Blokada uczuciowa /emocjonalna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Blokada uczuciowa /emocjonalna

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 119 z 119 ]

66

Odp: Blokada uczuciowa /emocjonalna

Jak tego czytam, to mam wrażenie, że sam Pirx nie wie, czego chce. Mam poczucie, jakbyś jednocześnie bardzo, bardzo chciał mieć koło siebie super babkę, tęsknisz do autentycznej, prawdziwej relacji, źle ci być samemu, ale jednocześnie na żadne kompromisy już nie pójdziesz - to jest ten stres pourazowy, o którym piszesz. Krzywda wyrządzona przez jedną kobietę może się generalizować na inne kobiety. Nie ważne jaka była skala krzywdy, długość trwania, jak to obiektywnie wyglądało. Ważne jest to, co subiektywnie wydarzyło się tobie. Nie wnikam w szczegóły, bo nie muszę. Wydarzyło się, było realne, trudne, raniące, zostawiło ślady. Tak jest. Nie wiem, czy trudno Ci to przyjąć czy łatwo, że w ten sposób ktoś cię potrafił dotknąć.
Jak to bywa z takim urazem, jego leczenie będzie trwać. PTSD samo nie mija. Ba, wraz z czasem się pogarsza, generalizuje najpierw z tej jednej kobiety, na inne podobne, potem na wszystkie... chyba że nastąpi jakieś inne wydarzenie, które pozwoli zmierzyć się z lękiem.
Ale w tym wszystkim jest druga strona medalu. Bo ja trochę nie kupuję tej "obojętności". Jak komuś jest coś całkiem obojętne, to nie tworzy o tym wątków na forum. Nie pisze z lękiem o tym, co powinien, co wypada, nie martwi się, czy to dobrze, czy to źle, co będzie dalej.
A więc... moim zdaniem to nie obojętność, a strach i uraz. Ale to tylko moje zdanie, możesz się nie zgodzić.
Sprawę komplikuje fakt, że pisałeś wcześniej, że masz dość "gierek", rytuałów godowych, że nie masz możliwości płacić za obiady itd. Wiesz, jak to brzmi? Jak byś szukał konkretnej, autentycznej kobiety, która nie potrzebuje ani gierek, ani sponsora. Partnerki. I tu moim zdaniem wszystko się mieści. Bo cóż to za nowość dla ciebie, cóż to za wyzwanie, cóż to za przyjemność, spotkać się z kolejną, odegrać taniec, który - w twoim doświadczeniu zabarwionym modliszką - źle się kończy.

Myślę, że w zrezygnowaniu z szukania na siłę nowej dziewczyny nie ma nic wstydliwego. Nie ma nic złego w ogóle w zrezygnowaniu z dążenia do związku. Piszesz o autentyczności - życzę Ci, żeby dobrze ci się żyło z tym, jaki jesteś, w akceptacji tego, że tak, teraz właśnie masz tak, że nie masz ochoty na związek, nie w takiej formie, jaką do tej pory poznałeś. W akceptacji tego, że właśnie teraz jest finansowo słabo. No i tak jest. Fakt. To nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy. Nie ma nic wstydliwego w chęci zadbania o siebie. W postawieniu siebie na pierwszym miejscu. Twoje pierwsze posty wcale nie brzmią mi na blokadę uczuciową, tylko na przekierowanie uwagi na siebie. Mówi się, że ludzie co 7 lat przechodzą kryzys osobowości, gdzie sam kryzys może trwać nieokreślony czas, ale z niego wychodzi się z innymi potrzebami, wartościami, przekonaniami. Być może to jest czas dla ciebie na przebudowanie siebie, tego co jest ważne, czego potrzebujesz, jak widzisz siebie, jak widzisz kobiety, jak widzisz związek - czy może wcale żadnego nie chcesz i to też jest spoko.

Zobacz podobne tematy :

67

KaktusTX..
Przemawiają przez Ciebie pewnie jakiś złe doświadczenia, ale wiesz, wiele kobiet też ma takie, a jednak nie uznają, że powinny skupić się na dziecku, bo mężczyźni są źli..Niepotrzebne i szkodliwe generalizacje.

68

Ela210 napisał/a:

KaktusTX..
Przemawiają przez Ciebie pewnie jakiś złe doświadczenia, ale wiesz, wiele kobiet też ma takie, a jednak nie uznają, że powinny skupić się na dziecku, bo mężczyźni są źli..Niepotrzebne i szkodliwe generalizacje.

