Podobaja mi sie sami zajęci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podobaja mi sie sami zajęci

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 918 ]

781 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-04-07 09:52:30)

Odp: Podobaja mi sie sami zajęci

Nie no, ci zajęci to tylko takie usprawiedliwienie raczej. Ross nie może się dogadać z żadnym singlem, a niektórzy bywają zajęci i to na nich się skupiła. Faceci w otoczeniu innych kobiet bardziej się podobają (i odwrotnie, chłopy wolą singielki w pełnym tego slowa znaczeniu), ale to tylko dodatek do całości problemu.

Zobacz podobne tematy :

782

Rossanko
prawdopodobnie niczego nie robisz źle, to jest kwestia statystyki.

Jesteś inteligentną kobietą na poziomie, więc to naturalne, że chciałabyś mieć przy boku kogoś, przy kim nie obniżysz lotów.
Z roku na rok jest coraz trudniej, musiałabyś się otworzyć na związki z mężczyznami z mniejszym i większym życiowym bagażem (rozwodnicy, dzieci), jednak to może być źródłem kłopotów, a Ty masz ustabilizowane życie, więc pewno tego nie szukasz.

Kawaler na poziomie w Twoim wieku, który najpierw chciał się ustawić i wyszaleć, teraz poszuka młodszej, bo ma takie szanse i możliwości. Odwrotnie to nie działa. Pozostali faceci po prostu nie nadają się do związków (dziwacy, alkoholicy, skąpcy, egoiści, synowie mamusi itp.).

Ucieczka w prace domowe NIC nie da, bo to zawsze tylko ucieczka. Musiałabyś mieć zajęcia, które przynoszą radość i satysfakcję, a nie zapychacze wolnego czasu.

Winy w sobie w każdym razie nie szukaj. Tak po prostu bywa, samo życie.

783 Ostatnio edytowany przez dorias (2019-04-07 10:26:53)

Myślę że Rossanka akurat nie narzeka na brak zajęć i hobby, bardziej podejrzewam że chodzi o to być z kimś poczuc cieplo drugiej osoby i wentualnie założenie rodziny Ale mogę się mylić z tym.

Problem współczesnych kobiet jest taki że szukają mężczyzn rownych lub lepszych od siebie A to też ogromnie ogranicza możliwości bo powiedzmy będzie mężczyzna przystojny mądry szarmancki i w ogóle ideał Ale będzie ubogi lub dobrze zarabiający przystojny ale burak z tych dwojga teoretycznie żaden się nie nada z tą różnicą że ten drugi znajdzie szybciej partnerkę.
Kobieta która odniosła jakiś tam sukces i jest ambitna w pewnym sensie sama sobie ogranicza możliwości gdyż ilość mężczyzn na podobnym poziomie jest ograniczona (statystycznie mężczyzn jest mniej) A mężczyźni rzadziej się patrzą na status społeczny partnerki A prędzej na to czy się podoba i jaką jest.

Czemu jest tak to kobiety muszą same odpowiedzieć.

W sumie to obecnie to wygląda tak masz jajko Ale chcesz jabłko i masz wybór albo glodowac albo zjeść jajko ^_^

784

Mallwusia, zgadzam się z tym, co piszesz. Statystyka - ot, co.
I święte słowa z tym zapychaniem czasu i różnych innych dziur.
Choc powiem Wam - czasami czułam taki ból, że nie pomagał nawet ukochany rower ani przyjaciele. Ale wtedy to się siada i ryczy po prostu.

785

Mystery_ napisał/a:

Po prostu ludzie fajni są rozchwytywani i ciężko żeby nie byli w związkach.

Nie jest to wcale prawdą, zwłaszcza w odniesieniu do facetów. kobiety dużo częściej pozostają bierne w tej kwestii, więc nikogo nie rozchwytują, a fajny facet, który po prostu nie szuka aktywnie pozostanie długo sam. Dochodzi też polaryzacja płciowa środowiska - kobiety zawodowo i prywatnie kontaktują się z kobietami, mężczyźni z mężczyznami. Wydaje mi się też, że fajnym kobietom jest stosunkowo łatwiej poznać fajnego mężczyznę niż odwrotnie, bo im fajniejsze rzeczy się robi, tym jest tam więcej mężczyzn smile

786

Zadziwia mnie, gdy czytam na forum, że kryterium wyboru partnera może być jego pozycja zawodowa czy grubość portfela. Wolę patrzeć na cechy charakteru. Jeśli gość ma głowę na karku, nie ma dwóch lewych rąk - to zawsze da sobie radę w życiu. A poza tym nie jestem damą z 19-ego wieku, żeby wypatrywać kogoś, kto mnie utrzyma i zapewni materialny status. Mamy razem grać do jednej bramki i tyle. Co oczywiście działać ma w obie strony.

787

dorias napisał/a:

Myślę że Rossanka akurat nie narzeka na brak zajęć i hobby, bardziej podejrzewam że chodzi o to być z kimś poczuc cieplo drugiej osoby i wentualnie założenie rodziny Ale mogę się mylić z tym.

Problem współczesnych kobiet jest taki że szukają mężczyzn rownych lub lepszych od siebie A to też ogromnie ogranicza możliwości bo powiedzmy będzie mężczyzna przystojny mądry szarmancki i w ogóle ideał Ale będzie ubogi lub dobrze zarabiający przystojny ale burak z tych dwojga teoretycznie żaden się nie nada z tą różnicą że ten drugi znajdzie szybciej partnerkę.
Kobieta która odniosła jakiś tam sukces i jest ambitna w pewnym sensie sama sobie ogranicza możliwości gdyż ilość mężczyzn na podobnym poziomie jest ograniczona (statystycznie mężczyzn jest mniej) A mężczyźni rzadziej się patrzą na status społeczny partnerki A prędzej na to czy się podoba i jaką jest.

Czemu jest tak to kobiety muszą same odpowiedzieć.

W sumie to obecnie to wygląda tak masz jajko Ale chcesz jabłko i masz wybór albo glodowac albo zjeść jajko ^_^

Tak właśnie jest z pewnością i jest to zupełnie naturalne, tak jesteśmy skonstruowani, jako gatunek stadny. Potrzebujemy bliskości, pragniemy mieć z kim porozmawiać, podzielić się radościami i smutkami, przeżywać. I oczywiście dzieci. Mężczyźni mają na nie więcej czasu, kobieta w pewnym wieku czuje, że jeśli nie teraz, to nigdy i o budzi z pewnością smutek.

