Obojętność na portalach wobec facetów ? - Jak to jest :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Obojętność na portalach wobec facetów ? - Jak to jest :(

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 248 ]

66

Odp: Obojętność na portalach wobec facetów ? - Jak to jest :(
kao_makao napisał/a:

Brakuje najważniejszego - jakie konto założyłeś? big_smile Poza tym moim zdaniem średnio profesjonalne zachowanie tych dziewczyn. Ale ja jestem dziwna i dla mnie  wchodzenie przy czynnościach służbowych na takie prywatne tematy i komentowanie zachowań klienta przy nim jest brakiem profesjonalizmu, nawet jeśli to było w ramach luźnej rozmowy przy okazji.

Hmmm z punktu widzenia pracy, może i tak nie podeszły profesjonalnie, ale za to z mojego punktu widzenia było ok.
Nie czułem się jak kolejna zdobycz/frajer naciągnięty na umowę (bo na bank mają premie od każdego klienta) , było po prostu sympatycznie i miło.
Ja właśnie nienawidzę służbistów. Od razu jestem w stanie odczytać po wyrazie twarzy i sposobie mówienia, że jestem kolejną głową do obrobienia.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-11-16 16:27:19)

Zawsze mnie zadziwia, jak łatwo budowany jest ten synonim : wspomniał o erotyce = bezmózg. Mogę być profesorem, człowiekiem oczytanym, inteligentnym, mieć tysiące pasji. Ale wchodzę portal albo nawet na żywo i wspomnę kobiecie o erotyce = jestem bezmózgiem. Trudno o lepszy dowód jak kobiety traktują strefę erotyki.

wiesz co, trzeba byc bezmózgiem,  i chamem by nigdy niewidzianej na zywo, nieznajomej kobiecie, w pierwszych słowach  " wspominac o erotyce" . To z zasady nie są " wspominania o erotyce" ale z reguły najwulgarniejsze propozycje, jakby te kobiety były darmowymi prostytutkami. Tak, nazwe p[ana chamem, gdy w pierwszej wiadomości mi napisze " kochas85, 31 lat
08-08-2017
hej może chetna na młodszego ciekawa znajomośc pieszczoty dobry sex oral anal klasyk... itp mogło by być miło tel ( nr tel.) mail przykladowy mail@o2.pl''- I wybaczcie, to dla mnie nie jest" wspominanie o erotyce"

Dodam, że sfera erotyki i seksu , jest sferą INTYMNĄ,  do której  jednak niektóre kobiety nie uważają za stosowne wpuszczać pierwszego lepszego pana z portalu randkowego, którego ani razu na oczy nie widzialy i nie wiadomo, czy kiedykolwiek zechcą się z nim choc raz spotkać. Rozumiem,ze te pojecia intymności i erotyki są dla wielu panów zasadniczo obce, ale niech nie mylą seksu z chamstwem, a erotyki z seksem. Ja moge prowadzic erotyczne rozmowy z panem, z ktorym lączy mnie więż emocjonalno erotyczna, i z nikim innym. Pan z portalu randkowego, z ktorym piszę choćby i tydzień, do tej kategorii sie nie zalicza . I nie bedzie, jesli choc raz " wspomni o erotyce" do mnie, której ani razu nie widział na zywo....

Tak , seks jest " naturalna potrzeba" , tak jak s.. nie , jedzenie i sikanie. To chciales powiedziec? No coz, dla kobiet seks to cos więcej niz " naturalna potrzeba", i dopóki, panowie, nie zrozumiecie tego, będziecie tkwili na portalach, wyrywając znuzone mezatki, które lubią tego typu rozrywki ''naturalnie potrzebne", lub prostytutki, ale potem nie narzekajcie,ze tak trudno normalna znalezć, bo " wszystkie kobiety to dziwki". Macie, co chcecie.

68

Szkalownik napisał/a:

Hmmm z punktu widzenia pracy, może i tak nie podeszły profesjonalnie, ale za to z mojego punktu widzenia było ok.
Nie czułem się jak kolejna zdobycz/frajer naciągnięty na umowę (bo na bank mają premie od każdego klienta) , było po prostu sympatycznie i miło.
Ja właśnie nienawidzę służbistów. Od razu jestem w stanie odczytać po wyrazie twarzy i sposobie mówienia, że jestem kolejną głową do obrobienia.

Skoro nie czułeś dyskomfortu podczas rozmowy, to wszystko w porządku smile. One pomogły tobie, ty im smile. Choć sądzę, że największą premię dostałyby za kredyt hipoteczny smile. Ale gdybyś go kiedyś brał, to nie kieruj się urodą sprzedawczyń smile.

69

Facet79 napisał/a:

To raczej ściema. Sam jestem programistą. I mam wielu kolegów takich jak ja i wielu jest samych.

Też znam trochę programistów i jakoś mają żony/dziewczyny. Normalnie magia. roll Pewnie dlatego, że to są normalni, otwarci na kontakty, ludzie... i wygląd nie ma tu tak dużo do rzeczy. Wystarczy wyjść "na ulicę" i widać najróżniejsze pary.

Facet79 napisał/a:

choćbyś wygrał teleturniej Miliard w Rozumie czy Google Code Jam to żadna dziewczyna raczej nie zrobi się mokra

Ty tak na poważnie? Serio?
Przecież to tylko jeden epizod z życia/przejaw osobowości, a nie powód żeby się wiązać czy lecieć od razu do łózka. Posiadanie jakiegoś życia, raczej pomaga w nawiązywaniu relacji z ludźmi. Zawsze to jakiś temat do rozmowy, rozwój osobisty, nowe doświadczenia i takie tam sprawy.

Ok, bycie popularnym muzykiem disco polo pewnie daje dostęp do dużej liczby napalonych groupies.  Trzeba było wybrać inny zawód lol

kao_makao napisał/a:

Inaczej wygląda wiadomość typu "chciałbym pieścić językiem twoje narządy płciowe".

Ale ludzie tak nie mówią, autor takiego tekstu zostałby uznany za wariata albo innego autystyka.
Taki oficjalny język się po prostu nie sprawdza, no zobacz. big_smile
"Żono, wieczorną kopulację rozpoczniemy od innej czynności seksualnej, polegającej na doprowadzeniu do ejakulacji, poprzez stymulację prącia z użyciem dłoni."

Przecież to brzmi jak z sali sądowej wink.

70

Znerx napisał/a:
kao_makao napisał/a:

Inaczej wygląda wiadomość typu "chciałbym pieścić językiem twoje narządy płciowe".

Ale ludzie tak nie mówią, autor takiego tekstu zostałby uznany za wariata albo innego autystyka.
Taki oficjalny język się po prostu nie sprawdza, no zobacz. big_smile
"Żono, wieczorną kopulację rozpoczniemy od innej czynności seksualnej, polegającej na doprowadzeniu do ejakulacji, poprzez stymulację prącia z użyciem dłoni."

Przecież to brzmi jak z sali sądowej wink.

Mnie taki język "z sali sądowej" odpowiada. Wtedy ryzyko nieporozumień jest minimalizowane. Jeśli tobie się taki język nie podoba, to go nie używaj - proste smile.

71

kao makao, na poziomie teorii masz rację. Ale... zycie to nie tylko teoria i watpię, czy duza ilosc kobiet podzieliloby Twoje zdanie w tej kwestii. Zero czułości, romantyzmu i zwyklej " frajdy" . Seks to nie tylko technika i precyzyjne słownictwo, ale cos więcej. Kobieta nie lubi byc li tylko ''maszyną do kopulacji". Szczerze mówiąc, mysle, że się albo z choinki urwales, albo coś rzeczywiście u Ciebie kuleje z relacjami i inteligencją emocjonalną

72

kao_makao napisał/a:

Popłakałabym się ze śmiechu, jakby jakiś facet do mnie tak powiedział, obojętnie czy znajomy, czy obcy big_smile W każdym przypadku z pieszczenia językiem moich narządów byłyby nici, bo uznałabym gościa za kretyna z problemami emocjonalnymi big_smile

73 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-11-17 17:48:12)

santapietruszka, ulzylo mi, bo myslałam, ze tylko ja tak myslę....
Ale potem panowie wielkie żale,ze " nie moge poznać żadnej dziewczyny" . haha.

Niedawno tu czytalam wątek, w ktorym wypowiadał sie pan, jak to kobiety mają poznawać panow na portalach - że 100 procent panow chce pisac o seksie, ze trzeba na zdjęciu nogi ( nawet grube) pokazać, bo to panom sie podoba itp.    No i super, dlatego niektore profile kobiet, szukających fuckfriendów, takie profile zakłada.  Ale z jakiej racji mam się tak przedstawiac, skoro nie jestem zainteresowana panem, ktory jedyne , czego oczekuje, to pierwszej lepszej  istoty zywej z dziurką miedzy nogami? Jako kobieta, nie szukam erotomana seksoholika, ktoremu tylko jedno  w głowie z obojętnie jaką kobietą - ani   tez, dla których, tak  jak w przypadku kaomakao , seks to ''mechaniczna potrzeba organizmu".....

zajrzyjcie sobie, na necie jest artykul o pierwszej prezentacji supersekslalki. lalka poszła do naprawy, bo została tak zniszczona podczas prezentacji przez oszalałych samców.( Bo trudno ich meżczyznami nazwać)   
http://www.superstacja.tv/wiadomosc/201 … -fizyczne/

''Samantha została zaprezentowana na pokazie w austriackim Linz. Odwiedzający stanowisko producenta lalki, hiszpańskiej firmy Synthea Amatus, nie docenili jednak wszystkich zalet posiadanych przez Samanthę, tylko zwyczajnie ją zmacali, łamiąc w efekcie 2 z jej palców i „mocno brudząc”. Twórca Samanthy skarżył się, że goście targów nie rozumieli działania subtelnej technologii, w którą wyposażono lalkę, tylko „traktowali Samanthę jak barbarzyńcy”. za http://joemonster.org/art/40938 .
Rozumiem, że kaomakao by sie cos takiego podobało....

74

Jeśli ktoś chce swoje narządy płciowe i czynności seksualne nazywać przedmiotami codziennego użytku w formie zdrobniałej, to ja mu nie zabraniam. Nie toleruję infantylnych i zdrobniałych określeń w każdej dziedzinie, to, co mogę nazywam, legalnymi określeniami.
Ale jak widać użytkowniczki wiedzą lepiej, co się dzieje w mojej głowie.