Osobiście mi nie przytrafiło się nic tak złego.  Nigdy żaden mój związek z kobietą nie rozpadł się w dramacie, mam żonę i dzieci.  Nie zawsze jest różowo w moim małżeństwie, ale nie znam ani jednej pary wśród mojej rodziny, wśród rodziny mojej żony, wśród przyjaciół, kolegów w pracy i sąsiadów, o których mógłbym powiedzieć że mają lepszą żonę.  Zawsze kiedy patrze na te kobiety, dziwię się że ich mężowie je tolerują.  Widzę też te tragedie z rozwodami, odbieraniem mężczyznom majątku, ograniczaniem mężczyźnie kontaktu z dziećmi, fałszywe oskarżanie mężczyzn przez kobiety i wsadzanie ich do więzień.  Widze te statystyki samobójstw gdzie w Polsce mężczyźni popełniają samobójstwa 5x częściej niż kobiety - w zdecydowanej większości są to mężczyźni po rozwodach którym odebrano wszystko.

Ja zdecydowanie należę do wyjątków które miały więcej szczęścia niż rozumu.  Przez większość życia szedłem sobie do przodu po zielonej łączce bez większych problemów, aż pewnego dnia ktoś podbiegł do mnie i wykrzyczał mi w twarz: "Człowieku!  Przecież to jest pole minowe!" (metaforycznie oczywiście).  Dopiero wtedy obudziłem się i dostrzegłem wokół mnie wraki mężczyzn którzy mieli mniej szczęścia niż ja.  I w ten sposób natknąłem się na filozofie Red Pill Man i MGTOW.  Moim zdaniem dają one prawdziwy wgląd w kobiecą naturę i ułatwiają stworzyć zdrowy związek z kobietą.  Mężczyzna który wziął czerwoną pigułkę znacznie łatwiej odróżnia te kobiety które są dobrym materiałem na żonę od tych które należy trzymać na dystans, traci mniej czasu na związki które nie mają sensu i nie toleruje kobiecych manipulacji.  Taki mężczyzna zna swoją wartość i nie sprzedaje siebie tanio.  On dobrze wie że kobiety potrzebują mężczyzn dużo bardziej niż mężczyźni potrzebują kobiet.  Nie widze w tym nic szkodliwego.

Wracając do Pirxa, radzę mu żeby obecnie trzymał się od kobiet z daleka bo jest w zupełnie złym miejscu.  Najpierw musi stanąć na nogi jako samodzielny, silny mężczyzna.  Musi zbudować majątek, karierę zawodową, wyznaczyć sobie solidny kurs w życiu, osiągnąć niezależność finansową, zadbać o własne zdrowie, kondycję psychiczną i fizyczną.  Musi zacząć osiągać sukcesy w życiu.  Rozumiem parcie żeby się związać z kobietą i mieć dzieci, ale on już ma córkę, wiec już nie musi.  Dopiero po osiągnięciu powyższych celów powinien szukać partnerki.  Jeśli dobrze rozegra swoje karty, to dość szybko stanie się atrakcyjnym mężczyzną i będzie mógł szukać partnerki nawet wśród kobiet 10-20 lat młodszych.  Jeśli po drodze nabierze rozumu, będzie wybiórczy w wyborze partnerki i będzie wiedział co można tolerować a na co nie można się godzić.  Powinien wybrać sobie kobietę która będzie wzbogacać jego życie, ale nie będzie jego centrum.  W międzyczasie lepiej żeby koncentrował nadmiar swojego czasu i energii na córce.

69 Ostatnio edytowany przez Domnieto (2018-02-01 20:41:41)

Pobierznie przeczytałam teorię Red Pill i coś w tym jest. Ma to trochę agresywnie negatywny wydźwięk wobec kobiet, ale zamysł w szerszej perspektywie (nie tylko wobec wojny płci) jest w dużej mierze spójny z moim postrzeganiem obecnego świata.
A u mnie porażka na całej linii. Pisałam, że boję się powrotu do mojego 6-letniego dołka z guanem samotności i się stało. Jestem nie dość, że smutna to wkurzona. Taki piękny związek mi się rysował i wszystko poszło w piz**.  Czuję jak bym musiała pazurami trzymać się na powierzchni żeby znowu nie wpaść w marazm. No widoczne nie dane mi zaznać szczęścia w tym temacie.

