I piątek i cisza? No cóż... no to temat ostawiamy...
Zwykle Wolf coś wracał ale pewnie ma już do kogo
więc...
8,906 2017-10-20 18:45:46
8,907 2017-10-20 20:41:17 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-10-20 20:43:07)
Nooo cisza, towarzystwo gdzieś polazło, ja tylko jestem
Ale raczej dziś nie jestem dobrym towarzyszem do rozmów
marudna jestem
8,908 2017-10-20 21:44:18
zawsze mogles odwiedzic watek Ajsi zwlaszcza, ze cie tam osobiscie zapraszala:):D:D
Oj bardzo cos ci tam przeszkadzalo....:)
8,909 2017-10-20 21:45:29
![]()
marudna jestem
na piatkowe marudzenie najlepsze sa procenty. Co pijemy?
8,910 2017-10-20 22:01:21
alika40+ napisał/a:Nooo cisza, towarzystwo gdzieś polazło, ja tylko jestem
![]()
marudna jestemna piatkowe marudzenie najlepsze sa procenty. Co pijemy?
A co proponujesz ??
8,911 2017-10-20 22:05:08
ja dzis mam schize na wino. Dobrego zal mi bylo pic samej wiec otworzylam jakis shit za 15zl z biedronki:D:D:D takze zastanow sie czy sie piszesz na to:D
8,912 2017-10-20 22:05:26
Ja mam ochotę na to
8,913 2017-10-20 22:05:35
Ja dla każdego coś ulubionego.
8,914 2017-10-20 22:07:26
Dziewczyny a może jakąś gorącą muzykę znacie, może chłopaki się zjawią zanim zaśniemy przy kielichu.
8,915 2017-10-20 22:08:06
To moze lepsze martini , chociaż w Biedronce tez kupowałam , jest wybór
Moze byc i Twoje oby było połsłodkie i białe
8,916 2017-10-20 22:08:30
O widzę Aliko, że już pół buteleczki obróciłaś. Ćwicz, ćwicz, przed zawodami.
8,917 2017-10-20 22:09:21
Oo Lili, się pojawiła
z braku laku , mogą byc i drinki
8,918 2017-10-20 22:10:38
O widzę Aliko, że już pół buteleczki obróciłaś.
Ćwicz, ćwicz, przed zawodami.
Ojjj Lili, chciałabym , taka mam ochotę na lampkę wina , cholera, doła cos mam
8,919 2017-10-20 22:11:59 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-10-20 22:13:26)
Mam nawet wino, bo kupiłam w Lidlu w tamtym tygodniu, ale w robocie jestem nie mogę
wyczerpanie materiału czy cuśśśś mnie dopadło i jeszcze ta pogoda
8,920 2017-10-20 22:13:12
A ja zaczęłam czytać dziś "Potęgę podświadomości" i doła nie mam, no tylko się uśmiechać po takiej lekturze.
Ja drineczki najbardziej sobie cenię, po winku mi główka z lekka szwankuje, zwłaszcza czerwonym, albo czerwnawym.
8,921 2017-10-20 22:15:04
czerwnawym ????a jakie to ???
8,922 2017-10-20 22:15:25
No to rzeczywiście doła można złapać - mieć winko i nie móc wypić.
Ja to i tak zawsze jestem mocno po- to znaczy nakręcona, że wypić więcej jak 2 drinki to u mnie już duże ryzyko by było.
8,923 2017-10-20 22:16:42
A takie pomylone, bo miało być czerwonawym.
8,924 2017-10-20 22:17:29
powiem wam ze jak na 15zl to i tak niezle:)
muzyczka prosze
https://www.youtube.com/watch?v=p-Z3YrHJ1sU
wrzucone przez dziewczyny na watku "Parapetowka u AJsi". Specyficzny watek ale czesto tam jest zabawnie;p
8,925 2017-10-20 22:23:10
Vicky, jakie to wino ?? jak mowisz ze moze być
Tak się pytam na przyszłosc , jak bedę w Biedronce to zakupie jak jest ok
8,926 2017-10-20 22:24:11
A takie pomylone, bo miało być czerwonawym.
