Wspólne mieszkanie, od czego zacząć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wspólne mieszkanie, od czego zacząć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez martha-levis (2016-08-30 21:29:49)

Temat: Wspólne mieszkanie, od czego zacząć?

Witajcie Kochane,
jestem ze swoim TŻ od 3,5 roku. W tym roku zaczynam 2 rok studiów i doszliśmy do wniosku z moich chłopakiem, że może to już pora na wspólne dzielenie 4 kątów.
Wcześniej mieszkałam w mieście, w którym studiowałam. Od października mamy możliwość zamieszkania w domu jego siostry, która mieszka za granicą (my się opiekujemy posiadłością). W gruncie rzeczy będę miała ok 45 minut jazdy autem do miasta, gdzie studiuję dziennie. Przechodząc do rzeczy:
-Jak u Was było z pierwszym mieszkaniem ze swoim TŻ? (chodzi o początki)
-Udawało Wam się pogodzić na samym początku obowiązki domowe (obiadki, sprzątanie itp.) z pracą, nauką?
-Macie jakieś rady na sam początek?

Troszkę boję się faktu, że może coś będzie nie tak. Na sam start będę miała na sobie dom, opiekę nad nim, gotowanie, pranie. Wiem, że to jest banalne. Wynajmowałam sama pokój w ubiegłym roku, radziłam sobie super ( sama sobie mogłam nie gotować codziennie lub coś) w domu też spełniałam część swoich obowiązków.

Liczę na odpowiedzi smile

Jeśli post się powtórzył, bardzo proszę o link i z góry przepraszam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wspólne mieszkanie, od czego zacząć?

smile

3

Wszystko zalezy od tego jakie macie przyzwyczajenia, jesli chłopak jest zgodny do tego zeby Ci pomagać przy obowiazkach domowych, nie jest syfiarzem, to powinno byc wporzadku, ale jesli ma swoje nawyki to na poczatku na pewno beda klotnie, musicie sie dotrzeć, jesli od poczatku bedziesz mu pozwalała na wszystko, On nie bedzie miał zadnych obowiazkow i wszystko bedziesz robiła za niego to jestes przegrana bo nie bedzie w niczym pomagał. i beda wieczne klotnie, najlepiej na samym poczatku powiedziec sobie co kto robi zeby potem nie bylo zadnego zdziwienia ze On siedzi i ma wszystko gdzies, kazdy musi sie dotrzeć, takze klotnie to jest normalna rzecz na poczatku, zalezy tez od tego jakie Ty masz przyzwyczajenia.

4

Bardzo ważnej jest ustalenie zasad i trzymanie się tego, nie wyręczanie we wszystkim partnera bo  będziesz pracować na kilku etatach. Dobrym jest ustalenie podziału obowiązków. Jeżeli coś wam w związku nie pasuje to rozmawiacie i wspólnie rozwiązujecie problem. Wszystko się da pogodzić ale najważniejszy w tym wszystkim jest chyba kompromis.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wspólne mieszkanie, od czego zacząć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024