70

Kaktus, teoria może i logiczna, ale czemu nie bierzesz pod uwagę, że Pirx może wcześniej zanim dorobi się majątku i siwej brody spotkać taka kobietę jak Twoja żona, co na głowie kwietny ma wianek?  Tylko Ty masz takie szczęście w życiu?
PS. nie wiem jak działają czerwone tabletki dla mężczyzn, więc co do samej idei się nie wypowiadam, natomiast pobrzmiewająca tu teza, że wzsystkie kobiety są takie same nie podoba mi się.

71

KaktusTX napisał/a:

On dobrze wie że kobiety potrzebują mężczyzn

... jak ryba roweru big_smile

72 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-02-16 11:11:37)

Znużył i zirytował mnie ten stan bierności .
Znalazłem Instytut Pozytywnej Seksualności i w najbliższym czasie będę uczęszczał na warsztaty oraz wykłady.
Coś tam wiem z niektórych dziedzin - wiedzę jednak warto uzupełniać :-)
Singlowanie  singlowaniem, ale to nie wyrok ani uzasadnienie aby nic nie robić.A już tym bardziej ulegać 'lękom' i 'złym doświadczeniom' ;-)
Szkoda partaczyc potem 'kilmat' z braku wiedzy lub doświadczenia .
To nie w moim stylu.;-)

73

Pirx napisał/a:

Znalazłem Instytut Pozytywnej Seksualności i w najbliższym czasie będę uczęszczał na warsztaty oraz wykłady.
Singlowanie  singlowaniem, ale to nie wyrok ani uzasadnienie aby nic nie robić.A już tym bardziej ulegać 'lękom' i 'złym doświadczeniom' ;-)
To nie w moim stylu.;-)

polecam,  IPS jest świetny smile))

74 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-02-16 12:48:31)

_v_ napisał/a:
Pirx napisał/a:

To nie w moim stylu.;-)

polecam,  IPS jest świetny smile))

Dzięki V za recenzję :-)
Nie idę tam aby kogoś poznać,czy się podniecać ;-) Tak jak napisałem: spróbowałem kilku rzeczy,podobają mi się - a nie chcę być dyletantem :-)
solidne podstawy - to jest to co chcę tam znaleźć ;-)

Przyznam że to paskudne doświadczenie związane z modliszką, porównywaniem mnie do exa,innych itp dało mi makabrycznego kopa we wszystkim ;-)
Ponieważ nie trawię w swoim życiu sytuacji w której czegoś się boję albo unikam czegoś z braku komfortu.A czy wynika on z aktualnej sytuacji czy z braku doświadczenia - to nie istotne ;-)
Nie ma kogoś kto podzieli się wiedzą? Sam się tym zajmę :-)

75

no i slusznie, ze nie chodzi o podniecanie czy poznawanie

instytut oferuje fajne warsztaty, wyklady, spotkania
teraz będzie dzien otwarty,chyba jutro

można przyjsc i np. poogladac fragmenty warsztatów które miały miejsce

76 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-02-16 13:18:28)

_v_ napisał/a:

no i slusznie, ze nie chodzi o podniecanie czy poznawanie

instytut oferuje fajne warsztaty, wyklady, spotkania
teraz będzie dzien otwarty,chyba jutro

można przyjsc i np. poogladac fragmenty warsztatów które miały miejsce

Właśnie czytam grafik.
Dziś jadę na śląsk :-) Wracam w niedzielę .

77

Pirx napisał/a:

To nie w moim stylu.;-)

Instytut Pozytywnej Seksualności ? Ja pierdziu. To i na takim czymś czeszą kasę ? Czego oni tam uczą ? Pozytywnej erekcji ? big_smile

78

wilczysko napisał/a:
Pirx napisał/a:

To nie w moim stylu.;-)

Instytut Pozytywnej Seksualności ? Ja pierdziu. To i na takim czymś czeszą kasę ? Czego oni tam uczą ? Pozytywnej erekcji ? big_smile

wilczysko,zamiast kpic to moze bys się tam czegoś nauczyl smile

79 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2018-02-17 02:25:21)

_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:
Pirx napisał/a:

To nie w moim stylu.;-)

W moim wieku to już się słabo przyswaja wiedzę tongue A są zajęcia praktyczne, czy tylko sama teoria ?

A w ogóle V czemu Ty nie śpisz ?

80

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:

W moim wieku to już się słabo przyswaja wiedzę tongue A są zajęcia praktyczne, czy tylko sama teoria ?

ja jestem na korpo imprezie big_smile
i w przerwach od tańczenia klepie na komórce bo jest tak glosno ze sie nie da rozmawiać wink)

81

_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

i w przerwach od tańczenia klepie na komórce bo jest tak glosno ze sie nie da rozmawiać wink)

Ale to jakaś kiepska ta impreza jak klepiesz w komórce big_smile Albo muzyka kiepska. Albo jedno i drugie.

