Czy ona chce wciągnąć mnie w friendzon? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ona chce wciągnąć mnie w friendzon?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 95 z 95 ]

66

Odp: Czy ona chce wciągnąć mnie w friendzon?
Rosyjski Agent napisał/a:

Burn, zadam Ci podchwytliwe pytanie: pragniesz szczęścia tej dziewczyny czy swojego własnego?

"Dla swojego szczęścia znajdź sobie inny obiekt pożądania, a dla jej szczęścia pozwól jej spotytkać się z kim chce, bo na pewno to nie będziesz Ty" - coś czuje że taka miała być odpowiedź wink

Klio - nie interpretuje każdego zachowania, i nie mam jakiejś obsesji "albo ona albo nikt" czy "muszę wszystko zrobić żeby ją przekonać do siebie". Napisała mi co myśli i ja to przyjąłem i nie dręczyłem pytaniami: a dlaczego? może to przemyślisz? itd. A właśnie tak chyba zostałem odebrany. A jeżeli mowa o taj ręce, to przecież wyraźnie napisałem że były DWIE opcje, a nie że to był jakiś znak... Gdybyś szła w tłumie ludzi i złapałbym Cie (po mimo że się nie znamy) za rękę też myślałabyś o co mi chodzi. Ewentualnie dostałbym w twarz tongue

Zobacz podobne tematy :

Czyli reasumując zerwij tą bezsensowną znajomość i poszukaj kogoś, komu faktycznie zależy na czymś więcej i kto będzie bardziej jasno określał swoje potrzeby.

68

Burn nie dziw się, że nikt Twoich słów nie bierze na poważnie. Ja już sama nic z tego nie rozumiem. Niby ona jest tylko Twoją koleżanką, spotykasz się z innymi, ale temat jest o niej i to chyba już nie pierwszy od kilku lat. Tak się nie zachowuje facet, który traktuje dziewczynę jako tylko przyjaciółkę. O co Ci chodzi? Czego Ty od niej chcesz? I w czym my Ci możemy pomóc?
Piszesz tak niezrozumiale, że chyba już sam się pogubiłeś czego Ty właściwie chcesz. Aż idę te Twoje posty poczytać, bo nic z tego nie rozumiem, a Ty widzę jakoś nie palisz się, aby wyjaśnić tą relację z nią od początku do końca.
Chociaż podejrzewam, że po przeczytaniu tych postów nie będę wiedziała więcej. ;P

69

Myszeczka23 napisał/a:

Burn nie dziw się, że nikt Twoich słów nie bierze na poważnie. Ja już sama nic z tego nie rozumiem. Niby ona jest tylko Twoją koleżanką, spotykasz się z innymi, ale temat jest o niej i to chyba już nie pierwszy od kilku lat. Tak się nie zachowuje facet, który traktuje dziewczynę jako tylko przyjaciółkę.
A Ty widzę jakoś nie palisz się, aby wyjaśnić tą relację z nią od początku do końca.
Chociaż podejrzewam, że po przeczytaniu tych postów nie będę wiedziała więcej. ;P

Spotykam się, bo skoro kiedyś powiedziała żebym nie robił sobie nadziei to chyba nie ma w tym nic dziwnego?
Pare lat? A to ciekawe... Skąd Ty to wzięłaś?
Traktuje ją jak przyjaciółkę bo jak inaczej mam ją traktować? Ona sama już kilkakrotnie dawała sprzeczne znaki (nie chce pisać szczegółów) i sam nie wiem jakie ona ma do mnie podejście.

70 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-09-16 22:29:27)

Burn napisał/a:

Traktuje ją jak przyjaciółkę bo jak inaczej mam ją traktować? Ona sama już kilkakrotnie dawała sprzeczne znaki (nie chce pisać szczegółów) i sam nie wiem jakie ona ma do mnie podejście.

