Podoba mi sie kolega z pracy - co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podoba mi sie kolega z pracy - co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Podoba mi sie kolega z pracy - co robić?

Nie wiem, czy on jest nieśmiały czy raczej niezainteresowany tylko koleżeńska znajomością...

Bardzo fajnie nam się rozmawia, mamy podobne zainteresowania i wydaje mi się, że nadajemy na tych samych falach, ale nie wiem, jak go lepiej poznać... zwykle przecież to mężczyzna robi pierwszy krok, jeśli jest zainteresowany.

W pracy niestety pracujemy przy innych projektach i siedzimy w innych częściach biura, więc zeby porozmawiać trzeba czekać, aż np przypadkiem wpadniemy na siebie w kuchni.

Spotkaliśmy się ze 2 razy po pracy większą grupą i zauważyłam, że Piotrek duzo czasu spędzał ze mną, właściwie przez większość czasu trzymaliśmy się razem. Nawet zasugerował, że nastepnym razem moglibyśmy pojechać jednym samochodem. Jak ostatnio potrzebowałam pomocy w pracy, to zaraz przyszedł, bardzo dokładnie mi wszystko wyjaśnił i nawet jeszcze dośc długo rozmawialiśmy na tematy prywatne z jego inicjatywy. Ale jednak nie zaproponował nigdy spotkania tylko we dwoje.

W tym tygodniu jestem na L4 (problemy z kostką), trochę pisaliśmy na fb i Pioterk napisał, że gdybym potrzebowała jakiejś pomocy to nie ma problemu, on mi pomoże. Odpisałam wtedy po prostu, że dziękuję i bedę w razie czego pamietać. Miałam nadzieję, że sam się odezwie zapytać, jak się czuję, ale niestety na razie nic nie napisał hmm Myślicie, że wypada mi odezwać się pierwszej? Jak to rozwiazać? Dość długo to już tak trwa i bardzo go polubiłam, ale nie wiem, czy nie robię sobie niepotrzebynch nadziei, że coś więcej z tego będzie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podoba mi sie kolega z pracy - co robić?
leandraa napisał/a:

W tym tygodniu jestem na L4 (problemy z kostką), trochę pisaliśmy na fb i Pioterk napisał, że gdybym potrzebowała jakiejś pomocy to nie ma problemu, on mi pomoże. Odpisałam wtedy po prostu, że dziękuję i bedę w razie czego pamietać. Miałam nadzieję, że sam się odezwie zapytać, jak się czuję, ale niestety na razie nic nie napisał hmm

Odpychasz go i się dziwisz, że on nie atakuje. Myślisz, że będziesz ciągle niedostępna, a on będzie ciągle próbował?

Myślicie, że wypada mi odezwać się pierwszej? Jak to rozwiazać? Dość długo to już tak trwa i bardzo go polubiłam, ale nie wiem, czy nie robię sobie niepotrzebynch nadziei, że coś więcej z tego będzie...

Odpychasz go, neutralizujesz jego dobre gesty, a potem się zastanawiasz jak pierwszej popchnąć relację dalej.

Spójrz... jesteś chora, pracujesz przy osobnym projekcie, nawiązaliście kontakt online, proponuje Ci coś, wychodzi z tym do Ciebie... A co dostaje w zamian? "Fajna propozycja grzeczny chłopczyku, na razie spadaj, gdybym była zainteresowana to bym powiedziała... Kapujesz?" -- taki jest wzmocniony twój przekaz... Ty się nie cieszysz, że on się pojawia, ale w ramach swojego egoizmu podajesz mu grzeczności.

Jak należy postępować...

1. jesteś chora
2. chłopak pisze do Ciebie na FP
3. Ty powinnaś dać mu do zrozumienia, że się cieszysz:   "Oooo! Witaj... Jak miło że do mnie piszesz, ucieszyłam się..."
4. rozmowa, bla, bla...
5. On mówi:    "Jeśli będziesz potrzebowała pomocy, to nie ma problemu..."
6. Ty powinnaś:   "Wiesz... pomocy nie potrzebuję, ale jakbyś miał dużo czasu to możesz mi kupić Rafaello i przyjechać..."

Czy to nie proste? Objaw zainteresowania kobiety?

A u Ciebie jest tak:

1. jesteś chora
3. Ty: "Cześć... jestem chora."
4. rozmowa, bla, bla...
6. Ty:  "Noo... dzięki... zapamiętam"

Może mu starczy cierpliwości, aby zddobyć taką zdystansowaną dziewczynę.

I uwaga -- twoje dystansowanie się nie ma wytłumaczenia... po prostu to robisz...

3

Gary napisał/a:
leandraa napisał/a:

W tym tygodniu jestem na L4 (problemy z kostką), trochę pisaliśmy na fb i Pioterk napisał, że gdybym potrzebowała jakiejś pomocy to nie ma problemu, on mi pomoże. Odpisałam wtedy po prostu, że dziękuję i bedę w razie czego pamietać. Miałam nadzieję, że sam się odezwie zapytać, jak się czuję, ale niestety na razie nic nie napisał hmm

Odpychasz go i się dziwisz, że on nie atakuje. Myślisz, że będziesz ciągle niedostępna, a on będzie ciągle próbował?

Myślicie, że wypada mi odezwać się pierwszej? Jak to rozwiazać? Dość długo to już tak trwa i bardzo go polubiłam, ale nie wiem, czy nie robię sobie niepotrzebynch nadziei, że coś więcej z tego będzie...

