Pożyczka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Pożyczka

Bardzo proszę o radę. Czy pożyczyłybyście dziewczyny 4 000 na auto chłopakowi?
Jestem ze swoim już 2 lata, ufam Mu, mówi że mi odda. 1. raz poprosił mnie o taką pożyczkę i się zgodziłam, ale nie wiem sad
Mama by mnie zabiła gdyby wiedziała. On pracuje ale miał mnóstwo wydatków i nie da rady nic odłożyć za bardzo, ale będzie mi oddawał. A od rodziny nie może pożyczyć jak dotąd bo mają budowę i inne wydatki. Co byście pomyślały w tej sytuacji i zrobiły na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pożyczka

Jako facet się wypowiem, że hmm, Twój facet jest dziwny.
Normalnie facet by się nie zniżał żeby pożyczać pieniądze od dziewczyny, to jest wręcz hańba, to facet powinien wykazywać się zaradnością itp.
Poza tym samochód to nie jest jakaś niezbędna rzecz, może poczekać, odłożyć i sobie kupić, jest rower, autobusy, metro, tramwaje, pociągi itp.

Inna sprawa, że pewnie nie chcesz mu odmówić, bo co sobie wtedy pomyśli.
No cóż, to już zależy od Twojego nastawienia, może Panie naświetlą Ci tę sytuację, ale jak dla mnie to niezbyt męskie zachowanie.

RavenKnight napisał/a:

Normalnie facet by się nie zniżał żeby pożyczać pieniądze od dziewczyny, to jest wręcz hańba, to facet powinien wykazywać się zaradnością itp.

Tzn. że facetowi nie wypada pożyczać od kobiety żadnych pieniędzy, natomiast kobieta od mężczyzny pożyczać może ? Wybacz kolego, ale to myślenie z poprzedniego wieku. Pewnie niejedna kobieta by się obraziła, że uważasz ją za słabszą istotę.
Wracając do tematu... Jeżeli mu ufasz i zbytnio nie nadwyręży to Twojego budżetu domowego (będziesz nadal miała co do garnuszka włożyć) to nie widzę problemu.

4

RavenKnight napisał/a:

Poza tym samochód to nie jest jakaś niezbędna rzecz, może poczekać, odłożyć i sobie kupić, jest rower, autobusy, metro, tramwaje, pociągi itp.

Inna sprawa, że pewnie nie chcesz mu odmówić, bo co sobie wtedy pomyśli.
No cóż, to już zależy od Twojego nastawienia, może Panie naświetlą Ci tę sytuację, ale jak dla mnie to niezbyt męskie zachowanie.

Podpisuje się pod tym. To na facecie ciąży obowiązek utrzymania rodziny, więc to on powinien pokazać że jest wystarczająco zaradny żeby ją założyć.

5

No właśnie moja mama też by tak pewnie wyzywała że co za facet itd i w sumie trochę się z tym zgadzam, że powinien skołować, ale nie ma możliwości , a okazja jst teraz fajna, znalazł coś fajnego, różnie to jest , będzie miał fundusze to pózniej z autem ciężko. Kurcze  no ja mam oszczędności, On wie o tym, mam około 15.tys na koncie dlatego nie nadszarpnie to mnie, wierzę w sumie, że mi odda, ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji że facet pożycza tyle ode mnie, jednak no zgodziłam się, on mi w różny sposób też pomaga nieraz.Ma teraz ciężki okres , dużo wydatków, zresztą nie wiem czy to brak gospodarności czy faktycznie takie wydatki.
o co byście zrobiły na moim miejscu? ja nie mam serca odmówić

6

Zgodnie z Regulaminem Forum na Netkobietach obowiązuje zasada, że problemy jednego związku opisujemy w jednym wątku - mając więcej danych łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi. Z tego samego powodu ten temat zamykam, a Ciebie proszę o kontynuowanie dyskusji w poprzednim, zapoznanie się z regulaminem i stosowanie do jego zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024