75

uzytkowniczki nie wiedza lepiej, ba, nawet nic takiego nie mówiły, no ale Ty wiesz lepiej i dlatego piszesz  o obojetnosci kobiet wobec Ciebie  na forum dla kobiet.... Haaa, nie łapiesz ironii, co?

alez nazywaj swoje narządy skolko ugodno, ale jak w taki sposób, jak nam przedstawiłeś, odezwiesz się do kobiety, to mało która doceni ''uroki'' takiej rozmowy. Tylko tyle.

nic nie mowiłam o zdrobnieniach, ale techniczny język jest mało powalający. Można uzyć normalnych, zwykłych słów, mających w tym temacie " podwojne znaczenie". Wiekszosc kobiet odrzuca takie słownictwo, jakie Ty preferujesz, zapewne zachowanie masz podobne. Powtarzam - kobieta to nie ''obiekt do przelatywania''....

legalne określenia... czyli cała reszta jest nielegalna, be, niewłasciwa i może tabu? 
nawet juz nie chce się na serio zastanawaic, co masz w głowie za poglądy na temat seksu, erotyki i uczuć. Ba. Nawet nie chcę tego wiedzieć, bo dla mnie - jako meżczyzna - jesteś zupełnie poza zainteresowaniem...Twoje poglądy są juz tylko z tego, co napisałes, odrzucające, dla mnie.
może spora częśc kobiet reaguje podobnie?

76

cataga napisał/a:

uzytkowniczki nie wiedza lepiej, ba, nawet nic takiego nie mówiły, no ale Ty wiesz lepiej i dlatego piszesz  o obojetnosci kobiet wobec Ciebie  na forum dla kobiet.... Haaa, nie łapiesz ironii, co?

alez nazywaj swoje narządy skolko ugodno, ale jak w taki sposób, jak nam przedstawiłeś, odezwiesz się do kobiety, to mało która doceni ''uroki'' takiej rozmowy. Tylko tyle.

nic nie mowiłam o zdrobnieniach, ale techniczny język jest mało powalający. Można uzyć normalnych, zwykłych słów, mających w tym temacie " podwojne znaczenie". Wiekszosc kobiet odrzuca takie słownictwo, jakie Ty preferujesz, zapewne zachowanie masz podobne. Powtarzam - kobieta to nie ''obiekt do przelatywania''....

legalne określenia... czyli cała reszta jest nielegalna, be, niewłasciwa i może tabu? 
nawet juz nie chce się na serio zastanawaic, co masz w głowie za poglądy na temat seksu, erotyki i uczuć. Ba. Nawet nie chcę tego wiedzieć, bo dla mnie - jako meżczyzna - jesteś zupełnie poza zainteresowaniem...Twoje poglądy są juz tylko z tego, co napisałes, odrzucające, dla mnie.
może spora częśc kobiet reaguje podobnie?

Radzę lepiej czytać moje posty, bo JESTEM KOBIETĄ. Zatem logiczne, że jako mężczyzna cię odrzucam, bo mężczyzną nie jestem. I przedstawiam swój punkt widzenia, a mam swoje preferencje, które są jakie są.

77 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-11-17 20:17:28)

Cataga, kao_makao to kobieta big_smile

Kao_makao - ja nic nie mam przeciwko temu, że Ty lubisz taki język dotyczący sfery seksualnej. Ja tylko napisałam, że mnie by takie coś odrzuciło (poza tym, że by mnie rozśmieszyło) - poczułabym się chyba jak u ginekologa. I tyle.
Jednocześnie nie oznacza to, że rajcuje mnie, jak jakiś obcy gość chce mi "lizać myszkę" czy inne kuciapki. Uważam, że jest to na tyle intymna sfera, że każda para znajduje sobie własne określenia i własny sposób porozumiewania się w tym temacie. I nie zamierzam rozmawiać na taki temat z każdym gościem, który akurat się nawinie. Jakaś więź jednak jest mi do tego potrzebna.

No, chyba że miałabym wygłosić wykład na jakiejś konferencji, to czemu nie, można i o "pieszczeniu językiem narządów płciowych ze wskazaniem na łechtaczkę" wink Ale jednak nie jest to dobry tekst do rozmowy na portalu randkowym.

78

"chciałbym pieścić językiem twoje narządy płciowe"  podaje cytat kaomakao - trudno mi bylo wywnioskowac, że kaomakao to kobieta. 
santapietruszka, zgadzam się z Tobą . I jesli kaomakao lubi taki techniczny jezyk, JEJ sprawa, mnie to odrzuca, niezaleznie czy kao jest kobietą , czy męzczyzną;) Jasne? I mam wrazenie jednak, że kaomakao lubiąca taki styl jest wyjątkiem potwierdzającym regułę:)

79

Jak to dobrze, że sobie wszystko wyjaśniłyśmy big_smile.

80

Dobra napisałem swój własny opis na jednym z portali. Dlatego też ciekawi mnie opinia z waszej strony.

Oto opis:

Szkalownik napisał/a:

Siemaneczko wink

Na wstępie interesuje mnie poznanie kogoś na luzie, z dystansem do siebie, z którym można by spędzać wolne chwile na zabawie i marnowaniu wspólnie czasu wink

Bardzo dużo przebywam w towarzystwie młodych ludzi,głownie poprzez komunikatory głosowe.
Nie jestem zwolennikiem portali randkowych, ale postanowiłem spróbować może akurat poznam tu kogoś ciekawego tongue
Nie jestem typem faceta który założył tu profil aby kogoś poderwać, desperatem szukającym dziewczyny etc

Uwielbia trolować, szkalować droczyć się z ludźmi mam to wpisane w naturę smile
Dlatego jeśli na jakąś zaczepkę itp od razu strzelasz focha i się obrażasz nie dogadamy się wink

Mimo wieku głównie posługuję się językiem młodzieżowym, dlatego jeśli nie tolerujesz w rozmowie czy pisaniu skrótów ofc, ocb, lol, emoikonek itp i podchodzisz do pisania jak polonistka to również się nie dogadamy smile

W zimie wolny czas głównie spędzam przed komputerem na komunikatorach głosowych ze znajomymi rozmawiając , śmiejąc się z różnych pierdół ale też nie stronie od wypadów na bilard, pub piwko itp

W lecie czas głównie spędzam aktywnie : rower, plaża, jeziorka pływanie , wypady w góry.

No to tyle w skrócie wink

Piszcie do mnie, aż mi skrzynkę zapcha big_smile

Od razu chcę podkreślić, że wiem, że większość kobiet to prawdopodobnie odepchnie, ale taki naprawdę jestem pomimo wieku big_smile

81

Super,że taki jesteś, twoja wola, ale większośc kobiet już jest powazniejsza i raczej albo juz ma dzieci ( i nie ma czasu na ciągłe imprezowanie, jak Ty) albo szuka kogoś bardziej statecznego. I szczerze mówiąc, nie masz się czym chwalić,że - z twojego opisu wyglądasz na Piotrusia Pana. Może więc to  twojemu  stylowi bycia , a nie w tym, jak zagadujesz do kobiet na portalach, przydałaby sie lekka zmiana?

82 Ostatnio edytowany przez random.further (2017-11-18 21:22:32)

Szkalownik napisał/a:

Od razu chcę podkreślić, że wiem, że większość kobiet to prawdopodobnie odepchnie, ale taki naprawdę jestem pomimo wieku big_smile

wink wink wink Skoro to wiesz to się sam ze sobą męcz... w przerwach poświęcanych na niemarnowanie (czy nie marnowanie ? wink wink wink ) czasu smile, czas... czas... kto Ci ofiaruje czas smile choćby Ci skrzynkę ciut zapełnić...

83 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-19 00:02:51)

Drogi Szkalowniku smile
Gdybys napisał na portalu to co w innym poście, zacytuję:
Powiem tak:
Odczuwać potrzeby seksualne itp odczuwałem od młodego nie ukrywam.
Po prostu zawsze starałem się tłumić te popędy i unikałem sytuacji do tego prowadzących.
Miałem i mam swoją wizje: nauka , karier - i możne coś więcej (jak Bóg da) .
Tak jestem katolikiem (co !!! programista i katolik ? big_smile) ale nie jestem z tych mega fanatyków. Mam swoje zdania na temat różnych rzeczy i wartości.
Co do przytulania itp może masz racje: Do momentu gdy tego nie doświadczyłem, nie miałem ku temu, aż takiego popędu.
Po prostu poprzednia relacja z kobietą uruchomiła we mnie jakiś ""trigger" .
I również podczas kariery miałem tego świadomość, że jak raz spróbuje to mi to nie da spokoju i dlatego może się w nic nie angażowałem i to mnie blokowało.

I dopisał, że jesteś otwarty na zwiazek- to byłby hit. smile Piszę zupełnie poważnie.

84

cataga napisał/a:

Super,że taki jesteś, twoja wola, ale większośc kobiet już jest powazniejsza i raczej albo juz ma dzieci ( i nie ma czasu na ciągłe imprezowanie, jak Ty) albo szuka kogoś bardziej statecznego. I szczerze mówiąc, nie masz się czym chwalić,że - z twojego opisu wyglądasz na Piotrusia Pana. Może więc to  twojemu  stylowi bycia , a nie w tym, jak zagadujesz do kobiet na portalach, przydałaby sie lekka zmiana?

Lol a czy ja napisałem że imprezuje ?
Ja nie szukam kobiet co mają dzieci albo szukają kogoś statycznego (rozumiem że chodzi ci o snoba co ma kasę, dom , ma spełniać zachcianki kobiety itp ).
Czy siedzenie na komunikatorach głosowych, gdzie moi rówieśnicy to młodsi, to imprezowanie ?
Czy morze czepiasz się tego że chodzę do pubów , na bilard etc ze znajomymi jako singiel ?
Troszkę nie rozumiem twojej wypowiedzi ...