Nie traktujesz jej jako przyjaciółkę, bo byś nie zakładał wątku z rozkminami, czy ona chce Cię wpakować do friendzone.

71

Burn napisał/a:

Pare lat? A to ciekawe... Skąd Ty to wzięłaś?

Napisałeś o niej 4 tematy, więc myślałam, że to już się parę lat ciągnie, ale okazało się, że nie, to się ciągnie od roku. ;D
Wiesz co jest najbardziej niezrozumiałe w tym? Że piszesz w 4 tematach o dziewczynie, na którą podobno nie jesteś "jakoś szczególnie nakręcony" (Twoje słowa). Poza tym piszesz np., że nigdy nie byliście po żadnych większych wyznaniach, ale we wcześniejszych tematach pisałeś, że mieliście okres jakby bycia ze sobą i powiedzieliście sobie oboje, że tego byście chcieli, tylko ona potem zrezygnowała, bo jednak związek na odległość okazał się dla niej problemem.
Czego Ty od niej chcesz co? Bujasz się od roku czasu z dziewczyna, której przeszkadza związek na odległość, a Ty nie masz szansy na powrót do Polski. Plan Twój jest taki, że nie chcesz z nią niczego szczególnego, podobno nastawiłeś się na czysto koleżeńskie relacje, ale nie chcesz by kiedyś się związała z innym.
Wiesz co ja myślę? Że Ty się już sam pogubiłeś w tych swoich manipulacjach. Sam już nie wiesz, czy to Ty ją bierzesz na przetrzymanie czy ona Ciebie, czy to Ty sobie dałeś z nią spokój, czy ona z Tobą. Tak bardzo chciałeś grać niedostępnego (czasem zdarzyło Ci się nie zgodzić się na spotkanie "aby nie myślała, że jestem na każde jej zawołanie"), nie odpisywać jej od razu, nie pokazywać jej, że Ci zależy, że już nie wiesz teraz, czy to Tobie nie zależy czy jej. Tak się kończą takie zagrywki.

Moja rada: usiądź na du*ie i sam sobie szczerze odpowiedz czego Ty od niej chcesz, co do niej czujesz, czego tak w głębi serca od niej chcesz i nam tu to napisz. Bo najgorsze jest to, że Ty sam ze sobą przestałeś być szczery.

72

Moim zdaniem laska nadal liczy na coś więcej, wątpie, że traktuje cie tylko jak kolegę, ale z drugiej strony nie pasuje jej związek na odległość. Ty zachowujesz się chyba ok-nie robisz jej nadziei, nie zwodzisz wiedząc, że nie możesz jej zaoferować bliskości w związku. Myślę, że gdybyś nie pracował za granicą to moglibyście być razem. Ot, cała historia.

sosenek napisał/a:

Moim zdaniem laska nadal liczy na coś więcej, wątpie, że traktuje cie tylko jak kolegę, ale z drugiej strony nie pasuje jej związek na odległość. Ty zachowujesz się chyba ok-nie robisz jej nadziei, nie zwodzisz wiedząc, że nie możesz jej zaoferować bliskości w związku. Myślę, że gdybyś nie pracował za granicą to moglibyście być razem. Ot, cała historia.

Jak komuś faktycznie zależy na 2 osobie to może odległość zniwelować. A tak to wygląda jak takie podejście po najmniejszej linii oporu i oczekiwanie aż ktoś wszystko podłoży na tacy pod nosek.

74

Zatroskany, może, ale to raczej on by musiał niwelować tę odległość, w końcu sam przyznał, że kiedy się poznali przyjeżdżał do Pl raz w miesiącu, to trochę mało. Ja skończyłam 'z rozsądku' dwie relacje z powodu odległości bo panowie postanowili pracować 'zagranico' więc rozumiem doskonale niedoszłą dziewczynę autora.

