Co zrobić żeby facet zaczął się starać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 17 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 1,088 ]

131 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-09-21 21:39:33)

Odp: Co zrobić żeby facet zaczął się starać?
Myszeczka23 napisał/a:

Tak, wtedy na żywo. I z czystej troski, bez żadnych pretensji o to, że on się nie stara itd. Jeśli on nie zapyta co on robi źle, to Ty nic sama o tym nie wspominaj. Po prostu przeproś go na żywo za swoje jazdy, powiedz, że wiesz, że to spowodowane jest tym, że nie pracujesz i masz za dużo wolnego czasu itd. Powiedz wszystko jak Ty to widzisz, ale bez pretensji do niego, jakiejkolwiek. Ok?

Dobrze ,boję się jedynie ,ze na zywo on nie powie "tak ranisz mnie" w smsie jest bardziej szczery na żwyo jakby czasem nie chcial gadac o tym. Ale zapytam.
Albo czesto mowi ,że nie musze przepraszac nie wiem czemu ???

Zobacz podobne tematy :

132

Nie ważne co mówi, przeproś go i zapytaj czy Ty go ranisz. Ok?

133

Myszeczka23 napisał/a:

Nie ważne co mówi, przeproś go i zapytaj czy Ty go ranisz. Ok?

Dobrze zapytam ,nie ma problemu

134

Super. wink

135

Myszeczka23 napisał/a:

Super. wink

Okażę się czy super ,bo może nie przyjechać eHH

136

eh23 napisał/a:
Myszeczka23 napisał/a:

Super. wink

Okażę się czy super ,bo może nie przyjechać eHH

Napissł :
Sama się siebie spytaj czy Ty będziesz sama kiedyś poważna jak tak do mnie mówisz

137 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-09-22 06:20:36)

Napisal to
Sama się siebie spytaj czy Ty będziesz sama kiedyś poważna jak tak do mnie mówisz
Te twoje gadanie cale zycie, że kogos od razu mam bo ci cos Nie pasuje to sie zastanów.  U nas nie jest zle..Ty tak ciągle sądzisz wiec nie wiem.sama widzisz Ze sobie wkrecasz jakies dziewczyny to przestan. Milego dnia kocham Cie

138

No i ?

139 Ostatnio edytowany przez Pirx (2017-09-22 10:16:55)

eh23 napisał/a:

Napisal to
Te twoje gadanie cale zycie, że kogos od razu mam bo ci cos Nie pasuje to sie zastanów.  U nas nie jest zle..Ty tak ciągle sądzisz wiec nie wiem.sama widzisz Ze sobie wkrecasz jakies dziewczyny to przestan. Milego dnia kocham Cie

Napisał Ci wprost o co chodzi.

Zadręczasz go swoimi wkrętkami, i czepianiem się na ich podstawie.
Teraz bądź dla niego miła, a swoje emocje i wymysły sama ogarnij.I to miła ,wspierająca w dłuuugim okresie a nie dwa dni a potem znów wkrętka.
Widać że jest już wykończony.Daj mu odetchnąć od Ciebie i Twoich wymysłów.

Ostatnia rozmowa była koncertowym popisem z Twojej strony.Miło, fajnie i.... bum obuchem go w łeb.Bo sobie coś ubzdurałaś.
Byłem z taką. Aż zacząłem chodzić na siłownie,zakopałem sie w pracy i innych sprawach żeby odetchnąć... Co rozmowa - to jakaś jej wkrętka.

140

Pirx napisał/a:
eh23 napisał/a:

Napisal to

Napisał Ci wprost o co chodzi.

Zadręczasz go swoimi wkrętkami, i czepianiem się na ich podstawie.
Teraz bądź dla niego miła, a swoje emocje i wymysły sama ogarnij.I to miła ,wspierająca w dłuuugim okresie a nie dwa dni a potem znów wkrętka.
Widać że jest już wykończony.Daj mu odetchnąć od Ciebie i Twoich wymysłów.

Ostatnia rozmowa była koncertowym popisem z Twojej strony.Miło, fajnie i.... bum obuchem go w łeb.Bo sobie coś ubzdurałaś.
Byłem z taką. Aż zacząłem chodzić na siłownie,zakopałem sie w pracy i innych sprawach żeby odetchnąć... Co rozmowa - to jakaś jej wkrętka.

Ehh wiem bede mila i kochająca.  Uratuje to.

141

I co mu odpisałaś na to? Ale słowo w słowo?

142

eh23 napisał/a:

A potrafisz w ogóle być taka?

Sama widzisz, że zbierasz żniwo własnego zachowania. Nikt o zdrowych zmysłach na dłuższą metę nie jest w stanie znosić ciągłego suszenia głowy w zasadzie o nic, pretensji, fochów, czepialstwa. On się od Ciebie odsuwa, bo na dobrą sprawę sama pomyśl - czy dostaje cokolwiek, aby miał motywację, by się z Tobą spotkać?

143

Priscilla napisał/a:
eh23 napisał/a:

A potrafisz w ogóle być taka?

Sama widzisz, że zbierasz żniwo własnego zachowania. Nikt o zdrowych zmysłach na dłuższą metę nie jest w stanie znosić ciągłego suszenia głowy w zasadzie o nic, pretensji, fochów, czepialstwa. On się od Ciebie odsuwa, bo na dobrą sprawę sama pomyśl - czy dostaje cokolwiek, aby miał motywację, by się z Tobą spotkać?

Tak potrafię ,tylko będę walczyć sama ze sobą bywa ,ale dam radę bo nie chcę go stracić i zrozumiałam co ze mną miał .
Nie dawno znalazłam tutaj na forum wpis jak się zachowuję tam kogoś dziewczyna ,normalnie jak o mnie było mi wstyd bo ten chłopak też opisywał,że już ma dosyć tego. I zrozumiałam co ja robię własnemu facetowi hmm
Nie pisze godzine-foch przyjedzie za godzine-foch nie no ja muszę się wziąć za siebie ,bo nikt ze mną nie wytrzyma , Mam nadzieje ,że z czasem jego reakcje obronne nie będę już potrzebne smile

144 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-09-22 15:07:00)

Myszeczka23 napisał/a:

I co mu odpisałaś na to? Ale słowo w słowo?