Zgadzam się jestem troszkę dziecinny, ale to lubię, taki jestem .
Mnie nie bawią dyskoteki, stado ludzi, oklepane sztywne rozmowy etc.
Lubię rozmawiać o pierdołach,o grach, o stremarach (kto się interesuje e-sportem to będzie wiedział), o różnych głupotach wyczytanych w internetach.
Uwielbiam to co lubi dzisiejsza młodzież.
To mnie odpręża, odstresowywuje.
Można powiedzieć że jestem takim starym nerdem/geek'iem ale nie do końca smile

Niestety faceci w moim wieku nawet nie będą wiedzieć o co mi chodzi a co dopiero kobiety sad
Raczej obecny 16 latek/latka by to zrozumiał/a.

random.further napisał/a:

wink wink wink Skoro to wiesz to się sam ze sobą męcz...

Sorki ale ja sam się ze sobą nie męczę . Skąd taki wniosek ?

w przerwach poświęcanych na niemarnowanie (czy nie marnowanie ? wink wink wink ) czasu smile, czas... czas... kto Ci ofiaruje czas smile choćby Ci skrzynkę ciut zapełnić...

Tego kompletnie nie rozumiem jaki to ma przekaz ?
Możesz mi to jakoś bardziej logicznie opisać co napisałaś ?

Ela210 napisał/a:

Drogi Szkalowniku smile
Gdybys napisał na portalu to co w innym poście, zacytuję:
Powiem tak:
Odczuwać potrzeby seksualne itp odczuwałem od młodego nie ukrywam.
Po prostu zawsze starałem się tłumić te popędy i unikałem sytuacji do tego prowadzących.
Miałem i mam swoją wizje: nauka , karier - i możne coś więcej (jak Bóg da) .
Tak jestem katolikiem (co !!! programista i katolik ? big_smile) ale nie jestem z tych mega fanatyków. Mam swoje zdania na temat różnych rzeczy i wartości.
Co do przytulania itp może masz racje: Do momentu gdy tego nie doświadczyłem, nie miałem ku temu, aż takiego popędu.
Po prostu poprzednia relacja z kobietą uruchomiła we mnie jakiś ""trigger" .
I również podczas kariery miałem tego świadomość, że jak raz spróbuje to mi to nie da spokoju i dlatego może się w nic nie angażowałem i to mnie blokowało.

I dopisał, że jesteś otwarty na zwiazek- to byłby hit. smile Piszę zupełnie poważnie.

Nom ok . Ale moim zdaniem to co napisałem wyżej jak spędzam wolny czas itp jest bardziej ważne.
Bo powiedzmy napisał bym ten opis jak zacytowałaś moją jedną wypowiedź.
Kobieta by sobie coś tam pomyślała (według ciebie coś interesującego) i chciała by się spotkać.
Doszło by do spotkania i co ?
Powiedział bym wtedy mniej więcej to co opisałem, jak spędzam czas, jak się wypowiadam, co mnie bawi, jaki jestem itp
Od razu było by rozczarowanie itp

Ja bym zmarnował czas i ona. Po co to ?

Dlatego wiem że znalezienie dla mnie 2 polówki będzie nie lada wyzwaniem.
I też nie łudzę się, że mogę takiej nie znaleźć.

85

Skoro to wiesz to się sam ze sobą męcz...
Sorki ale ja sam się ze sobą nie męczę . Skąd taki wniosek ?

Podkreślenie jest na SAM i faktycznie go nie widać.
Wydaje mi się, że sam się ze sobą nie męczysz ale czy nie byłbyś męczący dla innej osoby ?, czyli :
sam się męcz bo nie osiągnąłeś celu jakim jest ‘nie męczenie’ się przy Tobie drugiej osoby,
i nie chodzi tu o Twój zawód i może nawet nie o podejście hm…, życiowe. Natomiast wyraz jaki temu dajesz (Twój opis) zamieszczony w miejscu, które ma służyć ‘przyciągnięciu’ nie ‘odepchnięciu’, z góry (i z Twoim zamysłem jak rozumiem) taki nie jest – więc po cóż Ci to skoro od razu zakładasz, że nie spełni swojego zadania ? To wydaje się hm…, ZBYT przewrotne (ale może przesadzam wink).
Męczącym MOŻE też być ‘szkalownikowanie’ (luźne żarty, przewrotność właśnie, trollowanie – to fajne ale nie każdemu podejdzie), spójrz na to od strony drugiej osoby po prostu, i wiem, że od razu zaznaczyłeś, żeby sobie odpuścić pisanie do Ciebie w takich przypadkach - więc ok (ale jednak zauważ, że to MOŻE być męczące)

A druga sprawą w opisie jest hm…, zwartościowanie, które może działać również ‘odpychająco’. W tym aspekcie Twój opis zabrzmiał :  przyszedłem na portal randkowy, który wydaje mi się miejscem drugiej kategorii (bo długo po sieci buszuję i lubię z ludźmi rozmawiać a tutaj nie wchodziłem mimo, że to miejsce do poznawania ludzi) i MIMO, że obawiam, że nie można tu trafić na nikogo wartościowego to jestem TYLKO ciekaw czy jednak ktoś interesujący mi się trafi. Nie mówię, że taki przekaz miałeś na myśli, ale że taki przekaż MOŻE się komuś narzucić. Od razu też wyjaśnię, że mi się nie narzucił, już wcześniej napisałam, że jakoś mi fajnie brzmisz i mam świadomość, że taki ton nie jest możliwy ZAWSZE do utrzymania, więc : SPOKO wink.

w przerwach poświęcanych na niemarnowanie (czy nie marnowanie ?       ) czasu  , czas... czas... kto Ci ofiaruje czas   choćby Ci skrzynkę ciut zapełnić...
Tego kompletnie nie rozumiem jaki to ma przekaz ?
Możesz mi to jakoś bardziej logicznie opisać co napisałaś ?

1.Nabijałam się bo przypomniała mi się dyskusja ‘ortograficzna’ jaką prowadziłeś w innym wątku, bo tym razem MI się nie chciało sprawdzać jak się pisze : niemarnowanie czy : nie marnowanie ? Rzadko mi się zdarzają błędy ortograficzne a tutaj dobrze zrozumiałam Ciebie, bo mając niepewność co do pisowni autentycznie NIE CHCIAŁO mi się sprawdzić jak się to pisze wink
2. Tak jak w real wiele rzeczy można zwartościować to wirtualnie takim wymiarem wydaje się czas poświęcony na, hm…, no choćby na Twój opis na portalu. Jakikolwiek przekaz kierujesz i usiłujesz zdobyć odzew, to po prostu powinien być, hm…, chwytliwszy po prostu. U Ciebie (dla mnie) wdać dysonans – przekaz miejscami brzmi dobrze a ten zamieszczony na portalu : nie. Taki dysonans to skrócenie czasu o jaki (chyba) się starasz.

wink no i mam za swoje, przyszło mi się tłumaczyć bo nie chciało mi się logicznie za pierwszym razem smile, fajnie brzmisz jak Ci już z napisałam – nie zmarnuj tego… po prostu (czy poprostu ?)

86

Hmmm ok dzięki teraz w sumie to widzę, masz racje.

Męczącym MOŻE też być ‘szkalownikowanie’ (luźne żarty, przewrotność właśnie, trollowanie – to fajne ale nie każdemu podejdzie), spójrz na to od strony drugiej osoby po prostu, i wiem, że od razu zaznaczyłeś, żeby sobie odpuścić pisanie do Ciebie w takich przypadkach - więc ok (ale jednak zauważ, że to MOŻE być męczące)

Z tym też się zgadzam. Dziewczynę którą miałem właśnie nie lubiła trolowania.
Niestety ja mam trolowanie wpisane w naturę, jak coś o kimś wiem to to zazwyczaj wykorzystuję żeby tę osobę rozśmieszyć ale nie każdy to rozumie sad
Ale też nie troluje kogoś na każdym kroku po prostu wszystko zależy od sytuacji.

2. Tak jak w real wiele rzeczy można zwartościować to wirtualnie takim wymiarem wydaje się czas poświęcony na, hm…, no choćby na Twój opis na portalu. Jakikolwiek przekaz kierujesz i usiłujesz zdobyć odzew, to po prostu powinien być, hm…, chwytliwszy po prostu. U Ciebie (dla mnie) wdać dysonans – przekaz miejscami brzmi dobrze a ten zamieszczony na portalu : nie. Taki dysonans to skrócenie czasu o jaki (chyba) się starasz.

No nic postaram się jakoś ten opis poprawić na mniej drastyczny big_smile

87

Same chłopaki cudaki wydziwiaki na tych portalach, widzę tongue

88

Szkalowniku , to co Ty " uprawiasz" - co napisales w odpowiedzi na mój post - to tzw imprezowanie. Po prostu kobieta w pewnym wieku,  zamiast iśc do pubu, woli spotkac się w domu ze znajomymi i nie pije tyle, co 10 lat temu ( napisaleś, że lubisz to, co dzisiejsze 16 latki) , bo po prostu rano idzie do pracy, a za ściana spi kilkuletnie dziecko. I nie bedzie zachwycona panem, który zamiast jej pomóc  w domu, po pracy wychodzi do pubu i wraca o drugiej nad ranem pijany. Nie znajdzie też wspolnego języka z wiecznym graczem komputerowym...   
Może po prostu szukaj wsrod 16 latek, tylko,że dla nich zapewnej jesteś już starym zgredem...

Mam takiego kolegę, Wieczne imprezy , marihuana, i co srednio 3 miesiące nowa ( coraz młodsza od niego ) dziewczyna. Pan ma teraz 43 lata, ostatnia jego dziewczyna ma 20 ...

89

cataga napisał/a:

Szkalowniku , to co Ty " uprawiasz" - co napisales w odpowiedzi na mój post - to tzw imprezowanie. Po prostu kobieta w pewnym wieku,  zamiast iśc do pubu, woli spotkac się w domu ze znajomymi i nie pije tyle, co 10 lat temu ( napisaleś, że lubisz to, co dzisiejsze 16 latki) , bo po prostu rano idzie do pracy, a za ściana spi kilkuletnie dziecko. I nie bedzie zachwycona panem, który zamiast jej pomóc  w domu, po pracy wychodzi do pubu i wraca o drugiej nad ranem pijany. Nie znajdzie też wspolnego języka z wiecznym graczem komputerowym...   
Może po prostu szukaj wsrod 16 latek, tylko,że dla nich zapewnej jesteś już starym zgredem...

