netkafejka żalu => czyli tu możesz się wypłakać ;( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » netkafejka żalu => czyli tu możesz się wypłakać ;(

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 390 ]

66

Odp: netkafejka żalu => czyli tu możesz się wypłakać ;(

`*?.¸ (`*?.¸ ¸.?*´) ¸.?*´)
`?.¸(*) (*) WITAM UŚMIECHEM:)))
(¸.?*(¸.?*´`*?.¸)*?.¸) ´`?.¸(``?)

Piękny dzionek za oknami,
ja stęskniłam się za Wami.
Kawkę sobie już zrobiłam
i komputer tez włączyłam,
by zobaczyć miłe twarze
wszystkich co sympatią darzę..

¨ ¨ ¨ ¨ ¨(
¨ ¨ ¨ ) ¨ ) ¨ (
¨ ¨ ¨ ) ¨ ( (¨ )
¨ ¨ ¨( ¨ ~.) ) (
¨[==========]
¨ \ °°°°°°°°°°°°°°/_ _
¨ |?¨?¨?¨?¨? |^^\*\
¨ | ¨ KAWA¨..... | ?'|*|
¨ |?¨?¨?¨?¨? |? /*/
¨¨\°°°°°°°°°°°°°/ ^^^^
¨¨ \|||||||||||||||/
Miłego DNIA BUZIAKI
Kochane duiewczynki jak sie ciesze ,ze jestem z wami...Potrzebuje Was:))

Zobacz podobne tematy :

67

efilo i Julia24 dziekuję Wam kobietki za wsparcie, jest ciężko nie ukrywam ale dzieki wam mam chociaż uśmiech i wiarę na lepsze jutro, wiecie co? podobno mówi się że kobiety kochają drani, a ja myślę że facet musi mieć kopa od swej laski, (bo jego była go zdradzała, itp i on nie miał siły z nią zerwać itp) a ze mną ja byłam w porządku wobec niego (no może zazdrosna) ale miałam ku temu dużo powodów i on tak lekko zerwał ze mną heh

kobietki życie jest takie że daje nam różne kłody pod nogi, gdyby nie te kłody to by wtedy życie było zwykłą szarą codziennością i niczego bysmy sie nie nauczyli, tak naprawdę to przez różne krzywdy kształtujemy nasz charakter smile przykre ale prawdziwe

więc do boju Kobietki na przeciw przeszkodom Razem je pokonamy!!!

68

Cześć dziewczyny, jak mija Wam niedziela, ja wczoraj na wieczór z małym musiałam jechać do lekarza, no i antybiotyk niestety potrzebny, całą noc szczekał jak pies sad dzisiaj mała też jest już zasmarkana sad no cóż jak prawo serii to i M też jest załatwiony, jeszcze tylko ja chodzę zdrowa smile
Śmieję się, że ja nie mam czasu sobie nawet pochorować, ale ktoś musi czuwać nad tą chorą gromadką.
Muszę się Wam przyznać, że chory facet gorszy jest jak dziecko big_smile
Julka, bardzo mi przykro, że córa tak Cię traktuje, to chyba trudniejszy przypadek niż myślałam, może z czasem jej przejdzie, nie wiem co można poradzić, bo jak dochodzi już do podnoszenia ręki na mamę to dla mnie jakiś kosmos sad uważaj na siebie i nie daj też sobą pomiatać, nie musi przecież udawać kochającej córki ale odrobina szacunku Ci się należy.
Trzymaj się cieplutko, zresztą wszystkie się trzymajcie cieplutko bo pogoda jakaś taka jesienno-zimowa big_smile

69

http://i40.tinypic.com/156g8aw.gif

70

Ohhh, przytulić się do ja bym chciała ale może niekoniecznie do jeżyka big_smile choć wygląda prze sympatycznie hihihi smile

71

świetny jeżyk smile jest tu ktoś z dolnego śląska?

mnie coś łapie, mam gorączke i gardło boli smile heh były zawsze mi gadał (gdy pytałam się czemu nie zapyta jak się czuję itp) przecież nie masz wypadku ani nie jestes chora a to zwykłe przeziebienie itp to co mam pytać

72

Ja zapytam jak się czujesz???????? smile marsz do łóżeczka, wypij coś na przeziębienie, herbatkę z cytrynką i soczkiem malinowym, albo mleczko z czosnkiem i miodem i wygrzej się porządnie, pozdrawiam Cię cieplutko big_smile

73

Bliźniaczka22 napisał/a:

podobno mówi się że kobiety kochają drani, a ja myślę że facet musi mieć kopa od swej laski, (bo jego była go zdradzała, itp i on nie miał siły z nią zerwać itp) a ze mną ja byłam w porządku wobec niego (no może zazdrosna) ale miałam ku temu dużo powodów i on tak lekko zerwał ze mną heh

Faceci to dranie... Ze mną zerwał z dnia na dzień, tak po prostu, bo wrócił do swojej byłej... Najgorsze było to, że po tym incydencie nienawidziłam go ale dalej kochałam... ehhh ;/ szkoda słów.

Tak w ogóle to cześć dziewczyny smile Miło, że jest taka netkafejka, w której można się wyżalić. Obym ja- i wy z resztą też- jak najrzadziej się tu wyżalała....