82

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Ale to jakaś kiepska ta impreza jak klepiesz w komórce big_smile Albo muzyka kiepska. Albo jedno i drugie.

juz nie mam sily wink

od 20:00 pije, jem i tańczę - ile mozna big_smile

83

_v_ napisał/a:

A obecność już sprawdzali ? big_smile
Co się teraz tańczy na takich imprezach ? Wolne jeszcze puszczają ? Można się poprzytulać ?

84

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

A obecność już sprawdzali ? big_smile
Co się teraz tańczy na takich imprezach ? Wolne jeszcze puszczają ? Można się poprzytulać ?

nie, taneczne tylko smile
to nie zielona szkola tongue

despacito i takie tam big_smile

85

_v_ napisał/a:

nie, taneczne tylko smile
to nie zielona szkola tongue

despacito i takie tam big_smile

To ja jestem już nie na czasie. To straszne, że nie dają już wolnych big_smile Człowiek miał tyle wspomnień z nimi związanych.

To trzeba być do końca takiej imprezy ? Nie można się wymknąć ?

86

nie trzeba
ale ja lubie patrzeć jak ludzie sie bawia smile
wiec sobie siedzę i patrzę

ale juz niedlugo wracam do domu - kiedys trzeba sie wyspac wink

87

_v_ napisał/a:

nie trzeba

No też mi się tak wydaje smile

A fajne masz chociaż towarzystwo w pracy ?

Dobrze, że u mnie czegoś takiego nie ma....Brrrr big_smile

88

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

nie trzeba

No też mi się tak wydaje smile

A fajne masz chociaż towarzystwo w pracy ?

Dobrze, że u mnie czegoś takiego nie ma....Brrrr big_smile

fajne wink

ja bardzo lubie te imprezy bo zabawa zawsze jest swietna smile)
i do tego dobre jedzenie i dobry alkohol

zawsze dobrze sie bawie i wytancze za wszystkie czasy wink

89

_v_ napisał/a:

fajne wink

ja bardzo lubie te imprezy bo zabawa zawsze jest swietna smile)
i do tego dobre jedzenie i dobry alkohol

zawsze dobrze sie bawie i wytancze za wszystkie czasy wink

A no to jak lubisz to co innego smile

Baw się dobrze w takim razie smile

90 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-02-28 21:54:16)

Raport dzienny ;-)
Powoli ruszam z tematem.Owszem,aby poczuć się pewniej ciągnę kalistenikę,oraz kurs tańca.O resztę mniej się martwię.Glupi nie jestem. Natomiast wypisałem się z klubu związkowców.Taka skala zaufania oraz bycia razem na poważnie wywołuje tą blokadę. Owszem "rynek" jest trudny ale takie FWB lub luźna znajomość to jest coś w czym na razie odnajdę luz i przyjemność.Za romantyczno-uczuciowa otoczkę dziękuję . Dzięki za sugestie i wymianę zdań.Problem wstępnie rozwiązany :-)
O związku pomyśle kiedy ustabilizuje finanse i przez rok wszystko będzie ok.
Zdałem sobie sprawę że trafiła mi się kompilacja narcyza,exa,nieszczerości ,wykrycia nieuczciwości potem potraktowania jak wroga.
To właśnie uczucia ,te pełne ,mi szkodzą. Na razie będę ich unikał.A nie zwiąże się z kobietą z którą będziemy nie pasowało do siebie w łóżku. I  _v_ sądzę że wiesz o co kaman ;-)

91

Pirx napisał/a:

Raport dzienny ;-)
Powoli ruszam z tematem.Owszem,aby poczuć się pewniej ciągnę kalistenikę,oraz kurs tańca.O resztę mniej się martwię.Glupi nie jestem. Natomiast wypisałem się z klubu związkowców.Taka skala zaufania oraz bycia razem na poważnie wywołuje tą blokadę. Owszem "rynek" jest trudny ale takie FWB lub luźna znajomość to jest coś w czym na razie odnajdę luz i przyjemność.Za romantyczno-uczuciowa otoczkę dziękuję . Dzięki za sugestie i wymianę zdań.Problem wstępnie rozwiązany :-)
Zdałem sobie sprawę że trafiła mi się kompilacja narcyza,exa,nieszczerości ,wykrycia nieuczciwości potem potraktowania jak wroga.
To właśnie uczucia ,te pełne ,mi szkodzą. Na razie będę ich unikał.A nie zwiąże się z kobietą z którą będziemy nie pasowało do siebie w łóżku. I  _v_ sądzę że wiesz o co kaman ;-)

Ja myślę V ,że to jest jakaś propozycja do Ciebie big_smile

92

hahahaa
Pirx, no kazdemu wg potrzeb wink)

ja jednak uważam, że uczucia sa bardzo ważne i szkoda z nich rezygnować

czasem kiedy są to może byc trudno - ale to znowu: nasze oczekiwania się włączaja.

