Sprzeczne słowa po rozstaniu. O co mu chodzi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Sprzeczne słowa po rozstaniu. O co mu chodzi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Sprzeczne słowa po rozstaniu. O co mu chodzi?

Hej
4 tygodnie temu rozstałam się z chłopakiem.  Byliśmy ze sobą 3.5roku. To już 3 nasze rozstanie. To była obopólna decyzja, ale ja po kilku dniach zaczęłam żałować z czym w końcu się pogodziłam. Od tygodnia było ze mną w porządku, zaczęłam sobie radzić bez płaczu, myśli nie były skupione wokół niego. Gdy nagle dwa dni temu on do mnie napisał by spytać jak sobie radzę. Nie chciałam odpisywać, ale w końcu to zrobiłam. Pisaliśmy cały wczorajszy dzień, streściliśmy co u nas się działo przez ostatni czas, pożartowaliśmy ale trochę też o nas. Nie powiem, było to bardzo emocjonalne dla mnie. Powiedział, że wie że nie chce wracać bo znów będzie nieszczęśliwy i będzie chciał odejść. Że powrót będzie tylko lekarstwem. Natomiast dalej mnie kocha, boi się że nie znajdzie sobie osoby która mi dorówna. Ale chce pozostać w kontakcie i rozmawiać ze sobą w chwilach samotności. Tak jak to ujął przez wczorajszą rozmowę poczuł się lepiej. Natomiast dość mocno się zdenerwowałam, bo twierdził że nie chce wracać ale pokazał mi swoją zazdrość o moich kolegów z pracy. Staram się nie mieć nadziei, co jest bardzo ciężkie. Szczególnie gdy kilka tygodni temu powiedział mi, że nawet jeśli odejdzie to i tak wróci po jakimś czasie.

Zupełnie nie rozumiem tego zachowania. Czy ktoś coś pomoże? Co rozumieć przez takie zachowanie?

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sprzeczne słowa po rozstaniu. O co mu chodzi?

No cóż,  on poszukuje najbardziej komfortowego dla siebie wyjścia z tej sytuacji.  Ważniejsze jest jednak to czy Ty chcesz tych kontaktów i rozmów oraz czy Tobie one pomagają czy raczej utrudniają przejscie tych ciężkich chwil

3

Wrócicie do siebie, to oczywiste.
Ale równie oczywiste jest to, że znów się rozstaniecie.
Wasz związek jest skazany na porażkę.

4

Moim zdaniem musisz zapytać sama siebie czy dalej będziesz i chcesz się angażować uczuciowo i czy chcesz jeszcze bardziej cierpieć?Wiem ze to jest strasznie trudne Ale piszesz ze to była wasza wspólna decyzja i masz to szczęście ze nie zostalas porzucona zdradzona oszukana.Bo wtedy jest jeszcze gorzej się pozbierać.Masz szczęście dziewczyno ze wasze rozstanie jest tylko wasze o nie ma w tym dzieci.Jak sama piszesz to nie pierwsze rozstanie.Czyli związek wasz polega na jest fajnie to ok.a jak nie jest to pa pa.Można tak żyć całe życie Ale czy tego chcesz musisz odpowiedzieć sobie sama.Życzę Ci żebyś zrobiła tak żebyś nie zalowala ze mogłaś inaczej.Jestem kobieta i nie chciałabym się szarpać całe życie u boku faceta na którym nie można polegać.Ale to tylko moje zdanie.Życzę pomyślności i trafnych decyzji

5

Zwyczajny pies ogrodnika.
Sam nie ma ochoty zjeść, ale komuś innemu z pewnością kości nie odda, co to to nie.

Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy takie z nim kontakty i obecna postać 'koleżeńskiej' relacji, sprawia czy czujesz się lepiej, czy też może gorzej.

Jak dla mnie, to on chce trzymać Cię w emocjonalnej gotowości na swój ewentualny powrót. I jeśli zechce wrócić, no to rzecz jasna masz go z otwartymi ramionami przyjąć.
A nie że tam w międzyczasie oddalisz się, zadbasz o siebie i będzie ryzyko, że nie będziesz go chciała, co to , to nie smile
Tresura taka, coś jak układanie zwierzaka.

6

Dlaczego byl z Toba nieszczesliwy ?

7 Ostatnio edytowany przez Dzwoneczek1 (2016-10-21 12:52:32)

verdad napisał/a:

Dlaczego byl z Toba nieszczesliwy ?

Bez żadnego konkretnego powodu chyba(kłótnie etc). Byliśmy też związkiem na odległość. Ale na spotkaniach było generalnie super, gorzej pomiędzy.

Dzięki dziewczyny. Z jednej strony chcę pozostać przy kontakcie, bo był osobą z którą cały czas byłam w kontakcie, rozmawialiśmy o wszystkim i mamy mnóstwo wspólnych tematów. Nawet najlepsza przyjaciółka nie zastąpi mi tego. A z drugiej strony jest to dla mnie momentami dobijające, bo pozostaję w nadziei na powrót i czekam na wiadomość...

Muszę to poważnie przemyśleć.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Sprzeczne słowa po rozstaniu. O co mu chodzi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024