Miłego dzionka !

Karolina.

74

Wiecie co Dziewczyny , bo nie możemy tych d**** facetów , traktować - delikatnie  i jak dzieci

trzeba za mord*** i  twardo , takich Kobiet się boją i takie szanują , co sobie nie dają w kaszę"dmuchać"

naprawdę, znam taką rodzinę , gdzie mąż 1 żonę - bił ,nieszanował a ona była anioł, teraz ma taką

heterę - ona rozstawia go po kątach i on cichutko dobrze kochanie!!!!

Może to jedyny sposób ???

Milej niedzieli Wam pa pozdrawiam JUlka

75 Ostatnio edytowany przez moNniaaaa (2010-03-14 19:49:03)

Witam wszystkich. Julka, świetny pomysł z tą kafejką. To ja też się wyżalę, jeśli pozwolicie.
Miałam dzisiaj dość dziwną i niemiłą przygodę na przystanku autobusowym (narazie jeszcze nie jestem w stanie opisać dokładnie co zaszło). Ogólnie  rzecz ujmując jakiś facet składał mi dość niemoralne propozycje, był nachalny... (a ja i tak mam już poważny uraz do facetów). Sama nie wiedziałam, czy płakać, krzyczeć, czy uciekać, ale na pewno nie było mi do śmiechu (no i w końcu się poryczałam, ale kiedy już byłam w domu). W dodatku mi grożono i chyba już nigdy sama nie będę wracać z zajęć, bo zejdę na zawał serca... No po prostu jakaś paranoja.
A to wszystko dlatego, że chyba jestem zbyt uprzejma, kulturalna, dobrze wychowana. mam za miękkie serce i jak głupia użalam się nad ludźmi skrzywdzonymi przez los...

76

efilo dziękuję , jednak nie ma to jak kobieta smile my jesteśmy the best big_smile
London69 współczuję kawał drania z niego i witaj w klubie smile a jak się czujesz, jak na to zareagowałaś?

77

Z początku byłam cholernie zła na niego, on przepraszał, ale byłam uprzedzona więc postanowiłam, ze najlepiej będzie jak po prostu zakończymy to na dobre. Wiesz, on był wcześniej z tą dziewczyną, rozstali się, poznał mnie.... Pisząc, że byłam uprzedzona, mam na myśli to, że jego znajomi powtarzali mi żebym uważała, bo juz nie raz tak się zdarzyło, że on był z jakąś dziewczyną, rozstał się z nią i znalazł sobie inną tak 'dla odmiany' i później wrócił do tej pierwszej. Ale ja oczywiście nie wierzyłam jego znajomym, bo byłam w niego tak cudownie zapatrzona hmm No i stało się. Wrócił do niej z dnia na dzień, a do mnie dopiero dotarły słowa jego przyjaciół. Jak ja mogłam być taka naiwna ?

Już prawie 2 miesiące minęły odkąd nie jesteśmy razem a ja wciąż o nim myśle. A nie chcę o nim myśleć hmm sad

Podsumowując.... facet to świnia smile

78

moNniaaaa napisał/a:

Witam wszystkich. Julka, świetny pomysł z tą kafejką. To ja też się wyżalę, jeśli pozwolicie.
Miałam dzisiaj dość dziwną i niemiłą przygodę na przystanku autobusowym (narazie jeszcze nie jestem w stanie opisać dokładnie co zaszło). Ogólnie  rzecz ujmując jakiś facet składał mi dość niemoralne propozycje, był nachalny... (a ja i tak mam już poważny uraz do facetów). Sama nie wiedziałam, czy płakać, krzyczeć, czy uciekać, ale na pewno nie było mi do śmiechu (no i w końcu się poryczałam, ale kiedy już byłam w domu). W dodatku mi grożono i chyba już nigdy sama nie będę wracać z zajęć, bo zejdę na zawał serca... No po prostu jakaś paranoja.
A to wszystko dlatego, że chyba jestem zbyt uprzejma, kulturalna, dobrze wychowana. mam za miękkie serce i jak głupia użalam się nad ludźmi skrzywdzonymi przez los...

Bidulko a nie możesz iść z jakąś koleżanką

79

Witajcie. potrzebuję komuś opowiedzieć o tym co czuję bo oszaleje dusząc to dłużej w sobie.
Już nie mogę!!!! Padam, poddaję się!!!!!
Czemu całe zło świata odbija się na mnie! Dlaczego? Za jakie grzechy? Za to, że byłam dobra? Jednak lepiej być wredną s**ą i mieć innych w du**e może wtedy będzie lepiej sad

Jestem dziś na skraju załamania... Moja ciocia nad ranem miała ciężki wylew krwi do mózgu - śmiertelny sad Lekarza nie dają nadziei. Powiedzieli, że jak przeżyje dzisiejszy dzień to będzie cud. Nie oddycha już sama, jest podłączona do respiratora sad Cała rodzina jest załamana. Byliśmy wszyscy w szpitalu bo wezwano Nas ( chyba po to, by się pożegnać sad )

Do tego przyjaciółka szaleje, że niby wygadałam jej rodzinne tajemnice na forum wsi. Robi ze mnie wariatkę jakbym nie wiedziała, co i komu mówię. Trudno niech myśli co chce. Ja tam nie wierzę w plotki a jak ona woli wierzyć innym a nie mnie to już jej sprawa. Miała we mnie wsparcie przez długi czas. Byłam zawsze gdy mnie potrzebowała i tak się odwdzięcza? Nie mam słów....

