Chciałabym dać mu szansę, ale on było narkomanem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Chciałabym dać mu szansę, ale on było narkomanem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Chciałabym dać mu szansę, ale on było narkomanem.

Witajcie,
Tak jak w temacie - poznałam bardzo fajnego faceta, wrażliwego, z poczuciem humoru, z pasjami, które współgrają z moimi. Doskonale się rozumiemy i dosłownie nigdy wcześniej nie poznałam tak niesamowitej osoby ( ma 26 lat). Znamy się bardzo krótko, a jakoś tak .. czuję do niego jakąś formę " więzi". Niestety, był narkomanem. Brał 6 lat, później był rok na leczeniu ( zakończone sukcesem) i jest cztery miesiące na wolności ( wiem, to bardzo mało). Przyznał się, opowiedział o wszystkim i prosi o szanse, abym nieksreślała go za jego mroczną przeszłość.

Moje wnioski: bardzo go lubię i nie chcę stracić całkowicie kontaktu, ale związek nie wchodzi w grę. Chciałabym mieć z nim kontakt, spotkać się czasem i wesprzeć go, ale z drugiej strony jest między nami jakaś magia, chemia i nie wiem czy w tej sytuacji relacja " przyjacielska" się sprawdzi, a z drugiej strony to nie chcę go zranić, nie chcę go " testować" tylko po to, aby później cierpiał ( albo abym ja cierpiała). Czuje, ze nie dam rady być z kimś z taka przeszłoscią.

Pytanie do Was: co powinnam zrobić? czy urwać całkowicie kontakt? ( wyjaśniajac mu  (moze moje nieco egoistyczne) podejscie) czy dalej to ciągnąc?  Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, zna kogoś takiego?

Bardzo Was proszę, nie oceniajcie mnie od razu jako " głupiej" i "naiwnej", która wierzy w happy end. Wychodzę z założenia, ze kazdy zasługuje na drugą szansę, ale zwyczajnie się BOJĘ i nie wiem czy warto zagłębiać się w taką relację, skoro kieruje mną strach i seria wątpliwości.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-08-29 20:29:31)

Odp: Chciałabym dać mu szansę, ale on było narkomanem.
magdalenawitczak1990 napisał/a:

Witajcie,
Tak jak w temacie - poznałam bardzo fajnego faceta, wrażliwego, z poczuciem humoru, z pasjami, które współgrają z moimi. Doskonale się rozumiemy i dosłownie nigdy wcześniej nie poznałam tak niesamowitej osoby ( ma 26 lat). Znamy się bardzo krótko, a jakoś tak .. czuję do niego jakąś formę " więzi". Niestety, był narkomanem. Brał 6 lat, później był rok na leczeniu ( zakończone sukcesem) i jest cztery miesiące na wolności ( wiem, to bardzo mało). Przyznał się, opowiedział o wszystkim i prosi o szanse, abym nieksreślała go za jego mroczną przeszłość.

Moje wnioski: bardzo go lubię i nie chcę stracić całkowicie kontaktu, ale związek nie wchodzi w grę. Chciałabym mieć z nim kontakt, spotkać się czasem i wesprzeć go, ale z drugiej strony jest między nami jakaś magia, chemia i nie wiem czy w tej sytuacji relacja " przyjacielska" się sprawdzi, a z drugiej strony to nie chcę go zranić, nie chcę go " testować" tylko po to, aby później cierpiał ( albo abym ja cierpiała). Czuje, ze nie dam rady być z kimś z taka przeszłoscią.

Pytanie do Was: co powinnam zrobić? czy urwać całkowicie kontakt? ( wyjaśniajac mu  (moze moje nieco egoistyczne) podejscie) czy dalej to ciągnąc?  Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, zna kogoś takiego?

Bardzo Was proszę, nie oceniajcie mnie od razu jako " głupiej" i "naiwnej", która wierzy w happy end. Wychodzę z założenia, ze kazdy zasługuje na drugą szansę, ale zwyczajnie się BOJĘ i nie wiem czy warto zagłębiać się w taką relację, skoro kieruje mną strach i seria wątpliwości.

Pozdrawiam

Życie,.nie sprobujesz się nie dowiesz, co by bylo gdyby ...

Troche dla mnie osobiście, za bardzo dajesz sie ponieść, połączeniu słowa "terapia"&"sukces" to nie jest gwarant

W pewnym sensie fajnie, że szczerość, ze gość sie nie kryje z przeszłością,

Motylki motylkami, potem jest proza życia, nie ktorym mijaja pokusy mlodego wieku, innym zostają

3 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-08-29 20:45:27)

Jeżeli wiesz, że nie chcesz być z nim w związku, to powinnaś całkiem to urwać, by facet nie cierpiał bezsensownie.

4

A co brał? może nie jest tak źle, pozatym przynajmniej nie będzie problemu z alkoholem, więc są i plusy.
Pozdrawiam

5

Też jestem ciekawy co brał.

6 Ostatnio edytowany przez allied64 (2016-08-31 03:46:55)

ja również mam podobna przeszłość, więc nie zasługuje na szansę?
bo sam wolałem powiedzieć niż mieć coś za uszami, jak uważasz
ale skoro sam ci powiedział, miał świadomość że w tym momencie mogłaś go skreślić
chociaż był szczery, a Ty? nie masz żadnej przeszłości?
co mu powiedziałaś ? szczerość za szczerość?

rozumiem że się boisz, masz powody, widać że mu zależy i ma do Ciebie szacunek,
ale jeśli ty nie byłaś z nim szczera, sama nie zasługujesz na szansę.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Chciałabym dać mu szansę, ale on było narkomanem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024