Mam takiego kolegę, Wieczne imprezy , marihuana, i co srednio 3 miesiące nowa ( coraz młodsza od niego ) dziewczyna. Pan ma teraz 43 lata, ostatnia jego dziewczyna ma 20 ...

Nie rozumiem po co te ciągle nawiązania do dziecka. Szkalownik napisał, ze nie szuka osoby z dzieckiem, więc to zupełnie niepotrzebne. Poza tym nawet jeśli ktos chodzi do pracy na rano, może chcieć imprezować całą noc i tak samo osoby z dziećmi - niektórzy lubią stan chronicznego niewyspania i jakoś funkcjonują. Szkalownik nic nie napisał o wieku partnerki (a przynajmniej ja nie zauważyłam), a nawet nie każda nastolatka musi lubić styl życia Szkalownika.

90

cataga napisał/a:

Troszkę chyba źle zrozumiałaś przekaz jaki chciałem osiągnąć.

Chciałem po prostu zwrócić uwagę, że nie jestem "typowym" facetem z typowymi "zainteresowaniami".
Wygląda na to że mi nie wyszło hmm
Co do pubów etc również napisałem, że lubię ale to nie oznacza to, że robię to codziennie ... Ostatni raz na bilardzie byłem 2 miesiące temu ze znajomymi ze studiów ... a w pubie na piwie to chyba pół roku temu ( tak wiem sad sad )
Częściej waśnie spotykam się ze znajomymi/rodziną w domu .

Weź też pod uwagę, że jestem singlem i szukam, i szukać gdzieś trzeba ?
Więc wypady do klubów etc są chyba wskazane ?

Co do dzieci również mam pewne doświadczenie.
Podczas gdy zacząłem studiować urodził się mi braciszek (18 lat młodszy).
Jako ze studiowałem, i miałem bardzo dużo czasu wolnego, to mama chodziła do pracy (ojciec również) a ja opiekowałem się młodszym braciszkiem.
A jak nie mogłem i musiałem chodzić na zajęcia to zostawiałem młodego z babcią.
Wiem co to podcierani "dup***", usypianie , karmienie, czy słuchanie jak dziecko płacze przez 2h bo ma kolke  itp.

Co do wiecznego gracza komputerowego też chyba źle mnie zrozumiałaś.
Ja nie siedzę zaraz po pracy i gram w gry po nocach ...
Po prostu mnie to interesuje i jeśli już uporałem się ze wszystkimi obowiązkami mam chwilkę czasu dla siebie, to do dlaczego zamiast przysłowiowego filmu nie mogę sobie zagrać z rówieśnikami ?

To że mam takie zainteresowania i to lubię nie znaczy, że jestem nieodpowiedzialny ...

Co do wieku wydaje mi się że nie ma to większego znaczenia, ale więcej niż +- 7 lat to już była by za duża różnica dla mnie .

91

Szkalowniku, mnie i innym osobom na forum to piszesz, fajnie.  Ale chcialam po prostu powiedziec, jak ja odebrałam twoj przekaz twojego profilu zamieszczonego podobno przez Ciebie na portalu. Te kobiety, które będą czytac profil, nie wiedza, że byles w pubie 2 miesiące wczesniej a nie wczoraj itp.   

''z którym można by spędzać wolne chwile na zabawie i marnowaniu wspólnie czasu '' - no wiesz, kobiety w Twoim wieku przewaznie maja za malo czasu , by go " marnować" 
a opis jaki podałeś nam, profilowy , kompletnie odbiega od tego, co napisales przed chwilą? A prawda jaka jest? sam wiesz...

92

Jednak się da big_smile

O dziwo to dziewczyna do mnie napisała, no może nie napisała co zainicjowała portalowym "flirtem" big_smile
Popisaliśmy trochę no i doszliśmy, że chcemy się spotkać w realu tongue

Jedyny problem to taki, że ja jestem z Rzeszowa a ona mieszka teraz w Malborku xD
Ale jak dla mnie nie jest to odległość nie do pokonania big_smile
Zwłaszcza, że teraz jestem w trakcie zmiany pracy i mam jeszcze trochę wolnego czasu smile
W sumie tez nigdy nie byłem na północy kraju więc i wycieczkę sobie zrobię big_smile

93

Szkalownik napisał/a:

Jednak się da big_smile

O dziwo to dziewczyna do mnie napisała, no może nie napisała co zainicjowała portalowym "flirtem" big_smile
Popisaliśmy trochę no i doszliśmy, że chcemy się spotkać w realu tongue

Jedyny problem to taki, że ja jestem z Rzeszowa a ona mieszka teraz w Malborku xD
Ale jak dla mnie nie jest to odległość nie do pokonania big_smile
Zwłaszcza, że teraz jestem w trakcie zmiany pracy i mam jeszcze trochę wolnego czasu smile
W sumie tez nigdy nie byłem na północy kraju więc i wycieczkę sobie zrobię big_smile

W Malborku smile Piękne zamczysko tam jest- romantyczne miejsce na randkę smile

94 Ostatnio edytowany przez random.further (2017-11-24 21:41:56)

smile smile smile Może Andrzejki i Mikołajki wykorzystaj... przy okazji... coś Ci zaczęłam kibicować... hehe

95

Dzięki wink

Ale aż tak szybko to nie tongue

30 za parę dni jadę do Krakowa podpisać umowę o nową prace i nawet nie wiem kiedy będę zaczynał.
Wstępnie wiem, że i tak będę musiał na tydzień do Krakowa przyjechać na szkolenie ale dokładnych dat nie znam, mam się wszystkiego w czwartek dowiedzieć.
Na pewno gdzieś w grudniu a prace prawdopodobnie od stycznia zacznę.
Dlatego myślę, że podczas tego pobytu w Krakowie zrobię sobie wycieczkę właśnie do Malborka bo najbliższe połączenie do Malborka jest własnie z Krakowa.

Ela210 napisał/a:

W Malborku smile Piękne zamczysko tam jest- romantyczne miejsce na randkę smile

No to, to obowiązkowo big_smile Zwłaszcza, że ona się interesuje historią wiec mam nadzieje że mi trochę naopowiada big_smile

96

Szkalownik napisał/a:
Rerka napisał/a:

Możesz podać jakiś przykład jak zagadujesz do dziewczyn?

Chmm jakieś tam przykłady ppamiętam big_smile

Np jedna z kobiet wrzuciła zdjęcie gdzie leży na drodze i miała na sobie takie fajne leginsy w czarno białe paski big_smile (nie miała opisu więc nie miałem się do czego innego odnieść).

To napisałem w stylu "Obok tak pięknej zebry nie mógł bym przejść obojętnie. "

albo jest zdjęcie z dziewczyną wyglądało jak by na nim była jakaś małolata (takie moje pierwsze wrażenie)

"Już miałem cie zgłaszać do moderacji że kolejna małolata się podszywa pod kobiety smile"

I tego typu . Ogólnie starałem się czytać, oglądać profile i na podstawie tego coś odpisywać .
Nie jestem żadnym poetom mam umysł ścisły i naprawdę pisanie takich rzeczy mi przychodzi z trudem ...

A Ty wiesz, że to jest podryw typu "rwałbym Cię jak rzodkiewkę"? Nie działa na kobiety blisko 30-tki. W każdym razie nie przypuszczam.
Może Ty w ogóle to nie tych kobiet podbijasz? Jak nie ma nic w opisie, to może nie ma nic do powiedzenia?

Rerka napisał/a:

Albo nakreślić jak wygląda twój profil? Czy masz zdjęcia, co przedstawiają, jak siebie opisałeś? Czy zagadujesz do dziewczyn ze swojej miejscowości?

szkalownik napisał/a:

Mam zdjęcia . "Co przedstawiają" raczej mój wygląd bo co innego ma przedstawić zdjęcie na portalu randkowym?
Co do opisów to trochę lipa i nie wypełniam bo skoro wypełniam np all moje hobby , prace , cechy charakteru itp to ciężko mi wymyślić co ja mam w tym opisie napisać skoro większość jest wypisana w tych standardowych profilowych rzeczach .
I tak głównie zagadywałem do dziewczyn z okolic.

Ja myślę, że warto, żebyś coś jednak o sobie napisał, albo poproś kumpla, żeby Cię opisał i na podstawie tego napisz. Co innego wypunktowane w profilu, a co innego pokazanie, że umiesz się wypowiedzieć i masz jakąś tam wizję siebie samego.

A tak przy okazji, to mnie się nasunęła refleksja, że to randkowicze psują sami sobie rynek. Ja nie jestem 10/10, nie mam się za jakąś gwiazdę, ale i tak miałam minimum kilkanaście wiadomości dziennie, często powyżej 20. Skoro kobiet i mężczyzn jest porównywalna ilość na portalach i zakładając, że moja ilość wiadomości jest przeciętna, to by znaczyło, że faceci wypisują do dużej ilości dziewczyn na raz, tym samym generując im sztuczny "popyt". A dziewczyny widząc, że mają branie, podwyższają wymagania.

97

Makigigi napisał/a:

Ja myślę, że warto, żebyś coś jednak o sobie napisał, albo poproś kumpla, żeby Cię opisał i na podstawie tego napisz. Co innego wypunktowane w profilu, a co innego pokazanie, że umiesz się wypowiedzieć i masz jakąś tam wizję siebie samego.

A ja już uważam, że nie warto głównie z powodu który opisałaś poniżej:

Makigigi napisał/a:

A tak przy okazji, to mnie się nasunęła refleksja, że to randkowicze psują sami sobie rynek. Ja nie jestem 10/10, nie mam się za jakąś gwiazdę, ale i tak miałam minimum kilkanaście wiadomości dziennie, często powyżej 20. Skoro kobiet i mężczyzn jest porównywalna ilość na portalach i zakładając, że moja ilość wiadomości jest przeciętna, to by znaczyło, że faceci wypisują do dużej ilości dziewczyn na raz, tym samym generując im sztuczny "popyt". A dziewczyny widząc, że mają branie, podwyższają wymagania.

Dla mnie to wygląda jak wyścig szczurów.
Nie mówiąc już o tym ile się przy tym czasu marnuje ...

