Co zrobić żeby facet zaczął się starać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Strony Poprzednia 1 15 16 17

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,041 do 1,088 z 1,088 ]

1,041

Odp: Co zrobić żeby facet zaczął się starać?
Olinka napisał/a:

To teraz odpowiedz sobie jeszcze na poniższe pytanie.

eh23 napisał/a:

myślałam Ze zateskni . Ze okaze sie ze jest bo kocha a NIS jest bo jsst

Jak miał Ci to okazać??? Pisząc sms za sms-em i pokazując, że spanikował, bo raz jeden jedyny nie pociągnęłaś konwersacji? No straszny dramat. A nie pomyślałaś, że znając z autopsji co to znaczy zmęczenie po prostu chciał Ci dać odpocząć?
Czy Ty w ogóle przeczytałaś to, co napisałaś?

Chciałam, żeby upewnił się ze jest okej, żeby zadzwonił nie ze pisal po tysiac smsow i panikowal.  Czuje, że musze mu na wszystko odpisywać bo inaczej on nie napisze na drugi dzien? To dziwne.

Zobacz podobne tematy :

1,042

IsaBella77 napisał/a:
eh23 napisał/a:

On tez gra. Bo skoro ja wczoraj nie odpisalam to dzisiaj on mi nie napisał ja sie spytałam jego czy nie zasługuje na dzien dobry to wtedy napisał "a wczoraj to sie nis pisało,dzień dobry kocham cie" 
Chyba macie rację, jest bo mu to pasuje

Nie zgadzam się z tym co piszesz.
On nie gra, tylko reaguje na Twoje zachowanie.

Twoje wieczne manipulacja, spazmy i fochy sprawiły, że on właśnie w taki sposób się odnosi do Ciebie.
Dziwię się, że jeszcze nie zwariował.

Wczoraj nie odpisałaś do niego i zamiast dzisiaj jak normalny człowiek napisać - dzień dobry, cześć, wczoraj jak pisałeś to już spałam, miłego dnia ... jednym słowem, zamiast napisać cokolwiek NORMALNEGO - to (jak zwykle) zaczynasz z wyrzutami typu - czy ty nie zasługujesz na 'dzień dobry' ... to jest naprawdę straszne, jakbyś nie potrafiła zupełnie normalnie się komunikować i umiała tylko stroić fochy jak 13-latka w okresie dojrzewania i wysypu pierwszych pryszczyków.

Czy po tym jak mu wczoraj nie odpisałaś, to on napisał do Ciebie z pretensjami, że czy on już nie zasługuje na 'dobranoc' ??
Ano nie. Nie odpisujesz, to nie odpisujesz, chłop idzie spać, rano normalnie wstaje do pracy. Żadnych wyrzutów, żadnych fochów.
Ty natomiast - kiedy on Tobie nie odpisuje - natychmiast uskuteczniasz pozę zranionej księżniczki, która została śmiertelnie ugodzona w samo serce brakiem porannego smsa od swojego pachoła. No litości.

No nie mial pretensji ,nie przeżywał jak ja.  On jest bardziej dojrzalszy niz ja.  Jak ja widzę, ze kontakt mamy prawie zerowy to wtedy panikuje on nie..Nie bylam obrazona na niego nie rozumiałam czemu nie napisał to pawiedzial "wczoraj to sie nie pisało" '  czyli na złość

1,043

Nie rozumiesz jego, nie rozumiesz tysięcy tłumaczeń które dostałaś w tym wątku i w swoim poprzednim temacie.
Widocznie nie jesteś w stanie zrozumieć i będziesz ciągnąć ten wątek do końca życia bez zrozumienia, za to z absurdalnymi lamentami i pretensjami i ciagle mielić te same problemy.

1,044

IsaBella77 napisał/a:

Wczoraj nie odpisałaś do niego i zamiast dzisiaj jak normalny człowiek napisać - dzień dobry, cześć, wczoraj jak pisałeś to już spałam, miłego dnia ... jednym słowem, zamiast napisać cokolwiek NORMALNEGO - to (jak zwykle) zaczynasz z wyrzutami typu - czy ty nie zasługujesz na 'dzień dobry' ... to jest naprawdę straszne, jakbyś nie potrafiła zupełnie normalnie się komunikować i umiała tylko stroić fochy jak 13-latka w okresie dojrzewania i wysypu pierwszych pryszczyków.

Czy po tym jak mu wczoraj nie odpisałaś, to on napisał do Ciebie z pretensjami, że czy on już nie zasługuje na 'dobranoc' ??
Ano nie. Nie odpisujesz, to nie odpisujesz, chłop idzie spać, rano normalnie wstaje do pracy. Żadnych wyrzutów, żadnych fochów.
Ty natomiast - kiedy on Tobie nie odpisuje - natychmiast uskuteczniasz pozę zranionej księżniczki, która została śmiertelnie ugodzona w samo serce brakiem porannego smsa od swojego pachoła. No litości.