Czuję, że powoli brak mi sił i ochoty na walkę z tym wszystkim...

80

Wiesz Paulii, ja tez doszlam do wniosku ze bardziej oplaca sie byc wrednym czlowiekiem niz dobrym.Dobry zawsze po d.... dostaje!!  sad
Przykro mi z powodu twojej cioci sad Moze jeszcze sie cos zmieni?
Co to za przyjaciolka? Skoro ci nie wierzy?  sad  Szkoda slow.....

Dobrze,ze sie wygadalas...

81

Paulii przykro mi... sad

A wiecie dziewczyny, to dziwne, ale parę dni temu doszłam z przyjaciółką do wniosku, że Ci wredni zawsze mniej dostają po tyłku niż dobrzy ludzie.... ironia losu.....

82

Naprawdę Ema nie warto byc dobrym bo tylko potem się cierpi. Ale co zrobić, że inna nie umiem być?

A z ciocią bez zmian.. To przyszło nagle.. Bez żadnego znaku przepowiadającego, że coś może być nie tak. Po prostu zasnęła i już się nie obudziła sad sad sad

83

ja mam różne dni często mam doła smutno mi i płakać się chce. Najczęściej to z powodu szkoły że jestem gorsza w czym od kogoś i że nic nigdy nie umiem ni jestem mądra tak jak bym chciała być i  nie potrafię się zmusić do nauki bo podchodząc do niej od razu zakładam ze si nie nauczę,a to wszystko przez rodziców ze zawsze mnie tak nastawiali i sama krytyk słyszałam i słyszę od niech. Czuje się niedowartościowana, co teraz poprawia to chłopak i przyjaciel i trochę lepiej się czuje. Jam mam zły dzień jestem dla wszystkich obojętna nic mnie wtedy nie interesuje i nikt, strasznie wredna jestem i często ranie słowami. To siedzi w mojej głowie i nie umiem sie tego wyzbyć, ciągle myślę jestem zła, głupia i nic nie potrafię, chociaż wiem ze to nie prawda bo szybko osie uczę  czytam książki i myślę bardziej poważnie jak na swój wiek:( co ja mam  z tym robić to już sama nie wiem. Pomóżcie tylko proszę już nie krytykujcie, bo mam tego dosyć:(

84 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-03-15 09:51:49)

Malutka5 jesteśmy tu żeby pomóc i pocieszyć a nie krytykować smile Jesteś młodziutka, uczysz się, jesteś wartościową kobietą, nie możesz myśleć, że nic nie jesteś warta. Każdy ma czasem lepsze bądź gorsze dni, potrafi ranić słowami, masz wsparcie w chłopaku i to się liczy najbardziej, on kocha Cię taką jaką jesteś i już smile
Pauli890 strasznie przykro mi z powodu Twojej cioci, na to my już wpływu nie mamy, wszystko w ręku Boga. Trzeba się modlić.
A przyjaciółka?? Co to za przyjaźń???? To chyba jakaś pseudoprzyjaciółka, chyba niewarta Twojego zaufania jeśli Ci nie wierzy sad
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo uśmiechu na cały nowy tydzień big_smile

85

Hej!!! Efilo jak twoje dzieciaczki???Pauli masz racje czasami lepiej byc wrednym,przyjaciolke olej bo to podla zaraza...do tej kategorii nie nalezy....Malutka5 Jestes bardzo wartosciowa dziewczynka,i wrazliwa ,masz duzo sily i zaparcia>><<    i do tego zdolna>><<a rodzice brzydko mowia ich strata...akurat tym sie nie zamartwiaj Zycze wam wszystkim szczescia i usmiechu Pozdrawiam cieplutko.... smile i smile

86

pauli890 napisał/a:

Jednak lepiej być wredną s**ą i mieć innych w du**e może wtedy będzie lepiej sad

Mi dość często nasuwają się takie wnioski... nawet zastanawiam się nad tym czy nie zmienic swojego oblicza, pokazać tą złą stronę apoteozy...
Bo jak na razie to ja głupia się lituję, .........liczę na cudownę przemianę a co do czego jest tylko gorzej....

a co do problemów, ktoś kiedyś trafnie zauważył że, problemy teraz nie chodzą parami a całymi stadami

87

A ja tam jestem ufna i wierzę, że ludzie są dobrzy, tych złych omijam szerokim łukiem smile oczywiście nie dam sobie w kaszę nadmuchać. Wy też nie dajcie sobie krzywdy zrobić, ale nie wierzę, że jesteście złe smile
Coco59 dzieciaki wciąż chore, katar, katar, tony chusteczek, aaaaa porażka, najgorsze, że nie mogę z nimi na dwór wyjść, nawet do mamy nie mogę pojechać bo Misiek ma antybiotyk i musi w domu siedzieć sad ale nie ma tego złego, jak się potem z domu wyrwę to... big_smile

88 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-03-15 12:52:29)

efilo napisał/a:

