Hej dziewczyny mam problem jakiś czas temu kupiłam stoper ćwiczę na nim i zauważyłam że schudły mi nogi natomiast brzuch i szerokie ramiona pozostają ciągle takie same. Jakie formy aktywności polecacie na te partie ciała?
1 2016-11-08 11:28:39 Ostatnio edytowany przez lilia34 (2016-11-08 11:36:36)
Na odchudzanie jest dieta a nie cwiczenia.
Nogi ci nie schudly tylk miesnie sie wzmocnily i odpowiednio napiely co daje wizualnie efekt szczuplosci. Jak przestaniesz cwiczyc to z powrotem wroca do poprzedniego ksztaltu.
Dieta.
Tak samo będzie jak przestanę stosować dietę. Ewidentnie poleciało z cm więc nogi mi schudły.
Dieta odchudzajaca jest po to by stracic tkanke tluszczowa. Stosuje ja sie RAZ, ale madrze. Wtedy nie bedzie "tak samo" kiedy przestaniesz.
Wystarczy, że bedziesz jadla rozsądnie .
Jezeli tyjesz na ramionach i brzuchu to masz sklonnosc do tycia typu "jablko" co jest glownie spowodowanie nadmiernym spozyciem weglowodanow, stresem i zajadaniem tych stresow smieciowym zarciem. To powoduje wzrost kortyzolu we krwi i wysoki poziom insuliny - i wlasnie tak sie wtedy tluszcz odklada: po mesku, a nie jak u kobiet powinno - w biuscie i biodrach.
Mozesz sie zajezdzic na silowni ale poki nie zmienisz nawykow zywieniowych nic sie nie zmieni.
Iceni ma rację, nie od dziś zresztą mówi się, że w odchudzaniu 70% sukcesu stanowi właściwa dieta (najlepiej zmiana na stałe nawyków żywieniowych), a ćwiczenia to pozostałe 30%.
Aby wypracować sobie ładną sylwetkę trzeba stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, a równocześnie popracować nad mięśniami, tymczasem Ty skupiłaś się na dolnej partii ciała - stąd tak nierównomierne efekty.
Ja Ci polecam bieganie, pływanie i skakankę rewelacyjne efekty.