Dokładnie. Zachowujesz się okropnie, jak dzieciak, sfochana księżniczka/ Ja z partnerem czasem zaczynam pisać dopiero koło południa, czasem nie napisze dobranoc/dzień dobry i żadne nie ma o to pretensji. A Ty ciągle wymuszasz, miłości 'nie mierzy się' ilością napisanych smsów z czułościami, tylko czynami. A to co Ty robisz to nie jest miłość.

1,045

Wiesz, normalny człowiek nie przeżywa jak druga osoba nie odpisuje wieczorem.
Normalna osoba nie dzwoni.
Normalna osoba zakłada, że ten drugi poszedł spać i też idzie spać.
Dokładnie dlatego on nie odpisał.

A Ty bez gierek i fochów nie dajesz rady? Taki masz styl życia?
Twój eksperyment nic Ci nie dał, bo zamiast się zachowywać normalnie, rano musiałaś strzelić focha.
Już zresztą tu było mówione, że miłości nie mierzy się porannymi smsami na dzień dobry.

1,046

IsaBella77 napisał/a:

Nie rozumiesz jego, nie rozumiesz tysięcy tłumaczeń które dostałaś w tym wątku i w swoim poprzednim temacie.
Widocznie nie jesteś w stanie zrozumieć i będziesz ciągnąć ten wątek do końca życia bez zrozumienia, za to z absurdalnymi lamentami i pretensjami i ciagle mielić te same problemy.

Sama juz nie wiem, za dużo sie nasłuchałam
Rozumiem i nie rozumiem i tak w kółko.
Nie wiem jak sie zachować wtedy gdy on nie pisze.  Czuje, sie olana.  A gdybym wczoraj naprawdę spała to juz musi olewać? 

Skoro jestem dla niego przelotna dziewczyna, ktora nie traktuje na poważnie, tylko tak jak pisala jedna z was podoba mu sie to, ze latam za nim i on nie musi nic robic to chciałabym znać prawdę, NIe chce zyc w kłamstwie.

Mówi, ze mnie kocha, że mu zależy na mnie, ze traktuję mnie poważnie.  Ale często widac, ze właśnie tak nie jest.
Zaczęłam sie martwić tez o to, ze faktycznie kupuje mi prezenty aby kupić sympatię i za seks (dziwnie to brzmi skoro malo go chce)
Z jednej strony mi tłumaczy czemu malo sie odzywa ze nie lubi pisac ze odpoczywa po pracy itp. Nie nadaje sie do związków bo nic NIe ogarniam . Ciągle mam zmienne zdania raz mysle "kocha mnie zerwalby gdyby tak nie bylo" a chwilę później "nie odzywa sie, bawi sie mna jestem bo jestem"  .
Siedze w domu mysle jak bylo kiedys .
W tygodniu skype, pisanie na FB, przyjeżdżał w tygodniu. Prace ma 5 km od mojego domu a raczej baze na koora jezdzi jak jest przed praca i po pracy... licza sie tylko dobre chęci .

1,047 Ostatnio edytowany przez eh23 (2018-03-07 13:01:36)

Lady Loka napisał/a:

Wiesz, normalny człowiek nie przeżywa jak druga osoba nie odpisuje wieczorem.
Normalna osoba nie dzwoni.
Normalna osoba zakłada, że ten drugi poszedł spać i też idzie spać.
Dokładnie dlatego on nie odpisał.

A Ty bez gierek i fochów nie dajesz rady? Taki masz styl życia?
Twój eksperyment nic Ci nie dał, bo zamiast się zachowywać normalnie, rano musiałaś strzelić focha.
Już zresztą tu było mówione, że miłości nie mierzy się porannymi smsami na dzień dobry.

Po prostu nie chce aby później sie okazalo, ze mnie NIe kochał, ze sie bawił.  Robiłam wszystko aby tak nie bylo.  Aby sie nie okazało ze te prezenty są za cos, chce tego uniknąć.

Co do odpisania ,ja mowie o dzisiejszej sytuacji nie wczorajszej ze nie odpisal ni na dobranoc bo on spał wtedy.

1,048

eh23 napisał/a:

Skoro jestem dla niego przelotna dziewczyna, ktora nie traktuje na poważnie, tylko tak jak pisala jedna z was podoba mu sie to, ze latam za nim i on nie musi nic robic to chciałabym znać prawdę, NIe chce zyc w kłamstwie.

Coś czuję, że jesteś idealnym przykładem na to, jak działa samospełniające się proroctwo. Przy czym tu nie chodzi, jak to przy samospełniającym się proroctwie, o jego prawdziwy stosunek do Ciebie, ale o to co wciąż mu wmawiasz i co może stać się za chwilę.

1,049 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-03-07 13:15:41)

Jakbyś naprawdę spała to chciałabyś, żeby obudził Cię telefonem, że on się martwi, bo się nie odzywasz?
Ja bym zamordowała.

No poszedł spać, Ty odpisałaś, on spał. Dzisiaj Ty zaczęłaś od focha, zamiast normalnego smsa, to co on miał zrobić? Przeprosić?

Źle się przy nim czujesz to z nim zerwij. A skoro tego nie robisz, to chociaż przestań go zamęczać.

