Depilacja laserowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja laserowa

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 60 z 109 ]

Temat: Depilacja laserowa

Witam.
Chcialabym się pozbyć okropnego owłosienia na skórze brzuszka. Marzy mi się gładki brzuch, a niestety mam ciemne włoski, które musze depilować. Ale i tak szybko odrastają i wrastają. Chciałabym usunąc je laserowo na stałe i mam pytanie.
CVzy jest ktoś kto się poddał takemu zabiegowi? i jak to wygląda? czy jest bolesne? ile kosztuje? czy skóra jest faktycznie gładka?
Proszę o odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depilacja laserowa

witaj
Odpowiadam z opóźnieniem, ale jednak. Laserowe usuwanie włosków jest niemal bezzbolesne - lekkie uczucie pieczenia. Zabieg trzeba powtórzyć kilkakrotnie, aby efekt był trwały. Cena zbiegu zależy od miejscowości oraz renomy gabinetu. Ja sprawdziłam domowy deplator laserowy Silk'n i jest skuteczny. Cena nie jest niska, ale prównywalna z wykonaniem zabiegów w gabinecie kosmetyczny. Mając takie urządzenie w domu możesz usuwać włosy w dowolnym terminie i nie tylko z brzuszka.Pozdrawiam

3

jak to działa? nie da się zrobic tego zle? i ile kosztuje?

4

Witaj Lady Kate

Silkn posiada głowicę o wielkości 2 na 3 cm, przez którą wysyłana jest wiązka światła. Najlepsze efekty osiąga się na ciemnych włosach i nieopalonej skórze. Kompletne usunięcie owłosienie wymaga ok. 3 zabiegów. Są one bardzo proste do wykonania - przykłada się głowice i naciska przycisk. Zabieg trwa krótko zależy od powierzchni depilowanej. Ja kupiłam na ebayu. Natomiast teraz jest już dostępny na allegro, a cena to 1500 zł. Według mnie wart tych pieniędzy, zwłaszcza w porównaniu z zabiegami w gabinecie kosmetycznym.

5

ja właśnie tez za tydzień wybieram się na depilacje laserową do salonu mary cohr futuro  w warszawie  na depilacje wąsika i nie wiedziałam czy to boli i jaki jest efekt dobrze że ten temat został poruszony jestem troche spokojniejsza

6

1500 za laser, którego skuteczności nie jestescie pewne...? W zyciu bym nie dała.
Ja za całe bikini w salonie studiolaser zapłąciłam 1200 za 3 zabiegi i mam święty spokój, o tym urządzeniu domowym czytałam niestety różne opinie...
w każdym razie jesli chcesz lady_Kate robić depilację tylko linii brzucha, to jużw ogole Ci sie nie oplaca to urządzenie, ten zabieg nie jest drogi.
A skóra tak- naprawde jest gladka:) takiego efektu nie ma nawet po depilatorze, wloskow po prostu nie ma:) masz taka  skore jak...powiedzmy pod broda:)

7

Post przeniesiony:

maŁa_cZaRna napisał/a:

Witam!

Zastanawia mnie Wasze zdanie na temat depilacji laserowej.... Czy jest ona skuteczna? Czy któraś z Was korzystała kiedyś z takiego zabiegu i jak ocenia jego skuteczność?!
Ja zastanawiałam się nad zabiegiem na nogi i okolice bikini.... Wiadomo, że nie jest to tani sposób na gładkie ciało!
No właśnie... jak wygląda ciało po takim zabiegu? Czy zależy to od indywidualnych predyspozycji, czy właściwie wykonanego zabiegu i dobranej dawki promieniowania??
Wszystkie "za" i "przeciw"..... I czy to prawda, że po serii naświetlań można się pozbyć zbędnego owłosienia na zawsze?! A może włoski są w fazie uśpienia i mimo wszystko odrosną za pewien, nawet odległy, czas?

8

Depilacja laserowa super sprawa;) przynajmniej ja tak myślę. Wiem, że taki zabieg może nie należy do najtańszych, ale chciałam was jeszcze zapytać, czy znacie jakieś dobre salony w Warszawie, gdzie można się poddać depilacji laserowej ??
Moja znajoma mi mówiła o jednym miejscu, ale jakoś nazwa wyleciała mi z głowy;/
Więc jeśli znacie miejsca godne polecenia będę wdzięczna za informacje wink

9

ja mam dobre miejsce we Wrocławiu, pamiętajcie, że musi go wykonywać lekarz a nie jakaś kosmetyczka.

no właśnie sama bym chyba się nie odważyła. z resztą nie każda skóra tak samo traktuje laser i chyba niezbędna jest konsultacja z lekarzem

11

Ja robiłam depilację laserową w spa ce-ce i miałam próbę to znaczy sprawdzano najpierw bo jak ma się za jasne włosy to laser wyciąga melaninę i zamiast wyciągnąć ją z włosów to wyciąga ją ze skóry. Dlatego też nie robi się depilacji laserowej w lato, bo włosy są wtedy rozjaśnione przez słońce. Generalnie jest zasada, że im większy kontrast tym lepiej czyli najlepiej jak jest jasna skóra i ciemne włosy to wtedy jest najlepszy efekt depilacji.

