Nie przyjemna sytuacja dla - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie przyjemna sytuacja dla

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Nie przyjemna sytuacja dla

Witam. Pierwszy raz tutaj jestem i chciałbym opisać moją obecną sytuację życiową.

Otóż poznałem pewną kobietę. Od 2 miesięcy zaczęliśmy bardzo często rozmawiać ze sobą. Na początku były to luźne pogawędki ale z czasem opisywaliśmy swoje problemy życiowe nawzajem, staliśmy się po prostu przyjaciółmi. Pisaliśmy wiele godzin dziennie ze sobą , rozmawialiśmy przez telefon, spotkania po 5 godzin nie były jakimś problemem. Zdałem sobie sprawę że zakochałem się w Niej... powiedziałem jej o tym gdyż jestem szczerą osobą i zawsze mówię to co czuje. Jej reakcja była w miarę poprawna lecz wyglądała na zaskoczoną... Powiedziała że jest to trudne gdyż Ona ma chłopaka od paru lat... Ale mimo tego wciąż piszemy ze sobą , dzwonimy do siebie. Ona mówi że świetnie się czuje w moim towarzystwie ale ostatnio mnie dobiła... Powiedziała że się we mnie zakochała!!! Byłem w ciężkim szoku... jak można być z facetem a jednocześnie kochać następnego? Ona okazuje mi to , podczas spotkań całujemy się, przytulamy, mówimy słodkie słowa no ale... Co ja mam teraz zrobić? Ona powiedziała że nie może zostawić chłopaka dla mnie bo ... On jest chory i nie wiadomo ile czasu mu pozostało tak na prawdę... To co się dzieje jest okropne dla mnie ale z drugiej strony piękne bo wiem że ja Ją kocham. Usłyszę może jakieś porady oraz sugestie na ten temat? Bo na prawdę uwierzcie mi... jest bardzo ciężko... Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie przyjemna sytuacja dla

Od jak dawna wiedziałeś, że ma Chłopaka?
I jak się poznaliście?

I nie, nie jesteście przyjaciółmi.

3

Krejzolka82 napisał/a:

I jak się poznaliście?

Od początku kiedy się poznaliśmy wiedziałem o tym, że ma chłopaka... Poznaliśmy się w pracy i nadal razem pracujemy....
Wszystko bardzo szybko się potoczyło , chyba zbyt szybko... Teraz tysiąc myśli na minutę i zastanawianie się co robić... Stąd szukam jakiś porad

4

Norbi07 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

I jak się poznaliście?

Od początku kiedy się poznaliśmy wiedziałem o tym, że ma chłopaka... Poznaliśmy się w pracy i nadal razem pracujemy....
Wszystko bardzo szybko się potoczyło , chyba zbyt szybko... Teraz tysiąc myśli na minutę i zastanawianie się co robić... Stąd szukam jakiś porad

Dobra, zapytam tak: chciałbyś być na miejscu tego Faceta w tej sytuacji?
Odpowiada Ci rola tego drugiego?

5

Krejzi - wyjęłaś mi to z ust big_smile

Ma chłopaka ,a z Tobą się całuje - nie no super - może jest jeszcze trzeci, z którym też jej się fajnie gada ? big_smile
sory ,ale dla mnie ona zdradza - a zdrady nie cierpie.

Dziś sam wiem jedno - nie będę z kimś, kto ma nierozwiązane sprawy - może być super itd. - ale nie.I radzę Ci to samo.
Pasuje Ci być tym drugim ? wiesz - napiszę to, co mi tu kiedyś napisano - trzeba mieć jaja, a nawet jak się je 'chwilowo' zgubiło - to gdzieś są - wystarczy dobrze poszukać smile

6

Właśnie od kilku dni zaczęło mi przeszkadzać bycie "tym drugim" ... Dlatego co raz gorej się z tym czuję  i zaczyna mnie to przerastać... gdybym nic nie czuł do Niej , to zwyczajnie bym to olał i się bawił ale niestety zaangażowałem się zbyt bardzo... Czekać jeszcze trochę czasu na rozwój sytuacji czy zostawić to ?