Żaden facet nie wytrzymałby z Tobą prawie 2 lat gdyby Cię nie kochał!!!
Żaden normalny facet nie poświęciłby 2 lat na zabawę z jaką psychiczną dziewczyną. Każdy by uciekł i szukał kogoś normalnego.

Ty się nie nadajesz do związku. Zupełnie.
Wkręcasz coś sobie sama i zaczynasz przeżywać. Zauważyłaś to już? Bo wszyscy tutaj to widzą.

Twój schemat jest taki:
jest w związku ok, jest ok. On raz nie odpisze, Ty wpadasz w fazę "bo on mnie nie kocha" i zaczynasz mu smęcić za uchem, na co on się wkurza (nic dziwnego) i zaczyna być ostro, bo Ty jęczysz jeszcze bardziej.

Przestań stosować gierki, zacznij normalnie rozmawiać. Wyrzuć ze swojego słownika zdanie "bo Ty mnie już nie kochasz" i zacznij być normalną osobą.

Ty nie masz problemów z nim. Ty masz problemy sama ze sobą i w każdej jednej wiadomości tutaj na forum wychodzi to, że nie nadajesz się do tworzenia w relacji. Powiedziałabym ostrzej, ale sobie daruję.

1,050

Przeczytałam tylko ostatnią stronę i może nie mam całościowego wglądu w sytuację, ale... O jeżusiu... Jakby mi ktoś taką histeryczną jazdę fundował to bym uciekła gdzie pieprz rośnie. Zajmij się życiem, a nie cały świat kręci się wokół faceta. Napisze,  nie napisze, co napisze, jak napisze. Zwariować idzie.
Gwarantuje ci, że kluczem do sukcesu nie są gierki i testy co zrobi facet jak przestanę się do niego odzywać. Kluczem jest MIEĆ pracę, przyjaciół, hobby i inne zajęcia niż wpatrywanie się w telefon w nadziei na smska. Bycie interesującą, a nie nudą, rozhisteryzowaną i monotematyczną wariatką uzelazniającą swoje szczęście od tego czy dany facet okaże ci zainteresowanie.

1,051

Cycki opadają.
Dziewczyno, czy Ty nie masz co robić cały dzień? Od rana do wieczora non stop o tym samym.
Naprawdę dziwię się, że on z Tobą jest, serio. Nic nie dają tłumaczenia Tobie co robisz źle, przyznasz że dziewczyny mają rację, a zaraz i tak zrobisz po swojemu.
Komu i co chcesz udowodnić? Że on jest oazą spokoju i znosi Twoje kretyńskie zachowanie, fochy, przypierdzielanie się o brak sms????
Kobieto, ogarnij się. W związku najważniejszy jest dialog, którego Ty nie potrafisz prowadzić. On swoje, Ty swoje. Manipulujesz, udajesz, oczekujesz jakiś deklaracji uczuć a nie widzisz, że ten koleś, który ma z Tobą krzyż pański, nadal przy Tobie jest.
Czego Ty chcesz? Czego Ci brakuje? Zachowujesz się jak bluszcz, który potrafi umęczyć każdego.

1,052

Ja mam dla autorki złotą radę. Jeżeli go kochasz i chcesz dla niego jak najlepiej to zostaw go. Bez ciebie będzie miał szansę na szczęście.

1,053

Domnieto napisał/a:

Ja mam dla autorki złotą radę. Jeżeli go kochasz i chcesz dla niego jak najlepiej to zostaw go. Bez ciebie będzie miał szansę na szczęście.

To przykre.

1,054

Niestety, to przykre.
Równie przykre jest to, jak Wasza relacja teraz wygląda.
Przykre jest Twoje postępowanie.
Ogólnie sama wielka przykrość i marność.

1,055

A przykre nie jest to, że grasz z nim w swoje gierki, które niby mają pokazać, jak jemu na Tobie zależy?
Nie jest przykre to, że jęczysz i smęcisz mu za uchem odbijając sobie na nim poprzedni związek?
Nie jest przykre to, że wymagasz od niego pisania smsów wtedy, kiedy Ty masz ochotę i odpisywania wtedy, kiedy Ty chcesz?

1,056

Olinka napisał/a:
eh23 napisał/a:

Coś czuję, że jesteś idealnym przykładem na to, jak działa samospełniające się proroctwo. Przy czym tu nie chodzi, jak to przy samospełniającym się proroctwie, o jego prawdziwy stosunek do Ciebie, ale o to co wciąż mu wmawiasz i co może stać się za chwilę.

Te samo spełniające się proroctwo to strzał w  dziesiątkę . Od zawsze sobie cos wmawiam i później tak było ,że sie spełniało.

1,057

Lady Loka napisał/a:

A przykre nie jest to, że grasz z nim w swoje gierki, które niby mają pokazać, jak jemu na Tobie zależy?
Nie jest przykre to, że jęczysz i smęcisz mu za uchem odbijając sobie na nim poprzedni związek?
Nie jest przykre to, że wymagasz od niego pisania smsów wtedy, kiedy Ty masz ochotę i odpisywania wtedy, kiedy Ty chcesz?