, tak myślałam
8,927 2017-10-20 22:24:18
Viky dzięki za muzykę, wlączyłam sobie w drugim okienku.
Może sobie powstawiamy wirtualnych partnerów do winka i tańca, ja to bym takiego na przykład chciała, podobają mi się faceci w garniturkach
8,928 2017-10-20 22:26:28
A jest i w piosence Garniturek, a jakie szufle wstawia, muszę córce puścić, bo to teraz na topie u małolatów.
8,929 2017-10-20 22:26:43
a mnie nie
8,930 2017-10-20 22:29:03
Ali wstaw tu jakąś buźkę w Twoim typie. Trzeba ćwiczyć podświadomość.
8,931 2017-10-20 22:29:57 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-10-20 22:31:58)
Ogladać wirtualnych facetów mi się nie chce,
Wypic nie mogę, potańczyc tez , wiec tylko mi wypada iśc spać
Dobranoc
Edit: do jutra
8,932 2017-10-20 22:45:14 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-10-20 22:46:38)
Dobranoc Ali. A ja przed snem zagram jeszcze tak, żeby Sąsiada doszły słuchy.
Bardzo tematyczna piosenka.
8,933 2017-10-20 22:46:09
![]()
marudna jestem
Jesteś... Ale jak się Ciebie opieprzy i trzyma krótko to da się żyć
8,934 2017-10-20 22:48:22 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-10-20 22:49:37)
![]()
Bardzo tematyczna piosenka.![]()
i zobacz - zadzialalo
z tymi twarzami - nie umiem tu wklejac obrazkow. Ale na pewno bylby to Al Pacino, taki juz starszy, lekko siwy:) swietnie sie sku/&iel trzyma.
8,935 2017-10-20 22:49:03
zawsze mogles odwiedzic watek Ajsi zwlaszcza, ze cie tam osobiscie zapraszala:):D:D
Vicky... Tobie napiszę... A co? I tak nie weźmiesz tego za moralizowanie jednak właśnie Ciebie odbierałem jako osobę empatyczną i uczciwą. Jednak bierzesz udział w procederze, który może się źle skończyć a ja nie zamierzam zwiększać swojego dysonansu poznawczego. Nie chodzi mi o romansowanie same w sobie a o bycie spójnym. Jeśli jesteś tak inteligentna jak myślę, to dalej tłumaczyć nie muszę
8,936 2017-10-20 22:50:47
ja dzis mam schize na wino. Dobrego zal mi bylo pic samej wiec otworzylam jakis shit za 15zl z biedronki:D:D:D takze zastanow sie czy sie piszesz na to:D
Mam porto 10 letnie. Czekałem na pewną okazję ale się nie przydarzy i gdyby nie dieta to bym już pił. A może sobie na weekend pozwolę? Hmmm... Ciekawe ile kalorii podejdzie? No kieliszek sobie zarzucę dzisiaj
8,937 2017-10-20 22:53:07
powiem wam ze jak na 15zl to i tak niezle:)
muzyczka prosze
https://www.youtube.com/watch?v=p-Z3YrHJ1sU
wrzucone przez dziewczyny na watku "Parapetowka u AJsi". Specyficzny watek ale czesto tam jest zabawnie;p
Vicky, powiem szczerze, że pierwszy raz widziałem electo swing u Ciebie i... jest genialne Kurczę jakby umieć tak tańczyć... Ech... Jak już będę wykurowany z nogą to chyba coś podobnego się będę uczył ale jakaś wersja light..
8,938 2017-10-20 22:53:25
vicky85 napisał/a:zawsze mogles odwiedzic watek Ajsi zwlaszcza, ze cie tam osobiscie zapraszala:):D:D
Vicky... Tobie napiszę...
