Warmia i Mazury uważane są za jeden z najpiękniejszych regionów w Polsce. Zgadzacie się z tym? Bo ja jak najbardziej Chyba nie ma osoby, która nie chciałaby spędzić wypoczynku w krainie jezior i lasów . Jezioro Śniardwy, będące największym jeziorem w kraju, Jezioro Mamry, Jezioro Niegocin i wiele innych mniej lub bardziej urokliwych jezior to tylko część atrakcji województwa.
Oczywiście dla miłośników architektury historycznej Mazury oferują różnego rodzaju zabytki, jak np. Zamek w Kętrzynie, będący pierwszą strażnicą krzyżacką, Zamek w Giżycku, Zamek w Szczytnie. Szczególnie polecane jest w tamtych okolicach także Planetarium w Olsztynie .
Osobiście miałam przyjemność zwiedzać miasto Ełk , w którym szczególnie zachwyciło mnie Jezioro Ełckie leżące prawie w środku miasta. Wypożyczając kajak, czy łódkę można spędzić miło czas na wodzie z widokiem na piękną promenadę i miasto. W pamięci został mi także bar „Biały żagiel” mieszczący się nad jeziorem, gdzie w rytmie szantów można naprawdę poczuć mazurską magię
Tradycyjnie w tym miejscu pytam Was o ulubione, najpiękniejsze miejsca w województwie warmińsko – mazurskim. Co polecacie?