Powiedzcie czy to normalne... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Powiedzcie czy to normalne...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez niewiemiwiemjednoczesnie (2016-06-27 01:44:26)

Temat: Powiedzcie czy to normalne...

Moja dziewczyna mieszka w innym mieście, studiuje jeszcze w innym. Gdy jest u siebie w domu, spotyka się czasem ze swoim kolegą z gimnazjum. Chodzą sobie wieczorem na spacery po osiedlu zajarać, spotykają się na imprezach. Znam prawie wszystkich jej znajomych, tego chłopaka nie, choć mamy związek od kilku lat. Jestem o niego zazdrosny.

Tłumaczę jej, że jest bardzo atrakcyjna więc niezależnie czy on coś planuje czy nie, jak siedzą obok siebie w nocy to dla mnie jest to bariera intymności trudna do zaakceptowania.
Ona twierdzi, że niszczę jej życie i że ma już stres gdy tylko on się pojawia na horyzoncie bo wie, ze ja gdybym o tym wiedzial to bym sie wkurzyl. Mowi, ze mnie kocha, a z nim od niedawna ma znowu kontakt, a kiedys sie przyjaznili i ze nic mi nie grozi

Mnie się wydaje, że zawsze gdy chłopak jest blisko z dziewczyną sam na sam, szczegolnie w nocy, ma to potencjał wiadomo jaki. Nie chodzi mi o to, że jej nie ufam ale nie ufam temu chłopakowi. Nie rozumiem też dlaczego ma potrzebę spotykania się z innymi. Mowi, ze zawsze sie spotykala a ja ją ograniczam.

Powiedzcie czy przesadzam czy tez ona nie potrafi zrozumieć mojej motywacji. Ja odkad mamy zwiazek przestalem zwracac uwagę na inne dziewczyny.
Dzięki za wczucie się w moją sytuację

Dodam, że smutny jestem dlatego, ze nie powiedziala mi o tym chlopaku przy okazji ich pierwszego spotkania, tylko trwało to jakiś czas, dowiedziałem się niejako przy okazji, gdy już to trwało.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Powiedzcie czy to normalne...

Przesadzasz.

3

Mieszka w innym miescie, a studiuje jeszcze w innym ?
Czy czesto sie spotykacie ?
Jesli rzadko, moze ona potrzebuje pogadac.Tak na zywo.
Tak czy owak, staraj jej sie nie okazywac  zazdrosci.
Staraj sie byc wyrozumialy.Bo zazdrosc moze zniszczyc najglebsze uczucie.
I wyluzuj.Przeciez to nawet nie jest jej byly.Jesli Cie naprawde kocha, nic Ci nie grozi.

4 Ostatnio edytowany przez RavenKnight (2016-06-27 11:53:01)

Wcale chłopak nie przesadza...

Nie dość że chodzi z kolegą na imprezy, to jeszcze zataiła tę informację przed nim.

Piszecie o wyluzowaniu, a same byście wariowały jakby facet robił Wam podobne rzeczy.

Zawsze jakaś tam niepewność jest, atrakcyjna kobieta + impreza + alkohol + znajomy blisko niej.

5

zgadzam się z RavenKnight w stu procentach. Impreza plus alkohol i w tym wydaniu dziewczyna z chłopakiem to jest ryzykowne połączenie choćby nie wiadomo jak bardzo cnotliwa była Twoja dziewczyna. Tak to działa niestety i nie czarujmy się. Dlatego osobiście uważam, że jeśli ludzie są w związku to powinni postępować odpowiedzialnie. No chyba, że związek jest luźny lub niepoważny. No ale mniemam, że wasz taki nie jest. Rozumiem Cię w pełni i Twoje obawy, ale nie staraj się jej na siłę pokazywać zazdrości. Nie tędy droga. Zrób raczej coś innego - powiedz, że od teraz będziesz spotykał się częściej ze swoją koleżanką bo zaprasza Cię na imprezy. Zobaczysz jaka będzie reakcja Twojej dziewczyny.

6

Askingman trafił w punkt
Też sobie znajdź przyjaciółkę do rozmowy na żywo tongue

7 Ostatnio edytowany przez niewiemiwiemjednoczesnie (2016-06-28 00:11:24)

Sytuacja z ‘przyjaciółką na żywo’ w ramach rewanżu sprawiłaby, że czułbym się jak kretyn, bo spotykałbym się z nią na siłę. Nie interesują mnie inne dziewczyny odkąd jesteśmy razem. Moja dziewczyna o tym wie, więc od razu wyczułaby, że tą przyjaciółką’ chcę ją urobić, że to zemsta. Ale ja nie mam za co się mścić. Ja po prostu nie wiem jak jej wytłumaczyć, że mnie to rani.

Jestem chłopakiem i wiem jak to działa: zawsze jak dziewczyna zgadza się na spotkania sam na sam (a jeszcze nocne spacery), to chłopak myśli, że może coś jest na rzeczy, ja przynajmniej tak to odbieram. Musiałby być chyba gejem, żeby nie czuć emocji przy ładnej, interesującej i fajnej dziewczynie. Dziewczyny, które mówią że jest inaczej, chciałyby żeby tak było ale porozmawiajcie szczerze ze swoimi kolegami.

Z tego co wiem chłopaki podpalają się przede wszystkim patrząc, a dziewczyny przez bliskość. Mówiłem jej o tym ale to do niej nie trafia. Nie może jednak chyba brać pewności za niego. Nie mogę przestać o tym myśleć, tym bardziej, że ten chłopak spotyka się od jakiegos czasu z jej znajomymi więc teoretycznie będzie się z nim widywała w wakacje często.

8

RavenKnight napisał/a:

Wcale chłopak nie przesadza...

Nie dość że chodzi z kolegą na imprezy, to jeszcze zataiła tę informację przed nim.

Piszecie o wyluzowaniu, a same byście wariowały jakby facet robił Wam podobne rzeczy.

Zawsze jakaś tam niepewność jest, atrakcyjna kobieta + impreza + alkohol + znajomy blisko niej.

Zgadzam się. Niekoniecznie dziewczyna zdradza, nie znamy jej. Jednak niepokojące jest to, że nie mówiła Ci o spotkaniach. No i nie znasz go, chyba, że naprawdę jest jakiś powód tego, a nie, że ona go ukrywa przed Tobą.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Powiedzcie czy to normalne...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024