12

ja chodze tez na laserowe usowanie ale wasika bo mam taki widoczne...
nie powiedzialabym ze bezbolene, ale da sie zniesc, to tak piecze i luje jednoczesnie.
zaplacilam 150 za wasik... im wiekszy obszar tym wiecej kasy

13

Wrocław-epilacja laserem.
Epilację laserem robię już od ponad 5-ciu lat we Wrocławiu. Zaczęłam na początku studiów, które już skończyłam w roku 2009. W pewnym sensie niestety mogę się uważać za ekspertkę od laserów-próbowałam epilacji 4 rodzajami laserów, po tym co przeszłam... wolałabym nie mieć już włosów wcale ale niestety...
1. Najpierw robiłam w CTL-Centrum Terapii Laserowej na ul Jaracza. (były to czasy gdy tylko CTL i Kaniowska-Derma Puls-mieli laser do włosów). Efekty-beznadziejne!!!!Na nogach po wewnętrznej stronie ud dostałam podrażnienia, wysypki, były tam czerwone krostki, które bardzo swędziały, włosy non-stop wrastały po tym laserze a oni tam... każą na to używać peelingu do stóp z Scholla!Zabieg epilacji wykonuje tam pielęgniarka. Za całe nogi+linię bikini płaciłam 1400zł. Miałam tam 3 zabiegi, po których słaby efekt był tylko na bikini. Na nogach wszystkie włosy odrosły!!!Najpierw włosy wypadały a potem wszystkie z powrotem odrastały.Na moją uwagę, że coś jest chyba nie tak, że mam wysypkę po wewnętrznej stronie ud pielęgniarka odparła,że to mi przejdzie, że to na pewno nie od lasera, bo laser ma wyłącznie działanie lecznicze...odmówiła konsultacji z lekarzem w CTL-poprosiłam, aby moje nogi obejrzał lekarz....

2.W końcu stwierdziłam że jakiś inny lekarz musi obejrzeć tą wysypke na nogach. Zadzwoniłam do Derma-Puls-właścielką jest Kaniowska-znana dermatolog, często wypowiada się m.in. w URODZIE. Obejrzała mnie tam inna dermatolog, dr Palka. Stwierdziła, że mam stan zapalny, wypisała mi 2 antybiotyki- jeden w płynie a drugi w maści. Za wizytę zapłaciłam 100zł+ ok 100 za leki. W CTL wydałam 4200zł-żadnego efektu na nogach oprócz podrażnienia, na bikini słaby efekt. Dziewczyny! Nie polecam lasera aleksandrytowego- w CTL właśnie taki mają. Czytałam już różne artykyły w gazetach na ten temat-laser aleksandrytowy to najstarszy typ lasera i nie jest polecany!!!!!Normalnie zrobiłabym wielką aferę a tym CTL, ale moi rodzice są lekarzami a właścicielka studiowała z nimi na roku, więc nie chciałam im robić wstydu. Ale wywaliłam 4200 i żadnego efektu!!!Moja mama była wściekła, ale powiedziała, że to ta znajoma jest właścicielką i żebym nie robiła afery(pragnę dodać, że nie miałam żadnej zniżki, płaciłam pełną cenę-zabieg wykonuje pielęgniarka, więc ta znajoma moich rodziców nawet nie wie, że ja tam epilację robiłam.)
Epilację kontynuowałam więc u Kaniowskiej-w Derma Puls. Robiłam tam całe nogi i bikini. Laser-Light Sheer laser diodowy. Efekt milion razy lepszy niż na Jaracza!!!Wreszcie włosów zaczęło ubywać i były słabsze.Zrobiłam tam jakoś 4 razy łydki i 4 razy uda, bikini jakoś 2 razy.Cena-ok 1000zł za całe nogi, nie pamiętam dokładnie ile, ale mniej niż w CTL.Wydałam tam prawie 5000zł, ale rezultat nadal nie był taki, jak oczekiwałam-było ok 40% mniej włosów.

3.Następnie będąc akurat w okolicy ul Traugutta zauważyłam tam nowy gabinet- Dermamed. Weszłam z cieekawości. Okazało się, że mają epilację IPL-em. Pani bardzo miła, próba IPL gratis. UWAGA!!!!DAJĄ TAM GWARANCJĘ: JAK KTOŚ ZOBI 6 RAZY EPILACJĘ NP BIKINI A JESZCZE MA JAKIŚ WŁOS, TO KAŻDY KOLEJNY ZABIEG NA BIKINI JEST ZA DARMO.TAK SAMO ZE WSZYSTKIMI INNYMI PARTIAMI CIAŁA.Nie słyszałam, żeby w jakimś innym miejscu we Wrocławiu dawali gwarancję co do efektów epilacji.Byłam już zrezygnowana po tym, co przeszłam, ale stwierdziłam, że spróbuję. Ceny:łydki:350zł. Uda:450zł. bikini robię całość i płacę 300zł.Pachy:240zł płacę. Efekt wiele lepszy niż u Kaniowskiej w Derma-Puls, ale byłam już tak zniechęcona poprzednimi zabiegami, że nie chodziłam tam zbyt regularnie (np bikini trzeba by powtarzać tak co ok 2 miesiące) Teraz przeszłam tam już 6 zabiegów na bikini, zostałam poinformowana, że następne będą za darmo!!! Włosów jest bardzo mało robiłam tam też raz pachy i kilka razy łydki i uda, ale nie doszłam jeszcze do 6-ciu. Efekt bardzo dobry.

