Szczepienie a ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Szczepienie a ciąża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Szczepienie a ciąża

Witajcie...Mam nadzieję , że jest ktoś zorientowany w temacie...
Mam zaszczepić córkę przeciwko odrze-/śwince/różyczce...Wiem z książeczki , że przechodziłam i świnkę i różyczkę..natomiast nie ma nigdzie zapisane czy miałam odrę...
Czy szczepienie córki(czyli wstrzyknięcie żywych wirusów) jest niebezpieczne dla mnie jako , że jestem w 17 tc??

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez justyna1234 (2016-08-05 11:23:38)

Odp: Szczepienie a ciąża

W necie są dziesiątki takich pytań, jak Twoje. Lekarze mówią, że nie i że nie tylko możesz, ale powinnaś zaszczepić. Po czym zlatują się kwoki, które mówią, że znają przypadek, w którym koleżanka koleżanki słyszała od ciotki swojego wujka, że jej sąsiadka z dzieciństwa miała taki przypadek, że się na pewno zaraziła. W kraju, w którym ciężarne siedzą w domach na zwolnieniach i "oszczędzają się" zamiast jak ludzie żyć i pracować, wszystko jest niebezpieczne.

3

Justynko czyli odsyłasz mnie do internetu??Tutaj też internetowo dyskutujemy a , że jestem uczestniczką forum to zadałam pytanie właśnie tu:)
Ostatecznie i tak spytam mojego ginekologa ale szczepienie mam dziś po południu i zastanawiam się czy nie przełożyć go żeby upewnić się od lekarza..a też nie jestem osobą , która wierzy jednej osobie-wolę najpierw się rozejrzeć i zorientować a nie na ślepo robić coś

Swoją drogą niektóre cieżarne naprawdę muszą być na zwolnieniach a inne sam pracodawca wysyła bo nie ma pożytku z takiej pracownicy...nie możemy wkładać wszystkich do jednego worka

4

Benia, nie wiem czy już byłaś na szczepieniu, ale ja bym się zapytała lekarza, żeby być spokojną smile

5

Zadzwoniłam do przychodni i kobity tez mi poradziły żeby przełożyć i upewnić się bo nie wiedzą poza tym jest upał i nie wiadomo jak dziecko zareaguje....

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Szczepienie a ciąża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024