75 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-09-17 10:49:43)

sosenek napisał/a:

Zatroskany, może, ale to raczej on by musiał niwelować tę odległość, w końcu sam przyznał, że kiedy się poznali przyjeżdżał do Pl raz w miesiącu, to trochę mało. Ja skończyłam 'z rozsądku' dwie relacje z powodu odległości bo panowie postanowili pracować 'zagranico' więc rozumiem doskonale niedoszłą dziewczynę autora.

Po przykrych doświadczeniach z tym związanych stwierdzam, że związek polega przede wszystkim na bliskości. Żadna kamerka czy sms nie zastąpi przytulenia drugiej osoby. Dlatego związki na odległość uważam za nierozsądne zwłaszcza na dłuższy okres czasu.
P.S. Oczywiście dopuszcza się pewną rozsądną odległość, gdyż czasem pozna się kogoś, kto nie mieszka w domu/bloku obok nas. Ale dla mnie maksymalna odległość/czas to godzina drogi - wówczas w razie potrzeby mogę pojawiać się nawet codziennie by np. wspierać drugą osobę w trudniejszych chwilach lub po prostu przebywać z nią jak najwięcej czasu.

76

Zatroskany, ano wink  rozumiem, że stad ta olana propozycja kawy big_smile

sosenek napisał/a:

Zatroskany, ano wink  rozumiem, że stad ta olana propozycja kawy big_smile

Ciężko umówić się na kawę, gdy jestem w pracy i mam jakąś godzinę do Kato ;P
Ale spokojnie za tydzień długi urlop!

78 Ostatnio edytowany przez Burn (2017-09-17 15:09:22)

sosenek napisał/a:

Chyba jesteś pierwszą (o ile nie ostatnią) osobą która mysli podobnie jak ja big_smile Częstotliwość przyjazdów i tak zwiększyłem w porównaniu do tego co było kiedyś. Ona o tym nie wie, bo uważałem że to chyba dla niej zbędna informacja skoro ona nie potrafi żyć na odległość. A po drugie mogłaby odebrać to w ten sposób: "przyjeżdżam częściej, może znowu spróbujemy sie spotykać?" Każdy z osób które się wypowiedziały zadają pytanie typu "co Ty od niej chcesz?" A ja powinienem zadać pytanie kogo ona we mnie widzi? Ale to wie tylko ona.

79

Z Tobą się dyskutuje jak ze ścianą. Dalej nie wiemy czego Ty od niej chcesz i kim chcesz, żeby ona dla Ciebie była. I nawet nie wiemy czy Ty to wiesz.

80 Ostatnio edytowany przez Burn (2017-09-17 15:31:39)

Myszeczka23 napisał/a:

Z Tobą się dyskutuje jak ze ścianą. Dalej nie wiemy czego Ty od niej chcesz i kim chcesz, żeby ona dla Ciebie była. I nawet nie wiemy czy Ty to wiesz.

Opcja 1:
Ja: Wiesz że nie traktuje Cie jako koleżanki tylko kogoś więcej?
Ona: Przecież pisałam żebyś nie robił sobie nadziei. Myślałam że jesteśmy przyjaciółmi

Opcja 2:
Ja: Jesteś moja najlepszą przyjaciółką, fajnie się z Tobą gada
Ona: Ale myślałam że traktujesz mnie jako kogoś więcej.

Jak napisze do niej wprost, jak myślisz, którą opcje wybierze? Pisałem w pierwszych postach że dalej mi na niej zależy ale ona nie określa się jednoznacznie

81

Własnie, czego ty chcesz?
Jeśli napiszesz to może wymyślimy jaką strategię działania wink

82

Dobra, ustalone: chcesz czegoś więcej.
Pytanie nr 2: czemu ona jednak zrezygnowała? Z powodu odległości, czy czegoś jeszcze?

Myszeczka23 napisał/a:

Dobra, ustalone: chcesz czegoś więcej.
Pytanie nr 2: czemu ona jednak zrezygnowała? Z powodu odległości, czy czegoś jeszcze?