4.Wyczytałam w "In Style'u" że otworzyli nowe gabinety-No vello, gdzie epilacja jest bardzo tania-99zł/każda część ciała. Byłam w salonie na ul Armii Krajowej. Mają tam IPL, ale inny niż na Traugutta.Były straszne kolejki, żeby się tam dostać, w tej chwili jest już 5 takich salonów we Wro więc nie ma problemu(adresy na ich stronie). Robiłam tam 2 razy pachy i raz bikini (bikini jak jeszcze nie miałam za darmo na Traugutta)Efekt:najpierw wszystkie włosy wypadają, a potem, tak po 2-óch miesiącach odrastają jasne, słabe włosy(po zabiegu w Dermamedzie na Traugutta odrosła część włosów, a część wogóle nie. Te, które odrosły, były czarne)Ja te jasne np pod pachami golę więc one wtedy robią się mocniejsze i czarne. Oni tam zalecają chodzić na zabiegi co 5 tygodni. U mnie po 5 tyg odstępu jeszcze prawie nic nie odrasta. Spytałam, ile potrzeba zabiegów, aby całkowicie pozbyć się owłosienia. Powiedzieli mi, że ok 20.Powiem tak:polecam No Vello osobom, które mają mocne, czarne włosy- zawsze to osłabi włosy, dużo pomoże, włosy po tym nie wrastają, nie ma podrażnienia. Czy jest stały efekt-nie wiem, na razie miałam tam tylko 2 zabiegi. Cena jest super. Moja przyjaciółka też chodzi do No Vello i ma podobne efekty jak ja- włosy odrastają jasne i cienkie.

Pamiętajcie-sprawdzajcie, jaki jest laser czy IPL w gabinecie, do którego się udajecie,nie bójcie się spytać czy jest jakaś gwarancja i ile potrzeba zabiegów-w każdym gabinecie jest inaczej jeśli o to chodzi. Odradzam aleksandrytowy-stary typ, wogóle nie ma efektu, nie jest polecany w gazetach, w różnych artykułach na temat laserów.Miejsca 1 i 2 w których byłam odradzam, a 3 i 4 polecam jak najbardziej!!!

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny mające problemy z epilacją.

14

karmelowedziewcze napisał/a:

no właśnie sama bym chyba się nie odważyła. z resztą nie każda skóra tak samo traktuje laser i chyba niezbędna jest konsultacja z lekarzem

Zawsze przed kazdym tego typu zabiegiem niezbedna jest wizyta i konsultacja ze spacjalista.Wiec o to nie powinnysmy sie martwic.

15

ja polecam fotodepilacjie bo jest skuteczna jak laser al duzo tansza :-)
jeden zabieg 99zł, trzeba zrobic ok 3-4 zabiegow bo wloski musza byc potraktowane w fazie wzrostu a wiadomo ze wyastaja w roznym czasie

zrobiłam bikini i jestem zachwycona
tobie na brzuszek tez polecam :-)

ja robilam w  salonach -vello

16

salonach no-vello

ucielo mi poczatek :-)

17

jak ktoś pisze 3-4 sesje to jest to bezczelna reklama. i nie jest to kwestia lasera czy osoby, która wykonuje zabieg. nie wierzcie w takie bzdury bo się tylko zawiedziecie. zaraz jakiś salon napisze, że u nich to wystarczy jeden zabieg za jedyne 100 zł żeby usunąć owłosienie...

18 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-09-23 19:16:35)

5 zabiegów to z pewnością za mało, chyba standardem jest seria 10. Ale to też zależy od tego jak silne są włoski i jaki jest ich kolor spam

19 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-08-26 12:49:05)

Co do ilości zabiegów to różnie bywa, zależy właśnie od koloru skóry, fazy wzrostu, koloru i siły włosków. Polecam reklama. Robią na laserze VPL, mi wystarczyły 3 zabiegi na pachy. Bezboleśnie, bez podrażnień i efekt na długo - jak dla mnie super opcja smile

Twój post został edytowany, gdyż jest niezgodny z regulaminem. Moderatorka Agatka

20

domyślam się, że efekty po depilacji nie są takie same u każdego. A może trochę inaczej. Każdemu potrzebna jest inna ilość takich zabiegów.
Ja najchętniej wydepilowałabym się cała. Tyle tylko, że jeszcze mnie na to do końca nie stać.
Więc może powoli powoli małymi kroczkami do celu ??
A może znacie jakieś dobre miejsca, gdzie warto się wybrać ??