93

_v_ napisał/a:

hahahaa
Pirx, no kazdemu wg potrzeb wink)

ja jednak uważam, że uczucia sa bardzo ważne i szkoda z nich rezygnować

czasem kiedy są to może byc trudno - ale to znowu: nasze oczekiwania się włączaja.

No właśnie. Ja też uważam, że uczucia są ważne, bo jak ostatnio z V doszliśmy do wniosku "Jak nie kocha, to nie wybatoży" tongue

94 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-01 09:04:08)

Nie zaprzeczam temu ale muszę się trzymać na wodzy.Ja z tych co jak przekroczą magiczną linię uczuć to całym sobą ;-)

Na razie będzie tak jak napisałem.Mam do przełamania jeszcze opory przy 'rozmowie' podrywie itp.Bez tego nie ruszę. ;-)

Owszem na wyjeździe zbałamuciłem jakąś panią, ale łatwo poszło bo szukała kogoś fajnego i była tylko na weekend.
Latem/jesienią powrót do wawy, kawalerka i zobaczymy.

95

nadal uwazam, ze mylisz dwie rozne rzeczy: uczucia i oczekiwania

to nie w uczuciach jest problem
problem większości ludzi lezy w oczekiwaniach. czesto nadmiernych. ktos ci da palec a ty chcesz cala reke, albo jeszcze wiecej i jeszcze uwaza sie, ze to obowiazek drugiej strony dawac swoj czas, uwagę, pomoc, wsparcie.

zamiast cieszyc sie tym, co ktos chce ci dać, ty myslisz tylko o tym jak wyrwac więcej. i ciagle jest wiecej i wiecej.  zapomina się nawet o tym, zeby podziekowac jak ten ktos cos ci da (np. swoją uwage czy czas), bo przecież domyslnie to jej obowiązek.

otóż nie

i może dlatego moja relacja z panem od batozenia jest tak fajna i satysfakcjonujaca mimo tego, ze razem nie jestesmy i nie planujemy byc. bo kazde jest gleboko wdzieczne drugiemu za to, co drugie daje. za kilka dni bedzie rowno 6 miesięcy jak się znamy (zamierzamy świętować polrocznice big_smile)
a nadal po spotkaniu dziękujemy sobie za to, ze znalezlismy dla siebie czas, ze jedno drugie wyprzytulalo czy za cudowny seks. a rozmawiamy codziennie i widujemy sie dwa, trzy razy w tygodniu. wiec mało to nie jest.

pozbadz sie większości oczekiwań, a zobaczysz jak mozna sie cieszyc uczuciami smile i drugim człowiekiem, jego obecnoscia, radoscia.

ja i on oboje jestesmy zdeklarowanymi hedonistami i to jest naprawdę cudowne móc cieszyć się z drugim człowiekiem różnymi przyjemnościami życia. a jednocześnie wzajemnie dajemy sobie wytchnienie, bo zasne niczego nie chce od drugiego na siłę.

nie jest to łatwe, ale do zrobienia

96

_v_ napisał/a:

problem większości ludzi lezy w oczekiwaniach. czesto nadmiernych. ktos ci da palec a ty chcesz cala reke, albo jeszcze wiecej i jeszcze uwaza sie, ze to obowiazek drugiej strony dawac swoj czas, uwagę, pomoc, wsparcie.

zamiast cieszyc sie tym, co ktos chce ci dać, ty myslisz tylko o tym jak wyrwac więcej. i ciagle jest wiecej i wiecej.  zapomina się nawet o tym, zeby podziekowac jak ten ktos cos ci da (np. swoją uwage czy czas), bo przecież domyslnie to jej obowiązek.