A ja tam jestem ufna i wierzę, że ludzie są dobrzy, tych złych omijam szerokim łukiem smile oczywiście nie dam sobie w kaszę nadmuchać. Wy też nie dajcie sobie krzywdy zrobić, ale nie wierzę, że jesteście złe smile
Coco59 dzieciaki wciąż chore, katar, katar, tony chusteczek, aaaaa porażka, najgorsze, że nie mogę z nimi na dwór wyjść, nawet do mamy nie mogę pojechać bo Misiek ma antybiotyk i musi w domu siedzieć sad ale nie ma tego złego, jak się potem z domu wyrwę to... big_smile

Wiesz moj najmlodszy syncio jak byl maly to mial trzy-dniowe goraczki i nigdy nie byly poprzedzone choroba,zadne leki nie zbijaly temperatury ,raz dostal wstrzasu, krzyczal wygadywal niestworzone rzeczy ,pozniej tego nie pamietal..zabralo go pogotowie lezal w szpitalu...mial rozne badania nic konkretnego nie stwierdzili...niby taka natura...nie chce juz przezywac tego strachu o niego, az serce boli jak wspominam...wogole ja mam taka nature ze wszystkim sie przejmuje smile)Buziaczki sle.....

89

Ja też jestem ufna, dobra, naiwna... i dlatego wciąż dostaję po tyłku....
Apoteoza też chyba zmienię się w tą gorszą Pauli bo inaczej zostanę wykończona nerwowo!

Malutka co do Twojej sytuacji.. Olej to co mówią inni. Przecież nie masz się starać dla nich tylko dla siebie. A jeśli uważasz, że stać Cię na więcej to śmiało stawiaj sobie cele i realizuj je. Natomiast jeśli wystarcza Ci tyle ile osiągasz w chwili obecnej to po prostu powiedz, że dla Ciebie to są sukcesy i nic innym do tego. Zapewne masz wiele zalet i wartościowych cech. Należy tylko je odkryć.
   Na mnie podobnie jak na ciebie wiele osób naskakiwało, że mądra jestem i muszę iść na studia. Ale ja po prostu nie czuję (na razie przynajmniej) takiej potrzeby i nie zamierzam robić czegoś dla innych bo to moje życie i ja poniosę jego skutki.

90

coco59 napisał/a:

Wiesz moj najmlodszy syncio jak byl maly to mial trzy-dniowe goraczki i nigdy nie byly poprzedzone choroba,zadne leki nie zbijaly temperatury ,raz dostal wstrzasu, krzyczal wygadywal niestworzone rzeczy ,pozniej tego nie pamietal..zabralo go pogotowie lezal w szpitalu...mial rozne badania nic konkretnego nie stwierdzili...niby taka natura...nie chce juz przezywac tego strachu o niego, az serce boli jak wspominam...wogole ja mam taka nature ze wszystkim sie przejmuje smile)Buziaczki sle.....

Boże ani mi nie mów o takich sytuacjach bo ja bym chyba zeszła z tego świata, w tamtym roku w maju przeżyliśmy zapalenie węzłów chłonnych, gorączka ponad 39, prawie miesiąc leczenia, 20 zastrzyków, potem jeszcze antybiotyk, a na koniec jeszcze badania wykluczające jeszcze inne choroby, w tym białaczkę sad wtedy też zaczęło się od głupiego kataru, dlatego ja się tak boję i panikuje jak maluszki są chore. A dziś wiem, że zdrowie to największy skarb i cieszę się z tego co mam big_smile

91

apoteoza23 napisał/a:
pauli890 napisał/a:

Jednak lepiej być wredną s**ą i mieć innych w du**e może wtedy będzie lepiej sad

Mi dość często nasuwają się takie wnioski... nawet zastanawiam się nad tym czy nie zmienic swojego oblicza, pokazać tą złą stronę apoteozy...
Bo jak na razie to ja głupia się lituję, .........liczę na cudownę przemianę a co do czego jest tylko gorzej....

a co do problemów, ktoś kiedyś trafnie zauważył że, problemy teraz nie chodzą parami a całymi stadami

Masz rację. Bo czasami naprawdę wszystko wali nam się na głowę. I to od razu. Ciężko się potem pozbierać...
Też dochodzę do wniosku, że lepiej być wredną, kłótliwą zołzą, ale ja tak nie potrafię ;(...

92

Pauli kochana, tak mi przykro z powodu twojej cioci sad. Zawsze byłaś optymistką i to przeważnie ty mnie pocieszałaś, za co jestem ci wdzięczna. Nie możemy tak z dnia na dzień wyzbyć się ludzkich odruchów, stać się złe. To rozwiązanie raczej na krótką metę. Osobiście wolę już cierpieć, niż być egoistką dostrzegającą tylko czubek własnego nosa...
Mam nadzieję, że wszystko ci się ułoży. Zawsze możesz na nas liczyć smile

93

Julia24 napisał/a:

Bidulko a nie możesz iść z jakąś koleżanką

Teraz brat będzie po mnie przyjeżdżał, albo chłopak. Boję się, że historia znów się powtórzy sad

94

moNniaaaa napisał/a:
apoteoza23 napisał/a:
pauli890 napisał/a:

Masz rację. Bo czasami naprawdę wszystko wali nam się na głowę. I to od razu. Ciężko się potem pozbierać...
Też dochodzę do wniosku, że lepiej być wredną, kłótliwą zołzą, ale ja tak nie potrafię ;(...