Masz rację.  Jest to przykre, jest mi źle co wczoraj zrobiłam posłuchałam sie niepotrzebnie . Myślałam, sama nie wiem co. Że moze zobaczy co ja czuje gdy to on nie pisze. Sama teraz jak to czytam i pisze uważam za chore. Ja jestem chora i uzależniona od niego .
Jest przykre, że jęczę mu.  Tak jest przykre  ze wymagam ciagle cos od niego czy to smsow czy inncyh rzeczy.

1,058

IsaBella77 napisał/a:

Niestety, to przykre.
Równie przykre jest to, jak Wasza relacja teraz wygląda.
Przykre jest Twoje postępowanie.
Ogólnie sama wielka przykrość i marność.

Tak przykre jest to, jak ta relacja wygląda.
Moje postępowanie też jest nie fajne..
Ogolnie te wkręcanie sobie jest nie fajne

1,059

A jednak autorka coś zrozumiała (tylko cóż z tego?). Mianowicie:
-chłopak jest bardziej dojrzały od niej
-a dziewczyna nie nadaje się do związków i ,,jest chora i uzależniona od niego"- jak sama to ujęła.

Bez urazy, ale niedługo zaczniesz, autorko, zastanawiać się, dlaczego chłopak pierdnął w taki, a nie inny sposób i czy to znaczy, że już Cię nie kocha.

1,060

A nie zauważyłaś, że powoli się to przenosi również tutaj, na forum ?
Na forumowiczów, którzy piszą do Ciebie rady ?
Tutaj zaczynasz wprowadzać dokładnie taki sam model zachowania jak i dla swojego chłopaka.

Najpierw żale, jaka jesteś biedna i nieszczęśliwa, użalanie się nad sobą, jakie Twoje życie jest ciężkie i okropne.
Później masz fazę obwiniania swojego chłopaka, przy jednoczesnym wybielaniu siebie.
1, 2 dni po tym, zazwyczaj piszesz, że już wszystko zrozumiałaś, że się zmieniłaś na lepsze, że wszystko sobie wyjaśniliście i jest między Wami wszystko naprawdę super i dobrze.
3 dni do 5 później, zaczynasz znowu spazmy, że on Ciebie na pewno nie kocha, że mu nie zależy. Jednocześnie pacyfikujesz go wyrzutami i pretensjami, na które on nie reaguje tak jakbyś tego chciała. Wobec tego - zwiększasz ilość fochów tutaj na forum.
Dochodzisz do absurdalnego poziomu spazmów, jednocześnie znowu wiele osób pochyla się nad Twoim problemem, wpisy w wątku intensyfikują się (ten moment mamy teraz).
Po tym natychmiast, płynnie przejdziesz znowu do fazy: wszystko zrozumiałam, zmieniłam się na lepsze, oto nowa lepsza ja - której początek następuje właśnie teraz, wraz z Twoim ostatnim wpisem.
I rękę sobie daję uciąć, że najpóźniej za 3 dni znowu będziemy mieli tutaj spazmy, jak to Ty napisałaś, a on nie odpisał, jak to Ty zmiażdżyłaś go znowu wyrzutem, fochem i pretensjami, a za 5 dni najpóźniej znowu będą szlochy, jaka jesteś biedna, nieszczęśliwa i niezrozumiana i niekochana i w ogóle - całe nieszczęścia świata skupiły się znowu na Tobie.

I tak będzie w koło Macieju, sama nie wiem do kiedy, bo wydajesz się nie wyciągać absolutnie żadnych, najmniejszych nawet wniosków, nauczki ani z własnych doświadczeń, ani z rad forumowiczów.

1,061

IsaBella pięknie to podsumowałaś. Typowy przykład osoby toksycznej i skłonnej do uzależnień.
Autorko terapia się kłania. Bez tego zawsze będziesz nieszczęśliwa i będziesz unieszczęśliwiała innych.

1,062 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-07 15:57:42)

Jadę do pracy.Samochodem.
Na ekranie telefonu wyświetla się sms o treści "Nie możemy się spotykać bo [..] ,jeśli nie będziesz chciał kontaktu to zrozumiem".
Po 1,5 roku podobnej śpiewki jak u Edyty odpowiedzialem jedno "Ok,rozumiem.Masz swoje powody której podałaś.Powodzenia"
Następnego dnia "Dlaczego mam wrażenie że tego potrzebowałeś?Żebym odeszła?"

A przed tym i po tym był perdyliard takich samych rozkmin z jej strony jak u Ciebie.
Bo koleżanka poradziła, bo jak zrobisz tak to on zareaguje tak i tak. A tu dupa.Ja reaguję jak normalny człowiek.

I takie same cykle jakie wykazała Ci IsaBella.
Ogarnij się Edyta.Znormalniej.Przestań słuchać durnych porad "Co zrobić aby on zareagował tak i tak".
Spójrz w pesel i na terapię.Zacznij zachowywać się i myśleć zgodnie ze swoją metryką.

1,063

IsaBella77 napisał/a:

A nie zauważyłaś, że powoli się to przenosi również tutaj, na forum ?
Na forumowiczów, którzy piszą do Ciebie rady ?
Tutaj zaczynasz wprowadzać dokładnie taki sam model zachowania jak i dla swojego chłopaka. (...)