otóż nie

i może dlatego moja relacja z panem od batozenia jest tak fajna i satysfakcjonujaca mimo tego, ze razem nie jestesmy i nie planujemy byc. bo kazde jest gleboko wdzieczne drugiemu za to, co drugie daje. za kilka dni bedzie rowno 6 miesięcy jak się znamy (zamierzamy świętować polrocznice big_smile)
a nadal po spotkaniu dziękujemy sobie za to, ze znalezlismy dla siebie czas, ze jedno drugie wyprzytulalo czy za cudowny seks. a rozmawiamy codziennie i widujemy sie dwa, trzy razy w tygodniu. wiec mało to nie jest.

pozbadz sie większości oczekiwań, a zobaczysz jak mozna sie cieszyc uczuciami smile i drugim człowiekiem, jego obecnoscia, radoscia.

ja i on oboje jestesmy zdeklarowanymi hedonistami i to jest naprawdę cudowne móc cieszyć się z drugim człowiekiem różnymi przyjemnościami życia. a jednocześnie wzajemnie dajemy sobie wytchnienie, bo zasne niczego nie chce od drugiego na siłę.

nie jest to łatwe, ale do zrobienia

V -> było na odwrót.:-) Dziś nieprecyzyjnie się wyrażam.

Podchodziłem tak jak Ty teraz.
Do tego angażowałem się stopniowo.Druga osoba niby też (fake). Ode mnie wymagano.
problem większości ludzi lezy w oczekiwaniach. czesto nadmiernych. ktos ci da palec a ty chcesz cala reke, albo jeszcze wiecej i jeszcze uwaza sie, ze to obowiazek drugiej strony dawac swoj czas, uwagę, pomoc, wsparcie. <- to właśnie dawałem

Problem teraz tkwi w czym innym.Mam obawy czy nawet tak luźna relacja ze mną kogoś interesuje ;-) Z tego właśnie na razie się wygrzebuję.
Kwestia uczuć jest odłożona na kiedy indziej.

97

a to juz kwestia poczucia wlasnej wartosci wink

ludzie sa rozni, maja różne potrzeby
dlaczego nie mialby istniec ktos, kto chciałby czegoś podobnego jak Ty?

ja tam wiem, ze zawsze znajdę kogos, kto choć w części bedzie chcial tego samego.

98

_v_ napisał/a:

a to juz kwestia poczucia wlasnej wartosci wink

ludzie sa rozni, maja różne potrzeby
dlaczego nie mialby istniec ktos, kto chciałby czegoś podobnego jak Ty?

ja tam wiem, ze zawsze znajdę kogos, kto choć w części bedzie chcial tego samego.

Spadło na pysk ;-)
A przecież nie będę oczekiwał że to kobieta zacznie flirt lub zaprosi do zabawy.
Kiedyś był dla mnie naturalny teraz mnie męczy ;-)
No ale przecież nie zrezygnuję.

99

dlaczego nie będziesz oczekiwal?

ile razy mam mowic, ze ludzie są różni?
kobiety tez sa różne, bo to ludzie wink

ja sama zaczepiam big_smile

nie na zywo, bo po pierwsze tego nie lubie, po drugie jakbym miala bazować na wyglądzie zewnętrznym to bym nikogo nie zagadnela, bo nikt mi by się nie spodobal wink

wiec zamiast marudzic, ze na zywo sie nie da, robie to w sieci,gdzie czuje sie dobrze i gdzie mam punkt zaczepienia - np. nawiązanie do jakiegos zdjecia, czegoś w opisie. jedni reaguja, inni nie -normalka
z jednymi po pierwszym spotkaniu sie urywa, z innymi idzie do przodu.

jak bym sie miala przejmować tym, ze z kims nie poszlo do przodu, to musialabym juz 15 lat temu polozyc sie do trumny i umrzec wink)

100 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-01 10:24:29)

_v_ napisał/a:

dlaczego nie będziesz oczekiwal?

ile razy mam mowic, ze ludzie są różni?
kobiety tez sa różne, bo to ludzie wink

ja sama zaczepiam big_smile

nie na zywo, bo po pierwsze tego nie lubie, po drugie jakbym miala bazować na wyglądzie zewnętrznym to bym nikogo nie zagadnela, bo nikt mi by się nie spodobal wink

wiec zamiast marudzic, ze na zywo sie nie da, robie to w sieci,gdzie czuje sie dobrze i gdzie mam punkt zaczepienia - np. nawiązanie do jakiegos zdjecia, czegoś w opisie. jedni reaguja, inni nie -normalka
z jednymi po pierwszym spotkaniu sie urywa, z innymi idzie do przodu.

jak bym sie miala przejmować tym, ze z kims nie poszlo do przodu, to musialabym juz 15 lat temu polozyc sie do trumny i umrzec wink)