7

Norbi07 napisał/a:

Powiedziała że się we mnie zakochała!!! Byłem w ciężkim szoku... jak można być z facetem a jednocześnie kochać następnego? Ona okazuje mi to , podczas spotkań całujemy się, przytulamy, mówimy słodkie słowa no ale... Co ja mam teraz zrobić? Ona powiedziała że nie może zostawić chłopaka dla mnie bo ... On jest chory i nie wiadomo ile czasu mu pozostało tak na prawdę...

https://media.giphy.com/media/3o7TKRcKbmhM78dpbW/giphy.gif

Dramat w sam raz na wieczór. Podeślij tytuł.

8

Klio napisał/a:
Norbi07 napisał/a:

Powiedziała że się we mnie zakochała!!! Byłem w ciężkim szoku... jak można być z facetem a jednocześnie kochać następnego? Ona okazuje mi to , podczas spotkań całujemy się, przytulamy, mówimy słodkie słowa no ale... Co ja mam teraz zrobić? Ona powiedziała że nie może zostawić chłopaka dla mnie bo ... On jest chory i nie wiadomo ile czasu mu pozostało tak na prawdę...

https://media.giphy.com/media/3o7TKRcKbmhM78dpbW/giphy.gif

Dramat w sam raz na wieczór. Podeślij tytuł.

Paullina Simsona "Jeździec miedziany".  Bohaterka kocha chłopaka swojej siostry,  on odwzajemnia uczucie,  ale trwają w tym,  bo jest wojna i nie wiadomo jak wiele czasu im zostało.  Od razu mi się skojarzyło,  serio.

A do autora wątku : karty rozdaje dziewczyna,  Ty możesz co najwyżej wstać od stołu...

9

Norbi07 napisał/a:

Właśnie od kilku dni zaczęło mi przeszkadzać bycie "tym drugim" ... Dlatego co raz gorej się z tym czuję  i zaczyna mnie to przerastać... gdybym nic nie czuł do Niej , to zwyczajnie bym to olał i się bawił ale niestety zaangażowałem się zbyt bardzo... Czekać jeszcze trochę czasu na rozwój sytuacji czy zostawić to ?

Ale na co chcesz czekać?
Nie wpieprzaj się do ich życia!!!
Dla Ciebie ta Kobieta nie istnieje!!!

10

To w takim razie po co Ona to wszystko robi? Po co mówi mi takie słowa? Po co stara się mieć ciągły kontakt ze mną
Chyba stałem się dla niej zwykłą zabawką, którą po pewnym czasie można rzucić w kąt i zapomnieć...
Czy jest to możliwe , że Ona mnie pokochała? Można kochać dwóch facetów jednocześnie?

11

winnie.c napisał/a:

Paullina Simsona "Jeździec miedziany".  Bohaterka kocha chłopaka swojej siostry,  on odwzajemnia uczucie,  ale trwają w tym,  bo jest wojna i nie wiadomo jak wiele czasu im zostało.  Od razu mi się skojarzyło,  serio.

big_smile Dzięki!

A do Norbiego big_smile O ile nie jesteś żałosnym trolem, to jesteś żałosnym kochankiem, któremu każdy kit można wcisnąć. Kobita się za dużo telenoweli naoglądała i teraz jedną przeżywa...

12

Norbi07 napisał/a:

To w takim razie po co Ona to wszystko robi? Po co mówi mi takie słowa? Po co stara się mieć ciągły kontakt ze mną
Chyba stałem się dla niej zwykłą zabawką, którą po pewnym czasie można rzucić w kąt i zapomnieć...
Czy jest to możliwe , że Ona mnie pokochała? Można kochać dwóch facetów jednocześnie?

Ale co Cię obchodzi co Ona czuje/nie czuje?

Mnie "jaja" i zerwij znajomość i tyle.