98

Szkalowniku, nie wiem, czy tak dużo czasu się marnuje, bo jestem po drugiej stronie. Sama wykazałam inicjatywę tylko raz. Przejrzałam ponad 600 profili, dokładnie jeden wybrałam, pomyślałam ze dwa dni, napisałam i potem było spotykanie się :-)
A że nam nie wyszło to już nawet lepiej, bo mój mąż jest fajniejszy na każdym polu :-). Także uważam, że dobrze wykorzystałam swój czas, choć mnóstwo go spędziłam na selekcji.
Swoją drogą to, na co panowie narzekają - że dziewczyny wymieniają kilka wiadomości i milkną, albo podobne zachowania - zdarza się w dużym stopniu u chłopaków też. Tak, jakby chcieli tylko trochę popisać, udowodnić sobie, że są atrakcyjni i nic poza tym. Ale ja na to patrzę tak, że po prostu nie znaleźli w danej osobie tego, czego szukają - to dotyczy obu płci. A inna sprawa, że skoro ktoś od kilku lat szuka aktywnie i znaleźć nie może, to coś jest z nim nie tak, z jego wymaganiami albo psychiką - oczywiście uogólniam, bo np. Ty pracujesz w męskim środowisku i nie bywasz na różnych eventach, więc nie masz jak kogoś spotkać .
A jeszcze fajny patent na spotkanie kogoś to jakieś uspołeczniające hobby. U mnie pieseł wciąż kupuje serca ludzi - często dużych i łysych, bo mam psa mordercę big_smile.

99

Makigigi napisał/a:

Szkalowniku, nie wiem, czy tak dużo czasu się marnuje, bo jestem po drugiej stronie. Sama wykazałam inicjatywę tylko raz. Przejrzałam ponad 600 profili, dokładnie jeden wybrałam, pomyślałam ze dwa dni, napisałam i potem było spotykanie się :-)

Dam prosty przykład:

Dużo kobiet tu narzeka że facet nie jest w stanie napisać nic ciekawego w pierwszej wiadomości .
Więc przejrzenie profilu , i napisanie do tego profilu coś oryginalnego czyli odnoszącego się do czegoś konkretnego chwilkę czasu schodzi (przynajmniej w moim przypadku).
I teraz zostaje jeszcze kwestia aby ta wiadomość przebiła kolejne 20 - 30 wiadomości które otrzymała osoba z profilu ...

I powiedzmy ze w ciągu godziny wyślesz tak z 5 - 7 wiadomości. to masz wtedy szanse 5/100 czyli statystycznie 5%, że dostaniesz od jakiejś odpowiedź no może powiedzmy 10 -15% żeby było bardziej realne tongue

Wiesz przeczytać 30 wiadomości jest szybciej niż napisać te 5 czy 7 konkretnych do kogoś tongue

100

no nie,Szkalowniku, pewnie ,ze łatwiej jest wysłac 100 wiadomości " heh, co tam u ciebie", niz zadac sobie trud przeczytania profilu i zapytania choć o jeden szczegół.
No nie ma czasu, do 100 kobiet rozbudowanych wiadomości nie wyslesz.   A prawem prawdopodobienstwa - ze 100 jak choc jedna się odezwie to sukces będzie i ego sie podniesie choć na chwilę. Bo po co rozbudowaną, zlozoną az z kilku zdań ( ironia)  wiadomośc pisać, toz to w hurtowej skali nieopłacalne.
Ale wiesz, Szkalowniku, kobiety wyczuwają takie hurtowe wiadomości i autora takich, spuszczają na drzewko.  Zostają tylko te, ktore chca szybkich znajomości.  No ale przy takim postępowaniu nie dziw sie, że nie można znalezć zadnej kobiety na dłużej. I potem dostaję ...setną wiadomosc typu" hej poznamy się", a jak zaglądam na profil, to pan mieszka 1000 km ode mnie, ma zainteresowania totalnie rozne od moich, ale szuka kobiety na dłużej. No kpiny.

101

Ja rozumiem, że szkalownik wysyłał nieliczne wiadomości, jednak bez powodzenia. Tyle, że z przykładów podanych wcześniej wynikałoby, że to są raczej odpychające wiadomości.

Bolało, jak spadłaś z nieba aniele ? ;-)

Makigigi napisał/a:

Nie.... ten tekst to tragedia (również z perspektywy facetów) big_smile

103

Problem w tym, że jeżeli dziewczyna jest świadoma swojej urody, w miarę bystra i niezdesperowana, to co miałoby sprawić, że odpowie na bezczelny komplement? Oczywiście to tylko moje zdanie, ale Wasze doświadczenia przekonały mnie, że nie tylko dla mnie zaczynanie znajomości od komplementu się nie sprawdza. Mam w domu lustro; wiem, że mam oczy jak gwiazdy (jedno wyżej, drugie niżej), nie trzeba mi o tym przypominać big_smile.
A z takich przykładów, kogo poznałam, to jeszcze był taki jeden, co nie miał zdjęcia, ale miał fajny opis siebie i napisał wprost, że mu się spodobałam i chciałby pogadać (zakazane: "poznać cię bliżej", bo obrzydliwcy potem piszą propozycje seksualne :-) i mnie to odpycha ). Napisał też parę zdań od siebie, ładnie, skladnie i z poczuciem humoru. Ostatecznie wynikła z tego jakaś tam trwalsza znajomość.
Był też chłopak, który celowo lub nie wpisał się w poczucie humoru mojego ulubionego pisarza i dokładnie nie pamietam, ale zapytał, czy chcę zobaczyć małe kotki w piwnicy. Mnie to bawi, ale chyba nie polecam :-)
Acha i +10 do zainteresowania dla tych, którzy mieli na zdjęciu w tle to samo, co ja lubię : rower, rolki, góry. To chyba podstawy psychologii; lubimy tych, którzy wydają się nam podobni do nas. Więc możliwe, że warto ustawić profilowe takie, które trafi w target. Na przykład, jeśli ktoś szuka bywalczyni koncertów, to niech wstawi zdjęcie z koncertu.
Co ma zrobić domator, który szuka domatorki? Zdjęcia z domu wychodzą słabo, dywany, kanapy, nieeee. Ale wtedy warto poprosić kogoś znajomego, kto robi ładne zdjęcia o dobry portret, taki grający światłem, zamyślony, na przykład jak patrzysz przez okno na deszczową pogodę, albo jak siedzisz na parapecie z kocem i książką - to pokazuje, że masz jakieś życie wewnętrzne. Ja wiem, że to nie pokazuje prawdy i to tylko reklama, ale niestety efekt wizualny oddziałuje na emocje. Kurczę, przypomnijcie sobie reklamy świąteczne, pięknie zastawiony stół, uśmiechnięta rodzina, ciepłe kolory - życie tak nigdy nie wyglada, ale te reklamy sprawiają, że przez sekundę chcesz doświadczyć tego, co pokazują.
Do meritum, zdjęcie w profilu w 20% ma pokazać, że wyglądasz przyzwoicie a w 80% ma wysłać komunikat o Tobie, ma wywołać wrażenie, że jesteś: wesoły, melancholijny, romantyczny(polecam), energiczny, pomysłowy, itd., niepotrzebne skreślić.

104

Makigigi napisał/a:

Był też chłopak, który celowo lub nie wpisał się w poczucie humoru mojego ulubionego pisarza i dokładnie nie pamietam, ale zapytał, czy chcę zobaczyć małe kotki w piwnicy. Mnie to bawi, ale chyba nie polecam :-)

Oglądanie kotków w piwnicy brzmi dla mnie jak wabik pedofila. Podobno (znam tylko opowieści internetowe) pedofile namawiają dzieci na oglądanie małych zwierzątek w ustronnych miejscach.

105

kao_makao napisał/a:
Makigigi napisał/a:

Oglądanie kotków w piwnicy brzmi dla mnie jak wabik pedofila. Podobno (znam tylko opowieści internetowe) pedofile namawiają dzieci na oglądanie małych zwierzątek w ustronnych miejscach.

Dokładnie tak. Ale ja już od dawna nie jestem w targecie pedofilów :-)

Makigigi napisał/a:

Co ma zrobić domator, który szuka domatorki? Zdjęcia z domu wychodzą słabo, dywany, kanapy, nieeee. Ale wtedy warto poprosić kogoś znajomego, kto robi ładne zdjęcia o dobry portret, taki grający światłem, zamyślony, na przykład jak patrzysz przez okno na deszczową pogodę, albo jak siedzisz na parapecie z kocem i książką - to pokazuje, że masz jakieś życie wewnętrzne. Ja wiem, że to nie pokazuje prawdy i to tylko reklama, ale niestety efekt wizualny oddziałuje na emocje. Kurczę, przypomnijcie sobie reklamy świąteczne, pięknie zastawiony stół, uśmiechnięta rodzina, ciepłe kolory - życie tak nigdy nie wyglada, ale te reklamy sprawiają, że przez sekundę chcesz doświadczyć tego, co pokazują.
Do meritum, zdjęcie w profilu w 20% ma pokazać, że wyglądasz przyzwoicie a w 80% ma wysłać komunikat o Tobie, ma wywołać wrażenie, że jesteś: wesoły, melancholijny, romantyczny(polecam), energiczny, pomysłowy, itd., niepotrzebne skreślić.

To trochę porównywanie ludzi samotnych, szukających 2 połówki na portalach do sprzedających towar domokrążców. Handel emocjami i własną osobowością. Przykre, ale chyba prawdziwe...