Z kolejnymi zdaniami się nie zgadzam. Myślę, że jeśli Rossanka spotkałaby przystojnego, szarmanckiego ideała, to nie patrzyłaby na zawartość jego portfela. Raczej by ją zastanowiło, dlaczego ktoś w takim wieku niczego się nie dorobił, bo jeśli wynika to z lenistwa czy kompletnego braku ambicji, rozrzutności albo lekkomyślności, to przepraszam, ale tutaj już do ideału daleko. Po cóż kobiecie na poziomie byłby taki kłopot? Utrzymywać lenia? Ciągnąć całe życie za uszy? Pracować za dwoje? Są sytuacje zrozumiałe, np. pasjonujący faceta zawód, ale niestety mało dochodowy. Pensje tak niskie, że na własne mieszkanie nie starczy. Czy jednak takiego by odrzuciła? Myślę, że nie. Kobiety tak samo patrzą na charakter.

788 Ostatnio edytowany przez dorias (2019-04-07 10:54:10)

Piegowata'76 napisał/a:

Zadziwia mnie, gdy czytam na forum, że kryterium wyboru partnera może być jego pozycja zawodowa czy grubość portfela. Wolę patrzeć na cechy charakteru. Jeśli gość ma głowę na karku, nie ma dwóch lewych rąk - to zawsze da sobie radę w życiu. A poza tym nie jestem damą z 19-ego wieku, żeby wypatrywać kogoś, kto mnie utrzyma i zapewni materialny status. Mamy razem grać do jednej bramki i tyle. Co oczywiście działać ma w obie strony.

Myślę że nie zrozumiałaś nic.
Kobieta na poziomie ustawiona będzie szukać partnera podobnego A nie fajnego golodupca.
I nieważne czy liczy się dla niej charakter czy co innego (różne są typy kobiet), kwestia finansowe aby partner nie obniżył jej standardu życia jest bardzo istotna.

Znam jedno małżeństwo gdzie ona była zamiana a on golodupiec bez niczego, natomiast dziesiątki gdzie są zbliżeni statusem do siebie i parę gdzie on jest zamoznijszy.

Spotykałem się kiedyś z kobieta jakaś dyrektorka z korpo i w pewnym momencie usłyszałem jak dobijesz do moich 20 tyś miesięcznie to będzie to miało sens.
I to nie są jednorazowe przypadki Ale raczej standard wśród kobiet ustawionych smile

Malwusia A wiesz że samotny facet niekoniecznie chce się zadluzyc i woli czasami wynajmowac i nie koniecznie ma parcie na przedmioty czy dom, po prostu inne ma potrzeby.

To tak z mojego przykładu stać mnie na kupno Ale jakoś nie chce mi się nie odczuwam potrzeby takiej A w towarzystwie się śmieją że poza samochodem nic nie mam ^^ a dla mnie póki rodziny nie założę to nie wiem gdzie wiatr pokieruje mną:)

Dlatego z tego co obserwuje w swoim towarzystwie czy wśród innych ludzi status społeczny dla kobiet ma duże znaczenie A sporadyczne wyjątki potwierdzają to.

789 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-04-07 11:01:30)

dorias napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Kobieta na poziomie ustawiona będzie szukać partnera podobnego A nie fajnego golodupca.
I nieważne czy liczy się dla niej charakter czy co innego (różne są typy kobiet), kwestia finansowe aby partner nie obniżył jej standardu życia jest bardzo istotna.

Znam jedno małżeństwo gdzie ona była zamiana a on golodupiec bez niczego, natomiast dziesiątki gdzie są zbliżeni statusem do siebie i parę gdzie on jest zamoznijszy.

Spotykałem się kiedyś z kobieta jakaś dyrektorka z korpo i w pewnym momencie usłyszałem jak dobijesz do moich 20 tyś miesięcznie to będzie to miało sens.
I to nie są jednorazowe przypadki Ale raczej standard wśród kobiet ustawionych smile

dorias, ależ ile jest tych kobiet ustawionych, tych dyrektorek korpo ?:)  Ja kilka takich znam i żadna nie nadaje się do związku. To pracoholiczki, skupione na zarabianiu kasy. Taka nie znajdzie wspólnego jezyka z facetem, który lubi wyjechać w plener i podziwiać wolno płynące chmury smile
Jeśli są w związkach, to z podobnymi do siebie.

edit - przepraszam za literówki, ale mam okład na jednym oku big_smile

edit - jak najbardziej rozumiem, że ktoś nie potrzebuje mieć mieszkania na własność, nieraz to wynika z pracy, że potrzebna jest elastyczność, dziś tu, jutro tam... Różne mogą być motywacje, ważne, by je poznać, a nie skreślać a priori

790 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2019-04-07 10:59:19)

Nie mówię o leserach i niebieskich ptakach, co w życiu nie zhańbili się pracą. Jeśli ktoś ma poukładane w głowie, to jest w stanie zadbać o siebie oraz swoich bliskich. Tak jak i ja jestem, choć na dolarach nie śpię.

791

mallwusia napisał/a:
dorias napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

dorias, ależ ile jest tych kobiet ustawionych, tych dyrektorek korpo ?:)  Ja kilka takich znam i żadna nie nadaje się do związku. To pracoholiczki, skupione na zarabianiu kasy. Taka nie znajdzie wspólnego jezyka z facetem, który lubi wyjechać w plener i podziwiać wolno płynące chmury smile
Jeśli są w zwiąkach, to z podobnymi do siebie.

Kilka takich znam chociaż to akurat przykład skrajny. Jak się je późna bliżej i ma się większe ambicje niż one to coś wyjdzie z tego ^_^

Ale ten przykład też można odnieść do kierowniczek czy prawniczej itd.

Ogólnie kobiety nie lubią słabszych od siebie mężczyzn:)

792

No pewno, że wolą silniejszych big_smile  Spada na nie głównie ciężar wychowania dzieci, więc nie potrzebują kolejnego w postaci partnera big_smile  Dorias, to biologia.

793 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-04-07 11:04:34)

dorias napisał/a:
mallwusia napisał/a:
dorias napisał/a:

Jeśli są w zwiąkach, to z podobnymi do siebie.

Kilka takich znam chociaż to akurat przykład skrajny. Jak się je późna bliżej i ma się większe ambicje niż one to coś wyjdzie z tego ^_^

Ale ten przykład też można odnieść do kierowniczek czy prawniczej itd.

