Szerszy dostęp do broni, czy potrzebny i na jakich zasadach? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Szerszy dostęp do broni, czy potrzebny i na jakich zasadach?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 204 z 204 ]

196 Ostatnio edytowany przez Matt87 (2017-12-14 15:38:50)

Odp: Szerszy dostęp do broni, czy potrzebny i na jakich zasadach?
szakisz napisał/a:

Z jednej strony mamy kościół katolicki. Z drugiej polityków i wielkie korporacje, którym nie bardzo jest na rękę, aby obywatele mieli broń, a które ty popierasz w tym momencie. Właśnie to jest powód dla którego w przeciwieństwie do ciebie nie dostaję orgazmu na widok cyferek

Dziwne wywodzisz wnioski. Nie ma tu żadnej sprzeczności, nigdy nie popierałem wielkich korporacji, bo są one zagrożeniem dla ludzkości i na dobrą sprawę nie ma już nad nimi żadnej kontroli. To one powoli kontrolują wszystko. Nie za bardzo jednak rozumiem, czemu korporacjom (które także produkują broń) miałby nie odpowiadać powszechny dostęp do broni palnej w społeczeństwie? Chcesz im zaszkodzić pukawkami, gdy oni powoli już pracują nad bronią autonomiczną?
Jest raczej odwrotnie, to kolejny ze środków eliminacji społeczeństwa, dzięki temu banda debili sama się wytłucze, czy to we własnej samoobronie, czy w akcie agresji. Dajmy im tyko broń do ręki, a sami zrobią resztę.
Myślisz, że posiadając broń coś zmienisz? Dzisiaj mało jest już ludzi wolnych. Jest ogłupione i inwigilowane społeczeństwo Facebooka i Google, uzależnione od konsumpcjonizmu, cukru i prymitywnej rozrywki. Każdego roku pojawiają się nowe narzędzia kontroli i ubezwłasnowolnienia- ty masz tylko pracować, konsumować, zrobić dzieci i podtrzymywać system.
Jeśli ludzie chcą coś zmienić, powinni przestać kupować to, co produkują korporacje. Do tego jednak trzeba być człowiekiem wolnym i zacząć myśleć. Normy społeczne i otoczenie wywierają jednak tak silną presję, że wolność to dzisiaj tylko puste słowo. Samo nieużytkowanie Facebooka sugeruje otoczeniu, że coś z tobą musi być nie tak i lepiej takiej znajomości nie podtrzymywać. Życie.

szakisz napisał/a:

Nie jest jedynym, bo mam tak samo. Obecnie nie czuję potrzeby zaopatrywania się w broń, ale gdy taka potrzeba wystąpi chcę by droga do tego była szybka i sprawna, a nie dodatkowo utrudniana

Potrzebę, to możesz załatwić wiesz gdzie. A lepiej jeszcze, jak dwóch takich trafi na siebie kiedyś na ulicy, i obaj oddadzą strzały w swoim kierunku.
Ile bym dał, aby wszyscy idioci tego świata jednego dnia wsiedli do swoich samochodów i rozwalili się na pierwszym lepszym drzewie- ten świat byłby naprawdę piękny. Nie bierz tego do siebie, to można zmienić. Wystarczy mieć otwarty umysł zamiast uciekać w wygodne dogmaty.

Taa i na pewno takim "niekupionym" jest twój idol Kellerman. Co z tego, że każdy psycholog powie, że na samobójstwo wpływa całe spektrum czynników? Olejmy je!! Co z tego, że USA są Murzyni, Chińczycy, Muzułmanie, Żydzi, Pigmeje itp itd. Olejmy to!! Przecież każdy jest w sercu Amerykaninem. Na pewno nie wyjdzie to co ma wyjść

Pomimo wejścia w strefę totalnej kompromitacji nadal prosisz, abym kopał leżącego hmm
Idoli czy też guru kreujesz ty i lobby, którego narzędziem się stałeś. Żal mi takich ludzi, naprawdę, bo jesteś tylko jednym z tysięcy osobników odrzucających myślenie naukowe i szerzących antynaukowe postawy, ofiarą polaryzacji poglądów która znalazła się po niewłaściwej stronie, ale szkoda mi czasu aby ci to objaśniać, skoro wcześniejsze fakty potraktowałeś w taki sposób. Oczywiście odpiszesz mi w swój głupkowaty i najeżony emotikonkami sposób, co nie zmieni tego, że jest tak jak piszę nie dlatego, że tak chcę, ale od początku jak pisałem byłeś na straconej pozycji. Stoisz po niewłaściwej stronie problemu, tyle że nie możesz lub nie chcesz tego zrozumieć. Żegnam.