13

Czyli zacisnąć zęby, spróbować zapomnieć i skończyć tę grę? Bo żyć nadzieją też nie będę mógł zbyt długo...

14

Norbi07 napisał/a:

Czyli zacisnąć zęby, spróbować zapomnieć i skończyć tę grę? Bo żyć nadzieją też nie będę mógł zbyt długo...

Zakończyć znajomość i tyle.

15

Sądząc po Waszych odpowiedziach na mój problem, chyba miałem rację , że zacząłem myśleć co raz częściej o skończeniu tego. Nie potrafię żyć normalnie z tą świadomością. Serce mówi - nie poddawaj się , rób wszystko aby Ją zdobyć ale głowa już nakazuje zachować rozsądek i dać sobie spokój.

16

Norbi07 napisał/a:

Sądząc po Waszych odpowiedziach na mój problem, chyba miałem rację , że zacząłem myśleć co raz częściej o skończeniu tego. Nie potrafię żyć normalnie z tą świadomością. Serce mówi - nie poddawaj się , rób wszystko aby Ją zdobyć ale głowa już nakazuje zachować rozsądek i dać sobie spokój.

Ty w ogóle nie powinieneś pozwolić, aby ta znajomość tak się potoczyła.

17

Spojrzmy prawdzie w oczy. Zakochales sie w dziewczynie, ktora czeka na smierc swojego chlopaka, aby sie z toba polaczyc. Jak chlopak umrze - ucieszycie sie oboje, ze mozecie wreszcie byc razem? Serio?  Jest szansa, ze wszystko zmyslila... ale to tez nie najlepiej wyglada.

18

Lepiej byłoby dla mnie gdyby Go teraz zostawiła i była ze mną ale to i tak jest zbyt trudne dla mnie. Jestem zbyt wrażliwy i za bardzo biorę wszystko do siebie. Muszę zacząć myśleć racjonalnie i o tym co jest najlepsze dla mnie. Ale właśnie taki już jestem , że wolę aby Ona miała lepiej niż ja sam. Niestety taka moja natura, później dopiero budzę się z kacem moralnym i wielkim kopniakiem w tyłek.

19

Norbi07 napisał/a:

Lepiej byłoby dla mnie gdyby Go teraz zostawiła i była ze mną ale to i tak jest zbyt trudne dla mnie. Jestem zbyt wrażliwy i za bardzo biorę wszystko do siebie. Muszę zacząć myśleć racjonalnie i o tym co jest najlepsze dla mnie. Ale właśnie taki już jestem , że wolę aby Ona miała lepiej niż ja sam. Niestety taka moja natura, później dopiero budzę się z kacem moralnym i wielkim kopniakiem w tyłek.

Straszne to co piszesz - przeczytaj to co napisałeś i rozłóż na czynniki pierwsze, albo ja sobie pozwolę to zrobić:

Od samego początku wiedziałeś, że ma chłopaka (w dodatku śmiertelnie chorego jak napisałeś) - faktycznie widać, że jesteś "bardzo wrażliwy"

"Ale właśnie taki już jestem , że wolę aby Ona miała lepiej niż ja sam." - prawdziwa Matka Teresa z Ciebie - "Lepiej byłoby dla mnie gdyby Go teraz zostawiła i była ze mną" turlam się po pokoju jak to czytam big_smile

"Niestety taka moja natura, później dopiero budzę się z kacem moralnym i wielkim kopniakiem w tyłek" - kaca to Ty pewnie masz jak przesadzisz z alko, bo koło molarności to Ty może kiedyś stałeś będąc w kolejce do czegoś innego ;-) a kopa to pewnie nie raz jeszcze dostaniesz jak się nie ogarniesz.

I proszę, nie traktuj tego jako "pojazd" po Twojej osobie - bo po Twoim opisie zdaję sobie sprawę jaki to jesteś "wrażliwy". Zajmij się składaniem LEGO, a jak to opanujesz to wtedy przejdź do spraw bardziej złożonych jak tworzenie "relacji".

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie przyjemna sytuacja dla

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024