Napisałam dzień dobry kochanie miłego dnia też Ci życzę . I spytałam jak się czuję napisał że gorzej to napisałam tak jak mówiłaś ,że może po lekarstwa pojedziemy żeby lepiej się poczuł napisał że chyba da radę więc zapytałam "kotek czy ja Cię krzywdzę"

145

Możliwe, że gorzej się czuł nie fizycznie, a psychicznie. Napisałam Ci maila z nr GG, jak obiecałam. wink

146

Jesteś straszna. Przykro mi. Święty miałby dość.
A wiesz co jest najlepsze?  Że może być tak, że przez Twoje wkrecanie on Cie zdradzi. Bo co mu już będzie za różnica skoro i tak ciągle mu to wmawiasz?
Naprawdę uważasz że Twój facet to taki kawał lajdaka że miałby kogoś na boku? To po co jesteś z taką kanalia?  Nie myślisz tak? To po co mu to wmawiasz?
Te smsy które wcześniej tu przetaczalas. Odpisywal Ci jak normalny człowiek będący w związku. Ale to co Ty pisałaś jemu... Wiesz sama bym Ci też już nie odpisała.
Wytłumacz mi dlaczego skoro wiesz ze on jest chory to nie możesz sama do niego pojechać? Kupić mu po drodze te leki i się nim zaopiekować? Dlaczego on ma po Ciebie przyjeżdżać? Dlaczego w końcu uważasz że on ma się opiekować Tobą, Tobą interesować skoro Ty nie robisz tego wobec niego?

147 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-22 15:57:16)

Malineczko nie chcę wyjść teraz na tą, co nagle zacznie bronić eh, ale w tym jednym aspekcie muszę: eh też się źle czuła, napisała, że ją brzuch mocno boli, oboje się sobą nie zaopiekowali. Chociaż faktycznie, nic by się eh nie stało, gdyby pierwsza wyciągnęła rękę z pomocą, co jej sama zasugerowałam. Może jest nadzieja, że coś do niej dotrze, bo facetowi faktycznie współczuję.

Droga eh, piszesz, że Twój facet zdobył pewność siebie. I tak i nie. Zdobył ją, bo potrafi nie reagować na Twoje humorki, nie nakręcać się nimi. Ale nie wierzę, że w środku go to nie zabija. Bo jak może czuć się facet, który nie potrafi dotrzeć do swojej kobiety, nie potrafi wytłumaczyć jej, że źle postępuje?

Przemyśl to.

148

Myszeczka23 napisał/a:

Możliwe, że gorzej się czuł nie fizycznie, a psychicznie. Napisałam Ci maila z nr GG, jak obiecałam. wink

Zapytałam czy go krzywdzę odpowiedział "Czemu masz mnie krzywdzic niby"?

149

Malineczka00 napisał/a:

Jesteś straszna. Przykro mi. Święty miałby dość.
A wiesz co jest najlepsze?  Że może być tak, że przez Twoje wkrecanie on Cie zdradzi. Bo co mu już będzie za różnica skoro i tak ciągle mu to wmawiasz?
Naprawdę uważasz że Twój facet to taki kawał lajdaka że miałby kogoś na boku? To po co jesteś z taką kanalia?  Nie myślisz tak? To po co mu to wmawiasz?
Te smsy które wcześniej tu przetaczalas. Odpisywal Ci jak normalny człowiek będący w związku. Ale to co Ty pisałaś jemu... Wiesz sama bym Ci też już nie odpisała.
Wytłumacz mi dlaczego skoro wiesz ze on jest chory to nie możesz sama do niego pojechać? Kupić mu po drodze te leki i się nim zaopiekować? Dlaczego on ma po Ciebie przyjeżdżać? Dlaczego w końcu uważasz że on ma się opiekować Tobą, Tobą interesować skoro Ty nie robisz tego wobec niego?

Bo jak on jest chory to nie chcę "niańki" chcę być sam .

150 Ostatnio edytowany przez eh23 (2017-09-22 16:31:43)

Myszeczka23 napisał/a:

Malineczko nie chcę wyjść teraz na tą, co nagle zacznie bronić eh, ale w tym jednym aspekcie muszę: eh też się źle czuła, napisała, że ją brzuch mocno boli, oboje się sobą nie zaopiekowali. Chociaż faktycznie, nic by się eh nie stało, gdyby pierwsza wyciągnęła rękę z pomocą, co jej sama zasugerowałam. Może jest nadzieja, że coś do niej dotrze, bo facetowi faktycznie współczuję.

Droga eh, piszesz, że Twój facet zdobył pewność siebie. I tak i nie. Zdobył ją, bo potrafi nie reagować na Twoje humorki, nie nakręcać się nimi. Ale nie wierzę, że w środku go to nie zabija. Bo jak może czuć się facet, który nie potrafi dotrzeć do swojej kobiety, nie potrafi wytłumaczyć jej, że źle postępuje?

Przemyśl to.

On mi kiedyś odpowiedział ,że jak coś go boli wtedy jest chamski ,że taki się już zrobił . Napisał do mnie ,że jest w domu i po mnie przyjedzie później.

i teraz ,że nie wie czemu o to pytam

151

Piszesz na tym GG do mnie, czy nie? tongue

152

Myszeczka23 napisał/a:

Piszesz na tym GG do mnie, czy nie? tongue

Napisałam big_smile

153

Eh, ale to też nie chodzi o to, żebyś Ty teraz pytała go za każdym razem czy go krzywdzisz.
Po porostu bądź miła i już.

154

Prawda? Zaraz może się okazać, że to pójdzie z jednej skrajności w drugą, a jak facet nie lubi, kiedy mu się zanadto nadskakuje, zwłaszcza, że to może być dla niego w tej relacji zupełnie nowa sytuacja, to może poczuć się co najmniej dziwnie wink.