Odległość to nie jest błahy problem. Jedni wytrzymają kilka lat, inni kilka miesięcy, a jeszcze inni mają z tym problem nawet przez kilka tygodni.

84

Zatroskany ale co masz na myśli? Sugerujesz, że jej chodzi o coś więcej niż odległość? Przecież każdy jest inny. Dla jednego odległość to nie problem, dla drugiej osoby owszem. Tym bardziej, że ta dziewczyna dała szansę tej relacji, zależy jej, potrafi sama się czasem odezwać, zaprosić na imprezę, złapać za rękę. Może jej faktycznie więc ta odległość przeszkadza?

85

Jak często mógłbyś przyjeżdżać do kraju?
Są przed tobą jakieś perspektywy powrotu?
Czy są jakieś szanse, że ona chciałaby się przenieść do ciebie?

86 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-09-17 16:13:39)

Myszeczka23 napisał/a:

Zatroskany ale co masz na myśli? Sugerujesz, że jej chodzi o coś więcej niż odległość? Przecież każdy jest inny. Dla jednego odległość to nie problem, dla drugiej osoby owszem. Tym bardziej, że ta dziewczyna dała szansę tej relacji, zależy jej, potrafi sama się czasem odezwać, zaprosić na imprezę, złapać za rękę. Może jej faktycznie więc ta odległość przeszkadza?

Sugeruję, że są osoby, które nie chcą i nie potrafią wytrzymać w związku na odległość w ogóle i taki typ kobiety mamy przedstawiony właśnie tutaj.

87

sosenek napisał/a:

Jak często mógłbyś przyjeżdżać do kraju?
Są przed tobą jakieś perspektywy powrotu?
Czy są jakieś szanse, że ona chciałaby się przenieść do ciebie?

Przyjeżdżam 2/3 razy w miesiącu, częściej już nie ma opcji. Powrót oczywiście że jest, tylko że liczy się to 2 albo i 3 krotnie mniejsze zarobkami od obecnych. Jestem dosyć młody i wiadomo jak jest z pracją... Brak doświadczenia = mniej ofert pracy. Przyjechać do mnie nie ma opcji bo ona pracuje w Polsce. A nie namawiałbym jej na rzucenie pracy dla znajomości z której nie wiadomo czy w ogóle coś może wyjść. W dodatku nie widzie tu dla niej jakichkolwiek perspektyw pracy, więc to byłaby totalna głupota. Poza tym, ja też nie rzuciłbym pracy tylko dlatego, że jej się odwidziało (może troche za mocno zinterpretowałem Twoje pytanie) A gdybym nawet i wrócił do Polski to byłaby to decyzja jakby nie patrzeć wpływająca na moją przyszłość.

Myszeczka - tak, tylko odległość była problemem. Może i piszę raz tak, raz tak i macie mnie za kogoś kto ma "niepoukładane" w głowie ale prawda jest taka: chciałbym żeby z tego coś wyszło ale nie wierze że zmieniła zdanie co chodzi o odległość. Tak więc małe albo i zerowe szanse.

88

No, ale jakim cudem ona ma zmienić zdanie? Ty mieszkasz tam, przeprowadzać się nie masz ochoty, ona w Polsce i też nie ma możliwości przeprowadzać się do Ciebie. Więc po co macie być ze sobą? Ja rozumiem gdybyś przyjeżdżał np co dwa tygodnie, na dwa tygodnie. Ale dziewczyna by Cię widziała raptem trzydzieści parę razy w ciągu roku! Jaki w tym sens?

89

Myszeczka23 napisał/a:

No, ale jakim cudem ona ma zmienić zdanie? Ty mieszkasz tam, przeprowadzać się nie masz ochoty, ona w Polsce i też nie ma możliwości przeprowadzać się do Ciebie.