Odpychasz go, neutralizujesz jego dobre gesty, a potem się zastanawiasz jak pierwszej popchnąć relację dalej.

Spójrz... jesteś chora, pracujesz przy osobnym projekcie, nawiązaliście kontakt online, proponuje Ci coś, wychodzi z tym do Ciebie... A co dostaje w zamian? "Fajna propozycja grzeczny chłopczyku, na razie spadaj, gdybym była zainteresowana to bym powiedziała... Kapujesz?" -- taki jest wzmocniony twój przekaz... Ty się nie cieszysz, że on się pojawia, ale w ramach swojego egoizmu podajesz mu grzeczności.

Jak należy postępować...

1. jesteś chora
3. Ty powinnaś dać mu do zrozumienia, że się cieszysz:   "Oooo! Witaj... Jak miło że do mnie piszesz, ucieszyłam się..."
4. rozmowa, bla, bla...
6. Ty powinnaś:   "Wiesz... pomocy nie potrzebuję, ale jakbyś miał dużo czasu to możesz mi kupić Rafaello i przyjechać..."

Czy to nie proste? Objaw zainteresowania kobiety?

A u Ciebie jest tak:

1. jesteś chora
3. Ty: "Cześć... jestem chora."
4. rozmowa, bla, bla...
6. Ty:  "Noo... dzięki... zapamiętam"

Może mu starczy cierpliwości, aby zddobyć taką zdystansowaną dziewczynę.

I uwaga -- twoje dystansowanie się nie ma wytłumaczenia... po prostu to robisz...

ale fajny post. konkretnie, na temat i wiadomo o co chodzi. smile mimo, że teraz ta rada nie jest mi potrzeba, bo nikogo na oku nie mam, to zapamiętam bardzo dokładnie wink

myślę, że autorka chciała konkretnego pytania typu: może poszlibyśmy na kawę?
ale ten facet nie z tych zdecydowanych i konkretnych, on z tych co muszą mieć pewność, że nie dostaną kosza. też wole konkretne pytania ale jak widać, nie zawsze padają, więc zrób tak jak radzi Gary. napisz koniecznie jak potoczyło się dalej. smile

To kobiety zwracają uwage na kolegów z pracy ??? Pierwsze słysze. Zobacz mój wątek "Czemu dziewczyny wszystkich traktują tak samo"

5

A potem kolejna wasza kobiecosc ... On zaprasza na łyżwy, kino, piwo. Ty masz juz inne plany. I on Slyszy:
- przykro mi w te sobotę nie moge
A potem placz, ze juz nie ponowil zaproszenia. Zamiast prostego przekazu:
- przykro mi w te sobotę nie moge, bo (np) jadę do rodziców. ALE WRACAM W NIEDZIELE I PO 18 JESTEM WOLNA.

Poćwicz proszę zanim spierdolisz temat jak on się ponownie odezwie.

6

nieparzystyGdansk napisał/a:

To kobiety zwracają uwage na kolegów z pracy ??? Pierwsze słysze. Zobacz mój wątek "Czemu dziewczyny wszystkich traktują tak samo"

Ty tak serio???

Do Autorki.

Odezwij się teraz Ty do tego Faceta na Facebook'u.

7

Calkowicie zgadzam sie z Garym. Bardzo fajnie pisze o komunikacji. Warto tez okazac zainteresowanie, bo napisanie "Dzieki zapamietam" jest zbyt neutralne i on moze nie byc pewny czy nadal warto probowac, czy Ci sie podoba. Fajnie jak zaintersowanie jest okazywane z obu stron i dobrze to w dialogach opisal Gary.

Ty tak serio???

No serio, serio...Chyba widze, że z kazdym pogadaja tak samo. Praca to praca, tu nikt nikogo nie przychodzi poznac, tylko pracować.
Krejzolka 82 to stara panna, która pluje jadem na internecie? Też to zauważyliście, heh ?:)))

9

Tak, bardzo fajny post, dał mi do myślenia, jak to może wyglądać z drugiej strony. No ale już teraz tego nie cofnę.

Jednak jest jedna różnica - to ja napisałam do niego w poniedziałek, nie on do mnie wink Właśnie o to mi chodzi, że generalnie on specjalnie nie wychodzi z inicjatywą - np. jesli piszemy na fb to dlatego, że ja napiszę pierwsza.

Zobaczymy już raczej w poniedziałek, jak wrócę do pracy, jak to się dalej potoczy, ale obawiam się, że zainteresowany facet już by wyszedł z jakąś konkretną  inicjatywą, choćby z zaproszeniem na wspólny lunch albo kawę w pracy.

10

No to jak piszesz pierwsza, a on się nie cieszy, nie wyraża tego, to jest jak w moim poście, tylko role się odwróciły.

Jedna osoba próbuje, a druga ma się ucieszyć, a nie neutralizować. Inaczej się nie zgrają.

11

nieparzystyGdansk napisał/a:

Ty tak serio???

No serio, serio...Chyba widze, że z kazdym pogadaja tak samo. Praca to praca, tu nikt nikogo nie przychodzi poznac, tylko pracować.
Krejzolka 82 to stara panna, która pluje jadem na internecie? Też to zauważyliście, heh ?:)))

big_smile big_smile big_smile

Dziękuję za komplement. big_smile tongue big_smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podoba mi sie kolega z pracy - co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024