Ogólnie kobiety nie lubią słabszych od siebie mężczyzn:)

Większość osób łączy się w pary z osobami z obszaru swojej aktywności zawodowej, lecz nie wynika to z obawy o popełnienie współczesnego mezaliansu, a jest wynikiem stylu życia. Pierwszych znajomych poznaje się na studiach, następnie większość z nich to osoby z pracy lub po prostu osoby z branży, te z którymi łączą nas częstsze kontakty.

794

Sony to też prawda tyle że w dobie Internetu kręgi trochę się rozszerzają przez co i możliwości są większe  jak I rozczarowania  o u niektórych.

Mallwusia wniosek z tego taki że kobiety stały się zbyt silne albo mężczyźni zbyt slabi i  biologia zaczyna zawodzic w takich momentach:)

795 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-04-07 11:12:05)

dorias napisał/a:

Sony to też prawda tyle że w dobie Internetu kręgi trochę się rozszerzają przez co i możliwości są większe  jak I rozczarowania  o u niektórych.

A Twoim zdaniem kim są osoby szukające partnera w Internecie? Portale randkowe itp.
Ilu można tam spotkać lekarzy, prawników, naukowców, członków zarządów korpo, dyrektorów?

796

SonyXperia napisał/a:
dorias napisał/a:

A Twoim zdaniem kim są osoby szukające partnera w Internecie? Portale randkowe itp.
Ilu można tam spotkać lekarzy, prawników, naukowców, członków zarządów korpo, dyrektorów?

Nie korzystam Ale podejrzewam że jest tam spory przekrój od pracowników  żabki po prawnikow czy lekarzy.
Stąd pisze że i rozczarowania moga być większe:)

Internet to tylko dodatkowe narzędzie do poznawania ludzi i nie koniecznie z własnych kręgów.

W sumie możesz mi odpowiedzieć na to pytanie ilu tam takich jest wśród kobiet i mężczyzn,aż się zaciekawiłem:)

797

A gdzie tam jakikolwiek zawód typu prawnik/ lekarz, czy coś innego związanego z dobrymi zarobkami lub wladzą i nie ma potrzeby zakładania portali.

798 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-04-07 11:28:12)

dorias napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
dorias napisał/a:

Nie korzystam Ale podejrzewam że jest tam spory przekrój od pracowników  żabki po prawnikow czy lekarzy.

Internet to tylko dodatkowe narzędzie do poznawania ludzi i nie koniecznie z własnych kręgów.

W sumie możesz mi odpowiedzieć na to pytanie ilu tam takich jest wśród kobiet i mężczyzn,aż się zaciekawiłem:)

Nie wiem. Nie bywam na portalach randkowych. Skoro jednak twierdzisz że pewne grupy zawodowe (taka kierowniczka w korpo, czy prawniczka) będą chciały mężczyznę, co najmniej na swoim poziomie lub o poziomi wyższej, to zastanawiam się, gdzie w takim razie powinny takich szukać. Wydaje mi się że zdecydowane większe szansę mają poznać kogoś "odpowiedniego" nie w Internecie, ale poprzez kontakty zawodowe. Praca, szkolenia, wyjazdy integracyjne, wszelkie inne formy integracji zawodowej wink Szukać trzeba tam, gdzie jest szansa na "wyłowienie" okazu spełniającego określone wymagania. W pewnych branżach nawet nie trzeba szukać. Sami się znajdują, bo cały czas krąży się wśród równych sobie.
A Internet to jedna wielka niewiadoma.

799

dorias napisał/a:

Mallwusia wniosek z tego taki że kobiety stały się zbyt silne albo mężczyźni zbyt slabi i  biologia zaczyna zawodzic w takich momentach:)

Kiedyś kobiety często wchodziły w związki z byle kim, bo same by sobie nie poradziły. Jest wiele takich małżeństw do dziś, gdzie kobieta by się dawno rozwiodła, ale się sama nie utrzyma, nie miałaby gdzie mieszkać itd. Dzisiaj sobie kobiety same dają radę, są więc bardziej wybredne. Nie ma tym niczego złego, że się dobierają osoby o podobnym stylu życia, tak powinno być.

800

SonyXperia napisał/a:
dorias napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Nie wiem. Nie bywam na portalach randkowych. Skoro jednak twierdzisz że pewne grupy zawodowe (taka kierowniczka w korpo, czy prawniczka) będą chciały mężczyznę, co najmniej na swoim poziomie lub o poziomi wyższej, to zastanawiam się, gdzie w takim razie powinny takich szukać. Wydaje mi się że zdecydowane większe szansę mają poznać kogoś "odpowiedniego" nie w Internecie, ale poprzez kontakty zawodowe. Praca, szkolenia, wyjazdy integracyjne, wszelkie inne formy integracji zawodowej wink Szukać trzeba tam, gdzie jest szansa na "wyłowienie" okazu spełniającego określonego wymagania.
Internet to jedna wielka niewiadoma.

Tyle że pisałem ogólnie A nie konkretnie o dyrektorkach czy prawnikach w tym Internecie.
A przeciętnych kobiet sukcesu jest tam wiele pewnie. Przynajmniej po lekturze forum można tak pomyśleć:)

Zainstaluje sobie tindera i obadam kto tam siedzi z czystej ciekawości i jakaś statystykę zrobie

801 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-04-07 11:34:15)

Burzowy napisał/a:

A gdzie tam jakikolwiek zawód typu prawnik/ lekarz, czy coś innego związanego z dobrymi zarobkami lub wladzą i nie ma potrzeby zakładania portali.

Młodzi poznają się często przez internet, nie mają na czole napisane  - pani mecenas czy pan doktor smile  Starsi to raczej już nie, bo są to zawody bardzo kontaktowe, tj. z ogromnymi możliwościami poznawania ludzi.
Poza tym taka młoda prawniczka, zanim zostanie prawnikiem, który cokolwiek zarabia, to ma ok. 28 lat, wcześniej to same nakłady i ciężka nauka.

802

Na tinderze studentki i samotne matki dorias, nie ma za co big_smile.

803

niepodobna napisał/a:

Może ci zajęci mają w sposobie bycia coś, czego nie mają wolni.
Ludzie żyjący w związkach zachowuję się często trochę inaczej, bo bycie z kimś wpływa na poczucie wartości.

