Depilacja nóg. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja nóg.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Depilacja nóg.

Cześć Dziewczyny smile

Dzisiaj byłam po raz pierwszy na depilacji woskiem nóg w profesjonalnym salonie kosmetycznym. Zabieg nie był taki straszny i bolesny jak czytałam w internecie wink
Poszłam z powodu ciągłych problemów po goleniu żyletką - czerwone krostki, plamy, brzydka, podrażniona skóra.
I ile potrzeba wykonać takich zabiegów, żeby mieć idealnie gładkie nogi? Pomimo braku włosków, nawet nie widać najmniejszych to nogi mam szorstkie jak przejadę dłonią. To naturalne na początku czy może ja mam suchą skórę? wink
Kosmetyczka poleciła mi również na nogi na złagodzenie podrażnień i stanów zapalnych stosowanie maści z witaminą A. Używacie? Jakie są Wasze opinie?
Dziękuje za odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depilacja nóg.

Witamina na pewno złagodzi i pomoże naskórkowi się zregenerować. Nie zapominaj jednak o nawilżaniu i natłuszczaniu po depilacji. Dla skóry to jednak "szok". wink

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-07-15 18:22:27)

podziwiam was dziewczyny, szczerze! Tak sobie wyrywać na żywca włosy...to trzeba być bardzo dzielną niewiastą smile
Kiedyś odważyłam się na depilator elektryczny, przejechalam po nodze i mąż mnie prawie musiał reanimować wink
Poprzestaję więc na maszynkach z żyletką.

4 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-07-15 18:34:12)

adiaphora napisał/a:

podziwiam was dziewczyny, szczerze! Tak sobie wyrywać na żywca włosy...to trzeba być bardzo dzielną niewiastą smile
Kiedyś odważyłam się na depilator elektryczny, przejechalam po nodze i mąż mnie prawie musiał reanimować wink
Poprzestaję więc na maszynkach z żyletką.

Co tam nogi... Jak sobie pierwszy raz depilowalam  pachy to za piewszym pociagnieciem  az klęknelam z bólu, a po chwili sie okazalo, ze nawet 1/4 wloskow nie wyrwalam  big_smile

5

ja sobie nawet nie wyobrażam pach a już cipka.... OMG. Chyba wolałabym zarośnięta chodzić, gdyby żyletek czy nożyczek nie było wink
Są co prawda kremy depilujące, ale nie mam do nich cierpliwości no i śmierdzą. Nie wiem, może teraz są nowej generacji z wodotryskami, ale kiedyś były takie śmierdziuchy, że po depilacji się domyć nie mogłam i z amorów nici bo waliłam w kroku niczym wc kaczka albo inny domestos wink
To samo mam z kremami opalajacymi. Nie mogę zdzierżyć tego smrodku jaki pozostawiają na skórze.

Polecam krem Dermosan , jest to krem tłusty własnie przeznaczony do skóry bardzo suchej , dodatkowo zawiera wit. A , kosztuje w granicach 10-12 zł smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja nóg.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024