21

krucjata - to musiałabyś mnie całą nazwać chodzącą reklamą, bo mnie wystarczyyły - zależy na jaką częśćciała - 3-4 zabiegi. Pewnie dlatego że mam wyjątkowo grube i ciemne włosy, ale fakt faktem  wystarczyły.
Oneday - no wielu miejsc nie znam, ja bylam w studiolaser, nie bardzo znam inne salony. No może ze słyszenia jedynie;)

22

Kobietki, mam pytanie odnośnie depilacji laserowej bikini.
Czy specjalista usuwa włoski nawet 'tam' w sensie bardzo blisko warg sromowych, tzn/.czy to bezpieczne, żeby tak daleko 'zapuszczać' się w te rejony z laserem?

''Bo wszystko czego chcę
Całe życie być przy Tobie
Niech nie zgaśnie nigdy ogień, który płonie w Tobie''

23

Dlaczego miałoby być niebezpieczne?? Przecież ten zabieg wykonuje lekarz, wie jak to się robi, żeby nie poparzyć przecież.

24

też nie wydaje mi się, żeby taki zabieg był niebezpieczny. Przecież jeśli się już zdecydujemy na poddanie się depilacji laserem to chyba wcześniej sprawdzamy miejsca, do którego się udajemy. A jeśli wybieramy salon, gdzie pracują sami specjaliści to chyba nie ma się czego bać.
A jeszcze mam pytanie odnośnie lasera, może wiecie, jaki jest najlepszy?? Bo wiem, że laser laserowi nie równy i to też dobrze byłoby sprawdzić zanim się zdecydujemy na zabieg.

25

krucjata - zabiegu nie wykonuje lekarz, tylkospecjalnei wyszkolony kosmetolog. Alke fakt faktem znaja sie na rzeczy, depilacja bikini jest calkowicie bezpieczna.
One_day - trudne pytania zadajesz:P  ja mialam w SL robiony zabieg light sheerem i jestem ardzo zadowolona ,przyniosl oczekiwane efekty. A jak jest z innymi? nie wiem, wiem tylko,ze na IPL kobiety narzekaja, chodza po kilknascie razy itp

26

Nie znam nikogo kto po usuwaniu włosków IPL był zadowolony. Cena 99zl za nogę może kusi,ale efekt żaden.  Reklama, że jeden zabieg wystarczy to chwyt marketingowy nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Oprocz gratisowego zaczerwienienia na nogach nic nie u mnie po zabiegu nie zmieniło sad

27

Trzeba się naprawdę poważnie zastanowić nad tym zabiegiem, bo jednak depilacja nóg, okolic bikini i pach to jest zazwyczaj koszt ok. tysiąca złotych za jeden zabieg (przynajmniej w Warszawie). Jako, że trzeba iść na kilka zabiegów, to zabawa robi się naprawdę droga. Czy warto? Pewnie warto jeśli ma się problemy z owłosieniem (np. hirsutyzm), ale nawet wtedy pewnie lepiej w pierwszej kolejności wypróbować inne, tańsze metody (na twarz np. Vaniqa).

28

ja myślę że laser jest opłacalny, ale na pewno trzeba tę decyzję przemyśleć i intensywnie poszukać. co do lasera to rzeczywiście pierwszy zabieg usuwa włosy, zostają ślady zaczerwienienia, ale wielokrotność zabiegu zależy indywidualnie od naszej cery koloru włosów itp. Każdy kolejny zabieg bedzie dawał wyraźniejsze efekty a co do gabinetu to sprawdzony przez koleżąnkę Medi Clinique w Szczecinie.

29

nie wątpię, że są przypadki, kiedy faktycznie depilacja laserowa jest najbardziej opłacalna, ale jednak włosy po niej odrastają, więc tak jak Chochlik pisze, trzeba to przemyśleć. Warto pamiętać, że są też alternatywy, o których wspomniałam.

30

Ja się zdecydowałam na depilacje, już mam dość golenia nóg ;] Znalazłam salon gdzie urządzenie depilujące dobierają indywidualnie do pacjentki (pacjenta wink)- mają laser diodowy, IPL czyli Impulsowe Pulsujące Światło, Laser Nd-Yag firmy Cutera - podobno najsilniejsze i Laser Nd-Yag firmy Vanity Line - piszą, że do wszystkich typów skóry. Czy któraś z Was miała do czynienia którymś z tych urządzeń?

31

jagoda111 napisał/a:

Nie znam nikogo kto po usuwaniu włosków IPL był zadowolony. Cena 99zl za nogę może kusi,ale efekt żaden.  Reklama, że jeden zabieg wystarczy to chwyt marketingowy nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Oprocz gratisowego zaczerwienienia na nogach nic nie u mnie po zabiegu nie zmieniło sad

Ja byłam na fotodepilacji za 99 zł w NOmasVello na Sikorskiego, jestem zachwycona efektem, po pierwszym zabiegu na bikini , wypadło mi 70% włosów na nogach 60% super, bezboleśnie, najgorsze jest chłodzenie tylko:) bo zimno strasznie przez moment się robi:P, tydzień temu byłam na drugim zabiegu! Naprawde polecam.. a ja się męczyłam z woskiem i wrastały mi włosy, okropne to było! wosk musiałam robic co 2 tyg, i ból niesamowity, a teraz zrobie sobie sesje zabiegów i efekt na kilka lat!!<jupi>

32

Czy ktoś z Was korzystał już z Fotodepilacji w No vello??? podzielcie się? ja Byłam w wawie na sikorskiego, jestem zachwycona!