Może coś w tym jest, wolny zachowuje się inaczej niż zajęty.

dorias napisał/a:

Niestety spotkasz się z tym nie raz jeszcze tylko to nie powód by się poddawać:)

Wiem, ale żeby aż tak za każdym razem? To jest już niepokojąco dziwne i straszne, aby to mógł być jedynie przypadek. Ale pracuję nad tym.
Myślę, ze za mocno się w którymś momencie zaczynam angażować, to błąd.

dorias napisał/a:

Właśnie Sony powiedziała coś dobrego po co drugi człowiek Ci?

Kiedyś, lata temu powiedziałabym, że abym była szczęśliwa i aby uleczył mnie z moich "kłopotów" i wypełnił życie.
Teraz powiem, że bedę żyła tak samo jak dotąd, tylko, ze w towarzystwie, będę miała na codzień kogoś obok siebie. Nie oczekuję rozwiązywania moich problemów, jedynie
dania mi przestrzeni aby się z nimi uporać a i miłoby było, jakby w razie niepowodzeń czy wydarzeń losowych nie dał nogi.

BulgGirl napisał/a:

Dokładnie. W Twoim wieku większość jest już po prostu zajętych. Przegapiłaś i powstała luka. Nic w tym dziwnego.

Nie. Tak było już jak miałam 20 lat i 30 parę. Zawsze "podobali mi się sami zajęci " smile

Burzowy napisał/a:

Nie no, ci zajęci to tylko takie usprawiedliwienie raczej. Ross nie może się dogadać z żadnym singlem, a niektórzy bywają zajęci i to na nich się skupiła..

Ross po prostu nie zna obecnie żadnych singli. Za wyjątkiem paru takich, z którymi nie chciałabym nawet wychodzić na kawę, a co dopiero coś więcej.

mallwusia napisał/a:

Rossanko
prawdopodobnie niczego nie robisz źle, to jest kwestia statystyki.

Jesteś inteligentną kobietą na poziomie, więc to naturalne, że chciałabyś mieć przy boku kogoś, przy kim nie obniżysz lotów.
Z roku na rok jest coraz trudniej, musiałabyś się otworzyć na związki z mężczyznami z mniejszym i większym życiowym bagażem (rozwodnicy, dzieci), jednak to może być źródłem kłopotów, a Ty masz ustabilizowane życie, więc pewno tego nie szukasz.

To nie tak. Po prostu muszę na początek kogoś polubić, nie ma wtedy znaczenia czy to mgr, czy profesor, czy kadrowy albo kurier. Pewne cechy oczywiście łączą się z wykształceniem, ale znałam wykształconych, z fakultetami, studiami itd, z którymi to osobami nie chciałabym nawet dnia być w związku. Ale takie same osoby, których nie wyobrażałabym sobie razem życia były również z jedynie maturą czy po zawodówce. Jak kogoś poznaję to poznaję i albo go polubię albo i nie.

mallwusia napisał/a:

Kawaler na poziomie w Twoim wieku, który najpierw chciał się ustawić i wyszaleć, teraz poszuka młodszej, bo ma takie szanse i możliwości. Odwrotnie to nie działa.

No oczywiście. Tacy mnie nie interesują, co mi po facecie, który szuka np 30latki ? Ano nic, każdy ma swoje preferencje i niech się ich trzyma.

mallwusia napisał/a:

Ucieczka w prace domowe NIC nie da, bo to zawsze tylko ucieczka.

Ale za to w domu czysto smile
A i o głupotach człowiek nie ma czasu rozmyślać smile

mallwusia napisał/a:

Musiałabyś mieć zajęcia, które przynoszą radość i satysfakcję, a nie zapychacze wolnego czasu.

Mam takie od dawna smile

dorias napisał/a:

Tak, bingo, samo sedno smile
No możę oprócz (już)założenia rodziny.
BTW, uważacie, ze 42 latka ma jeszcze szanse na własne dzieci, rodzinę? Jakie to szanse, 10%, może 5%? Może 1% ?
smile

dorias napisał/a:

Za daleko wybiegamy w przyszłość. To można weryfikować po jakimś czasie. Ja jak na razie nie dochodze do tego punktu. Poznaję kogoś i go nie lubię. Albo poznaję kogoś,, nawiązuje się nić sympatii, ale to jeszcze nic. Potem w miarę rozmów odkrywam, że  "kurka wodna jednak to fajny facet, który ma poukładane w głowie i na dodatek podoba mi się fozycznie" - po czym okazuje się, ze jest on bardzo zainteresowany...ale kimś innym smile

Co do karierowiczek (co przewija się dalej w dyskusji), to osobiście nie znam. Chyba, ze kariera to zrobienie mgr przed nazwiskiem, tak, w tym wypadku można powiedzieć, ze zrobiłam karierę. Na dodatek codziennie chodzę do pracy i mam samochód. Prawdziwa ze mnie biznesłuman i kobieta sukcesu. big_smile

804 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-04-07 11:42:36)

dorias napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
dorias napisał/a:

Nie wiem. Nie bywam na portalach randkowych. Skoro jednak twierdzisz że pewne grupy zawodowe (taka kierowniczka w korpo, czy prawniczka) będą chciały mężczyznę, co najmniej na swoim poziomie lub o poziomi wyższej, to zastanawiam się, gdzie w takim razie powinny takich szukać. Wydaje mi się że zdecydowane większe szansę mają poznać kogoś "odpowiedniego" nie w Internecie, ale poprzez kontakty zawodowe. Praca, szkolenia, wyjazdy integracyjne, wszelkie inne formy integracji zawodowej wink Szukać trzeba tam, gdzie jest szansa na "wyłowienie" okazu spełniającego określonego wymagania.

Tyle że pisałem ogólnie A nie konkretnie o dyrektorkach czy prawnikach w tym Internecie.
A przeciętnych kobiet sukcesu jest tam wiele pewnie. Przynajmniej po lekturze forum można tak pomyśleć:)

Zainstaluje sobie tindera i obadam kto tam siedzi z czystej ciekawości i jakaś statystykę zrobie

Zdefiniujmy słowo sukces wink Poza tym w Internecie można być kim się chce. Kazdy może o sobie napisać, że jest wziętym lekarzem lub wspólnikiem międzynarodowej kancelarii prawnej. Osoby, które naprawdę szukają osób odpowiadających poziomem zawodowym, społecznym statusem, nie szukają w Internecie. Strata czasu.