I tak będzie w koło Macieju, sama nie wiem do kiedy, bo wydajesz się nie wyciągać absolutnie żadnych, najmniejszych nawet wniosków, nauczki ani z własnych doświadczeń, ani z rad forumowiczów.

Mało tego, sami ulegamy jej manipulacjom, dając się wciągać w tę gierkę, którą prowadzi, bo nam się przez chwilę wydaje, że dziewczyna coś jednak zaczyna rozumieć i coś wyniosła z tego, co piszemy, notabene poświęcając swój wolny czas. Po czym okazuje się, że nie, że tylko chciała skupić na sobie uwagę.

1,064

Po przeczytaniu postów zrozumiałam, że was męczę.
Chciałam Was przeprosić za to ,że tak wiele czasu zajęłam na forum.
O dziwo ,zaczęłam czytać wszystko od samego początku to wszystko bez sensu... robie ciągle tak samo i nic do mnie nie dociera.
Pisałam tu ciągle bo nie czułam się samotna ,miałam komu się wygadac, pomagaliscie mi zrozumieć , albo dać porządnego kopa, mniej się stresowałam bo robiłam tak jak mówiliście.
Widzę,że jestem uzależniona od niego i to bardzo ja sama to widzę i czuję. Jest to okropne uczucie,przy którym ciężko funkcjonować.
Tak Lady Loka możliwe, że nie traciłby na mnie 2 lat .
Po dodaniu posta na facebooku ,zaczęłam się martwić o te prezenty,bycie bo mu taka pasuje itp. Nie umiem od niego odejść ponieważ, nie chodzi już o samotność ,a o to ze po rozstaniu zrozumiałabym co miałam, a co straciłam. Sama widzę po sobie ,że raz mowie,ze się stara a raz ,że on mnie nie chce.  Sama się w tym zgubiłam. To jest coś na zasadzie : jak piszemy w tygodniu więcej ... czuje,że chce wiedzieć co u mnie itp ,a jak jest tego mało ,lub wcale - myślę wtedy ze ma mnie dość i powtarzam sobie posty z Facebooka ,że się mną bawi itp. Wiem,że to ja go zmieniałam, dlatego ciężko mi z tym. Kiedyś czytałam pewien cytat dość nie dawno, że nie wolno nam zmieniać innych osób bo jeśli to robimy na początku jest spoko a przynajmniej nam się wydaje ,a któregoś dnia budzimy się obok potwora którego sami sobie sobie wyhodowaliśmy pod wpływem manipulacji ,fochów,kontrolowania.W sumie całkiem ten cytat podobny do mojej sytuacji. Wiem i macie rację z tym ,że go nie słucham . A zrozumiałam to wtedy gdy się bardzo nakreciłam coś czego bardzo chciałam ,a potem nie potrafiłam powiedzieć mu co on mówił ,bo nie pamiętałam.  Za każdym razem faktycznie on mówi "czepiasz się tylko i jęczysz nie będę gadał o twoich głupotach sama zaczynasz kłótnie i wysmyslasz, wyolbrzymiasz " później też tłumaczył mi ,ze nie lubi pisać bo on odpoczywa po pracy , i to ze gdyby mnie nie kochał to by dawno zerwał ,a nie słuchał tego jak jęcze. Któregoś dnia tak mnie męczyło to,że ktoś napisał mi , że te prezenty są za seks to mój facet stwierdził, że to śmieszne bo nie traciłby pieniędzy na taką osobę która miałby tylko sobie pokorzystać. Mam nadzieje ,że jakoś to się ułoży . Ja zapisze się na terapię . Dziękuję Wam ,za poświęcony czas .

1,065

A wyobraź sobie że kiedyś ludzie nie pisali smsow... I kochali się i żyli jakims cudem.

Wg mnie ten wątek jest do zamknięcia. To jest bez sensu.

1,066

Ja tylko jedną rzecz - normalny człowiek, kiedy mu nie odpisujesz na smsa stwierdza, że hmm. Albo śpisz, może jesteś zajęta, może masz telefon wyciszony i nie usłyszałaś, albo jesteś w miejscu, w którym nie możesz odpisać.
I to jest normalne.
Normalny człowiek nie stwierdza "ona mnie już nie kocha, nie chce mnie bo nie odpisała w ciągu 20 min, o ja biedna, teraz nie będę nic pisać, niech ma karę!". To jest psychiczne i nadaje się do leczenia.
Dla mnie to Ty momentami powinnaś wylądować na oddziale zamkniętym.

1,067

Podczytuję ten wątek dla zabawy big_smile

W życiu nie widziałam tak porąbanej osoby jak eh i dziękuję za to Bogu, czy losowi czy komu tam...

Szkoda waszego czasu, dziewczyny. Zgadzam sie z filezją - wątek do zamknięcia. Od połowy to już bicie piany, w kółko to samo. Ona i tak nic nie zrozumie.

1,068

CatLady napisał/a:

Podczytuję ten wątek dla zabawy big_smile

W życiu nie widziałam tak porąbanej osoby jak eh i dziękuję za to Bogu, czy losowi czy komu tam...