A co? I tak nie weźmiesz tego za moralizowanie jednak właśnie Ciebie odbierałem jako osobę empatyczną i uczciwą. Jednak bierzesz udział w procederze, który może się źle skończyć a ja nie zamierzam zwiększać swojego dysonansu poznawczego. Nie chodzi mi o romansowanie same w sobie a o bycie spójnym. Jeśli jesteś tak inteligentna jak myślę, to dalej tłumaczyć nie muszę
Oczywiscie, ze moralizujesz:) ale bardzo cenie cie za to, ze uczciwie napisales:) Ty wlasnie jestes uczciwy, mocno empatyczny i bardzo dobry (od poczatku to widzialam). Moze dlatego przypisujesz te cechy innym?
Nie jestem zbyt empaatyczna... moze czasem. Nie zawsze.
Nie jestem uczciwa. moze czasem. Nie zawsze mi to wychodzi.
Procederze?:) To tylko zabawa. Bez zadnych zobowiazan.
Ale rozumiem, ze jestes tak na wskros uczciwy ze nawet zabawy tego typu cie nie bawia - spoko, naprawde szanuje to:) Moze winka z biedronki za 15zl?:)
8,939 2017-10-20 22:54:09
Viky dzięki za muzykę, wlączyłam sobie w drugim okienku.
Może sobie powstawiamy wirtualnych partnerów do winka i tańca, ja to bym takiego na przykład chciała, podobają mi się faceci w garniturkach
Ty coś ciacha hollywoodzkie lubisz... A i nie tylko Ty... A pogadać?
8,940 2017-10-20 22:55:20
![]()
Bardzo tematyczna piosenka.![]()
To akurat lubiłem od dawna Ciekawe, czy jeszcze ktoś wróci na nockę? Ciekawe...
8,941 2017-10-20 22:55:59
vicky85 napisał/a:ja dzis mam schize na wino. Dobrego zal mi bylo pic samej wiec otworzylam jakis shit za 15zl z biedronki:D:D:D takze zastanow sie czy sie piszesz na to:D
Mam porto 10 letnie. Czekałem na pewną okazję ale się nie przydarzy i gdyby nie dieta to bym już pił. A może sobie na weekend pozwolę? Hmmm... Ciekawe ile kalorii podejdzie? No kieliszek sobie zarzucę dzisiaj
wino dobrze poprawia krazenie, jak ktos chce przytyc to zakazuje sie picia wina:) tak - wiec kochany na zdrowie:)
Elektroswing jest wlasnie taki - albo kochasz, albo nic nie czujesz.
K O C H A M
8,942 2017-10-20 23:01:44
rh72 napisał/a:vicky85 napisał/a:zawsze mogles odwiedzic watek Ajsi zwlaszcza, ze cie tam osobiscie zapraszala:):D:D
Vicky... Tobie napiszę...
A co? I tak nie weźmiesz tego za moralizowanie jednak właśnie Ciebie odbierałem jako osobę empatyczną i uczciwą. Jednak bierzesz udział w procederze, który może się źle skończyć a ja nie zamierzam zwiększać swojego dysonansu poznawczego. Nie chodzi mi o romansowanie same w sobie a o bycie spójnym. Jeśli jesteś tak inteligentna jak myślę, to dalej tłumaczyć nie muszę
Oczywiscie, ze moralizujesz:) ale bardzo cenie cie za to, ze uczciwie napisales:) Ty wlasnie jestes uczciwy, mocno empatyczny i bardzo dobry (od poczatku to widzialam). Moze dlatego przypisujesz te cechy innym?
Nie jestem zbyt empaatyczna... moze czasem. Nie zawsze.
Nie jestem uczciwa. moze czasem. Nie zawsze mi to wychodzi.