107

Zatroskany, zależy jak na to spojrzeć. Nie możesz korzystać z portalu randkowego i jednocześnie mieć pretensję o to, że forma portalu wymusza ocenianie drugiej osoby w ciągu 10 sekund i następny, i następny. Tak to działa i albo wady tego systemu przekujesz w swoje mocne strony albo nie ma sensu korzystać i użalać się nad brakiem powodzenia. To trochę jakbyś wysyłał kiepskie i nieprzygotowane pod konkretnego pracodawcę CV wszędzie, gdzie się da i narzekał, że nikt nie chce Cię zatrudnić.
Poza tym nie chodzi tutaj o żadne kupczenie swoją osobą, tylko o świadomość, że ludzki umysł posługuje się takimi a nie innymi narzędziami i schematami oraz o dostosowanie swojego wizerunku do tego, jakie chcesz wywrzeć pierwsze wrażenie. Żadnen facet nie będzie zagadywał do nieładnej kobiety, która nic ciekawego nie ma o sobie napisane, bo po co. Więc nie rozumiem, czemu w drugą stronę jest tyle żalu do kobiet, że nie chcą brać, czego popadnie. To, że ktoś ma słaby profil na portalu, nie oznacza, że jest niefajnym człowiekiem. Przeciwnie, może być bardzo wartościowy. Ale jak pisałam - przejrzałam 600 profili w celu wybrania jednego. Co miałoby mnie skłonić do tego, żeby z każdym się spotkać osobiście kilka razy o go poznać i ile czasu bym musiała na to mieć ? Chciałabym zaradzić temu, że ktoś nie ma sukcesów na portalach randkowych, ale nic nie poradzę na negatywne nastawienie i uprzedzenia.
U mnie też 99% wiadomości, to był chłam: "hej", "ruchasz się, czy trzeba z tobą chodzić", "jesteś piękna, poznajmy się bliżej", "co porabiasz" i  gros propozycji seksualnych za darmo i za kasę. Ale od początku liczyłam się z tym, że to tak wygląda i się nie zwracałam na to uwagi. A z tych 20 wiadomości dziennie niewiele zostawało wartościowych, a z tych wartosciowych większość od osób nie w moim typie pod względem wyglądu, charakteru lub stylu życia, a mimo to uważam że nie straciłam czasu, poznałam fajnych ludzi, dobrze się bawiłam i zawsze będę miło wspominać ten czas, kiedy miałam tam konto.

108 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-11-28 14:05:05)

@Makigi -- a męża poznałaś przez internet? Fajnie opisałaś swoje przygody z portalami.
Ja żonę na wycieczce, bo wtedy nawet nie było portali smile smile ani nawet internetu... smile.

109 Ostatnio edytowany przez Makigigi (2017-11-28 14:42:04)

Gary, tak, poznaliśmy się już parę lat temu. Mój mąż jest programistą, tak jak szkalownik i (półżartem) nie wychodzi z domu, jeśli nie musi. Tylko siedzi w swoim centrum zarządzania wszechświatem i koduje. To był jedyny sposób, żeby go spotkać ;-). Ale przyznam, że na początku go nie chciałam, chciałam też jeszcze sie pospotykać z innymi i musiał się natrudzić trochę, żeby coś z tego było.

A co do wycieczek, to kiedyś dużo jeździłam sama w góry i wtedy też poznałam multum fajnych osobników płci męskiej. Teraz, odkąd mam psa, to też ludziska się zaznajamiają chętnie, choć już panowie są bez szans. Ostatnio moja suka wieczorem wlazła w krzaczki i merda zapamiętale. Idę po nią, a tam jakiś facet sika. Najbardziej krępująca sytuacja ever, bo psina za nic nie chciała odejść od pana sikacza a on stał tyłem i się nie ruszał, choć już opróżnił pęcherz . Widać się zawstydził big_smile Także ten, nie sikajcie w miejscach publicznych

@Makigigi

Zgadzam się z tym, że biorąc udział w tym biznesie jakim są portale społecznościowe oraz randkowe zgadzamy się na pewne ustępstwa. Istotnie, gdyby trzeba było czytać każdy profil szczegółowo i rozwodzić się nad wyborem to nasz wybór znacznie by się ograniczył. Dlatego słynny swipe jest o wiele lepszy bo mamy większe szanse na poznanie kogoś. Inna kwestia to właśnie osoby, które rejestrują się bez celu. Nie szukają nikogo, chcą podbudować ego, zwiększyć popularność i ilość "lajków", które nie odpisują praktycznie nikomu. Jest to plew, który powinno się oddzielić i odciąć jak raka. Wtedy na portalach pozostali by wyłącznie ludzie szukający kogoś, a nie lubujący się w blasku własnej zajebistości. Niestety taki ruch znacząco ograniczyłby wpływy z kont premium i innych dodatkowych usług. Skoro jest to biznes to wspomniana wyżej opcja jest  (niestety) niemożliwa.

111 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-11-28 16:16:15)

Szkalownik napisał/a:

Dobra napisałem swój własny opis na jednym z portali. Dlatego też ciekawi mnie opinia z waszej strony.

Oto opis:

Szkalownik napisał/a:

Siemaneczko wink

Na wstępie interesuje mnie poznanie kogoś na luzie, z dystansem do siebie, z którym można by spędzać wolne chwile na zabawie i marnowaniu wspólnie czasu wink

Bardzo dużo przebywam w towarzystwie młodych ludzi,głownie poprzez komunikatory głosowe.
Nie jestem zwolennikiem portali randkowych, ale postanowiłem spróbować może akurat poznam tu kogoś ciekawego tongue
Nie jestem typem faceta który założył tu profil aby kogoś poderwać, desperatem szukającym dziewczyny etc

Dlatego jeśli na jakąś zaczepkę itp od razu strzelasz focha i się obrażasz nie dogadamy się wink

Mimo wieku głównie posługuję się językiem młodzieżowym, dlatego jeśli nie tolerujesz w rozmowie czy pisaniu skrótów ofc, ocb, lol, emoikonek itp i podchodzisz do pisania jak polonistka to również się nie dogadamy smile

W zimie wolny czas głównie spędzam przed komputerem na komunikatorach głosowych ze znajomymi rozmawiając , śmiejąc się z różnych pierdół ale też nie stronie od wypadów na bilard, pub piwko itp

W lecie czas głównie spędzam aktywnie : rower, plaża, jeziorka pływanie , wypady w góry.

vs

Szkalownik napisał/a:
cataga napisał/a:

Troszkę chyba źle zrozumiałaś przekaz jaki chciałem osiągnąć.

Chciałem po prostu zwrócić uwagę, że nie jestem "typowym" facetem z typowymi "zainteresowaniami".
Wygląda na to że mi nie wyszło hmm
Co do pubów etc również napisałem, że lubię ale to nie oznacza to, że robię to codziennie ... Ostatni raz na bilardzie byłem 2 miesiące temu ze znajomymi ze studiów ... a w pubie na piwie to chyba pół roku temu ( tak wiem sad sad )
Częściej waśnie spotykam się ze znajomymi/rodziną w domu .

Weź też pod uwagę, że jestem singlem i szukam, i szukać gdzieś trzeba ?
Więc wypady do klubów etc są chyba wskazane ?

Co do dzieci również mam pewne doświadczenie.
Podczas gdy zacząłem studiować urodził się mi braciszek (18 lat młodszy).
Jako ze studiowałem, i miałem bardzo dużo czasu wolnego, to mama chodziła do pracy (ojciec również) a ja opiekowałem się młodszym braciszkiem.
A jak nie mogłem i musiałem chodzić na zajęcia to zostawiałem młodego z babcią.
Wiem co to podcierani "dup***", usypianie , karmienie, czy słuchanie jak dziecko płacze przez 2h bo ma kolke  itp.

Co do wiecznego gracza komputerowego też chyba źle mnie zrozumiałaś.
Ja nie siedzę zaraz po pracy i gram w gry po nocach ...
Po prostu mnie to interesuje i jeśli już uporałem się ze wszystkimi obowiązkami mam chwilkę czasu dla siebie, to do dlaczego zamiast przysłowiowego filmu nie mogę sobie zagrać z rówieśnikami ?

To że mam takie zainteresowania i to lubię nie znaczy, że jestem nieodpowiedzialny ...

Co do wieku wydaje mi się że nie ma to większego znaczenia, ale więcej niż +- 7 lat to już była by za duża różnica dla mnie .

Szkalowniku, Twój opis na portalu, a ten, który nam pokazaleś tu na forum przedstawiają dwie zupełnie różne osoby.
Portalowy wygląda niepoważnie i zdecydowanie byłbyś za stary dla osoby, której coś takiego mogłoby się spodobać. Szukasz partnerki, dojrzałej dziewczyny, czy kumpeli do zabaw i imprezowania?

"...poznanie kogoś na luzie, z dystansem do siebie, z którym można by spędzać wolne chwile na zabawie i marnowaniu wspólnie czasu wink"

Taki dajesz przekaz, więc nie dziwne, że nikt nie odpowiada.
A może szukasz kumpla, bo nie napisałeś nawet - szukam dziewczyny, czy szukam partnerki, tylko "kogoś".

Pozostała część profilu wygląda dość infantylnie:

"Bardzo dużo przebywam w towarzystwie młodych ludzi,głownie poprzez komunikatory głosowe."
"Uwielbia trolować, szkalować droczyć się z ludźmi mam to wpisane w naturę"

Ja to odbieram  - o, kolejny duży dzieciak, siedzący godzinami przed komputerem, na komunikatorach, oderwany od rzeczywistości i uciekający od realnych kontaktów z ludźmi - hihi, hahah, bla bla bla, żarty żarciki, trollowanie, sranie w banie

"Nie jestem typem faceta który założył tu profil aby kogoś poderwać, desperatem szukającym dziewczyny etc"

No ale chyba szukasz dziewczyny?! wink I chcesz poderwać ?
Nie wiem, co chciałeś przez to zdanie przekazać, bo brzmi trochę, jakbyś chciał poznać ...kumpla?... wink

"W zimie wolny czas głównie spędzam przed komputerem na komunikatorach głosowych ze znajomymi rozmawiając , śmiejąc się z różnych pierdół ale też nie stronie od wypadów na bilard, pub piwko itp."

no i znów to siedzenie na czatach, a do tego pub i piwko - hmm

Pamiętaj, że o ile nie wyglądasz jak Brad Pitt, to Twój opis zostanie przeczytany maksymalnie 1 raz. Ten jest fatalny, kompletnie do zmiany i nie piszę tego złośliwie, ale by Ci pomóc smile

A propos programistów, to nie wrzucałabym ich wszystkich do jednego worka, bo jak w każdym zawodzie, to zależy od człowieka.
Mój sąsiad programista to facet kompletnie oderwany od rzeczywistości, uzależniony od komputera i gier, śmierdzący i zaniedbany. Chodzi ciągle tak zamyślony, że wcale mnie nie zdziwiło, jak zobaczyłam go jakiś czas temu zagipsowanego - oczywiście wlazł centralnie pod samochód.

Inny znajomy programista biega, ćwiczy, super wygląda i zmieniał kobiety jak rękawiczki. Choć może tu też mieć znaczenie fakt, że programistą został późno i w zasadzie obecnie nie bardzo jest z nim o czym pogadać, bo tylko się chwali, gdzie to nie pracuje i ile to nie zarabia. Stał się potwornie nudny.