Szkoda waszego czasu, dziewczyny. Zgadzam sie z filezją - wątek do zamknięcia. Od połowy to już bicie piany, w kółko to samo. Ona i tak nic nie zrozumie.

To ciesz się ,że Ty nie jesteś porabana.  Nie znasz mnie osobiście wiec gratuluję ocenenia mnie poprzez post. Widzę ogromną dojrzałość w tym ze się śmiejesz. Dużo ludzi jest chorych na depresję lub nerwice itp z tego też się będziesz śmiała?  Skoro mój wątek Cię bawi ,to ciesze się ,że mogłam Cię tak rozbawić,jak dla mnie powinnaś dostać bana za wyzwanie kogoś albo nie komentować jak nie masz nic mądrego do powiedzenia . Widzę ,że człowiek nie może być chory bo przecież tyle postów co nie ? No masz rację nic do mnie nie dotrze tylko szkoda ,ze ciągniesz inne dziewczyny w dół aby nie komentowały. Gdybym dziewczyn nie posłuchała nie zapisalabym się na nową terapię. Być może i jestem chora i zdaje sobie z tego sprawę ,ale nie oceniam innych przez posty i nie wyzywam bo właśnie dla mnie to jest słabe.  Nikt przecież nie każe odpisywać, lub czytać wiec nie rozumiem tego co czasami się tu dzieje . Przeprosiłam, że tyle poświęciłam czasu na forum ,że dziewczyny zameczylam. Przestalam pisać, dałam spokój i nie miałam zamiaru więcej nic więcej opisywać o moim związku,ale jak widzę ,że ktoś się śmieje z rzekomo "chorej i psychicznej " to przepraszam bardzo ,ale tak to nie powinno wyglądać.  I mówię tu tylko o tych którzy się nabijaja jakby nie mieli co w domu robić.  Przykre jest to ,że tak bardzo się otworzyłam tu zaufałam i ,że są osoby które nie umieją pojąć inncyh.  Człowiek chory nie zrobi sobie nic przez posty od razu ze swoim życiem. Zaufałam wam serio ,czułam się tu bezpiecznie ,dostawałam kopa w tylek i jakoś wow znalazłam się na terapii posłuchałam , wiec proszę przestańcie tak komentować. Ja skończyłam,a nie którzy dalej to ciągną dla ZABAWY HA HA HA ! SERIO DOJRZAŁE TO .

1,069

ja też tu wpadam dla śmiechu, żeby zobaczyć, jak dziewczyny dają się trollowac smile

1,070

Bardzo proszę o powstrzymanie się od komentarzy powszechnie uznawanych za obraźliwe i naruszające zasady współżycia społecznego. Taka forma z samego założenia nie może wnieść do dyskusji nic konstruktywnego, o naruszeniu regulaminu nie wspominając.
Z pozdrowieniami, Olinka

1,071

Chciałabym tylko napisać, że mam nowego psychologa...  i to,że w piątek podjęłam decyzję o rozstaniu.  Tak tak, juz nie jestesmy razem, tym razem serio.
Powiedział mi, że miał mnie dość i mojego zachowania ,ale nie Powiedział czemu tego nie zrobił sam. Zerwałam bo uświadomiłam sobie,że nie jesteśmy dla siebie ja ranilam jego on mnie. Psycholog dal mi dwa rozwiazania jako takie ala zadanie dla nas . 1. Rozmowa dal wskazówki co i jak mówić, ale moj nie chcial nawet jak to nie bylo to samo gadane 2. Trzy wizyty u psychologa który nam powie czemu sie nie dogadujemy i tez na to sie nie zgodził.
Moj psycholog powiedział, ze kazdy ma rozne powody zeby byc bo byc w związkach.... i prezenty nawet drogie to nie oznacza od razu że ktos nas kocha . Mowiłam też o seksie to zapytał czy chce byc z takim człowiekiem który nie szanuje moich potrzeb .
Jest mi cholernie ciężko bo okazało sie ze przez dluzszy czas juz mnie nie chciał..

1,072

Ty rób swoją terapię (obstawiam psycho-dynamiczną) , a jemu współczuję.Tobie nie.
Zrobiliście z niego kozła ofiarnego Twoich analiz, nerwicy i postępowania.
Powodzenia eh. I daruj sobie ,razem z psychologiem,wieszania na nim psów.

1,073

Ja się psychologi nie dziwię. Jeżeli przedstawia mu taką prawdę jak na fb, to ma podstawy do podjęcia takich, a nie innych wniosków na temat chłopaka.

1,074

Przedstawia taką jak nam.
To nie psycholog decyduje tylko ona.
I nikt inny nie odpowiada za skutki.Wciaganie w to chłopaka i obwinianie go to przesada.Od momentu zerwania, dzielenie się wina tylko rozmydli realia.