Procederze?:) To tylko zabawa. Bez zadnych zobowiazan.Ale rozumiem, ze jestes tak na wskros uczciwy ze nawet zabawy tego typu cie nie bawia - spoko, naprawde szanuje to:) Moze winka z biedronki za 15zl?:)
Vicky... właśnie się tego obawiałem trochę... spłycenia, że moralizuję... jesteś uczciwa na tyle, ze potrafiłaś odpowiednio ustawić swój związek. Wybierać wg tego co ja, przyznam się, pewnie bym się pogubił. Piszesz, że w pewnym momencie nawet cierpiałaś. Ludzie tak współczują pewnej kobiecie a jednak zaraz pozwalają sobie popierać te niefajne działania w innym podejściu. Ty sama się już mogłaś pogubić. Po co mi to? Dla zabawy? Czym? Nie zluzuję, mogę się włączyć ale w innych klimatach.
Winka za 15 zł? Ej... pewnie smaczne... Biedronka ma kiepską opinię ale dobre towary często. Trzeba wiedzieć tylko jakie. W W-wie przykładowo dobrze jest u nich kupować owoce z Grecji. Ich dostawca był moim klientem i czego jak czego ale kontroli jakościowych z Biedronki się bali.
PS. nazywanie mnie dobrym człowiekiem to moje przekleństwo... naprawdę... wolę być zły
8,943 2017-10-20 23:03:44
rh72 napisał/a:vicky85 napisał/a:ja dzis mam schize na wino. Dobrego zal mi bylo pic samej wiec otworzylam jakis shit za 15zl z biedronki:D:D:D takze zastanow sie czy sie piszesz na to:D
wino dobrze poprawia krazenie, jak ktos chce przytyc to zakazuje sie picia wina:) tak - wiec kochany na zdrowie:)
K O C H A M
No to jestem krok od zakochania... Umiesz to tańczyć? Bo ten co promujesz w stopce to mistrzu... Sama przyjemność patrzenia na takiego tancerza.
8,944 2017-10-20 23:07:46 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-10-20 23:08:34)
Lilka787 napisał/a:Viky dzięki za muzykę, wlączyłam sobie w drugim okienku.
Ha, ma się wyrobione te kulinarne smaczki.
Już ja bym o dietę Sąsiada zadbała jak należy.
Pogadać, pogadać, ... ja się już przez te dwa lata tak wygadałam, że już mi się nie chce.
Mówiłam Ci wczoraj, że dotarłam do punktu "wiem, że nic nie wiem", tylko tego sokratesowskiego.
A poza tym to ja osiągnęłam nirwanę i za cholerę jej nie puszczę.
Kolorowych snów Sąsiedzie,...brunetki, blondynki i rude, jak to mawiał mój dobry kumpel Chris.
8,945 2017-10-20 23:08:11
Ludzie tak współczują pewnej kobiecie a jednak zaraz pozwalają sobie popierać te niefajne działania w innym podejściu. Ty sama się już mogłaś pogubić.
gubie sie nieustannie
Po co mi to? Dla zabawy? Czym? Nie zluzuję, mogę się włączyć ale w innych klimatach.
to jest taka adrenalina, ktorej nie da sie porownac z niczym innym. Tez czesto sie siebie pytam po co mi to. Ale nie umiem zyc bez tego. Chyba nie chce zyc bez tego.
PS. nazywanie mnie dobrym człowiekiem to moje przekleństwo... naprawdę... wolę być zły
taaaaaaak??? :Dnaprawde wolisz? :DNic prostszego. zapraszamy na watek Ajsi. Pomiedzy Garego a Vicky wmieszala sie _V_. Przydalby sie drugi mezczyzna.
nieprawda. Wcale nie wolisz:)
8,946 2017-10-20 23:09:46
vicky85 napisał/a:rh72 napisał/a:Mam porto 10 letnie. Czekałem na pewną okazję ale się nie przydarzy i gdyby nie dieta to bym już pił. A może sobie na weekend pozwolę? Hmmm... Ciekawe ile kalorii podejdzie? No kieliszek sobie zarzucę dzisiaj
K O C H A MNo to jestem krok od zakochania...