33

Dodam do swoich poprzednich wypowiedzi, że w przypadku depilacji laserowej, można spokojnie wspomniane leki w kremie (np. Vaniqę) stosować między zabiegami - wzmacniamy wtedy ostateczny efekt.

34

Żeby tegoroczny Mikołaj był z pomysłem - kupiłam siostrze bon na depilację laserową za 500 zł (żebyście nie myślały, że taka hojna jestem - skorzystałam z promocji i zapłaciłam za niego dużo mniej smile ).

Ale teraz pojawiają się pytania:
1. Czy są jakieś przeciwwskazania do depilacji laserowej?
2. Czy jest sens wykonania jednego zabiegu czy wtedy marnuje się cały efekt?
3. Ile czasu trwa taki pojedynczy zabieg usuwania owłosienia np z nóg?
4. Czy do depilacji laserowej trzeba się jakoś przygotowywać?

35

Ad 1. Nigdy o żadnych przeciwwskazaniach nie słyszałam. Myślę, że na darmowych konsultacjach będziesz mogła się sporo dowiedzieć, bo może to zależeć m.in. od rodzaju lasera.
Ad 2. Jeden zabieg niestety nie wystarcza, bo część włosów jest w stanie uśpienia i one nie zostaną usunięte w danym zabiegu.
Ad 3. i Ad 4. To zależy i najlepiej się na darmowych konsultacjach w salonie dowiedzieć.

Warto tylko pamiętać o tym, że można efekt depilacji wspomagać różnymi środkami.

36

Witam
Ja zrobiłam debilację laserową na całe nogi, bikini głebokie, 4 razy. Teraz opiszę efekt- łydki wydepilowały mi się w miarę ładnie, miałam tam ciemne grube włosy, jednak nie wszystkie zostału usunięte i musze teraz raz w miesiącu golić pozostałosći lub wyrywac platrami . Jedak nie jest to męczące, w porównaniu do włosów jakie miałm wcześniej na łydkach, na drugi dzień już odrastały, a wyrwane depilatorem wrastały w skóre- ze fektu jestem zadowolona. Kolana się wydepilowały powiedzmy troche ok 50%, włosy tam były jaśniejsze, nie czarne ale brązowe i one słabo sie usunęły. Uda to byłą w zasadzie strata kasy, mam tam włsoy ale też nie czarne, ale takie brązowe ciemne, i nie usunęło zbyt wiele włosów moze 20%- kasa w błoto i tak musze golić teraz uda. Uważam, ze kosmetyczka powinna byłą ocenić stan moich włosów czy sie nadaje do depilacji czy nie, zzwyczjaie mnie naciągnełą. Jesli chodzi o bikinii to też miałam tam grube czarne włosy- pwoiedzmy ze zostału usuniete w 80 procentach, w okolicah bikini łąadnie.. jak cos wyrosnie to mozna wyrwac nawet pęsetą, im bliżej "paska" tym wiecej ich odrasta, a bikini głebokie też odrasta  i muszę golić sie w tych miejscah mimo wszytsko lub wyrywac palstarmi, ale  włosy są jaśniejsze. Depilacje zakonczyłam 2 lata temu. Piersze wrażenie WOW, pupcia niemowlaka przez 2 msc, jednka to nieprawda bo włosy odrastają napewno w jakimś stopniu, ja miałam czarne grube włsoy, w pewnych miejscah ciut jaśniejsze ale nie jak jak szatynka. Poza tym zabieg jest bolesny. Nie byłam w stanie wykoać depilacji całej parti za jednym razem ze wzgledu na ból. Musiałam dzielić na dwa spotkania np łydki plus bikini , za tydzien uda.Odczucie bólu to chyba indywidualna sprawa, ale tyle częsci naraz to naprawde nieprzyjemna sprawa. Wieć radzę na wstępie zróbcie jedną częsc ciała i zobaczcie efekt. Wydaje mi się, że najlepsze efekty są na czarnych grubych włosach, i baldaje karnacji. Z efektu ogólnie ejstem zadowolona, chcociaz spodziewałam sie lepszych rezultatów tym bardziej, ze wydałam ok. 5 tys. Powiem tak bikini i łydki (mimo, że głebokie sie kiepsko wydepilowało) jest dla mnie po zabiegu ok i jestem zadowolona w porównnaiu  z tym jaki problem miałam przed depilacją, wrastające włoski, robienie się krostek w okolicach bikini i na łydkach co zniechęcało mnie nawet do zakładania sukienek, nie mówiać o wyjsciu na plaże i sexie z mezem.. jednka łądnie to nie wyglądało. Ja maiałm depilację laserem laser sheer..chyba tak się nazywał, dokałdnie nie pamiętam. Ogólnie polecam jeśli macie kompleksy z powodu owłosienia

37

jagoda111 napisał/a:

Nie Zgodze się............ ja po 6 zabiegach wykonanych właśnie IPL mam niewieele odrastających włosków- depiluje pachy,  widocznie są różne rodzaje tego sprzętu albo źle wykonane zabiegi?! Polecam wszystkim wrocławianom salon Cosmeticline przy Lubuskiej big_smile i big_smile

38

Ja też długo zastanawiałam się nad depilacją laserową, ale wreszcie zdecydowałam się i jestem już zapisana w Warszawie na ul. Indiry Gandhi 35, czytałam kilka pozytywnych opinii na temat tego salonu, mam nadzieję, że i ja się nie zawiodę, bo bardzo chciałabym pozbyć się tego uciążliwego problemu...

