Na jakie cechy zwracacie uwagę poznając osobę płci przeciwnej, zarówno fizyczne jak i psychiczne? Co Wam sie podoba a co nie?
Podoba mi się otwartość i przystępność. Pewność siebie też jest mile widziana. Zwracam uwagę na to głosu, na oczy i uśmiech. Lubię, gdy od takiej osoby bije ciepło. Nie lubię ludzi aroganckich, bezczelnych.
Podoba mi się miękkość, delikatność, i lekki chłód (może lepszym słowem będzie - flegmatyczność/ przygaszenie) u mężczyzny, oraz spokojny głos. A jeśli chodzi o cechy fizyczne, to zależy od tego jak komponują się ze sobą, nie potrafię ocenić konkretnych cech w oderwaniu od całości (równie dobrze mogłabym oceniać utwór, biorąc pod uwagę jedynie melodię, a pomijając brzmienie, rytm, i konwencję - bez sensu).
Zauważyłam, że działa na mnie u mężczyzny przy pierwszym kontakcie coś co nazwałabym subtelnym 'zrobowaceniem' zmiksowanym z kobiecością (tak! to nie żart, lubię mężczyzn u których pierwiastek kobiecy dominuje nad męskim).
4 2016-11-06 02:40:16 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2016-11-06 02:40:58)
Moim zdaniem pierwsze wrażnie może być wyłącznie fizyczne, czyli dotyczące tego, co widzimy, ewentualnie słyszymy, czujemy (zapach), bowiem na etapie poznawania nie jesteśmy w stanie zgłębić czyjejś psychiki, tym bardziej, że czasem i życia na to nie starcza .