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-12-14 15:48:57)

truskaweczka19 napisał/a:

Co do wprowadzenia broni mam mieszane uczucia. Wiadomo, ze jak masz bron to mozesz teoretycznie czuc sie bezpieczniej,

To bzdury.

Snake napisał/a:

Ta broń może skutecznie zabijać? Może. Można ją kupić? Można. A że nie jest wygodna? Chodzenie po mieście z wielkim majchrem czy porządną siekierą też nie jest wygodne wink

Zabić można kamieniem podniesionym z ziemi. Ograniczenia do broni współczesnej, związane są nie tylko z jej skutecznością. Jest to też problem, niekorzystnych zmian dla obywatela, jeśli chodzi o zwiększenie uprawnień, wprowadzenie dodatkowych środków ostrożności dla służb zajmujących się bezpieczeństwem w Polsce. Naraża ich dodatkowo na większy stres, a co za tym idzie większą ilość błędów. Powoduje też większe problemy jak np. możliwości większego zagrożenia dla służb porządkowych, nawet wyposażonych w kamizelki, głębokiej penetracji ciała oraz napotkanych zasłon, barier. Stwarzają znacznie większe zagrożenie wobec  jednostek, jak i całego otoczenia. Może być też przenoszona w ukryciu znacznie skuteczniej, niż porządna siekiera. 

Choć podczas ochrony Papierza, jeszcze kiedyś znajdowano kule ze szpicami na łańcuchach, które próbowano wnieść. Taka "rycerska" broń wink

Snake napisał/a:

A na razie mamy program strzelnica+. Słusznie.

Jak najbardziej. Niech ludzie spełniają się w swoich zainteresowaniach.

198

Co bzdura? W sensie, że z bronią nie można Twoim zdaniem czuć się bezpieczniej? Niektórym może ona w tym pomaga, nie wiem.

199 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-12-15 01:25:05)

Co bzdura? W sensie, że z bronią nie można Twoim zdaniem czuć się bezpieczniej? Niektórym może ona w tym pomaga, nie wiem.

Tak. Noszenie broni to porcja dodatkowego stresu.

200

Ok rozumiem. No w sumie racja, bo z bronią to trzeba uważać.

201

Miłycham napisał/a:

Dlatego nikt normalny nie funduje sobie dodatkowego stresu bez powodu. Zresztą w ogóle rozróżniłbym te dwie kwestie, prawo do posiadania broni i prawo do chodzenia z bronią w miejscach publicznych.

202 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-12-15 23:25:28)

To w jaki sposób osoba będzie mogła nosić, bądź przenosić broń, ujęte jest w przepisach. Zależne jest od typu uzyskanego dopuszczenia, bądź pozwolenia. Również do jakich zastosowań jest to broń.
Nieraz musi być bezpiecznie zapakowana, u osoby przechadzającej się z punktu A do B np. z domu na strzelnicę smile

203

Snake napisał/a:
Miłycham napisał/a:

Dlatego nikt normalny nie funduje sobie dodatkowego stresu bez powodu. Zresztą w ogóle rozróżniłbym te dwie kwestie, prawo do posiadania broni i prawo do chodzenia z bronią w miejscach publicznych.

Racja jakby dali pozwolenia na trzymanie w domu, to niekoniecznie na noszenie jej ze sobą.

204 Ostatnio edytowany przez authority (2018-05-03 04:49:29)

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem broni bylem świadkiem kłótni w wyniku której mąż rogacz postrzelił żonę oraz dziecko. Dziecko nie przeżyło żona została kaleką na rencie mąż już wyszedł z paki. Dostał bardzo niski wyrok znajomi podejrzewają iż dlatego iż nie był byle kim. Podstawowy kurs strzelecki na nic się zda z bandytą no chyba iż bandyta tez jest amatorem ale na to nie ma co liczyć. Przemysł zbrojeniowy to silne lobby szczególnie w USA. Gdzie opanowało nie tylko kluczowe stanowiska kupując ludzi bądź wręcz obsadzając swoimi członkami ale także opanowało całą mass kulturę na każdym kroku promując broń jako najlepszego wybawiciela najczęściej gliniarze to młotki a tylko samodzielna walka daje efekty.Obecnie ten kult broni wkroczył już w sferę religijną http://youtu.be/oUxH0lLdbQ0 .

Posty [ 196 do 204 z 204 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Szerszy dostęp do broni, czy potrzebny i na jakich zasadach?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024