39

ja na przełomie tego roku zrobiłam sobie serię 6 zabiegów na nogi w beautymed-zie. zabieg do najprzyjemniejszych nie należy, ale jak mawiają moja mama i babcia: żeby być piękną trzeba cierpieć. na szczęście dzięki głowicy chłodzącej dało się znieść dyskomfort. co do efektów, moje drogie panie, to jestem pod wielkim wrażeniem. niby szłam z nastawieniem że pozbędę się włosków raz na zawsze, ale wiecie jak to jest z reklamą:/ na szczęście trafiłam w dobre ręce i pod dobry laser, bo już prawie pół roku ciesze się spokojem i pięknymi, gładkimi nogami. zimą planuję zainwestować w pachy oby efekty były równie wspaniałe:D polecam i pozdrawiam

40

asiuladob napisał/a:

ja na przełomie tego roku zrobiłam sobie serię 6 zabiegów na nogi w beautymed-zie. zabieg do najprzyjemniejszych nie należy, ale jak mawiają moja mama i babcia: żeby być piękną trzeba cierpieć. na szczęście dzięki głowicy chłodzącej dało się znieść dyskomfort. co do efektów, moje drogie panie, to jestem pod wielkim wrażeniem. niby szłam z nastawieniem że pozbędę się włosków raz na zawsze, ale wiecie jak to jest z reklamą:/ na szczęście trafiłam w dobre ręce i pod dobry laser, bo już prawie pół roku ciesze się spokojem i pięknymi, gładkimi nogami. zimą planuję zainwestować w pachy oby efekty były równie wspaniałe:D polecam i pozdrawiam

asiuladob to co ty za zabieg miałaś ja robiłam depilację laserem. jakoś mnie nic nie bolało  i tez jestem mega zadowolona z tego zabiegu Przynajmniej problem z włoskami z głowy tongue Ale na głowie jeszcze mam wszystkie

41

Depilacja laserowa jest najskuteczniejszą formą usuwania zbędnego owłosienia. Nie trzeba wtedy przejmować się ciągłym goleniem/depilowaniem tylko można się cieszyć gładkim ciałem. W celu uzyskania optymalnego rezultatu trzeba odbyć 4 zabiegi w odstępach 4 tygodniowych, a następnie w zależności od uzyskanego efektu następne. Minimalna ilość zabiegów to 4 , ale średnio
pacjenci wymagają od 5 to 7 sesji. W każdym następnym roku zalecany jest jeden zabieg przypominający. Przed wykonaniem zabiegu należy się jednak upewnić, że klinika jest wiarygodna, tj.istnieje na liście certyfikowanych ośrodków.

42

Chyba najskuteczniejszą metoda w tym przypadku będzie laserowe usunięcie włosków bo skoro mówisz, że włoski masz ciemne to przy każdej innej depilacji będą odrastały silniejsze i mocniejsze i będzie to źle wyglądało już po 1-2 dniach depilacji. Tylko depilacja laserowa może całkowicie usunąć owłosienie i problem. Najlepiej zrobić to w salonie, który specjalizuje sie w zabiegach laserowych np. Studio Laser.

43

no w innych to nawet nie radze;) ostatnio kupilam na grouponie zachecona promocja serie zabiegow i okazalo sie ze wywalilam pieniadze w bloto :< zabieg bolal, mialam zaczerwieniona skore przez 3 dni, po czym wszystkie wloski odrosly:<

takze juz teraz wiem, ze salon trzeba dobrze wybierac, dotad jak robilam w studio laser wszystko bylo w porzadku, wiec myslalam ze te teksty o odrastaniu wlosow i wielkim bilu to jakas sciema, ale wystarczylo raz skorzystac  a jakiegos podrzednego salonu i sie przekonalam, ze trzeba jednak chodzic do sprawdzonych miejsc

aha, i sa przeciwsskazania do zabiegow , co prawda niewielkie, jak ciaza itp, ale sa, poczytajcie na stronkach gabinetow:)

44

hey u  mnie w mieście jest może z dwa ,trzy gabinety ,w jednym byłam ,to zamyliła że góra 6 zabiegów i po sprawie, jak poszłam do innej to wykazała się większym profesjonalizmem i nie obiecywała szybkich efektów i ogólnie nie gwarantowała ,zleciła badania ( które robiłam) ale kazała powtarzać.ja mam poważny problem zarost jak u faceta i na całym ciele.włosy rude ,dobrze że nie czarne .a więc chodzę już od 10 miesięcy co 3-4 tyg czasem dłużej i efekty mizerne niestety sad już chyba straciłam nadzieję ,mam PCO i histrucyzm , farmakologicznie nie leczę .może w tym problem,ale hormony wychodzą ok...jedynie te jajniki...nie ma chyba dla mnie ratunku