Hola hola... Nie mieszkam tu na stałe i nie mam zamiaru. Mieszkam w POLSCE i przyjeżdżam na kilka dni. Gdybym mieszkał tu na stałe to nie rozkminiałbym takich opcji tongue

90

Ok Burn zdradzę Ci sekret, moja ostatnia relacja rypnęła się bo facet wyjechał za granicę, więc możemy sobie wyobrazić, że jestem na miejscu tej dziewczyny. Nie zgadniesz, ale, niespodzianka, też mu powiedziałam, że bardzo go przepraszam, ale ja tak nie dam rady. Na początku myślałam, że dam, ale jednak było to dla mnie za trudne. Żeby jemu nie robić wody z mózgu i nadziei urwałam kontakt całkowicie (co było trudne bo przed wyjazdem spędzaliśmy ze sobą niemalże każdy dzień).
Tak więc na podstawie tego co napisałeś uważam, że chyba lepiej abyś również odpuścił tę znajomość. Jej pewnie na tobie zależy, ale okoliczności wam nie sprzyjają. Pozwól jej układać sobie życie w kraju, a ty znajdź dziewczynę w kraju w którym pracujesz. Moim zdaniem wasze drogi powinny się rozejść.

91

Burn jesteś egoistą. Uczepiłeś się jej, bo nie masz za bardzo innego wyboru. W Polsce nie poznasz innej, bo za rzadko tu jesteś, tam też żadnej nie poznasz, bo przenosisz się z miejsca na miejsce i nie "holuj" mi tu, bo chodziło mi o to, że w Polsce Cię nie ma, mam w nosie czy mieszkasz za granicą na stałe czy nie. Nie mieszkasz teraz w Polsce, nie wiadomo kiedy nawet tu wrócisz, a dziewczynie zawracasz gitarę, bo lepszej opcji nie masz.

92

A ona to ma w końcu 18 czy 22 lata?

93

Myszeczka23 napisał/a:

Burn jesteś egoistą. Uczepiłeś się jej, bo nie masz za bardzo innego wyboru. W Polsce nie poznasz innej, bo za rzadko tu jesteś, tam też żadnej nie poznasz, bo przenosisz się z miejsca na miejsce i nie "holuj" mi tu, bo chodziło mi o to, że w Polsce Cię nie ma, mam w nosie czy mieszkasz za granicą na stałe czy nie. Nie mieszkasz teraz w Polsce, nie wiadomo kiedy nawet tu wrócisz, a dziewczynie zawracasz gitarę, bo lepszej opcji nie masz.

Jestem egoistą bo to JA zerwałem kontak i to NIE JA go odnowiłem do formy spotkań? Coś tu się nie zgadza...

Lady Loka
Teraz ma 17 lat... Ok, dla osób które do tej pory nie rozumieją - specjalnie nie podawałem dokładnych informacji (typu wiek) bo chyba nie są one konieczne. Ale skoro to takie ważne, ma 23 lat.

94

To jednak trochę różnica czy dziewczyna ma 18 czy 23 czy 29 lat. Mentalność, szkoła, możliwości finansowe, mobilność, decydowanie o sobie.
18latkę można podejrzewać o to, że nie wie sama czego chce. 23latka po prostu ma Cię gdzieś.

95 Ostatnio edytowany przez LolekBolek (2017-09-17 18:10:46)

Ile masz lat? Zależy Ci na kimś, z kim się spotkałeś kilka razy? To już wystarczy.

Powiedz o co Ci chodzi, chociaż i tak nic z tego nie będzie. Nie radzisz sobie z tą dziewczyną albo Cię nie chce. Nie ma friendzone. Co za śmieszny termin. Albo coś iskrzy, albo nie. Ale zauroczyłeś się, więc chcesz to urwać, bo sam wiesz, że nic z tego raczej nie będzie.

Moja rada. Kawa na ławę. Po co się męczyć, ale warto spróbować. To niewiele będzie Cię w sumie kosztować.

Posty [ 66 do 95 z 95 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ona chce wciągnąć mnie w friendzon?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024