112 Ostatnio edytowany przez Szkalownik (2017-11-28 16:02:51)

mallwusia napisał/a:

Pamiętaj, że o ile nie wyglądasz jak Brad Pitt, to Twój opis zostanie przeczytany maksymalnie 1 raz. Ten jest fatalny, kompletnie do zmiany i nie piszę tego złośliwie, ale by Ci pomóc smile

Spoko już dawno ten opis usunąłem wink

mallwusia napisał/a:

A propos programistów, to nie wrzucałabym ich wszystkich do jednego worka, bo jak w każdym zawodzie, to zależy od człowieka.
Mój sąsiad programista to facet kompletnie oderwany od rzeczywistości, uzależniony od komputera i gier, śmierdzący i zaniedbany. Chodzi ciągle tak zamyślony, że wcale mnie nie zdziwiło, jak zobaczyłam go jakiś czas temu zagipsowanego - oczywiście wlazł centralnie pod samochód.
Inny znajomy programista biega, ćwiczy, super wygląda i zmieniał kobiety jak rękawiczki. Choć może tu też mieć znaczenie fakt, że programistą został późno i w zasadzie obecnie nie bardzo jest z nim o czym pogadać, bo tylko się chwali, gdzie to nie pracuje i ile to nie zarabia. Stał się potwornie nudny.

Yep, programiści bardzo często się lubią wychwalać ile to nie zarabiają .
To potwierdzam.

Makigigi napisał/a:

Ja rozumiem, że szkalownik wysyłał nieliczne wiadomości, jednak bez powodzenia. Tyle, że z przykładów podanych wcześniej wynikałoby, że to są raczej odpychające wiadomości.

Makigigi już dawno do tego doszedłem, że moje wcześniejsze zaczepki do kobiet byłe również nie na miejscu wink

113 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-11-28 17:48:40)

Makigigi napisał/a:

Gary, tak, poznaliśmy się już parę lat temu. Mój mąż jest programistą, tak jak szkalownik i (półżartem) nie wychodzi z domu, jeśli nie musi. Tylko siedzi w swoim centrum zarządzania wszechświatem i koduje. To był jedyny sposób, żeby go spotkać ;-). Ale przyznam, że na początku go nie chciałam, chciałam też jeszcze sie pospotykać z innymi i musiał się natrudzić trochę, żeby coś z tego było.

Okej, okej smile smile Dzięki za obraz z życia Makigigi smile smile

@Szkalownik... -- szczerze mówiąc wybór nicka też trochę Ci uwłacza...

Pownieważ to publiczne forum... więc pozwolisz Szkalownik że wyrażę swoje zdanie...

Szkalownik napisał/a:

Siemaneczko wink

A nie lepiej zwykłe cześć? Siemaneczek i słodziutkich dziewczyny pewnie mają dość...

Acha... wymagania... i ona ma się w te ramy wpasować? A jak będzie fajna, która nie jest luzakiem, to spełnia twoje oczekiwania? Imprezowicz? Dziewczyna ma być z dystansem do siebie bo chcesz z niej żartować? Masz do cznienia z obrażalskimi? Masz czas do marnowania? Czas z dziewczyną to zmarnowany czas?

O w mordę! Jesteś graczem nałogowym, co? Tak spędzasz czas przed ekranem?

Jak nie jesteś to co robisz na takim portalu? Z pewną nieśmiałością? A może z pogardą?
"może akurat" -- jak ślepej kurze ziarno? Łut szczęścia? Otarcie łez?

Czyli do tej pory byłeś taki ale już nie jesteś? Czy to może koledzy tacy są źli, a Ty dobry?
Coś jak podryw "Hej cześc! Rozmawiałem z kolegami o Tobie. Oni chciceli by Cię przelecieć, ale ja nie jestem taki...".
Nie desperatem? Czyli ona ma się umówić z niedesperatem?

A dziewczyna na to "Bosszzzzz... ale on mnie będzie wkurzał...". Facet ma do zaoferowania pajacowanie w grupie znajomych. Cudownie!

Acha... i inne dziewczyny też go szczerze nienawidzą. Pięknie! Albo ma za sobą sto związków zakończonych fochami. Nie przeszkadza mu to jednak mieć wymagań.

Aaaaa... trzeba wiać od gościa. Ma swoje lata a zachowuje się jak małolat. Imponuje dziewczynom skrótami "ofc" czy "lol". Ignoruje poprawne pisanie, ma zasady w d**pie tak na pokaz. Bo jak nie ma czym zaimponować, to imponuje ignorancją.

W zimie wolny czas głównie spędzam przed komputerem

Wiadomo... gierki, pifko, a dziewczyna na łóżku łzy wylewa... albo strzela focha że on woli gierki niż ją.

na komunikatorach głosowych ze znajomymi rozmawiając , śmiejąc się z różnych pierdół ale też nie stronie od wypadów na bilard, pub piwko itp

Myślisz, że marzeniem dziewczyny jest śmiać się z pierdół? Może to i fajne, może jesteś wesołym gościem, który da dziewczynie w życiu światło, oprócz tego programista, dobry zawód. Ale zamiast szczerze napisać o sobie, ładnie, z żartem, pozytywnie to kreujesz wizerunek wesołka, który gardzi dziewczynami. Zdrobnienia "pifko", "siemaneczko" nie działają dobrze.

To jest dobre zdanie. Gdybyś jeszcze poczytał gdzie daje się spacje i zrezygnował z "jeziorka"... i ładnie to napisał, bo wygląda jakby leń po trzech piwach coś naskrobał.

To nawet brzmi okej. Kropek na końcu zdania brakuje.

PS. za cholerę nie przyznawaj się, że jesteś programistą albo korpoludkiem... to tak jakby dziewczyna powiedziała, że jest prostytutką -- to odrzucające w pierwszej chwili

114

Gary napisał/a:

@Szkalownik... -- szczerze mówiąc wybór nicka też trochę Ci uwłacza...

Możliwe wink
Od kąd tu jestem, aż czekałem kiedy ktoś się przyczepi do niku wink
Zawsze działa big_smile

Wiem, opis jest do dupy, i go nie stosuję tongue
Cóż mój mózg nie jest w stanie ogarnąć co tam sobie kobiety pomyślą hmm

Na szczęście od nowego roku zacznę nową prace to nie będę miał już czasu się tymi peirdołowatymi portalami zajmować big_smile
Ogólnie już odpuściłem od kąd poznałem jedną dziewczynę z którą obecnie piszę i prawdopodobnie się spotkam w realu .
Kawał drogi jest bo na 2 koniec polski, ale puki jeszcze mam czas wolny nie zaszkodzi pojechać z samej ciekawości poznania kogoś w realu tongue .
W najgorszym razie tylko zwiedzę zamek w Malborku big_smile

115

Powodzenia z tą dziewczyną. Na drugi koniec Polski samolotem tam i z powrotem za trzy stówki obrócisz chyba?

116 Ostatnio edytowany przez Szkalownik (2017-11-29 00:54:48)

Gary napisał/a:

Powodzenia z tą dziewczyną. Na drugi koniec Polski samolotem tam i z powrotem za trzy stówki obrócisz chyba?

EE raczej Bus , Pociąg . Z Krakowa niecałe 7h . Ale ofc jadę na 2 dni bo na jeden to się nie opłaci wink

A co do cen to od 80 zł - 150 ~ w jedną stronę więc nie tak drogo jak na pokonanie całego kraju big_smile

Ogólnie dziewczyna ma tam pracę do 17 stycznia  i sama jeszcze nie wie co zrobi potem .

Prawdopodobnie wróci do Katowic a do Katowic to miał bym już duuuużo bliżej big_smile

Ale cóż czas pokaże wink

PS. Ale fakt Z Krakowa do Gdańska bilety około 150 zł w jedną stronę no i lot tylko 1.2h xD

117 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-11-29 01:11:27)

Szkalownik napisał/a:

Oto opis:

Szkalownik napisał/a:

Siemaneczko wink

Moim zdaniem ta wspólna zabawa i marnowanie czasu brzmi kiepsko. Wiadomo, że będąc razem można się świetnie bawić, ale jeżeli szukasz poważnego związku to zabawa brzmi jednak jak coś niepoważnego luźnego. Marnowanie czasu to też bez sensu, jak jest fajnie razem to niby czemu, serio źle to brzmi smile Zamiast siemanko wolę cześć lub hej, ale to już mój gust. Nie pisz może też, że nie chcesz poznać dziewczyny ani podrywać, bo po co to negować? Przecież chcesz poznać tam fajną dziewczynę, nie desperacko, ale jednak poznać. Nie ma co ukrywać i specjalnie to negować. Na Twoim miejscu napisałabym już prędzej, że jestem pozytywnie nastawionym do świata facetem, lubiącym zabawę, lubiącym śmiech i żarty smile Dodawanie o trollowaniu dla mnie takie średnie big_smile

Edit: Fajnie, że się spotkasz z dziewczyną smile Wiadomo nie ma co mieć wielkich oczekiwań, bo może być różnie, ale tak jak napisałeś Malbork jest ładny i zawsze zwiedzisz smile Ja byłam tam w podstawówce, ale za to jakiś czas temu byłam ponownie w Toruniu i zachwycają mnie takie miasta ich architektura i zabytki, a zwiedzać uwielbiam smile

118

Szkalownik napisał/a:

…już dawno do tego doszedłem, że moje wcześniejsze zaczepki do kobiet byłe również nie na miejscu…
…Cóż mój mózg nie jest w stanie ogarnąć co tam sobie kobiety pomyślą…

smile smile smile  Bardzo dobrze brzmisz…

Szkalownik napisał/a:

Ale cóż czas pokaże

Ty pokaż smile, czas to wykorzystaj, jeśli oboje zmieniacie pracę to może być niesprzyjająca okoliczność bo wiele się dzieje po nowemu…

119

Dobra ludziska pytanie:

Co kupić dziewczynie na mikołaja  ? (PS wybieram się na przyszły tydzień do Malborka tongue).
Dziewczyna interesuje się historią i uwielbia survivalowe wycieczki w szczególności w góry ...
Mówiła że musi sobie kupić "Główny Szlak Beskidzki" Wydawnictwo Compass , wydzwoniłem wszystkie księgarnie po Rzeszowie i nie mają sad
Więc pozostaje coś innego kupić tongue Tylko sam nie wiem co big_smile

120

Jak tego nie maja,moze jakis album? O gorach Polski? Ksiazka to zawsze trafiony prezent,dla kazdego wink

121

A nie możesz po prostu jej wziąć na super kolację? Musisz kupować albumy?