1,075

Ja psychologowi czytałam z telefonu ta grupę ....
Wiec nie wiem czemu ciągle mówicie , że ja swoje mowilam .
Minęło 5 dni od rozstania przecież gdyby on kochał gdyby tęsknił pisalby taka jest prawda . Tak samo mówił psycholog . On wiecznie był zmęczony a nagle po rozstaniu na silownie wraca z tego co wiem od ludzi. Dałam mu spokój ,nie pisze nie dzwonie . Być może był zmęczony mną ale nie było fair w stosunku do mnie to że powtarzał ze kocha i ze końca nie chce bo to było kłamstwo .
Ja jak człowiek się rozstałam ,przytuliłam się, podziękowałam za wszystko.  Pytałam o co chodziło z tym wszystkim ze on taki to powiedział ze miał dość mnie i mojego zachowania .

1,076 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-28 19:29:03)

Lady Loka napisał/a:

Ja się psychologi nie dziwię. Jeżeli przedstawia mu taką prawdę jak na fb, to ma podstawy do podjęcia takich, a nie innych wniosków na temat chłopaka.

Powiedz że to nie troll ...

Facet zachował się prawidłowo.Przyjal do wiadomości że odchodzisz.Uszanowal TWOJĄ decyzję.
Ile razy już zrywalas aby udowodnil swoją miłość?
Pracuj dalej z psychologiem, chłopakiem się nie zasłaniaj bo nie zareagował jak "podręcznik mówi".
Na siłownię poszedł odreagować emocje.
Interpretuj dalej swoją wykrzywiona rzeczywistośc.

Powodzenia, cześć.

1,077

Nieee. Raczej nie.
Ale dokopałam się kiedyś do innej wersji tych wydarzeń z fb. I tam faktycznie cała wina była zrzucona na chłopaka. Generalnie zupełnie co innego niż to, co jest tutaj.

Zresztą już dawno wszyscy mówili tutaj, że chłopak po prostu ma dość.
Więc teraz pora się od niego odciąć i iść dalej. Mam tylko nadzieję, że on tego związku potem nie odreaguje na Bogu ducha innej dziewczynie.

1,078 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-28 20:21:00)

Oby.
Ale może tak być.Jesli jest mądry to zrobi sobie przerwę.

Edytka jest kompletnie nie szczera.
Odciąć się od poczucia winy i odpowiedzialności to niestety etap terapii.Ona nie radzi sobie z tym . Chłopak niestety jest tzw.konieczna ofiarą.Zepsul się,do kosza i obłożyć go winą ;-)

1,079

Zakładam, że to rozstanie miało nim solidnie potrząsnąć, a tu chłopak nie dzwoni, nie przeżywa, nie prosi o szansę, a nawet na siłownię wraca, zaczyna żyć swoim życiem - nie tak to widziałaś, prawda?

Przykro mi, że tak się to wszystko potoczyło, ale już ponad pół roku temu pisaliśmy Ci, że jeśli nie zrozumiesz mechanizmów, które funkcjonują w Waszej relacji i nie zmienisz swojego zachowania, to właśnie w takim kierunku to wszystko pójdzie. On być może z jakiegoś powodu nie miał odwagi podjąć tej ostatecznej, radykalnej decyzji, ale kiedy Ty to zrobiłaś, to wyraźnie odetchnął z ulgą.

1,080 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-03-29 10:56:13)

Sądzę że nie tyle odetchnął z ulgą, tylko poszedł po rozum do głowy i przestał za wszystko odpowiadać.
Stąd także jego "odpuszczenie" wcześniej.Przestal się starać bo ciągle odpowiadał w 100% za wszystko.
Zależało mu stąd trwał.Nic więcej.
Moim zdaniem postąpił tak jak trzeba.
Przestał brać udział w gierkach i tym razem nie jest po jej myśli . Odciął się od manipulacji.
Ona ma do odbycia terapię.On sobie poradzi.
Tak to widzę.

Do potrząśnięcia byle Edyta,nie on.

1,081

Nie nie chciałam,żeby on się prosił,żebym wróciła.
Chciałam po prostu normalny kontakt między nami ,żebyśmy żyli w zgodzie ale jakoś i tego nie widzę. Odciął się całkowicie i w sumie cieszy mnie to ,bo wyrządziłam mu piekło z życia i do tego zmienilam.
Na terapii powiedział mi facet ,że mam problem z osobowością no i niestety usłyszałam to czego nie chciałam usłyszeć mianowicie to ,że go nie kochałam i stad moje źle traktowanie jego było .
Jeśli chodzi o moje zdanie to kochałam go , a to ze nie płacze po rozstaniu nie świadczy o tym ,że go nie kochałam po prostu zrozumiałam ,że miał ze mną źle i on tez w jakimś stopniu cierpiał mimo ,że tego nie pokazywał mi . Tęsknię za nim ale wiem ,że beze mnie będzie mu lepiej . Psycholog stwierdził, że on też miał jakiś w tym cel aby  być bo być ponieważ osoby które nas kochają martwią się słowem boli mnie gdy... i starają się pomóc.  Stwierdził też ,że być może nie kochał juz a czekał aż ja odejdę aby mnie nie zranić . A te prezenty mogły być za coś . Z jednej strony terapię pomagaja, ale z drugiej wychodzę z dołem ponieważ nie chciałam aby to była prawda .

