Zostać czy wyjechać, burza mózgu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zostać czy wyjechać, burza mózgu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zostać czy wyjechać, burza mózgu

Witam chciałabym nie tyle co się poradzić ,ale wylać z siebie myśli ,które mnie przytłaczają.W skrócie sytuacja wygląda tak mój facet jest kierowcą często wyjeżdza w delegacje nie widujemy się tydzień,dwa ,miesiąc ,trudno o stabilizacje.On nie lubi swojej pracy mimo dobrych zarobków ,chce to zmienić.Ja długo nie mogłam znaleźć pracy w zawodzie.Byliśmy nastawieni na wyjazd za granice do Wielkiej Brytanii. W między czasie trafiła mi się wymarzona praca w zawodzie. Mój facet chce wyjechać a raczej wrócić  za granice ,ma tam brata.Pracował tam ,ale zjechał do mnie i tak jest już w Polsce parę dobrych lat ,niestety często musimy się rozstawać na dłużej.Nie wiem co robić czy rzucać to co tu udało się osiągnąć i wyjechać w nieznane ,czy szukać dalej tu szczęścia i zmieniać coś na miejscu ...

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostać czy wyjechać, burza mózgu

Rzeczywiście masz problem. Człowiek chciałby robić to co kocha a czasami życie nie daje wyboru. Może nalezałoby zrobić to co przyniesie więcej korzyści? Z drugiej strony jeśli miałabyś być nieszczęsliwa . Trudny wybór. Moze metodą plusów i minusów uda się coś ustalić. Wypisz sobie wszystkie za i przeciw i zobacz co wyjdzie. Czasami trzeba iść na kompromis. Jesli to męzczyzna Twojego zycia i wiążesz z nim przyszłość to raczej trudno tak będzie na odległość. A jak już dojdą do tego dzieci to przykro tak mieć tatę i męża raz na jakiś czas w domu. Czy tu na miejscu nie znalazły tak dobrze płatnej pracy? Może wcale nie musiałaby być tak dobrze płatna? Praca kierowcy jest ciężka akurat wiem to dobrze i rodzina też nie ma lekko. Któreś z Was będzie musiało odpuścić. życzę wszystkiego dobrego i oby udało sie Wam podjąć decyzję dobrą dla obojga:)

3

Jeśli chodzi o korzyści, wyjazd za granice wiąże się z większymi zarobkami i to mnie tam ciągnie ,ale obawiam się ,że tam mogę znaleźć zupełne inne zajęcie ,które nie będzie mnie rozwijało,a tu mam szanse na rozwój mimo mniejszych zarobków,bariera jest też język(znam podstawy ,dogadam się w razie czego ,ale nie jest to płynne gadanie po polsku).Mój facet miałby tam dobra pracę i całkiem możliwe ,że widzielibyśmy się częsciej niż teraz bo byłaby to praca na miejscu ,nie wiązała by się z długimi wyjazdami... Chodzi o to ,ze to jest duże ryzyko albo będzie lepiej,albo gorzej.Boje się ,że stracę satysfakcje z pracy ,którą mam teraz nie mam pewności ,że tam znajdę prace w zawodzie,a chciałabym żeby mój facet też był zadowolony ...Myślałam ,żeby powalczyć jeszcze w Polsce ,wyszkolić się ,nabrać wprawy w fachu ,a potem wyjechać,ale nie wiem czy nie będzie za późno...Pozdrawiam

4

Trudno jest cokolwiek radzić . Nie zazdroszczę decyzji. Gdyby chodziło o mnie to zaryzykowałabym wyjazd. Zawsze można wrócić.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Zostać czy wyjechać, burza mózgu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024