805

Rossanka pociesze Cię znam kobietę która wniosku 45 lat założyła rodzinę i ma dwójkę bliźniaków i mlodszegocmeza o 10 lat wink

Widzisz da się tongue

806

SonyXperia napisał/a:
dorias napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Zdefiniujmy słowo sukces wink Poza tym w Internecie można być kim się chce. Kazdy może o sobie napisać, że jest wziętym lekarzem lub wspólnikiem międzynarodowej kancelarii prawnej. Osoby, które naprawdę szukają osób odpowiadających poziomem zawodowym, społecznym statusem, nie szukają w Internecie. Strata czasu.

W czymś się w końcu zgadzamy

807

Rossanko
mówiąc o poziomie, nie miałam na myśli ani wykształcenia, ani zawodu, bo one rzeczywiście nie są jednoznaczne z klasą, zgadzam się z Tobą w pełni.

808

mallwusia napisał/a:

Rossanko
mówiąc o poziomie, nie miałam na myśli ani wykształcenia, ani zawodu, bo one rzeczywiście nie są jednoznaczne z klasą, zgadzam się z Tobą w pełni.

To akurat podstawowe "kryterium". Każdy chce osoby, przy której się dobrze czuje i do której towarzystwa się nie zmusza.
smile

809

dorias napisał/a:

Rossanka pociesze Cię znam kobietę która wniosku 45 lat założyła rodzinę i ma dwójkę bliźniaków i mlodszegocmeza o 10 lat wink

Widzisz da się tongue

Nie, no bez przesady, 10 młodszy mąż to trochę za dużo jak dla mnie smile
A co do dzieci, to jakby przyszło co do czego, to miałabym stresa (mam na myśli ewentualne choroby,  wady genetyczne itd, a i dziecko mogłoby mi w przyszłości mieć za złe,  że ma starą  matkę czy coś w tym stylu). Dzieci to już raczej nie bedzie.

Wiecie co, doszłam do punktu,  że już nic nie zakładam,  jakoś przecież będzie.  Głową muru nie przebije.
Ale zawsze dobrze jest porozmawiać,  nawet na forum.

810

Mystery_ napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Ludzie żyjący w związkach zachowuję się często trochę inaczej, bo bycie z kimś wpływa na poczucie wartości.

Niekoniecznie. Znam parę naprawdę fajnych osób, które nie są w związkach. Dodam też, że dość atrakcyjnych fizycznie.
Problem jest raczej bardziej złożony.

811

mallwusia napisał/a:

... w związki z byle kim, bo same by sobie nie poradziły. Jest wiele takich małżeństw do dziś, gdzie kobieta by się dawno rozwiodła, ale się sama nie utrzyma, nie miałaby gdzie mieszkać itd. Dzisiaj sobie kobiety same dają radę, są więc bardziej wybredne. Nie ma tym niczego złego, że się dobierają osoby o podobnym stylu życia, tak powinno być.

Tak, ten relikt epoki wciąż pokutuje. Nawet te słynne kobiety sukcesu, takie niby przebojowe i zaradne nie czują się dobrze same w kinie czy na wycieczce. Tak się nas wychowuje, to się nam od kołyski wmawia.
Wiele kobiet obawia się, że nie da sobie rady w pojedynkę, a moim zdaniem jest to wierutna bzdura. Aczkolwiek niestety trzeba czasem w imię samodzielności zrezygnować z drogich perfum.
Mnie przeraża, że można sprzedać się za głupie perfumy.

812

niepodobna napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Niekoniecznie. Znam parę naprawdę fajnych osób, które nie są w związkach. Dodam też, że dość atrakcyjnych fizycznie.

Złożony i indywidualny. Też znam fajne, a samotne osoby. W tym takie, które właśnie z powodu poczucia własnej wartości nie decydują się na byle związek.

813

SonyXperia napisał/a:

Większość osób łączy się w pary z osobami z obszaru swojej aktywności zawodowej, lecz nie wynika to z obawy o popełnienie współczesnego mezaliansu, a jest wynikiem stylu życia. Pierwszych znajomych poznaje się na studiach, następnie większość z nich to osoby z pracy lub po prostu osoby z branży, te z którymi łączą nas częstsze kontakty.

Otóż to. Jest pewna wspólnota doświadczeń, przeżyć, widzenia spraw, toteż ludzie dobierają się zazwyczaj podobieństwami. Ale żeby z wyrachowaniem kalkulować, że poniżej dwudziestu tysięcy i docenta przed nazwiskiem związek odpada - obrzydliwe i małoduszne.

814 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-04-07 13:53:22)

Piegowata'76 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

... w związki z byle kim, bo same by sobie nie poradziły. Jest wiele takich małżeństw do dziś, gdzie kobieta by się dawno rozwiodła, ale się sama nie utrzyma, nie miałaby gdzie mieszkać itd. Dzisiaj sobie kobiety same dają radę, są więc bardziej wybredne. Nie ma tym niczego złego, że się dobierają osoby o podobnym stylu życia, tak powinno być.

Tak, ten relikt epoki wciąż pokutuje. Nawet te słynne kobiety sukcesu, takie niby przebojowe i zaradne nie czują się dobrze same w kinie czy na wycieczce. Tak się nas wychowuje, to się nam od kołyski wmawia.
Wiele kobiet obawia się, że nie da sobie rady w pojedynkę, a moim zdaniem jest to wierutna bzdura. Aczkolwiek niestety trzeba czasem w imię samodzielności zrezygnować z drogich perfum.
Mnie przeraża, że można sprzedać się za głupie perfumy.

Trzeba rozróżnić dwie sprawy.
To, że dzisiaj jest znacznie mniej związków z konieczności i bez uczuć, bo kobieta bez męża by sobie nie poradziła - i to jest dobre.
I to, że większość ludzi nie czuje się dobrze w samotności, niezależnie od tego, że świetnie sobie radzą w życiu i druga osoba nie jest im potrzebna do przetrwania. Niektórzy jednak udają, że w pojedynkę czują się spełnieni, bo do poczucia osamotnienia nie wypada się przyznać w obowiązującej coraz powszechniej ideologii sukcesu - i to jest złe. (Nie twierdzę, że to Twój przypadek.) Zaprzeczanie sobie zawsze jest złe i blokuje życiową energię. A jest presja, by takim sprawom zaprzeczać - szczególnie samotność "w pewnym wieku" niejako zobowiązuje do głoszenia poglądu, że jest nam z tym świetnie. Inaczej możemy być postrzegani jako żałosne jednostki. Czy nie mam racji? wink

"Kobiety sukcesu" (cokolwiek to znaczy) mogą naprawdę nie czuć się dobrze same w kinie czy na wycieczce, a nie dlatego, że ktoś im to wdrukował - bo to jest zupełnie inna sprawa, niż radzenie sobie z przyziemną materialną rzeczywistością czy odnajdywanie się i siła przebicia w różnych układach społecznych, co zapewnia np. zawodowy sukces. Inna warstwa świadomości, inny rodzaj potrzeb.
Większość z nas, odnoszących sukcesy czy nie, potrzebuje bliskości, bycia ważnym i rozumianym, uczuć, dzielenia z kimś życia i tego wszystkiego, co daje związek. Sukces nijak nie determinuje braku tych podstawowych ludzkich pragnień.
Oczywiście nie krytykuję kobiet (ani mężczyzn...) faktycznie świetnie się czujących w życiu singla, nie neguję, że tak może być, ale jest to rzadka sytuacja.