155

Nawet nie to, że nie lubi, ale to też straszliwie męczy, nawet nie wiem czy nie bardziej niż wieczne wąty. Bo na wąty można mieć wyrąbane, a to jednak wpędza w poczucie winy i jakieś takie smutne myślenie.

156

Myślę, że do eh dotarło.

157

Nie pisz do niego, nie dzwoń. Znajdź sobie swoje zajęcie. Dajcie sobie czas..

158

Widzę bardzo duże podobieństwo w moim związku podobnie było był oschły i wogole . więc jednego dnia wkoncu się odważyłam na powazna rozmowę i ta rozmowa miała albo zakończyc związek albo go polepszyć w moim przypadku polepszyło się . Powiedz mu bez płaczu bez krzyku co czujesz i co ci przeszkadza bo tak długo nie są się . Postaw wszystko na jedną kartę albo przemyśli to i zrozumie albo poprostu to tylko przyzywajenie

159 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-23 13:53:02)

Tylko problem w tym, że on się nie zachowuje chamsko. On tylko nie zwraca uwagi na histerie autorki, albo wybucha, gdy ma już ich powyżej uszu. Facet pracuje, dziewczyna siedzi w domu, czeka aż on wróci z pracy. Ona ma w tym momencie co innego w głowie niż on. Ona taka stęskniona przez cały dzień chciała by w końcu z nim pogadać, zaś on ma w głowie by coś zjeść, odpocząć, odstresować się. Dla niej to nie normalne, bo ona cały dzień odpoczywała, dla niego to normalne, bo cały dzień pracował. Ona zaczyna mieć żal, że nie zajął się nią (bo tak czekała), on to odbiera jak atak i po ciężkim dniu nie ma ochoty jeszcze walczyć z nią, bo nie ma na to zwyczajnie siły i chęci.

Rozwiązaniem tego jest, aby autorka faktycznie zatroszczyła się o chłopaka, przestała mu truć, tak przez miesiąc. Jeśli on dalej nie będzie jej zauważał, będzie jej unikał, wtedy można zacząć próby rozmowy. Nie teraz, bo przez autorki histerie, każda próba rozmowy jest traktowana jak atak. Sama sobie autorka na to zapracowała. Teraz musi mu pokazać, że potrafi nie czepiać się przez dłuższy okres, potrafi coś konkretnego włożyć w ten związek. Potem może dopiero wymagać.

160

Jeden temat założony przez autorkę " Jak to uratować", drugi temat " Co zrobić, żeby facet zaczął się starać", trzeci temat będzie brzmieć " Co zrobić, żeby facet znów zaczął płakać". Dziewczyno, jesteś toksyczna jak jasna cholera.

161 Ostatnio edytowany przez iskierka77 (2017-09-25 02:49:43)

Drogie dziewczyny zacznijcie się szanować i ustalać granice których przekraczać nikt nie ma prawa, a wtedy faceci was będą tez szanować. Taka moja rada, starszej i doświadczonej kobiety smile
Co do pytania "co zrobić aby facet się staral? " Nie robic nic.  Żyć swoim życiem i pokazac - nie jemu na siłę.... ale SOBIE pokazać że życie bez niego istnieje, że robimy cos dla siebie, mamy coś swojego np.pasje, zajęcia, ulubione miejsca, przyjaciół itd. Bo robienie czegokolwiek po to aby on zaczal sie starać to nic innego jak zabieganie o względy tegoż faceta, a to błędne koło. Kochajac kogos nigdy nie zapominac o sobie i swoim życiu.On ma widzieć Ciebie zadowolona, zajętą  swoim życiem a nie czekajacą z niepokojem w oczach na jego odzew. Jak zobaczy ze czas poświęcasz sobie i umiesz sobie go zorganizować to wtedy zauważy ze umykasz mu, byc moze wtedy zacznie się starać.Tylko po co? Skoro on już ma brzydkie tendencje do lekcewazenia Cię i twoich uczuć, brzydkie odzywki i brak szacunku. To nie wróży nic dobrego.Nie lepiej poszukac kogos odpowiedniego?

162

iskierka77 napisał/a:

Drogie dziewczyny zacznijcie się szanować i ustalać granice których przekraczać nikt nie ma prawa, a wtedy faceci was będą tez szanować. Taka moja rada, starszej i doświadczonej kobiety smile
Co do pytania "co zrobić aby facet się staral? " Nie robic nic.  Żyć swoim życiem i pokazac - nie jemu na siłę.... ale SOBIE pokazać że życie bez niego istnieje, że robimy cos dla siebie, mamy coś swojego np.pasje, zajęcia, ulubione miejsca, przyjaciół itd. Bo robienie czegokolwiek po to aby on zaczal sie starać to nic innego jak zabieganie o względy tegoż faceta, a to błędne koło. Kochajac kogos nigdy nie zapominac o sobie i swoim życiu.On ma widzieć Ciebie zadowolona, zajętą  swoim życiem a nie czekajacą z niepokojem w oczach na jego odzew. Jak zobaczy ze czas poświęcasz sobie i umiesz sobie go zorganizować to wtedy zauważy ze umykasz mu, byc moze wtedy zacznie się starać.Tylko po co? Skoro on już ma brzydkie tendencje do lekcewazenia Cię i twoich uczuć, brzydkie odzywki i brak szacunku. To nie wróży nic dobrego.Nie lepiej poszukac kogos odpowiedniego?

Żeby to takie łatwe było .