Umiesz to tańczyć? Bo ten co promujesz w stopce to mistrzu... Sama przyjemność patrzenia na takiego tancerza.
probuje sie troche nauczyc, ale tanczylam wiele lat zupelnie inny rodzaj tanca i ni /&uja mi to nie idzie:) trzeba byc bardzo sprawnym i mnooostwo cwiczyc, a nie mam na to teraz czasu.
to jest w miare do nauczenia
https://www.youtube.com/watch?v=Aep-s7E … ture=share
8,947 2017-10-20 23:13:26
Na dobranoc dla Vicky
8,948 2017-10-20 23:14:46
rh72 napisał/a:Lilka787 napisał/a:Viky dzięki za muzykę, wlączyłam sobie w drugim okienku.
Ha, ma się wyrobione te kulinarne smaczki.
Już ja bym o dietę Sąsiada zadbała jak należy.![]()
Pogadać, pogadać, ... ja się już przez te dwa lata tak wygadałam, że już mi się nie chce.![]()
Mówiłam Ci wczoraj, że dotarłam do punktu "wiem, że nic nie wiem", tylko tego sokratesowskiego.![]()
A poza tym to ja osiągnęłam nirwanę i za cholerę jej nie puszczę.![]()
Kolorowych snów Sąsiedzie,...brunetki, blondynki i rude, jak to mawiał mój dobry kumpel Chris.
To dzisiaj rude
8,949 2017-10-20 23:21:11 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-10-20 23:23:31)
rh72 napisał/a:Ludzie tak współczują pewnej kobiecie a jednak zaraz pozwalają sobie popierać te niefajne działania w innym podejściu. Ty sama się już mogłaś pogubić.
gubie sie nieustannie
rh72 napisał/a:Po co mi to? Dla zabawy? Czym? Nie zluzuję, mogę się włączyć ale w innych klimatach.
to jest taka adrenalina, ktorej nie da sie porownac z niczym innym. Tez czesto sie siebie pytam po co mi to. Ale nie umiem zyc bez tego. Chyba nie chce zyc bez tego.
rh72 napisał/a:PS. nazywanie mnie dobrym człowiekiem to moje przekleństwo... naprawdę... wolę być zły
taaaaaaak??? :Dnaprawde wolisz? :DNic prostszego. zapraszamy na watek Ajsi. Pomiedzy Garego a Vicky wmieszala sie _V_. Przydalby sie drugi mezczyzna.
![]()
nieprawda. Wcale nie wolisz:)
No właśnie... gubienie się tak pociąga... jednak tak może ranić innych, tak bardzo... Miałaś szczęście Vicky na razie, sporo szczęścia.
Niech Ci ono towarzyszy.
Racja, wolę być złym jednak przy okazji dobrym dla siebie Dziwne ale znaczy to, że się nie obrażam tylko to powoduje, że nie chce mi się wysilać w sytuacjach które powodują u mnie brak uśmiechu, ciepłych uczuć... _v_ potrafi wyciągnąć z seksu ciepło, nawet miłość pewną. Ale czasami to łatanie pustki... ja bym się za bardzo zbliżył psychicznie. Zawsze miałem ten problem. Wchodziłem kobiecie w głowę, było genialnie ale poznawałem za bardzo i miałem wtedy po pierwsze bariery przed związkiem a po drugie zbyt dobrze rozumiałem aby odrzucić. Więc zacząłem odrzucać takie sytuacje
Jeszcze bym Was zrozumiał nazbyt osobiście... A sio!!!
PS. paradoksalnie to zwykle właśnie kobieta szuka w seksie większego zbliżenia i uczuć niż facet i dlatego jest to dla kobiet niebezpieczne. Nie dla faceta.
8,950 2017-10-20 23:28:49
Skoro dzisiaj Rh rude, to bierz się za Pietruszkę
Jakie dzisiaj przemyślenia, fiu, fiu
8,951 2017-10-20 23:31:24
Cześć Lody... Myślisz? A nie pogoni?
Co u Was? Wolfik milczy, Ty milczysz... Nie za dużo mailujecie?