Edit: Na facebooku widziałam fajnego mema, przesłanie: "Bądź silny. Miej odwagę nic nie osiągnąć". big_smile

815 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-04-07 14:26:18)

rossanka napisał/a:

.

[...]Wiecie co, doszłam do punktu,  że już nic nie zakładam,  jakoś przecież będzie.  Głową muru nie przebije.

Poddajesz się, Rossanko?
Nigdy na miłość nie jest za późno.
Jeśli klasycznych form tzw. zakochania nie widzisz u siebie, bo siksą już nie jesteś przecież, a ci rzekomo atrakcyjni zajęci są, pozwól sobie na spontaniczność. Nie w klubach i na wyjazdach integracyjnych. A u siebie. U tych pozornie mniej atrakcyjnych. Wygląd ponoć nie jest najważniejszy. Na trzeci rzut oka dopiero, jak doświadczenie wskazuje, ale jednak. smile

816 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-07 16:49:13)

mallwusia napisał/a:
dorias napisał/a:

Kiedyś kobiety często wchodziły w związki z byle kim, bo same by sobie nie poradziły. Jest wiele takich małżeństw do dziś, gdzie kobieta by się dawno rozwiodła, ale się sama nie utrzyma, nie miałaby gdzie mieszkać itd. Dzisiaj sobie kobiety same dają radę, są więc bardziej wybredne. Nie ma tym niczego złego, że się dobierają osoby o podobnym stylu życia, tak powinno być.

Niestety, to działa w obie strony. Im więcej oczekujesz dziś od faceta, tym większe wymagania. Coraz więcej facetów też ma coraz większe wymagania. To działa w obie strony. No chyba że traktujesz swego wybranka jak "psa". Ale z tego nic dobrego na pewno nie wyjdzie.

Ale przez takie programowanie społeczne (chore) wiele osób przez to jest samotnych lub właśnie chorych. Wiele związków się rozpada. Więcej samobójstw. Nawet w moim mieście 25 letnia dziewczyna niedawno skoczyła z 10 piętra itp. itd.

817

Excop napisał/a:
rossanka napisał/a:

.

[...]Wiecie co, doszłam do punktu,  że już nic nie zakładam,  jakoś przecież będzie.  Głową muru nie przebije.

Poddajesz się, Rossanko?
Jeśli klasycznych form tzw. zakochania nie widzisz u siebie, bo siksą już nie jesteś przecież, a ci rzekomo atrakcyjni zajęci są, pozwól sobie na spontaniczność. Nie w klubach i na wyjazdach integracyjnych. A u siebie. U tych pozornie mniej atrakcyjnych. Wygląd ponoć nie jest najważniejszy. Na trzeci rzut oka dopiero, jak doświadczenie wskazuje, ale jednak. smile

Gdy ktoś mnie fizycznie nie pociąga,  to nic z tego nie będzie.  Wiem, bo próbowałam kilka razy.

W klubach nie szukam.  Na wyjazdach też nie.  Tylko u siebie. Ale co z tego,jak zajęty.  Albo nie zainteresowany, co na jedno wychodzi wink

818 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-07 16:50:37)

rossanka napisał/a:
Excop napisał/a:
rossanka napisał/a:

.

Poddajesz się, Rossanko?

Gdy ktoś mnie fizycznie nie pociąga,  to nic z tego nie będzie.  Wiem, bo próbowałam kilka razy.

W klubach nie szukam.  Na wyjazdach też nie.  Tylko u siebie. Ale co z tego,jak zajęty.  Albo nie zainteresowany, co na jedno wychodzi wink

Więc wszystko wskazuje, że coś nie tak z Tobą. Sorry. Zawsze to samo? Szukaj problemu u Siebie, nie u innych. Słowo "nie zainteresowany" mnie oświeciło smile

819

rossanka napisał/a:
Excop napisał/a:
rossanka napisał/a:

.

Poddajesz się, Rossanko?

W twoim wieku to jest też chyba sporo rozwodników i dzieciatych, bierzesz takich pod uwagę?

820

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
Excop napisał/a:

Poddajesz się, Rossanko?

Więc wszystko wskazuje, że coś nie tak z Tobą. Sorry. Zawsze to samo? Szukaj problemu u Siebie, nie u innych. Słowo "zainteresowany" mnie oświeciło smile

Czyli ja wiem. Może jestem dziwna.
wink
Ale tak podskórnie  to jak tak sobie przypominam, nigdy nie wierzyłam,  że zasługuje na dobry związek i o to rzecz z się chyba rozbijała.

821

Ross jeszcze 20 lat i na UTW sobie pojdziesz i kogoś poznasz wink. Ja mam czasem ochotę w jakiś sposób udowodnić Ci jak łatwo poznać kogoś odpowiedniego kobiecie bez względu na wiek. Tylko nie umiem się w takową transformowac no. Podrzucę Ci później parę pomysłów, tylko nie skreslaj tego na start, bo odrzucasz wszystkie propozycje w niebywalym tempie.

822 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-07 16:58:15)

rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:

Więc wszystko wskazuje, że coś nie tak z Tobą. Sorry. Zawsze to samo? Szukaj problemu u Siebie, nie u innych. Słowo "zainteresowany" mnie oświeciło smile

wink
Ale tak podskórnie  to jak tak sobie przypominam, nigdy nie wierzyłam,  że zasługuje na dobry związek i o to rzecz z się chyba rozbijała.

Zależy, co dla Ciebie znaczy dobry związek. Ten z filmu, gazety, czy forum? Media mówią Ci od dziecka, jakiego związku chcesz, szkoła? Przecie to norma jest. Człowiek musi walczyć z tym (ignorować), bo inaczej się załamie. Dziś po prostu coraz ciężej się zidentyfikować. Szczególnie w erze hejtu. Powodzenia.