V! Bo zaraz będzie po tyłku ;-)
W internecie czułem się swobodnie, teraz jest kiepsko.Nawet do znajomej zwrócę się aby mi pomogła profil na właściwym portalu zredagować ;-)
Zaczepiam tak jak Ty, też z różnym efektem ;-)
V - serio, bez marudzenia -czuję się jak w oślej ławce -> a kiedyś byłem prymusem :-)))
Nie położę do trumny, co nie zmienia faktu że czeka mnie wszystko od podstaw :-)

101

i to mnie zastanawia

jak człowiek jest w stanie jednemu niepowodzeniu pozwolić zniszczyć siebie

Pirx, ja bylam dwa lata w toksycznym zwiazku z psychopata. tez poznany w Internecie. mimo tego, ze wspomnienia mam baaardzo kiepskie z tego czasu to nadal byl to tylko jeden mezczyzna na setki tych poznanych w moim zyciu. wyjątek nie regula. nie widze powodu, zeby wyjątkowi pozwalac rzadzic moim zyciem.

102 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-01 10:38:52)

_v_ napisał/a:

i to mnie zastanawia

jak człowiek jest w stanie jednemu niepowodzeniu pozwolić zniszczyć siebie

Pirx, ja bylam dwa lata w toksycznym zwiazku z psychopata. tez poznany w Internecie. mimo tego, ze wspomnienia mam baaardzo kiepskie z tego czasu to nadal byl to tylko jeden mezczyzna na setki tych poznanych w moim zyciu. wyjątek nie regula. nie widze powodu, zeby wyjątkowi pozwalac rzadzic moim zyciem.

Ja także, tym bardziej że prawdopodobnie wpadliśmy na siebie w sieci ( na portalach "tematycznych") i siebie rozpoznaliśmy.
Lub wpadniemy w trzech klubach - i nie mogę unikać tego.
V - teraz stawiam małe kroczki ;-) ok?  Wiem jak to brzmi ;-)
Tym bardziej że spanking,BD , playroomy itp to zakres w którym się poruszam jeśli chodzi o tematykę.

103

Pirx napisał/a:

O! O! O... A nie mówiłem ?? big_smile

104

wilczysko napisał/a:
Pirx napisał/a:

Nie wiesz co tracisz wilku, nie wiesz co tracisz...;-)

105

Pirx napisał/a:
wilczysko napisał/a:
Pirx napisał/a:

Nie wiesz co tracisz wilku, nie wiesz co tracisz...;-)

Oj domyślam się co tracę smile Ale cóż...

106

hahahaha, no tak - każdy wylapal co chcial big_smile

ja i moj eks tez poruszamy się w tym samym obszarze

ale ja znalazłam sobie niszę
a po drugie w razie czego mam silną ekipe przyjaciół, którzy - gdybym ich poprosila - beda potrafili przemówić panu do rozumu wink)

107

_v_ napisał/a:

a po drugie w razie czego mam silną ekipe przyjaciół, którzy - gdybym ich poprosila - beda potrafili przemówić panu do rozumu wink)

O, a ja nie mam takich przyjaciół i kto by mnie w razie czego obronił ? big_smile

108

_v_ napisał/a:

A ona wielką siłę przekonywania że jest ofiarą itp kitu. Plus umiejętność napuszczania na siebie ludzi.
Znasz pojęcie odwracania rzeczywistości? ;-)

Chociaż zestawienie godziny rozmowy ze mną a z nią powoduje że ludzie patrzą na mnie jak na normalnego i fajnego.
V -> Próbuję , powoli. Zobaczymy. ;-) tongue

109

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

O, a ja nie mam takich przyjaciół i kto by mnie w razie czego obronił ? big_smile

hihihii, to trzeba zmontowac ekipe, wilku tongue

110

_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

Wilku, latem zdaję pasy w krav madze- mogę bić big_smile

111

Pirx napisał/a:
_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Wilku, latem zdaję pasy w krav madze- mogę bić big_smile

O ! To już coś !!

112

Tak z offa. Warto zaczynać krav mage pod kierunkiem samoobrony ?

113

Lucyfer666 napisał/a:

Tak z offa. Warto zaczynać krav mage pod kierunkiem samoobrony ?

Bardzo.Tylko dowiedz się czy tam gdzie będziesz ćwiczyć uczą wersji z 'kończeniem' walki czy tylko chwytów i uników.
Ja mam pełną wersję cywilną.

