Nastoletnie małżeństwa - jaką mają szansę na przetrwanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nastoletnie małżeństwa - jaką mają szansę na przetrwanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-09-03 13:49:25)

Temat: Nastoletnie małżeństwa - jaką mają szansę na przetrwanie?

Obydwoje mają po 18 lat i pobrali się, bo wpadli. Ślub i wesele bardziej przypominało stypę hmm Tylko goście będący dalszą rodziną się dobrze bawili.  Rodziny niezadowolone, bo dwóch gówniarzy itd. ... Starsze osoby z rodziny nie dają im szans. Usłyszałam bardzo kategoryczne stwierdzenie, że małżeństwo zawarte w tym wieku w takich okolicznosciach ma z góry określony "termin ważności". Ludzie z wiekim się zmieniają, dojrzewają, a oni tak naprawdę są jeszcze niedojrzali, i że wcześniej czy później to chłopak, jako mężczyzna w życiu będzie szukał innej... Sama nie wiem co o tym myśleć.

Ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie, a także jakie jest Wasze zdanie na temat małżeństw zawieranych pod wpływem młodzieńczej miłości i oczekiwania dziecka?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nastoletnie małżeństwa - jaką mają szansę na przetrwanie?

Nie ma chyba na to reguły, ale słysząc zewsząd głosy, że "nie dacie rady" w końcu to pieprznie.

Są młodzi, naiwni i (pomimo, że legalnie alkohol kupią wink ) to jeszcze dzieciaki. Wspierać, pomagać, podtrzymywać na duchu - pozytywna energia doda im siły.

3

Jeśli już miałabym Wróżyć to raczej nie uda im się, nie dlatego że są tak młodzi (mam dwie bliskie przyjaciółki które ze swoimi teraz już mezami są od 13 roku życia, a mamy po 28 lat) ale dlatego że ślub został wzięty tylko ze względu na dziecko, co uważam za największą głupotę.

4

Malineczka00 napisał/a:

Jeśli już miałabym Wróżyć to raczej nie uda im się, nie dlatego że są tak młodzi (mam dwie bliskie przyjaciółki które ze swoimi teraz już mezami są od 13 roku życia, a mamy po 28 lat) ale dlatego że ślub został wzięty tylko ze względu na dziecko, co uważam za największą głupotę.

A nie uważasz, że głupotą było robić dziecko?

5

Harvey napisał/a:
Malineczka00 napisał/a:

Oczywiście że tak. Ale co się stało to się nie odstanie. Ale czy to znaczy że trzeba i sobie o temu dziecku niszczyć życie? Ślub nie zając, nie ucieknie. Zawsze można go wziąć jeśli jest się tego pewnym a nie TYLKO ze względu na to że dziecko w drodze i żeby wstydu nie było.

6

Malineczka00 napisał/a:
Harvey napisał/a:
Malineczka00 napisał/a:

Oczywiście że tak. Ale co się stało to się nie odstanie. Ale czy to znaczy że trzeba i sobie o temu dziecku niszczyć życie? Ślub nie zając, nie ucieknie. Zawsze można go wziąć jeśli jest się tego pewnym a nie TYLKO ze względu na to że dziecko w drodze i żeby wstydu nie było.

Ślub to papierek.

Dziecko to inna bajka.

7

Również uważam, że ślub zawarty TYLKO z powodu dziecka jest największym życiowym błędem w tak młodym wieku. Wiadomo, wpadki się zdarzają, ale nikt z nas nie lubi podejmować tak ważnych życiowych decyzji pod taką presją... Można spróbować być razem, wychowywać dziecko, a być może za kilka lat wziąć ślub. To poważna sprawa, a mam wrażenie, że dla niektórych ludzi przysięga małżeńska to takie ot sobie, coś tam, najwyżej się rozwiedziemy. wink

Btw. Mam koleżankę, która spotykała się ze swoim chłopakiem 3 miesiące i niestety zdarzyło im się dziecko. Oczywiście obie rodziny zareagowały ogromnym naciskiem na ich ślub, do którego doszło. Obecnie moja koleżanka (lat 24) jest już rozwódką. Po co tak sobie mieszać w życiorysie?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nastoletnie małżeństwa - jaką mają szansę na przetrwanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024