823

Mystery_ napisał/a:
rossanka napisał/a:
Excop napisał/a:

Poddajesz się, Rossanko?

W twoim wieku to jest też chyba sporo rozwodników i dzieciatych, bierzesz takich pod uwagę?

Rozwodnik mi nie przeszkadza (chyba, że rozwód był,  bo bił  żonę,  pił,  zdradzał etc).
Z bardzo małymi dxiecmi odpada, zawsze byłabym na drugim miejscu, a z nastolatka mi czy dorosłymi dziećmi - tu już inna historia, to dorośli ludzie  - w tej sytuacji jest  calkiem inaczej.

824

rossanka napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
rossanka napisał/a:

Rozwodnik mi nie przeszkadza (chyba, że rozwód był,  bo bił  żonę,  pił,  zdradzał etc).
Z bardzo małymi dxiecmi odpada, zawsze byłabym na drugim miejscu, a z nastolatka mi czy dorosłymi dziećmi - tu już inna historia, to dorośli ludzie  - w tej sytuacji jest  calkiem inaczej.

Czekaj no, a ile masz latek, jeśli mogę zapytać?

825

niepodobna napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Zależy jak rozumiemy słowo "fajni". Jeśli fajny, to otwarty na ludzi, towarzyski, aktywny, uśmiechnięty, to na pewno ma większe szanse, aniżeli zamknięty introwertyk. Do tego drugiego trudniej dotrzeć, bo się chowa w swych 4 ścianach smile

826

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:

wink

Zależy, co dla Ciebie znaczy dobry związek. Ten z filmu, gazety, czy forum? Media mówią Ci od dziecka, jakiego związku chcesz, szkoła? Przecie to norma jest. Człowiek musi walczyć z tym (ignorować) bo inaczej się załamie. Powodzenia.

Dobry związek to taki, gdzie obydwoje czujemy się dobrze w swoim towarzystwie, możemy być sobą,  mamy wspólne życie,  ale i jednoczesnie swoje prywatne obszary, wspieramy się,  a w razie kłopotów jeden nie wbija drugiemu noża i nie odchodzi. I w dobrym związku możesz być sobą, a nie ubierasz się,  masz poglądy na dane tematy,  robisz na codzień to, czego wymaga od ciebie partner, chociaż tego nie chcesz robić.  W dobrym związku obydwoje jesteście dla siebie atrakcyjni fizycznie,  a nie siedzisz z kimś,  kto Cię odpycha na poziomie fizyczności,  ale tkwisz w tym na siłę,  bo lata lecą,  bo nie chcesz być sama, bo nie pije nie bije, to nie ma co wybrzydzać.

827

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
Mystery_ napisał/a:

Czekaj no, a ile masz latek, jeśli mogę zapytać?

Oj już nie latek;)
Lat  42, pisałam już.
W sumie to już babcią  mogłabym zostać,  a nie chłopa szukać; )

828 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-07 17:06:18)

rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:

wink

Zależy, co dla Ciebie znaczy dobry związek. Ten z filmu, gazety, czy forum? Media mówią Ci od dziecka, jakiego związku chcesz, szkoła? Przecie to norma jest. Człowiek musi walczyć z tym (ignorować) bo inaczej się załamie. Powodzenia.

Dobry związek to taki, gdzie obydwoje czujemy się dobrze w swoim towarzystwie, możemy być sobą,  mamy wspólne życie,  ale i jednoczesnie swoje prywatne obszary, wspieramy się,  a w razie kłopotów jeden nie wbija drugiemu noża i nie odchodzi. I w dobrym związku możesz być sobą, a nie ubierasz się,  masz poglądy na dane tematy,  robisz na codzień to, czego wymaga od ciebie partner, chociaż tego nie chcesz robić.  W dobrym związku obydwoje jesteście dla siebie atrakcyjni fizycznie,  a nie siedzisz z kimś,  kto Cię odpycha na poziomie fizyczności,  ale tkwisz w tym na siłę,  bo lata lecą,  bo nie chcesz być sama, bo nie pije nie bije, to nie ma co wybrzydzać.

OK, dobre podejście do związków smile Troszkę egoistyczne, ale to działa przecież w obie strony. Więc dosyć normalne smile

Oj tam, 42 lata. Wciąż pięknie kobiety w średnim wieku smile Doskonały i dojrzały wiek smile

Tyle że mniej wolnych kandydatów. Taka natura już. Bo wielu zajętych jest.

829

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:

OK, dobre podejście do związków smile Troszkę egoistyczne, ale to działa przecież w obie strony. Więc dosyć normalne smile

Eee dlaczego egoistyczne? Oczekuje, że druga strona będzie oczekiwała tego samego. To się jakoś dogadamy  jak to się mówi.
smile

830

BulgGirl napisał/a:

Oj tam, 42 lata. Wciąż pięknie kobiety w średnim wieku smile Doskonały wiek smile

Lepszy "sredni" niż dojrzały. smile
A dojrzaly  lepszy, niż stary.
Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia smile

831 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-07 17:49:22)

rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:

Eee dlaczego egoistyczne? Oczekuje, że druga strona będzie oczekiwała tego samego. To się jakoś dogadamy  jak to się mówi.
smile

To wzajemnie odpychanie i ta fizyczność zabrzmiała troszkę egoistycznie, ale jak mówię - nie ma nic w tym złego. Tak niestety działa selekcja. Bycie z kimś, żeby nie być samą w sumie jest o wiele gorszym egoizmem. Bo ogólnie istnieje zdrowy i chory egoizm. Więc cofam to zdanie smile

Kwestia tego, czy Ty chcesz tego, co narzucają zmieniające się ciągle normy społeczne? Zmienające się, czyli coś nowego, co i tak Ci się narzuca z góry (podświadomie). A może to co Ci wmawiano przez 40 lat.  Czy może zupełnie coś innego?

832

rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:

wink

Dobre podejście i wielu by tak chciało w sumie pewnie z 70% facetów ma na odwrót ^_^ 
Podejscie dobre jednak nie oczekuj że druga osoba odrazu będzie miała takie podejście. Pewne rzeczy w związku trzeba wypracować nie raz w wielkich bojach, jednak nie zmienia to faktu że normalnie obie strony idą na kompromisy:) najważniejsze aby partnerzy nie znajdowali się na dwóch różnych biegunach okopani w defensywie swoich poglądów.