Chyba przyjdzie Nam się tego nauczyć bo inaczej każdy będzie Nami pomiatał i wykorzystywał!

95

Wiem Monia, że na Was mogę polegać smile
Dlatego w tej okropnej dla mnie chwili jestem tu - wśród Was bo wiem, że sama bym sobie nie poradziła...

Dziękuje za to, że jesteście :*

96

Ależ nie ma za co dziękować. Jak tam twoja ciocia?

97

Ciocia ma martwicę mózgu.. jak ją odłączą od aparatury to odejdzie od Nas sad

98

Trzymaj się jakoś. Wszystko się jakoś ułoży

99

London69 skad ja to znam smile oj nie na sie nie myśleć, chyba trzeba czasu... lub jak któs mawiał druga miłość, ale jak powtórnie zaufać facetowi i to nowemu he he o ironio życia

100 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-03-15 21:11:07)

_________?________-
.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`. .`.`
`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`..`.`
.`.`.`.`DOBRY WIECZÓR smile.`.`.`.`
.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`. .`.`
.`.`.Snów pięknych i kolorowych.`.`
.`.`.`.`.cudownie bajkowych.`.`.
.`.`.`.`.`By rano z łóżeczka.`.`.`.
.`.`.`.`.`.`.wesoło wstać.`.`.`.
.`.`.`.`.,każdemu słodkiego.`.`.`.`
.`.`.`.`.`.`.`.buziaka.`.`.`.`.`.`.`
.`.`.`.`.`.`.`.i radość.`.`.`.`.`.`.
.`.`.`.`.`na dzień dobry dać.`.`.`.
.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`. .`.` .`
.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`.`. .`.` .`
Trzymajcie sie dziewczyny,dzisiaj mam dola...Tesknie za bliskimi ACH.....

101

Coco59 już niedługo zobaczysz swoich bliskich, a póki co musimy Ci wystarczyć my big_smile
Dziewczyny głowy do góry, będzie dobrze, musi być smile

102

???????? DOBRY WIECZÓR ????????
((__?___?___?___?___?___?___?___?__))

¸.?´ .?´))____________(?????????)
((?.?´ .?´__________(?????????)
¸.?´ .??))______(?????????)
((?.?´ .?´_____(?????????)
¸.?´ . ))___(?????????)
((?.?´ .?´____(?????????)
¸.?´ .?´))___(?????????)
((?.?´ .?´_____(?????????)
¸.?´ .?´))_____(?????????)
((?.?´ .?´________(?????????)
¸.?´ .?´))_________(?????????)
((?.?´ .?´_____________(?????????)

Idź z sercem przez życie,
z uśmiechem na twarzy
a każdy Cię szczerą
przyjaźnią obdarzy.
Bo uśmiech otwiera
do ludzkich serc wrota,
a przyjaźń jest szczęściem
cenniejszym od złota!

______????_______ ????
______?$$$?_______?$$$?
____?$$$$$$$?___?$$$$$$$?
___?$$$$$$$$$?_?$$$$$$$$$?
___?$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$?
____?$$$$$$$$$$$$$$$$$$$?
______?$$$$$$$$$$$$$$$?
________?$$$$$$$$$$$?
__________?$$$$$$$?
___________?$$$$$?
____________?$$$?
_____________?$?
______________? Dobranoc.Miłych snów:))) Julia

103 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-03-15 22:49:00)

-?*? ..)
??. .?*? DOBRY * ?
?. .?*? WIECZÓR .?*??*?.? ?
?.*?.¸_¸.?* ..*?.¸_¸.?*? ?

___.....) CIEPLUTKO POZDRAWIAMY!!!
__....(,,").......
__...................)
__[??????]...../(
__[??????]...(,,").....
__[??????]__,||,__...)
__[??????]?????..../(
__[??????]?????..(,,")
__[??????]????????]
__[??????]????????]
__[??????]????????]
__??????????????????
_____????_??_?__????
___??????????_???????
_?????????__?????????
?????????????????????
?????????????????????
????????????????????
_???????????????????
___????????????????
______????????????
________?????????
___________?????
_____________???
___________ ???

104

Bliźniaczka22, własnie boję się tego, że nie będę już potrafiła zaufać facetowi... A nie pierwszy raz zostałam wystawiona.

Paulii 3maj się, jesteśmy z Tobą kochana sad :*

105

London69 ja też ale na tym polega życie, kobitki dopad mnie taki ból nasz kobiecy że nawet nospa mi nie pomaga znacie jakiś sposób żeby nie bolało?

106

Blizniaczka- ja też mam z tym problem hmm biorę po 2 tabl. na raz. i po kilku godzinach znów ( mówie o nospie bo innych nie używam)
dziewczyny chwalą ketonal..
możesz iść go gina- są tabl. na to ale strasznie przymulają.
mozesz wziąć kąpiel (ale nie za gorącą) lub się przejść.

