Problem z orientacją... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Problem z orientacją...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Problem z orientacją...

Od początku – jestem osobą dość młodą (liceum).
Kompletnie nie wiem, jak ogarnąć swoją seksualność, jakiej jestem orientacji.
Pod kwestią psychiczną bardziej pociągają mnie kobiety (w moim wieku, kilka lat starsze); lepiej się z nimi dogaduję, czuję, mogłabym się w ów zakochać, odpowiada mi budowanie związku z nimi.
Z drugiej strony, o wiele bardziej pociągają mnie mężczyźni, ale wyłącznie dużo – np. dwa razy ode mnie – starsi (młodsi są dla mnie całkowicie nieatrakcyjni). Niestety głównie fizycznie hmm

Czyli psychicznie młode kobiety, fizycznie dużo starsi mężczyźni.
Dodam, że przed cielesnością z mężczyznami miałabym spore opory, bo nie chcę mieć potomstwa i zapewne panicznie bałabym się wpadki pomimo antykoncepcji. Z tego powodu próbuję jakoś przekonać się do kobiecego ciała, ale niezbyt mi to wychodzi, natomiast kiedy jestem z facetem (bez względu jak cudowny, dojrzały i wyrozumiały by nie był), mam wrażenie, że jesteśmy z dwóch różnych światów i nie czuję się ani trochę dobrze w takiej relacji.

Także moje położenie jest beznadziejne.
Ktoś potrafi mi doradzić, co mam robić w takiej sytuacji? Nie mam parcia na wiązanie się z kimkolwiek, więc mogę poczekać, ale to trwa już kilka lat i nie zapowiada się na zmiany.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z orientacją...

Polecam wziac sobie sprawdzic dostepne pojecia. Niekoniecznie ograniczaj sie do Kinsley bo to za proste chyba ale homoromantyzm, biseksualizm, heteroromantyzm... Poczytaj, zastanow sie cos co jest najblizej, jesli potrzebujesz sie zaszufladkowac.
Wez pod uwage ze strach przed wspolzyciem z facetami nie oznacza ze Cie nie pociagaja. Przemysl, nie spieszy Ci sie raczej, nie? Poznaj queerowych ludzi i zobacz ze nie jestes wcale taka beznadziejna i sa ludzie o podobnych "gustach". Wiekszosc tam byla kiedys tez w podobnym zagubieniu. Badz otwarta na wiedze o sobie i mysl bez presji. I tak zawsze mozesz zmienic zdanie.

Tez do mnie dotarlo w liceum. Burzylam sie kilka miesiecy ale jak juz udalo mi sie ogarnac kim jestem to sie uspokoilam.
Tego tez zycze Tobie.

3

Odp: Problem z orientacją...

Jesteś młodą więc to naturalne, że szukasz swojego miejsca w świecie. Twoja seksualność zapewne się dopiero kształtuje. Miałaś wogòle kiedyś chłopaka? Zapewne z kobietami lepiej Ci się rozmawia więc możesz kupić chęć budowana związku ze zwykłymi relacjami przyjacielskim - faceci Cię nie kręcą czy też nie umiesz z nimi czuć się swobodnie?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Problem z orientacją...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024