45

ech Emilka, znam ten problem, sama go nie mam az tak, ale natura obdarzyla mnie bardzo bogatym owlosieniem...:/

i nie łam się, bo depilacja pomoże! po pierwsze to ja nie wiem gdzie Ty chodzisz ze Ci kazala 6 zabiegow lub wiecej robic.... jaki tam maja laser? IPL? light sheer? jesli ten pierwszy to sie nie dziw ze wlosy odrastaja bo to normalne:] na stronie studia laser maja opisane dokladnie jak dziala laser do usuwania wloskow, co moze powodowac odrastanie itd - poczytaj sobie, zeby Ci wiecej sciem w gabinetach nie wciskali.

A co do hormonow - no to tez sporo o tym czytalam i radzilabym Ci je najpierw farmakologicznie unormowac, i po tym zrobic depilacje - wtedy efekt murowany. Bo jak Ci beda szalec caly czas i nic z tym nie zrobisz ( a da sie zrobic:)) to niepotrzebnie mozesz pieniadze w bloto wyrzucac

46

nie ma się co łamać, zdecydowanie lepiej iść na laser, bo to jest najlepsza metoda zwalczania owłosienia, lepiej wprawdzie isc na laser light sheer, bo jest skuteczniejszy i bardziej dokładny, właśnie dobrze sobie poczytać o depilacji, strach ma wielkie oczy, ale po pierwszym zabiegu już się do tego przyzwyczaisz i z każdym zabiegiem włosów będzie coraz mniej i mniej. Ten studio laser jest bardzo dobrym i sprawdzonym salonem także warto skorzystać z jego usług jak szukasz odpowiedniego miejsca

47

Witam,
poszukuję osoby która używała Silk'n i wciąż go posiada i chciałaby go odsprzedać za niższą cenę lub  wypożyczyć (kwota do ustalenia) szukam takiej oferty bo nie stać mnie na zakup takiego urządzenia dla siebie a chętnie bym z niego skorzystała.
dodam że chodzi mi o samo urządzenie bez wymiennych kasetek

48

hormony niby  mam ok,robilam badania,ale kosmetyczka dała mi namiar na dobrego lekarza,sama do niej chodzi i poleciła mi.A co do skuteczności to w tym miesiącu w końcu !!!zobaczyłam zmiany.już widzę różnicę i się cieszę smile mi się wydaję że mało profesjonalne kosmetyczki mówią o 6 zabiegach...takie coś słyszałam od jednej że 6  zabiegów i z głowy ...yhyyym:) moja mama chodziła rok i pół i dopiero się pozbyła po tym czasie aczkolwiek ona miała bardzo mało ja to masakra .i znam inne kobiety które też tyle czasu chodziły na lasery .Mi robi jakimś diodowym,nie wiem dokładnie,takie czerwone światła wysyła i bólu mało czuć,robiła mi jakimś medycznym podobno skuteczniejszym ale bez zmian.na razie tym robimy żeby je osłabić a pózniej jeszcze innym.

49

Ja korzystałam z depilacji laserowej łydek we Wrocławiu w Studiu Śliczna. Mają tam naprawdę dobry sprzęt E-light IPL + RF. W tej chwili odrastają mi dosłownie trzy jasne włoski na krzyż a miałam naprawdę "okudlone" nogi big_smile Jeśli już się decydujecie na coś takiego to tylko w sprawdzonym salonie, który pracuje na dobrym sprzęcie a nie na jakiś tam chińskich podróbach... Przymierzam się jeszcze do depilacji głębokiego bikini i pach bo mnie to golenie już denerwuje...

50

jakbym miała dużo kasy też bym się cała wydepilowała,nienawidzę tych włosów ...

51

Za nogi cirka 500 złotych zapłaciłam w Elite. Summa summarum opłacilo się. Nie musiałam przez spory kawałek czasu męczyć się goleniem nóg co dwa-trzy dni smile

52

Ja robiłam depilację całych nóg (łydki + uda) w Gabinecie dr Kulczyckiej we Wrocławiu i jestem bardzo zadowolona z efektu. Nie mam już problemu z ciągle odrastającymi włoskami. W gabinecie jest bardzo dobry sprzęt i śliczny wystrój, a podejście do klienta jest bardzo profesjonalne. Na pewno przyjdę tam także na inne zabiegi smile

53

Dziewczyny a czy któraś z was miała do czynienia bądź któraś z waszych koleżanek z depilacją laserową w denique? mam do nich zaproszenie i myśle czy do niego nie dopłacic i własnie zrobic sobie bikini. Podpowiedzicie prosze cosik:)