163

Lady Loka napisał/a:

Eh, ale to też nie chodzi o to, żebyś Ty teraz pytała go za każdym razem czy go krzywdzisz.
Po porostu bądź miła i już.

jestem miła i nawet daje mu odpoczać po pracy więc się nie czepiam

164

Priscilla napisał/a:

Prawda? Zaraz może się okazać, że to pójdzie z jednej skrajności w drugą, a jak facet nie lubi, kiedy mu się zanadto nadskakuje, zwłaszcza, że to może być dla niego w tej relacji zupełnie nowa sytuacja, to może poczuć się co najmniej dziwnie wink.

możliwe

165

Lady Loka napisał/a:

Nawet nie to, że nie lubi, ale to też straszliwie męczy, nawet nie wiem czy nie bardziej niż wieczne wąty. Bo na wąty można mieć wyrąbane, a to jednak wpędza w poczucie winy i jakieś takie smutne myślenie.

Poczucie winy ? nie sadzę

166

wikiania21 napisał/a:

Widzę bardzo duże podobieństwo w moim związku podobnie było był oschły i wogole . więc jednego dnia wkoncu się odważyłam na powazna rozmowę i ta rozmowa miała albo zakończyc związek albo go polepszyć w moim przypadku polepszyło się . Powiedz mu bez płaczu bez krzyku co czujesz i co ci przeszkadza bo tak długo nie są się . Postaw wszystko na jedną kartę albo przemyśli to i zrozumie albo poprostu to tylko przyzywajenie

A w moim przypadku rozmowa nie ma sensu bo nic nie przyjmuję do siebie .

167

Szkoda, że ten wątek się już skończył,  to była moja ulubiona rozrywka na forum. smile . Co tam słychać Autorko?

168 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-27 08:06:01)

He he, mój też. Tzn: pamiętam jak się denerwowałam, że do eh nic nie dociera i nie miałam ochoty tracić na nią swojego czasu. Lecz potem wkurzały mnie tematy, w których nic się nie dzieję, albo wszędzie podobna tematyka, więc postanowiłam wrócić do tego (wiem, czasem i ja jestem egoistyczna, no trudno). Stąd moje późniejsze rozbawienie tym wątkiem. No i zaczęło coś do eh powoli docierać. Aż "zasłużyła" na mój nr GG. Co u niej, to niech ona sama Wam napisze, ja od siebie tylko dodam, że widzę dla niej nadzieję. tongue

169

Myszeczka23 napisał/a:

He he, mój też. Tzn: pamiętam jak się denerwowałam, że do eh nic nie dociera i nie miałam ochoty tracić na nią swojego czasu. Lecz potem wkurzały mnie tematy, w których nic się nie dzieję, albo wszędzie podobna tematyka, więc postanowiłam wrócić do tego (wiem, czasem i ja jestem egoistyczna, no trudno). Stąd moje późniejsze rozbawienie tym wątkiem. No i zaczęło coś do eh powoli docierać. Aż "zasłużyła" na mój nr GG. Co u niej, to niech ona sama Wam napisze, ja od siebie tylko dodam, że widzę dla niej nadzieję. tongue

Fajna ta eh. smile Ja tam lubię dziewczynę.  Niech wraca i mówi co u niej. smile. Przez tyle stron tematu zdążyłam się nieco przywiązać.  wink

170

Esthere napisał/a:

Szkoda, że ten wątek się już skończył,  to była moja ulubiona rozrywka na forum. smile . Co tam słychać Autorko?

A czesc ! U mnie ogromna zmiana. Mój chłopak jest troszkę więcej czuły. Nie przyczepiłam się ani razu to sukces .  A jeśli chce sie czegoś dowiedzieć to pisze w żartach i to się udaje.  Bo na moje pretensje i kłótnie sie bronił.

171

Esthere napisał/a:
Myszeczka23 napisał/a:

Fajna ta eh. smile Ja tam lubię dziewczynę.  Niech wraca i mówi co u niej. smile. Przez tyle stron tematu zdążyłam się nieco przywiązać.  wink

Ja tam was lubilam nawet jak po mnie jeździłyście ,jestem na codzień normalna, ale fakt co do zwiazku trochę toksyczna. Zmieniam się i widzie poprawę, tlumacze sobie ze to wolny czlowiek, i nie należy do mnie po prostu jesteśmy razem. Jesli chcecie o czyms jeszcze czytać to powiem tylko, ze miałam problem z nie fajnym przyzwyczajeniem.  Sprawdzałam mu poczte,facebooka i moze dlatego wkręciłam sobie Ze ma "inna" bo szukałam na to dowodow nie wiem nawet czemu może do dzis boje sie, ze wróci do masturbacji przy zdjęciach koleżanek.  Myszeczka23 bardzo mnie ogarnęła wytłumaczyła, zeby tego nie robic, ze kazdy ma swoja prywatność i w normalny dzien z rana znowu bym to zrobila, ale dzis jakos pomyślałam o słowach myszeczki23 i tego nie zrobilam

172

Myszeczka23 napisał/a:

Myszeczka 23 jest dobrze i będzie

173

Droga eh. Polecam Ci książkę " 6 filarów poczucia własnej wartości " Nathanel Branden.  Poczytasz?

174

Esthere napisał/a:

Droga eh. Polecam Ci książkę " 6 filarów poczucia własnej wartości " Nathanel Branden.  Poczytasz?

Pewnie

175

eh23 napisał/a:

Ja tam was lubilam nawet jak po mnie jeździłyście ,jestem na codzień normalna, ale fakt co do zwiazku trochę toksyczna.

Ale wiesz, mam nadzieję, że jakby wszyscy się nad Tobą pochylili i zaczęli użalać, utwierdzając w przekonaniu, że z Twojej strony wszystko jest w porządku, to nie zmieniłabyś nic w swoim zachowaniu?
Cieszę się, że idzie ku lepszemu smile.

176

Olinka napisał/a:
eh23 napisał/a:

Ja tam was lubilam nawet jak po mnie jeździłyście ,jestem na codzień normalna, ale fakt co do zwiazku trochę toksyczna.

Ale wiesz, mam nadzieję, że jakby wszyscy się nad Tobą pochylili i zaczęli użalać, utwierdzając w przekonaniu, że z Twojej strony wszystko jest w porządku, to nie zmieniłabyś nic w swoim zachowaniu?
Cieszę się, że idzie ku lepszemu smile.