Wiesz ci nie zainteresowani wcale mogło nie być tak że nie chcieli, tyle że po drodze stwierdzili że nie wypali bo albo za długo przeciagala albo nie pokazywała zainteresowania odpowiedniego na początku.
W końcu żona to najlepsza wymówka na sprawienie normalnej kobiety.

Może czas poszerzyć krąg poszukiwań o pobliskie miasteczka lub dzielnice?
Ja po prostu nie wieżę że miła i sympatyczna kobieta nie może znaleźć faceta, takie to jak magnes działają na facetów jeszcze jak ładna to już w ogóle.

A po tym co piszesz na forum taka się właśnie wydajesz miła i sympatyczna która wie czego chce wink A czy ładna nie mi oceniać są różne gusta smile

833

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
BulgGirl napisał/a:

smile

To wzajemnie odpychanie i ta fizyczność zabrzmiała troszkę egoistycznie, ale jak mówię - nie ma nic w tym złego. Tak niestety działa selekcja. Bycie z kimś, żeby nie być samą w sumie jest o wiele gorszym egoizmem. Bo ogólnie istnieje zdrowy i chory egoizm. Więc cofam to zdanie smile

Kwestia tego, czy Ty chcesz tego, co narzucają zmieniające się ciągle normy społeczne? Zmienające się, czyli coś nowego, co i tak Ci się narzuca z góry (podświadomie). A może to co Ci wmawiano przez 40 lat.  Czy może zupełnie coś innego?

Czytając to przypomniał mi się Miś i "dzisiaj w Warszawie powstała nowa tradycja..."

834

dorias napisał/a:

Wiesz ci nie zainteresowani wcale mogło nie być tak że nie chcieli, tyle że po drodze stwierdzili że nie wypali bo albo za długo przeciagala albo nie pokazywała zainteresowania odpowiedniego na początku.

Hmmm, wiesz co, jak sobe przypominam historie z przeszłości, to paradoksalnie, chociaż byłam bardzo zainteresowana, to wstydziłam się kiedyś to pokazać, a nawet gorzej - pokazywałam zupełnie coś odwrotnego, że jestem w ogóle nie zainteresowana. Co było głupie. Tak zleciało mniej więcej do 30.
A dlaczego? Bo bałam się wtedy, że ktoś mnie wyśmieje, albo - myślałam, wokół tyle ładniejszych, mądrzejszych i ciekawszych i bardziej wartościowych dziewczyn, że nie możliwe, aby tamten ktoś wybrał mnie. Głupio myślałam, ale czasu nie cofnę.

835

Burzowy napisał/a:

Ross jeszcze 20 lat i na UTW sobie pojdziesz i kogoś poznasz wink. Ja mam czasem ochotę w jakiś sposób udowodnić Ci jak łatwo poznać kogoś odpowiedniego kobiecie bez względu na wiek. Tylko nie umiem się w takową transformowac no. Podrzucę Ci później parę pomysłów, tylko nie skreslaj tego na start, bo odrzucasz wszystkie propozycje w niebywalym tempie.

Jeszcze mi nikt nie złożył propozycji, więc ten tego smile
UTW - a to co, jakieś sanatorium czy co? tongue

836 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-04-07 18:21:40)

rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Jeszcze mi nikt nie złożył propozycji, więc ten tego smile

Uniwersytet Trzeciego Wieku

Burzowy, jak dożyje, pewnie nie pojedzie, bo jeszcze by mu się uczyć kazali big_smile

837

SonyXperia napisał/a:
rossanka napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Ross jeszcze 20 lat i na UTW sobie pojdziesz i kogoś poznasz wink

Burzowy, jak dożyje, pewnie nie pojedzie, bo jeszcze by mu się uczyć kazali big_smile

Zawsze możecie połączyć oba pomysły wink
http://i64.tinypic.com/nz1zkg.jpg

838

że też Ci się chciało Znerx. big_smile
dawaj swój awatar.

839

Znerx napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rossanka napisał/a:

Haha big_smile
No nic. Wstawiam z powrotem mój avatar, bo mam teraz przez to kwadratowy look tongue

840

jaka pracownia graficzna:D ale tego różowego telefonu nie kojarzę;)

841

nudny.trudny napisał/a:

jaka pracownia graficzna:D ale tego różowego telefonu nie kojarzę;)

To ja big_smile W wersji bez awatara wink

842

Znerx napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rossanka napisał/a:

A to takie sanatorium  big_smile
W sumie lepiej się śmiać niż płakać smile

843

rossanka napisał/a:

W sumie lepiej się śmiać niż płakać smile

Podobno śmiech to zdrowie wink.

I jak widać w każdym wieku bywają wolni albo zrecyklingowani.

844 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-04-09 10:06:42)

rossanka napisał/a:
dorias napisał/a:

Hmmm, wiesz co, jak sobe przypominam historie z przeszłości, to paradoksalnie, chociaż byłam bardzo zainteresowana, to wstydziłam się kiedyś to pokazać, a nawet gorzej - pokazywałam zupełnie coś odwrotnego, że jestem w ogóle nie zainteresowana. Co było głupie. Tak zleciało mniej więcej do 30.
A dlaczego? Bo bałam się wtedy, że ktoś mnie wyśmieje, albo - myślałam, wokół tyle ładniejszych, mądrzejszych i ciekawszych i bardziej wartościowych dziewczyn, że nie możliwe, aby tamten ktoś wybrał mnie. Głupio myślałam, ale czasu nie cofnę.

Czy dzieciństwo miałaś fajne? Dobry kontakt z rodzicami/koleżankami, dobre oceny w szkole itp. itd. Zastanawiam się, czy nasze wczesne dzieciństwo na takie zachowanie wpływu nie ma.

Pozdrawiam

845

BulgGirl napisał/a:
rossanka napisał/a:
dorias napisał/a:

Czy dzieciństwo miałaś fajne? Dobry kontakt z rodzicami/koleżankami, dobre oceny w szkole itp. itd. Zastanawiam się, czy nasze wczesne dzieciństwo na takie zachowanie wpływu nie ma.

Pozdrawiam

Różnie bywało, ale to nie tematy na forum smile
A z resztą każdy z nas coś tam ma z przeszłości.
Na pewno pewne rzeczy rzutują na obecne wydarzenia, ale przecież tak być ciągle nie może.
Wiem w czym rzecz, ale liczy się teraz.

Posty [ 781 do 845 z 918 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podobaja mi sie sami zajęci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024