8,952 2017-10-20 23:37:38
Eeee...tam....jak się sprawdzisz i dogodzisz to na pewno nie pogoni
8,953 2017-10-20 23:41:09
Ciężka sprawa U Pietruszki co prawda samo zdrowie... i jak sama twierdzi, smaczna
8,954 2017-10-20 23:42:14
\
Ale czasami to łatanie pustki... .
tak to prawda. tez czasem mam takie wrazenie. Troche jak alkohol czy marihuana w zbyt duzych ilosciach.
. ja bym się za bardzo zbliżył psychicznie. Zawsze miałem ten problem. Wchodziłem kobiecie w głowę, było genialnie ale poznawałem za bardzo i miałem wtedy po pierwsze bariery przed związkiem a po drugie zbyt dobrze rozumiałem aby odrzucić. Więc zacząłem odrzucać takie sytuacje
.
masz troche kobieca psychike i kobieca wrazliwosc prawda? Dlatego kobiety cie tak lubia:) Jak przyjaciela.
Jeszcze bym Was zrozumiał nazbyt osobiście... A sio!!!
OK:) spadam. Gary sie rozkreca, wiec ide sledzic co wymysli;p
PS. paradoksalnie to zwykle właśnie kobieta szuka w seksie większego zbliżenia i uczuć niż facet i dlatego jest to dla kobiet niebezpieczne. Nie dla faceta.
wiem, wiem.... bede uwazac, przynajmniej postaram sie:p Jak dobrze ze on nie mieszka gdzies blizej....:P
8,955 2017-10-20 23:52:11
Chyba więcej czasu spędzałem z kobietami niż z facetami... Stąd rozumienie. Reszta to wychowanie, ograniczenia życiowe i pewne wybory... Teraz próbuję być dla siebie konsekwentny. Jeszcze jakiś czas temu może bym był bardziej 'relatywny'. Może czas na właściwe wybory W końcu...
8,956 2017-10-20 23:56:25
Chyba więcej czasu spędzałem z kobietami niż z facetami... Stąd rozumienie. Reszta to wychowanie, ograniczenia życiowe i pewne wybory... Teraz próbuję być dla siebie konsekwentny. Jeszcze jakiś czas temu może bym był bardziej 'relatywny'. Może czas na właściwe wybory
W końcu...
Wierzysz w to, ze istnieja dla kazdego takie jedyne i sluszene wybory?
8,957 2017-10-20 23:59:59
Ciężka sprawa, ciężka sprawa...jak się chce kosztować smacznych i zdrowych smakołyków(a to rzadko w parze chodzi), to trzeba się postarać
P.s.hahaha....kobieca psychika i kobieca wrażliwość taaaaaa.....
Rh, sprawdzałeś kiedyś jaką Twój mózg ma płeć?
8,958 2017-10-21 00:09:50
rh72 napisał/a:Chyba więcej czasu spędzałem z kobietami niż z facetami... Stąd rozumienie. Reszta to wychowanie, ograniczenia życiowe i pewne wybory... Teraz próbuję być dla siebie konsekwentny. Jeszcze jakiś czas temu może bym był bardziej 'relatywny'. Może czas na właściwe wybory
W końcu...
Tak, Vicky... Jeśli pozostają spójne z Tobą i nie męczą Ciebie to tak. Ty zapłacisz, Ty coś ewentualnie dostaniesz. Ale jeśli definiują one Ciebie to tak. Nie ma wyborów optymalnych bo to by znaczyło, że znamy ich następstwa z góry. Oczywiście, trafi się czasami coś dobrego tylko... jedna sprawa. Nie wiemy do czego dążymy gdyż pewnie jako jednostki to nie mamy specjalnej roli. Dążymy pewnie jako gatunek. Więc nie ma specjalnego znaczenia, czy istnieją jedyne i słuszne wybory. To nie tak. Czy istnieją wybory, które są dla nas dobre. Które będą powodowały, że bardzo czegoś nie pożałujemy. To lepiej... Właściwe - powinienem dopisać - dla mnie wybory a więc więcej egoizmu i więcej koncentracji na wartościach generalnych jak zdrowie, pieniądze, rozwijanie ciekawości świata i ludzi - związane z tym przyjemności i smutki
Dzielenie się chyba życiem z kimś kto to doceni bezwarunkowo jednak, tak jak ja bym docenił. Bezwarunkowo nie znaczy bezmyślnie, aby było jasne. Czyli podsumowując, już chcę być świadomym inwestorem, spłacić dawne długi i w końcu zarabiać...