Staram się, zeby bylo dobrze.  Czasem jeszcze powstrzymuje, zeby sie nie przyczepi ale wychodzi. Pewnie nie zmieniłabym nic w swoim zachowaniu

177

Czy jeszcze ktoś tu jest ? big_smile mam problem dalej i potrzebuje porady

178

Pisz, pisz

179

eh23 napisał/a:

Rozumiem że @Miseczka23 zawiodła, dziwne że zaginęła, a ostatnią osobą z jej GG byłaś Ty.
No ale nic to.
Ja jestem i chętnie przejmę Cię i pomogę prawdziwą męską poradą.
Zaciekawił mnie wątek jak Twój chłopak klepie się do zdjęć koleżanek. Zajebisty motyw, rozwiń to proszę smile big_smile ;P.
Mein Gott.
Napisz co narozrabiałaś i będziemy mogli zaczynać pomaganie, dzięki czemu Twój związek wzleci na miłosne wyżyny, doznacie Nirvany, orgazmu duchowego, oraz zniżki do McDonalda.
Pozdrawiam

180

zabpth napisał/a:
eh23 napisał/a:

Rozumiem że @Miseczka23 zawiodła, dziwne że zaginęła, a ostatnią osobą z jej GG byłaś Ty.
No ale nic to.
Zaciekawił mnie wątek jak Twój chłopak klepie się do zdjęć koleżanek. Zajebisty motyw, rozwiń to proszę smile big_smile ;P.
Mein Gott.
Napisz co narozrabiałaś i będziemy mogli zaczynać pomaganie, dzięki czemu Twój związek wzleci na miłosne wyżyny, doznacie Nirvany, orgazmu duchowego, oraz zniżki do McDonalda.
Pozdrawiam

Nie, nikt nie zawiódł.

181

eh23 napisał/a:
zabpth napisał/a:
eh23 napisał/a:

No ale nic to.
Mein Gott.
Pozdrawiam

Nie, nikt nie zawiódł.

No to co masz za problem, i co zrobiłaś z @Miseczką23.

182

Monoceros napisał/a:

Pisz, pisz

Ogólnie przestałam się go czepiać ,nie robię mu awantur o pisanie itp z tego jakoś się wyleczyłam .
Ale problemem jest to ,że nie jest czuły ,myślałam że wszystko wróci do normy ,ale jakoś on nie ma potrzeby tulenia się np.jak śpimy i całowania .
Jak ma dość do stosunku jest miły ,odpowiada mi na każde pytanie ,na które ogólnie by mi nie odpowiedział i nie wiem co o tym myśleć ,czy tylko już to nas łączy?
Zapytałam go ,czy kocha mnie tak samo jak na początku ,odpowiedział ,że zawsze kocha mnie najmocniej.Nie dawno kupił sobie auto to teraz jego oczko w głowie i siedzi przy nim całe wieczory po pracy,gdzie kiedyś twierdził że jest zmęczony , a nagle chyba przeszło . Dzisiaj byłam u niego to nie podobało mi się to ,że z rana wstaliśmy i wszystko kazdy robil sam sobie ,nie odezwaliśmy się do siebie ani słowem dopiero w aucie jak odwoził mnie do domu zapytał czemu jestem obrażona ,odpowiedziałam ,że nie lubie gdy zachowujemy się jak obcy a on do mnie "przepraszam Cię bardzo ,ale szykowałem się szybko i jestem zamulony i zmęczony"
Gdy pytam o takie rzeczy jak wspólne mieszkanie,wyjazdy itp zauważyłam ,że nie lubi o tym gadać. Sama zaproponowałam mu kilka dni temu ,że chcę pojechać na jednodniową wycieczkę ,żebyśmy mogli sobie wspólnie jakoś spędzić czas,zgodził się ,ale dziś jak mu o tym wspomniałam ,że już nie długo to odpowiedział ,że się zobaczy jak to będzie jeszcze z pogodą itp. Przez jakiś czas powiedziałam mu,że nie będziemy się kochać to powiem Wam jakoś to zrozumiał.Ostatnim razem jak się z nim kochałam bardzo mnie bolało więc nie dałam rady i kazałam mu wyjść ,ale nie chciał patrzał mi w oczy ,że może inaczej spróbujemy i jeszcze chwilę, kazałam mu wyjść to powiedział "nie to nie" zapytałam później co to miało znaczyć ,a on że żartował więc powiedziałam że takie słowo jest bardzo dla mnie przykre i to nie moja wina ,ze tak jest no to powiedział żebym się nie martwiła o to. Mnie już żadnymi kwiatkami ani niczym innym nie zaskakuje jakoś mu to przeszło . Jak kończy pracę dzwoni do mnie gadamy kilka minut i po 2-3 h się odzywa ,ale rozmowa trwa z 15 min bo idzie spać. Ja go komplementuje -on mnie już od bardzo dawna nie. Dalej sobie wkręcam ,czy rzeczywiście to co pisze ma jakiś sens ? Lubie pisać do Was i bardzo pomagają mi Wasze odpowiedzi .

183

zabpth napisał/a:
eh23 napisał/a:
zabpth napisał/a:

No ale nic to.
Mein Gott.
Pozdrawiam

Nie, nikt nie zawiódł.

No to co masz za problem, i co zrobiłaś z @Miseczką23.