107 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-03-16 15:26:32)

Hej dziewczyny, oj jakie ja miałam bóle to sad nawet na pogotowiu na zastrzykach lądowałam
Zgadnijcie co mi pomogło... urodzenie dzieci, dziś po bólach ani śladu big_smile nawet nie wiem kiedy przychodzi ten dzień, tylko straszna ochota na słodycze go poprzedza smile
Przedtem czasami pomagała mi pyralgina, no-spy to mogłam tonę zjeść i nic wink

108

Ja zywkle w pierwszy dzień 'umieram' i ketonal pomaga.
Efilo, też raz wylądowałam na pogotowiu, a ostatnio jak byłam w aptece to pani farmaceutka powiedziała to samo co Ty- że jak urodziła dzieci to ból jak ręką odjął minąl...

109 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2010-03-16 19:00:25)

no nieźle mi nospa nie pomaga smile hmmm dzieci to jeszcze sporo czasu smile oj ciężki żywot kobiety, dlaczego faceci tak nie cierpią big_smile kurczę jak tak się zastanawiam to mają we wszystkim lepiej, lepiej i szybciej pracę nawet mogą mieć a my? do kitu...
jedno co mają gorzej to meczyc sie i pocić w garniturach na weselu he he big_smile mistery mokrych koszul big_smile big_smile

to mi ulzyło, bo myślalm że cos ze mną nie tak skoro tak boli i nie pomagaja leki smile

110

A moja szfagierka nigdy nie cierpiala z tego powodu.....po urodzeniu dziecka przezywa takie katusze jak my tongue

A mowi sie ze po porodzie nie bedzie juz bolalo.....zalezy od kobiety .

111

Tak, to chyba zależy od organizmu, jednej pomoże ketonal a innej wystarczy spacer, ja niestety musiałam się faszerować, za to teraz mam spokój tongue

112

Czesc !! No to dzisiaj jestescie zdziebko podenerwowane,ale chce was pocieszyc...jest takie dziewiec miesiecy bezbolowe ,wybor nalezy do Ciebie,hmm a ja stoczylam dzisiaj wojne telefoniczna z bylym....faceci to potrafia komplementy prawic,az w nogi wchodzi. A co do waszych dolegliwosci to ja biore ketonal Pozdrawiam cieplutko!!!!!!!!!!!:P:P:P

113

Dobry wieczór dziewczyny, to znowu ja smile nie wiem czy widziałyście prognozę pogody, pocieszę Was, idzie wiosna, będzie dużo słonka, cieplutko, wreszcie pozrzucamy płaszcze i czapy, już nie mogę się doczekać smile
Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty... big_smile big_smile big_smile

114 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-03-17 08:18:49)

Ema napisał/a:

A moja szfagierka nigdy nie cierpiala z tego powodu.....po urodzeniu dziecka przezywa takie katusze jak my tongue

A mowi sie ze po porodzie nie bedzie juz bolalo.....zalezy od kobiety .

Witam Cie malenka milo mi ze tu wpadasz ,i rob to czesto,ach ach myslalam o  Tobie.....idzie wiosna lepszy nastroj,bedzie weselej...Pozdrawiam Wszystkie Kobietki!!!!!!!!!!:D!:D:D

115 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-03-17 08:33:53)

Jeśli lubisz mnie troszeczkę,
to zachowaj mą mordeczkę .
Choć nie piękna , za to szczera ,
a to cecha przyjaciela !

Moje oczka już otwarte,
ustka już wołają CZEŚĆ!
Jak się spało mój aniołku,
na śniadanko masz już chęć?

?¤???(;`vr;)¤??????¤???;`v)¤?????;)

Cieplutko pozdrawiam
Buziaka zostawiam
wink
?¤???(`v)¤??????¤???r;`v)¤????;)

116

Dzień dobry kobietki, witam z samego rana bo dzieci zerwały się dziś baardzo wcześnie smile
Miłego i słonecznego dnia życzę kochane big_smile

117

Wiecie musze sie troche wyzalic...tak naprawde to mi jest zle dzisiaj...moj syn jest dla mnie niedobry,jakis egoizm go naszedl...tyle sie go prosze wejdz na komputer porozmawiamy troche, no nie ma czasu..wazniejsze kupno nowej komorki i wypady z kolegami i imprezy...wczoraj moj starszy syn go prosil ,mam kamere wejdz na skypa zobacz sie z mama...a nie chce mi sie to jego odpowiedz????O sobie juz nie mysle... wszystko co robie to to dla nich.. ale ten maly to przesadza...Ach przykro przykro...Milego Dnia!!!!

118

Ohhh, Coco znowu cierpisz przez syna sad kochana moja smile cierpliwości, wyszaleje się, to przypomni sobie o mamie, a może nie kupuj mu tej komórki jak nie ma ochoty chwileczkę z Tobą porozmawiać, przecież Ty też żyjesz i czujesz smile
A tak na marginesie wszystko dla rodziny, może czas zrobić wreszcie coś dla siebie kochana co???
Całuski big_smile

119

Witajcie smile U mnie dziś nie widać tej wiosny za oknem....... sad

Coco przykro mi, że Twój syn tak się zachowuje wobec Ciebie......Efilo ma racje, na Twoim miejcu nie kupiłabym mu tej komórki..