122 Ostatnio edytowany przez Szkalownik (2017-12-01 19:58:55)

Gary napisał/a:

Wiem, że jej ulubionym zajęciem jest czytanie książek ... więc wydaje mi się, że jednak w tym kierunku było by najlepiej.

Co do kolacji nie jestem przekonany, z rozmów które odbyliśmy ona raczej ma podobne podejście, czyli nienawidzi przepychu , szpanowania itp a kolacja mi się właśnie z tym kojarzy hmm

Ogólnie mamy w planach podróże, spacery i zwiedzanie: Gdańsk, Gdynia , Sopot , Malbork z tym, że ona normalnie do pracy chodzi i pracuje po 12h ... więc z czasem też nie za wesoło więc pewnie wszystko będzie w biegu na tyle ile czas pozwoli sad

W soboty i niedziele również chodzi (Co 3 dzień teoretycznie ma wolny bo wraca po nocce odsypia a potem następnego ma od rana znowu ...) .

123

A przez internet nie możesz kupić?

124 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-01 20:08:30)

Szkalownik napisał/a:
Gary napisał/a:

Wiem, że jej ulubionym zajęciem jest czytanie książek ... więc wydaje mi się, że jednak w tym kierunku było by najlepiej.

Może się nie znam, ale jak dziewczyna lubi czytać książki to niekoniecznie zakup kolejnej książki wzbudzi w niej emocje. Może się ucieszy, że o Was pomyślałeś... może... a może to będzie tylko książka, kupiona za pieniądze, jakaś tam, co nawiązuje do jakiejś tam waszej rozmowy.

Co do kolacji nie jestem przekonany, z rozmów które odbyliśmy ona raczej ma podobne podejście, czyli nienawidzi przepychu , szpanowania itp a kolacja mi się właśnie z tym kojarzy hmm

Mi się kojarzy ze spędzeniem razem czasu. Nastrojowa pizzeria może być... a nie królewska restauracja...

Ogólnie mamy w planach podróże, spacery i zwiedzanie: Gdańsk, Gdynia , Sopot , Malbork z tym, że ona normalnie do pracy chodzi i pracuje po 12h ... więc z czasem też nie za wesoło więc pewnie wszystko będzie w biegu na tyle ile czas pozwoli sad

Okej. Wasze życie. Jak bym zrobił dokładnie na odwrót. Zero planów, zero pośpiechu.

W soboty i niedziele również chodzi (Co 3 dzień teoretycznie ma wolny bo wraca po nocce odsypia a potem następnego ma od rana znowu ...) .

Wiele dni tam będziesz? Trzeba jej dać komfort, że nie musi zycia sobie burzyć, aby z Tobą być te dwa (?) lub kilka dni.

Byle nie było tak, że dziewczyna dostanie książkę, a potem będzie się w pracy denerwować, bo musi jak najszybciej się wyrwać, bo trzeba jechać autobusem, aby Ci pokazywać stare komnaty zamku i chodzić w tłumie turystów.

125 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-01 20:16:37)

big_smile big_smile 
Czy to nie ta sama zapracowana dziewczyna za którą się ugania kolega z wątku obok?  Oby nie...Wg mnie album to nie jest dobry pomysł. Coś bardziej kobiecego kup, jakiś drobiazg ładny- może breloczek do kluczy,coś do telefonu? Tylko nie tandetnego, może ktoś Ci doradzi..

126 Ostatnio edytowany przez Szkalownik (2017-12-01 20:25:09)

Gary napisał/a:
Szkalownik napisał/a:
Gary napisał/a:

Może się nie znam, ale jak dziewczyna lubi czytać książki to niekoniecznie zakup kolejnej książki wzbudzi w niej emocje. Może się ucieszy, że o Was pomyślałeś... może... a może to będzie tylko książka, kupiona za pieniądze, jakaś tam, co nawiązuje do jakiejś tam waszej rozmowy.

Mi się kojarzy ze spędzeniem razem czasu. Nastrojowa pizzeria może być... a nie królewska restauracja...

Okej. Wasze życie. Jak bym zrobił dokładnie na odwrót. Zero planów, zero pośpiechu.

Wiele dni tam będziesz? Trzeba jej dać komfort, że nie musi zycia sobie burzyć, aby z Tobą być te dwa (?) lub kilka dni.

Byle nie było tak, że dziewczyna dostanie książkę, a potem będzie się w pracy denerwować, bo musi jak najszybciej się wyrwać, bo trzeba jechać autobusem, aby Ci pokazywać stare komnaty zamku i chodzić w tłumie turystów.

W poniedziałek (4) wieczorem będę w Gdańsku a wracam (8) w piątek w nocy. Oczywiście, że nie chcę jej nic burzyć tongue
W sumie to ja nic nie chciałem planować sama wyskoczyła, że pójdziemy tu ,tam , zwiedzimy to tamto ...
Mama wrażenie, że jej strasznie zależy i nawet po rozmowie z nią widzę i sama przyznaje, że zaczęła się "lekko" stresować i denerwować xD
Co oczywiście w 100% rozumiem .

santapietruszka napisał/a:

A przez internet nie możesz kupić?

No mogę ale co mi to da jak przesyłka itp ... jest piątek wieczór sad

Ela210 napisał/a:

big_smile big_smile 
Czy to nie ta sama zapracowana dziewczyna za którą się ugania kolega z wątku obok?  Oby nie...Wg mnie album to nie jest dobry pomysł. Coś bardziej kobiecego kup, jakiś drobiazg ładny- może breloczek do kluczy,coś do telefonu? Tylko nie tandetnego, może ktoś Ci doradzi..

A nie wiem, nie czytam tutaj już wątków bo można dostać porażenia mózgowego.
Wiem z skąd telewizja czerpie pomysły na nowe odcinki w "trudnych sprawach" i "ukrytych prawdach" big_smile To forum jest idealne wink

127 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-12-01 22:09:53)

Szkalownik napisał/a:
Gary napisał/a:

To macie dużo do zwiedzania zaplanowane. Jak sporo do zwiedzania to może z czegoś zrezygnujcie. Jestem zdania, że lepiej zwiedzić np dwie rzeczy dokładnie niż np pięć. Tzn też mi się zdarzało zwiedzać dużo w krótkim czasie, ale jednak wolę na spokojnie. Ja bym wybrała np Gdańsk i Malbork. Reszta na dłuższe wyjazdy. Skoro jak piszesz będziesz 4 dni to ja bym wybrała 2 miasta, góra 3, ale lepiej 2, bo w tych podanych już jest dużo do zwiedzania smile

Co do prezentu to wiesz w sumie słabo ją znasz mimo wszystko. Może uda Ci się dobrać książkę w jej guście, a może nie. Dla mnie dość bezpieczne są słodycze, moje pierwsze spotkanie z facetem było właśnie w Mikołajki i dostałam słodycze z taką maskotką. Nie przeszkadzało mi, że to taki bezpieczny prezent. Było mi bardzo miło i tak naprawdę to nie sądziłam, że coś dostanę, nie liczyłam na to.

128

Szkalownik napisał/a:

Dobra ludziska pytanie:

Co kupić dziewczynie na mikołaja  ? (PS wybieram się na przyszły tydzień do Malborka tongue).
Dziewczyna interesuje się historią i uwielbia survivalowe wycieczki w szczególności w góry ...
Mówiła że musi sobie kupić "Główny Szlak Beskidzki" Wydawnictwo Compass , wydzwoniłem wszystkie księgarnie po Rzeszowie i nie mają sad

smile
...//bonito.pl/k-1462140-glowny-szlak-beskidzki?gclid=Cj0KCQiAmITRBRCSARIsAEOZmr7pwH0LOd38qXxg6YU_2-zKhUthorhrLGXS81RH-vuFyGJ6AkR7OE0aAo_CEALw_wcB
Masz do odbioru w Rzeszowie..., zdążysz smile

129 Ostatnio edytowany przez Szkalownik (2017-12-01 23:37:02)

Szkalownik napisał/a:

Dobra ludziska pytanie:

smile
...//bonito.pl/k-1462140-glowny-szlak-beskidzki?gclid=Cj0KCQiAmITRBRCSARIsAEOZmr7pwH0LOd38qXxg6YU_2-zKhUthorhrLGXS81RH-vuFyGJ6AkR7OE0aAo_CEALw_wcB
Masz do odbioru w Rzeszowie..., zdążysz smile

Dzwoniłem big_smile Autobus mam 7:55 a kobieta z tej księgarni mi mówiła, że dopiero koło południa będzie sad

truskaweczka19 napisał/a:

Co do prezentu to wiesz w sumie słabo ją znasz mimo wszystko. Może uda Ci się dobrać książkę w jej guście, a może nie. Dla mnie dość bezpieczne są słodycze, moje pierwsze spotkanie z facetem było właśnie w Mikołajki i dostałam słodycze z taką maskotką. Nie przeszkadzało mi, że to taki bezpieczny prezent. Było mi bardzo miło i tak naprawdę to nie sądziłam, że coś dostanę, nie liczyłam na to.

No fakt więc i może masz racje. W końcu w świętach liczy się to aby o nich pamiętać wink

130

Tak właśnie myślę. Zresztą Mikołajki są dla mnie drobnym świętem, takim gdzie fajnie dostać coś słodkiego, ale nie spodziewałabym się większych prezentów i sama też nie mam w zwyczaju dawać czegoś większego w tym czasie. Też kupię chłopakowi zazwyczaj coś słodkiego wink No a prezenty to na święta, dla mnie to podnosi ich rangę, a nie że teraz, a potem niedługo znowu. Zresztą mogłabym zbankrutować, bo tu urodziny przyjaciółki i koleżanki - wrzesień, październik, potem Mikołajki, święta ciężko byłoby mi wydać tyle kasy tongue Także na Mikołajki coś drobnego jak dla mnie.

Posty [ 66 do 130 z 248 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Obojętność na portalach wobec facetów ? - Jak to jest :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024