Myszeczką * nic z nią nie zrobiłam wszystko u niej w porządku, niżej napisałam wink

184

eh23 napisał/a:
Monoceros napisał/a:

Pisz, pisz

Ogólnie przestałam się go czepiać ,nie robię mu awantur o pisanie itp z tego jakoś się wyleczyłam .
Ale problemem jest to ,że nie jest czuły ,myślałam że wszystko wróci do normy ,ale jakoś on nie ma potrzeby tulenia się np.jak śpimy i całowania .
Jak ma dość do stosunku jest miły ,odpowiada mi na każde pytanie ,na które ogólnie by mi nie odpowiedział i nie wiem co o tym myśleć ,czy tylko już to nas łączy?
Zapytałam go ,czy kocha mnie tak samo jak na początku ,odpowiedział ,że zawsze kocha mnie najmocniej.Nie dawno kupił sobie auto to teraz jego oczko w głowie i siedzi przy nim całe wieczory po pracy,gdzie kiedyś twierdził że jest zmęczony , a nagle chyba przeszło . Dzisiaj byłam u niego to nie podobało mi się to ,że z rana wstaliśmy i wszystko kazdy robil sam sobie ,nie odezwaliśmy się do siebie ani słowem dopiero w aucie jak odwoził mnie do domu zapytał czemu jestem obrażona ,odpowiedziałam ,że nie lubie gdy zachowujemy się jak obcy a on do mnie "przepraszam Cię bardzo ,ale szykowałem się szybko i jestem zamulony i zmęczony"
Gdy pytam o takie rzeczy jak wspólne mieszkanie,wyjazdy itp zauważyłam ,że nie lubi o tym gadać. Sama zaproponowałam mu kilka dni temu ,że chcę pojechać na jednodniową wycieczkę ,żebyśmy mogli sobie wspólnie jakoś spędzić czas,zgodził się ,ale dziś jak mu o tym wspomniałam ,że już nie długo to odpowiedział ,że się zobaczy jak to będzie jeszcze z pogodą itp. Przez jakiś czas powiedziałam mu,że nie będziemy się kochać to powiem Wam jakoś to zrozumiał.Ostatnim razem jak się z nim kochałam bardzo mnie bolało więc nie dałam rady i kazałam mu wyjść ,ale nie chciał patrzał mi w oczy ,że może inaczej spróbujemy i jeszcze chwilę, kazałam mu wyjść to powiedział "nie to nie" zapytałam później co to miało znaczyć ,a on że żartował więc powiedziałam że takie słowo jest bardzo dla mnie przykre i to nie moja wina ,ze tak jest no to powiedział żebym się nie martwiła o to. Mnie już żadnymi kwiatkami ani niczym innym nie zaskakuje jakoś mu to przeszło . Jak kończy pracę dzwoni do mnie gadamy kilka minut i po 2-3 h się odzywa ,ale rozmowa trwa z 15 min bo idzie spać. Ja go komplementuje -on mnie już od bardzo dawna nie. Dalej sobie wkręcam ,czy rzeczywiście to co pisze ma jakiś sens ? Lubie pisać do Was i bardzo pomagają mi Wasze odpowiedzi .

Ale to z czym masz problem, bo ja nie rozumiem. Siedzisz z nim i nie odzywasz się do niego, a potem do niego masz pretensje, że on się nie odzywa? To nie mogłaś zapytać z rana, czy coś jest nie tak, tylko czekałaś cały dzień, żeby co? Mieć więcej amunicji? Średnio mi to brzmi...

kazałam mu wyjść

Ale że kazałaś mu iść sobie, wyjść z domu?

takie słowo jest bardzo dla mnie przykre

Nie rozumiem, w jaki sposób to co powiedział, jest przykre? Wyjaśnij?

Z tego wszystkiego rysuje się wyraźny obraz braku komunikacji. Ot, nic nowego, pisałaś o tym wcześniej.

Mam mieszane uczucia jak to piszę, bo... wydaje mi się, że wymagasz od niego zaangażowania na takim samym poziomie co te 14 czy ileś miesięcy temu. A to tak nie działa. Jeśli oczekujesz, że z taką samą częstotliwością będzie cię komplementował jak wtedy, kiedy "zabiegał o twoje względy" czyli chciał przekonać do siebie, to chyba tak nie będzie. To samo z kwiatami. Myślisz, że pary z 3-letnim stażem spędzają czas tak samo, jak przez pierwszy rok związku? Czy pary z długim stażem wręczają sobie prezenty bez okazji? Myślę, że to nieekonomiczne. Zresztą, prezentem może być coś innego, choćby czas spędzony razem. Czy on wie, że tego byś chciała, czy też nie odzywasz się i czekasz, aż się domyśli, że chciałabyś od niego słyszeć więcej miłych słów?

Gdzieś w tym się rozchodzicie, być może brakuje w tym wszystkim chęci do tego, żeby się nawzajem słuchać, szanować, komplementować, brać pod uwagę zmęczenie itd.

185

Monoceros napisał/a:
eh23 napisał/a:
Monoceros napisał/a:

Pisz, pisz

Ale to z czym masz problem, bo ja nie rozumiem. Siedzisz z nim i nie odzywasz się do niego, a potem do niego masz pretensje, że on się nie odzywa? To nie mogłaś zapytać z rana, czy coś jest nie tak, tylko czekałaś cały dzień, żeby co? Mieć więcej amunicji? Średnio mi to brzmi...

kazałam mu wyjść

Ale że kazałaś mu iść sobie, wyjść z domu?

takie słowo jest bardzo dla mnie przykre

Nie rozumiem, w jaki sposób to co powiedział, jest przykre? Wyjaśnij?

Z tego wszystkiego rysuje się wyraźny obraz braku komunikacji. Ot, nic nowego, pisałaś o tym wcześniej.

Mam mieszane uczucia jak to piszę, bo... wydaje mi się, że wymagasz od niego zaangażowania na takim samym poziomie co te 14 czy ileś miesięcy temu. A to tak nie działa. Jeśli oczekujesz, że z taką samą częstotliwością będzie cię komplementował jak wtedy, kiedy "zabiegał o twoje względy" czyli chciał przekonać do siebie, to chyba tak nie będzie. To samo z kwiatami. Myślisz, że pary z 3-letnim stażem spędzają czas tak samo, jak przez pierwszy rok związku? Czy pary z długim stażem wręczają sobie prezenty bez okazji? Myślę, że to nieekonomiczne. Zresztą, prezentem może być coś innego, choćby czas spędzony razem. Czy on wie, że tego byś chciała, czy też nie odzywasz się i czekasz, aż się domyśli, że chciałabyś od niego słyszeć więcej miłych słów?

