bo zarabia na firmie bo się później wygadała. Stwierdziła, że jak nie zarobi siedmiu tys. to nie ma po co firmy otwierać itd. itp.

72

margaret444 napisał/a:

W którym miejscu napisałaś, o co Ci chodzi? big_smile

Jak chcesz się dowiedzieć, skąd Twoi sąsiedzi mają pieniądze, to musisz się tych sąsiadów zapytać, my tu nie mamy pojęcia, skąd biorą big_smile

Widzę, że rzeczywiście nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

73

margaret444 napisał/a:

Niedawno rozmawiałam z pewną kobietą, która wmawiała mi jak to źle jest być przedsiębiorcą a sama nim i jest i stwierdziła, że za dwa tys. by nie pracowała. Opowiadała, że jak się pracuje u przedsiębiorcy za to najniższe to i tak za dużo płaci bo pracownik na to nie zapracował itd.
Gadała tylko że szuka pracy na kierowniczych stanowiskach a tak naprawdę nic nie szuka, bo zarabia na firmie bo się później wygadała. Stwierdziła, że jak nie zarobi siedmiu tys. to nie ma po co firmy otwierać itd. itp.

no widzisz, tylko moim zdaniem niegrzecznie i niekulturalnie jest wypytywać inne osoby ile zarabiają lub ile zarabiają biznesy, które mają.
Więc, gdyby mnie ktoś tak wścibski jak Ty zapytał o takie rzeczy to na pewno prawdy by się nie dowiedział.
Więc pewnie i Ty nie wiesz wszystkiego o tych wszystkich sklepach, o których piszesz, sąsiadach i przedsiębiorcach.

74 Ostatnio edytowany przez margaret444 (2018-07-25 12:10:52)

Lady Siggy napisał/a:
margaret444 napisał/a:

no widzisz, tylko moim zdaniem niegrzecznie i niekulturalnie jest wypytywać inne osoby ile zarabiają lub ile zarabiają biznesy, które mają.
Więc, gdyby mnie ktoś tak wścibski jak Ty zapytał o takie rzeczy to na pewno prawdy by się nie dowiedział.
Więc pewnie i Ty nie wiesz wszystkiego o tych wszystkich sklepach, o których piszesz, sąsiadach i przedsiębiorcach.

Nie znasz mnie to mnie nie oceniaj. Ja nie pytałam nikogo ile zarabia, sama mówiła. Nie jestem wścibska ani nikogo o nic nie wypytuję, nie znasz mnie a oceniasz.
Nikt nigdy prawdy nie powie ile zarabia a już przedsiębiorca dopiero.

Pokaż mi choć jeden mój post gdzie zapytałam Cię ile zarabiasz.

75

margaret444 napisał/a:
margaret444 napisał/a:

Ludzie mają niedochodowe biznesy i ich nie zamykają. A Ty mi piszesz, że muszę zamknąć.

No to tych ludzi pytaj, a nie nas. Ja akurat mam dochodowy biznes, nic Ci nie poradzę, na niedochodowych się nie znam big_smile Jakbym miała niedochodowy, to bym zamknęła big_smile

Kilka postów wcześniej napisałaś, że nie masz biznesu.
Takich odp. wypisywać nie musisz każdy to wymyśli.
Ludzie są tacy jak Ty, nikt się nie podzieli wiedzą. Ale karma wróci... już niejeden się o tym przekonał.

Wysłałaś już donos?

76 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-25 12:23:27)

margaret444 napisał/a:

No i ma rację. Po co by miała firmę otwierać, jakby na niej miała nie zarabiać? No i po co otwierać firmę, żeby zarabiać 2 tysiące, to nawet na ZUS by z biedą starczyło big_smile Jak ktoś chce zarabiać 2 tysiące, to idzie na etat do kogoś, pracuje 8 godzin, ma urlop, chorobowe, odpowiedzialność żadna - a nie otwiera firmę, żeby 24/7 na tyle samo robić...

77

Zgodnie z zapowiedzią z uwagi na brak merytorycznej dyskusji, brak sprecyzowanego celu istnienia tematu, a także nieco prowokacyjny charakter kolejnych wypowiedzi Autorki, wątek zostaje zamknięty. Uprzedzam, że próba założenia kolejnego w podobnym charakterze, spotka się z taką samą reakcją.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 66 do 77 z 77 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024