120

Problem jest w tym ze ja zostawilam mu pieniadze..no niby na czarna godzine...ale juz pomijajac to... jego zachowanie ,wszystko rozumiem ze mnie nie ma,moze teskni MOZE.....ale jak juz jestem to i tak gdzies ucieka....czy ja musze zyc w poczuciu winy...zadreczac sie... z jego ojcem juz koniec przez skapstwo znieczulice i wiele innych spraw...to wszystko takie pogmatwane...kiedy w koncu to wszystko sobie poukladam....nie wiem kochane dziewczyny....Milo mi ,i dzieki za zainteresowanie Cieplutko Pozdrawiam:))

121

Coco59 ciężko coś doradzać w sprawie dzieci, przecież je się kocha mimo wszystko, nie przestanie się ich kochać i tęsknić bo nie chcą z nami gadać prawda?? Więc musisz być silna, przetrzymać najgorsze ale domagaj się również szacunku jaki Ci się należy, syn nie chce z Tobą rozmawiać-nic na siłę-ale nie daj pieniążków na to czy na tamto, myślę, że przemyśli sobie wszystko i zrozumie, że mama jest nie tylko od zarabiania pieniędzy smile
Jeśli, jak piszesz, z jego ojcem to koniec to nie zaprzątaj sobie nim głowy, będzie Ci lżej big_smile

London69 u mnie też gdzieś ta wiosna pobłądziła smile ale ja ją już czuję w powietrzu, zbliża się big_smile

122

Witam Was wszystkie smile coco fajny wierszyk smile dziewczyny mam doła już, cos ostatnio nic mi sie nie udaje, najpierw rzucił mnie facet a teraz mam gorszy problem sad już 3 miesiąc szukam pracy i nic!!! tyle cv rozniosłam itp bylam  na paru rozmowach i nic sad grosza nie mam nawet przy sobie, nawet w urzedzie pracy nie ma stazy a tym bardziej pracy sad co mam zrobić? głowa mi już peka, jeny mam 22 lata chęc do pracy a nigdzie mnie nie chcą! ani w biurze ani w sklepie, nawet w tych typu biedronka, polo itp wszedzie gadają ze brak miejsc nawet cv nie chcą brać sad jestem załamana

123

Bliźniaczka22 napisał/a:

Witam Was wszystkie smile coco fajny wierszyk smile dziewczyny mam doła już, cos ostatnio nic mi sie nie udaje, najpierw rzucił mnie facet a teraz mam gorszy problem sad już 3 miesiąc szukam pracy i nic!!! tyle cv rozniosłam itp bylam  na paru rozmowach i nic sad grosza nie mam nawet przy sobie, nawet w urzedzie pracy nie ma stazy a tym bardziej pracy sad co mam zrobić? głowa mi już peka, jeny mam 22 lata chęc do pracy a nigdzie mnie nie chcą! ani w biurze ani w sklepie, nawet w tych typu biedronka, polo itp wszedzie gadają ze brak miejsc nawet cv nie chcą brać sad jestem załamana

Czesc Blizniaczka..a ty znasz niemiecki...nie martw sie kochana jak ktos szuka to znajdzie,nasz rynek jest taki ubogi w oferty pracy,ja przed wyjazdem sprzatalam ulice .....tzw.unijna praca:P:P troche glupio mi bylo ale co zrobic jak zero kasy....Trzymaj sie;););)

124 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-03-17 22:48:57)

No kochana, nie załamuj się, dalej roznoś CV, przypominaj się i bądź upierdliwa, może jakieś ogłoszenie w lokalnej prasie albo na tablicach ogłoszeń, wywieś też na tablicy w biurze pracy, rozgłoś wśród znajomych, że szukasz pracy, może ktoś coś będzie wiedział a może Cię komuś poleci, może na początek ktoś potrzebuje niańki do dziecka-tak żebyś miała trochę kasy a szukała lepszej pracy- to tak na szybko co przyszło mi do głowy smile
Coco59 żadna praca nie hańbi i nie ma co się śmiać z tych co sprzątają ulice bo nigdy nie wiadomo co nam zgotuje los big_smile
Pozdrawiam Was kochane i życzę spokojnej nocy :********* big_smile

A dziewczyny gdzież to podziewa się nasza Julka, smutno i pusto tu bez niej sad

125

......@..@....................@ ..@
...@............@........@.............@
.@................@....@.................@
@.....................@....................@
.@........(>"' <).........(>'" <).......@
...@......(='o'=).........(='o'=).....@
.....@....(,("')("')........("')("'),)..@
..........@.........................@
..............@................@
......... .........@.......@
.............. .........@
Kochane !!!! Milego Dnia!!!

126 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-03-18 14:46:28)

Hej dziewczyny, mam nadzieję, że dziś lepiej się czujecie, że nikt nie sprawił Wam przykrości, że problemów trochę mniej big_smile ściskam Was wszystkie i buziole big_smile

Coco59 coraz bliżej do świąt big_smile kiedy wyjeżdżasz do Polski? smile

127

dzięki laski smile tak żadna nie hańbi. a czy pracowała z was któraś na umowe o dzieło? bo dzwoniła do mnie pani z agencji pracy tymczasowej z innego miasta i mówiła że mają prace dla mnie do marketu ale o dzieło (dziwne bo ja nawet ksiązeczki sanepidowskiej nie mam) i wiem tylko że nie bede miała ubezpieczenia zdrowotnego, dziwne to i boje sie żeby nie wpaśc w jakies bagno? doradźcie albo jak widzialyście jakis taki watek  to podrzucie tu proszę smile kurcze jutro  mam rano rozmowe itp w tej sprawie i niby szkolenie big_smile