1,082 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-04-03 11:03:57)

- Tego boli mnie... Było u Ciebie za wiele.Na podstawie Twoich urojeń.Pozniej on już reagował jak.zdrowy człowiek Jeśli mówił że jego coś boli, to brałaś to do siebie i traktowałaś jak odrzucenie i to że go męczysz,prawda?

- To że czekał aż Ty zerwiesz - bzdura moim zdaniem.Ty podjęłaś decyzję,nie dopisuj.mu wygodnych dla Ciebie intencji.

- prezenty są naturalne,a nie za coś.Na tej podstawie strach dać bukiet kwiatów

Nie wybielaj sobie sumienia zasłaniając się jego dobrem.O swoje dobro on zadba sam,nie baw się teraz w wielkoduszną. Jestes i jeszcze długo będziesz egocentryczna.

Kontynuuj terapię,czeka Cię długa droga jeszcze zanim zorientujesz się ile spraw widziałaś na odwrót.Zobaczysz jak wiele negatywnych w Twoich oczach rzeczy nie było prawdą,bo były pozytywne a cała czarna interpretacja była w Twoim umyśle.

Nie stosuj racjonalizacji aby uzasadnić swoją decyzję.
To co się teraz odbywa na terapii Edyto, to 'uczysz się' realiów.Na podstawie własnych odczuć uczysz się nie interpretacji, ale realnego patrzenia na to co jest.
Będzie się to odbywało stopniowo.

Sęk w tym że ta nauka będzie odbywać się poprzez eksperymenty na ludziach.Takich jak Twój były.Więc powstrzymaj się od oceniania i swojej 'pewnosci' co do tego co oni myślą i dlaczego coś robią. Bo to jest Twój problem.

1,083

Hej. Możemy pogadać? Myśle ze jesteśmy podobne sad

1,084

Ha ha ha. ciekawa jestem co z tej rozmowy wyjdzie. big_smile
Strimymind, a o czym Ty chcesz gadać? Masz tu jeden z najlepszych przykłądów jak się kończy taka chorobliwa zazdrość i upierdliwość. Koleżanka eh, może Cię tylko przed tym ostrzec, chociaż nie jestem pewna, czy do niej to w stu procentach dotarło, bo widzę, że jej były jest jednak po części obwiniany. Ja z eh miałam kontakt prywatny, ale miałam za dużo na głowie, by jeszcze pomagać innym. Lecz pamiętam, że nawet moje rady z trudem trafiały do eh. Szkoda, że tak się to skończyło, dlatego Ciebie Strimymind przestrzegam, że u Ciebie może być identycznie. Zmień swoją chorobliwą zazdrość, bo inaczej będziesz sama.

1,085

Myszeczka23 napisał/a:

Strimymind, a o czym Ty chcesz gadać? Masz tu jeden z najlepszych przykłądów jak się kończy taka chorobliwa zazdrość i upierdliwość. Koleżanka eh, może Cię tylko przed tym ostrzec, chociaż nie jestem pewna, czy do niej to w stu procentach dotarło, bo widzę, że jej były jest jednak po części obwiniany. Ja z eh miałam kontakt prywatny, ale miałam za dużo na głowie, by jeszcze pomagać innym. Lecz pamiętam, że nawet moje rady z trudem trafiały do eh. Szkoda, że tak się to skończyło, dlatego Ciebie Strimymind przestrzegam, że u Ciebie może być identycznie. Zmień swoją chorobliwą zazdrość, bo inaczej będziesz sama.

Możemy pogadać gdzie indziej? Właśnie przeczytałam wsystsko od początku do końca? I stwierdzam ze ze mną aż tak złe na szczęście nie jest, ale mam swój problem niestety

1,086

Strimymind napisał/a:

Hej. Możemy pogadać? Myśle ze jesteśmy podobne sad

Możemy!

1,087

Myszeczka23 napisał/a:

Spoko dotarlo wszystko smile nie martw sie glupia nie jestem wystraczylo napisac ze nie masz ochoty ze mna pisac na gadu ,no ale lepiej napisac na grupie

1,088

A moja rada jest taka: ZACZĄĆ OD SIEBIE-ZADBAĆ O SIEBIE I SWOJE POTRZEBY--gdy dbasz o siebie, sama sobie pokazujesz, że zasługujesz na swoją miłość niezależnie od czynników zewnętrznych. Pokazujesz sobie, że jesteś w porządku taka, jaka jesteś. To podstawa dobrej relacji z samym sobą. WZBUDZIĆ U DRUGIEJ STRONY PODZIW I ZAINTERESOWANIE/NIE ŻEBRAC O UWAGE/NIE PŁAKAĆ I UŻALAĆ SIĘ NAD SOBĄ/Ćwicz jogę. To świetny sposób na polepszenie kontaktu ze swoim ciałem i pozbycie się stresu i niepotrzebnych napięć. Uśmiechnij się do siebie. Zapisz się na masaż.Zadbaj o zaspokojenie swoich potrzeb, a możesz być pewna, że będziesz miała w sobie dużo więcej energii, którą będziesz mogła dzielić się z innymi. Nie przejmuj się!

Posty [ 1,041 do 1,088 z 1,088 ]

Strony Poprzednia 1 15 16 17

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić żeby facet zaczął się starać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024