54

Witam ponownie miałam wczoraj wykonaną 4 serie laserów ,niestety jestem zaniepokojona sad 3 seria poszła sprawnie i mało boleśnie ,dwie poprzednie gorzej ale nie z takimi efektami ubocznymi jak tym razem...znowu bolało i to bardzo,kosmetyczka się zmieniła ,była to inna dziewczyna ,mówię ok trudno ,zaufałam salonowi .Już w trakcie zabiegu zauważyła że szyja źle reaguje ,ale kontynuowała ,myślałam że wie co robi ,zawsze występowało u mnie zaczerwienienie,ból pieczenie  po każdym strzale .Ok wróciłam do domu ,na szyi widzę prostokąciki czerwone od lasera gdzie przykładała.Jestem drugi dzień po i skóra strasznie mnie swędzi sad do tego zauważyłam że w tych miejscach gdzie te prostokąciki chyba były małe burchle bo widać ranki po ich pęknięciu ,nie wiem co dalej smaruje grube warstwy maści ,jaką stosowałam zawsze po zabiegach ,takiego czegoś jeszcze nie miałam ,owszem ,był rumień,obrzęk ,krostki ale nie to .Pozostało mi chyba obserwować i nie panikować ,ale te swędzenie jest nie do wytrzymania.Zazwyczaj goiło się wszystko do 5-7 dni ,ciekawe jak będzie teraz .

55

Kosmetyczka mogła Ci po prostu poparzyc skórę. Dlatego właśnie tak bardzo ważny jest wybór odpowiedniego gabinetu. Lepiej udać się do gabinetu medycyny estetycznej niż do zwykłej kosmetyczki.
Ponadto jakim laserem miałaś robiony zabieg? Znacznie bezpieczniejszą od reszty jest depilacja IPL systemem Harmony XL, a to z kolei dlatego, że rozproszone światło (nawet przy nieodpowiednio ustawionej długości fali) może wyrządzić mniej szkód tkankom niż światło skoncentrowane. Tak czy inaczej poziom bezpieczeństwa zależy i tak od osoby przeprowadzającej zabieg depilacji (jej doświadczenia i kompetencji)
Depilacja IPL jest mniej bolesna od typowej depilacji laserowej, aczkolwiek również może generować dość nieprzyjemne uczucia u osób szczególnie wrażliwych na ból.

56 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-02 22:52:52)

Tak, zdecydowanie najwazniejsze, by osiągnąć dobry efekt jest dobre urządzenie. Robiłam sobie epilację takim nowym laserem spam, czytałam, że to najnowocześniejsze urządzenie obecnie.

57

Nie ma wielu badań porównujących sprzęty do epilacji. Największa tego typu praca powstała w Niemczech. Grupa badawcza z Institute for Laser Research in Dermatology w Monachium opublikowała wyniki porównania skuteczności epilacji z użyciem różnych urządzeń medycznych:
- zwykłego IPL (nie mylić z marnym IPL?)
- lasera aleksandrytowego
- lasera diodowego
- IPL drugiej generacji I2PL Ellipse.
Badania wykazały, że najniższą skutecznością cechuje się IPL, trochę lepszą laser aleksandrytowy. Bardzo dobre wyniki uzyskano z użyciem lasera diodowego. Pierwsze miejsce w tej konkurencji zdobył I2PL Ellipse.
Dlatego, jeśli chcecie poddać się zabiegowi skutecznej epilacji, warto wybrać gabinet, który posiada I2PL Ellipse, albo laser diodowy, taki jak np. LightSheer.
Tutaj warto nadmienić, że istotnym aspektem jest również komfort Pacjenta. Większość laserów diodowych ma małą głowicę, więc zabieg trwa bardzo długo. Dlatego warto wybrać ośrodek dysponujący sprzętem o dużej głowicy zabiegowej. Przykłady takich urządzeń to:
- I2PL Ellipse
- Light Sheer DUET
To tyle.

58 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-12 17:49:59)

ja miałam wykonywany zabieg w spam laserem i uważam, że to jedyny dobry sposób na zwalczenie zbędnego owłosienia. Powtórzy sie parę razy, ale masz przynajmniej z głowy na amen.

59 Ostatnio edytowany przez Olinka (2013-02-17 20:56:33)

Zgadzam się że I2PL Ellipse daje bardzo dobre efekty. Ja tą metodą depilowałam nogi w spam i jestem bardzo zadowolona. Poddałam się 3 zabiegom i myślę że na tym zakończę, no ale dodam że mam ciemne, mocne owłosienie a na takie owłosienie laser podobno działa lepiej.

60 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-20 20:29:58)

Szukałam aktywnego wątku w temacie depilacji laserowej.
Przeczytałam z uwagą posty i widzę, że więcej jest osób za niż przeciw, co utwierdziło mnie w spróbowaniu depilacji laserowej. Chciałam spytać jednak o taką kwestię, czy można to robić w domowym zaciszu.? Znalazłam produkty do depilacji laserowej w sklepie w którym czasem coś kupuję. Nie mogę podać linka bo jestem nowa na forum. Myślałam o produktach RIO w sklepie spam. Czy znacie te urządzenia, nigdy nie zawiodłam się na produktach tego sklepu.
Czy samodzielne wykonywanie depilacji jest bezpieczne?? Nie miałam żadnych po wikłowań po opalaniu czy solarium.
Czy są jakieś przeciw wskazania do laserowej depilacji.?
Violka

Posty [ 1 do 60 z 109 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja laserowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021