Gdzieś w tym się rozchodzicie, być może brakuje w tym wszystkim chęci do tego, żeby się nawzajem słuchać, szanować, komplementować, brać pod uwagę zmęczenie itd.

Mówiłam mu co sprawia mi ból ,a kiedy jestem szczęśliwa . Ja chcę z nim rozmawiać-on nie tak to działa . Nie podobało mi się jego zachowanie np.wtedy gdy zaprosił mnie do siebie byli goście ktorzy poprosili go o naprawę komputera pozniej zeby przyniosl to to tamto jak jakis poslaniec ... zrobił ten komputer i od razu kladl sie spac bo zmeczony a na mnie nie zwrocil uwagi przez 2 -3h pytal o co mu chodzi to mu wyraznie powiedzialam ze mu sie nie podoba jego zachowanie ,ze ja tez tu jestem a on ,ze jak bylismy w kinie tzrymal mnie za reke przeciez .

186

Ciągle za nim tęsknie i nie umiem tego powstrzymać. Zawsze byłam przyzwyczajona ,że jak się kłóciliśmy on się pytał mnie czemu tak musi być czemu się musimy kłócić i był zainteresowany wszystkim co się dzieje w naszym związku.Teraz jak się pokłócimy nie odzywa się całe dnie,a przecież to ludzi nie przyciąga do siebie ,a oddala.
Dzisiaj po pracy zadzwonił pogadaliśmy z 18 min i od 17.00 cisza ,niby auto robił ,ale nie wiem. Jak się pytam czemu to wszystko między nami się zmieniło odpowiada,że "to ty miałaś ciągle coś do mnie jak byłem chory" Do lipca w naszym związku było świetnie ,nie mogłam narzekać ,bo bardzo się interesował,boje się mu nawet napisać "tęsknie za Tobą" bo myślę ,że nie napiszę tego samego. Kiedyś po kłótni napisał mi tak "Sama siebie spytaj czy Ty będziesz poważna jak tak do mnie mówisz ,te twoje gadanie całe życie,że kogoś od razu mam bo Ci coś nie pasuję to się zastanów.U nas nie jest źle.Ty tak ciągle sądzisz więc nie wiem,sama widzisz,że sobie wkręcasz jakieś dziewczyny to przestań"

187

Myślę, że jedno to to, że nadszarpnęłaś jego zaufanie tym gadaniem o dziewczynach (tak mi się wydaje). Nie przeszło mu jeszcze to, że mu wypominałaś, że się nie stara. Więc on -  mając taką perspektywę (nie mówię, że jest jedyna słuszna itd. ale że jest jego) - stracił zapał i chęć. On ci to też jasno mówi "to ty miałaś ciągle coś do mnie" i "że kogoś od razu mam". Zmęczyło go to, może przestał widzieć sens? Skoro robił to wszystko co mówisz (komplementy, kwiaty, rozmowa, obecność, dzwonienie, troszczenie się) a ty i tak miałaś do niego jakieś wątpliwości; być może przestało mu się opłacać. Sama piszesz "zawsze byłam przyzwyczajona". Stwierdził, że jego miłe działania nie odniosły skutku.

Co o tym myślisz?

188

Monoceros napisał/a:

Myślę, że jedno to to, że nadszarpnęłaś jego zaufanie tym gadaniem o dziewczynach (tak mi się wydaje). Nie przeszło mu jeszcze to, że mu wypominałaś, że się nie stara. Więc on -  mając taką perspektywę (nie mówię, że jest jedyna słuszna itd. ale że jest jego) - stracił zapał i chęć. On ci to też jasno mówi "to ty miałaś ciągle coś do mnie" i "że kogoś od razu mam". Zmęczyło go to, może przestał widzieć sens? Skoro robił to wszystko co mówisz (komplementy, kwiaty, rozmowa, obecność, dzwonienie, troszczenie się) a ty i tak miałaś do niego jakieś wątpliwości; być może przestało mu się opłacać. Sama piszesz "zawsze byłam przyzwyczajona". Stwierdził, że jego miłe działania nie odniosły skutku.

Co o tym myślisz?

Nie ,myślę że nie chodzi o dziewczyny ,sam mówi ze o to ze ciagle sie pytam o to samo i wg ale juz mu ta chęć nie wróciła . Teraz do mnie napisał to też tak ozięble

189

Chyba mnie nie zrozumiałaś. Może nie chciałaś. Dokładnie mówię o tym, że na tyle drążyłaś i wierciłaś mu dziurę w brzuchu tymi dziewczynami i wypominaniem mu, że się za mało stara, że nie komplementuje, że jest źle itd. że faktycznie stwierdził, że nie ma po co się starać, skoro i tak nadal drążysz...

190

Monoceros napisał/a:

Chyba mnie nie zrozumiałaś. Może nie chciałaś. Dokładnie mówię o tym, że na tyle drążyłaś i wierciłaś mu dziurę w brzuchu tymi dziewczynami i wypominaniem mu, że się za mało stara, że nie komplementuje, że jest źle itd. że faktycznie stwierdził, że nie ma po co się starać, skoro i tak nadal drążysz...

Tak ,akurat z tym się zgodzę hmm To co zrobić ,żeby to wróciło da się wg ? nawet jak jestem miła i kochana nic już nie działa na niego

191

Jak długo mu wypominałaś itd? A ile jesteś 'miła i kochana'? Musisz być dłużej "miła i kochana" niż byłaś wkurzająca, zanim zauważy to, że już nie wypominasz. Wydaje mi się, że wracamy do punktu wyjścia - chcesz go zmusić do tego, żeby zajął się tobą, kiedy on nie ma na to ochoty. On ma swoje powody. Ty się frustrujesz tym, ja to czaję, natomiast wydaje mi się, że oczekujesz od niego więcej, niż on jest w stanie teraz dać. I wracamy do tego, co ludzie mówili ci wcześniej  - musisz odpuścić. Bo robisz to samo, co wcześniej, tylko pod inną postacią. Wcześniej naciskałaś, żeby się starał. Teraz naciskasz tekstami "zachowujemy się wobec siebie jak obcy" i propozycjami wyjazdów.