114

Pirx napisał/a:

Natomiast wypisałem się z klubu związkowców.Taka skala zaufania oraz bycia razem na poważnie wywołuje tą blokadę. Owszem "rynek" jest trudny ale takie FWB lub luźna znajomość to jest coś w czym na razie odnajdę luz i przyjemność.Za romantyczno-uczuciowa otoczkę dziękuję .

Pirx, czytając Ciebie cały czas mam wrażenie, że próbujesz wszystko kontrolować. Weź wreszcie wyluzuj wink Bo wg mnie strasznie spięty jesteś. I zafiksowany mocno.
"Będzie tak i tak, a tego na pewno nie będzie. Za to dziękuję, będę taki to a taki".
Na szczęście życie jest nieprzewidywalne. I nie masz wpływu na to, czy się zakochasz czy nie smile

115

nimfa_błotna napisał/a:
Pirx napisał/a:

Natomiast wypisałem się z klubu związkowców.Taka skala zaufania oraz bycia razem na poważnie wywołuje tą blokadę. Owszem "rynek" jest trudny ale takie FWB lub luźna znajomość to jest coś w czym na razie odnajdę luz i przyjemność.Za romantyczno-uczuciowa otoczkę dziękuję .

Pirx, czytając Ciebie cały czas mam wrażenie, że próbujesz wszystko kontrolować. Weź wreszcie wyluzuj wink Bo wg mnie strasznie spięty jesteś. I zafiksowany mocno.
"Będzie tak i tak, a tego na pewno nie będzie. Za to dziękuję, będę taki to a taki".
Na szczęście życie jest nieprzewidywalne. I nie masz wpływu na to, czy się zakochasz czy nie smile

No właśnie chyba wie o tym, i te mantry to takie zaklinanie rzeczywistości smile

116

Ela210 napisał/a:
nimfa_błotna napisał/a:
Pirx napisał/a:

No właśnie chyba wie o tym, i te mantry to takie zaklinanie rzeczywistości smile

Dla mnie ten wątek jest bardzo smutny. Trochę rozumiem Pirxa, ale z drugiej strony to kolejny, przygnębiający przykład jak ktoś próbuje zabić siebie i zamknąć się w swojej emocjonalnej skorupie. I zwija się zamiast się rozwijać hmm

117

bez czarnowidztwa- czasem człowiek musi wejść na chwilę do skorupy..:)

118

Prędzej penisa sobie odrąbie niż się zakocham!!! ;-)

Pewnie za jakiś czas skomentuję : A tak się zarzekałem...

119 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-04-03 16:48:06)

_v_ napisał/a:

V odniosę się teraz po czasie do tego co napisałaś.
Ja się z tym pełni zgadzam.Taki byłem i jestem. I mam na myśli to że byłem osobą od której oczekiwano tego co napisałaś.
Wyznaję taką samą filozofię którą przedstawiłaś.Trafiałem /wybierałem osoby które były przeciwieństwem.

Teraz 'problem' trochę ewoluował :-)
Nie bardzo wierzę jeszcze że... jakaś kobieta po prostu będzie miała na mnie ochotę.Mam na myśli fizyczne podniecenie.
Mam w tej chwili sporo wewnętrznego spięcia z tym związanego.Tym bardziej lubię ten 'mocny' seks.
Tym samym na razie próbuję stoponiowo z tym walczyć. A że ostatnio poznałem w większości te ciepłe, miłe kobiety od 'randek' ,chodzenia za rączkę i wielkich planów na przyszłość to bywa krucho ;-)
Nadal mam jeszcze wdrukowane 'ataki' na mnie za to ,ze strony kobiety która to samo w łóżku lubiła.W efekcie do znajomości chociażby koleżeńsko-łózkowej nie mówiąc o powrocie do (naturalnego dla mnie ) 'dawania klapsów' jeszcze spora droga.Mam jeszcze odruch 'obronny' z obawy o nazwanie mnie psycholem ;-)

Anyway V - wyznaję taką samą filozofię co Ty, ale sporo jeszcze przede mną 'pracy' aby samemu usiąść do stołu z 'przyjemnościami seksu' ot tak po prostu :-)
Niestety , w tej chwili do luźnej znajomości jeśli ktoś mnie nie zaprosi : sam nie zaproponuję.Przynajmniej 'dzisiaj'

Tym bardziej że na dzień dzisiejszy muszę 'ogarnąć' mieszkanie.A wcześniej pieniądze na to.

Posty [ 66 do 119 z 119 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Blokada uczuciowa /emocjonalna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024