Cześć
Nie wiem, czy zakładam temat we właściwym dziale, ale ten wydawał mi się w miarę pasujący
Sprawa niby prosta, ale jednak skomplikowana - wpadł mi w oko kolega z pracy. I w sumie nie wiem czy ja jemu też. Należę do osób, które zwykle nie wykonują pierwszego kroku, i chyba wynika to z tego, że obawiam się odrzucenia. Czy mogłabym jakoś wyczuć/zobaczyć czy mu się podobam? Może mogłabym to jakoś sprawdzić? Tylko, że sprawa jest skomplikowana dlatego, że pracujemy razem i jest 10 lat starszy. Te dwie rzeczy mogą go blokować nawet gdybym mu się podobała Ogólnie jest dla mnie miły i pomocny, ale to raczej oznaki zwykłego koleżeństwa. Nie chcę sobie dopowiadać rzeczy, których nie ma, ale to silniejsze ode mnie. Często się do mnie uśmiecha, gdy jesteśmy wśród znajomych jest ok, dość wyluzowany, jak jesteśmy sami to wydaje mi się, że robi się nerwowy, przeczuje palcami włosy, i ogólnie widzę wtedy na jego twarzy takie nerwowe miny, częściej mruga oczami itp. Czy to znak, że nie czuje się komfortowo przy mnie? Jak to zmienić?
Jeszcze jednak taka dziwna sytuacja ostatnio. Jak wychodził z pracy, to spytał się czy idę z nim (bo dowiedział się, że chodzimy w tą samą stronę), jednak następnego dnia miał możliwość powrotu z kolegą samochodem, i już nic nie mówił. Ogólnie mam wrażenie, że raz jest ciepły i miły w stosunku do mnie, a raz obojętny.
Za wszelkie rady będę wdzięczna