PS. niezmiennie mnie fascynuje inwestycja w bitcoina. Cały czas niesamowity wzrost wartości i to w jakim czasie! Tylko wojna pewnie to zmieni. Dlaczego tak rośnie? Bo jest kryptowalutą która powoli napędza świat przestępczy... i teraz rozterka... inwestować? Dobre, co? Jak ktoś pomyśli głębiej to... ciężkie wybory a niby pieniądze. Tu chyba będę tym złym...
8,959 2017-10-21 00:18:53
Ciężka sprawa, ciężka sprawa...jak się chce kosztować smacznych i zdrowych smakołyków(a to rzadko w parze chodzi), to trzeba się postarać
![]()
P.s.hahaha....kobieca psychika i kobieca wrażliwość taaaaaa.....
Rh, sprawdzałeś kiedyś jaką Twój mózg ma płeć?
No wiesz? Ja to mój mózg Myślisz, że baba w ciele faceta? O dżizas... no to lesbijka jestem
8,960 2017-10-21 00:22:46
Fajny kawałek
Tak tylko wrzucam
8,961 2017-10-21 00:25:42
vicky85 napisał/a:rh72 napisał/a:Chyba więcej czasu spędzałem z kobietami niż z facetami... Stąd rozumienie. Reszta to wychowanie, ograniczenia życiowe i pewne wybory... Teraz próbuję być dla siebie konsekwentny. Jeszcze jakiś czas temu może bym był bardziej 'relatywny'. Może czas na właściwe wybory
W końcu...
Wybory, ktore są dla nas dobre. Które będą powodowały, że bardzo czegoś nie pożałujemy.
masz racje. O to chyba chodzi.
Tylko wciaz pozostaje nierozstrzygnieta kwestia pragnien. Jesli ktos pozada czegos bardzo mocno, to nie zastanawia sie, czy pozaluje kiedys tam. On chce, musi to miec, i juz. Prawdopodobnie nie zdobycie tego wywola wieksza frustracje anizeli ewentualne poniesienie jakis skutkow ubocznych. W dodatku w przyszlosci.
Czasami zazdroszcze zyciowym minimalistom. Tak sobie codziennie wstac, i nie chciec niczego:)
8,962 2017-10-21 00:26:43
Mój klimat, Harvey... Super! Muszę sobie odświeżyć pendrajwa w samochodzie... Coś Ty tak ostatnio do podziemia zszedł? nudno się robi... Jedna Lily podkręca atmosferę ale ma ograniczenia, biedna, bo w szczęśliwym związku a Lody już romansować nie mogą
Piwo zostaje, piwo... Pietruszka może dołączy...
8,963 2017-10-21 00:28:42
Mój klimat, Harvey... Super! Muszę sobie odświeżyć pendrajwa w samochodzie... Coś Ty tak ostatnio do podziemia zszedł?
nudno się robi...
Stęskniłeś się?
8,964 2017-10-21 00:30:04
Chandra jesienna is a bitch
8,965 2017-10-21 00:35:30
rh Nieładnie tak się wylogowywać, kiedy goście do Twojego tematu przychodzą
8,966 2017-10-21 00:37:43
I teraz nie wiem... Zabić? Pogłaskać? Czekoladą rzucić? ... Jak baba podczas okresu
8,967 2017-10-21 00:39:06
rh72 napisał/a:vicky85 napisał/a:Wierzysz w to, ze istnieja dla kazdego takie jedyne i sluszene wybory?