Wydaje mi się, że go nie widzisz.
Mam wrażenie, że traktujesz ten związek przedmiotowo, myślisz o swoich korzyściach, nie widząc, że twoje działania przyczyniają się do tego, jak wygląda wasza relacja teraz. Piszesz o tym, jak jego zmusić do bycia miłym CIĄGLE i zawsze, i żeby tak jak zawsze komplementował, natomiast dość szybko zmęczyłaś się byciem miłą i kochaną wobec niego i życiem bez pretensji. (Te pretensje nadal są...)

192

Ty go dalej strasznie męczysz. Daj mu się odnaleźć w takiej sytuacji, przestań go co 5min pytać czy Cię kocha i czy wszystko jest ok. Po prostu bądź i już. Jak przestanie kochać to raczej Cię o tym poinformuje.

193

Lady Loka napisał/a:

Ty go dalej strasznie męczysz. Daj mu się odnaleźć w takiej sytuacji, przestań go co 5min pytać czy Cię kocha i czy wszystko jest ok. Po prostu bądź i już. Jak przestanie kochać to raczej Cię o tym poinformuje.

Wiem ,że go męczę widzę po nim jak sama się czasem wproszę do niego na noc. Nie dawno się dowiedziałam ,że jego pasją jest jakieś driftowanie dlatego auto sobie robi i tak przykro mi ,że malo wiem ,a myślałam że go poznałam wystarczająco. Wiesz może macie racje ,ale bądź i już jest takie dobijające strasznie.Ja nie chcę ,żeby był nie wiadomo jaki słodki ,ale żeby okazał to że tęskni za mną ,że moje zdanie też jest ważne dla niego. Wiem ,że facet nie potrzebuję się tulić ciągle ,ale głupio ciągle samą o to prosić.

194

Monoceros napisał/a:

Jak długo mu wypominałaś itd? A ile jesteś 'miła i kochana'? Musisz być dłużej "miła i kochana" niż byłaś wkurzająca, zanim zauważy to, że już nie wypominasz. Wydaje mi się, że wracamy do punktu wyjścia - chcesz go zmusić do tego, żeby zajął się tobą, kiedy on nie ma na to ochoty. On ma swoje powody. Ty się frustrujesz tym, ja to czaję, natomiast wydaje mi się, że oczekujesz od niego więcej, niż on jest w stanie teraz dać. I wracamy do tego, co ludzie mówili ci wcześniej  - musisz odpuścić. Bo robisz to samo, co wcześniej, tylko pod inną postacią. Wcześniej naciskałaś, żeby się starał. Teraz naciskasz tekstami "zachowujemy się wobec siebie jak obcy" i propozycjami wyjazdów.

Wydaje mi się, że go nie widzisz.
Mam wrażenie, że traktujesz ten związek przedmiotowo, myślisz o swoich korzyściach, nie widząc, że twoje działania przyczyniają się do tego, jak wygląda wasza relacja teraz. Piszesz o tym, jak jego zmusić do bycia miłym CIĄGLE i zawsze, i żeby tak jak zawsze komplementował, natomiast dość szybko zmęczyłaś się byciem miłą i kochaną wobec niego i życiem bez pretensji. (Te pretensje nadal są...)

Wypominałam mu te dziewczyny bardzo długo ,ale wiem że nie chodzi o nie. Miła i kochana jestem może z tydzień ,a jak się nic nie zmienia znowu jestem smutna. Tak dokładnie jestem sfrustrowana ponieważ ciągle mam w głowie,że nie dba o mnie ,nie stara się i jest ze mną bo się godzę na wszystko więc po co się starać jak ja wybaczę? Zawsze to ja muszę wymyślić co możemy razem porobić ,żeby się nie nudzić bo on nic nie wymyśli ,tylko leży ciągle nie no przepraszam teraz auto robi po 4 h po pracy. Jestem taka wściekła,że wszystko jest takie ważniejsze ode mnie . Odpuszczę -w porządku ,ale nie wiem jak się zachować np. jak o czymś zapomni coś co było ważne ,lub po prostu jak strzeli focha i się nie odewie ja wtedy nie mam pojęcia co z tym zrobić i staram się wszystko naprawiać. Mój przyjaciel już mówi że się płaszczę przed nim i żebym w końcu postawiła na swoim niech się obraża (przejdzie mu). Mnie na przykład boli to ,że zaprasza mnie do siebie bo będzie jego brat z dziewczyną i jak już tam jestem to woli służyć im niż zając się własną dziewczyną ,nie umiem iść spać jak odwraca się do mnie tyłkiem i ani słowem się nie odzywa wtedy mam potrzebę ,żeby to wyjaśnić nie potrzebnie prawda? Jak byliśmy w kinie z jego rodziną to pytał mnie wielokrotnie czy coś chce do jedzenia - mówiłam nie ,a on jak słyszy nie ma wrażenie ,że chyba udaje i przyjął taką taktykę "kupię Ci coś jak jesteś głodna,pytam ostatni raz więcej nie będę" i tu go zrozum. Kiedyś głupio mu coś powiedziałam - "jak inna dziewczyna zacznie Cię kręcić daj mi znać wcześniej ,nie zdradzaj" a on na to ,że "dobrze" ja taka smutna się zrobiłam zapytał o co mi chodzi to mu mówię powinieneś powiedzieć ,że żadna Cię nie zacznie kręcić a on ,że żartował i nie ma po co zdradzać .

195

Jeju no to jak się z nim widzisz to się przytul sama po prostu. Siądźcie sobie, film oglądnijcie.
Przestań mu truć pod nosem bo w końcu będzie miał dość. każdy by miał.

Posty [ 131 do 195 z 1,088 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 17 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024