128 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-03-18 16:19:20)

Kurcze, Bliźniaczka22 o umowie nie mam pojęcia, ale może pójdż na tą rozmowę, może na miejscu dowiesz się więcej, daj znać jak poszło, trzymam kciuki smile
Przepraszam, trochę dużo tego ale znalazłam coś nieco o tej umowie smile

Jest to jeden z tych szczególnych typów umowy (podobnie jak umowa zlecenia), w związku z którą pracodawca nie jest zobowiązany kodeksem pracy do urlopów, odpraw, zasiłków itp. Dlatego też pracodawcy wybierają często tego typu umowę niż inne. Umowa o dzieło została uregulowana w art. 627 - 646 K.C.

Do czego zobowiązuje umowa o dzieło

Poprzez zawarcie tej umowy wykonawca zobowiązuje się do wykonania oznaczonego dzieła, to znaczy zobowiązuje się do uzyskania pewnego wyniku swoich działań, a zamawiający, czyli pracodawca, do wypłaty wynagrodzenia określonego w umowie.

Wysokość wynagrodzenia powinna być określona w umowie, choć nie koniecznie kwotowo, zamiast tego mogą znaleźć się tam wskazówki do określenia wynagrodzenia po zakończeniu pracy, wskazówki te miałyby określić, czego spodziewa się zamawiający i za co mógłby zapłacić wyższe wynagrodzenie, a co będzie odpowiadało za to, że wykonawca otrzyma znacznie niższe wynagrodzenie.

Wszystko zależy od poniesionych nakładów, czasu pracy, a także chęci zamawiającego (bądź często desperacji, w której zgodzi się zapłacić nawet bardzo wysoką cenę za dobrze wykonane i niezbędne mu w danej chwili dzieło). Zazwyczaj im relatywnie krótszy czas na wykonanie zadania, tym wyższe wynagrodzenie.

Wykonawca powinien wykonać dzieło zgodnie ze sposobem i terminem określonym w umowie. W przeciwnym wypadku zamawiający ma prawo wezwać wykonawcę do zmiany sposobu wykonania dzieła i wyznaczyć w tym celu odpowiedni termin, a po jego bezskutecznym upływie może od umowy odstąpić, bądź powierzyć wykonanie poprawek, albo dalsze wykonanie dzieła innej osobie na koszt przyjmującego zamówienie - wykonawcy.

A co z US i ZUS?

W przypadku tejże umowy obowiązuje opłacenie podatku dochodowego przez zleceniodawcę. Jest on podzielony na zaliczkę na podatek dochodowy, którą pobiera się w wysokości 19% należności pomniejszonej o koszty uzyskania przychodów. Łącznie koszty tegoż podatku wynoszą 20% uzyskanego przychodu, choć mogą wzrosnąć w przypadku korzystania przez wykonującego zlecenie z praw autorskich i praw pokrewnych (w rozumieniu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych), tzn. gdy konkretne dzieło ma charakter działalności twórczej.

Umowa ta nie jest objęta ubezpieczeniem społecznym, jeżeli zostaje zawarta z innym podmiotem niż pracodawca albo, gdy umowa ta jest jedynym naszym źródłem dochodu.

Jeżeli jednak zawarliśmy umowę o dzieło z pracodawcą z którym pozostajemy w stosunku pracy lub jeżeli w ramach tej umowy (umowy o dzieło) wykonujemy pracę na rzecz pracodawcy, z którym pozostajemy w stosunku pracy, to w świetle ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych, uważani będziemy za pracownika i powstanie konieczność opłacenia składek od łącznego przychodu z umowy o pracę i od przychodów z umowy o dzieło.

Można więc podsumować, iż zazwyczaj nie odprowadza się od umów o dzieło składek na ubezpieczenie społeczne (emerytalne, rentowe, wypadkowe, chorobowe) i zdrowotne. Z jednym wyjątkiem - składki te płaci się od umów o dzieło zawartych z własnym pracownikiem. Tylko umowy o dzieło zawarte z własnym pracodawcą pociągają za sobą obowiązek zapłaty składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne. Umowa o dzieło, której nie towarzyszy umowa o pracę z tym samym podmiotem, nie jest tytułem ubezpieczenia społecznego.

129

efilo, dziękuję Ci no ciężko to brzmi, wiem tylko ze ja się zglosiłam do agencji pracy tymczasowej z zapytaniem czy jest jakaś praca to oni mi odzwonili i powiedzieli ze jest na market smile ciekawe jak to bedzie, że jutro mam mieć szkolenie a w sobote babka przyjedzie i podpisze ze mna umowe o dzieło jak sie sprawdze po tym szkoleniu itp smile dziko troche to brzmi, ale moze jakoś mi sie uda grunt żeby płacili smile gorzej z ubezpieczeniem zdrowotnym hmmm ale widac takie zycie smile

130 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-03-18 20:11:10)

Bliźniaczka22, ale przynajmniej może będzie miała pracę. smile A humorek jak tam ? Dopisuje dziś ? wink

Posty [ 66 do 130 z 390 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » netkafejka żalu => czyli tu możesz się wypłakać ;(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024