Wybory, ktore są dla nas dobre. Które będą powodowały, że bardzo czegoś nie pożałujemy.
masz racje. O to chyba chodzi.
Tylko wciaz pozostaje nierozstrzygnieta kwestia pragnien. Jesli ktos pozada czegos bardzo mocno, to nie zastanawia sie, czy pozaluje kiedys tam. On chce, musi to miec, i juz. Prawdopodobnie nie zdobycie tego wywola wieksza frustracje anizeli ewentualne poniesienie jakis skutkow ubocznych. W dodatku w przyszlosci.Czasami zazdroszcze zyciowym minimalistom. Tak sobie codziennie wstac, i nie chciec niczego:)
No właśnie Vicky... problem na dłuższe gadanie... na temat forumowy oddzielny albo na gadanie przy gwiazdach i przy wódce Nie, nie scenariusz... nie propozycja, po prostu moje klimaty
Czy minimaliści są minimalistami pragnień... nie myśl tak - oni marzą, każdy marzy, tylko oni cieszą się z tego co mają bardziej niż inni. Pragnienia? Rozstrzygnij co jest pragnieniem a co zachłannością lub zachcianką. Nie sądzę, że trzeba aż tak się zastanawiać nad skutkami decyzji. Trudno to właśnie wyjaśnić bo w grę wchodzi wolna wola i te nieszczęsne spektrum możliwości, gdzie trudno nam zwykle przewidzieć dobrze skutki nawet drobnych decyzji.
Frustracja z niezdobycia czegoś? Najgorsza rzecz... tak pieprzy w życiu, tak zakłamuje rzeczywistość a jednocześnie rady typu zaakceptuj są tak do dupy. Bo zaakceptuj oznacza nie walcz, poddaj. Może w innym znaczeniu typu pogódź się i naprawiaj co można. Przetłumacz, że nie możesz czegoś mieć. Ale nastawianie się na myślenie, e musi to mieć jest znowu NAJGORSZE... bo wtedy właśnie rodzi się problem jeśli nie dostanie...
Wg mnie trzeba najpierw zrozumieć czego się chce. To niewielu umie. Właśnie chyba ci minimaliści pragnień to wiedzą. Po drugie znać swoje preferencje, wywodzą się one zwykle z ograniczeń i kultury, które nam narzucono (czyli co dam radę zdjąć z siebie a co jest zbyt silne w nas). Jeśli wiem, co chcę i jak generalnie funkcjonuję to wtedy już reszta w 5 krokach:
1. gdzie jestem
2. gdzie chcę być
3. jak tam dojdę
4. jak poznam, że doszedłem
5. co zrobię w najbliższej przyszłości
A tylko my czasu nie mamy aby się zastanowić. Nawet jak wolne, jak urlop to chwytamy te wolne chwile i je do maksa wykorzystujemy. A jak pijemy z przyjaciółmi to aby było miło a nie aby się uczyć. Chyba tylko ten czas nauki siebie szanujemy jak podchodzimy do tego specjalnie czyli jakiś coach lub psycholog. Szkoda, że nauczyli nas w szkole, jak się wartościować i jak myśleć życiowo. Ale nie nauczą bo wtedy lepiej nami sterować. Szczerze
8,968 2017-10-21 00:40:14
rh72 napisał/a:Mój klimat, Harvey... Super! Muszę sobie odświeżyć pendrajwa w samochodzie... Coś Ty tak ostatnio do podziemia zszedł?
nudno się robi...
Stęskniłeś się?
Sonuś, za Tobą? Zawsze Szczerze piszę...
8,969 2017-10-21 00:41:22
Chandra jesienna is a bitch
To co? Płacisz dziwce aby Ciebie dołowała...?! Ma Ci chandrę wywoływać? Dziwny jesteś
8,970 2017-10-21 00:41:50
I teraz nie wiem... Zabić? Pogłaskać? Czekoladą rzucić? ... Jak baba podczas okresu
Do czego to doprowadza chandra jesienna